Panasonic PT-AE900

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana void, 02.09.2005.

  1. jaskaxx

    jaskaxx Guest Guest

    Liittynyt:
    12.03.2005
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
  2. rado

    rado Guest Guest

    Liittynyt:
    04.12.2005
    Viestejä:
    132
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aika havainnollinen esitys oli siinä kuvassa. Niin paljon eroaa kuvat toisistaan ja vaikuttaahan asiaan myös tykin asetus (natural, cinema1 jne...). Minusta panan terävyyttä olen saanut huomattavasti lisää, kun katson kaiken 1080i:llä ja samalla ylimääräinen kuvakohina tippuu reilusti. Itse en osaa selittää miksi kohinaankin vaikuttaa ko reso, mutta omin silmin olen havainnut asian. Toisaalta voihan kohinan vähenemiseen olla sekin syy, että lamppu on ikäänkuin sisäänajettu ja "tehdaspöly" häipynyt (nyt 70h). Kyllä jollakin asioista paremmin tietävällä on tähän väliin heittää hyä selitys liittyen näihin havaintoihini.
     
  3. tkorho

    tkorho Guest Guest

    Liittynyt:
    05.11.2004
    Viestejä:
    1 076
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kohinaa luultavasti poistaa se että 1080 ei mahdu kennolle, ja siinä tapahtuu skaalausta. Tässä yksittäistapauksessa se pahamaineinen skaalaus ei välttämättä ole hirmuista, koska alkuperäinen tarkkuus on korkeampi kuin natiivi.
    Ylisuuren kuvan skaalaus nimittäin toimii vähän samalla tavalla kuin Anti-aliasointi tietsikoissa... Yksi ihan validi tapa pelata projektoreilla onkin pyöritää ylisuurta resoa ja antaa projektorin tehdä antialiasointi!
     
  4. SOS

    SOS Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2006
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla tykki vinkuu tyyliin "iiiuuuiiiuuuiiiuuu" noin sekunin mittaista iii:tä ja sekunin mittaista uuu:ta vuoronperään. Tykki on siis valmiustilassa.
    Mistähän moinen vaimea vinkuminen johtuu? Yöllä kuitenkin häiritsevä ääni, kun muu kämppä on hiljainen. Onko muilla samanlaista ongelmaa?
     
  5. t.kerminen

    t.kerminen Guest Guest

    Liittynyt:
    24.09.2004
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama juttu omassa 900:sessa. Ihan uudesta saakka (nyt 150h) on tuo ääni kuulunut, eikä se ole pienentynyt, mutta ei suurentunutkaan ajan myötä. Sammutan aina projun virtakytkimestä (tai asian voi tietysti hoitaa myös virtapistokkeen irroittamalla) nukkumaan mennessäni, koska se on aivan sänyni yläpuolella ja tästä syystä vinkuminen häiritsee. Luulen äänen tulevan muuntajasta, joka nykyisten "paljon halvalla" massatuotantonormien mukaan on tietysti valittu sieltä surkeimmasta päästä.
     
  6. petrif74

    petrif74 Guest Guest

    Liittynyt:
    30.12.2005
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla nyt 49 tuntia katsottu pana ae900.
    Muuten loistopeli mutta kuva välkkyy.. auttaako tuohon mikään? siis low modella olen katsonut ja ei se high asentokaan muuta mitään.välkkyminen on siinä mielin vastenmielistä että hermot menee..onneks on takuu mut onko muilla vastaava ollut?
     
  7. Trent

    Trent Guest Guest

    Liittynyt:
    29.12.2005
    Viestejä:
    269
    Saadut tykkäykset:
    0
    Huomasin itsekin välkkymistä eilen, kun katselin Matrixia ekaa kertaa isolta kankaalta. Ainakin tässä tapauksessa auttoi automaatti-iiriksen kytkeminen pois käytöstä... Muitten leffojen kanssa en ole (vielä) havainnut välkkymistä.
     
  8. derund

    derund Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2002
    Viestejä:
    514
    Saadut tykkäykset:
    0
    Iirishän se siellä välkyttää eli tekstitys aiheuttaa välkkymistä. Dynaaminen iiris säätää kuvan kirkkautta jokaiselle kuvalle erikseen ja nyt kun kuvassa on tekstitys ja se häviää puoleksi sekunniksi niin laite tulkitsee että kuva on tummempi ja säätää valoisuutta ja kontrastia kunnes taas tulee teksitit ja taas iiris säätää kuvaa.
     
  9. LassiaL

    LassiaL Guest Guest

    Liittynyt:
    24.10.2005
    Viestejä:
    50
    Saadut tykkäykset:
    0
    Varsinaista huoltomanuaalia ysisataselle ei tiettävästi ole viedä vuodettu nettiin, joten oikeita vastauksia ei taida kenelläkään olla...

    Taitavat olla kohtuullisen yksiselitteisiä englanninkielisten termien perusteella, tosin kannattaa huomata, että esim. lämpötila ilmoitetaan käänteisesti. Lähtöarvo on tuo 255 ja siitä nolla lähestettyessä lämpötila nousee, esim. allekirjoittaneen screenshotissa ollaan viitisen yksikköä lämpimämpiä.

    Valitettavasti tämä tieto ei yhteen tee lämpötilan tulkinnasta selvempää, sillä formulan ollessa jotain L = a(255-x)+b on meillä vielä pari muuttujaa selvittämättä ennen kuin ollaan celsiuksissa...


    Olen selittänyt omassa AE900 artikkelissani vähän siitä, miten flickerin ja panel adjustmentin avulla voi säätää kuvaa. Säätöjen vaikutusten verifioimista en tosin ole ehtinyt tekemään. Flicker kohdan säätäminen näytti ainakin säätövalikossa tasapainottavan kuvaa selvästi, joten sitä ainakin kannattaa kokeilla.
     
  10. Purple Orawa

    Purple Orawa Guest Guest

    Liittynyt:
    20.01.2006
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noniin, sain itse Panasonicin PT-AE900:n tykin tiistaina ja tunteja lampulla reilu 10. Tänään kun aloin laittamaan tykkiä päälle, niin vihreä valo vilkkui ensin normaalisti, sitten syttyi oranssi valo ja alkoi myös LAMP valo vilkkumaan.

    Liekkö lamppu heti hajonnut tai sitten joku muu paskana.
    Onneksi on liike josta ostin n. 10km päässä, mutta pikkasen meinaa v*****aa.
     
  11. t.kerminen

    t.kerminen Guest Guest

    Liittynyt:
    24.09.2004
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    En nyt sanoisi välkkymiseksi tuota iiriksen aiheuttamaa kuvan kirkkauden vaihtelua. Itsellänikin kuva välkkyy hieman, mutta sain sen pikkuisen rauhoittumaan muutamalla yhdellä pykälällä flicker säätöä. Ainakaan minulla ei tuolla fliker säädöllä ole mitään vaikutusta vertical bandingiin vaikka jotkut sanovat sen säätämisen VB:hen auttavan. Minusta se säätää ainoastaan paneelien välistä ajoitusta tai jotain vastaavaa :confused: ja sillä säädetään vain kuva välkkymättömäksi. En tosin ymmärrä miksi siinä on niin valtavan suuri säätövara, kun jo yhden pykälän siirtäminen tuntuu liian karkealta. Minulla on kaksi pykälää joilla kummallakin kuva välkkyy vähän ja niistä etäännyttäessä välkkyminen kasvaa heti todella suureksi. Harmi, että noiden kanden pykälän välissä ei ole sitä vaihtoehtoa jolla kuva ei välkkyisi lainkaan. Säätö on siis liian karkea. En ole itse huomannut minkään muun säädön korreloivan tuon flicker säädön kanssa.

    VB:tä saa säädettyä panel adjustment säädöllä ja täytyy olla tarkkana kaikkien testikuvassa näkyvien värien suhteen, sillä jos joku niistä näyttää täydelliseltä vailla VB:tä tai kaistoittumista, niin silloin voi toinen väri olla pahasti juovittunut. pitää siis yrittää löytää se oikea yleispätevä asetus.

    Näin siis minun ysisataseni käyttäytyy, en tietysti voi väittää, että kaikki muutkin Panat reagoisivat samoin. Oikeastaan ensimmäiseksi tykikseni hommaamani AE900 on lievä pettymy. Se tarjoaa minulle aiva riittämätöntä mustan tasoa ja VB:tä löytyy liikaa. Myös virtalähteen muuntaja vinkuu sekä iiris ja tuuletin rohisevat liikaa. Väritasapaino ei lievistä säätöyrityksistä huolimatta minua miellytä ja vasteaika on liian hidas. Arvosanani tykille 8+.
     
  12. Heikki

    Heikki Guest Guest

    Liittynyt:
    28.02.2000
    Viestejä:
    588
    Saadut tykkäykset:
    1

    Haman kaapelista ja Pana 900:sta ei ole kokemusta, mutta Claes Ohlssonin 10m 59.95;- hdmi-kaapeli toimii ainakin erinomaisesti Sonyn NS92V soittimen ja Panan PT700 tykin kanssa. Kuva on hyvä!
    Tästä voisi ehkä päätellä, että ao. piuha toimisi myös 900-mallin kanssa. :hitme:
     
  13. petrif74

    petrif74 Guest Guest

    Liittynyt:
    30.12.2005
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siis tuo välkkyminen ei haittaa mistä ylhäällä on kirjoitettu vaan kun esim. laitan pelkän sinisen eli ilman signaalia niin välkyttää kuvaa!
    ja tuota esiintyy silloin tällöin.olin asian tiimoilta jo panasonicin huoltoon yhteydessä mutta sieltä kirjoitettiin vain että laita laite huoltoon.
     
  14. jms28

    jms28 Guest Guest

    Liittynyt:
    06.05.2005
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moro kaikille.

    Itse sain oman 900:n viikko sitten ja on herännyt muutamia kysymyksiä.

    1. Miten overscan vaikuttaa kuvan laatuun vai vaikuttaako ollenkaan?
    2. Entäs keystonen käyttö, kun olen joutunut kattotelineessä säätään tykkiä alaviistoon jotta kuva osuu screenille, niin vaikuttaako tämä jotenkin huonontavasti kuvan laatuun?
    3. Ja kolmas kysymys koskee lens shiftiä että ilmeisesti ääri laidoissa vaikuttaa huonontavasti kuvan laatuun vai vaikuttaako?

    Eli se mitä ajan takaa niin pitäisikö tykki saada silleen aseteltua paikoilleen ettei tarvitsisi käyttä keystonea ja lens shiftin ääriälaitoja, jotta kuva olisi tarkin mahdollinen.
    Nämä on varmaan aika yksinkertaisia kysymyksiä, mutta kun aloittelija olen niin...:hitme:

    Kiitos vastauksista!
     
  15. iSot

    iSot Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.02.2004
    Viestejä:
    68
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ideaaliahan on se, että sijoitat tykin mahdollisimman oikealle tasolle, niin pystyakselin kuin vaakatason suhteen. Keystone heikentää merkittävästi kuvanlaatua. Lens shift aiheuttaa myös "lievää" valovoiman heikentymistä ääriasentoa kohti mentäessä, joka tosin ei ole niin merkittävää, etteikö lens shiftiä voisi käyttää. Kannattaa kuitenkin välttää ihan ääriasentojen käyttöä, jos se on vain mahdollista.

    Search:lla löytyy lisää asiasta.....
     
  16. jms28

    jms28 Guest Guest

    Liittynyt:
    06.05.2005
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitti vastauksesta. Pitääkin alkaa suunnitella tykkiä silloin alemalle tasolle ettei tarvitsisi käyttää keystonea. Vaakatasolla se onkin jo aivan kohdallaan. Ei toi kuva nytkään ole kovin huono, mutta jos saa vielä paremmaksi jättämällä keystonen käytön pois, niin hyvä. Ehkä mikä kuvassa häiritsee niin vähän huono tarkkuus värsinkin äärialhaalla.
     
  17. Jarppiteus

    Jarppiteus Guest Guest

    Liittynyt:
    25.11.2005
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hola,

    mun tykissä on sama ongelma toistunut jo kahdesti. Pitää pistää harkintaan tuo takuuhuolto. Tykki tosin lähtee pienen odottelun jälkeen seuraavalla startilla aivan normaalisti käyntiin. Palstalla ovat muutkin valitelleet ongelmaa. Ratkaisuksi on ehdotettu seuraavia kikkoja:

    1. käynnistä tykki ennen kuin pistät ohjelmalähteen päälle (käynnistän itse aina näin)
    2. poista lamppu ja laita se takaisin uudestaan (kokeiltu - ei auttanut)

    Olen huomannut, että ongelma tulee eteen vain, jos tykissä on ns. valmiusvirta päällä (virtanappi 1-asennossa). Ainakin mulla käynnistyminen kestää muutenkin silloin paljon pidempään, kuin että tekisin 'kylmäkäynnistyksen'.
     
  18. Purple Orawa

    Purple Orawa Guest Guest

    Liittynyt:
    20.01.2006
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni auttoi tuo kun käytti lamppua pois ja takaisin.
    Sen jälkeen ei ole ollut tuota ongelmaa.
     
  19. Lyppe

    Lyppe Guest Guest

    Liittynyt:
    17.12.2005
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla oli myös samaa vikaa, kuten joskus aiemmin kirjoitin. Vaiva kuitenkin loppui itsestään n.50-60h kohdalla. Nyt on toiminut parisen viikkoa moitteetta 1-3 käynnistysta päivässä, nyt mittarissa 120h.
    Olisiko lampun liitoksissa jotain "varastorasvoja", jotka ajan ja kuumentumisen myötä häipyvät. Jokin kontaktijuttuhan sen pitää olla, jos lampun irroittamalla vika häviää.
     
  20. Hirudroid

    Hirudroid Guest Guest

    Liittynyt:
    03.01.2003
    Viestejä:
    1 245
    Saadut tykkäykset:
    2
    Onko tämä yleisestikin suositeltavaa, vaikkei ole lampun kanssa ongelmia?