Viimeksi katsomasi elokuvat

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana AnssiM, 20.03.2005.

  1. Mr Cohen

    Mr Cohen Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2004
    Viestejä:
    116
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kellopeli on eräs lempileffoistani joten tämä ei ole mitenkään objektiivinen näkemys.

    Ikävä sanoa mutta omasta mielestä elokuva tuntuu päivä päivältä ajankohtaisemmalta. Noita apatiaan vajonneita slummiutuneita lähiöitä näkee lähes päivittäin uutislähetyksissä. Viimeksi Pariisin mellakoiden aikana tuli mieleen että Alex de Large siellä kavereineen riehuu.

    Syrjäytyminen, näköalattomuus ja tulevaisuuden puute ovat oikeassakin elämässä hyvä kasvualusta Alexin tyyppisille väkivaltaisille psykopaateille. Ja kyllä näitä Alexeja kävelee Suomenkin kaduilla.

    Eräs puoli joka elokuvassa minua hivelee on vallankäyttäjien kyynisyys, järjetön väkivaltakin on vain yksi muutuja poliittisessa pelissä. Leffan perimmäinen kysymys taitaakin olla onko Alexin kaltaisten sadististen sosiopaattien harjoittama väkivalta sittenkään sen kummempaa kuin se jota harjoitetaan yhteiskunnan valtakoneiston sisällä ja siunauksella.

    Malcom McDowell on aivan loistava tässä roolissaan.

    Ihmiset ovat pahoja ja maailma on synkkä, ikävä paikka. Life is hard and then you die.
     
  2. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Hable con ella (Puhu hänelle)
    Mukavan intiimi elokuva ystävyydestä ja rakkaudesta. Almodovarin parhaimmistoa ainakin näkemistäni. :):):):)-

    Harrison's Flowers (Sodan kukat)
    Alkupuoli oli melko kehnoa eikä juonenkuljetus ollut kummoistakaan. Jugoslavian sota oli kuitenkin kuvattu aidon näköisesti ja sotatantereelle sijoittuva vaihe piti intensiivisyydessään hyvin otteessaan. :):):)
     
  3. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Kevin Costnerin "Kiukun Parempi Puoli". 4/5
    http://akas.imdb.com/title/tt0365885/combined
    Leffa sai hyvälle tuulelle samalla tapaa kuin Nicholsonin "Jotain Annettavaa"

    Ewan ja Scarlett "IhQuu me ollaan niin kauniita" Johanssenin "The Island". 0/5
    http://akas.imdb.com/title/tt0399201/combined
    Tässä näkyy lopputulos kun elokuvasta tehdään corporaatioiden mainoslelu. Yksi surkeimmista budjetti-elokuvista mitä viime vuonna tuli. :sick:
    Täytyy myöntää että Bay on kyllä nero. Hänen elokuvansa on ollut mitätöntä roskaa ilman sujuvaa dialogia, juonista puhumattakaan. Silti hänen leffansa tuottaa rahaa kuin roskaa...

    House on the 92nd Street. 3,5/5
    http://akas.imdb.com/title/tt0037795/combined
    Mjoo... Tuntui vähän FBI:n rekrytointi yritykseltä, mutta jaksoi pitää mielenkiinnon yllä.
     
  4. Hurricane

    Hurricane vaikeemmil tasoil Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.07.2002
    Viestejä:
    2 175
    Saadut tykkäykset:
    11
    Näkymätön Elina

    Komea debyyttileffa Klaus Häröltä. 50-luvun kaunis Tornionjokilaakso kaikkine ristiriitoineen oli varsin hienosti saatu tallennettua filmille. Tarina toimi yllättävän hyvin loppuun saakka ja suomi-leffan perinteiset sudenkuopat tuli sen puolesta vältettyä aika hyvin. Pari hahmoa olisi ehkä vielä vahvempaa kuvausta vaatinut. Mutta oli positiivinen yllätys havaita Bergman-leffoista tuttu Bibi Andersson tekemässä vahvaa roolia kamalan opettajan roolissa. Suurin yllätys näyttelijöistä oli kuitenkin nimiroolia esittävä Natalie Minnevik. Kerrankin hyvä lapsinäyttelijä suomalaisessa elokuvassa, olkoonkin että tyttö taitaa ruotsalainen olla itse. Kyllä tämä nosti odotuksia Äideistä parhainta kohtaan. 4/5


    Wag the Dog

    Vanha tuttu poliittinen satiiri. Sinänsä ihan nautittavaa meininkiä. De Niro ja Hoffman toistaiseksi lähes viimeisissä kunnollisissa rooleissaan ja hyvinhän pojat jommasta suoriutui, erityisesti Dustin näyttelee aika nautittavasti Hollywood-tuottajaa. Joku viimeinen silaus tästä sinällään mainiosta leffasta puuttuu. 3½/5


    Mad Max

    Kaiken järjen mukaan Mad Maxit eivät pitäisi meikäläiselle sopivinta matskua olla, mutta jostain syystä nautin suunnattomasti näistä leffoista. Ehkä tässä se hyvin pitkälle kiehtoo, ettei kyseisten leffojen maailmantilannetta sen kummemmin perustella tai selitellä. Tässäkin elokuvassa kaikki näyttää vielä pintapuolisesti olevan normaalia, mutta kaikki ei sittenkään ole kohdallaan. Tuon mukaisen tunnelmanluonnissa Mad Maxissa on onnistuttu todella hyvin. Ylidramaattinen musiikki on omiaan korostamaan tuota vinksahtanutta tunnelmaa. Ja kyllähän tämä on alusta loppuun niin tavattoman miehinen ja ehjä kokonaisuus, etten keksi valittamista muuta kuin poikamaisen Mel Gibsonin hieman karismattomasta roolista. Mel oli kakkososassa huomattavasti paremmin roolissaan sisällä. 4½/5
     
  5. Detox

    Detox Guest Guest

    Liittynyt:
    14.05.2005
    Viestejä:
    372
    Saadut tykkäykset:
    0
    Underworld: Elokuva oli vähän kaksijakoinen. Idea oli hyvä mutta juoni oli bebasta. Henkilöt olivat vähäsanaisia ja päähenkilö ei jaksanut innostaa vaan kiinostus (ainakin minulla) kohdistui Victoriin (meniköhän tuo nimi nyt oikein:D). Taistelut olivat tylsähköjä ja loppukamppailu oli tuubaa. Onneksi en lähtenyt suurin odotuksin vaan aivot nollille periaatteella joka nosti arvosanaa kuten myös Päähenkilön asuste:thumbsup:. Muutenkin esim vampyyrien asusteet olivat uskottavia ja hyvän näköisiä. Elokuvasta jäi vähän kaksinainen maku joten päädyin osoittamaan armoa sillä tälläisiä elokuvia ei kovin monta ole.

    :) :) :) /5
     
  6. trgo

    trgo Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.04.2005
    Viestejä:
    1 534
    Saadut tykkäykset:
    5
    Lisää Kubrick collectionia:

    2001: A Space Odyssey(1968)
    Tämä se jaksaa ihastuttaa kerta toisensa jälkeen. Eipä kyllä heti uskoisi, että elokuvalla on lähes 40 vuotta ikää. Yksi kaikkien aikojen kauneimmista audiovisuaalisista tripeistä scifi-rintamalla. Kubrickin ohjaus on täyttä timangia. Ei varmasti sovi kaikille. Kyseessä on sen verran ainutlaatuinen, taiteellinen elokuva. Oikealla asenteella tarkasteltuna tämä potkii ja lujaa. 5-/5

    A Clockwork Orange(1971)
    Tykitys jatkuu. Mr. Cohen jo tätä tuossa ylempänä varsin menestyksekkäästi käsittelikin. McDowell on roolissaan melko ilmiömäinen. Kaiken kaikkiaan tästä jää joka katselukerran jälkeen yhä enemmän koominen, satiirinkatkuinen maku. Anthony Burgessin romaanista käsikirjoitukseen väännetty dialogi ansaitsee myös ehdottomasti erikoismaininnan. Kubrick pakottaa katsojan suupielet kohti kattoa kaikkein kyseenalaisimmissakin kohdissa. 4½/5
     
  7. Chauron

    Chauron Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.02.2004
    Viestejä:
    3 205
    Saadut tykkäykset:
    10
    Spirited Away

    6/5
     
  8. rgp2

    rgp2 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.12.2005
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    [​IMG]

    Escape from Alcatraz (1979)
    Katsoin toisen kerran pitkästä aikaa ja kyllähän se jaksaa hyvin tehty vankilapakoleffa viihdyttää aina. :)

    Olihan siinä joitain huvittavia piirteitä, joita ei nykypäivän vankilaleffoissa tulla näkemään. mm, pakosuunnitelmista rupatellaan yhteisessä ruokapöydässä melko avoimesti yhteisenä ruokailuaikana. :)

    Yllättävän vähän kuitenkin ajanhammas syönyt.

    Arvosana: 4/5
     
  9. Kalza

    Kalza Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.11.2002
    Viestejä:
    2 844
    Saadut tykkäykset:
    3
    Singin' in the Rain (1952)

    Ei sille mitään mahda, ihan uskomattoman hyvä leffa. Ties kuinka mones katsomiskerta oli jo menossa, mutta aina tästä vaan saa kiksejä. Hassunhilpeää meininkiä joka todellakin tarttuu :p

    5-/5

    Sleepers (1996)

    Enpäs ollut ikinä kuullutkaan tästä leffasta, mutta telkusta tuli katseltua. Vahva cast herätti mielenkiinnon heti alusta; Kevin Bacon, Robert De Niro, Dustin Hoffman, Minnie Driver, Billy Crudup, Brad Pitt. Ja hienosti he roolinsa vetivätkin. Tarina piti otteessaan koko leffan ajan, yllätyin kun äsken katsoin imdb:stä että leffa kesti 2,5 tuntia. Tuntui paljon lyhyemmältä, aika meni kuin siivillä. Kerronta toimi hienosti, ehkä hiukan liikaa tosin jaksettiin korostaa kuinka paljon ne poitsut siellä vankilassa ovat kärsineet.

    4/5
     
  10. javir

    javir Guest Guest

    Liittynyt:
    12.09.2004
    Viestejä:
    1 009
    Saadut tykkäykset:
    1
    Haistanko sarkasmia? Mielestäni leffa oli kyllä suht hupaisa komedia. Muistan höröttäneeni aika lailla kun tuo tuli muutama vuosi sitten katsottua. Niin ja Jessica Bielistä plussaa sen yhden tähden verran.
     
  11. Eastwood1

    Eastwood1 You brought two too many. Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.12.2003
    Viestejä:
    1 875
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tuli sitten vuokrattua, kun ei leffaa Mönttilästä ym. löytynyt.

    Jotenkin jäi valju maku, hehkutuksesta huolimatta. Ei, ei tämä huono ollut, mutta SE jokin, mikä tekee leffasta 5/5, puuttui. Tai ehkä en vaan pysynyt kärryillä. Näyttelijät vetivät kyllä upeat roolit, siitä ei kahta sanaa.

    3½/5

    Josko uusintakerta valaisisi, en tiedä..
     
  12. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 313
    Saadut tykkäykset:
    602
    Tenkû no shiro Rapyuta aka Laputa: Castle in the Sky *****
    Jos oli muutama päivä sitten katsomani Nausicaä aivan huippu elokuva, niin tämä Miyazakin seuraava elokuva onkin sitten jo täysosuma. Laputassa on kaikki mitä elokuvalta voi vaatia. Seikkailua, toimintaa, komediaa, eeppiset mitat täyttävä tarina ja ennen kaikkea päähenkiöt joista todella välittää. Miyazakin neroutta siivittää jälleen Joe Hisaishin korvia hivelevä musiikki. Erikoismaininta vielä elokuvan alusta, mikä hakee kauneudellaan vertaistaan. Harvoin alkutekstien jälkeen on jo mieli herkkänä.
     
  13. LFE

    LFE Guest Guest

    Liittynyt:
    26.05.2005
    Viestejä:
    136
    Saadut tykkäykset:
    0
    The Island
    http://www.imdb.com/title/tt0399201/

    Positiivinen yllätys, tärkeimmät ensin ;) eli ääniraita on maukas ja tykkäsin kuvastakin.

    Leffan futuristinen ja hieman vankilamainen tunnelma alussa oli hyvä, jonka jälkeen tuli hauska baarikohtaus ja huimia takaa-ajoja.
    Enempää juonesta kertomatta muistutti positiivisella tavalla The Matrixia.

    8+/10
     
  14. Shaft

    Shaft Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    21.09.2005
    Viestejä:
    222
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mä en taas pitäny yhtään " The Islandista". Ärsytti kun Bay oli ohjannut niin samalla tavalla kun Bad Boys 2:sen. Kamera-ajot olivat samanlaisia ja muutenin tyyliltään. Siis ymmärtäähän sen kun sama ohjaaja, mutta ei mielestäni pitäisi olla niin samanlainen kun muut elokuvat...:hitme: Muutenkin oli liian tasapaksu elokuva...No mutta katsoi kerran.
    3/5
     
  15. yani

    yani Guest Guest

    Liittynyt:
    30.12.2001
    Viestejä:
    78
    Saadut tykkäykset:
    0
    Animena mielestäni vähän epätasainen tuotos, mutta jää kyllä tosi hyvä mieli, kuin paluu lapsuuteen. :love:

    Ja tosiaan, tuota alkukohtausta tulee pyöriteltyä usein, on kerrassaan mahtavat musiikit yhdistettynä lumoavaan putoamiseen!
     
  16. Rooky

    Rooky Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.06.2004
    Viestejä:
    3 723
    Saadut tykkäykset:
    0
    Antikiller - Lupaavalta kuulostava juoni sekä kaverini arviot elokuvasta saivat minut hankkimaan kyseisen venäläisen teoksen.
    Entinen huippupoliisi, nykyinen linnakundi vapautuu vankilasta ja rupeaa maksamaan kalavelkojaan venäjän väkivaltaiselle alamaailmalle.
    Kliseinen juoni, mutta oli siinä jotain omaakin. Pääosaa esittävä Yuri Kutsenko oli vakuuttava roolissaan. Parin vuoden takainen leffa oli
    kerran katsottava tekele, joka on poikinut jo pari jatko-osaakin. 2/5

    The League of Extraordinary Gentlemen - Sean Conneryn tähdittämä fantasia sarjakuva-aiheinen seikkailu oli uusintakatselun kohteena. Toimintaa oli riittävästi, CGI oli sarjakuvamaisen upeaa ja tarina ihan mielenkiintoinen mahtavine hahmoineen. Sarjakuvaelokuvien kulta-aikana ei tämä kuitenkaan ihan huippua häämötä, mutta ei tosin vajoa Elektran tasollekaan. 2½/5

    The Way of The Gun - The Usual Suspects elokuvan kynäillyt Christopher McQuarrie esitti maailmalle myös ohjaajan taitojaan
    elokuvassa The Way of The Gun, jossa oman kynän jälki näkyi myös. Benicio Del Toro, Juliette Lewis, James Caan ym. tähdet
    tähdittivät kyseistä "luotirikasta" rikoselokuvaa. Näyttelijätyö oli hyvää, mutta roolihahmoihin ei saanut samanlaista otetta kuten
    esim. Tarantinon esikoispitkässä Reservoir Dogs. McQuarrien esikoisohjaukseksi elokuva oli kyllä nautittava. 3½/5
     
  17. NeoDeath

    NeoDeath Guest Guest

    Liittynyt:
    03.11.2005
    Viestejä:
    118
    Saadut tykkäykset:
    0
    Caligula

    Mielestäni elokuva oli vähän liian pitkäveteinen ja jopa tylsäkin. Pornokohtaukset tuntuivat jotenkin turhilta, lisätty todennäköisesti pelkästään katsojamagneetiksi. Tosin näyttely oli melko hilpeää.

    2½/5
     
  18. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 313
    Saadut tykkäykset:
    602
    Tonari no Totoro aka My Neighbor Totoro ****
    Miyazakin valloittava tarina kahdesta sisaresta jotka tapaavat viereisessä metsässä asuvan ison ja karvaisen metsänhengen. Elokuvassa ei ole varsinaisesti juonta vaan siinä kuvataan tyttöjen ja karvapallon edesottamuksia muutamien päivien ajan. Kunnon juonen puuttuminen onkin ainoa asia minkä takia tämä jää hieman edellisten Miyazaki elokuvien tasosta. Muilta osin Totoro onkin ehtaa Miyazakia loistavine hahmoineen ja suun muikeassa hymyssä pitävine kohtauksineen. Varsinkin kohtaus jossa pikkuinen Mei tyttö löytää ensimmäisen kerran Totoron nukkumasta kolostaan on täyttä elokuvallista taikaa, minkä soisi jokaisen elokuvista pitävän lapsen ja aikuisen itse kokea. Mieleenpainuva on myös jättimäinen kissabussi monine jalkoineen :)
     
  19. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Justiin lopetin Akira Kurosawan Köyhän pikajunan (Dodesukaden), ja ei voi muuta todea kuin että oli pettymys. Kyllähän tuossa -70 valmistuneessa leffassa aineksia oli, ja monen muun ohjaajan elokuvaksi olisi ollut varmaan iloinen yllätys, mutta kun Kurosawalta vaan odottaa jotenkin enemmän. Juonta en paljasta, kunhan totean että mainio henkilögalleria tässä leffassa oli ja hyvin se kokonaisuus pysyi kasassa. Silti petyin ja annan armottomasti Kurosawa elokuva -pisteet 2/5, Yleensä vaan elokuvat -pisteet 4/5.

    Pari päivää mennyt, ja elokuva pyörii mielessä. Tuota ei tapahdu kovin usein, joten ei kai tämä ihan niin huono ollut, kuin alkuperäisessä arviossani kerroin... Nostetaan Kurosawa-pisteitä ja nyt 3½/5.
     
  20. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Sitten tuli katseltua juuri ostamani The Boondock Saints. Pikkuisen vaivasi tarantinomaisuus (siis Tarantinossa ei ole mitään vikaa, mutta kopio on kopio), mutta oikein viihdyttävä pätkä tuo oli. Sankareiden motiivit jäi taas vähän köykäsiks eikä se juonikaan ihan täydellinen ollut:D! Mainioita hahmoja ja kohtuullisen osuvia roolisuoirituksia, reilusti toimintaa ja takaumia, eli suomeksi sanottuna hauskaa katsottavaa kaikenkaikkiaan ja kannattaa poimia alelaarista tai Makuunista omaan tsekkaukseen. Troy Duffy saa mun puolesta tehdä jatko-osan tähän jonkinasteista "Kulttimainetta" nauttivaan leffaan. Arvosanaa 4/5 pukkaa.