Sony Kdf-e50a11e

Keskustelu osiossa 'Muut televisiot, näyttölaitteet ja soittimet' , aloittajana HvT23, 22.09.2005.

  1. Janos Riippa

    Janos Riippa Guest Guest

    Liittynyt:
    27.04.2002
    Viestejä:
    201
    Saadut tykkäykset:
    0
    Okei okei. Jos tölsyä mainostetaan 1280x720 resolla ja jossa on VGA liitin tai muu vastaava niin tietysti oletan, että voin ko. resoluutiota syöttää huoletta tölsylle. Liekö sitten HDMI:n kautta mahdollista. Kaiketi.

    Koska en tekniikasta ymmärrä mitään niin en näe syytä miksi olisi vaikeata peilata kuva "oikein" ruudulle. Joku tekninen selitys varmasti on.

    Mielelläni näkisin laitteen joka handlaa tämän tietsikka puolenkin kunnialla niin voi yhdistää mahdollisimman monta lähdettä. Miksi ei? Itselleni nämä tekniikat alkavat jo olemaan lähempänä tietokone käyttöä kuin perinteistä tölsyn tuijottamista. Toivottavasti tulevaisuudessa homma tulee niin myös olemaan.

    Onko kellään hajua mistä johtuu, että laitteisiin ympättävät digisovittimet on pääsääntöisesti antenni talouksiin sopivia. Tässähän alkaa tuntea syrjityksi.

    Edit : Sen verran lisään, että ko. tuotteen sivuilla (Sony.fi) mainitaan ominaisuuksissa 1 280 x 720 pikselin resoluutio ja PC-tulo, joten oletettavaa on, että myös PC käyttö luonnistuu.

    Edit 2 : Oli muuten pirun hyvä kuva digilähteen kautta kun Sony Centerissä katselin. Päihitti kevyesti plasmat ja LCD:t. Isossa kuvassa tietysti korostuu sahalaitaisuudet ja värien värinä (yleensä punainen kuten nytkin).
     
  2. S-T-P

    S-T-P Guest Guest

    Liittynyt:
    04.10.2005
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    En kyllä jaksa käsittää, miten kirkas sen kuvan pitäisi olla? Minä pidän kirkkauden puolivälissä, enkä ole missään kohtaa kokenut, että pitäisi saada lisää kirkkautta. Myös katselukulmat riittävät ainakin minulle aivan täysin
     
  3. pamaus4

    pamaus4 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.11.2005
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tiistaina soitin Seinäjoen markantaloon ja tänään perjantaina sain sonyn kotiovelle toimitettuna. Markantalosta sain erittäin hyvän palvelun ja todella kohtuu hintaa suomen tasolla, reilusti alle 2000 €.

    Hinta / laatu tämän kokoisessa ruudussa on kyllä kohdallaan.
     
  4. Seba

    Seba Guest Guest

    Liittynyt:
    10.08.2004
    Viestejä:
    454
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävin eilen Hämeenlinnan Mustassa Pörssissä ja siinähän jökötti heti ovensuussa 50" Sony ja sen alla oli Yamahan YSP-800. Kuvaa Sonylle syötettiin Panasonicin S97:sta (todennäköisesti HDMI:llä kaiken järjen mukaan). Kuva oli mahtava, mutta läheltä seisaaltaan katottuna kuva oli tumma.

    Nyt kun lukaisin tämän threadin läpi, niin alkoi tosissaan kiinnostamaan laite. Olin kaavaillut, että vaihtaisin kesällä 15:9 kuvasuhteen Viewsonic N3000w:n johonkin 32"-37" LCD-telkkariin tai tykkiin. Tämä Sony vaikuttaisi kaikkein mielenkiintoisimmalta laitteelta. 50" Sony tulisi 12m2 makkariin ja katseluetäisyyttä olis sellaset 2-3 metriä (riippuen istuuko sängyn reunalla vai makaako taaempana. Varmaan 2 metrin etäisyydeltä toi katselukulma pysyy jo ihan hyvin hanskassa.

    Edit. Niin joo ja mulla on mahdollisuus saada huoneesta täysin pilkkopimeä (poikkeuksena ehkä keskikesä, mutta silloinkin riittävän pimeä), joten varmaan sais hyvän leffakokemuksen tollasella 50":lla.
     
  5. Kompja

    Kompja Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.07.2005
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kauppiasvetoisena Pörssinä tuossa ei sinällään ole mitään ihmeellistä. Toisekseen, ei se ole hullu joka pyytää vaan tässä tapauksessa se joka maksaa.
    Anna kaverin yrittää....

    :D
     
  6. Kompja

    Kompja Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.07.2005
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllähän sillä 2000 eurolla saa jo erittäin laadukkaan kuvan. Asia erikseen on se, että onko kaupassa tehty Sonyn laitteelle mitään? Kaupoissa on yleensäkkin erittäin kirkas ja luonnoton valo verrattuna laitteen yleiseen olinpaikkaan olohuoneeseen. Pienellä vilkaisulla ja laitteeseen sen enempää tutustumatta saatat tuomita sen liian aikaisin. Itsellä ainakin Philipsin LCD 32PF9976 omistajana menee kyllä Sony harkintaan.
     
  7. geecb

    geecb Guest Guest

    Liittynyt:
    08.02.2005
    Viestejä:
    646
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muuten ok laite, mutta siitä ei pääse mihinkään, että kuva Sonyssa näyttää siltä kuin kuvaruutua olisi pyyhitty märällä rätillä ja jätetty sen jälkeen kuivaamatta. Yli kolmen metrin päästä katsottuna se "helmeily" ei sitten häiritsekään niin paljoa.
     
  8. derund

    derund Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2002
    Viestejä:
    514
    Saadut tykkäykset:
    0
    Arvaa tuliko siinä siskon perheelle hyvä mieli kun ostat telkkarin 2590 eurolla ja päivän päästä huomaat että kaikkialla muualla sitä myydään alle 2000 euroon.

    Mielestäni tämän MustanPörssin kauppiaan toiminta on härskiä kertaryöstöä.

    En viitsi kertoa miten kauppias käyttäytyi kun tätä esittely konettä yritettiin palauttaa tai järkeistää hintaa.
     
  9. Janos Riippa

    Janos Riippa Guest Guest

    Liittynyt:
    27.04.2002
    Viestejä:
    201
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onnistuiko?
     
  10. Kompja

    Kompja Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.07.2005
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0

    Suosittelen ottamaan yhteyttä Keskoon ja mieluiten johonkin isolle tirehtöörille. Tässä tapauksessa ei täyty Musta Pörssin kauppiaan asiakaslupaus : Parasta palvelua paikkakunnalla.
    Luulen että kaverin toimintatavat herättää kiinnostusta Keskon sisällä.
    Kovinkaan korkeaa moraalia kauppiaalla ei ilmeisestikkään ole.
    Tokihan kauppa on aina kauppaa mutta suoranaista ja harkittua riistoakaan ei saa harrastaa.
     
  11. derund

    derund Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2002
    Viestejä:
    514
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä menee jo offtopic mutta vastataan vielä.

    Kauppias tuli lopuksi hieman vastaan. Kuluttajasuoja-asiamiehen avustuksella.

    MustaPörssiketjun johtajaan oltiin yhteydessä ja kiitosta tuli palautteesta mutta hän ei voinut asialle mitään. Kauppias ei hätkähtänyt edes ketjujohtajan soittoa. :hitme:
     
  12. matias

    matias Guest Guest

    Liittynyt:
    27.01.2004
    Viestejä:
    895
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voi nyt sun, markkinatalous ja kysynnän ja tarjonnan laki. Kuten aikaisemmin todettiin niin tyhmyydestä sakotetaan eikä se ole tyhmä joka hinnan määrää vaan se joka maksaa markkinahintaa kovemman hinnan.

    On se nyt kumma ettei kaupankäyntiäkään saa enää käydä vapaasti vaan kaikkien pitäisi myydä samalla hintaa tai mielummin kilpailla toisensa hengiltä.
    On täysin selvää ettei MP:N tai Keskon johto tähän puutu, eihän kukaan halua myydä halvalla/pienillä katteilla vaan päinvastoin. Jos on kysyntää niin hintaa ylös vaan.

    En oikein ymmärrä miten asia kuuluu kuluttajasuojalakiin tai mihinkään muuhunkaan lakiin jollei ole esim. anettu hintalupauksia tai käytetty vääriin määräävää markkinasemaa.

    Moraali tai ahneus on sitten asian ihan erikseen mutta siihenkään ei lailla pitäisi olla mitää sanomista. Kauppiaalla on kuitenkin omat rahat pelissä.

     
  13. geecb

    geecb Guest Guest

    Liittynyt:
    08.02.2005
    Viestejä:
    646
    Saadut tykkäykset:
    0

    Loppujen lopuksi olen samaa mieltä.
    Niin, onhan se sikamaista kun ärrällä joku dvd-leffa maksaa 15 euroa ja Anttilassa 6. Mitä sitä urputtamaan, menkää hitto vie sieltä ostamaan, mistä halvimmalla saa jos hinta ratkaisee. Jos joku pyytää kallista hintaa niin sitten pyytää. Vai asummeko kommunistisessa maassa, jossa hinnat määrätään kuluttajasuoja-asiamiehen mielipiteen mukaan?
     
  14. Seba

    Seba Guest Guest

    Liittynyt:
    10.08.2004
    Viestejä:
    454
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävin tänään kattomassa taas Mustassa Pörssissä tota Sonya ja nyt ajan ja ajatuksen kanssa. On se vaan omaan silmään todella upea laite. Digi-TV (jopa SubTV) näytti todella hyvältä metrin päästä katottuna ja sivusuunnassa katselualue on yllättävän laaja. Pystysuunnassa se ei tietysti ole mikään iso, mutta en mä yleensä kato telkkaria seisaaltaan tai jostain todella sivusta. Metrin päästä kuvassa näkyi sellainen "helmiäispinta" mutta ei mielestäni häiritse ellei siihen kiinnitä huomiota. Kaukosäädin on ehkä turhan muovinen, mutta ihan hyvä kuitenkin. Meni laite hankintalistan kärkeen LCD-telkkarin tai tykin tilalle. Kotiin kun pääsi, niin näyttääpäs toi oma 30" Viewsonic todella pienelle :D

    Tietysti jos mulla olis varaa laittaa telkkariin se 6000-7000e niin valinta olis Pioneerin 506XDE, mutta kun rahaa on käytettävissä just joku 1600-1700e telkkariin, niin toi Sony on ylivoimainen ykkönen. Vielä on vaan vähän aikaa kesään, että alkaa saamaan rahaa... :hitme:
     
  15. Hlehtine

    Hlehtine Guest Guest

    Liittynyt:
    07.02.2000
    Viestejä:
    65
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitäs muuten muut tuon töllön omistajat ovat mieltä tuosta mustasta..?

    Omasta mielestäni musta on kyllä sinänsä tarpeeksi mustaa, mutta "leikkaako" se sävyjä vähän turhan aikaisin? Eli kohdissa joissa pitäisi vielä näkyä hieman sävyä niin tämä ruutu leikkaakin niitä pois tehden ko. kohdista jo täysin mustia..?

    En ole kokeillut tuota millään testikuvalla joten on ihan mutua... :cool: ...hieman vaan on jäänyt tuollainen vaikutelma...

    Säädötkin ovat lähes tehtaan jäljiltä, kannattaako tehdä ratkaisevia muutoksia (riippuu varmaan siitäkin millaisessa ympäröivässä valaistuksessa ollaan)?

    - Hans
     
  16. Hlehtine

    Hlehtine Guest Guest

    Liittynyt:
    07.02.2000
    Viestejä:
    65
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ai niin, tässä muuten linkit kolmeen kuvaan jotka otin joskus... en sitten tiedä tarjoavatko sen suurempaa informaatioarvoa kenellekään. Kyseessä on kuvat erään leffan menuvalikosta eri resoluutioilla, jotka ovat 576p, 720p skaalattu ja 720p aito HD -kuva (WMV HD).

    Ko. leffa on Operation Red Flag josta minulla on siis sekä DVD- että WMV HD -versiot (tätä IMAX -leffojen sarjaa, varmaan jotkut tietävätkin).

    Kahdessa ekassa kuvassa on toistimena HD-850 joka on kiinni 50" Sonyssa HDMI:n kanssa, viimeisessä sitten HTPC joka DVI-HDMI:llä.

    Kuvat ovat siis rajauksia muutaman kymmenen sentin alueelta ruudun keskiosasta, ei kuitenkaan ihan keskeltä. Lisäksi viimeinen kuva poikkeaa hieman kahdesta ekasta, koska HD -version menu oli hieman erilainen. Ajatuksena on ollut myös ottaa kuvakaappaus täsmälleen samasta kohtaa ko. leffaa, jotta eron näkisi täsmälleen.

    Mutta näkyy se mielestäni jo tästäkin aika hyvin... :p

    576p:

    Sony3LCD50_HD850_HDMI_576p_scrshot.jpg

    720p skaalattu:

    Sony3LCD50_HD850_HDMI_720p_scaled_scrshot.jpg

    720p WMV HD:

    Sony3LCD50_HTPC_HDMI_720p_HDTV_scrshot.jpg

    Oma mielipiteeni tästä on että tuo Samsungilla tehty 720p skaalaus parantaa kuvanlaatua aika lailla (mikä täällä on jo todettukin), mutta aito 720p -kuva on vielä huomattavan paljon parempi kuin tuo skaalattu kuva (mikä nyt ei varmaan sekään ollut yllätys)... :cool:

    Hmm, tuo HD -versio leffasta taisi olla itse asiassa 1080i mutta tietokoneessa oli kyllä resoluutiona 1280x720.. no tuota en enää muista..

    Ennen kuin kukaan huomauttaa siitä että totta kai eron huomaa näin läheltä katsottaessa, niin voin kertoa että kaikissa noissa tapauksissa ero oli huomattava myös ns. katseluetäisyydeltä (joka minulla on siinä 3-4 metrin luokkaa). Eli vaihtaminen 576p -> 720p skaalattuun kuvaan vaikuttaa laatuun tosi paljon, mutta aito HD -kuva on sitten kyllä sellaista nannaa että oh hoh... :D :thumbsup:

    - Hans
     
  17. shack

    shack Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    21.05.2002
    Viestejä:
    2 880
    Saadut tykkäykset:
    2
    No shit Sherlock :)
    Onneksi leffoja katsotaan yleensä istualtaan.
     
  18. Seba

    Seba Guest Guest

    Liittynyt:
    10.08.2004
    Viestejä:
    454
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aivan ja kun tota katseluetäisyyttä tulee se väh. 2 metriä, niin on jo hieman marginaalia liikkua pystysuunnassa. Tarkoitan tällä sitä, ettei kuva varmaan muutu kattooko sitä 2m päästä sängyssä maaten tai istuen.
     
  19. Viikatemies

    Viikatemies Guest Guest

    Liittynyt:
    22.01.2006
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Koitin ..ttuunnuksissani kytkeä pojalle videot scartilla töllöön.(AV-2).
    Ääni kuuluu mitään ei näy. Scartissa (siis piuhassa) ei vikaa. koitin 3:lla eri johdolla.
    Onx ideoita millä sais kuvan näkyviin ??:weep:
     
  20. derund

    derund Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2002
    Viestejä:
    514
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kohtuus pitää pitää olla kuluttajan ryöstämisessä, hyvänen aika! Onko mielestäsi 30% markkinahintaa korkeampi hinta tämän hintaluokan laitteessa kohtuullista? Jos kaupankäynti olisi täysin vapaata niin mitä siitä nyt tulisi jos nytkin törmää tälläiseen tai esim. HifiKrug tyyppiseen toimintaan

    Selitäppä minulle miten voi olla 2590 euroa tarjoushinta jos muut myy laitetta 1890-2190 euroon ja Sonyn ovh on 2190€?