Kertausharjoitukset-tilitysthread

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana crispeenuggetz, 21.01.2004.

  1. KMOK

    KMOK Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    21.06.2002
    Viestejä:
    1 946
    Saadut tykkäykset:
    37
    Onko muita Plazalaisia lähdössä Rovaniemelle (tai siis Kemi-Tornio-alueelle) kertailemaan sotapolliisitaitoja 24.-28.10.?
     
  2. akomu

    akomu Guest Guest

    Liittynyt:
    20.06.2005
    Viestejä:
    540
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jaa että tällainenkin threadi...

    Itse lähdössä syyskuun ensimmäinen päivä Kuusamon rajajääkärikertauksiin -itse tosin olen esikuntakomppanian radisti... Noh, selvisipä se sodanajan sijoituskin. Kuuden päivän metsäreissu oli muistaakseni edessä. Muita innokkaita rajanpuolustajia?
     
  3. kebek

    kebek Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    2 623
    Saadut tykkäykset:
    9
    Saattaisi olla lokakuussa tiedossa 5 vrk metsämajoituksessa, mutta lokaatiosta en tiedä mitään ja vaikka tietäisinkin en voi siitä puhua.
     
  4. srytsy

    srytsy Guest Guest

    Liittynyt:
    24.02.2004
    Viestejä:
    58
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pakko tilittää...eilen loppu tykistön kertausharjoitukset Vekaralla. 6 päivää metsän keskellä taas näin kuuden vuoden jälkeen oli kyllä jotain, mihin ei ollut varautunut. Ei edes intissä meininki ollut noin tiivis,mut se on ymmärrettävää kun näitä harjoituksia ei niin usein järjestetä, niin ottaavat sit kaiken mahdollisen ilon irti siellä. Kaikki jutut helpoista kertauksista ja rennosta meiningistä osoittautuivat ihan vääriks.

    Mut ihan mukavaa oli nähdä inttikavereita ja tutustua uusiin tyyppeihin. Maksaavatkin muutaman satasen tuosta rääkistä. Miinuksena sormen hajottaminen...jäi tykin ja jonkun helevetin painavan metallitangon väliin...koski niin pirusti ja eikun kassulle sairaalaan. Siellä sit lääkäri imi verentäyttämästä sormesta piikillä kynnen läpi verta pois ja sekös koski vielä vähintään yhtä paljon.

    Et silleen...jos tästä nukkumaan, rytmi niin sekasin, kun äsken heräsin 5.30 virkeenä. Oliko muita henkilöitä samalla leirillä muuten??
     
  5. Pyöveli

    Pyöveli Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.11.2004
    Viestejä:
    140
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu muita innokkaita rajanpuolistajia löytyy.. Jostain ihme syystä minulle on napsahtanut kertauslaput jo kahdesti vaikka intistä pääsystä on aika alle kymmenen vuotta.

    Ensimmäinen kerta oli ikimuistoinen, kun viikon reissun aikana EI SATANUT kolmen tunnin ajan. Ehkä marraskuun alkupuolella oli osuutta asiaan. Kaverit sitten lähettelivät tekstiviestejä "on se ilmoja pidellyt" ja "olut on muuten täällä mökin kuistilla aika kylmää, tultiin just saunasta" yms..

    Toinen kerta olikin sitten perinteisempää nurmiporausta ja juoksuhaudankaivamista. Ilma onneksi suosi, mutta syletti se siltä kaivautua isänmaahan, rysslandian rajan tuntumassa...
     
  6. KMOK

    KMOK Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    21.06.2002
    Viestejä:
    1 946
    Saadut tykkäykset:
    37
    Nytpä on lähtö lähellä. Juna Rovaniemelle lähtee 4.53 ja meinaa hieman ottaa kaaliin. Varmuuden vuoksi otin mukaan puoli litraa Viron tuliaisia... :D
     
  7. niiles

    niiles Sugar plum fairy Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 969
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kenttäpullo on just sopivasti 0,5l. Korkkaa sitten vasta, kun kovat on piipussa. :cool:
     
  8. kebek

    kebek Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    2 623
    Saadut tykkäykset:
    9
    On muuten nykyään 0.65 tai 1 l, jaetaan myös kertaajille. ;)
     
  9. KMOK

    KMOK Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    21.06.2002
    Viestejä:
    1 946
    Saadut tykkäykset:
    37
    No niin harjoitukset tuli harjoiteltua. Edelliseen kahden vuoden takaiseen kertaan verrattuna paljon mukavampi reissu. Yöt saatiin nukkua ja sehän mahdollisti yömyssyjen naukkailun ja parina iltana hieman reilummankin tinttailun. Telttamajoitus ei tietystikään ollut se paras vaihtoehto, mutta kelit onneksi suosivat telttaretkeilyä. Pakkasta oli muutama aste ja taivaalta ei paljoa lunta tai vettä tullut.

    Kokonaisuutena ihan mukava reissu ja mieleen ei jäänyt päälimmäisenä sama "nevör ö'gen"-meininki kuin viime kerralla.

    Mainittakoon vielä, että kapi-äijiä ei näyttänyt kauheasti kiinnostavan, kun kävelimme kaljapussien kanssa teltoille päin ja skappareita oli pihalla vetämässä kessua (siis tupakkaa, ei kersanttia...).
     
  10. Redhawk

    Redhawk Guest Guest

    Liittynyt:
    20.07.2005
    Viestejä:
    100
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tällaista toimintaa ehdotettiin allekirjoittaneelle vapaaehtoisena kertausharjoitteluna. Kutsu tuli siis Santahaminaan päivää ennen vappua katselemaan mm. "propaganda-films esittää" elokuvaa aiheenaan strateginen isku ja ressujen toimintanäytöstä. Tarkoituksena olisi siis siellä värvätä kiinnostuneita tähän maakuntajoukko-osastoon.

    Juttu olisi toiminut niin (ilmoitin siis, että ei kiitos), että sopimuksen allekirjoittaneille toukokuussa olisi ollut kunto- ja ammuntatestit, kesällä marssitesti kesäyön marssin yhteydessä ja sitten syksyllä viikon kertaukset. Periaatteena olisi sitten siitä eteenpäin, että kertauksia olisi n. kaksi kertaa vuodessa ja ainakin mahdollisesti saisi inttikrääsää (maastopuvun, sirpaleiliivit, yms.) kotiin odottamaan ilmeisestikin sitä "_kun_ vihollinen hyökkää". :D

    Mielestäni tämä on kuitenkin hyvä juttu, koska ilmeisesti suurinta osaa reserviläisistä ei ole enää mahdollista kertauttaa määrärahojen vähyyden takia. Saavatpahan nyt sitten halukkaat leikkiä sotaa pari kertaa vuodessa ja muut voivat keskittyä muihin hommiin armeijan jälkeen. Itselläni on yksi kertaaminen takana kaksi vuotta sitten ja vaikka suhteellisen hauskaa olikin, niin kyllä se riitti minun osuudekseni näistä hommista.
     
  11. NudistPriest

    NudistPriest Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.01.2006
    Viestejä:
    669
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olin vuonna 2000 kertaamassa 2 viikkoa. Vaikka oli kesäkuu, oli kylmä ja satoi kaikenlisäksi vettä melkein koko ajan. Suurin osa ajasta oli teltassa makaamista ja marssimista puskissa. 3-4 päivänä oli äksöniä ja nekin oli perseestä. Kokonaisuutena kertaus oli aivan turha ja ajanhukkaa. Valtiolla on/oli näköjään varaa seisottaa äijiä metsässä 2 viikkoa ilman mitään järjellistä aktiviteettia. Järjelliseksi aktiviteetiksi en katso loputonta tarpomista risukossa, ojissa ja soilla kellon ympäri, jonka päälle 15 minuutin hyökkäys.

    Toivottavasti valtiolla ei ole rahaa järjestää meikäläiselle kertausta ihan heti. Turhempaa ajanhukkaa ei nimittäin tule ihan heti mieleen.
     
  12. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Kyllä niissä kertausharjoituksissa on ihan kivaa... ainakin kun meikäläisellä edellisestä on jo aikaa vierähtänyt. Saattaa muisti tehdä tepposet, mutta sellainen muistikuva mulla on. Piti viimeisestä kieltäytyä (mulla oli oikea syy), niin nyt olen jo kaivannut uutta mahdollisuutta juosta torrakka kourassa pitkin Karjalan soita ja kaivaa poteroita lusikka-haarukalla jäiseen maahan. Kantahenkilökunta suhtautuu eri tavalla kuin varusmiesaikana, homma on rennompaa, mutta kaikki tehdään asiallisesti. Siis ainakin niissä kertausharjoituksissa homma on toiminut, missä minä olen ollut. Olisko se sitä, että ukoille on tullut ikää lisää, ja tajuavat että parempi tehdä mitä käsketään, niin pääsee nopeammin kuusenjuureen lepäilemään suojaan kaatosateelta.
     
  13. kebek

    kebek Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    2 623
    Saadut tykkäykset:
    9
    Jaaha, että Volkssturm vaan tännekin. Ihan kiva jos kledjut saa himaan, mutta tommoset maastopuvut ja sirpaleliivit voi tietysti kuka tahansa ostaa army-kaupasta ja on varmasti yhtä hyvät (ellei paremmatkin) kun intin tarjoamat vermeet. En kyllä näe suurtakaan hyötyä moisesta organisaatiosta, ressuistakin ne pahimmat intoilijat on jo ikämiehiä (40+ v) ja niiden tekemiset nyt on yks paskan hailee, hyvä kun radalla jaksavat tauluilla käydä ilman autoa. :D
     
  14. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    no oikeissa rintamajoukoissa on miehistössä yläikäraja 30 ja upseerien osalta 35.

    muut on sitten muita
     
  15. trgo

    trgo Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.04.2005
    Viestejä:
    1 534
    Saadut tykkäykset:
    5
    Meille sanottiin, että valmiusprikaateissa yli kolmekymppiset siirretään perus jalkaväkiprikaatiin. Poikkeuksista upseereiden kohdalla ei ollut puhetta, vaikka kyllä tuo ihan järkevältä kuulostaa. Mistä tuollainen info?
     
  16. Jeukkuli

    Jeukkuli Käyttäjä

    Liittynyt:
    26.02.2004
    Viestejä:
    1 867
    Saadut tykkäykset:
    10
    Ja meille sanottiin, että kolmekymppiset siirtyy jääkäriprikaateista jalkaväkiprikaateihin (eli korohorokomppanian osalta raskaat heittimet vaihtuisi kevyihin, nyyh), upseereista ei ollut mitään puhetta.
     
  17. Rooperi

    Rooperi Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2002
    Viestejä:
    341
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse kävin kertaamassa v. -96 tai -97, onnekseni ainoa kerta tähän mennessä. Olen rauhallinen ja sosiaalinen luonteeltani, mutta silloin meinasin ihan oikeasti vetää yhtä ressulutia vastapalloon, senverran oli "hauskaa" kertaaminen syysmyrskyissä tetsaten:OI

    Mitäköhän olisin saanut sanktioita jos olisin suorittanut päällekarkauksen ja syöttänyt rynkkyni sille m*lkulle?
     
  18. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.09.2002
    Viestejä:
    4 511
    Saadut tykkäykset:
    8
    -99 talvi/kevät meni intissä, kertaukset oli heti syksyllä -99. 5 vuoden eliittiryhmästä jotain puhuivat aikoinaan, sitten siirto alempaan kastiin. Eipä ole enää kutsuja tullut.
     
  19. niiles

    niiles Sugar plum fairy Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 969
    Saadut tykkäykset:
    1
    Luulenpa, että sivilioikeuteen olisi mennyt.
     
  20. The evil weasel

    The evil weasel Guest Guest

    Liittynyt:
    07.08.2005
    Viestejä:
    411
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sota-oikeus hoitaa jos tapahtuu kassulla.......