Logitech Harmony 525

Keskustelu osiossa 'Kaukosäätimet' , aloittajana aarno2815, 04.11.2005.

  1. vision

    vision Guest Guest

    Liittynyt:
    04.10.2004
    Viestejä:
    289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tää halvatun Harmony 525 syö miestä tosi pahasti. Jos perusajatus on ollut, että kerrotaan laitteet säätimelle ja sitten homma pelittää niin metsään meni oikein kunnolla.Olen nyt yrittänyt saada kolmen päivän ajan säädintä toimimaan haluamallani tavalla, Eikä homma toimi alkuunkaan. Mielialat ovat vaihdelleet onnistumisen ilon, pettymyksen ja syvän masennuksen välillä. Miksi hitossa säädin ei voi softassa näyttää kaikkia nappejaan ja kysyä mitä haluaisin niillä tehdä? miksei laite osaa kopioda makroja entiseltä säätimeltä? Miksi makroa ei voi tellentaa mihin nappulaan tahansa? Miksi samaa makroa ei voi lähettää uudestaan jos käskyistä joku ei mennyt perille tai jos käynnistys on erilainen "kylmäkäynnistyksellä (pitää herätellä laitteita jotka ei ole virrat päällä ennen kuin vahvistin herää) ja silloin kun virrat on jo päällä? Miksi hitossa ohjelmointi ei voi toimia pelkän koneelle asennetun softan avulla? Miksi, miksi oi miksi? Kysymyksiä on niin paljon, että en kiusaa teitä enempää:)
    Vanha kunnon philips RU880 suoritti tarvittavat toimenpiteet kiukuttelematta, siinäkin joutui aikalailla kikkailemaan ja muistamaan ettei se kykene yli 10:een macroon. Jos ylitti 10 macroa säädin meni tilttiin ja sai aloittaa kaiken alusta. Silloin kävi mielessä, että seuraavassa säätimessä on mahdollisuus ladata homma takaisin PC:ltä. Ikävä kyllä hilppaseni ei oppinut viimeisimpiä laitteitani, joten jouduin hankkimaan uuden säätimen. Hilppanenkin toki jää koska siinä on myös radio lähetin jolla ohjaan mm.valaistusta. Jotenkin tuntuu ettei 525 jää taloon pitkäksi aikaa jo huonon näppäituntumansakaan vuoksi, joten nyt irtoaa kolme päivää vanha laite halavalla:D

    Lopuksi kiitos kun jaksoitte kuunnella myrtyneen miehen ruikutusta ja ai niin se kysymys jota lähdin kirjoittamaan alunperin.
    Onko teillä My new command nappula aktiivinen softassa? Tai miten lisään skip nappulat PVR:ään jos softa ei niitä itsestään tarjoa käyttöön?
     
  2. oksu

    oksu Guest Guest

    Liittynyt:
    08.08.2005
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli vähän tutkittua tätä asiaa. Lähtiskö ongelma sillä pois että huijaat harmonya että laittesta ei mukamas löydy on/off toimintoa? Eli mee tykistä more options ja sieltä advanced setup for this projector. Heti ekana kysyy Do you want to leave your projector on all the time? Valitsee alimman eli ei mukamas olis power nappuloita...toimisko tolla? En jaksanu omia säätöjä sekotella kokeillakseni..
     
  3. oksu

    oksu Guest Guest

    Liittynyt:
    08.08.2005
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä on minun ensimmäinen yleiskaukosäädin ja olen ollut näinä muutamina päivinä todella tyytyväinen tähän kaukosäätimeen. Oon saanu toimimaan sen just niin kuin olen halunnut.
    Tuo makrojen kopioinnin ymmärrän miksi ei onnistu, onhan tuo aika erilainen systeemi kuin muilla. Mutta ihan totta..jos joku makron toiminnoista epäonnistuu ei makron uudelleentoisto ole suoraan mahdollista. Tosin ainakaan Itse en edes kaipaa makroja muihin nappeihin..muisti kun on todella huono niin luen mielummin mitäs mistäki tapahtu ku yritän muistaa.
    No ainahan se näin on...kaikki ei sovi kaikille. Tämä soveltuu meille täydellisesti.

    Kysymystäsi my new command nappulasta en ymmärtänyt? Mistä semmoinen oikein löytyy? Itse käytän nettisivujen kautta tapahtuvaa hallintaa, on minusta paljon parempi kuin se ohjelma. En ole siellä semmoseen nappulaan törmännyt.
    Jos jotain nappuloita ei ole tarjonnut itsestään niin opettamallahan ne onnistuu kätsysti toisesta kakesta. Ymmärsin että oikeassa laitteessa on kyseiset nappulat mutta softan tunnistamassa laitteessa ei ole niitä? Itseltänikin puuttui digiboksista pari nappulaa, tekemällä uuden komennon ja opettamalla toisesta kakesta sain puuttuvatkin nappulat.
     
  4. paf_dädi

    paf_dädi Guest Guest

    Liittynyt:
    13.01.2005
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eilen tuli haettua oma kapula verkkokaupasta, ja pikkasen heikosti on homma lähtenyt liikkeelle.

    Kahdella koneella kokeiltuna näyttää siltä, että softa ei hoksaa laitetta ollenkaan. Molemmissa XP. Toisessa olen tosin kokeillut vasta verkosta ladattavaa versiota, pitää kokeilla vielä se laitteen mukana tullut versio, jos sillä toimisi. Näissä kun tuntuu olevan vähän eroa.

    Fyysisesti tuntuu laite vähän heppoiselta ja näppäintuntuma ei ole kovin hyvä. Varsinkin pehmeät kuminäppäimet vaikuttavat tunnottomilta. Mutta tähän asti en siis ole vielä demoa pidemmälle laitteen kanssa päässyt, joten jatketaan kokeilua... :grr:
     
  5. vision

    vision Guest Guest

    Liittynyt:
    04.10.2004
    Viestejä:
    289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Digiboxissani on kaksi eri pikakelausta, tuulen nopea jossa kelataan graafisen palkin avulla ilman liikkuvaa kuvaa esim. kirjan merkin kohtaan ja kuvallinen kelaus 2-16X. harmonyn nappuloissa jälkimmäinen toimii kelausnappuloilla oikein. Haluaisin laittaa skip nappuloihin ensin mainitun kelauksen. Kapula ei kuitenkaan tarjoa näitä nappeja käyttöön. Jos yritan saada ne esille learn new command käskyllä softa pyytää painamaan my new command nappulaa ja jää vaihtoestoisesti juntturaan tai sitten junnaamaan tiimalasin kanssa kunnes skip nappulaa painetaan. Learn new command nappulan vieressä on my new command teksti jonka olettaisin olevan nappulan joka ei syystä tai toisesta ole itselläni aktiivinen. Kysyisinkin onko kyseinen nappula muilla aktiivinen vai kuinka otatte säätimessä käyttöön muut nappulat kuin mitä se itse tarjoaa?

    Se, että softan on pakko yrittää itse tehdä makroja jurppii myös ihan kunnolla. Miksi se ei vain anna käyttäjän tehdä valintoja siten, että painelisi omassa järjestyksessä device nappulan kautta halutut toiminnot niin kuin huvittaa?
     
  6. Käikäle

    Käikäle Guest Guest

    Liittynyt:
    14.03.2001
    Viestejä:
    992
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kakea opetettaessa opettavan kaken nappia pitää painaa tosi lyhyesti. Siis hipaista. Itse olen saanut kaikki napit haluamilleni paikoille.
     
  7. Toksa

    Toksa Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2006
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    0
    Koitas paf dädi sitä ohjelmaa joka on tullu sen mukana cdllä, itellä ei toiminu ollenkaan toi netistä otettu
     
  8. vision

    vision Guest Guest

    Liittynyt:
    04.10.2004
    Viestejä:
    289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Doddii softan asentaminen useampaan kertaan tuotti viimein tulosta. My new command kenttään siis lisätään halutun uuden toiminnon nimi ja sitten se opetetaan säätimelle learn new commandilla. Nyt homma toimii kuten pitääkin. Tämän jälkeenhän pitää vielä muistaa tallentaa toiminto activites osastoon ja ladata se säätimelle. Nyt on taas :king: olo, ainakin hetken, kop,kop.
     
  9. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Itse olen tapellut viikonlopun TV:n käynnistämisen kanssa.
    TV:n saa käyntiin, jos "devices" valintana TV:n käyttö, mutta "activities", joissa on tv:n kännistys/sulkeminen eivät toimi. TV on Panasonic TXW32D5.
    JOhtuisikohan siitä, että kaukosäätimestä pitää painaapikkuisen pidempään, että TV:n starttaus toimii. Saakohan mistään pidennyttyä noita koodin kestoaikoja?
    Olen yrittänyt näitä näppäilyjen latenssiaikoja säädellä.
     
  10. KKi

    KKi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.07.2004
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täälläkin olisi yksi ylimääräinen 525, 60e.

    värillisten nappien paikka niiiin väärä, eli vaihto Xbox ohjaimeen tuli.

    Jaa miksi, Dbox2 kaipaa värillisiä nappeja niin kovasti että ilman ei pärjää,
    535;ssä ne on ihan alareunassa, jolloin niiden käyttö hieman hankalaa.

    muuten ihan kelpo peli
     
  11. Eccumulator

    Eccumulator Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.08.2003
    Viestejä:
    691
    Saadut tykkäykset:
    3
    Tarkoitat kai tätä säädintä tuolla XBox -versiolla: http://www.logitech.com/index.cfm/products/detailsharmony/US/EN,CRID=2084,CONTENTID=11250. Niin mistä noita xBox versioita saa?
     
  12. MovieFreak

    MovieFreak Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.07.2003
    Viestejä:
    1 150
    Saadut tykkäykset:
    4
    Sainpa vihdoinkin pelaamaan myös laitteiden käynnistyksen ja sammutuksen oikeassa järjestyksessä. Yhteydenotto Logitechin tukeen auttoi asiaan, tekivät siellä jonkun purkkavirityksen joka ei normaali hallinnasta onnistunut.

    Laitteisto on kytketty master/slave-rasiaan siten että av-vahvari masterissa ja muut slavessa. Nyt av-vahvari käynnistyy ekana ja sammuu viimeisenä, ja muutkin laitteet toimivat kuten pitää kun niillä on virtaa sekä käynnistys- että sammutusvaiheessa. :thumbsup:
     
  13. ella

    ella Guest Guest

    Liittynyt:
    30.12.2003
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse painiskelin myös panasonicin tv.n käynnistymisen kanssa, ja juuri kun olin luopumassa toivosta ja lähettämässä viestiä tuotetukeen, niin sain toimimaan. Eli täytyi muuttaa oletusnäppäintä millä tv lähtee käyntiin... Powertoggle, Poweron. jompikumpi toimii ja toinen ei... Sama näppäin toimii myös vanhassa 21" panasonicissa(nykyinen TX-32PX30)
    en tuota sen tarkemmin muista, mutta toivottavasti saat toimimaan.
     
  14. paf_dädi

    paf_dädi Guest Guest

    Liittynyt:
    13.01.2005
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noniin, nyt kun vähän palomuuria säädin niin alkoi jotenkuten toimia. Mutta ei hyvää päivää että on osattu tehdä huono softa!

    Käytössä on siis CD:ltä asennettu softa. MUTTA. Se ei toimi. Kun piuhat laittaa kiinni, niin softa kyllä käynnistyy, mutta ikkuna jää valkoiseksi (ei piirrä mitään komponentteja ikkunaan). :confused:

    Ok, weppiversio sitten... Aluksi näytti että ei juuri ettene, mutta jonkin aikaa sivustolla seikkailtua yllättäen tunnistikin kapulan ja onnistuin päivittämään firmwaren.

    No ongelma sitten... Olin jossain vaiheessa kokeillut sitä "tutustumiskierrosta", eli jossa voi konffata esimerkkikonffiksen. Firmwaren päivityksen jälkeen softa heitti tuon konfiguraation kapulaan, ja kyllähän siellä se telkkarin valinnat, AVR ja digiboksi löytyy. Mutta kun nyt aina kun kirjaudun weppityökaluun sisään, niin vastaan tulee tutustumiskierroksen viimeinen sivu, "tilaa kaukosäädin" / "Ota tutustumiskierroksen konffis käyttöön". Ja tuosta ei pääse mihinkään, ei niin millään. :OI En pääse edes luomaan uutta tunnusta, sillä kaikki linkit päätyvät lopulta tuolle sivulle. Täytyy kyllä sanoa että on niin ala-arvoisesti tehty softa, että tuohon pitää kyllä jo olla melkoisesti yritystä että onnistuu. Ei tuollaista voi edes vahingossa tehdä.

    Viimeaikaiset kokemukset näistä viihde-elektroniikkahankinnoista ei kyllä lupaa hyvää IT alalle. Softat ovat aivan käsittämättömän huonoja. :weep: :mad: :grr:
     
  15. Eccumulator

    Eccumulator Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.08.2003
    Viestejä:
    691
    Saadut tykkäykset:
    3
    Itse en tuollaista tutustumiskierrosta muista, mutta onko siellä sivun vasemmassa yläkulmassa Support -linkki? Tai onko oikeassa reunassa Done -nappia? Voitko laittaa screenshottia mihin tökkää?

    Samaa mieltä itsekkin, ihmisille tehdään tarpeita, kun nykyään tarvitaan kännyköitä, digtv:tä, hienoja kaukosäätimiä, laajakuva littu TV:tä jne.. 10 vuotta sitten pärjäsi ihan hyvin ilmankin noita ja jäi aikaa muuhunkin kuin laitteiden asetusten nypläämiseen. Mielestäni tämän hetken DigiTV -myllytys on kyllä suurinta BullShittiä, lähetettävä BitRate kun on mitä on ja sitten kun HDTV vielä tulee niin taas on läjä laitteita ostettavana ja asetuksia viilailtavana. Siinä on 80:n mummokin ihmeissään kun pitäisi osata Digiboksin ja/tai TV:n kuvasuhde muuttaa, että saa tekstityksen näkymään kokonaan vanhasta 4:3 töllöstä. Joo, mutta Harmony 525:nhan sen hoitaa, jos vain pojan poika on muistanut/osannut/jaksanut päivittää uusimmat softat siihen.
    Oho, meni ohi topikin.
     
  16. Toksa

    Toksa Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2006
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    0
    pah dädi koitas sillai että kun olet asentanu sen softan cdltä niin sitten käytät sitä netissä olevaa. Ja muuri pitää olla alhaalla että se toimii
     
  17. paf_dädi

    paf_dädi Guest Guest

    Liittynyt:
    13.01.2005
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep, näin olen tehnyt, ja vähän eteenpäin pääsinkin. Koneessa siis CD:ltä asennettu softa ja palomuurissa on aukko members.harmonyremote.com suuntaan.

    Sitten tuli ongelmat tuon weppisivun kanssa. Tällä hetkellä siis kommunikaatio kapula -> PC toimii, ja olen sieltä weppisoftan kautta saanut firmwaren ja jonkinlaisen konffiksenkin ladattua kaukosäätimeen. Mutta se weppisofta ei suostu enää toimimaan.

    Ilmeisesti ongelmana on se, että weppisofta on "liian fiksu" ja pitää jatkuvasti tallessa tiedon siitä, mitä käyttäjä on viimeksi sillä tehnyt. Nyt se tarjoaa jatkuvasti vain sitä 48 tuntia voimassa olevaa tarjouskoodia, jolla voin tilata ihan oman harmony remote kapulan. Siinä on myös valinta "Minulla on jo harmony remote, ota konffis käyttöön", mutta sen kautta pääsee vain muuttamaan omia yhteystietojaan, jonka jälkeen palaa taas samalle sivulle.

    Olisin laittanut palautetta tuon työkalun "Contact us" linkin kautta, mutta jostain syystä en yllättynyt, kun tuloksena oli virhe serverillä... :OI
     
  18. pema

    pema Guest Guest

    Liittynyt:
    02.11.2005
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on Panan 37PV500 plasma ja Toppyn 5100PVRc digiboxi. Ongelma on se, että tv:n tekstitv on huomattavasti parempi kuin digiboxin ja siksi joutuu koko ajan käyttämään kahta kapulaa eli kanavat Toppyn kapulasta ja tekstitv Panan kapulasta. Onnistuuko tällä kakella tehdä niin että saman activityn sisällä numeronäppäimet ohjaavat Toppyn kanavia paitsi, jos painaa tekstitv:n päälle (pitäisi mennä tv:n tekstari) niin numerot ohjaavatkin tv:n tekstitv:tä eivätkä vaihda Toppyn kanavia ja taas kun tekstitv suljetaan niin numerot ohjaavat Toppyn kanavia.

    Sekoileva selitys mutta jos joku sai selvää niin onnistuuko moinen systeemi?
     
  19. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei ihan suoraan saman activityn sisällä. Sen sijaan homman voi kiertää kahdella activityllä, eli vaikkapa watch tv ja watch teletext, joissa muuten samat toiminnot, mutta numbanäppäimet menevät toisessa Toppylle ja toisessa Panalle. Teletext-activityn starttiin voi laittaa samalla teletextin käynnistyksen, niin ei tarvitse erikseen painaa päälle. Tuossa joutuu siis painamaan kahta nappia (activities ja watch tv / watch teletext) teksti-tv-katselun alussa ja lopussa, mutta tuo lienee helpoin tapa toteuttaa asia joka tapauksessa.
     
  20. pema

    pema Guest Guest

    Liittynyt:
    02.11.2005
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos kommentista. Lienee kuitenkin helpommin käytettävä kuin nykyinen kahden kaken systeemi. Enää pitäis löytää täältä pohjanmaan perukoilta jokin liike joka myy muutakin kuin "ei oota" kyseisen kaken kohdalla.