Sanyo PLV-Z4

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana Jupe, 30.08.2005.

  1. att

    att Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    09.01.2003
    Viestejä:
    1 059
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on Saksasta tilattu Z4. Siinä oli yksi viallinen pikseli (vihreä pikseli, joka oli aina päällä). Sain takuuvaihdossa uuden tykin tilalle. Homma sujui niin, että minä lähetin tykkini DigiServiceen, joka lähetti sen puolestaan Saksaan. Saksasta lähetettiin uusi tykki DigiServiceen, josta se sitten lähetettiin minulle. Kotimaan kuljetukset tapahtuivat Matkahuollon avulla, DigiService maksoi ne (paitsi kotijakelun, jonka tilasin itse, kun en viitsinyt lähteä Matkahuollon toimipisteeseen tykkiä hakemaan, ulkomaan kuljetuksista en tiedä muuta kuin sen, että minä en niitä(kään) maksanut).
     
  2. Cadanna

    Cadanna Guest Guest

    Liittynyt:
    30.11.2005
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
  3. tedik

    tedik Guest Guest

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    74
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu, onneksi Suomenkin hinnat alkavat lähestyä infimillisyyden rajoja :)

    Itse vielä pähkäilen, kuten täällä moni muukin, sitä tilaisinko Sanyo Z4:n vai Panasonic AE900:n. Jos Z4:ssä riittää lens shift, ja laitteen saa huoneen kattoon esim. Vogelsin perustelineellä, on Z4 valintani. AE900 olisi joka tapauksessa pakko sijoittaa tapauksessani takaseinälle... Huoneeni ja kuvan mittoja:

    Screen 180*101 cm, katseluetäisyys 360 cm, projektorin sijainti kattoasennuksessa n. 240 cm. Projektori katselupaikan yläpuolella, n. 340 cm kankaasta.

    Kuvan ylälaita sijoittuisi 201 cm korkeuteen. Laskurin http://www.sanyo.de/lenscalculator/tool_en.asp mukaan Z4:n voisi sijoittaa kattoon, eli lens shiftillä kuvan saisi tarpeeksi alas. Itse asiassa laskuri sanoo, että kuvaa saisi jopa n. 10 cm alemmaksikin. Rohkaiskaa nyt joku, ja sanokaa että laskuriin voi luottaa. :/
     
  4. tedik

    tedik Guest Guest

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    74
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihmeellistä touhua; verkkokauppa.comin hinta Z4:lle oli tosiaan aamulla 1670 euron pintaan ja nyt hinta taas noussut 1838,90 euroon. Ilmeisesti oli joko hinnoitteluvirhe, tai sitten vain joku 24h kestävä tarjous. Kai se on tilattava sittenkin Saksanmaalta, tai valittava Panasonic :(
     
  5. Jupe

    Jupe Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.03.2000
    Viestejä:
    3 063
    Saadut tykkäykset:
    28
    Mitäs tuota harmittelemaan. Esimerkin mainitakseni TSN Versandista hinta 1548 + kuljetus 22 eur, todennäköisesti tänään tilattuna ensiviikolla proju käytössä. Jos et halua Saksasta tai ulkomailta tilata kysy tämän foorumin tukijoista esimerkiksi Marekilta tarjous. Molemmat edellisestä omaan tietooni pohjautuen on vähintään Verkkokauppa.comiin verrattuna yhtä luotettavia mahdollisesti vähän joustavampiakin.

    Laskuri kyllä pitänee suunnilleen kutinsa ellet sijoita projua samaan aikaan sivulle liikaa. Kulmien pyöristystä tuo laskuri ei huomioi. Esimerkiksi puoli metriä sivulle ja loput alas se vielä onnistuisi käsitykseni mukaan hyvinkin.

    (Oheinen kuva selventää sijoitusavaruuden muotoa.)
     

    Liitetyt tiedostot:

  6. MikkiHiiri

    MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 765
    Saadut tykkäykset:
    14
    Eiköhän tuo onnistu ihan hyvin. Z4:ssa on yhtä laaja lensshifti kuin Z3:ssa, jollainen minulla on katossa kiinni n. 240cm korkeudessa. Kuvan alareuna on n. 90cm korkeudella tällä hetkellä, ja kuvan korkeus on 103,5cm, eli kuvan yläreuna on alle 2m.
     
  7. njs

    njs Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.08.2001
    Viestejä:
    341
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sulle on sitten AVRajalan 1700e liikaa? Tai esim. kimppakauppaosiossa on menossa Z4 tilaus Suomesta mihin ehtiin osallistua.
     
  8. JaniH

    JaniH Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.08.2000
    Viestejä:
    6 723
    Saadut tykkäykset:
    15
    Tuli Jyväskylän Hifimessuilla nähtyä Z4. Kuva tuotiin hdmi:llä jostain Samsungin dvd-soittimesta. Huoneessa oli hajavaloa jonkin verran.

    Kuvan tarkkuus näin crt-tykittäjän silmään oli erinomainen, eikä väritoistossakaan mikään suurempi vika pistänyt silmään. Kuvassa oli kuitenkin jonkin verran sahalaitoja ja pikseliverkko sekä sen mukanaan tuoma digitaalinen kiiltely näkyi vielä melko selvästi. (edit: konvergenssi heitti kuvan reunoilta myös huomattavasti) Z2:n ajoista on kuitenkin tullut selvää parannusta etenkin jälkimmäisessä. Kontrastista ja mustan tasosta ei ko. tilassa voinut tehdä johtopäätöksiä.

    Viereisessä huoneessa ollut Infocus 4805 olikin suunnilleen viisi kertaa huonompi ja melko säälittävä näky. Silmiä alkoi jomottaa kymmenen sekunnin jälkeen ja sahalaidat sekä pikseliverkko näkyivät suunnilleen kilometrin päähän.
     
  9. Chefram

    Chefram Guest Guest

    Liittynyt:
    19.02.2004
    Viestejä:
    320
    Saadut tykkäykset:
    1
    Aika samat mietteet olivat itselläniki. Otin kotona ennen messuille lähtöä "tyypit" Z2:stani ja kyllähän tuo Z4:n kuva pesi sillä lattiaa (vaikka teatterihuoneeni on ikkunaton). Hahmotin vihdoinkin mitä se kuvan kolmiulotteisuus on. Infocus 4805:n kuva oli kyllä heikko esitys. Kuva oli todella laimea verrattuna Z4:ään.
     
  10. TimoJ

    TimoJ Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2001
    Viestejä:
    1 266
    Saadut tykkäykset:
    15
    En tajua tuota Z4:n pikseliverkko-ongelmaa, siis miten iso kuva/miten läheltä sitä pitää katsoa jotta sen näkee? nimim. katselenko liian pientä kuvaa?

    Konvergenssiin vaikuttaa linssin siirto/tykin korkeus/tykin asento ja zoom, joissain asennoissa konvergointivirhe on melko suuri ja joissain sitä ei ole (juuri) lainkaan. Kyse siis ei ole paneelin viasta vaan huonosta optiikasta.
     
  11. JaniH

    JaniH Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.08.2000
    Viestejä:
    6 723
    Saadut tykkäykset:
    15
    Onhan Z4:n pikseliverkko kuitenkin sen verran näkymätön, ettei siihen varmaankaan kiinnitä pahemmin huomiota kuin sellaiset, jotka ovat verkotonta kuvaa koko elämänsä katsoneet. Minulla kriteerinä on, että kuvaa pitää pystyä katsomaan huoletta 1,4-kertaiselta etäisyydeltä (tarkoittaa ettei verkkoa näe vähän lähempääkään), mutta taidan olla muutenkin keskivertokatselijaa kriittisempi kuvanlaadun suhteen. Z4:lla sopiva kerroin minulle lienisi jossain vähän päälle kahdessa (ihan hatusta heitettynä). 2,35:1-leffoilla yli 1,5:n ja 1,78:1-leffoilla yli 1,7:n etäisyydeltä katselu näyttää jo liian pieneltä.

    edit: Ja muutenkin edelliset arviot laitteista on tarkoitettu absoluuttisella asteikolla, ei verrattuna esim. saman hintaluokan muihin digiprojuihin. Pointti ei siis ollut esimerkiksi se, että Z4:n pikseliverkko olisi pahempi kuin kilpailijoissaan.

    Jossainhan se halpa hinta näkyy. Hyvä optiikka on kallista.
     
  12. TimoJ

    TimoJ Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2001
    Viestejä:
    1 266
    Saadut tykkäykset:
    15
    En minä verkollista kuvaa ole katsellut, CRT-tykkisekoilujen (Seleco 350/Panasonic 1083/42" projektio-tv) jälkeen olen katsellut 37" kuvaputki tv:n kuvaa ja odotellut siedettävän hyvää ja hiljaista tykkiä ja Z4 on sellainen.

    Mutta ilmeisesti katson aivan liian pientä kuvaa, kuva on 170cm leveä ja katseluetäisyys 4 metriä. Mutta minun mielestäni kuvan erottelu ei juuri suurempaa kuvaa kestä. HDTV-lähetykset on eri juttu.
     
  13. noeikujoo

    noeikujoo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.09.2002
    Viestejä:
    3 877
    Saadut tykkäykset:
    164
    Jos konvergenssi pielessä, niin silloin täytyy tykin sijoitus olla pielessä tai lens shift/zoom ovat äärilaidassa. Itse en ainakaan löydä mitään valittamista oman Z4:n konvergenssista. Z4:n optiikka on tuohon hintaan nähden hyvä tasoa. Ero on huomattava, jos vertaa vanhaan AE500:een, joka kuvaa ei saanut teräväksi, vaikka kuinka sääteli focusta. Leffoilla tuota "sumeutta" ei niinkään huomannut, mutta Windowssin työpöydällä se haittasi hieman.

    Ja omien kokemuksien perusteella voin sanoa, että Z4:n pikseliverkko katoa näkyvistä, kun katseluetäisyyden ja kuvan leveyden välinen kerroin on yli 1.5x. Itselläni kuvan leveys on 194cm ja katseluetäisyys vähän päälle 3m, eli katseluetäisyys on n. 1.6 x kuvan leveys, joka on ehkä vähän turhan suuri DVD-laatuiselle kuvalle. Tein sen virheen, kun hain sopivaa kuvakokoa, että ajoin HTPC:llä HDTV demopätkiä seinälle ja silloin tuon kokoinen kuva tuntui sopivalle, joten tein sen kokoisen valkokankaan MDF:stö. Keskimäärin heikoimpilaatuista DVD:tä katseltaessa joskus tuntuu, että kuvaa voisi hieman pienentää.
     
  14. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ai se on vaihtunut, itse vein aikoinaan AE100:sen Kiloon jonnekin Espooseen, karmea matka keskelle metsää moottoritietä.
     
  15. vern

    vern Blå-Ray ftw Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    27.09.2002
    Viestejä:
    376
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsekin toimitin nihtisiltaan AE500 laitteen kaukomarkkinoille huoltoon.
     
  16. TimoJ

    TimoJ Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2001
    Viestejä:
    1 266
    Saadut tykkäykset:
    15
    Pieleen konvergenssi menee esim. niin, että tykki on hyllyn päällä/katossa oikeinpäin ja sitten kuva on shiftillä siirretty alas ja zoomi on lähes maksimissa. Silloin punainen leviää runsaasti pystysuunnassa ja vika näyttää täysin siltä kuin se olisi paneelissa mutta eipä vaan ole. Eihän tuon konvergenssi/optiikka täydellinen ole, mutta ihan hyvä kuitenkin jos tykki vaan on kohtuullisen lievillä korjauksilla. Paras tietysti olisi shiftit-keskiasennossa, zoomilla hakisi parhaan konvergoinnin ja sitten valitsisi tykin paikan kuvakoon mukaan, menee vaan hiukan hankalaksi sillä focuksen säätökin taitaa vaikuttaa asiaan.
     
  17. noeikujoo

    noeikujoo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.09.2002
    Viestejä:
    3 877
    Saadut tykkäykset:
    164
    Digiservicen nettisivuilla ainakin mainostavat hoitavansa Sanyon ja Panasonicin takuuhuoltoja. Ja käydessäni digiservicessä hyllyssä näkyi kolme AE700:sta odottamssa huoltoa/noutoa.
     
  18. noeikujoo

    noeikujoo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.09.2002
    Viestejä:
    3 877
    Saadut tykkäykset:
    164
    Huomasin äsken, että oma Z4 oli Digiservicen huollossa kasattu huonosti. :grr: Kotelo irvistää etukulmasta, kuten ao. kuvasta näkyy. Lisäksi en ole vieläkään saanut Digiserviceltä vastausta, mitä kuvassa näkyvän sinisen pölypallon kanssa tehdään. Kuulemma odottavat valmistajalta vastausta. Tykki kävi siis huollossa pari viikkoa sitten, mutta turhaan.

    [​IMG]
     
  19. vern

    vern Blå-Ray ftw Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    27.09.2002
    Viestejä:
    376
    Saadut tykkäykset:
    0
    Heh.. uskomatonta amatöörimenoa :)
     
  20. Jogge

    Jogge Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.08.2002
    Viestejä:
    607
    Saadut tykkäykset:
    9
    Ostin Z4:sen koska se oli mielestäni hiljaisin uusista tykeistä, mutta kun nyt on ensimmäinen elokuva takana tykki oikeinpäin katossa niin alkoi ärsyttämään sen tuottama melu. Kun aiemmin kokeilin tykkiä tuolin päällä niin se oli merkittävästi hiljaisempi, oikeastaan minun oli vaikea kuulla sitä ensin. Tuossa ylempänä tuo noeikujoon tykkiteline on juuri sen tyyppinen mikä nyt on mielessä, mutta auttaako tuollainen koko tykin alla oleva vaimentava levy melun torjunnassa niin paljon että siihen kannattaisi satsata?