Kaiutinkaapelit

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana ElvisThePelvis, 10.11.2004.

  1. sähkö

    sähkö Guest Guest

    Liittynyt:
    10.12.2005
    Viestejä:
    48
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pakko nostaa vanha kirjoitus ylös kun pistää niin vihaksi.:grr:

    Minä olen enemmän tekemisissä "signaalitien alkupäässä" eli joku voisi kutsua vaikka muusikoksi, mutta olen myös hifisti, eli kuuntelen musiikkia ja tykkään hyvästä äänenlaadusta.

    Kun minä menen studioon nauhoittamaan, niin liitän kitarani vahvistimeen piuhalla joka sattuu sillä hetkellä olemaan käytettävissä. Sillä, onko se 3 tai 6 metriä, niin ei ole mitään väliä. En ole ikinä huomannut mitään äänenlaadullista eroa. Tämän jälkeen mikitän kitaravahvistimen ja vedän mikrofonilta puihan äänipöytään, ehkä jopa parin jatkoksen kautta. Edelleenkään piuhalla ei ole väliä, pääasia että piuha toimii ja signaali kulkee. Äänenlaadullisia eroja en ole huomannut. Toki kaapeleissa pitää olla häiriösuojaukset kunnossa, ja kaapelin on tarkoitus olla johdin eikä vastus, joten kaapelien pituudet otetaan siinä mielessä huomioon.

    Signaalia kierrätetään mikserin, äänikortin, AD/DA muuntimen ja parin digitaalisen tai analogisen efektien kautta niin moneen kertaan, että oikein hirvittää. Miksaus vaiheessa kaikua saatetaan lisätä äänitykseen esim. siten, että soitetaan nauhoitettu musiikki kaiuttimista jossain kaikuisassa huoneessa/tilassa ja nauhoitetaan tämä kaiuttimista tullut ääni uudestaan. Käytetyt kaiutinkaapelit ei todellakaan ole mitään tavallista kuparia ihmeellisempää. Piuhana toimii "tavallinen" kaiutinkaapeli tai jos käytettävät kaiuttimet on aktiiviset, niin silloin käytössä on XLR piuhat, jotka on edelleen ihan samaa kuparia kuin kaikki muutkin kaapelit. Tämän jälkeen signaali pyörii vielä muutaman digitaalisen prosessin läpi ilman mitään merkittäviä muutoksia ennen kuin se päätyy CD levylle.

    Nyt tulee sitten kuluttajan eli kuuntelijan/hifistien vuoro. He kuuntelevat musiikkia ja kaivavat äänityksestä esille ne miljoonat vivahteet, kireydet, aggressiivisuudet jotka musiikissa on aistittavissa. Ihmetyttää vain, että miten hitossa teidän 3 metrin kaiutinkaapelilla on enää mitään merkitystä äänenlaadun kanssa. Se sama signaali on kiertänyt KILOMETREJÄ kuparipiuhaa pitkin ennen kuin se tulee teidän kaiuttimista ulos. Jos huono piuha poistaa äänestä jotain, mitä parempi piuha ei poista, niin kyllä minä väitän että "se jokin" on poistunut siitä äänestä jo monta metriä enne teidän superkalliita kaiutinkaapeleita.
     
  2. j0sku

    j0sku Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    04.11.2003
    Viestejä:
    1 280
    Saadut tykkäykset:
    0
    No jos se musiikki halutaan kuulla niinkuin se on tarkoitettu kuunneltavaksi. Jos musiikkia tehdessä on perseilty niin meinaako se sitä että sitä levyä pitää sitten kuunnella rautalankavirityksillä?
     
  3. sähkö

    sähkö Guest Guest

    Liittynyt:
    10.12.2005
    Viestejä:
    48
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei, mutta kerropa minulle mikä on perseilyä!
     
  4. LFE

    LFE Guest Guest

    Liittynyt:
    26.05.2005
    Viestejä:
    136
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taiteilija käy nyt kuumana :p

    Kun arvoisat muusikot ovat purkaneet sielunsa nauhalle, se toivottavasti on niin hyvälaatuinen, että siitä miksaamalla ja masteroimalla saadaan mestariteoksen arvolle sopivan hyvälaatuinen masteri mistä sitten ne vinyylit ja cdt tehdään. Vaikka sitä piuhaa onkin kilometreittäin siellä matkalla, niin viimeisissä vaiheissa se biisi kuitenkin viimeistellään, kaiut, soittimien sijoitus, equtus jne. Joskus olen itsekin niitten kanssa räpeltänyt, mutta en väitä olevani mikään mestari. Sähkö varmaan osaa tämän paremmin.

    Jotta tämä kaikki saadaan toistettua niinkuin tarkoitus on, on laitteiston oltava riittävän hyvä ja oikein säädetty. Se että onko kaiutinkaapit rasvattava myskiöljyllä ennen kuuntelua on jokaisen oma asia, mutta ainakin voi pitää huolen siitä, että kaapelit ovat ehjiä, eivät ota häiriötä, ovat riittävän paksuja jne.

    Itse olen sitä mieltä että kaapelit eivät tietenkään ole se laitteiston ratkaisevin osa, mutta kyllä nekin vaikuttavat. Ennenkuin mennään samanlaisten kaapelien vertailuun, täytyy tietysti valita ensin se oikea tapa kytkeä laitteistonsa. Itse hifi-nistinä olen monenmonen kaverin kotona havinnut että kalliit laitteet on kytketty huonosti, "väärin".
    Esim dvdtä katsotaan s-videolla, tai scartilla mutta ei rgb:tä(väärä liitin/ei täyskytketty kaapeli), vaikka rgb-scart/dvi mahdollisuus löytyy. Tai audio on vedetty tietokoneesta ja dvdstä vahvariin analogisena, vaikka on käytettävissä 5.0 tms kaiuttimet, tällöin dolby digital/dts ei toimi. Joissain laitteistoissa jotkin liitännät antavat paremman lopputuloksen kuin toiset, mutta rgb scart pesee aina komposiitin ja digitaalinen audion veto kohinaisen analogisen. Itsestään selvyyksiä mutta eivät ei-hifistille ;) Joka kerta ovat kuitenkin eron huomanneet kun johtoja on vedetty uudestaan.
     
  5. Yorcci

    Yorcci Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.03.2001
    Viestejä:
    2 953
    Saadut tykkäykset:
    5
    Tulipas vihan puuskassa kerrankin joltakulta täyttä asiaa :thumbsup:
     
  6. Realisti

    Realisti Guest Guest

    Liittynyt:
    11.06.2002
    Viestejä:
    370
    Saadut tykkäykset:
    0
    Todellakin, erittäin hyvin kiteytetty.
     
  7. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaapeleissa valtavia eroja "kuulevat" HighEnd harrastajat ovat yli-ikäisiksi kasvaneita Mustanaamio-kerholaisia, joilla on tarve kokea mystisiä fiiliksiä kuten silloin ennen poikasena Mustanaamio-lehtiä taskulampun valossa peiton alla lukiessa.Useimmat heistä eivät ole toipuneet vieläkään järkytyksestä kun Mustis muuttui värilliseksi joskus 90-luvun alussa.

    Niinpä he harrastavat nyt aikuisina Äänentoistolaitteiden Fiilispohjaista Vaihtamista l. HighEndiä jossa mitä ihmeellisemmät soundierot ovat mahdollisia. Siitä he saavat nuo kaipaamansa mystiset kiksit ja kompensoivat lapsuutensa traumaattisia kokemuksia (esim. värilliset Mustikset) etsimällä täydellisen väristä kaiutinjohtoa.
     
  8. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 455
    Saadut tykkäykset:
    776
    Ihan näppärä teoria. :thumbsup:

    Kalliiden High-End piuhojen myynti on samaa mielikuvamarkkinointia kuin monet muutkin asiat. Tiedon puute pitää mielikuvia yllä. Meillä TKK:lla akustiikan labrassa kaikelle HE-hömpälle naureskellaan koska tietoa on. Kaikkein huvittavinta näiden "mustanaamiokerholaisten aikuisiän harrastuksessa on täydellinen piittaamattomuus fysiikan laeista ja kuuntelutilan akustoinnin täydellinen unohtaminen. He uskovat että tarpeeksi kallis piuha ratkaisee kaikki äänentoiston ongelmat "kyllä se bassokumina katoaa kun pistetään 100 euron virtajohto laitteisiin!".

    HE-harrastus on varmasti hurahtaneille hyvin antoisa. Kukin tehköön mitä haluaa. Melkein kadehdin näitä höpsöjä, itse kun en tiedoiltani pystyisi koskaan nauttimaan puu-palikoiden päälle nostettujen johtojen ilmavasta äänestä... :rolleyes:
     
  9. Jyrki

    Jyrki Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.01.2001
    Viestejä:
    1 472
    Saadut tykkäykset:
    22
    Olen itse aloittanut hifi-harrastuksen "mustanaamiokerholaisena" ja myöhemmin opiskelun kautta saavuttanut vähän lisää tietoa teoriapuolesta. Kaapeleihin suhtaudun nykyisin siten, että laadukkaassa laitteistoon kuuluu myös "merkkikaapelit". Kovin suuria summia en kuitenkaan ole valmis kaapeleihin laittamaan ja kaapeli ei saa teoriassa muokata ääntä (ei siis mitään magic boxeja piuhoihin). Jos olisin ostamassa uusia kaapeleita, saattaisin jopa koekuunnella (avoin kuuntelu) joitakin vaihtoehtoja. Tämä siksi, että olisin subjektiivisesti tyytyväinen valintaani, vaikka kysymyksessä olisi pelkkä placebo-efekti.

    Itse olen samaa mieltä siitä, että välillä kohtaa mitä ihmeellisimpiä tviikkejä ja samalla unohdetaan sellaiset asiat, joilla on todella merkitystä.

    Toisaalta uskon, että CD-soittimilla ja vahvistimilla on äänellisiä eroja. Monesti (mutta ei aina) alan koulutusta saaneilla henkilöillä on myös tietyllä tavalla jyrkät ja puhtaasti oppikirjaan perustuva näkemys. Analogiana esimerkiksi lääkärit, jotka joitakin vuosia sitten pitivät niksauttajia pelkkänä huuhaana, mutta nykyisin nivelten manipulaatiohoito on aivan hyväksyttyä.

    Mitä äänellisten erojen olemassaoloon tulee, niin itselläni on seuraavanlainen lähestymistapa:
    - Lähtökohtaisesti uskon, että äänellisiä eroja voi olla myös muissakin laitteissa kuin kaiuttimissa.
    - Äänelliset erot voivat olla hyvin pieniä, mutta niiden summa voi saada aikaan synergian, joka nostaa laitteiston musiikintoistokyvyn keskivertohifin yläpuolelle.
    - Sokkokuuntelun järjestäminen kotioloissa on erittäin hankalaa. Avoimessa kuuntelussa on tunnustettava placebo-efektin olemassaolo.

    Olen joskus rinnastanut kuunteluhavainnot makuhavaintoihin. En usko erottavani lempikahvimerkkiäni sokkona, mutta silti tunnistan sen aromin normaalisti sitä juodessani. Vaikka todellisia eroja ja kuviteltuja eroja on erittäin vaikea erottaa, niin uskon todellisia eroja olevan ja niillä on myös merkitystä kokonaisvaltaiseen kokemukseen. Fysiikasta olisi hyvä ymmärtää jotakin, sillä tässä harrastuksessa on todellakin vaarana ajautua hakoteille ja pois itse musiikista.
     
  10. Wile E Coyote

    Wile E Coyote Suurmufti Tukijoukot

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    2 346
    Saadut tykkäykset:
    8
    Jepjep. Jos haluaa todella maksaa Pro-tasoisista merkkikaapeleista(ja vältellä mielenrauhan vuoksi "biltema-laatua", niin onneksesi on sanottava että se ei tule kalliiksi. Ammattikaapelit(sekä kajari että väli) maksavat 1-5€/metri kelatavarana. Liittimet sitten muutaman juuron, ja saa vielä täsmälleen oikean mittaisena.

    Sen verran halpaa tuo kaapelileikki on, että periaatteessa turha sillä puolella lähteä säästölinjalle. Edes Pro- laatuun kun on vaikea upottaa yli satasta(kajarikaapeli+parit välikaapelit). Tai jos enemmän menee, niin joku on kusettanut rankasti :D

    Tuossa vähän luettavaa iltapalaksi

    Ja lisää, ei kannata ottaa liian vakavasti :D
     
  11. Dr. G.

    Dr. G. Guest Guest

    Liittynyt:
    04.08.2003
    Viestejä:
    1 025
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaikka itse en ikipäivänä alkaisi maksamaan kaiutinkaapeleista mitään hifihintoja, niin täytyyhän se myöntää, ettei mitattavilla eroilla ole mitään väliä vaan kuultavilla. Musiikkia kuitenkin kuunnellaan eikä mitata. Tai tietty jotkut varmasti mittaavat enimmäkseen, mutta mennään tässäkin nyt demokraattisesti enemmistön ehdoilla.

    Eli homman voisi ehkä koittaa kiteyttää näin: joidenkin kuunteluvaikutelmaan kaapeleilla on vaikutusta ja toisten ei. Jälkimmäinen ryhmä ei osta kalliita kaapeleita ja myös usein hieman ärsyyntyy, jos joku väittää tämän kaapelitouhun *) vaikuttavan muullakin tapaa kuin psykologisesti. Kuulun tuohon jälkimmäiseen ryhmään, joskin koitan olla ärsyyntymättä jonkun toisen mielipiteistä.

    *) En siis kuitenkaan tarkoita, että jotain Revolutioneita voisi silti kitaran ylä-e:n läpi kunnialla ruokkia, 4mm^2 bilteman läpi kyllä, jos matka ei ole pitkä. Tiedätte kyllä mitä tarkoitan ja jos ette, olkaa tyytyväisiä - tietohan lisää tuskaa.
     
  12. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    hear hear !
     
  13. Dr. G.

    Dr. G. Guest Guest

    Liittynyt:
    04.08.2003
    Viestejä:
    1 025
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuolta poimittua: "Se, mitä kuuntelemme on todellisuudessa verkkovirtaa." Lisäisin tähän vielä, että tämän faktisen itsestäänselvyyden lisäksi on muistettava, että maailma pyörii eetterihöyryillä. Näillä faktoilla pääsee useimmiten kotioloissa riittävään hyvään musikaalisuuteen ja purismiin.

    Huippusyteemeissä värikkyyttä, impulsiivisuutta ja dynaamista potentiikkaa tulee kun laskee ilokaasua suoraan kuuntelutilaan. Ilokaasun käytöstä on hyviä kokemuksia myös huipputarkkuuteen pyrkivillä anestesia- ja tuunausaloilla. Miksei siis - epäilijät, nyt tarvitaan jo erittäin kovia perusteluita vastineeksi - toimisi myös HE-MAN -maailmassa?

    Tässä on teille nyt se tämän ketjun heikoin lenkki, joka saattaa vaarantaa koko keskusteluketjun impaktiviteetin ja jynämiikan. Tästä kannattaa alkaa seuraavaksi parantaa.
     
  14. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 455
    Saadut tykkäykset:
    776
    Niin onkin. Kyseessä ovat monimutkaiset aktiiviset laitteet jolloin signaalin muuttuminen jossakin määrin on suorastaan odotettavaa.

    Varmaan totta mutta itse pyrin suhtautumaan asioihin avoimesti mutta kriittisesti. Oppikirjat eivät tiedä aivan kaikkea.

    Allekirjoitan nämä väitteet. Tyypillisesti avoimessa kuuntelussa kuulluneet erot katoavat sokkotesteissä.

    Hyvä rinnastus! :thumbsup:

    Todellisia eroja on, keskittykäämme niihin. Tulee muuten paljon halvemmaksikin kun laitteiston kasaa "fysiikan lakien" mukaan.
     
  15. jartar

    jartar Guest Guest

    Liittynyt:
    30.12.2005
    Viestejä:
    81
    Saadut tykkäykset:
    0
    No mää olen sitten varmaan kuunnellut väärin kun totesin että cd-soitin kuulostaa paremmalta käyttäen sen omia muuntimia kuin vahvistimen muuntimia...:hitme:
    Mietippä nyt uudestaan tuota lausettasi...
     
  16. TePe

    TePe MGman Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.10.2000
    Viestejä:
    95
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen itse ollut aina koko 15v kestäneen hifiharrastukseni aikana vahvasti sitä mieltä että kaapelit eivät vaikuta ääneen niin kauan kun ne ovat vain ehjät. Tähän johtopäätökseen olen tullut sähkötekniikan koulutukseni ja tietämykseni perusteella.

    Itselläni on aina ollut halvat peruskaapelit. Viimeiset vuodet juurikin tuota bilteman 4mm2 kaapelia, ne ovat halvat ja mukavan joustavat. Jokunen viikko sitten ostin kuitenkin käytetyt hifi kaiutinkaapelit kun oli halvalla myynnissä. Kaapelit ovat arviolta 5v vanhat ja hintaluokka on tuolloin pyörinyt 300€ paikkeilla. Ajattelin lähinnä laitteiston ulkonäön kohentamista ja respektin saamista "piireissä" Piuhat on oikein komeat, peukalonpaksuiset ja suurinpiirtein yhtä joustavat kun rautakanki. Ovat oikein bi-wire, kullatut haarukat päissä ja kyljessä lukee Audioquest, wau..

    Kytkin kaapelit laitteestooni ja ne ovatkin ihan asiallisen näköiset. Pistin levyn soimaan ja rupesin kuuntelemaan. Mitäs helvattua, saundihan on muuttunut! Mutta ei toki paremmaksi, vaan huonommaksi. Ääni on selvästi tukkoisempi, pellit eivät kilahda samalla tavalla ja sähkökitarasta puuttuu se viimeinen särmä. Hifilehdessä on usein vastaan tullut termi "verhoutunut", olisko tämä nyt sitä? No olin itse tietysti kovin hämmästynyt havainnoistani. Olin varma että saundi kuulosti erilaiselta ihan jostain muusta syystä, vuorotöiden aiheuttamasta väsymyksestä, ilman lämpötilasta, valtavista pölykasoista huoneen nurkassa tai siitä kun maito oli just loppunut jääkaapista. No jokin looginen selitys tässä kuintenkin oli oltava! Piuhathan eivät voi vaikuttaa ääneen.

    Seuraavaan päivänä ryömin taas kuunteluhuoneeseeni. Levy soimaan.. Ja sitten toinen.. Ei perkule, samat havainnot kun edellisenä päivänä. Tässä vaiheessa oli pakko ruuvata biltemat taas takaisin. Ette voi kuvitella hämmästykseni määrää kun saundi oli taas kohdillaan! Jumankeka! Ei ole mitenkään mahdollista. Olin varma että nyt on placebo-kohtaus, joten oli pakko järjestää sokkotesti. Pistin biltemat toisiin kaiutinlähtöihin ja ne komeat Audioquestit toisiin lähtöihin. Itse istuin kuuntelupaikalla silmät kiinni ja vaimoparka vaihteli rystyset valkoisena kaukosäätimestä kaiutinlähtöjä sitä mukaan kun komensin. Oli siinä vaimolla ihmettelemistä kun stereot möykkää lähestulkoon kipukynnyksellä ja ukko huutaa suu vaahdossa "vaihda!"

    Sokkotestin tulos: piuhat vaihtui noin 20 kertaa ja joka kerran erotin kummat oli kyseessä. Ja sokkotestin toinen tulos: bilteman 4mm2 kaapelit soivat paremmin omassa laitteistossani.

    Nyt täytyy huomauttaa että erot ovat pieniä. Hyvin pieniä. Hyvin hyvin pieniä. Mutta eroa kuitenkin on sen verran että tutulla laitteistolla ja tutuilla levyillä sen pystyy kuulemaan. Tai siis ainakin minä nyt pystyin vastoin kaikkia ennakko-odotuksiani. Innostuin asiasta sen verran että oli pakko ostaa kolmannetkin piuhat, komean näköiset ja komea nimi: Analysis Plus Crystal Oval. Hintaa on ainakin vähintääkiin riittävästi. He-manit ja muut vastaavat hörhöt tietänevät minkä tasoisista letkuista on kyse. Innolla odottelen niiden saapumista, pitäisi tulla muutaman päivän päästä, niin myyjä ainakin puhelimessa lupasi. Lupaan raportoida kokemuksistani viikon päästä.

    Ja ostakaa ihmiset ihan rauhassa jatkossakin ne kaapelinne biltemasta, ne on hyvät.
     
  17. HarryX

    HarryX Guest Guest

    Liittynyt:
    16.12.2004
    Viestejä:
    396
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hähää... :D

    Kylläpäs on kiva lukea, kun kaikki haukkuvat hifin peruspilarin maanrakoon. Nimittäin sen, että kaikkea ei voi selittää mittauksilla. Niin ja mitä minuun ja kaapeleihin tulee, niin kyllä. Eli eroja on kuultu, niin välijohdoissa kuin kaiutinkaapeleissa. Eikä hintaluokka ole ollut mikään kovin kummoinen. Psykoakustiikalla ei ehkä ole ollut mitään tekemistä, koska halvempi ja rumempi kaiutinkaapeli vei voiton vaikka toisin uskoinkin. Samoiten kaikki hifituttuni lähipiireissä vannovat vakaasti kaapeleiden eroihin. Yhdessä tuumin jopa näitä eroja havaittu. Pitäkää meitä friikkeinä jos siltä tuntuu mutta me jatkamma tällä omalla, ei niin kaaliin menevällä linjalla. :thumbsup:

    PS. Mitä kaapelin pituuksiin ja soundi eroihin tulee... Edes Hifiharrastajien Jani Pesonen ole eri pituisissa kaapeleissa (merkittävä ero pituudessa) kuullut eroja. Eikä kyllä ole niin väittänytkään. Ne sounditekijät ovat siis ihan muita seikkoja, vain luoja tietää mitä.
     
  18. Ize

    Ize Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.12.2002
    Viestejä:
    2 273
    Saadut tykkäykset:
    0
    TePe: Olen saanut samanlaisia eroja aikaiseksi, kun on lipsahtanut kaiutinlähtöjen "+/-" ristiin. Eihän vain voi olla samanlaisesta erreyksestä kyse? Tuohan kyllä hajoittaa stereovaikutelman kuulemma, mutta meikäläisen psykoakustiikka sanoi, että diskantti kärsi vajauksesta.
     
  19. LongJohn

    LongJohn Guest Guest

    Liittynyt:
    08.11.2004
    Viestejä:
    790
    Saadut tykkäykset:
    2
    Onhan niitä mitattaviakin eroja. Myös kaapeleissa. Pitää vain mitata paria perusmittausta syvällisemmin. Sama homma CD -soittimien ja vahvistimien kanssa. Syvällisempi analyysi löytää kyllä aika suuriakin eroja ja siellä mennään sitten teknisesti sille kompromissintekoalueelle. Eli et voi optimoida jotain juttua ihan finaaliin kun joudut tinkimään ehkä merkittävänkin määrän jostain muusta asiasta. Kaiuttimissa tietenkin sama juttu.

    Mitä kuultaviin eroihin tulee niin onhan noita kuulleet vähemmänkin hörhöt ja ihan järjestetyissä sokkokuunteluolosuhteissa. On sitten tietenkin ihan eri asia jos kuulet jonkun pikkiriikkisen eron ja pystyt sen tilastollisesti riittävällä todennäköisyydellä erottamaan vertailuvekottimesta onko tuo investointi kannattava. Miten usein kuuntelette kotona hyper-analyyttisessä moodissa että tuo mikroskooppinen etu sieltä investoinnista saadaan esille?

    Vastaavasti olut kädessä sohvalla perjantai-iltana rentoutuessa satunnaisen tallenteen kanssa asialla ei välttämättä ole niin valtavaa merkitystä. Tässä tapauksessa sille rahallekin lienee ihan oikeasti parempaakin käyttöä...

    Long
     
  20. kimikimi

    kimikimi Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2005
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ajattelinpa minäkin heittää lusikkani soppaan ja lisätä lainauksen erään kaiutinvalmistajan sivuilta.
    " Orb speaker systems do not use proprietary wire and cable, all that they require is an industry-standard subwoofer cable and regular speaker wire. " It' s possible that you already have speaker wire that will work for you. If not, we recommend any good quality 16 gauge oxygen free speaker wire. You can use 14 gauge wire for longer runs (past 40 feet), but we do not think it's necessary to buy any expensive or strongly marketed speaker wire made out of silver or gold or that has a 10 page story about how their design carries electrons differently than other wire. It may be true, but in our opinion your basic speaker wire is as good of a choice as the expensive stuff. To this end, we've selected some very good speaker wire that is made in the USA, with oxygen free copper and a casing that won't split or crack like some inexpensive wire is known to do. "
    Kuten tarkkaavaisimmat varmaan huomasivat kyse on Orb-Audion sivuista, ja kyseiseen tekstinpätkään törmäsin sattumalta tilatessani kaiuttimia. Loppupäätelmä lainauksesta lienee se, että normaali-ihmisille normaalikäytössä riittää mainiosti normaali kaiutinjohto !:thumbsup: