Lost (jenkkitahtiin)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana kurdt, 23.09.2004.

  1. TonyMontana

    TonyMontana Guest Guest

    Liittynyt:
    21.04.2005
    Viestejä:
    87
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ethanhan oli yksi otherseista.
    Käsittääkseni hän oli soluttautunut etupään tyyppeihin samasta syystä kun Goodwin(?) oli soluttautunut takapään porukoihin, eli kertoakseen otherseille ketkä siepataan, mutta paljastui liika aikaisin ja ei kerennyt kertoa othersseille kenetkä heidän pitäisi viedä.

    Toki voi olla joku aivan muu selitys tuolle mutta noin sen itse olen ajatellut.
     
  2. Lloope

    Lloope Guest Guest

    Liittynyt:
    20.06.2004
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minusta ainakin noihin on useisiin jo epäsuorasti vastattu. Tai ainakin annettu ymmärtää. Esim. jääkarhun voisi olettaa karanneen sieltä dharman zoologian laitokselta (mikä filmillä näytettiin). Jackin isän oletin olevan pelkkää Jackin väsymyksestä ja saaren mystisyydestä johtuvaa hourailua. Black Rockin taas voisi uskoa haaksirikkoutuneen saarelle joskus aikoinaan samaan tapaan kuin ranskiksen aluksen ja sankareittemme lentokoneen. Ja Ethan - kuten jo sanottukin - oli yksi Otherseista.

    Numerot sitten varmaan kuuluvat näihän "isompiin" mysteereihin joihin saadaan vastaus vasta koko sarjan lopuksi tai ei ollenkaan.
     
  3. Imlego

    Imlego Guest Guest

    Liittynyt:
    09.03.2003
    Viestejä:
    1 416
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kuten sanottu, mihinkään näistä ei ole virallisesti vastattu. Olettaahan sopii ja onhan minullakin teorioita, mutta ennen kuin vastaukset tulevat, ne ovat vain sitä - teorioita.

    Miksi kaappasi Clairen? Lapsenko takia? Olisivathan nuo voineet odottaa sitä lapsen syntymää (kuten lopulta tekivätkin)? Miksi Ethan melkein tappoi Charlien? Mitä Clairen Lockesta näkemä uni tarkoittaa? Liittyykö Ethan jotenkin ranskalaiseen naiseen? Missä on ranskalaisen naisen kadonnut/kaapattu lapsi? Missä on koko ranskalainen nainen kakkostuotantokaudella? Mistä itseään toistava radiolähetys tulee, jonka ykköskaudella kuulivat?

    Ja yksi kakkoskaudelta: miksi Jack ja Sayid eivät ole jatkaneet mysteerisen sähkömagneettisen lähteen tutkimista bunkkerista, kun kerran sen aloittivat?
     
  4. Moloch

    Moloch Guest Guest

    Liittynyt:
    09.06.2005
    Viestejä:
    325
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikös Jack ja Sayid arvelleet löytäneensä sieltä bunkkerin pohjakerroksesta geotermisen voimalan tms..?
     
  5. Toni W

    Toni W Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2005
    Viestejä:
    343
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onhan noihin jonkinmoisia vastauksia tai lähinnä vihjeitä tullut, mutta kovin paljon jää arvailujen varaan... Kyllä Lostia silti seuraan mielenkiinnolla, kovin vaikuttaa taas jonkinlainen kliimaksi olevan tulossa tai sellanen kutina tässä on tullut parin viime jakson aikana, saas nähdä.
     
  6. ms1951

    ms1951 Guest Guest

    Liittynyt:
    04.12.2005
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    0
    toi jääkarhuhan tuli siitä waltin lukemasta sarjakuvasta, tai siis se "teki" sen
     
  7. Kese

    Kese Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2002
    Viestejä:
    159
    Saadut tykkäykset:
    0
    2. kauden jaksojen määrästä:

    Tuottaja Javier Grillo-Marxuach sanoo Scifi.com:ssa näin:

    "We are doing 23 episodes, but the 23rd is a two-hour finale, so it's actually 24 hours"
     
  8. Lloope

    Lloope Guest Guest

    Liittynyt:
    20.06.2004
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voihan sitä tietysti aina odottaa että esim. noille viime viestissäni selittämille asioille tulisi jonkinlaiset superjännittävät sarjaa mullistavat vastaukset, mutta mielestäni nämä edellisessä viestissäni selittämät asiat ovat sellaisia, joita ei edes tarvitse selittää. Esimerkiksi black rockin saarelle joutumiseen saattaa olla jokin uskomattomampikin ratkaisu, mutta niin kauan kuin sellaisesta ei ole tietoa, pidän ainakin minä itsestäänselvyytenä sitä, että se haaksirikkoutui saarelle aikoja sitten kuten Rousseaunkin (tai miten nyt kirjoitetaankaan) alus. Ei joka asiaa tarvitse rautalangasta vääntää.
     
  9. Smicke

    Smicke Guest Guest

    Liittynyt:
    04.11.2002
    Viestejä:
    133
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meitsille riitti. Vapaa-aikaa voi käyttää niin paljon muuhunkin..
     
  10. P21

    P21 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.12.2004
    Viestejä:
    220
    Saadut tykkäykset:
    4
    Ite oon ajatellut tehdä samoin. Juoni edennyt minnekään viimeiseen kymmeneen jaksoon. Ajattelin kuitenkin kituutella kauden loppuun ja lopettaa sitten katselun.
     
  11. Sabbe

    Sabbe Guest Guest

    Liittynyt:
    14.07.2003
    Viestejä:
    736
    Saadut tykkäykset:
    0
    Johan oli jakso. Tätä edellinen jakso oli Lostin tasolla pohjanoteeraus, mutta nyt laatu on palannut!

    Kerrassaan pirun hyvä Sawyer-keskeinen jakso, jossa oli erittäin kiinnostavia tapahtumia saarella ja flashbackeissa + tämän jakson tapahtumilla tulee luultavasti olemaan vaikutusta myöhempiin jaksoihin.

    Sawyer on muutenkin ollut yksi lempihahmoista, mutta tämän jakson jälkeen voi melkein sanoa tällä hetkellä ykköshahmoksi. Sawyer oli sen verran elementissään tässä jaksossa, että ei mitään rajaa. Vielä Mr. Eko vauhtiin niin johan saadaan pippalot aikaiseksi.
     
  12. purplehaze

    purplehaze Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2005
    Viestejä:
    233
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olin tulossa samaa kirjoittamaan. Vaikka näihin isoihin mysteereihin ei uusia ratkaisuita saatu, niin jaksossa oli kuitenkin toimintaa ja jännitystä. Tässä tapahtui jotain.

    Lostia kohtaan ollaan mun mielestä paljon kriittisempiä kuin mitään muuta sarjaa kohtaan. Jos jossain muussa sarjassa
    kolkataan joku salaperäisesti ja yks päähahmoista "pettää" muut
    on se huippujakso ja tapahtumantäyteläinen. Lostissa asenne on vaan, että ei taaskaan tapahtunut mitään. Oikeestaan vois tulla joka torstai kirjottamaan, että ihan paska ei taaskaan tapahtunut mitään, vaikkei olis jaksoa nähnykkään. Oikeen etsimällä etsitään epäkohtia ja hyvät kohtaukset unohdetaan kokonaan.
     
  13. Peanut

    Peanut Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.12.2005
    Viestejä:
    551
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mielestäni tämä viimeisin jakso oli tasoltaan hyvä, todella hyvä verrattuna moneen tämän jakson kauteen. Se on kyllä totta, ettei pääjuoni edennyt taaskaan pätkän vertaa, mutta jaksossa sentään tapahtui jotain, joka osaltaan vaikuttaa pääjuoneen.

    Yleisesti ottaen haluaisin jo pikkuhiljaa tietää, että mitä kuuluu Michaelille ja Waltille, tai sille yksinäiselle ranskalais-naiselle? Mikä saaren "turvajärjestelmä" on, mistä "the others" ovat tulleet, miksi he ovat yhä saarella ja mikä koe saarella oli meneillään? Mitä numerot tarkoittavat, ja mikä merkitys sillä nappien painelulla on?
     
  14. JaniH

    JaniH Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.08.2000
    Viestejä:
    6 723
    Saadut tykkäykset:
    15
    Hehän taitavat olla jostain toisesta bunkkerimestasta. Se partaveikkohan näkyi siinä filmillä.
     
  15. spineone

    spineone Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    26.07.2003
    Viestejä:
    465
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan ok tuo uusin jakso oli, tapahtuikin jotain. Tosin faktahan on, että ensimmäisen kauden koukutuksesta johtuen rima nousi niin korkealle, että sarjan on nykyään hankala päästä sille tasolle, varsinkin kun niitä vastauksia kysymyksiin tulee aika niukasti ja tällä kaudella on ollut jo useita heikohkoja jaksoja, vaikka olihan niitä täytejaksoja ykköskaudellakin. Harvassa ovat kuitenkin ne sarjat, jotka ovat herättäneet itsessäni näin paljon mielenkiintoa kuin Lost.

    Toisaalta kyllä hieman ihmetyttää nuo reaktiot tuolla "lost suomen tahtiin"-ketjussa. Tuntuu, että oikein etsimällä etsitään syitä, miksi sarja on tylsä, epäuskottava ja muutenkin aivan keskiverto. Tuollaisia reaktioitahan kova hype yleensä aiheuttaa, onneksi ei ollut sitä ongelmaa, ainakaan niin suuressa mittakaavassa, kun itse alkoi tuota seuraamaan. No, alussahan tuo vasta on joten ehkä se epäkohtien kyttääminen siitä hieman laantuu, vaikka sama se minulle kuka Lostista tykkää ja kuka ei. Ainakin keskustelua Lost herättää, kertoo sekin jo jostakin.
     
  16. kotka

    kotka Guest Guest

    Liittynyt:
    30.12.2004
    Viestejä:
    512
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hahaa! hyvä jakso oli :) mielellään katseli, ja edelleenkin odotan mielelläni seuraavia jaksoja. En tosin missäänvaiheessa ole olettanut tämän sarjan olevan mikään jeesuksen toinen tuleminen, kun lopettaa ylikriittisen spekuloimisen ja pilkunviilaamisen jää ehkä aikaa nauttia sarjasta juuri sellaisena mitä se on: kevyenä viihteenä.

    Tämän toisen kauden myötä saywer on kyllä nousemassa minkunkin lempparihahmokseni, vanhan kunnon adebiisi-eckon rinnalle.
     
  17. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    Ok jakso, vaikkei ihmeitä tapahtunutkaan pääjuonen kannalta. Sawyerin flashbackin kahvilakohtauksessa vilahti Katen äiti tarjoilijana. Tuskinpa tuolla suurempaa merkitystä kuitenkaan on.

    Lopussa Hurley lueskelee The Evil Twin-nimistä romaanin kässäriä, jonka on kirjoittanut Gary Troup.

    Hyperion Books

    Los Angeles Times: Fiction into fact into fiction

    Kolmatta kertaa en enää jaksa samoja linkkejä tänne postata, mutta etsi wikipediasta, googlesta tms. Skinner's box.

    B.F. Skinneriin (1904 - 1990) viitattiin filmillä joka bunkkerista löytyi 2. kauden jaksossa 'Orientation'. Kun filmillä esitellään Dharma-projektin taustalla olevia ihmisiä, lause filmillä menee suurinpiirtein näin: "...The Dharma initiative was created in 1970 and it's the brainchild of Gerald and Karen [jotakin] two doctoral candidates at the university of Michigan following in the footsteps of visionaries such as B.F. Skinner... "

    Skinner oli käyttäytymistutkija, joka kehitti ns. Skinner's Boxin, joten yksi selitys voi olla se, että napin painaminen on osa käyttäytymistutkimusta.
     
  18. Peanut

    Peanut Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.12.2005
    Viestejä:
    551
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli suoraa vastausta kysymykseen ei ole tullut....
     
  19. poples

    poples Guest Guest

    Liittynyt:
    20.05.2005
    Viestejä:
    99
    Saadut tykkäykset:
    0
    Semmoisen oudon jutun olen itsessäni huomannut, että vielä 2. kauden alussa odotin vimmoissani ratkaisuja mysteereihin, mutta parin - kolmen viimeisimmän jakson aikana en ole uhrannut ajatustakaan "joutaville" salaperäisyyksille (kuten jääkarhu, Jackin isä, numerot). Nyt sarjaa tulee seurattua "pelkän" laatuisan draaman ja haaksirikkoutuneiden välisten suhteiden takia.

    En minä sillä, etteikö noihin mysteereihin saisi odottaa vastausta ja vaikka lopettaa sarjan seuraamista niiden puuttumisen takia, mutta itseäni asia ei tunnu enää häiritsevän.
     
  20. mikkol79

    mikkol79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.06.2004
    Viestejä:
    1 396
    Saadut tykkäykset:
    1
    Hieman ounastelin mielessäni että jossain vaiheessa mennään tähän; ongelmat alkavat kumpuamaan porukan itsensä sisältä ja siinä on taas kertomista yhden siisönin verran.

    Hemmetin hyvä jakso, Sawyerin hahmoa on kirjoitettu ainakin johdonmukaisesti. "You run, I con" tiivisti kyllä hyvin. Edellinen jakso oli mielestäni huonoin jakso Lostia ikinä, mutta heti perään 2. kauden paras jakso. harmi kun aletaan jo olla kauden lopussa.