Häiriöitä lähetyksessä thread

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Tuike, 07.07.2004.

  1. Katselija

    Katselija Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.10.2004
    Viestejä:
    553
    Saadut tykkäykset:
    12
    Ohjelmatietoja ei Turun kaapelissa näy millään kanavalla (Toppy).
     
  2. Hoo

    Hoo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.07.2005
    Viestejä:
    301
    Saadut tykkäykset:
    0
    TV 1:n kuvassa parhaillaan: "Pahoittelemme tekstityksen puuttumista digipuolelta".

    Saivat sentään tuon tekstin ruutuun. :p

    Kyllä on mahtanut taas moni repiä boksin töpseliä seinästä, ja tällä kertaa ihan turhaan. :D
     
  3. cityjeesus

    cityjeesus Guest Guest

    Liittynyt:
    17.02.2004
    Viestejä:
    2 314
    Saadut tykkäykset:
    4
    Kyllä taas lämmittää tämä digiajan ihanuus :grr:

    Tuli tänään tilattua hetken mielijohteesta Paletti-kanavapaketti, jota tarjoillaan mm. Päijät-Vision (DNA) kaapeliverkossa, mutta sanottavaahan siitä heti tuli.

    Pakettiin kuuluvat seuraavat kanavat:

    Disney Channel, Turner Classic Movies, Showtime, Star!, Animal Planet, Discovery Channel, Discovery Science, Discovery Civilisation, Discovery Travel&Living, BBC Food, BBC Prime, Jetix, Cartoon Network, Sky News, CNN, CNBC, ESPN Classic Sports, Extreme Sports, VH-1, Reality TV, Fashion TV, Viva.

    Kaikki peruskanavat ja kaapelikortilla näkyvät "extrat" ovat laadultaan ihan riittäviä, mutta tämän mainitun paketin tarjonnassa tuntuukin sitten olevan hintaansa nähden törkeän paljon häikkää. Paketin kanavista virheetöntä kuvaa tarjoavat Disney Channel, Showtime, Star!, Jetix, Cartoon Network, Sky News, CNBC, ESPN Classic Sports, Extreme Sports, VH-1, Reality TV, Fashion TV ja Viva. Lopuilla kanavilla laatu onkin sitten roskaa. Kaikkein hirveintä signaalia puskee kanavilta Animal Planet, Discovery Channel, Discovery Science, Discovery Civilisation, Discovery Travel&Living, BBC Food ja BBC Prime. CNN ja Turner Classic Movies saattavat välillä näkyä ihan siedettävästi - varsinkin TCM - mutta suurimman osan ajasta niidenkin laatu on todella heikkoa. Kuva siis "möhjööntyy" suurinpiirtein katselukelvottomaksi puuroksi; pätkii, rätisee, pikselöityy vihersävyiseksi palikkamereksi jne.

    Kun aikoinaan hankin kaapelikortin ja sain kaikki verkon kanavat maksutta näkyviin muutamaksi viikoksi, muistelisin että samanlaisia häiriöitä oli jo silloin näillä mainituilla kanavilla, mutta kaikki muut silloin auki olleet maksukanavat näkyivät loistavasti; Canalin paketti, TV1000 kanavat, jne. Täysin luokaton kuvanlaatu koskee siis vain ja ainoastaan näitä Paletti-paketissa näkyviä kanavia. Signaalitaso ja signaalin laatu näyttävän olevan luokkaa ~70 % / ~30-40 %, eli ei nyt siitä ainakaan näyttäisi olevan kiinni. Boksina on kaapelioperaattorilta aikoinaan ostettu surullisen kuuluisa Galaxis Matrix, joka verkkaisuudestaan huolimatta hoitaa hommansa kuitenkin ihan hyvin.

    Onkos kellään muulla ollut saman suuntaisia häiriöitä, joko Päijät-Vision verkossa tai jossain muualla päin suomea? Ei oikein huvittaisi maksaa 18,50 €/kk paketista, josta vain reilut puolet näkyy moitteettomasti. Vika on ilmeisesti oltava kuitenkin lähetyspäässä, kun tasot ovat muuten ok, ja suurin osa kaikista kanavista toimii ihan normaalisti.
     
  4. carpenter83

    carpenter83 Guest Guest

    Liittynyt:
    08.07.2004
    Viestejä:
    1 817
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ei VLP:n kaapelistakaan nuo Discoveryt ja Animal Planet mitään hyvällä kuvanlaadulla varustettuja ole, mutta ei nyt kuitenkaan katselukelvottomaksi puuroksi voi sanoa.

    Mitä tulee signaalin taso ja laatuarvoihin niin tuollasista 0-100% arvoja on vaikea vertailla keskenään, mutta kyllä kaapelibokseilla pitäisi laatutaso olla >90% jos kaikki on kunnossa. Esim. vanhempien Humax CX1201-C näyttää signaalin tasoksi (vain) 30-35% mutta silti laatu on 98-100%
     
  5. Generig

    Generig Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.01.2004
    Viestejä:
    1 879
    Saadut tykkäykset:
    5
    Meni SubTV, Nelonen, MTV3, MTV3+ 10 min sitten poikki. Tuo kait viittaa tiettyyn kanavanippuun. Ennemmin jo vähän napsui ja kuva häröili. Paikkana Vaasa ja kaapelin perässä ollaan.
     
  6. meitsi

    meitsi Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2005
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama juttu täällä.. ja olen myös vlp:n kaapelissa kiinni. Viime aikoina on alkanut esiintyä noita ongelmia, nimeenomaan noilla kanavilla.
     
  7. Generig

    Generig Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.01.2004
    Viestejä:
    1 879
    Saadut tykkäykset:
    5
    Nyt ne sitten tuli takaisin pätkimisen saattelemana. Melkein puolituntia kesti eli aika mittavasta katkosta oli kaikenkaikkiaan kyse.
     
  8. juhizrovsky

    juhizrovsky Guest Guest

    Liittynyt:
    27.07.2005
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hmm, lieneeköhän vika itsellä vai... Ylellä viimeaikoina ollut välillä tämmöistä että boksi ei ole automaattisesti osannut levittää anamorfista kuvaa koko ruutuun. Nyt kun katselin äskön niin kakkosella kuva oli taas litistynyt(16:9->4:3), mutta yle24llä 4:3-kuvan boksi venytti 16:9ään :eek:. Muilla kanavilla ei ongelmaa ole ollut, ja maanpäällistä digiä katsellaan...
     
  9. Wade

    Wade Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.07.2002
    Viestejä:
    695
    Saadut tykkäykset:
    0
    yle1 näytti samaa ohjelmaa(suola) FST:n kanssa sillä erolla että yle1 oli 4:3 ja FST 16:9, tosin jossain vaiheessa saivat YLE1:senkin vaihdettua laajakuvaksi. Subilla näkyvä smallville oli kanssa jostain syystä 4:3 suhteella vaikka lähetyksestä näki että oikea muoto olisi laajakuva (saivat tämänkin näemmä nyt korjattua!)

    Taitaa olla jotain yleistä häikkää menossa...
     
  10. carpenter83

    carpenter83 Guest Guest

    Liittynyt:
    08.07.2004
    Viestejä:
    1 817
    Saadut tykkäykset:
    1
    Myös Maikkarin viime perjantain Ilman johtolankaa tuli siten että boksi tarjosi 4:3 vaikka olisi pitänyt olla 16:9 mutta vika korjaantui muutamassa minuutissa.
     
  11. verbal

    verbal Guest Guest

    Liittynyt:
    11.02.2001
    Viestejä:
    350
    Saadut tykkäykset:
    0
    Allekirjoittaneella on Canal+:n kaikki kanavat olleet viime aikoina pelkkää pikselimössöä pätkivällä äänellä. Kaikki muut kanavat näkyvät ongelmitta, myös kaikki maksullset kanavat. Auttaneeko muu kuin mennä Welholle itkemään? Boksi on Handan DVB-C 5000.
     
  12. tsinivuo

    tsinivuo Guest Guest

    Liittynyt:
    23.03.2002
    Viestejä:
    3 907
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tuo laite on itse Perkeleen työtä. Kuva jumittaa 10 sec ajaksi aina kun jääkaappi ääntelee. Noin kerran puolen tunnin sisällä yleensä. Kaikki kanavat palikoituvat tasaisen varmasti yms. kivaa. :hitme: :OI
     
  13. Airstar

    Airstar Guest Guest

    Liittynyt:
    28.04.2005
    Viestejä:
    135
    Saadut tykkäykset:
    0
    Montakohan tälläistä onnetonta digiboksia oikeen on? Itellä pätkinyt maximum 901cx ja samoin pätkii humaxin testivoittaja cx-1201t. Ymmärrän että varmaan se syy on omakotitalon vanhassa sähköverkossa mutta on se ny prkl kun mikään muu laite ei ole moksiskaan. Panostaisivat nyt edes vähän näihin laatikoihin ettei tartte upsia ostaa jokaisen perään...
     
  14. verbal

    verbal Guest Guest

    Liittynyt:
    11.02.2001
    Viestejä:
    350
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni ei ole ollut mitään jumituksia tai muuta ongelmia lukuunottamatta kuvan lievää pikselöitymistä sekunnin murto-osaksi aina kanavaa vaihtaessa.
     
  15. Molli

    Molli Guest

    Liittynyt:
    Viestejä:
    0
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkos muilla ollut ongelmia Urheilukanavan ja The Voicen kanssa Welhon digiverkossa?

    Itse olen tässä olympialaisten aikana yrittänyt pari kertaa katsoa Urkkakanavalta jääkiekkoa, mutta ei ole montaa kertaa kun se olisi onnistunut, sillä signaalin taso on ollut todella heikko. Monesti signaali on niin heikko, että kuvaa/ääntä ei tule lainkaan. Pari kertaa, esim. tänään kuvaa ja ääntä on tullut, mutta molemmat ovat pätkineet aivan bitusti. Sen olen huomannut, että ongelmia on vain olympialähetysten aikana. Myös The Voice -kanava pätkii silloin kuin Urheilukanavakin.
     
  16. Gordon

    Gordon Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2004
    Viestejä:
    2 230
    Saadut tykkäykset:
    6
    Tampereella (DVB-C) ainakin voice ja urheilukanava ovat toimineet.

    Mutta edellä mainitut kanavat ovat juuri ne, jotka vaativat voimakkaimman signaalin. Luulen, että sinulla ei ole tarpeeksi hyvä antennisignaali.
     
  17. cityjeesus

    cityjeesus Guest Guest

    Liittynyt:
    17.02.2004
    Viestejä:
    2 314
    Saadut tykkäykset:
    4
    Eilen illalla/yöllä tuli katsastettua kanavien tämän hetkinen laatu, ja nyt sai jopa kuvastakin selvää. Ilo oli kuitenkin vain hetkellistä, sillä kuva tuntui huonontuvan aina tietyin väliajoin. Ensimmäinen puolituntinen näkyi vallan mainiosti, mutta sen jälkeen alkoi taas järkyttävä palikoituminen ja pätkiminen kaikilla em. kanavilla, jota kesti ~10 minuuttia. Tämän jälkeen laatu taas parani hyvälle tasolle. Joku siis lähetyspäässä tuntuu vaikuttavan signaalin laatuun. Digiboksin mittarin mukaan signaalin laatu pysyi jatkuvasti 40 % korvilla, oli kuva sitten vakaa ja laadukas, tai pätkivä ja pikselimössöä. Laatutaso ei siis vaihdellut boksin mukaan, mutta kuva pikselöityi aina tasaisin väliajoin. Kummallista, kummallista. Ihmetystä herättää varsinkin se, että katselukelpoista kuvaa tuntuu saavan vain yöaikaan, ja silloinkin vaihtelevalla menestyksellä. Täytyy katsella vielä jonkin aikaa, ja alkaa sitten valitella kaapelifirman suuntaan kompensaation toivossa.
     
  18. warre

    warre Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    14.02.2000
    Viestejä:
    2 356
    Saadut tykkäykset:
    30
    Tuo kuulostais vähän siltä että nuo häiriöt aiheutuu jo ennen kaapeliverkkoa, eli satelliittivastaanotossa tai sen ja kaapeliverkon välissä.
     
  19. cityjeesus

    cityjeesus Guest Guest

    Liittynyt:
    17.02.2004
    Viestejä:
    2 314
    Saadut tykkäykset:
    4
    Nyt ovat taas em. kanavat toimineet moitteettomasti 90 % ajasta. Kummallista touhua, näkyy ja ei näy. Signaalitasot ovat edelleen entistä luokkaa, joten ilmeisesti ongelmat ovat tosiaan olleet siellä ketjun alkupäässä. Kyllähän nämä kanavat saisivat toki näkyä ihan koko kuukaudenkin, kun niistä kerran kuukauden mukaan maksetaankin. Jos häiriöitä alkaa esiintymään jatkossa samaan malliin, niin täytynee myös alentaa laskuaan samassa suhteessa; pikselimössön katsomisestahan ei 18,50€/kk makseta.
     
  20. suvaki

    suvaki Guest Guest

    Liittynyt:
    18.01.2006
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    johtuikos 1-3 krt/tunti tapahtuva kuvan pysähtyminen n. sekunnin ajaksi vastaanotettavasta materiaalista vai omista laitteista?