Sony Kdf-e50a11e

Keskustelu osiossa 'Muut televisiot, näyttölaitteet ja soittimet' , aloittajana HvT23, 22.09.2005.

  1. esko123

    esko123 Guest Guest

    Liittynyt:
    17.02.2002
    Viestejä:
    78
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joensuun Markantalosta saisi heti 50" mukaan.
    Myyjä yritti ilman tinkailua tunkea 1870 €urolla mukaan. puhui vielä kuuden kuukauden korottomasta ja kuluttomasta rahoituksesta.
    mutta ei, minä poika tilaan saksasta.
     
  2. dasb00t

    dasb00t Guest Guest

    Liittynyt:
    16.09.2005
    Viestejä:
    150
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo tuleva 70" taitaa olla 1080 versio. Hintakin tullee olemaan sen mukainen. Näin ainakin ymmärsin AVforumin boardilta.
     
  3. Displaced

    Displaced Guest Guest

    Liittynyt:
    19.01.2006
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    nyt alkaa vituttaa...

    ylen digikanavat näkyy vielä kaikki muut hävis uudestaan.

    otin antennikaapelin pois telkusta kokonaan ja laiton kanavat hakuun, kappas vaan 18 kanavaa löyty, ilman mitään liitäntää antenniverkostoon. sääli vaan et yksikään näistä kanavista ei ollut ylen.

    eli, voin katella ylen kanavia piuha kiinni, kun vedän piuhan helvettiin niin voin katella subtv'tä, nelosta, mtv, the voice, eurosport, jne.

    mikä tässä oikeen mättää, ja miten saisin ongelman korjattua?

    laittakaa pliis PMiä tulemaan jos on mitään hajua missä vika voisi olla, telkussa, talonyhtiössä, tai HTVllä.
     
  4. hammers

    hammers Guest Guest

    Liittynyt:
    13.12.2005
    Viestejä:
    562
    Saadut tykkäykset:
    0
    En tota telkkua omista, mutta eikös tossa ole antenniverkkoon sopiva digiviritin? Eihän sen pitäisikään toimia HTV:n kaapelissa, vai mitä? Tarvinnet siis ulkoisen kaapelidigiboksin. Virkeämmät korjatkoon jos mulla meni unenpöppörössä nyt jotain ohi...:sleep:
     
  5. Displaced

    Displaced Guest Guest

    Liittynyt:
    19.01.2006
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    en tiedä, mut kun toin telkun kotiin, iskin kaapelin seinään ja kaikki kanavat löyty, nyt lyötyy vaan ylen, ja ilman mitään antenni/kaapeliyhteyttä löytyy loput. (en tiedä miten se on mahdollista kun ei ole kytketty mihinkään)
     
  6. Cobolt

    Cobolt Guest Guest

    Liittynyt:
    19.03.2005
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
  7. Ihmemies2

    Ihmemies2 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.08.2004
    Viestejä:
    213
    Saadut tykkäykset:
    0
    42" tuli tossa viiden maissa. Televisiokuva näyttää.... no... :sick: ... se siitä.

    Normaali PAL dvd-kuva on jo ihan asiallista, hd-kuvaa en oikeanlaisen kaapelin puutteessa ole päässyt kokeilemaan.

    Mustan taso on sitä samaa kuin lcd-näytöillä, sille nyt ei voi mitään(?). Toisaalta valovuotoa ei ole, että on tässä jotain hyvääkin. Riesana on sen sijaan pinnan helmeily, joka näkyy aika ikävästi parin metrin päästä. Siirsin sohvan aivan kiinni keittiön pöytään, jolloinka efektiä ei erota enää läheskään niin selvästi. Etäisyyttä ääriasennossa on noin 2,5m. Täytynee siirrellä sitten tuota sohvaa aina tarvittaessa, tai alkaa miettiä toisenlaisia ratkaisuja huonekalujen sijoittamisen suhteen.

    Samalla huomasin, ettei Pioneerin halpissoitin toista MiB:n superbit-version ääniä syystä x, vaikka omalla koneella kuuluukin. Pitää tutkia vähän lisää.
     
  8. HesusNis

    HesusNis Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.09.2002
    Viestejä:
    1 766
    Saadut tykkäykset:
    2
    TV-kuva paranee tosiaan ulkopuolisella digiboxilla ja helmeilyyn auttaa, kun puottaa hivenen kontrastia, itsellä arvo on 10-20, muutoin palaa valkoinen puhki.
     
  9. willebra

    willebra Guest Guest

    Liittynyt:
    22.11.2005
    Viestejä:
    92
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkos joku viime aikoina käyttänyt Technik Direct:in "seen cheaper" tarjouspyyntöä?

    Itse laitoin pari päivää sitten kyselyn (n. 50 euron ero halvimpaan idealo.de vertailussa, 50" malli), mutta vielä ei ole vastausta kuulunut. Onko tietoa, kuinka nopeasti näihin vastailevat?
     
  10. Ihmemies2

    Ihmemies2 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.08.2004
    Viestejä:
    213
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laskin kontrastia ym. Ei tuo helmeily enää niin paljoa häiritse, eiköhän siihen totu kuten kaikkeen muuhunkin. Laskin samalla telkkaria 30cm alaspäin, nyt ei tarvitse katsoa kuvaa niskat väärällään. Valitettavasti yksi osa tv-tasosta menee nyt ns. "hukkaan", mutta eipä sille voi mitään. En ymmärtänyt, että kuva tulee _niin_ korkealle.

    Jos en keksi käyttöä tuolle Atacama Audio Equinoxin lisäpalalle, täytynee vissiin myydä se.

    Tuulettimen ääni ei itselläni kuulu, jos tv:n äänet ovat päällä. Tuulettimen äänessä ei myöskään ole ärsyttäviä piirteitä, humina on tasaista ja rauhallista. Eri asia olisi, jos tuulettimen nopeus vaihtelisi tai se pyörisi lujempaa. Verhot tv:n takana auttanevat vaimentamaan tuulettimesta lähtevää ääntä jonkin verran.
     
  11. prisoner

    prisoner Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.03.2003
    Viestejä:
    382
    Saadut tykkäykset:
    6
    Mäkin sitten sain oman 50" telkkarini tänään. Oon kerennyt jo kokeilemaan aika monella laitteella ja signaalilla (mm. GT4 1080i), mutta en kerkee nyt kirjoittamaan kokemuksista. Ajattelin tehdä aiheesta jutun blogiini viimeistään perjantaina, kun on aikaa. Muutama foton laitan kuitenkin jakoon. Huomatkaa lekaharkoista tehty tv-jalusta. Se nyt vaan on tyhmää maksaa liikaa :) Syvyyttä on vähän liikaakin, koska tein ton joskus kauan sitten kuvaputkitelkkarin jalustaksi.

    Kuvat
     
  12. Temesta

    Temesta Guest Guest

    Liittynyt:
    16.05.2005
    Viestejä:
    79
    Saadut tykkäykset:
    0
    En omista ao. telkkaria, mutta olen käynyt katsomassa kaupassa. Hillitön "red burn" ottaa silmään, saako sen säädöillä kuriin.

    - toistaiseksi 42" XGA-plasma pysyy hyllyssä, mutta lisätuumat kiinnostaa, ehkä 60" 3LCD -malli sitten joskus..
     
  13. Ihmemies2

    Ihmemies2 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.08.2004
    Viestejä:
    213
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitä tämä "red burn" sitten käytännössä tarkoittaa, miten sen voisi huomata?

    Edit: joku muuten voisi kertoa, mikä idea on noissa mukana tulleissa sähkökaavioissa? 6 suurta (A2? A1?) kokoista taitettua "lakanaa" jossa molemmin puolin eri piirien ym. sähkökaaviot.
     
  14. MiGi_

    MiGi_ Guest Guest

    Liittynyt:
    10.02.2006
    Viestejä:
    71
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laitetaan nyt tänne kans sitten, kun täältä varmaan saa parhaiten vastaukset :)

    Jep, eli tuli nyt päivitettyä "kotiteatteria" television, digiboxin ja dvd:n muodossa.
    Hankittua tuli Sony Kdf-e50a11e töllö, humaxin fox digiboxi kaapeliverkkoon ja samsungin hd-850 dvd. Vahvistimena toimii tällä hetkellä hyvin vanha sony strde-635, joka päivittyy vielä jossain vaiheessa, mutta nyt saa ajaa tuota laitteistoa. Lisäksi töllöön on tarkoitus kytkeä todennäköisesti fujitsu-siemensin amilo läppäri, jossa dvi-liitäntä.

    Periaatteessa mulla on hallussa miten mikäkin kytketään, mutta olen elänyt pientä hiljaiseloa kotiteattereiden suhteen, niin olen jääny hieman jälkeen faktoista

    Eli kysymys kuuluukin, että mitenkä mikäkin kannattaa kytkeä? Tavoitteena on saada kaikista formaateista ääni vahvarille ja siitä kaiuttimille.

    1.Digiboxi kannattanee kytkeä scartilla töllöön, mutta entäs jos haluan television äänet vahvarin kautta kaiuttimille, niin vissiinkin äänet kannattanee laittaa optisella piuhalla vahvistimeen ja se olis niinkuin siinä?

    2. Dvd-soitinhan on hdmi-liitäntäinen, mutta kannattaako lähteä sitä käyttämään vai mielummin jättää tuo hdmi-liitäntä läppäriä varten ja kytkeä soitin komponentilla? Entäs äänet sitten optinen taitaa olla paras, mutta kun vahvistimessa on yksi liitäntä joka menee digiboxille, niin ajanko nuo äänet sitten coaxiaalilla? Kytkenkö myös sitten tavallisilla rca-piuhoilla soittimen vahvistimeen jolloinka pystyy sitten musiikkiakin kuuntelemaan?

    3. Kytkenkö läppärin sitten hdmi:n kautta ja hommaan toiseen päähän dvi-adapterin? Mites läppärin äänet sitten, kytkenkö läppärin äänikortista vahvistimeen ja homma pelittää?

    Kiitoksia jos joku viitsii vastailla ja neuvoa, kun tosiaan ei oo tullu hirveemmin seurattua tätä alaa pitkään aikaan, ja tullu panostettua vaan autopuolen hi-fiin
     
  15. j0sku

    j0sku Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    04.11.2003
    Viestejä:
    1 280
    Saadut tykkäykset:
    0
    Turha samaa asiaa monessa threadissa kysyä, varsinkin kun näköjään asiat on hallussa. Kyllä, kyllä ja kyllä. :)
    No DVD-soittimesta saat parhaimman kuvan irti tietenkin digitaalisella liitännällä, mutta jos kerran läppärikin pitää kytkeä niin joudut tekemään valinnan.
     
  16. Temesta

    Temesta Guest Guest

    Liittynyt:
    16.05.2005
    Viestejä:
    79
    Saadut tykkäykset:
    0
    No juu, asian olisi voinut sanoa suomeksiksi, eli kuva on ainakin tehdasastetuksilla aika punavoittoinen.
     
  17. Ihmemies2

    Ihmemies2 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.08.2004
    Viestejä:
    213
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos tuota "kalvoefektiä" nyt hieman tarkemmin kuvailisi...

    Eli kuva näyttää siltä kuin kuva olisi ripoteltu täyteen kohtuullisen kokoisia rakeita. Vaikka rakeillla ei ole mitään tiettyä väriä, niin valo taittuu eri tavalla niistä ja tämän vuoksi etenkin vaaleammissa pinnoissa (kasvot, valkoinen väri, lumi, jää, keltainen väri jne.) efekti erottuu aika ikävästi. Vaikka kuva liikkuu, niin rakeet pysyvät paikallaan.

    Yritän olla parhaani keskittymättä tuohon efektiin, mutta etenkin otoksen vaihduttua silmät väkisinkin hakeutuvat niihin... hyi hitto. Kuvanlaatu on muuten hyvä, mutta tuo nyt tökkii aika pahasti. Kun efektin olemassaolon tietää, sen näkee vaikka neljän metrin päästäkin. Olen tässä muutaman kerran kelaillut Lentävien Tikarien Talon viimeisen kohtauksen läpi ja säätänyt kaikkia asetuksia, mutta eihän se säätämällä lähde pois.

    Kameralla en onnistunut saamaan kuvaa tuosta. Ehkä kyseessä on vain samanlainen efekti kuin sateenkaaret DLP-projektoreissa, toiset huomaavat, toiset eivät. Täytyy vielä kokeilla, miten erilainen valaistus vaikuttaa asiaan. Säkkipimeässä telkkaa ei viitsi katsoa, koska musta ei ole edelleenkään mustaa. Pitänee varmaan hankkia säädettävät valokatkaisijat, minkä avulla valoja voi sopivasti himmentää elokuvia katsellessa.

    Olisi pitänyt varmaan hankkia se 32" lcd-tv samalla rahalla. Kaupassa vain en huomannut mitään erityistä, ja esim. Tekniikan Maailman kuvauksen perusteella kuvittelin, ettei kyse ole mistään vakavasta.
     
  18. RautaWaara

    RautaWaara Guest Guest

    Liittynyt:
    25.02.2003
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuollut linkki?

    Etkös muuten ollut Mac miehiä? Miten mahtaisi onnistua Mac ministä natiiviresoluution syöttäminen tälle televisiolle?
     
  19. Janos Riippa

    Janos Riippa Guest Guest

    Liittynyt:
    27.04.2002
    Viestejä:
    201
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä mahtaa PGR3 olla mahtavan näköinen tuolla 50" ruudulla! WAU!

    Pinnan helmeily on myös osunut silmään. Hassu homma. Mikäköhän on syynä, että on sellainen pinta valittu. Koska onhan Sonyllä käytössä VAIO mallistossa sellainen todella tyylikäs (peilaava kylläkin) kalvo/suoja kannettavien päällä. Miksiköhän ei vastaavaa ole tähän proju malliin yritetty ymppää? Tuntuu ainakin mustan tasoa parantavan kummasti.
     
  20. Whitewolf

    Whitewolf Guest Guest

    Liittynyt:
    26.10.2002
    Viestejä:
    463
    Saadut tykkäykset:
    0
    Todellakin jos jotain huonoa tästä töllöstä on sanottavaa niin se on todellakin tuo helmeily. Kaikissa valkoisissa/kirkkaissa kohdissa helmeilyn näkee selvästi, mutta itse olen tottunut siihen ja jos keskittyy leffaan jne. niin ei sitä edes huomaa. Huomasin muuten, että jos katsoo tarpeeksi sivusta niin helmeilyä ei esiinny...:confused: :hitme:

    Onkohan kukaan tiedustellut Sony:lta, että mikä tämän aiheuttaa ja voiko asialle tehdä mitään?

    Loppujen lopuksi omat säädöt vaikuttavat tähänkin aika paljon.
    Kaikesta huolimatta voin sanoa, että oli erinomainen ostos :thumbsup: