Viimeksi katsomasi elokuvat

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana AnssiM, 20.03.2005.

  1. Sidewalker

    Sidewalker Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    864
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ihan riittävästi niitä minun mielestä oli, ja toiminnan suhteen valittamisen aihetta ei todellakaan löydy.
     
  2. TheJambo

    TheJambo Käyttäjä

    Liittynyt:
    08.06.2004
    Viestejä:
    2 272
    Saadut tykkäykset:
    2
    Siis oikeasti, Jurgen&Niiles, luuletteko että muita plazalaisia kiinnostaa teidän hauskat juttunne :confused:
     
  3. Mr Cohen

    Mr Cohen Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2004
    Viestejä:
    116
    Saadut tykkäykset:
    0
    Be Cool

    Olipas positiivinen yllätys. Vuokrasin ilman mitään ennakko-odotuksia ja leffahan on mitä mainioin. Juoni on melkoista säätämistä vähän samaan tyyliin kuin the snatchissa tai Lock, Stock and Two Smoking Barrelsissa. Henkilöhahmot ovat stereotyyppisiä mutta eivät kuitenkaan yksiulotteisia. Muutamat hahmot vetävät suun väkisinkin hymyyn, kuten se vastapalloon vedettävä mafioso. Nokkelaa sanailua, yllättäviä käänteitä ja monenmoista irvailua, jopa itseironiaa. Naurut irtosi useammassakin kohdassa.

    Pari konserttikohtausta olisi saanut leikata lyhyemmiksi, niillä kun ei juonen kuljetuksen kannalta ollut mitään merkitystä eikä tämä ole mikään musiikkielokuva vaikka musiikkimaailman liepeillä liikutaan. Tarantinolle ja Pulp Fictionille tämä on paljon velkaa vaikkei mikään plagiaatio olekaan. Paljon samoja kasvoja kuin Tarantinon filmeissä.

    Pisteitä annan neljäpuoli viidestä ja ostan leffan jos ja kun alelaariin ilmestyy alle kympin hinnalla.:thumbsup:
     
  4. Rela

    Rela Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2004
    Viestejä:
    473
    Saadut tykkäykset:
    0
    En tajua yhtään tätä. Miten arvosana voi olla 3/5 jos tekstissä on pelkkiä haukkua eli pistetään nyt pariin kertaan :hitme: :hitme: .

    Tässä omat:

    The Island **

    Olipas kummallisen kahtia jakautunut elokuva. Alku lupaili jopa scifin merkkiteosta mutta kun tämä toinen puolisko alkoi, niin elokuva oli yhtä alamäkeä. Toimintakohtauksissa ei kyllä ollut järjen häivääkään. Voi kun olisivat pysyneet alun linjalla, eikä typerään toimintaa olisivat menneet. Tälle voisi antaa alusta 4/5 ja lopusta semmoiset 1/5 eli semmoisen kakkosen pyöristäisin.

    Lords of Dogdown ***

    Hyvä elokuva skeittareista. Kuvaus oli sopivan rosoista ja realistista. Mitään kiiltokuvamaista ei ollut mukana. Heath Ledgeristä en ole koskaan välittänyt mutta tässä hän tekee todella hienon rooliin. Muutamat roolit oli ehkä hieman karrikoitu ja henkilöiden motiivit jäivät vähän vajaiksi.
     
  5. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    Tulipa tv:stä töllötettyä pitkästä aikaa Harlinin pojan toimintapläjäys The Long Kiss Goodnight. Tiedä sitten ovatko aivoni rappioitumassa, vai mistä johtui, mutta ihan ok-pätkähän tuo nyt tällä katselukerralla oli. Käsikirjoituksen muutamiin mainioihin heittoihin tuli kiinnitettyä siinä määrin huomiota, että oli pakko imdb:stä kaivaa esiin leffan käsikirjoittaja. Shane Blackhan sieltä löytyi eli mies ensimmäisen Lethal Weaponin, Last Boy Scoutin sekä Last Action Heron takana. Shane oli yhteen väliin Hollywoodin parhaiten tienaava kynäilijä ja mm. Long Kiss-leffan skriptauksesta tipahti tilille parin miljoonan taalan tulot. Uutta nousuahan tuo näyttää tekevän ohjattuaan&käsikirjoitettuaan Kiss Kiss Bang Bang-leffan.

    Vaikka itse leffa kiemurtelee uskottavan ja uskomattoman välillä paikoin varsin vaivalloisestikin, niin kuitenkin viihteellisenä toimintapätkänä tämän katsoo kohtuullisen mielellään. Pääroolissa kotiäiti/agenttina Geena Davis on kuitenkin aikalailla hukassa ja leffa voisikin olla kertaluokkaa parempi ilman häntä vaikka elokuva tällaisenaankin todistaa, että kyllä Renny joskus osasi toimintaa ohjata.

    ***/*****
     
  6. Helik

    Helik Guest Guest

    Liittynyt:
    11.09.2005
    Viestejä:
    98
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jarhead Mitähän tästä sanoisi. Paikoin todella nätti elokuva. Musiikit nostivat pakostakin hymyn huulille. Pisteitä myös siittä, ettei tämä ollut sankari ylistystarina ja sota räiskettä oli vähän. Jake Gyllenhaal suoritti roolin hienosti.
    Kirjankin tästä voisi lukaista. Arvosanaksi 3½/5
     
  7. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    The Curse of the Jade Scorpion (Jadeskorpionin kirous)
    Woody Allenin tuoreemman tuotannon parhaimmistoa. Allen oli vauhdissa, iso osa vitseistä toimi ja varsinkin aikalaismusiikki oli taas oikeinkin maukasta. :):):):)-

    Romancing the Stone (Vihreän timantin metsästys)
    Tämä oli kunnon 80-lukulainen seikkailu ja juuri niin viihdyttävä kuin muistinkin. Pääpari Douglas & Turner hoitivat pestinsä huolella eikä turhia suvantokohtia ollut, vaan vauhti oli päällä alusta loppuun. Ei tämä aivan Kadonneen aarteen metsästäjille pärjää, mutta lähelle pääsee. :):):):)+
     
  8. Eastwood1

    Eastwood1 You brought two too many. Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.12.2003
    Viestejä:
    1 875
    Saadut tykkäykset:
    1
    Joops, eipä tuo Island ollut kovin kummoinen, alkuasetelma suht mielenkiintoinen ja melko sujuvasti edettiin aina tunnin kohdalle, mutta itse toiminta oli sitten suht puuduttavaa "toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos" mättöä, ei iske, niin ei iske. Djimon Honsouta luulin aluksi Will Smithin machoilevaksi klooniksi, mutta yllättäen hahmo kehittyi loppua kohden mielenkiintoisemmaksi.

    2½/5

    Kerran katsoi. Ainiin, jos pitää
    naimista
    leffassa näyttää, niin miksi ei voida sitten näyttää edes
    tissejä?
     
  9. Jorse

    Jorse trust no one Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.04.2001
    Viestejä:
    5 076
    Saadut tykkäykset:
    8
    Koska ikärajan piti olla PG13, ja tämä ei ole vinoilua vaan fakta. Johansson kertoili tuosta kohtauksesta:

    "I said, 'Women don't normally sleep in a bra. I can't wake up in this scene wearing a bra, it's ridiculous!'" ... mutta Bay tiesi mitä halusi, ja hän halusi PG13-ikärajan. Eipä sitten tulopuolella tuo ikärajan alhaalla pitäminen kuitenkaan auttanut.
     
  10. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Tapojeni mukaisesti kävin kotimatkalla Makuunissa hakemassa leffan ja Kotipizzasta syötävää. Ilta kului leppoisasti päivän hittileffan parissa ja "arvostelussa" on siis Island... eiku eihän se niin mene. Island kiinnostaa, vaikkakaan edellisiä luettuani,ei enää ihan kauheaa kiirettä senkään näkemisellä ole. Kiitos siis noista arvioista.

    Ja aiheeseen, David Lynchin Wild at Heart (1990) se tänä iltana koneessa pyörähti. Eipä ollut ensimmäinen kerta ollut, vaan varmaan kolmas... Aluasetelmasta sen verran, että mielestäni Lynch on hyvä, kunhan ei tee tarkoituksellisesti liian vaikeita leffoja. Mun inhokkeja ovat näyttelijöistä sekä Nicolas Cage että Laura Dern, jotka ovat tämän leffan pääosassa. Noista kun lähtee ja lopputuloksena on 5/5 -leffa, niin hyvin meni tämä illan leffavalinta meni. Juonia en ole paljastellut, enkä tästäkään liieemmin kerro, mutta hyvä road movie / thrilleri / elvisasenne:D -leffa tämä on. Erikoisessa maailmassa taas elellään, mutta juoni on hyvin selkeä ja johdonmukainen, olematta silti tylsä tai ennalta-arvattava (niin, mää ny olin jo nähny tän aiemmin ja tiesin mitä tuleman pitää). Tämän leffan katselussa auttaa, tai oikeastaan lisää fiilareita, kun tietää jotain muistakin elokuvista ja on lukenut satuja.
     
  11. petepeluri

    petepeluri Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2002
    Viestejä:
    2 560
    Saadut tykkäykset:
    0
    Skeleton key nimisen leffan katsoin toissapäivänä.
    Ihan hyvä mielestäni.
    E: Luinpas Plazalta arvostelun elokuvasta ja olen kyllä erimieltä arvostelijan kanssa.
     
  12. Rooky

    Rooky Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.06.2004
    Viestejä:
    3 723
    Saadut tykkäykset:
    0
    The Crimson Rivers - Mahtava ranskalainen "buddy" trilleri, jota tähdittävät Ranskan kovimmat kovanaamat Jean Reno ja Vincent Cassel. Reno esittää kaikennähnyttä poliisia Pierre Niemansia ja Cassel nuorta innokasta Max Kerkeriania, jotka syystä tai toisesta alkavat tutkia samaa mystistä rikosta. Ei aivan yhtä jännittävä/järkyttävä kuin Se7en, mutta ei kauaksi siitäkään jää. 3½/5

    Crimson Rivers 2: Angels of the Apocalypse - Edellisen mestariteoksen laimeahko jatko-osa. Nyt käsikirjoitustiimiin osallistui myös Luc Besson, joten toimintaa oli luvassa enemmän. Tarinaltaan elokuva ei yltänyt lähellekään edeltäjäänsä, elokuva ei luonut samanlaista tunnelmaa kuin edeltäjänsä, eikä elokuva enää tuntunut eurooppalaiselta vaan tuntui kuin Hollywoodilla olisi osansa tassa pelissä (?). Christopher Lee esiintyi pahiksena ja Jean Reno oli jälleen mahtava Pierre Niemansina. Elokuva sisälsi myös mahtavia parkour kohtauksia. 2½/5

    The Serpent and the Rainbow - Luotin Imdb:ssä tämän elokuvan kohdalla lauseeseen "If you like this title, we also recommend... Army of Darkness". No eihän noihin suosituksiin aina ole luottamista, mutta kun halvalla sain DVD:n, niin olihan se ostettava. Wes Cravenin ohjaama sekä Bill Pullmanin tähdittämä zombie-elokuva ei ehkä ollut sitä peruszombeilua, mutta tavallaan ihan "hauska" kuvaus Haitilaisesta voodoo meiningistä. The Serpent and the Rainbow ei kuitenkaan ole huonoin näkemäni Wes Craven pläjäys, eikä se noudata ihan perus Craven kaavaa, mutta kuitenkin ihan katsottava jännityselokuva. 2/5
     
  13. Cress

    Cress ~ Samppa ilman huumoria Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    20.02.2004
    Viestejä:
    691
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eilen sitten katsoin kaksi leffa putkeen, kun oli aikaa..

    Time bandits: Parempi kuin muistinkaan. Joskus en pitänyt lainkaan tästä, mutta nyt upposi huomattavasti paremmin. Ei kuitenkaan Gilliamin parempia leffoja. John Cleese sai aikaan parhaat naurut. 3½ / 5

    Fletch: Siitä kun näin tämän ensimmäisen (ja ainoan) kerran on jo aikaa niin paljon, etten muistanut leffasta muutakuin että 'vähän samanlainen kuin Beverly hillsin kyttä'. No, samantyylinen oli kyllä, mutta erottui omalla tavallaan positiivisesti. Mukavaa oli, että Fletchistä sai sellaisen kuvan ettei mies ole mikään maailman mukavin ihminen.. Chevy Chasen parhaimmistoa 4 / 5
     
  14. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Ei tosiaan Gilliamin parhaita leffoja, mutta ihan hyvä ja Cleese oli aivan hervoton. Itseasiassa alku leffasta toimii hyvin, mutta loppu sitten lässähtää. Suurin ongelma oli "erikoistehosteet", 25 vuotta sitten oli koetettu tehdä liian hienoa, eikä tekniikka vielä antanut mahdollisuuksia. Erikoinen juoni, niinkuin aina Gilliamilla.Annan Time Banditseille 3/5. Tuossa lienee ½-pistettä Gilliam -lisää...
     
  15. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 313
    Saadut tykkäykset:
    602
    Majo no takkyûbin aka Kiki's Delivery Service ****
    Ja lisää Miyazakia. Tässä elokuvassa nuori noita lähtee kissansa kanssa kotoaan etsimään itselleen kaupunkia, mihin asettua harjoittamaan vuodeksi noita taitojaan. Elokuva seuraa Kikin ja kissan seikkailuja ilman sen kummempaa tarinaa. Eli jälleen elokuvan vaatimaton juoni on elokuvan suurin kompastuskivi kuten oli myös Totorossa. Muilta osin kaikki on taas kunnossa ja Miyazakin loistavat hahmot rupeavat elämään. Parhaista hetkistä vastaa Kikin kissa mikä joutuu pahaan paikkaan, kun se joutuu esittämään Kikin hukkaama lelukissaa talossa jossa asustelee koira :)

    Kurenai no buta aka Porco rosso ***½
    Mielestäni Miyazakin heikoin elokuva, mikä ei tietänkään tarkoita, että se olisi mitenkään huono. Jotenkin vaan tarina ei ollut kauhean mielenkiintoinen ja välillä rupesi jopa pitkästytämään. Elokuvassahan possuksi muuttunut mies lentelee lentokoneella ja pistelee ilmarosvoja pakettiin. Elokuva saa mukavasti puhtia kun possun mukaan lähtee mekaanikko tyttö joka saa aikaan hämmentäviä tilanteita. Ihan hyvä elokuva vaikka Miyazaki ei saakaan tähän aivan parhaimpia tuulia siipien alle.
     
  16. yartsa

    yartsa Meh Tukijoukot

    Liittynyt:
    02.11.2003
    Viestejä:
    418
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sha Po Lang - SPL 2005. Yritys saada 80-90 luvun honkkaritoimintaa elvytettyä. Ei ihan oikein ollut kaiken sen hehkutusarvosteluiden arvoinen mitä netistä on tullut luettua. Liikaa teknistä kamerakikkailua ja liian vähän "liikkuvat taakse ja sarjatulta" -suoraviivaista menoa. Loppuratkaisu tosin oli piristävä poikkeus tämmösissä elokuvissa mitä yleensä on tullut vastaan. Tyylikkäästi tehty, mutta ei oikein sitä samaa särmää mitä aikaisemmissa honkkareissa on ollut. 3+/5
     
  17. TheJambo

    TheJambo Käyttäjä

    Liittynyt:
    08.06.2004
    Viestejä:
    2 272
    Saadut tykkäykset:
    2
    The Aviator

    Loistava. Ajankuva, näyttelijät (eritoten DiCaprio) erittäin hyviä, lavastus, ohjaus ja kuvaus lähes täydellistä. Plussaa tulee myös erityisen hyvästä CGI:stä joka sulautui elokuvaan huomaamattomasti eikä muodostunut itsetarkoitukseksi ollen kuitenkin hienon näköistä. Elokuva oli pitkä, mutta se olisi saanut olla hieman pidempikin näin jälkikäteen ajateltuna. Howard Hughesin myöhemmistä vaiheista olisi ollut kiva saada vielä nähdä lisää, mutta en tiedä olisiko elokuva sitten pysynyt tiiviinä pakettina.

    The way of the future.

    Tällä hetkellä pistän 5-/5
     
  18. niiles

    niiles Sugar plum fairy Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 969
    Saadut tykkäykset:
    1
    Metsästyksen kansalliset erityispiirteet (1995) 0
    Tämä venäläinen puskafarssi oli kyllä erittäin työlästä katseltavaa. Voisin ihan hyvin kirjoittaa nämä rivit "huonoin katsomasi elokuva pitkään aikaan" -ketjuun. Yritti olla hauska, mutta jotenkin se vodkalla terästetty huumori ja jatkuva väärinymmärtämisen vitsi ei toiminut. Aivan eri luokkaa verrattuna Käkeen (Kukushka), jossa on sama ohjaaja ja pääosan näyttelijät. Oikeastaan loppuun katsoin ainoastaan sen kuriositeetin takia, että tämä elokuva teki Ville Haapasalosta julkkiksen Venäjällä. Ensi viikolla Yle Teemalla tuleva Kalastuksen kansalliset erityispiirteet jää kyllä suosiolla näkemättä.


    Tähdet kertovat, komisario Palmu (1962) :) :) :) :)
    Komisario Palmu sarjan kolmas elokuva. Tasokas kotimainen teos, jääden kuitenkin hieman edeltäjästään, Kaasua, komisario Palmu. Juoni oli hyvin paljon samankaltainen edeltäjänsä kanssa ja myös tässä jännitettä ja vauhtia riitti. Kassila on onnistunut kyllä loistavasti tekemään näinkin nopealla tahdilla laadukasta viihdettä. Tähdet kertovat erikoisuus oli se kertoja, joka piti tarinan kasassa.
     
  19. Jambo

    Jambo Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2004
    Viestejä:
    216
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nämä tuli parin päivän aikana katottua.

    Flight plan -ihan kelpo lentokonethrilleri ,mutta juoni ei ihan uskottava 3/5
    four brothers -neljän "veljeksen"kostotarina joka paranee vasta loppupuolella 3/5

    Broken flowers
    - Erittäin hyvä Jim Jim Jarmusch leffa ja Bill Murray loistaa jälleen 5/5
    Red eye- toinen lentsikka trilleri,eikä niin hyvä kuin flight plan mutta eipähän Wes Craveniltä voi paljoa odottaakaan,varsinkin loppu oli kökkö ja scream tuli mieleen 2/5
    transporter 2 - samaa kamaa kuin ykkönen vaikka hahmosta voisi tehdä paremmankin leffan 2/5
    Factotum -Hyvin ohjattu leffa norjalaiselta ohjaajalta joka kertoo juoposta "kirjailijasta"jota esittää Matt Dillon. 4/5
     
  20. Detox

    Detox Guest Guest

    Liittynyt:
    14.05.2005
    Viestejä:
    372
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hostel: Raskaan työn jälkeen ajattelin ottaa rennosti ja katsoa vähän jännitys leffaa. Perhana kauhukseni elokuva ei ihan rentouttava ollu:eek:. Elokuva ei jättänyt muuta kuin pahan olon ja ikävän tunteen akiles jänteeseen:weep:. Juonellisesti elokuva ei oikein säväyttänyt ja ainoa asia mikä auttoi jaksamaan oli ajatus että voiko tuota oksettavampaa kohtaa tulla. Perhana vieläkin kun muistelee elokuvaa niin tulee inhottava olo:D. Eli siis taattua silvontaa on tiedossa.

    :eek: :eek: / 5