Lost (jenkkitahtiin)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana kurdt, 23.09.2004.

  1. phanatic

    phanatic Guest Guest

    Liittynyt:
    27.01.2006
    Viestejä:
    107
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niin, viimeiset kolme jaksoa ovat taas palauttaneet uskon Lostiin.

    Kakkoskauden alun jälkeen, kun tailiesit kävelivät noiden vanhojen tuttujen luo noin viiden jakson ajan, seuraavaa jaksoa odotti lähinnä "mitähän paskaa ne tällä viikolla ovat keksineet"-asenteella. Uusimmissa jaksoissa on taas tuotu mystisiä elementtejä takaisin sarjaan typerien sormuksenetsimisjaksojen sijaan. Pääjuoni ei tosin ole edennyt/selvinnyt alkukauden jälkeen lainkaan, mutta onpahan sentään käsitelty siihen liittyviä asioita (others, clairen poika, musta savu). Eckon taustatarina oli todella kiinnostava, ja uusimmassa jaksossa Charlien hourailut olivat juuri sitä mitä olen Lostilta kaivannut (tosin Deus ex Machina-jakson "Locke pyörätuolissa viidakossa"-kohtauksen viboihin ei todellakaan ylletty).
     
  2. purplehaze

    purplehaze Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2005
    Viestejä:
    233
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oon sun kanssa täysin samaa mieltä. Todella hyvältä tuntuu ja näyttää Lost tällä hetkellä.

    Pisti vaan ärsyttämään, kun

    ne ei kysynyt niiltä laivamiehiltä mitään. Missä Michael, Walt saati sitten että keitä te olette? "Ai ootte vaa jotai jätkii, en salee laske asetta pois kädestä." Taas tuotiin tuollaista uutta jännitystä ja esiteltiin noita kavereita tarkemmin, mutta ei yhtään selvinnyt keitä he ovat ja mitä he saarella tekevät.
     
  3. Toni W

    Toni W Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2005
    Viestejä:
    343
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu, kyllä nyt näyttää taas Lostin käyrä nousevaan suuntaan. Tuossa ehti jo kakkoskauden avauksen jälkeen tulla pieni epätoivo, että mennäänkö tässä nyt yhtään mihinkään, mutta nyt on ollut taas muutama parempi jakso ja eiköhän tässä jossain kohtaa taas juonikin nytkähdä eteenpäin.
     
  4. Patu

    Patu Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.12.2002
    Viestejä:
    2 834
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aika huono tämä viimeisin jakso. Ei taas oikein kuljettu mihinkään suuntaan juonen kannalta.
     
  5. Flotter

    Flotter Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2001
    Viestejä:
    301
    Saadut tykkäykset:
    1

    Hyviähän nämä ovat alkukauteen verrattuna olleet. Jos toivomuksia saisi esittää, niin paikallaan olisi sellainen jakso, joka antaisi enemmän vastauksia kuin kysymyksiä. Olisi mieletöntä saada joku osa-alue ihan oikeastikin ratkottua. Tällä menolla sarjan finaalissa tulee olemaan ruuhkaa, vaikka kaikkea ei yritettäisikään selvittää (esim niitä numeroita).

    Tässäkin jaksossa vastattiin minimaalisesti othersseja koskettavaan kysymykseen, mutta Michael&Walt ja Charlien unet jäivät taas ilmaan kellumaan, niin kuin se savukin Echo-jaksossa.
     
  6. Vekka

    Vekka Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.02.2004
    Viestejä:
    1 022
    Saadut tykkäykset:
    8
    Oli vähän täytejakson makua tässä uusimmassa. Toivottavasti myrskyn edellä on tyyntä. Tosin sitä myrskyä taitaa joutua odottamaan taas pari viikkoa, kun seuraavaksi uusitaan vaihteeksi numbers.
     
  7. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    Kuten tuli joskus aikaisemmin postattua, sarjan 1. tuotantokaudella oli viittaus käyttäytymistutkija B.F. Skinneriin:


    Skinner's Boxiin suljetun eläimen (esim. rotan) käyttäytymistä ohjataan siten, että tietty toiminto laatikon sisällä tuottaa tietyn tuloksen (esim. nappia painamalla rotta saa ruokaa), jolloin koe-eläin alkaa käyttäytyä tietyllä tavalla.

    Tuli jo tuolloin mieleen (lähinnä vitsinä), että jospa sarja onkin vain tv-viihteen muotoon puettu suuri Skinner's Box :) Siltähän tuo alkaa vaikuttaa, vaikka sarjan tekijät eivät näin olisi alunperin tarkoittaneetkaan, tosin koukkujen luominen nyt on ylipäätään miltei minkä tahansa sarjan elinehto, mutta tuo viittaus vain pisti miettimään.

    Itse sarjan juonessa Skinner's boxin tyylistä käyttäytymisen ohjausta taitaa edustaa bunkkeri numerosarjan näppäilyineen ja napin painamisineen.

    Skinner Box - Wikipedia

    Sarjan 'mustan savun'/hirviön uskoisin olevan jonkinlainen nanoteknologinen tuote:

    Of course that there are some terrible dangers inherited to nanotechnology. For example, the grey cloud. Ralph Merkle theorized the grey cloud as a doomsday offspring of nanotechnology. Basically, it is a self-replicating airborne nanodevice that catalyzes carbon dioxide into graphite. Should such nanodevice be unleashed and, in as little as a few days, a solid wall would cover the earth, block the sun, and eventually destroy life on earth. Robert Freitas offers an optimistic but well-documented review of the dangers of nanotech. Just another reason for space colonization. In the end, nanotech will forever change humanity.

    lähde:Nanotechnology: From Molecular Computers to Nanorobots

    Alemmassa linkissä ylläoleva pelko kuitataan vanhentuneeksi. Tosin sarjassa voisi olla kyse jostain tuollaisesta, kun kuitenkin fiktiivistä tarinaa kerrotaan.

    Drexler dubs “grey goo” fears obsolete

    Lisäksi 'savu' luki Mr. Econ muistia ja vastikään kvanttimuistitutkimuksessa päästiin eteenpäin:

    Georgia Institute of Technology :: Nanoscience and Nanotechnology : Researchers Take Key Step Toward Quantum Memory
     
  8. javir

    javir Guest Guest

    Liittynyt:
    12.09.2004
    Viestejä:
    1 009
    Saadut tykkäykset:
    1
    Fire + Water: 100% täytettä ja tuubaa. Oikein odotin että jakso loppuisi, niin huono se oli. Tekisi mieli jo lopettaa koko sarjan katsominen vaan vielä tätä tulee tuijotettua ja toivottua että homma kääntyisi. Luultavasti kauden lopetus on taas tiukkaa menoa + clifhanger jotta tulee kolmaskin kausi katsottua.

    Hurley refers to the group of people including, Ana Lucia, Libby, Eko, etc as "The Tailies" a term commonly used in the Lost internet forums.
     
  9. Rimmot

    Rimmot Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2003
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yhdyn täysin javir sun kommenttiin, oli kyllä niin boring jakso ettei rajaa. Aivan turhaa täytettä. Yhtään mitään ei tapahtunut, tuli jopa loppuvaiheessa "kelattua" jaksoa vähän eteenpäin kun rupesi nukuttamaan. Eka kerta kun Lostin kohdalla on käynyt näin.

    Toivottavasti viikon päästä tuleva jakso olisi taas normaalia Lost-tasoa.
     
  10. deadstar

    deadstar Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.02.2004
    Viestejä:
    585
    Saadut tykkäykset:
    0
    22. päivä tätä kuuta näyttäisi tulevan viimeinen 2 kauden jakso, toivottavasti olisi taas semmoinen "2 jaksoa yhdessä" tyyppinen ratkaisu :cool:
     
  11. Lazze

    Lazze a world of pain Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    12.04.2002
    Viestejä:
    669
    Saadut tykkäykset:
    0
    Well... kausi kyllä jatkuu toukokuulle asti. Eiköhän sieltä ole ihan täysi 22-24 jakson kausi tulossa, kaikkien airdateja ei vaan ole vielä ilmoitettu ja Jenkkilässä pidetään välillä muutaman viikon esitystaukoja kesken kauden.
     
  12. Mitzu

    Mitzu Guest Guest

    Liittynyt:
    26.06.2002
    Viestejä:
    117
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viime viikolla tulleessa Veronica Marssissa (jenkkitahtiin) lopussa kiinnittää Veronica Lapun peiliin. Lapussa on tutut numerot... :thumbsup: :rolleyes:
     
  13. yinx

    yinx Guest Guest

    Liittynyt:
    06.01.2005
    Viestejä:
    246
    Saadut tykkäykset:
    0
    4 8 15 16 23 42 :eek:
    jaa, liittyykö Veronica Mars ja Lost jotenkin toisiinsa, vai oliko tämä taas sellaista "hauskuuttamista" sarjan tekijöiltä?
     
  14. Ephram

    Ephram Guest Guest

    Liittynyt:
    15.03.2004
    Viestejä:
    357
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viime viikonloppuna katsoin liki yhdessä putkessa kaikki tähän mennessä ulos tulleet jaksot. Aivan tolkuttoman koukuttava sarja! :) Tosin 2. kausi on näin puolitien välitodistuksen jälkeen vähän laahaavampi kuin ensimmäinen kausi. Tai en tiedä onko laahaava oikea sana, ykköskausi vain iski todella kovaa.

    Ja iskeehän tämä vieläkin. Täytejaksot, joissa ei tapahdu mitään pääjuonen kannalta merkittävää, uhkaavat vain viedä innokkuuden pois katselusta. Suurten rattaiden käynnistymistä odotellen...
     
  15. Luckyman

    Luckyman Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.08.2004
    Viestejä:
    569
    Saadut tykkäykset:
    2
    Jatkuikin vasta ensi viikolla. :hitme:
     
  16. hiost

    hiost White Trash Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.11.2003
    Viestejä:
    2 366
    Saadut tykkäykset:
    6
    No niin, monellas on lostin 2. kausi DVD:llä? :D Vitsi vitsi, itekki waretan minkä kerkeen.

    Jep on kyllä aika perkeleen hitaasti edenny tämä 2. kausi ja alkaa jo pikkasen kiinnostus lopahtamaan. Varsinkin, kun näistä numeroista ym ei nyt sitten tulekkaan mitään selvyyttä. Mikäköhän oli viime jakso missä esim nuo numerot mainittiin.. Kyllä tätä tulee silti väkisin seurattua hamaan loppuun asti (luultavasti). Toivottavasti kirjottavat vähän enempi äksöniä seuraavalle kaudelle.
     
  17. Toni W

    Toni W Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2005
    Viestejä:
    343
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hiukan on alkanut minuakin ärsyttämään noi juoniasiat, kun on katsonut alkupään jaksoja nelosen tahtiin. Niin paljon selittämättömiä asioita, joihin ei ole alun jälkeen palattu.

    Suuret mainokset kadunvarsilla, että kaikella on tarkoitus, mutta kovin se nyt vaikuttaa siltä, että jotkut asiat taitavat jäädä ilman selitystä tai ainakin tolkuttoman kauan niiden tarkoitusperien selviäminen kestää. En nyt tarkoita, että koko saaren mysteerit pitäisi välittömästi ratkaista, mutta edes joitain noista alkupään merkillisyyksistä, se iso örkki nyt ensimmäisenä tuli mieleen.
     
  18. zxcv

    zxcv Guest Guest

    Liittynyt:
    31.03.2005
    Viestejä:
    226
    Saadut tykkäykset:
    0
    No sehän on se security system, musta pilvi joka paukuttelee niitä puita. Ilmeisesti ei tykänny kapteenista?
     
  19. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    Mielestäni tämä on jo osittain selvitetty. Todellinen alkuperä ei vain ole tiedossa ja se miten suuri merkitys sillä on.

    ------
    edit:
    zxcv ehti ensin.
     
  20. Imlego

    Imlego Guest Guest

    Liittynyt:
    09.03.2003
    Viestejä:
    1 416
    Saadut tykkäykset:
    2
    Onhan noita. Vaikka hirviö on jo tavalla tai toisella selitetty, tai jos ei nyt selitetty, niin ainakin näytetty, paljon on selittämättä (ja nämä vain ykköskaudelta):

    - Syy koneen putoamiselle.
    - Numerot.
    - Jääkarhu.
    - Jackin isä elävänä saarella.
    - Othersit.
    - Mistä sähkö tulee saarelle - ts. missä on ranskalaisen naisen kämpälle menneen mustan kaapelin toinen pää?
    - Black Rockin alkuperä.
    - Ethan - kuka oli ja miksi?
    - Shannonin (muistaakseni) katselema kartta.
    - Karttaan raapustetun ranskankielisen lorun tai laulun merkitys.

    Lisääkin varmaan löytyy. Samapa tuo minulle, olen jo lopettanut sarjan katsomisen muutama jakso sitten, mutta seuraan varmaan keskustelua ja uutisia ihan kiinnostuksesta. Uteloittaa minuakin tietää vastaukset kysymyksiin, muttei niin paljon että jaksaisin sarjaa seurata.