Logitech Harmony 525

Keskustelu osiossa 'Kaukosäätimet' , aloittajana aarno2815, 04.11.2005.

  1. Mitsu

    Mitsu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.08.2004
    Viestejä:
    360
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ymmärsin tästä ketjusta, että scart-kaapelin 8-nastan automaattinen inputin vaihto sotkee kapulan logiikan. Onko kukaan keskustellut asiasta Logitechin tuen kanssa? Onko kaikissa telkkareissa sama logiikka, eli scartin päässä oleva laite kun käynnistyy telkkari vaihtaa inputin siihen ja sammuttamisen jälkeen takaisin alkuperäiselle kanavalle. Entä jos telkkari käynnistetään myöhemmin kuin scart-laite ja sitten scart-laite sammutetaan?

    Kyllähän tuo logiikka pitäisi saada Harmonyyn valinnaiseksi ettei tarvi pinnejä katkoa.
     
  2. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    Harmonyyn saa aktiviteetteihin lisättyä toimintoja. Nillä pystt vaikka niin että ensin lisää odotuksen (siellä on eri välejä) ja sen jälkeen sen inputin jonka haluaa.

    Laitteet taas toimivat eri tavoin perinteiset crt:t usein juuri tuolla herätteellä, kun taas esim mulla oleva lg:n plasma ei niihin reagoi, joka minusta on ihan ok, kun mulla on tuo harmony 525 käytössä ja inputeja 4, joista vain yksi scartilla (sat boxi), ja senkin laitten saataan ajaa käyntiin ennen katselua.

    vaihtoehtoja laitteden kanssa on nin paljon, että kyllä pieni activityn viilaminen, joka siis logitechin webbisoftalla on helppoa, on ihan paikallaan.
     
  3. Mitsu

    Mitsu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.08.2004
    Viestejä:
    360
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli niistä aktiviteeteista joissa laite vaihtaa kanavan scartin avulla jätetään inputin valinta pois ja muihin lisätään. Onnistuu ilman ongelmia?
     
  4. Yen

    Yen Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.01.2005
    Viestejä:
    1 412
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ne input valinnat voi jättää pois, jos käyttää "Utility" aktiviteettejä eikä niitä valmiita KatsoTV yms.

    Niissä valmiissa on pakko valita joku input, mutta noissa Utilityissä voi tehdä "General Activityn", joissa valinnan vapautta enemmän ja silti samat ominaisuudet kuin noissa valmiissa aktiviteetteissä.

    Kaikki omat aktiviteetit olen tehnyt noiden General Activitiesien avulla.
     
  5. Mitsu

    Mitsu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.08.2004
    Viestejä:
    360
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos, hyvä neuvo. Tuolla saa tehtyä kaikki mitä pitää. Vielä yksi kysymys: onko mitää keinoa tehdä jonkin näppäimen taakse makroa, eli useampia näppäimiä eri laitteille? Paitsi siis tietysti aktiviteetin aloitus.
     
  6. Yen

    Yen Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.01.2005
    Viestejä:
    1 412
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, on tuo General Activity kikka paljon parempi kuin kalliiden Scart-kaapeleiden pilkkominen... :) Eikä se edes ole kikka vaan enemmänkn parempi ominaisuus, joita kannattaa käyttää kaikissa aktiviteeteissä.

    Kirjoitin toiseen threadiin noista makroista. Se on yksi tämän laitteen suurin puute... Se olisi tehnyt tästä vielä paremman.

    Kirjoitin myös pitkän palautteen Logitechille, ja toivon että edes seuraavan sukupolven Harmonyihin voisi makrot tulla. Periaatteessa se on pelkkä softa-asia, mutta tuskin ne tähän päivittää...
     
  7. fDiamond

    fDiamond Guest Guest

    Liittynyt:
    28.10.2004
    Viestejä:
    181
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikähän IR vastaanotin kannattaisi HTPChen hommata tämän kaken kanssa? Onko mitään väliä? Mahdollisimman halpa mielellään.
     
  8. rambi15

    rambi15 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.06.2004
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vanhalla telkkarilla sain activitiet scartilla toimimaan oikein kun poistin 8 nastan,nyt on uusi telkkari ja laitteet toimii hyvin myös kun 8 nasta on paikallaan mutta uuden telkkarin myötä tuli uusi ongelma.. laitteet missä itsessään ei ole scarttia (esimerkiksi dvd video outin kautta) asettuvat väärin eli täytyy tv säätimestä aina vaihtaa tv/av että tulee näkyviin,eli scart to scart toimii mutta video out to scart ei toimi...neuvoja?
    Muuten hyvä kapula mutta asetusten muuttaminen ja päivitys saisi toimia ihan omalla koneella,päivitys netin kautta menee tuskaisen hitaasti.


    Eikö kukaan osaisi kertoa mitä voisi kokeilla,aika toivoton tilaanne vaikka jatkuvasti säätöjä teen.
    Televisio menee aina tv-n puolelle eikä edes helpin kautta vaihda sitä av-n puolelle,dvd menee oikein päällä ja kaikki muukin toimii mutta manuaalisesti täytyy aina vaihtaa av-lle,meinasin jo että olisiko telkkarin av3 vikaa mutta kun laitan sinne jonkun muun laitteen niin hyvin pelittää ja tämä ongelma ilmenee vain niillä laitteilla missä ei ole itsessään scarttia,kaikki missä on scart+scart toimii hyvin mutta esimerkiksi video out+scart ei, vanhan tv-n kanssa ei tätä ongelmaa ollut..
     
  9. vision

    vision Guest Guest

    Liittynyt:
    04.10.2004
    Viestejä:
    289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yksi perusongelma valmiissa activityissä on se, että käytettäessä niitä ensimmäiset käskyt lähtevät aina valitulle laitteelle esim. DVD:lle ja vasta tämän jälkeen telkkarille sekä muille laitteille. Kun DVD herätetään henkiin ja sen jälkeen aletaan valita TV:n inputtia johtaa tämä tilanteeseen johon ei voi saada varmasti toimivaa ratkaisua, koska TV:n inputtia valitaan kahdesta lähteestä yhtäaikaa. Toinen harmaita hiuksia aiheuttanut seikka oli se, että Harmony olettaa tietävänsä ovatko laitteet jo päällä vai ei. Jos kapula olettaa laitteiden olevan pois päältä se lähettää ensin herätekäskyt ja ohjailee tämän jäkeen laitteet oikeille inputeille. Jos kapula olettaa laitteiden jo olevan päällä se lähettää vain jälkimmäisen nipun. Kolmas yleinen ongelma on se, että ainakin tavallisissa CRT telkkareissa AV inputit kierrätetään samalla nappulalla. Harmony yrittää perusasetuksilla pysyä synkassa inputtien kierrätyksessä mutta homma sekoaa jos joku laite lähettää scartin kasinastaa pitkin omia ehdotuksia, joku kävelee säteen eteen kesken lähetyksen tai käyttää toista kakea välillä.
    Itse päädyin pitkällisen väännön jälkeen samaan kuin Yen edellä, eli tein General akctivityt jolloin lähetysjärjestyksen sai itse valita. Omat laitteet on kytketty siten, että muut laitteet saavat virtaa vasta vahvistimen käynnistyksen jälkeen. General activityllä tämäkään ei tuottanut ongelmia, koska asetin viiveen herätyksen ja inputtien valinnan väliin viiteen sekuntiin. Kun vielä kekkasin kikan inputtien kierrätykseen, eli jälkimmäinen macro-osa lähettää (Philips)TV:lle ensin AV- sitten joku kanava esim.0- ja viimein tarpeellinen määrä AV käskyjä poistui huolet synkassa pysymisestä. Tärkeätä on myös lähettää TV:n käskyt ensin ja vasta sitten kuvalähteen käskyt, tällöin ei ole väliä tuleeko kasinastaa pitkin signaali vai ei.
    Viikko meni säädellessä mutta nyt homma toimii. Activityt ohjaa aina kaikki kohdilleen vaikka olisi käyttänyt välillä toista kaukosäädintä tai haluaa esim. analogisen tekstitelkkarin katselun jälkeen katsoa digiboxia. Jos vain osa säteistä pääsee perille homma voi mennä pieleen, mutta sen voi kuitata uudella painalluksella ilman ongelmia.:king:
    No sittenhän mopo karkasi käsistä ja ostin Vellemanin infrapuna vastaanottimen, jonka liitin vanhaan radio-ohjaus järjestelmään. Nyt voin ohjata kämpän valoja, kytkeä tykin päävirrat, ohjata moottorikangasta ja käynnistää PC:n sohvalta:hitme:
    Kalja se vaan pitää edelleen tilata kaapista puheohjauksella, se tosin ei aina toimi, toisinaan alkaa kuulua jotain narinaa:D

    Voila, nyt kaikki toimii hienosti. Vellemanin koodien löytyminen tietokannasta jo vähän ihmetytti.
     
  10. kullervo

    kullervo Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    12.09.2004
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kokemukset Harmonystä ovat aikalailla sekavia. Toimii ei toimii hengessä on edetty. Netti pohjaisessa tietokannassa on runsaasti puutteita yleisimpienkin laitteiden kanssa.

    Vähän tuntuu siltä, että asiakkaat on pantu helppien kautta töihin, rakentamaan ko. tietokantaa.

    Vähän on keskeneräinen tuote.
     
  11. smo

    smo Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2003
    Viestejä:
    115
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mun ymmärtääkseni se on tuon webbipohjaisen systeemin idea, että asiakkaat ympäri maailmaa syöttävät komennot eksoottisimmilekin laitteille. Muutenhan Harmony joutuisi hankkimaan kaikki tietokannan laitteet tai suostutella kaikki valmistajat laittamaan koodit tietokantaansa...

    Mutta mielestäni Harmony on ehdottomasti paras yleiskaukosäätimistä. Kyllä se äly mitä kapulasta löytyy on huomattavasti loogisempaa ja luonnolllisempaa kuin hard key/makropohjainen lähestymistapa.
     
  12. kullervo

    kullervo Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    12.09.2004
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0

    Voi olla näin ja se selittääkin osittain datan sekavuuden jos homma jätetään käyttäjien armoille. Luotettavaa ja yhdenmukaista tietokantaa ei tällä virityksellä synny. Perusta täytyy mielestäni luoda valmistajien ilmoittamilla datoilla. Kuka esim, testaa datan oikeellisuuden ? Testaaminen jää tällä metoodilla käyttäjän piikkiin, josta on tässäkin keskustelussa monta murheellista esimerkkiä, jopa viikkojen ähellyksestä säätimen parissa.
     
  13. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    en pahemmin käsitä näitä makroitkuja ja muuta itkua ... laite on niin muuntuva, että sillä voi tehdä paljon, joka sitten tarkoittaa, että sitä pitää säätää, jos sen haluaa just itselle sopivaks. jollei valmistaja ole julkaissut diskreettikoodeja (jotka siis tekevät vain yhden asian (esim. sulkee, muttei käynnistä) on vaikeata rakerntaa toimivaa sarjaa, jos laite on "väärässä" tilassa.

    itselle ei ole tullut vastaan tilannetta jota ei voisi hanskata, mutta vielä on säätäminen ehkä kolmasosassa.

    lisänäppylöitä pitää eri aktiviteetteihin lisätä ja ehkä muuta ma general activity perustaa.

    iloinen yllätys oli että kun laitoin lisänäppylöitä ekaan aktiviteettiin, ilmeistyivät nämä myös muihin aktivitetteihin, joissa käytetään samaa komponenttia. ohjelma sdiis älysi, että jos tässä tarvitaan tuota, voisi sitä tarvita myös muualla jossa käytetään samaa komponenttia.

    muuten, mitä vikaa siinä on että hyödynnetään käyttäjiä. se on nopein tapa saada materiaalia. viittaan cd-tietokantoihin, wikipediaan jne.
     
  14. kullervo

    kullervo Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    12.09.2004
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0

    Eihän siinä sinänsä mitään vikaa ole mutta kun harrastuksiini ei kuulu kaukosäätimen ohjelmistojen rakentelu . Logitechin kuvauksessa annettu kuva ko. laitteesta on harhaanjohtava käytön helppouteen nähden. Me Suomalaiset näytämme olevan todellista itsepalvelu kansaa ja vieläpä maksamme siitä ihanuudesta.
     
  15. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    ohjelmisto tekee perusaktiviiteetin sinulle helpolla. sitten on eri asia jos 4-6 laitteen eri ristikäytöt ovat optimaalisia. niitä saa säätä jos löytyy kiinnostusta.

    vaadit nyt jonkinlaisen meedion taitoja konffausohjelmalta. kysehän ei ole ohjelmiston rakentaminen, vaan kapulan käyttöliittymän hienosäätö.

    itse olen sitä mieltä että tuon säätäminen on helppoa. ei tarvi ohjelmoida vaan yhtä tietokoneohjelmaa käytetään, jossa (ohjelmassa) on hyvin helppo käyttöliittymä. mulla oli oletus ettei tämäkään kunnolla toimi, kun hankin sen. nytolen eri mieltä.

    jollei halua säätää, toimii tuo keskinkertaista paremmin. jos viitsii säätää, toimii se loistavasti.
     
  16. kullervo

    kullervo Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    12.09.2004
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onnittelen ja toivotan menestystä harrastuksen parissa.
     
  17. smo

    smo Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2003
    Viestejä:
    115
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täytyy olla kyllä Peden kanssa samaa mieltä asioista.

    Osa tuosta laitekannasta Harmonyllä on kyllä selvästi valmistajien toimittamiiin spekseihin perustuvaa, koska muuta selitystä en keksi esimerkiksi sille että eurooppa-mallinumerolla lisätyllä tv:lläni löytyy komentolistasta paljon sellaisia toimintoja mitä ei edes ole kyseisessä laitteessa/mallissa - ilmeisesti valmistaja on toimittanut vinon pinon komentonimiä ja koodeja tyyliin "tässä on plasmatelkkujemme koodit".

    Perustoiminnot saa melko helposti tehtyä. Myös Pronton ja Kameleonin saattaminen haluamanlaisekseen vaatii melkoisesti säätöä eikä sen tekemiseen ole lähellekään yhtä helppoa käyttöliittymää kuin Harmonyssa. Makropohjaisissa kakeissa ei saa tuota aktiviteetistä toiseen siirtymistä niin jouhevaksi kuin Harmonyssä.

    Kyllä activityt saa toimimaan, vaikka olisikin miten kummallinen laitekombo käytössä. Eniten ongelmia tulee laitevalmistajien typeryyksistä, kuten esimerkiksi vanhassa TV:ssäni, jossa piti power-komentoa (toggle-tyyppinen) toistaa useamman kerran jotta se sammui, mutta sammuttaessa vähemmän kertoja kuin käynnistettäessä (näin ollen piti tehdä kaksi eri komentoa).
     
  18. [FIN]travolta

    [FIN]travolta Guest Guest

    Liittynyt:
    11.05.2004
    Viestejä:
    201
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mistähän näkisi jotain luetteloa, mitkä laitteet tämän kanssa saa toimimaan moiteetta?
    Ilmeisesti web-sivulle ei pääse, ennen kuin ostaa laitteen ja rekisteröityy.

    Itsellä on niin mystinen kokoonpano, että hirvittää.
    Tarvitsisin laitteen olohuoneeseen kakkoskäyttöön, tykille on jo pronto olemassa ja toimii kohtalaisesti lukuunottamatta huonoa kosketusnäyttöä.

    Siis:
    - Mirai 27" LCD-TV
    - OPPO DVD-soitin
    - Handan 6000 tallentava digipoksi
    - Fujitsu ilmapumppu :eek:

    Ainakin nuo kolme ensimmäistä pitäisi saada toimimaan, ja vielä siten, että mirai vaihtaisi aina inputin valitun laitteen mukaan. Miraissahan ei ole kakessa omaa nappulaa joka inputille, vaan niitä kelataan läpi yhtä nappulaa käyttäen. Kömpelöä. Löytyyköhän inputeille omat koodit, jotta harmonylla voisi ohjata niitä suoraan?
     
  19. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voisin uskoa, että nuo laitteet saa helposti, oli minullakin esimerkiksi Joytechin SCART-vaihtaja ja heittämällä löytyi koodit tietokannasta. Viimeinen voi olla pahempi, mutta opettamalla sekin epäilemättä menee. Eikös tuonne Logitechin saitille muuten saanut tehtyä jonkun demotunnuksen, jolla ohjelmointia saattoi kokeilla , muistelisin ainakin jotain tuollaista?

    Ja mitä tulee tuohon keskusteluun käytön helppoudesta, niin olen Peden kanssa samoilla linjoilla, ei vaan yksinkertaisesti ole mahdollista rakentaa softaa, jolla kaikki mahdollinen toimisi heittämällä juuri niinkuin kaikki ihmiset toivovat. Minulla oli viisi laitetta, jotka kaikki sain toimimaan kertomalla vain, mikä laite on kyseessä ja sitten pienellä nappien siirtelyllä sain kaikki toimimaan juuri kuten itse halusin.
     
  20. smo

    smo Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2003
    Viestejä:
    115
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samaa veikkaan kun edellinen, että saa toimimaan. Jos ei muuten niin ainakin niin että opettaa koodit. Itselläni oli myös TV:n omassa kaukosäätimessä niin että input valitaan "kelaamalla", mutta itseasiassa Harmonyn tietokannoista löytyi diskreettikoodit jolla saa suoraan oikean input. Mutta Harmonyn pitäisi hallita kummatkin tavat.