TechniSat AirStar 2 DVB-T/ DVBViewer

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana SF100, 22.11.2004.

  1. k_jartti

    k_jartti Guest Guest

    Liittynyt:
    23.06.2005
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    0
    Luultavasti aivan sama, jos kerran käytät Dvbviewer prota. Tsekkaa kuitenkin laitevaatimukset korttien kotisivuilta, niissä saattaa olla hieman eroa. Jos on tehokas kone, ei niin väliä. Itse valitsin Twinhanin, sillä speksien mukaan se riitti omalle koneelle (800mhz) ja CableStar ei tukenut QAM128-modulaatiota.
     
  2. nmi

    nmi Guest Guest

    Liittynyt:
    26.05.2004
    Viestejä:
    2 165
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nuo "speksit" riippuvat vain käytettävästä ohjelmasta, joten jos käytät jotain muuta kuin kortin mukana tulevaa, niillä ei ole merkitystä. Pentium 200 MHz riittää minkä tahansa DVB-kortin käyttöön pelkkänä tallentimena ja silläkin voi jo tallentaa useampaa kanavaa kerralla. Windows-ohjelmat haluavat kai välttämättä näyttää kuvaa (yleensä vielä softapurulla), ja siitä tietysti seuraa kovempia laitteistovaatimuksia.

    Myös HDTV-tuki riippuu ainoastaan käytettävästä ohjelmistosta (paitsi MPEG2-dekooderin sisältävillä FF-korteilla).

    Olisi kyllä hyvä, jos joku jaksaisi kirjoitella (stickyn arvoisen) yleisohjeen DVB-ohjelmien ominaisuuksista ja niiden suhteesta rautaan, kun asiat tuntuvat käyvän yhä epäselvemmiksi. Ihmiset jaksavat jatkuvasti ihmetellä tekstitysten puuttumista ja onnetonta toiminnallisuutta korttien mukana tulevilla ohjelmilla. Tietoa on kyllä tarjolla, mutta sitä on vaikea löytää keskusteluketjujen uumenista.
     
  3. junttijuu

    junttijuu Guest Guest

    Liittynyt:
    27.12.2005
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minkä laista piuhaa hankit:confused: kun nähtävästi on mulla sama vika.
     
  4. Proffa77

    Proffa77 Guest Guest

    Liittynyt:
    19.02.2004
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Löytyikö tuohon UB ongelmaan ratkaisua vai onko yhä samat pätkimis ongelmat tallella. Mulla on Airstar kortti pelannut mainiosti syksystä asti, jolloin hankin triaxin yagi antennille 25dB mastovahvistimen. Digiboxi on ilmoittanut laaduksi 95 - 100 ja taso on ollut myös 90 - 95 paikkeilla (asteikolla 0-100). Airstar on ilmoittanut laaduksi myös 95-100 ja SNR on ollut 24dB - 25dB paikkeilla.

    Nyt tammikuun kovien pakkasten jälkeen kuva alkoi pätkiä ja UB virheitä tulee tuhansia. Signaalinlaatu ei ole muuttunut miksikään ja digiboxin kautta kuvassa ei ole mitään häiriöitä. Ongelmia jatkui n. 1vk kunnes viime perjantain ja lauantain kuva oli jälleen virheetön, mutta mutta sunnuntaina UB ongelmat alkoivat jälleen, enkä ole niitä pois saanut. Tänään formatoin kovon ja asensin windowsin uudelleen... mutta ei sekään auttanut. Onkohan kortti voinut hajota vai mikä tässä nyt mättää? Mitkä ajurit toimivat parhaiten tällä Airstar2 kortilla (rev1.02 muistaakseni)? Niin ja kaupallinen galvaaninenerotin on käytössä, koska ilman sitä kortti ei signaalia saa.
     
  5. traskur

    traskur Guest Guest

    Liittynyt:
    01.02.2006
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mistä mahtaa johtua, ettäTechniSat AirStar 2 DVB-T/ DVBViewer yhdistelmä nauhoittaa vain manuaalisesti katseltavaa ohjelmaa, mutta ajastettuna syntyy vain 1 kb tiedosto, kylläkin oikealla ohjelmanimellä. Myöskään YLEn kanavien tekstitys ei tallennu.
     
  6. SF100

    SF100 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 326
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko sinulla Pro? Pitäisi toimia ilman ongelmia. Tallennukseen kannattaa käyttää TS-muotoa.
     
  7. Sapa

    Sapa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.01.2005
    Viestejä:
    229
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minä sain aikaiseksi 1kb tallennuksia kun kanavalistassa oli samalla nimellä kaksi kanavaa, joista toinen oli salattu. Tätä salattua kanavaa tallennettaessa syntyi juuri tuollainen 1kb tiedosto. Sinun tapauksessasi kyse on kuitenkin varmaan jostain muusta, jos kerran käytössä oli antennikortti. Tarkista nyt kuitenkin, että listassa ei ole tuplakanavia.
     
  8. k_jartti

    k_jartti Guest Guest

    Liittynyt:
    23.06.2005
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    0
    En tiedä auttaako, mutta mene tallennusvalikoon ja tietokanta kohtaan. Naputtele poista orvot ja päivitä tietokanta nappuloita useampaan kertaan. Se poistaa vanhat roskat.
     
  9. traskur

    traskur Guest Guest

    Liittynyt:
    01.02.2006
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käytän DVB viewer TE versioita ja tallennusongelma ratkesi osittain, kun poistin kaikki korttiin liittyvät ohjelmat ja ajurit. Kuitenkin sattumanvaraisesti joltain kanavilta tallennus saattaa tuottaa 1kb tyhjiä tiedostoja. Suurempi ongelma on, ettei YLEN kanavien tekstitys tallennu lainkaan, vaan tuottaa samanlaisia 1kb srt tiedostoja.
     
  10. Mikko-vaari

    Mikko-vaari Guest Guest

    Liittynyt:
    08.11.2005
    Viestejä:
    332
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siirry DVBVPro versioon. Maksaa vain 15 euroa ja toimii tekstityksissä ja muutenkin.
     
  11. traskur

    traskur Guest Guest

    Liittynyt:
    01.02.2006
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos täytyypä tilata PRO versio.
     
  12. aylaoutinen

    aylaoutinen Guest Guest

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    76
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ilmeisesti kortti löytänyt itse ongelmat ja korjannut itsensä, kun ei tuota ongelmaa ole pitkään aikaan enää näkynyt (kop kop) :D

    En tosiaankaan ymmärrä mikä tuon oikein aiheutti, mikään ei ole muuttunut mutta nyt tosiaan kortti toimii moitteetta.
     
  13. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Kerrataan taas, jos olen jo maininnut, tai uutena tietona tulkoon, jos asia ei ole vielä tuttu:

    Poweri vaikuttaa paljon. Huono halpa poweri (=halvan kotelon mukana tullut) pilaa tv-korttien virittimien toimintaa. Hyvä poweri (nyrkkisääntö: powerissa oltava aktiivinen tehokerroinkorjaus) antaa tasaista jännitettä millä virralla tahansa, joten jännitenotkahduksia ei tapahdu ja häiriövärähtelyt ovat pieniä.

    Vaikka pc ei sekoaisi jännitepiikkeihin tai suureen jännitekohinaan, herkät laitteet voivat asiasta häiriintyä, esim. äänikortti ja tv-viritin, oli se sitten analoginen tai digitaalinen teevee.

    Minulla asia ilmeni niin, että joskus kun koneessa tapahtui suuria virrankulutusmuutoksia (lähiverkossa liikennettä, esim. netissä), AirStar2 kadotti osittain lukituksen signaaliinsa, eli kuva alkoi pätkiä, vain osa tavarasta saatiin vastaanotettua, filepituudet romahtivat kun suuri osa datasta jäi saamatta. Tallenne siis meni pilalle. Kortti sai taas vireen kuntoon kun käy muulla kanavalla ja palaa taas oikealle kanavelle. Kunnes seuraava suuri virtapiikki sotkee kortin.

    Kun vaihdoin parempaan poweriin, tällainen käytös poistui lähes kokonaan. Juppihintaisella superpowerilla ilmiön saisi ehkä kokonaan pois, mutta epä-juppina ostin halvimman mahdollisen APC:n sisältävän powerin ja se nyt riittäköön toistaiseksi. Pc:n käytös parani selvästi, oudot sekoamiset vähenivät.
    _____________________

    Jos powerin vaihtokaan ei auta, sitten pitää vaihtaa emoa. Sellaiseen emoon, jossa on huippulaatuinen regulointi, monivaiheinen virran vakautus. Siis kallis emo, noin 150-250 euron hujakoilla oleva. Halvoissa 50-100 euroisissa on hennot komponentit, jotka menevät polvilleen äkillisissä virtatarpeissa, jännitetaso ei pysy vakaana, herkimmät emolla olevat laitteet sekoavat.
    _____________________

    Ja sehän tässä hommassa minua eniten risoo, kun mikään testiohjelma EI paljasta powerin/emon huonoutta. Aina viritän koneeni niin, että kaikki mahdolliset testisoftat toimivat luotettavasti, eli Prime95, MemTest86 sun muut eivät törmää erroreihin. Testien mukaan kaikki siis on kunnossa, mutta se siis ei vielä tee koneesta OIKEASTI vakaata. Teeveekortti tai äänikortti paljastaa vieläkin paremmin ongelmat. Äänessä rutisee tai kuvassa palikoituu jos joku häiriö pullahtaa esiin.

    Kamalaa. Millä ihmeellä asioita voisi testata kun testiohjelmilla vakautta ei saa taattua. Nimittäin kallis poweri ja kallis emokin voi olla salaa viallinen tai rikkoutua käytössä, eli rahallakaan ei saa luotettavuutta.
     
  14. Proffa77

    Proffa77 Guest Guest

    Liittynyt:
    19.02.2004
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    DVB-G puhuu asiaa. Tällä kertaa oli kuitenkin Airstar mennyt hajalle ja sain verkkokaupasta uuden tilalle ja nyt homma taas pelittää. Aikaisemmin olen varmaan maininnutkin, että tämä Technisat ei toimi yhdessä ASUS A8N-SLI emon kanssa ja sen sain karvaasti kokea viime keväänä. Sain hajoitettua kolme asuksen emoa, koska PCI:n virransyöttö oli tuossa emossa epäonnistunut (tämä muuten mainitaan Technisatin manuaalissa troubleshooting osiossa). Nykyinen emo DFI:n Lanparty NF4 UT on toiminut hyvin ja näkyvin ero tuohon asukseen on, että levyllä on konkkia tuplasti enemmän, sekä piirisarja tuulettimen ääni on inhimillinen.

    Kevään ongelmien vuoksi vaihdettiin myös poweri antec Truepower 380W, ehkä huonompaan Fortronin 350W, kun luultiin sitä ensiksi syylliseksi tuohon emon ainaiseen hajoamiseen. Joka tapauksessa todella herkkiä ovat nämä digikortit kaikenlaisille häiriöille, eikä PC varmasti ole se häiriöttömin ympäristö. Varmasti hieman paremmalla RF-suunnittelulla saisi noista viritin osista laadukkaampia eikä tarvitsisi galvaanisia eroittimia, mutta halvalla on hankala saada hyvää :rolleyes:

    Joka tapauksessa olen kuitenkin ollut tyytyväinen ongelmista huolimatta tähän Airstar - dvbviewer pro yhdistelmään, tallennukset ovat aina onnistuneet ja nyt kun vielä ylen tekstitkin toimivat tallennuksissa niin :thumbsup:
     
  15. Kuzer

    Kuzer Guest Guest

    Liittynyt:
    25.08.2003
    Viestejä:
    83
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moi,

    Itselläni toimimat kaikki kanavat normaalisti. Yhtäkkiä kortti "pihamahti". Jouduin asentamaan uudestaan kaikki kortiin liittyvät ajurit ja ohjelmat. Asensin uusimmat mahdolliset kortin paketin, kun ennen olin käyttänyt CD:ltä tullut 3.3.0 tjsp. Tämän jälkeen korttissa ei toiminut kuin YLE:n kanavat. Ajattelin tänään kotia päästyäni ottaa vanhat softat kehiin. Ilmoittelen sitten oliko tästä kiinni.
     
  16. fuso

    fuso Guest Guest

    Liittynyt:
    28.02.2006
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Elikkäs ongelma on tämä. Saan kanavat jotenkin näkymään (en varmaan kaikkia ainakaan), mutta kun joka ikinen ohjelma pätkii aivan sikana. Minulla on uusin versio tuosta DVBvieweristä ja sitten cd:ltä asentamat ajurit tuohon airstar2 TV korttiin. Meinaa mennä hermo, kun ei ohjelmat näy kunnolla. Menikö rahani taas kerran hukkaan? :OI Koneen tehoissa ei pitäis olla ongelmaa.
     
  17. SF100

    SF100 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 326
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olisikohan signaaliongelma?
     
  18. fuso

    fuso Guest Guest

    Liittynyt:
    28.02.2006
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei se mun mielestä oo signaaliongelma, koska signaali näyttäisi olevan kokoajan välillä 80-95%. Mutta uncorrected blockseja tulee kyllä erittäin paljon :( Niin ja välillä kuva ikäänkuin pysähtyy kokonaan ja äänetkin häviävät.
     
  19. SF100

    SF100 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 326
    Saadut tykkäykset:
    0
    Katso prossun kuormitus. Se ei saa mennä tappiin. Tuskin sinulla meneekään. Minusta tuo kuulostaa juuri signaaliongelmalta. Paitsi että signaali voi olla liian heikko se voi olla myös liikaa vahvistettu. Eli jos sinulla on antennivahvistin väärässä päässä eli lähellä korttia eikä antennia niin koita ilman tai vähennä vahvistusta. Yleensäkin jos sinulla on vahvistin koita säätää sitä.
     
  20. fuso

    fuso Guest Guest

    Liittynyt:
    28.02.2006
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei mulla oo mitään vahvistinta. Pelkkä antenni, jonka äsken vein ulos korkealle tiedä auttaako se mitään. En tiedä onko minulla sitten jotku ajurit tai jotku codecit perseellään. Eli jos voisitte viel vaikka neuvoa, että mitkä teillä toimii ni ois aika jees. :thumbsup: