Alien vs. Predator 2 (2007)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Jorse, 04.02.2006.

  1. rewind

    rewind Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    892
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joillekin elokuvat sattuvat vaan olemaan vähän enemmän kuin pelkkää "viihdettä ja ajantappoa".
     
  2. Gambit

    Gambit Guest Guest

    Liittynyt:
    03.12.2000
    Viestejä:
    1 019
    Saadut tykkäykset:
    6
    Näytä mulle sellainen peelo, joka on luullut AVP:n olevan joku historiallinen merkkiteos.
     
  3. Terris

    Terris Guest Guest

    Liittynyt:
    02.03.2004
    Viestejä:
    1 986
    Saadut tykkäykset:
    4
    Taas se alkaa...
     
  4. Spaulding

    Spaulding Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2005
    Viestejä:
    325
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos Paul W.S. Anderson saisi täysin vapaatkädet tehdä elokuvia olisi ne silloin paljon parempia, aina pitää studion tai sensuurien raiskata hänen leffansa.:mad: ...Event Horizon, Resident Evil, Alien vs. Predator, Mortal Kombat(PG-13!).
     
  5. deadstar

    deadstar Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.02.2004
    Viestejä:
    585
    Saadut tykkäykset:
    0
    itse ainakin odotan innolla jatko-osaa, ykkösosa oli ihan kelpo leffa. Ehkä leffa voisi sijoittua tällä kertaa alieneiden planeetalle. En kyllä ymmärrä tuota jorsen aloitusviestiä et minkä takia pitää alkaa edes väsäämään tämmöistä triidiä jossei kerran tykkää näistä leffoista
     
  6. Ize

    Ize Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.12.2002
    Viestejä:
    2 273
    Saadut tykkäykset:
    0
    Suurena sarjakuvan ystävänä olen jättänyt Alien vs. Predator leffan väliin (kuten myös toistaiseksi Sin Cityn), pitäisiköhän sitä joku päivä uskaltaa ... pilata päivä?
     
  7. Abor

    Abor La-di-da, la-di-da, la la Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.08.2004
    Viestejä:
    345
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miten tämä sulkee sen pois, että asiat voi tehdä joko hyvin tai huonosti. Tuskin kukaan esim. Aliens tai Predator -nimikkeistä hakee mitään elämän tarkoitusta mutta kaikesta huolimatta ne toimivat ja niistä löytyy kaikki se mitä AVP:sta ei.
     
  8. PolePosition

    PolePosition Guest Guest

    Liittynyt:
    07.09.2003
    Viestejä:
    108
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taitaa Pauli olla niin talutusnuorassa, ettei uskalla vaatia tuollaista. Mikäli edes haluaa.
     
  9. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    No mutta kun elokuvia on aika erilaisia ja eri ihmisryhmille tarkoitettuja, aivan kuin musiikkia tai vaatteita tai autoja tai kasvisuutejuomia. Ei jokaisen elokuvan tarvitse olla elämää suurempi, ei jokaisen elokuvan tarvitse miellyttää kaikkia.
     
  10. Gambit

    Gambit Guest Guest

    Liittynyt:
    03.12.2000
    Viestejä:
    1 019
    Saadut tykkäykset:
    6
    Ei mitenkään. Olisi oikeasti mielenkiintoista nähdä kritiikille jotain perusteita. Varsinkin kun ko. leffan voi talidomikin luokitella aivot narikkaan toiminnaksi, jossa ei edes haeta mitään elämää suurempaa filosofista lähtökohtaa. Elokuva joka perustuu vain näyttävyyteen ja on tarkoitettu fanipojille, ei missään vaiheessa rakennu henkilöiden tai tunnelman varaan. Tämä pitäisi olla kaikille selvä. Pääosassa kaksi mörköä ja ihmiset on tuotu mukaan vain kuolemaan, joten sinänsä selvää, ettei aikaa haaskattu mihinkään henkilöiden rakentamiseen, toisin kuin "esi-isissään". Muutenkaan en juurikaan ymmärrä miten Predator eroaa AVP:sta? Alienissa sen sijaan kauhu on suurena elementtinä mukana ja teokseen on kirjoitettu mukaan suuria persoonia. Toisin kuin AVP:iin ja Predatoriin jos pääteemana on vain toiminta.

    Mutta tokihan mainstream leffoja on kiva dissata, että tällä foorumilla saa rispektiä. Lisäksi tuo kommentti mikä pani vituttamaan eli, "Syitähän huonouteen on kymmeniä" ja perään 5 (missä ne loput puuttuvat kymmenet) perinteistä selitystä.

    Mutta kuten todettu diggasin ykkösestä ja odotan tätäkin mielenkiinnolla.
     
  11. Abor

    Abor La-di-da, la-di-da, la la Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.08.2004
    Viestejä:
    345
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minkälaiset perusteet sitten oikein tyydyttäisivät? Edellisellä sivulla on jo muutamia listoja joihin monet elokuvasta innostumattomat voivat osaltaan varmasti yhtyä. Päinvastoin en ole myöskään nähnyt niitä uskomattoman kattavia tekijöitä miksi AVP puolestaan rokkaa. Jos ei lasketa tietysti näitä " oli hyvää viihdettä ja ajantappoa.:thumbsup:"-kommentteja.

    Lähinnä tuntuu, että AVP on toiminut paremmin niillä jotka vähät veisaavat kummankaan olion menneisyydestä valkokankaalla ja voivat näin huolettomimmin suhtautuaa asiaa. Ihmettelen suuresti jos joku Alien tai Predator fanipoika pitää AVP:ta aidosti kummankaan saagan ylpeänä ja ansaittuna jälkeläisenä eikä vain puolivillaisena yrityksenä lunastaa 90-luvun alusta lähtien kaikuneet huhut. Fanipojat tässä rankimmin on petetty.

    Mainstream leffoja on myös kiva dissata silloin kun ne ovat oikeasti heikohkoja. Jos vertaa vaikka toiseen pitkän historian omaavaan franchise sarjaan eli Batmaniin, niin kummasti on Batman Begins-ketju täynnänsä kehuja, joten en nyt tuon väitteen varaan alkaisi kauheita salaliittoja rakentelemaan, varsinkin AVP:n tapauksessa.

    Ei sillä ettenkö uskoisi AVP:n tappaneen tehokkaasti muutamaa tuntia monien elämästä, mutta onko se tosiaan kaikin puolin onnistunut ja ansiokas lisäpala Alien/Predator-jatkumoon? Mielestäni ei.

    Täytyy ilmeisesti jäädä odottamaan josko Alien-saaga elvytettäisiin vielä joku päivä henkiin kunnon panostuksella.
     
  12. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mielestäni AVP on ihan mukiinmenevä toimintaelokuva.Jos olisin saanut päättää,toki joitain asioita olisin tehnyt toisin.
    Elokuva muuten aivan ilmiselvästi kärsii suuresti Ameriikan LiittoyhdysÄäliöLandian PG-13 ikärajastaan.
     
  13. Levis

    Levis Guest Guest

    Liittynyt:
    06.06.2004
    Viestejä:
    214
    Saadut tykkäykset:
    1
    Pidän itseäni kyllä Alien ja Predator "fanipoikana", mutta ei tuo tosiaan tuntunut olevan suunnattu minulle. Edelleen siis hyvää viihdettä, mutta todella lattea tunne jäi kokonaisuudesta.

    Vaikkakin Predatorit ovat myös lähes pelkkää toimintaa, oli niissäkin minusta jännittävää odotella, että mikä hirviö siellä vaanii.

    Alien ja Predator elokuvia on aina yhdistänyt hienot tehosteet, raakuus, jännitys ja hieno toiminta. Lisäksi musiikit ovat toimineet todella hienosti tunnelman luojina. AvP:ssä... olikos siinä musiikkia lainkaan tai mitään scorea, toimintaa taisi vaan olla? Aliens leffan sotavaikutteita käyttävä score on aivan uskomaton tunnelman luoja. Täyden 10 pisteen sävellys ja sovitus (vai mitäs se nyt on ku musiikki menee leffan toiminnan mukana?)! Toimii Alien musat kyllä muissakin osioissa, mutta AVP:ssä ei.

    Liiallinen digitaalisuus ei iske niin hyvin kuin perinteiset miehet kumipuvuissa ja pienoismallit. :) Omasta mielestä esim. pienoismallit ovat paljon aidomman näköistä ja mukavampaa katseltavaa kuin bitit. Tosin nekin pitää tehdä kunnolla. Aliens loader vs. queen on aivan uskomattoman taidokkaasti nivottu yhdistelmä pienoismalleja ja live-size materiaalia. Toimii paljon paremmin kuin bitit!

    Odotan kyllä innolla AvP2, mutta toive olisi hieman laadukkaamman tekeleen puolella. Jännitys mukaan, kunnon kässäri ja gorea. Pituuttakin saisi olla enemmän, vaikka sen tunnelman luomiseen. Vajaa 2 h on sopiva Alien elokuviin.
     
  14. Jorse

    Jorse trust no one Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.04.2001
    Viestejä:
    5 076
    Saadut tykkäykset:
    8
    Saas nähdä mitä saavat aikaan, ei tämä (muutenkin laimeita) odotuksia nyt ainakaan nostanut:

     
  15. Kylooni

    Kylooni Guest Guest

    Liittynyt:
    26.04.2006
    Viestejä:
    221
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep. Ekassa Predatorissahan oli oikeasti ihan helvetin syvällinen juoni. Ja se dialogi! Ei että! Tuo sinun lauseesi ei oikein sovi tähän meininkiin, sillä "unohtaen samalla ne oikeat asiat mistä leffoissa oli kyse" vaikuttaa jotenkin geneeriseltä. Siitä olen samaa mieltä että Alien ja Aliens olivat hivenen syvempiä leffoja, mutta Predator 1&2? Voisitko kertoa mistä Predoissa oli oikeasti kyse? Oliko niissä muka jotain syvällistä? Henkilöhahmot muistettavia?

    En väitä et AvP olisi mikään elokuvateollisuuden riemuvoitto, mutta on siellä niin paljon pahempaakin ettei ole tosikaan. Ja kuka oikeasti odottaa sellaiselta elokuvalta, missä kaksi ulkoavaruuden rotua mätkii toisiaan naamaan jotain syvällistä? Pitäisikö siinä pohtia Alien kuningattaren platonista suhdetta kuhnureihinsa ja Predatorien välistä draamaa?
     
  16. Makis

    Makis Guest Guest

    Liittynyt:
    20.10.2005
    Viestejä:
    536
    Saadut tykkäykset:
    0
    AvP oli surkea tekele. Olisin ymmärtänyt, jos olisi mennyt suoraan videolle, mutta nyt en. Kuten on jo useaan kertaan todettu, henkilöhahmot täysin mitäänsanomattomia, ainoastaan Lancen hahmo jää mieleen.

    Toiminta oli tylsää, verrataan vaikka Alien 2:seen. Lopputaistelu oli paitsi ennalta-arvattava myös totaalisen tylsä. Käsikirjoitus oli muutenkin heikko. Rytmitys ei toiminut.

    Äh, jos joku tykkäsi, niin tykkäsi. Minulle tuo ei toiminut edes lennon aikana katsottuna, tylsistyin totaalisesti.
     
  17. Altti_H

    Altti_H Guest Guest

    Liittynyt:
    08.11.2005
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moi !

    Minä en ole lennon aikana katsotuista elokuvista pitänyt ikinä. Haluan uppoutua elokuvaan ja se ei tuollaisessa ympäristössä vain toimi.

    Ja kyllä, kyseinen elokuvahan oli kyllä aikamoista skeidaa ;-)

    --
     
  18. Makis

    Makis Guest Guest

    Liittynyt:
    20.10.2005
    Viestejä:
    536
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minusta kyllä varsinkin yöllä voi ihan hyvin keskittyä leffaan lentokoneessa. Luurit korville ja leffa ruutuun.
     
  19. DVDdude

    DVDdude Guest Guest

    Liittynyt:
    22.10.2001
    Viestejä:
    468
    Saadut tykkäykset:
    0
    Katson kyllä fanina kaikki näitten mörköjen vilaukset kankaalla. Joku ihmetteli mikä ero sitten Predatorilla ja AvP:lla on sitten keskenään. Pred ykkönen oli ajan hammasta kestävä machotoimintaelokuva ilman mitään sivuraidetta, jollaista ei ole silmiini osunut enää sen jälkeen. Lihaksia, suuria aseita, one-linereita, erikoistehosteita, ampumista, mahtipontinen musiikki ja cool hirviö. Predatorin äijät oli äijiä isolla Ä:llä eikä Arskakaan erottunut joukosta, kuten yleensä. Huomattavaa on muuten se, että puolet äijistä kuoli miehekkäästi jahdatessaan predatoria eikä toisinpäin, kuten AvP:ssa jossa oli sitten paperinukkien lahtausta labyrintissa. Tän sortin leffoissa pitää hahmojen kuolemasta ottaa kaikki irti, sitähän nähtiin Alienssissa (Hicks sekoaa) ja Predatorissa (selkäranka-kallolla tuuletus jne.), jollaista ei nähty AvP:ssa.Olisin niin halunnut tykätä tästä leffasta, mutta tunnelma oli vaisu teatterista tultua.

    Jään silti odottamaan tätä uusinta rainaa, vaikka mieluummin odottaisin Predator 3:sta. Mitäs sanotte ideasta, että nähtäisiin sen pistoolin tarina, jonka Danny Gloverin hahmo saa Predatoreilta Pre2:n lopussa?

    GET TO THE CHOPPA!!!

    [​IMG]
     
  20. RBV

    RBV Surprise, cockfags! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    12.09.2001
    Viestejä:
    1 858
    Saadut tykkäykset:
    7
    Siis Hudson sekoaa. Lankesit samaan kuin Gorman:

    ;)