Peter Jackson / King Kong

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Drooper, 31.03.2003.

  1. DVDdude

    DVDdude Guest Guest

    Liittynyt:
    22.10.2001
    Viestejä:
    468
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minä kannatan myös taloudellisesti riippumatonta elokuvantekoa ja sitä, että ohjaaja saa pitäytyä taiteellisessa näkemyksessään. LOTR extented versiot oli hieno katsoa, mutta King Hong oli liian pitkä ja paikoin erittäin tylsä. Huono leffa se ei ollut missään tapauksessa, olisi vaan voinut pikku saksimisella olla paljon parempi. Pitkäveteisyyden vuoksi antaisin sille 3 tähteä 4 sijaan.

    Nimim. mielipide ja per**reikä
     
  2. jake987

    jake987 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.09.2003
    Viestejä:
    543
    Saadut tykkäykset:
    0
    Teosta oli liikaa omaan makuun myöskin venytetty. Mutta näkisin kuitenkin sen vain positiivisena asiana, että Jakcson teki elokuvan, mikä miellytti häntä itseään (ja faneja?), kuin tälläistä, joka ei paljon tylsempää ideaa keksi, kuin jättiapinan seikkailut New Yorkissa (silti leffa oli oikein mainio).
    Mutta aikalailla samoilla linjoilla tässä mennään.i
     
  3. smarde

    smarde Guest Guest

    Liittynyt:
    16.10.2005
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Alkuosassa leffaa tuntui, että tämähän on hyvä tunnelmaltaan ja kerronnaltaan. Loppuosa tuntui pitkältä varsinkin kun tiesi ettei Kongille tule hyvin käymään. Niin raskas kokonaisuus, ettei sitä toista kertaa voisi kuvitella katsovansa.

    Osa kohtauksista dinosaurusten kanssa olisi voinut olla parempia. Nyt kohtaamiset eivät olleet kovin uskottavan oloisia.
     
  4. Bob Fleming

    Bob Fleming Great Bird of the Galaxy Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.10.2002
    Viestejä:
    1 259
    Saadut tykkäykset:
    1
    Isolta kankaalta ihan jees, kuinkahan hyvin toimii kotioloissa?
    Omat fiilikset olivat hieman vuoristorataa johtuen lähinnä muutamista täysin turhista tai venytetyistä kohtauksista. Silti joukkoon osui myös loistokkaitakin hetkiä. Kongin, Naomin ja hienon 30-luvun New Yorkin ansiosta arvosanaksi 3,5/5.
     
  5. Jaded

    Jaded Uusi jäsen Blokattu Tukijoukot

    Liittynyt:
    23.04.2004
    Viestejä:
    1 548
    Saadut tykkäykset:
    1
    KING KONG

    Siis voi taivas taas mikä leffa.. Ehkä tämmöinen juonikin on toiminut kun alkuperäinen on tehty kun ihmiset on vain halunnut nähdä ison apinan.. mutta voi taivas..
    Leffa alku oli paras mutta sitten kuitenkin tapahtumat menivät kuin Aku Ankassa.. (Lähetkö laivaan tunnin päästä toiselle puolelle maapalloa ilman vaatteita jne kuvaamaan elokuvaa? Saat tonnin jos laiva lähtee heti satamasta? Poliisia karkuun jne.. Ihan ku ois Aku Ankasta tapahtumia lukenut)

    Sit itse laivamatka saarelle oli leffan paras osa.. Sit ollaan saarella ja tapahtuu minutissa enemmän asioita kuin keskiverto Action elokuvassa ja mitä sitten?!?! Vittu koko leffa muuttuu ekana Jurassic Parkiksi ja senjälkeen Starship Troopperssiksi. Ja osa erikoisefekteistä oli rumia kuin Glottiksen naama.

    No ollaankin jo apinan kera matkalla kohti New Yorkkia.. leffan loppu oli taas sitten Gotzillaa.

    Mitä jäi käteen? Ok, Se blondi akka (Naomi Watts panisin) ni veti roolinsa hyvin ja sai vähän tunnettakin, ainakin pöksyihin. Muuten aika mitäänsanomatonta, ei kyllä sentään ihan sontaakaan näyttely ollut.
    Elokuva olisi pitänyt olla noin 2h lyhyempi.. Nyt se oli täynnä kohtauksia jotka kestivät 10 min vaikka olisi pitäny kestää 30 sekuntia. King Kong tanssii jäällä niin leffa meinas muuttua joksikin jääbaletti esitykseksi tai CGI mainokseksi.

    Ja sillo ku king kong tappeli niiden jurassic parkista karanneiden dinojen kanssa ni ihanku ois kattonu jotaa tietokone animaatiota.. ja sama "heitän akan kädestä toiseen ja just pelastan dinon suulta" kohtauksia tuli vissii 324 putkeen.

    jaa a

    1,5/5


    (laitoin tännekkin koska Hurricane käski viitaten tähän: https://www.dvdplaza.fi/forums/showpost.php?p=658507&postcount=1656)
     
  6. SaLe_X

    SaLe_X Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.10.2002
    Viestejä:
    554
    Saadut tykkäykset:
    0
    Okei, itse Kong oli hienoiten toteutettu cgi-hahmo ikinä. Ja tähän taitavatkin sitten plussat loppua. Juuri ja juuri jaksoin loppuun asti katsoa, mutta koville kyllä aina välillä otti. Esimerkiksi kohtauksessa jossa maasta nousi niitä hampailla varustetun kyrvän näköisiä otuksia pääsi meikäläisen suusta "voi hohhoijaa".

    1-2/5
     
  7. NudistPriest

    NudistPriest Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.01.2006
    Viestejä:
    669
    Saadut tykkäykset:
    0
    King Kongista jäi sellainen maku, että se oli tarkoitettu lapsille ja ensimmäisen finnin puhkeamista odotteleville varhaisteineille, joille tärkeintä leffassa on mellastus ja mahdollisimman paljon hienoja ja erilaisia örkkejä. Se kertoo aika paljon leffan huonoudesta, ettei siitä jäänyt mieleen juuri muuta kuin kaikki typeryydet ja surkeat kohtaukset. Ainiin, se apina oli ihan hienosti tehty.
     
  8. Jarkko G.

    Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.08.2001
    Viestejä:
    13 045
    Saadut tykkäykset:
    97
    Ensimmäiset hetket lupaili jotenkin paljon. Kai sitä ajatteli että jos vanhaa New Yorkia on näin hienosti matkittu, niin varmasti on panostettu myös koko tarinaan ja elokuvaan.

    Koko elokuva vain sammui sen jälkeen kun Naomin vei Apina. Kuinka kauan muka pitäisi jaksaa katsoa CGI-Hahmojen tappelua? Ei mitään fiilistä, ei mitään subordinaatiota ja eksperimentaalisuutta, joka vetoaisi väkisin elokuvaharrastajaan rajuudellaan.

    Pisteitä annan kuitenkin siitä että Kongin ja naisen ystävyys ei onnistunut ärsyttämään. Myöskin sympatiaa annoin paljonkin apinalle.

    Jack Black on ärsyttävintä mitä Hollywoodista on vähään aikaan tullut, tässä onneksi pysyi siedettävänä.

    Mitäs vielä .. niin ne oudot ja hienot hidastukset joilla esiteltiin monia asioita! Oliko tämä kenestäkään mitään muuta kuin ärsyttävää?

    2/5
     
  9. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Hmmm... En tainnut tätä vielä kommentoida...

    Tosiaan tuli Vappuna tämä vuokrattua ja katseltua ja täytyy sanoa, että kyllä se oli parempi kuin alkuperäinen, mutta lähinnä johtuen paremmista efekteistä ja siitä, että Naomin ja Gorillan välille ei oltu rakennettu rakkaustarinaa kuten alkuperäisessä yritettiin (ja se oli vain hassua). Ystävyytenä jne. tuo toimi paremmin tässä uudessa.

    Mutta koska alkuperäinenkään ei mielestäni koskaan ollut mikään huippu, ei tästäkään sellaista voinut tietenkään tulla (koska sama juoni toistettiin ilman suuria muutoksia).

    Uusintaversiona 4/5
    Elokuvana 2.5/5
     
  10. Mounix

    Mounix Guest Guest

    Liittynyt:
    18.04.2002
    Viestejä:
    668
    Saadut tykkäykset:
    1
    Nyt vasta tuli katsottua, ja ei odotukset mitenkään erityisen korkealla olleet, sillä alkuperäinen ei pahemmin innosta ja tarinaltaan ei pahemmin kiehtonut ennakkoon. Suurin syy katsomiselle oli Naomi Wattsin mukanaolo. Joka suoriutuikin roolistaan hienosti ja oli muutenkin hella sweet. Ja kyllä tästä sitten lopulta ihan katsomisen arvoinen leffa paljastui.

    Näyttelijäsuorituksista Watts oli oikein hyvä ja välillä jopa loistava niinkuin tuli jo sanottua. Hienosti sai tunnetta mukaan, vaikka joutui näyttelemään näkymättömän jättiapinan kanssa. Jack Black ärsytti vähemmän kun aluksi odottaisi ja oli jopa ihan vakuuttava muutamissa kohdissa. Adrien Brody oli lähinnä ihan jees ja sai parissa kohtaa hahmoonsa inhimillisyyttä.

    Miinuspuolina leffa oli liian pitkä. Välillä vähän liian täyteen tavaraa ahdettu ja jotkut actionit oli kunnon cgi-sekamelskoja. Ja kässäri ei ollut kovin "uskottava" ja eipä mikään erityisen hyvä muutenkaan. Olisi kaivannut enemmän hiljaisia hetkiä ja vähemmän actionia.

    Mutta kyllä kokonaisuutena ihan hyvät fiilikset jäi. Kongi oli kuitenkin ihan viihdyttävä alusta loppuun ja hienosti oli saatu sydäntäkin mukaan, josta suurin kiitos tosiaan kuulu Wattsille. Paras hetki oli kun kongi nosteli sweettiä voimakkaasti.

    Arvosanaksi nyt ainakin 3½/5
     
  11. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tulipa katsastettua leffa viime viikonloppuna. Voi herranjestas mitä paskaa! Leffassa on ainakin tunti liikaa pelkkää erikoistehoste-esittelyä, joka ei kuljeta juonta mihinkään. Peter Jackson, ei näin! :OI
     
  12. JR1911

    JR1911 Ponies everywhere! Tukijoukot

    Liittynyt:
    27.03.2004
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    5
    Itsekin olen sitä mieltä, että turhaa äksöniä oli aivan liikaa, itse tarinaan olisi saanut keskittyä huomattavasti enemmän. Osa cgi-tehosteistakin näytti vielä keskeneräisiltä. Kokonaisuutena kuitenkin ihan ok leffa vaikka aineksia olisikin ollut paljon parempaankin.

    3/5
     
  13. Dr. G.

    Dr. G. Guest Guest

    Liittynyt:
    04.08.2003
    Viestejä:
    1 025
    Saadut tykkäykset:
    0
    Puolet pois pituudesta ja nimenomaan toimintakohtauksista, niin olisi ollut siedettävä. Alku oli ihan jees, tunnelma sinnepäin ja nätin näköinen, mutta toimintakohtaukset tylsiä, turhia ja pitkiä kuin nälkävuosi. 1/5. Ainesta tarinassa olisi mielestäni korkeintaan 3/5.
     
  14. Jiii

    Jiii Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    03.11.2005
    Viestejä:
    381
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täytyy sanoa, että leffa oli surkeampi kuin osasin odottaa. Elokuvan juoni toimi jotenkin, mutta ei kyllä ollut kovin kiinnostava. Ensinnäkin dinotappeluita oli aivan liikaa. Varsinkin se Dino vs. King Kong oli niin pitkästyttävää katsottavaa, että siihen alkoi jo suuttua. Näyttihän se upealta, mutta se tehoste show ei tuntunut koskaan loppuvan. Ja kappas, seuraavaksi on luvassa lisää tehosteita höystettynä kaiken maailman ötököillä.
    Elokuvan pituus oli aivan älytön! Leffasta olisi voinut karsia ainakin tunnin pois, ja jättää ne 30min dinotaistelut pois. Leffan jälkeen täytyy sanoa, että kyllä ainakin dinokiintiöni täyttyi joksikin aikaa...Vaikka olenkin aika paljon toimintaa haluava ihminen (valitan siis että leffoissa saisi olla enemmän toimintaa), niin tässä leffassa sitä toimintaa on kertakaikkiaan liikaa.

    Arvosana:
    2½/5
     
  15. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 311
    Saadut tykkäykset:
    596
    No huh, olipas se järkäle, enkä nyt puhu pelkästään siitä apinasta. Pituutta ja menoa ainakin riitti muutamankin peruspätkän tarpeisiin. Eipä tää kyllä kuitenkaan missään vaiheessa tökkiin ruvennut. Reilu kolme tuntia meni yllättävänkin sujuvasti.

    Apina oli kanssa hyvin tehty. Varsinkin naamanliikkeet ja silmät tekivät siitä erittäin todentuntuisen ja inhimillisen. Parhaat kohtaukset olivat ehdottomasti niitä missä apina oli kahden Naomi Wattsin kanssa. Niihin oli kyllä saatu upeasti tunnetta. Varsinkin kohtaus missä parivaljakko katseli vuorenhuipulta auringonlaskua sai melkein kyyneleet valuun.

    Siis olihan tää liian pitkä ja välillä aika päätönkin, mutta kyllä minä tykkäsin.

    ****
     
  16. Jeespox

    Jeespox Guest Guest

    Liittynyt:
    03.06.2004
    Viestejä:
    278
    Saadut tykkäykset:
    1
    Wattsin hahmon irvokas "ihastuminen" johonkin jättiapinaan kertoo enemmän Jacksonin omista ongelmista kuin mistään muusta. Tai ehkä siitä eläimiin sekaantuminen on "ihan ok juttu", ken tietää1
     
  17. rewind

    rewind Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    892
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saattaa tulla järkytyksenä, mutta alkuperäinen King Kongin tarina ei ole Jacksonin kynästä lähtöisin.
     
  18. Jeespox

    Jeespox Guest Guest

    Liittynyt:
    03.06.2004
    Viestejä:
    278
    Saadut tykkäykset:
    1
    Alkuperäisessä King Kongissa nainen ei rakastu eläimeen.
     
  19. rewind

    rewind Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    892
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muistan siis väärin.
     
  20. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei myöskään Jacksonin versiossa. On eri asia esittää hahmo, joka ymmärtää Kongin olevan älyllinen ja sielun omaava otus, jota muut yrittävät hyväksikäyttää.

    Sen sijaan 80-luvun Kongissa oli paljon pahempia nainen ja gorilla viboja.