Lost (jenkkitahtiin)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana kurdt, 23.09.2004.

  1. mikkol79

    mikkol79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.06.2004
    Viestejä:
    1 396
    Saadut tykkäykset:
    1
    Joo. Noin mäkin ajattelin siinä vaiheessa kun mulla oli parikymmentä postausta alla, ja varmaan avauduinkin kuten sinä. Ajan myötä järkevin käytäntö on valjennut, ja se sattuu olemaan "yllättäen" sama kuin mitä tän foorumin modet neuvoo.

    -----

    Mutta nyt takaisin Aiheeseen Lost. Anteeksi offtopic.
     
  2. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    järkevin käytäntö on, ettei lueta tätä threadia jos on katsomatta uusin jakso. tulevista tapahtumista laitetaan spoilereita, jos on esim. muualta tietoa

    täällä kommentoidaan sarjaa nähdyiltä osin

    ------------------

    tuo 5 symbolin juttu antaa mukavasti mahdollisuuden 3:een uuteen bunkkeriin, jos tuo yksi peräsektion porukan tyhjä bunkkeri lasketaan mukaan..
     
  3. Makkiver

    Makkiver Guest Guest

    Liittynyt:
    20.07.2005
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Okei tästä lähtien ei sitten mitään arvailuita mistään, pelkkä fakta foorumille ja ketkä ei toimi tämän mukaan niin bannia vaan.

    Omasta mielestäni tänne on mukava tulla katselemaan mitä ihmiset keskustelevat sarjasta, jos en ole työkiireiltäni ehtinyt katsoa uusinta jaksoa viikkoon niin ei ole tähän topikkiin siis tulemista tai saa spoileriryöpyn niskaansa kun niitä ei piiloteta.
    Selvä homma. :thumbsup:
     
  4. ___grey___

    ___grey___ Guest Guest

    Liittynyt:
    06.02.2006
    Viestejä:
    44
    Saadut tykkäykset:
    0
    AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARGH!!!!!:hitme:

    No onkos se kenties moderaattorilta peräisin oleva "neuvo" että uudet jaksot vuodeksi spoilertagin taakse?
    (vrt. mikkol79)

    Vai että spoileri tarkoittaa samaa kuin kaikilla muilla universumin foorumeilla?
    (vrt. pede)

    Kun 50% tekee niin ja 50% tekee näin niin sehän vasta nyppiikin.
     
  5. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minun mielestäni olisi riittävää, jos tulee uusi jakso ulos Amerikassa, ensimmäinen joka siitä kommentoi, pistää tiedon siitä viestin alkuun. Näin koko ketjua voisi lukea alusta asti, eikä ole pelkoa että tulee luettua liikaa.

    Nyt kun viimein pääsin tähän 2x14-jaksoon, niin hieman oli aiemmin pelkona että tuomiopäivänkonetta käytetään juoniautomaattina, ja niinhän tässä on tehtykin jo useamman jakson ajan ts. pääjuonen kehittymistä on sitten voitu hidastaa kun jokaiseen pienempään pulmaan tuntuu liittyvän ongelma kuka painaa nappia? No onneksi tässä 2x14-jaksossa siirryttiin siinä vähän eteenpäin.

    Vielä ei siltikään ole tietoa miksi tietokonetta ei saanut käyttää mihinkään muuhun ja aiheutuiko tuosta käytöstä jotain Michaelille?

    Ja vielä tietenkin se, että Ethanin liikehdintä ja voimat antoivat kyllä aiemmin kuvan ettei hän olisi täysin inhimillinen. Nyt puolestaan Muut vaikuttivat melko normaaleilta ihmisiltä, vaikka ovat ilmeisesti sopeutuneet viidakossa kulkemiseen loistavasti. ( ja jos ovat siinä loistavia, miten voivat jäädä yksinkertaiseen ansaan, kuten yksi nyt kai jäi?)

    Joskus tuntuu että tuo sarjan nimi viittaa katsojiin...
     
  6. Flotter

    Flotter Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2001
    Viestejä:
    301
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tässä hiukan omia ajatuksiani spoilertagien käytöstä. Musta olisi hyvä laittaa ainakin uusimmasta jaksosta kommentit spoileritagiin, ei se niin vaikeaa voi olla klikata sitä nappia. Tällä estetään sitten niiden spoilaantuminen, jotka haluavat tätä ketjua seurata, mutta eivät ole esimerkiksi vielä paria uudempaa jaksoa nähneet. Voivat sitten turvallisin mielin kahlata alkupäätä läpi.

    ___grey___: Hieno juttu, että sulla riittää intoa käytäntöjen parantamiseen, mutta kyllä se menee sitten aikanaan ohi. Tämä siis ihan ystävällisenä neuvona puolinyypältä toiselle. :)
     
  7. Toni W

    Toni W Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2005
    Viestejä:
    343
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toivoa täytyy vaan, että tämän uuden vangin kuulustelut eivät veny useiden jaksojen mittaisiksi... saisi ehkä jotain vastauksiakin.

    Hiukan pelottaa, että tässä käy niin, että tämä uusi vanki voittaa porukan luottamuksen (ehkä muutamaa poikkeusta lukuunottamatta) ja päästetään vapaaksi. Sitten joskus 10 jakson päässä ehkä voi paljastua jotain mielenkiintoista. Mutta tämä nyt vaan arvailua, eikä siis lainkaan pohjaudu mihinkään faktaan... :)
     
  8. kotka

    kotka Guest Guest

    Liittynyt:
    30.12.2004
    Viestejä:
    512
    Saadut tykkäykset:
    0
  9. mikkol79

    mikkol79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.06.2004
    Viestejä:
    1 396
    Saadut tykkäykset:
    1
    Hauskoja täkyjä kyllä viljelevät. Mä olen kyl kattonu liikaa aivot narikassa kun tuotakaan en pistänyt merkille. Noh, pitänee alkaa tarkkaavaisemmaksi.
     
  10. Mkz

    Mkz Guest Guest

    Liittynyt:
    20.02.2004
    Viestejä:
    69
    Saadut tykkäykset:
    0
    Threadi on jenkkitahtiin, joten voisko noita spoiler-ohjeita tuosta paremmin ilmaista?
    Ai paria jakso uudemmat spoilereihin? Sittenhän täällä olis pelkkää spoilertagia koko threadi. Sehän on sanomattakin selvää, että sellaiset jutut spoilertageihin mitä ei voi tietää sarjaa seuraamalla threadissa ilmoitetussa tahdissa, joka tässä on jenkkitahti. Joten jos satut näkemään torstaina aamuyöllä uusimman jakson niin siitä vaan heti "spoilaamaan" kun jotain kirjotettavaa jaksosta on. Muut kärvistelkööt ja tulkoot tänne vasta sitten kun on uusin jakso nähty jos niitä spoilereita niin pelkää.
    Ainaista valittamista prkl...
     
  11. Peanut

    Peanut Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.12.2005
    Viestejä:
    551
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eipä taida tulla vastauksia taas ainakaan viikkoon, tänään kun jenkeissä esitetään ilmeisesti sarjan pilottijaksot 1&2 kahden tunnin erikoislähetyksenä....:mad:
     
  12. mikkol79

    mikkol79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.06.2004
    Viestejä:
    1 396
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mua nyt lähinnä häiritsi se kun zeek pisti tänne kunnon spoilausta tunti sen jälkeen kun tuorein jakso oli ilmestynyt. Jos jakso tulee nettiin vaikka to/pe puolenyön maissa, niin miksei voisi vaikka seuraavaan iltaan saakka käyttää spoiler-tageja jos niin paljon sormia kumottaa päästä spoilaamaan? Tai voidaan kokeilla ettei tarvii käyttää spoiler-tageja ollenkaan, on sitä ennenkin todettu että se on perseestä.
     
  13. deadstar

    deadstar Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.02.2004
    Viestejä:
    585
    Saadut tykkäykset:
    0
    juu samaa kattelin, aamulla heräsin innoissani että pääse lostia katsomaan mutta ei :hitme:


    OFFTOPIC : LOPETTAKAA SE HELEVETIN VÄITTELY TURHANPÄIVÄISISTÄ ASIOISTA
     
  14. Sabbe

    Sabbe Guest Guest

    Liittynyt:
    14.07.2003
    Viestejä:
    736
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minä olen sitä mieltä, että jos kyse on kerta "jenkkithreadista" niin sen ajan mukaan mennään eli heti jakson jälkeen saa puhua ihan vapaasti. Jos on kyse tulevien jaksojen tapahtumista, eli oikeista spoilereista, pitää toki käyttää tageja. Samalla tiedetään aina minkälainen spoileri on kyseessä jos käytetään tageja.

    En koskaan uuden jaksojen aikoihin selaa näitä ketjuja jos en ole itse uusinta jaksoa nähnyt, miksi ihmeessä tekisin niin? Spoiler-tagit ovat pieni vaiva, mutta itseäni ne siinä mielessä häiritsee, että tulee kirjoitettua paljon vähemmän ja vaivalloisemmin jaksoista kun pitää vuorotellen pistää tekstiä tageihin ja pois tageista, jos sellainen käytäntö on.

    Ihmiset kirjottaa ajatuksiaan tänne vapaammin kun ei ole tuollaisia rajoituksia, eikä mitään aikoja siihen kannata säätää. Heti kun joku on jakson nähnyt senkus kirjoittaa siitä, olkoot se vaikka yöllä heti jakson saavuttua suomalaistenkin saataville. Omaa typeryyttä jos menee näitä ketjuja lukemaan uuden jakson aikoihin katsomatta itse jaksoa ensin.

    Ja uusimmasta Lostista sen verran, että kova jakso oli. Ei ihan samalla tasolla iskenyt kuin edellinen Sawyer-jakso, mutta oikein laadukasta settiä silti.
     
  15. purplehaze

    purplehaze Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2005
    Viestejä:
    233
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oon Sabben kanssa samoilla linjoilla.

    Uusimmasta jaksosta ihan vapaata keskustelua, jos et ole nähnyt niin älä katso. Usein uusimmasta jaksosta keskustellaan 4-5 päivää, jonka jälkeen tämä threadi yleensä tippuu. Sitten seuraavana torstaina taas ilmestyy uusia viestejä, niin maalaisjärjellä ajatellen ne koskevat uusinta jaksoa ja näin ollen jätä katsomatta, jos et ole nähnyt. Kait niitä muutamia uusia viestejä voi olla 40 minuuttia lukematta ja katsoa sen uusimman jakson siihen väliin.

    1. Keskustelusta tulee sekavan näköistä, kun on spoileria kokoajan. Mielummin katselee selkeätä tekstiä, eikä tarvi kokoajan arvailla, että kenelles tässä vastattiin jne. Muutenkin, jos haluaa etsiä jälkeenpäin jonkun viestin, niin ärsyttävää availla noita kokoajan ja yrittää löytää se haluamansa.

    2. Jos taas kyse on seuraavasta tai tulevista jaksoista, niin silloin spoiler-tagit kehiin. Esim. nuo jakson 15 promokuvat. Tässähän menee sekaisin, kun on spoileria spoilerin perään ja keskustelut koskevat uusinta jaksoa. Sitten availee niitä spoilereita ja iloisena yllärinä sieltä paljastuukin seuraavan jakson promokuvia, kun luulee avaavansa viestin joka koskee uusinta jaksoa.

    Blaa, blaa...

    EDIT: Seuraavaan viestiin viitaten: olis parasta löytää kuitenkin yks yhteinen tapa. Sittenhän tää vasta hirveetä olis, kun kaikki kirjottais miten parhaaksi näkee ja sillä hetkellä jaksaa.
     
  16. ___grey___

    ___grey___ Guest Guest

    Liittynyt:
    06.02.2006
    Viestejä:
    44
    Saadut tykkäykset:
    0
    Rohkaistuneena kannan viimeisen korteni kekoon ennen kuin ehtii tulla uusi jakso:hitme:

    Itse aion jatkossaKIN kommentoida tuoreen jakson tapahtumia heti sen nähtyäni, oli kello sitten 04.00 saman yönä tai 18.30 ensi vuonna, eli seison mielipiteeni takana siitä mikä on järkevää, loogista, kauniin matemaattisen selkeää.

    (Tähän asiaan en usko vaikuttavan sen, että minulla on listallani ehkä jopa alle 10 postia *EEEEK!!!*)

    Näkeepäs sitten että tuleeko bannia vai ei.
     
  17. Emulov

    Emulov Guest Guest

    Liittynyt:
    08.01.2005
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen aivan samaa mieltä purplehazen ja samoin ajattelevien kanssa. Jos spoileritageja käytetään pari päivää jakson ilmestymisen jälkeen, lähes kaikki viestit ovat silloin täynnä tageja ja myös oikeat spoilerit, kuten ne promokuvat :mad: :grr: :OI (kun menin sit näkemään), tulevat vahingossa spoilatuiksi. Eli kuten on jo moneen kertaan todettu: Ei tageja jo ilmestyneille.
     
  18. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    Ok, "virallinen linja" ;)

    Jaksoista voidaan keskustella ilman spoiler-tageja, koska luettavuuden kannalta on hankalaa jos tulee sivullinen tai pari viestejä joissa tekstit ja myös lainauksetkin ovat spoilertagien sisällä.

    Eli käytetään spoiler-tageja kuten muulloinkin niin ei tarvitse erikseen miettiä miten missäkin spoiler-tageja käytetään.

    Tämä ihan sen takia, että vaikka tämä keskustelu koskeekin jenkkisarjaa niin käytännössä se on kuin muutkin keskustelut eli jaksoista keskustellaan niiden ilmestyttyä ja lukija tietää että jos jakso on katsomatta niin uuden jakson ilmestyttyä ketjusta voi löytyä uutta jaksoa koskevia viestejä.

    Tämä siis ihan selkeyden ja yhtenäisen linjan mukaisesti - kun kirjoittaa viestiä niin ei tarvitse miettiä pitääkö tagit laittaa vain ei ja toisaalta lukija tietää, että spoiler-riski on olemassa - oli kysessä sitten mikä tahansa viestiketju.
     
  19. Toni W

    Toni W Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2005
    Viestejä:
    343
    Saadut tykkäykset:
    0
    :D :D :D Erittäin hyvin sanottu... eikös tässä ole joka puolelta kuultu, että kaikella on tarkoitus, ehkäpä tuo on nimenomaan ton nimen tarkoitus... :thumbsup:
     
  20. tsinivuo

    tsinivuo Guest Guest

    Liittynyt:
    23.03.2002
    Viestejä:
    3 907
    Saadut tykkäykset:
    1
    Lopultakin kahlaisin tämän sarjan tänne asti. Eihän tässä ole tapahtunut oikeastaan mitään startin jälkeen. Jaarittelua, turhia hidasteluja ja takaumia on ollut liikaa. Varsinkin LoveShit osasto on ollut voimakkaasti esillä. Lisäksi ylipaljon tunteellisia hidastuksia asukkien päivittäispuuhista, voi miten hellää... Kyllä tätä olisi saanut HELPOSTI tiivistettyä siten, että tähän 2x14 vaiheeseen olisi päästy jo ekan kauden lopussa.
    Onhan tämä ollut ihan OK(3½/5) sarja, mutta jakso per viikko tahtiin seurattuna olisi ollut tosi turhauttava, pakko katsoa useampi putkeen, että edes jotain tapahtuu. :D

    Mutjoo... Ne hieroglyfit. Veikkaan, että kun ne kuviot alkaa ilmestyä, niin siinä vaiheessa on viimeinen hetki näpytellä numerot sisään. Kun viimeinen kuva tulee esille, niin sit tapahtuu! Sulkeutuukohan ne Michaelin huomaamat paineovet silloin? Vapautuuko zombeja sieltä muuratun betoniseinän takaa? Saako Kate lopulta...?