Handan DVB-T 6000

Keskustelu osiossa 'Handan' , aloittajana cavok, 15.12.2004.

  1. Jukka Halttunen

    Jukka Halttunen Guest Guest

    Liittynyt:
    16.02.2003
    Viestejä:
    168
    Saadut tykkäykset:
    0
    Handan on 1 kk ikäinen ja software-versio on vielä 1.23. Tuli tänään esiin aika mielenkiintoinen ilmiö jota en ole huomannut kenenkään maininneen. Olen käyttänyt toistaiseksi vain manuaalista ohjelmointia ja siellä oli 3 kpl viikottain toistuvia ohjelmia ja 2 kpl kerran nauhoitettavia. Tänään oli jäänyt yksi niistä nauhoittumatta ja kun tutkin mistä moinen johtui niin koko tuo manuaalisten tallennusten listahan oli tyhjentynyt kokonaan, ihan itsestään. Siis ohjelmointien lista, ei valmiiden nauhoitusten. Onko kenellekään muulle tällaista tapahtunut.

    Muut 1 kk kokemukset tuon lisäksi melko samoja: kerran on ohjelmoidun nauhoituksen sijaan laite vain käynnistynyt tekemättä yhtään mitään, näin siis käy myös manuaalisesti ohjelmoitaessa. Lisäksi pari, kolme kertaa ovat tekstitykset nauhoituksista puuttuneet, toistaiseksi onneksi aina englanninkielisistä ohjelmista joten olen ne ymmärtänyt kuitenkin.

    Edessä päivitys -> 1.25 mutta vaikuttaa siltä ettei se muuta toiminnallisuutta paljoakaan.
     
  2. hex

    hex Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.03.2000
    Viestejä:
    774
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kokeilitko kielivalintaa tallennetta toistettaessa. Viime lauantain Tehdas -tallennuksessani ei ollut tekstitys päällä kun aloitin toiston, mutta ne kuitenkin löytyivät valikosta...

    Jospa vain saisivat pian ajastetut tallennukset toimimaan luotettavasti, niin olisin hankintaan erittäin tyytyväinen.
     
  3. rkuikka

    rkuikka Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.11.2003
    Viestejä:
    86
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkohan muilla ilmennyt seuraavaa?

    DVB-T 6000 jumittuu melko usein mikäli toistaa Ylen tekstitettyä nauhoitusta. Tästä ei pääse pois muuten kuin käynnistämällä koneen uudelleen. Esim. MTV3:lta tai neloselta nauhoitettuja ohjelmia katsottaessa kone ei ole jumittanut kertaakaan, joten luultavasti kyse on ongelmasta tekstityksen toistossa.
     
  4. maigea

    maigea Guest Guest

    Liittynyt:
    03.07.2005
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, sama vika.

    Loppiaisena katselin useamman suomenkielisen (= ei tekstitystä) leffan, jotka oli tallennettu Ylen kanavilta, eikä boksi jumiutunut kertaakaan. Sen sijaan perjantai-iltaisin tuleva Kova laki jumittuu kerran tai kaksi, kun sitä katselee seuraavana päivänä kiintolevyltä. Usein olen ottanut talteen MTV3:lta tulevan Ilman johtolankaa -ohjelman, eikä sen kanssa ole ollut koskaan ongelmia. Ilman johtolankaa tulee tuntia ennen kuin Kova laki, eli tuskin on signaalissakaan ollut mitään ongelmaa.

    Onkohan kukaan informoinut Laatuantennia tästä viasta?
     
  5. rkuikka

    rkuikka Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.11.2003
    Viestejä:
    86
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ilmoitin sinne tänään ja vastasivat, että kuulivat ensimmäistä kertaa kyseisestä ongelmasta.
     
  6. k.m

    k.m Guest Guest

    Liittynyt:
    18.03.2005
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla on c-6000:ssa sama vika!
    ohjelmisto on 108
     
  7. vboman

    vboman Guest Guest

    Liittynyt:
    28.02.2005
    Viestejä:
    30
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jumituksista puheen olleen, minulla alkoi lähes vuoden vanha boxi jumitella, vaikka levy oli vain n. puolillaan (jumittelee, jos on aivan täynnä). Välillä kun toisti jotakin ohjelmaa, niin se jumitti aina samaan kohtaan. Sitten jos välissä toisti jotakin muuta tallennetta, niin sitten se toinenkin ohjelma "korjaantui" ja katselua pystyi jatkamaan.

    Ajattelin, että boxilla on vuodessa aika paljon tallenneltu ja poistettu, joskus jumiteltu, että josko olisi kovalevy jotenkin sekaisin tai pahasti fragmentoitunut. Sainkin sitten nuo ongelmat poistumaan siten, että siirsin USB:llä koko levyn sisällön PC:lle, alustin boxin levyn ja siirsin ohjelmat takaisn boxiin. Nyt ei ole jumitellut (ainakaan toistaiseksi). Tuossa siirrossa tosin kannattaa huomioida, että ohjelman nimi ei ole liian pitkä, tai se ei siirry takaisin (USB downloader herjaa yli 30 merkkisestä nimestä ja kaatuu). Siitä joku täällä kirjoittikin. Ja aikaahan tuohon pitää varata PALJON.
     
  8. huuhaa

    huuhaa Guest Guest

    Liittynyt:
    30.01.2002
    Viestejä:
    119
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taas se alkoi. Nyt jäi sekä Deadwood että Galactica nauhoittamatta. Molemmat vedetty EPG:stä nauhoitettavien listalle. Eilenkin 3 muuta ajastettua ohjelmaa kyllä nauhoittui. Galactica oli ajastuksista myöhäisin ja ainoa joka tuli neloselta. Mikä perse tässä voi olla että tämä on näin vaikeaa. Pitääkö lopettaa EPG ajastukset ja naputella ne sinne käsin? Vai onko vika nelosen signaalissa? Vai onko tämä vain näin surkeaa.

    Uusin ohjelmistoversio on. Samaa tämä on tehnyt kaikilla versioilla.
     
  9. jtpaajan

    jtpaajan Guest Guest

    Liittynyt:
    22.01.2006
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Handan DVB-T 6000 ja sama ongelma, eli DVB-tekstitettyjen tallenteiden toistossa boksi kaatuu satunnaisesti n. 10 minuutin katsomisen jälkeen, joskus aikaisemminkin. Boksi on jouluna ostettu, ja softaversio uusin eli 1.25.

    Laitoin myös mailia asiasta Laatuantenniin, tietävätpähän siellä nyt että kyse ei ole yksittäisen boksin ongelmista. Lienee tosiaan softavika, koska on näin yleinen ja koskettaa myös ainakin yhtä C-boksin omistajaa.
     
  10. jtpaajan

    jtpaajan Guest Guest

    Liittynyt:
    22.01.2006
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli sitten vastaus Laatuantennilta: ohjelmistokaveri Handanilta on käymässä ja uusi softaversio pitäisi tulla joka korjaa tämän ongelman.

    Jännää että sama vika koskaa myös noita CV-7700 malleja, taitaa olla identtinen laite. Mikähän tuossa oikeuttaa "suuremman numeron", onko boksissa jotain mitä 6000:ssa ei?
     
  11. omatron

    omatron Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2004
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla T-6000:ssa on sellainen ongelma, että singaalintaso ja laatu on lähes nollilla. Lukemat näyttää jotain 09%. :confused: Kuvassa ei kuitenkaan ole mitään häiriöitä tai muuta epämääräistä ja laite toimii muuten ok. Kokeilin halppis boxilla ja singaalintaso oli 60% ja singaalin laatu 98% samasta antennipistokkeesta. Missähän mahtaa mättää?? Softa on 1.25.
     
  12. Bob the Builder

    Bob the Builder Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.01.2004
    Viestejä:
    87
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei. 7700 on fyysisesti sama laite kuin 6000:n kaapeliversio. Ero on että 7700 on Welhon (ent. HTV:n) brändäämä laite. Softapuolella on ilmeisesti pieniä eroja, muttei mitään mullistavaa. Esim. 6000:n softaa voi hyvin käyttää 7700:ssa.
     
  13. Ajattelija

    Ajattelija Guest Guest

    Liittynyt:
    11.08.2005
    Viestejä:
    166
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kenelläkään vippaskonstia, jolla laitteesta saa USB:n kautta imaistua ennen 1.25 softaversiota olevat suojatut CAS tiedostot?

    Olisi pari herkkupalaa, jotka haluaisin talteen DVD:lle......
     
  14. DevilAngel

    DevilAngel Guest Guest

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama homma!!! Lähetin boksin Laatuantennille joulukuussa huoltoon ja tuli takasi et ei mitään vikaa. Laittoivat talon antennin piikkiin... no talo on valmistunut 2005 marraskuussa... halppisboksilla signaali 70% , Handanilla 7-10%. Ei hyvää päivää... Kuvassa ei silti mitään vikaa. Aina joskus kuitenkin saattaa olla et kanavat sekoaa ja tulee valtavaa staattista mölinää kuvaan. Tästä pääsee kun boksin resetoi ja hakee kanavat uusiksi. Taitaa olla pian Topfieldin paikka...
     
  15. vboman

    vboman Guest Guest

    Liittynyt:
    28.02.2005
    Viestejä:
    30
    Saadut tykkäykset:
    0
    Handanissa on asetuksista poiskytkettävissä oleva automaattinen kanavien päivitystoiminto, joka saattaa sekoittaa kanavat.

    Signaalivoimakkuus näyttää tuota 7-10%:n arvoa, jos kanavien automaattihaku on päällä. Laitoin alle otteen Laatuantennin sivuilta Handan FAQ:sta, ohje signaalivoimakkuuden tarkistamiseksi.

    Ajastinnauhoitus tarvitsee aina hyvän signaalin. DVB-T 6000 -boksilla signaalin voimakkuuden ja laadun voi tarkastaa seuraavasti:

    Polku: Menu/Asennus/Kanavahaku/Hakutapa

    Muuta tässä kohdassa nuolinäppäimellä oikealle/vasemmalle hakutavaksi manuaalinen.

    Mene nuolinäppäin alas -painikkeella kanava numeron kohdalle ja valitse kanavan numero.

    Paikallisen lähettimen kanavanumerot voi tarkistaa www.digita.fi .

    Kanavanumeron valinnan jälkeen voi alhaalla olevista näytöistä lukea signaalitason voimakkuuden ja signaalin laadun. Jotta tallentava DVB-T/C 6000 -boksi toimisi moitteettomasti, tulee molempien arvojen olla vähintään 60 %.

    Jos edellä mainitut %-määrät eivät toteudu, laite ei toimi kunnolla. Usein oltaessa heikossa signaalikentässä voi signaalitaso olla yli 60 %, mutta laatu vaihtelee edestakaisin esim. 10 - 90 % alueella. Tällöin on varmaa, että laitteen tallennus ei toimi kunnolla.
     
  16. hex

    hex Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.03.2000
    Viestejä:
    774
    Saadut tykkäykset:
    1
    Pieni ei niin harmittava, mutta bugi kuitenkin: huomasin kuvallisesta taaksepäin kelauksesta. Yhdellä painalluksella pitäisi kelaantua 2x nopeudella, mutta ainakin omassa laitteessa kelausnopeus on selkeästi suurempi (X8?)... Muilla sama ongelma?
     
  17. hex

    hex Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.03.2000
    Viestejä:
    774
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tekeekö boksi "ominpäin" ja säännöllisesti jotain maksukortti tarkistuksia? Eilen katsottiin Mullan alta lähetystä Canal+:lta ja samaan aikaan kopioituvana oli Nelosen Galactica. Noin 23:45 (hetki mullan alta lähetyksen yllättävän lopettamisen jälkeen), boksi ilmeisesti käynnisti itsensä uudelleen (kuva pimeni hetkeksi ja teksti "tarkistetaan korttia" ilmestyi ruutuun, aivan kuin yleensä käynnistettäessä) ja galactica tallennus keskeytyi. Voi olla että vastaava tilanne on käynyt kerran aikaisemmin, muta silloin en siihen osannut kiinnittää huomiota, kun luulin itse kämmänneeni. Tämä tarkistusvaihtoehto vain tuli mieleen kun luin juttua toisesta threadista.
     
  18. teetvee

    teetvee Guest Guest

    Liittynyt:
    28.01.2006
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, sama ongelma ollut jo puoli vuotta ja kolmella eri softalla.
     
  19. xxxfani

    xxxfani Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2006
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikäs xxx-lukko noihin leffoihin on onnistuttu tekemään. Nauhoitin yhden leffan ajastuksella ja toistettaessa kuuluu vain ääni. Kuvana on Handan-mainen taustakuva. En tiennytkään että T-verkossa voi tehdä nauhoitusrajoituksia ?!? Mitään lapsilukkoja ei ole päällä.
     
  20. huuhaa

    huuhaa Guest Guest

    Liittynyt:
    30.01.2002
    Viestejä:
    119
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt saattoi ongelma ratketa! Mulla oli boxissa automaattinen käynnistys päällä klo 00:00 ja kaikki pilalle menneet nauhoitukset oli sellaisia jotka ovat kesken juuri tuolloin. Ilmeisesti tuo automaattikäynnistys keskeyttää + tuhoaa sen nauhoituksen. Hyvä meno!