Kaikkien aikojen yliarvostetuin elokuva?

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Faust, 14.01.2002.

  1. mlackke

    mlackke Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.10.2005
    Viestejä:
    94
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ilmestyskirja nyt

    Porukka lähtee etsimään jotain seonnutta hullua keskeltä vietnamia...ja eiköhän tämä sitten asu jossain alku.heebojen keskellä. Hohhoijaa.

    Taxi Driver

    Tavallaan on todella hyvä leffa, mutta kumminkin kokonaisuutena liian pitkäveteinen.

    Huuliharppukostaja

    Todella kaukana Clintin länkkäreistä.

    ja vielä 20> muuta leffaa
     
  2. kebek

    kebek Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    2 623
    Saadut tykkäykset:
    9
    No et sitten montaa elokuvaa ole nähnyt? :D Tarkoitan tuolla sisällöttömyydellä sitä, että alussa katsojan odotuksia nostetaan (ehkä liikaakin) ja jostain tuntuu olevan tulossa se suurikin mullistus joka vie elokuvaa eteenpäin kohti huippukohtaansa, mutta se jää saavuttamatta. Sitten elokuva lässähtää pelkkien turpajuhlien järjestämiseksi ja "I just don't give a fuck" -asenteen viljelyksi. Jotain jäi puuttumaan, mutta mitä? Loppu oli oikeastaan helpotus koska leffan tahti alkoi kieltämättä jo puuduttaa jälkimmäisen tunnin osalta. :sleep:
     
  3. Kalza

    Kalza Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.11.2002
    Viestejä:
    2 844
    Saadut tykkäykset:
    3
    Kerro lisää. Millä tavalla kaukana?
     
  4. Makis

    Makis Guest Guest

    Liittynyt:
    20.10.2005
    Viestejä:
    536
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sevenissä hienointa on hieno kuvamaailma. Värimaailma (vaikka synkkä onkin) on loppuun asti mietitty. Ja kyllä se lopetus ensimmäisellä kerralla on aika tiukka.
     
  5. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    No niin tais, olla, mutta onneksi sinä
    :rolleyes::p perustelit hyvin :rolleyes: :eek: :rolleyes::( :rolleyes: :rolleyes: oman :) kommenttisi. :D :OI Ja kuten tuota kommenttiasi seuraavasssa keskustelussa olet oivallisesti tehnyt, aina kannattaa käyttää paljon hymiöitä, sillä tunnetusti se lisää tekstin luettavuutta ja uskottavuutta sekä osoittaa, että osaat painaa : ja sen jälkeen kirjoittaa eek, sekä vielä muistat lopettaa hymiön :-merkillä. Jos kommentointisi on tuota tasoa, niin eipä meillä paljon taida olla keskusteltavaa.
    Noi mun mielipiteet on ainakin ihan oikeita, ja vastaavat olen melkein kaikista esittänyt jo jossain muuallakin. Yleensä on syntynyt huomattavasti Spauldingin kommentteja rakentavampaa keskustelua. Sen olen huomannut, että täällä ei kannata sarkasmia viljellä, sillä vielä karvoja kasvamattomat Hulkseterit saattaa ärsyyntyä. No myönnän kyllä että nuo antamani "perustelut" ei ole kovin vahvoja, mutta nuo leffat ja niissä eniten ärsyttävät jutut olen maininnut. Esim Raging Bull odottaa hyllyssä uusintakatselua, sillä täällä suositeltiin antamaan sille toinen mahdollisuus. En tiedä pidänkö elokuvasta sen tulevan kolmannen katsomisen jälkeen yhtään enempää, mutta sittenhän sen tietää... Yleensä elämänkertaelokuvat ei uppoo kovin hyvin.

    Ja Joe Pesci on oikeasti mun mielestä liian pygmi hurjaksi tappelijaksi. Kerran homma toimii, sillä silloin se on yllättävä veto, mutta ei sitä pitäisi toistaa. Joseph Pesci on 1.63 m pitkä, eli jopa 7 centtiä lyhyempi kuin supernynnerö Tom Cruise! Pesci on samaa kokoluokkaa kuin Natalie Portman (1.60 m), Madonna (1.64 m), Dudley Moore (1,59m) tai Michael J. Fox (1.64 m)... Ei se vain ole uskottava!

    Taitaa käydä niin, että "nerous" pikemminkin häviää mitä useamman kerran nämä katsoo. Se7en on mun mielestä 5/5 leffa tunnelmansa takia. Ääni ja värit on kohdallaan. Eihän se juoni kummassakaan nyt montaa katsomista kestä, niinkuin ei voikaan näiden tyylilajin elokuvissa kestääkään.

    Olet ilmeisesti nähnyt dvd:ltä sen Redux-version? SE onkin pikkuisen pitkästyttävä, mutta alkuperäinen on loistava. Sama juoni, mutta jotenkin tiiviimpi ja selkeämpi. Reduxissa on luonnollisesti selitetty asiat perusteellisemmin, mutta tarvitaanko niitä...

    Niin, tuo pitkäveteisyys varmaan johtuu De Niron esittämän Bicklesin elämän tylsyydestä. Kaverilla on kohtuullisesti aihetta terapeutille, mutta kun ei käy puhumassa pahasta olostaan, niin ei nuku ja on sekaisin. Elämä on sitten harmaata massaa. No, sitten kun alkaa tapahtumaan, niin kaikki mielenkiintoinen saa suunnattoman suuren painoarvon. Noin mä sen näkisin, ja tällekin leffalle annan 5/5!


    Tässäkin pitää tarkentaa, että tarkoittanet Sergio Leonen spaguja? Onhan ne Clintit jotenkin "parempia"...
     
  6. mlackke

    mlackke Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.10.2005
    Viestejä:
    94
    Saadut tykkäykset:
    1
    ei kyllä katsoin ihan alku.p vhs version. Jos nyt pitää johonkin verrata "siis kuinka hullua vietman oli" niin Platoon oli huom. parempi mitä tämä.

    Nojaa..yli tunnin pohdinnan jälkeen niro nirhaa pari narkkaria vain. Ei mitään massacrea tarvi olla, mutta jotain hieman rankempaa olisi saanut olla loppu.

    Lähdin HHK katsomaan, että tämä olisi HPR tasoista kamaa, mutta alle tunnin jälkeen alkoi mielenkiinto loppumaan.

    Jos vielä arvosanat niin:
    Ilmestyskirja ny 2+/5
    Taxi driver 3/5
    HHK 2-/5
    HPR 5/5
     
  7. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    Tässä vastine
    Ilmestyskirja nyt 4½/5, Redux 4/5
    Taxi driver 5/5
    HHK 3½/5
    HPR 4½/5
     
  8. MichaelBiehnFan

    MichaelBiehnFan Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.02.2005
    Viestejä:
    179
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsekin lukeudun niihin jotka pitävät Fincherin Fight Clubia ja Seveniä jokseenkin yliarvostettuina. Ihan hyviä elokuvia mutta eivät mestariteoksia. Toisaalta taas pidän Alien 3:sta erittäin aliarvostettuna.

    Kaipa se itselleni kaikkien aikojen yliarvostetuin elokuva on kummisetä. Yhtään ei natsannut, tosin en muutenkaan ole innostunut gangsterileffoista.
     
  9. Spaulding

    Spaulding Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2005
    Viestejä:
    325
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei nyt jaksa. löin jo niin pahasti näköjään. ..naapuriskin nauraa sulle. ...ja kyllä lyhytkin ihminen voi olla hurja tappelemaan...jos vain luonnetta löytyy. ...tähän voisi vielä lisätä..:hitme:
     
  10. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    No hupsu. Ei tapella enää. Et ilmiselvästi osaa kertoa mielipiteitäsi kirjoittamalla, ja minen oo tähänkään menessä lyönyt tyttöjä. Naapuri tosiaan nauraa mulle usein ja sulla sitä luonnetta näyttää löytyvän. Niinhän ne pienet koiratkin haukkuu kovemmin kuin isot... Ja voi pygmi olla hurja tappelemaan, tosin tässä nyt puhuttiin ELOKUVISTA ja niiden rooleista.
     
  11. The_Daywalker

    The_Daywalker Käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2003
    Viestejä:
    1 003
    Saadut tykkäykset:
    2
    12 Monkeys
    American Beauty
    Apocalypse: Now!
    Blade Runner
    Chicago
    Citizen Kane
    Fight Club
    Gone With the Wind
    Mies vailla menneisyyttä – Ja muut Kaurismäen leffat
    Mulholland Drive – Ja muut Lynchin leffat
    Requiem for a Dream
    Se7en
    Titanic
    Traffic

    Pikasesti tehty :sleep:
     
  12. PeeVee79

    PeeVee79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.10.2005
    Viestejä:
    1 038
    Saadut tykkäykset:
    16
    Hyvä lista. Aikalailla samankaltainen on myös oma listani.
    Itseltäni näkemättä on Chicago, 85% Citizen Kanesta, ja saman verran Blade Runnerista.
    Kaurismäen leffoihin en ole koskenut, ja samaa rataa aion jatkaa vastaisuudessakin.
    Tuulen viemää olen nähnyt joskus telkkarista, varmaan parikymmentä vuotta sitten, eikä mielikuvia juurikaan ole.

    Blade Runner tuli joskus telkkarista ja valtavista kehuista johtuen ajattelin sen katsoa. Mutta puolitiehen jäi, oli niin pitkäpiimäinen alku. Voi olla, että loppua kohden meno kiihtyy, mutta kun leffa ei temmannut mukaansa, niin ei mahda mitään.
    American Beautyn kohdalla en kerta kaikkiaan voi käsittää, miksi se on aikoinaan saanut parhaan elokuvan (?) Oscarin. Näyttelijät ovat loistavia, mutta itse elokuva ei niinkään. Sai kyllä pinnistellä oikein tosissaan, että pääsi leffan loppuun.
    Apocalypse: Now!:n vuokrasin jokunen vuosi sitten, kun se julkaistiin dvd:lle. Ja sitä päivää olen katunut tähän asti. Elokuvahistoria tuntee useita hyviäkin Vietnamin sotaan sijoittuvia elokuvia, mutta miksi tämä nostetaan yleensä niiden muiden yläpuolelle? Esimerkiksi Sodan Arvet, jossa oli Michael J. Fox pääosissa, on mielestäni huomattavan paljon parempi Vietnam-leffa, vaikkei ole läheskään yhtä korkealle arvostettu yleisesti. Juoni ei ehkä Sodan Arvissa ole ehkä se kaikkein tosipohjaisin, mutta kamoon; Ilmestyskirja: Nytissäkö sitten on?!
    Fight Club ja Se7en kuuluu meikäläisen kohdalla siihen kastiin, että kun ei kolahda niin ei kolahda. Pari kertaa olen molemmat tahkonnut läpi ja aikamoista pakkopullaa olivat. Periaatteessahan molemmat ovat hyviä leffoja (ja ennenkuin kukaan ehtii, niin varmasti aikamonen mielestä ne sitä ovat käytännössäkin), mutta kun ei vaan kertakaikkiaan napeksi. En käsitä, että mikä tökkii, mutta jostakin syystä en vain ole kummastakaan innostunut (Matrix kuuluu omalla kohdalla vielä tähän lokeroon, sori!).
    Mulholland Drive. Öö... täh?
    Requiem for a Dreamissa oli käytetty aivan liikaa kamerakikkailuja. Ei jaksa moista katsella hän.
    Titanicin olin aikoinaan katsomassa jopa elokuvissa ja silloin se ei vaikuttanut ihan pahalta. Näin jälkeenpäin ajatellen, niin onhan se aikamoista tuubaa. Jos nyt tehdään elokuva, joka perustuu todellisuudessa tapahtuneeseen katastrofiin, niin miksi joukkoon pitää väkisin umpata moinen rakkausdraama? Muutenhan leffa on hienosti tehty, sitä ei kai käy kieltäminen? Samanlainen arvosana tulisi myös Pearl Harborista. Visuaalisesti pirun hienoa katsottavaa, mutta juoni on hanurista.
    Traffic oli myös periaatteessa ihan jees elokuva, mutta jotakin tästäkin jäi uupumaan. Ja taaskaan en tiedä mitä. Ei iske niin ei iske.

    Muitakin löytyy, mutta noihin jo aiemmin listattuihin nyt tuli keksittyä näin äkkiseltään vähän perusteluja.
     
  13. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    Ei kai juonen tosipohjaisuudella tai sen puutteella ole mitään tekemistä elokuvan laadun suhteen. AN:n tarina ei ole niinkään sidoksissa itse sotaan tai edes tähän aikaan: sen voisi periaatteessa sijoittaa jokaiseen historian hetkeen, jossa edistynyt sivilisaatio sortaa vähemmän kehittynyttä. Suosittelen lukemaan alkuperäisteoksen eli Joseph Conradin Pimeyden sydämen.

    Itsekin näin Titanicin elokuvateatterissa ja vaikka mielipide niistä päivistä on jonkin verran menettänyt arvoaan, niin pidän sitä edelleen aivan onnistuneena elokuvana. Rakkaustarina on paikoin sen heikoin lenkki lähinnä falskista dialogista johtuen eikä DiCaprio köyhänä taiteilijana oikein vakuuta, mutta luokkaerojen esiintuomiseksi rakkaustarina on varsin oiva keino (ja pitihän tolkuttoman kalliin tuotannon houkutella teatteriin muitakin kuin Cameronin nimeen vannovat toimintafriikit). Luokkaerot kun kuitenkin olivat aika keskeisessä osassa siinä, kuka pääsi pelastusveneeseen ja kuka ei.

    Pearl Harboriin verrattuna Titanic on mestariteos: Harborin rakkaustriangeli on parhaimmillaan Kauniit & Rohkeat-tason vääntöä.
     
  14. niiles

    niiles Sugar plum fairy Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 969
    Saadut tykkäykset:
    1
    Boldattuja lukuunottamatta laittasin samoja omalle yliarvostetut listalle.

    Kaurismäen leffat eivät minullekaan iskeneet alussa lainkaa. Muutamat kuin katsastin läpi niin rupesin huomaamaan sitä Akin omalaista kuvakieltä, tarinankerrontaa ilman dialogia jne. Vaikka ne henkilöt on tosi normaaleja juntteja niin niihin on helpompi samaistua (=ihastua) kuin esim. Matrixin hahmoihin.

    Tuulen viemää on taas niin pitkä, että se vaatii niin suurta keskittymistä jos kerralla aikoo katsoa. Hyvä tarina kuitenkin IMO, eikä ole tylsäkään leffa.

    Jätin Titanicin ja Citizen Kanen tahallani boldaamatta. Ne ovat molemmat mielestäni yliarvostettuja. Titanic siitä syystä, että elokuva ei ole mitenkään omaperäinen tai hieno, vaikka visuaalisuutta siinä on. Kansalainen Kane taas on juoneltaan niin vaikea ja sekava, ettei se ole allekirjoittaneeseen _vielä_ iskenyt. Samaa sekavuutta on myös muutamissa film-noir leffoissa. Yritetään luoda liian nokkela juoni, joka ei kestä kasassa.
     
  15. PeeVee79

    PeeVee79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.10.2005
    Viestejä:
    1 038
    Saadut tykkäykset:
    16

    Ei olekaan. Kunhan vertailun vuoksi heitin toisen, ainakin periaatteessa samaan genreen kuuluvan leffan, joka mielestäni on onnistuneempi, kuin toinen, yleisesti erittäin arvostettu lajikumppaninsa.
    Ja vaikkei tarina olisikaan sidoksissa Vietnamin sotaan tai aikakauteen, niin kyseisiin tapahtumiin ja aikaan se kuitenkin on sijoitettu.
    Kun Vietnamin sotaan perustuvat elokuvat yleensä pyrkivät kuvaamaan tapahtumia edes jollakin tasolla todenperäisesti, niin sitä A:N! ei edes yritä.
     
  16. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    Mielestäni tämä on juuri yksi leffan hienouksista, vaikka taisihan tämä jo edellisestä postauksestani ilmi tullakin. Coppola ei kuvaa sotaa subjektiivisesti yhden alokkaan tai joukon näkökulmasta kuten niin tavallista on eikä sota itsessään ole edes kovin oleellista elokuvassa. Oikeastaan on ehkä hieman harhaanjohtavaa luonnehtia AN:ää suppeasti sotaelokuvaksi: hieman sama kuin lukisi Conradin romaania seikkailukertomuksena jokilaivamatkasta Kongossa.
     
  17. rgp2

    rgp2 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.12.2005
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    Fight Club tulee minullakin mieleen. Katsoin vasta noin 1kk sitten sen ja oli niin karvas pettymys kaiken sen hehkutuksen jälkeen. Ihan viittä vaille ettei jäänyt kesken. En keksi elokuvasta mitään hyvää sanottavaa. :cool:

    1/5
     
  18. pistaa

    pistaa Guest Guest

    Liittynyt:
    07.04.2003
    Viestejä:
    62
    Saadut tykkäykset:
    0
    Harry Potteria joskus yritin katsoa, mutta eihän siitä mitään tullut. Hyvä etten nukahtanut kesken kaiken.
    Tylsä ja lapsellinen mielestäni.

    Kai ne kirjat sit pitäis lukea, että tulisi tylsästä kiinnostava.
     
  19. Jarkko G.

    Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.08.2001
    Viestejä:
    13 042
    Saadut tykkäykset:
    97
    No tämä menee taas kategoriaan "kenen mielestä se ja se elokuva on arvostettu".
     
  20. Detox

    Detox Guest Guest

    Liittynyt:
    14.05.2005
    Viestejä:
    372
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taru sormusten herrasta trilogia. Täysi tuuba ensimmäisen kerran kun katsoin 1 osan fiilis oli että aika siisti. Myöhemmin kun on tullut katsottua koko trilogia lähinnä tuli mieleen että tuoko se nyt oli. Esim:
    3 osan loppu taistelu jossa se Sauronin mega kuningas tuho äijä liiteli sillä lepakon möykyllä ja laskeutui taisteluun teurastaen sen toisen kuninkaan (en muista nimeä mutta se oli sen kylä pahasen kuningas) noh sitten paikalle saapuu sen tytär joka ei varmaan jaksa edes miekkaa pidellä tulee ja tuikkaa sen tikkunsa sen nupista sisään typerän lauseen saattelemana "minä olenkin nainen":OI :grr:. Mitä hiton paskaa tuo on, akan faija on kuollut/kuolemassa ja hän tyynesti heittelee vielä teurastus lauseita:mad:. Muutenkin lopputaistelu oli täys tuuba ei lähellekkään sitä hienoa kohtausta kuin 1 osan alussa jossa taistelussa oli synkyyttä.
    Kun ystäväni joka rakastaa Tarua jöördiksestä kertoo elokuvan hienouksista ja mahtavasta juonesta lähinnä rupeaa naurattamaan. Saamari karva jalkaiset kääpiöt kuljeskelee pitki mantuja sormus taskussa toisen aina saadessa yli kohtauksia hiplatessaan sormusta. Tunkisi sen vaikka anukseensa ni pysyisi tallessa eikä tekisi mieli kaivella sitä sieltä aina kun tekee mieli vähän hiplailla sitä:hitme:.

    Tälläistä mieltä minä olen:D. pyydän valmiiksi anteeksi elokuvan vannoituneille ystäville:thumbsup: Rauhaa ja rakkautta.