SVS-subihöpinää

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana Chauron, 19.01.2005.

  1. geecb

    geecb Guest Guest

    Liittynyt:
    08.02.2005
    Viestejä:
    646
    Saadut tykkäykset:
    0
    Just just. Siis kaikki SVS mallit?

    Edit: jaa taisit tarkoittaa vain tätä hifilehden testissä ollutta mallia
     
  2. HarryX

    HarryX Guest Guest

    Liittynyt:
    16.12.2004
    Viestejä:
    396
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minusta soveltavuuden musiikille tekee käytönnössä suht huonoksi tuon suotimen puute... (pienimmästä mallista siis puhun) Ja kukaan vakavasti musiikin kuunteluun panostava ei AV-vahvareita käytä laitteiston päänä. Niin ja kertokaa nyt ne lukuisat aktiivisuotimet järkevässä luokassa? Minulle ei ole pistänyt liiemmin silmään... :rolleyes: Niin ja Bilteman suodin on lähinnä vitsi, jota ei suotimeksi voida kutsua.
     
  3. Dr. G.

    Dr. G. Guest Guest

    Liittynyt:
    04.08.2003
    Viestejä:
    1 025
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei muuta kuin kolvi käteen... Valmiita suunnitelmia maailma väärällään jos ei itseltä tuo mitoittaminen käy. Ja tekee sitten samantien sellaisen, että suodattaa pääkanavat kanssa. Ja itse jos tekee, niin tulee just niin hifi kuin haluaa :) (siinä muutaman numero takaperin hifilehdessä oli tehty 1000e:lla kaiuttimet ja haluttu vähemmän hifiä...)

    Tuossa nyt edes joku linkki:
    http://www.linkwitzlab.com/filters.htm

    Eikös Behringerillä ole ainakin joku verme, joten luulisipa olevan myös muilla valmistajilla jotain. Sen nyt arvaan kertomattakin, että Behringer ei tosihifisteille kelpaa. Sitä en tiedä kuinka huonoja ovat - tosin itsellä ei BFD:stä isommin valittamista - mutta ainakin liian halpoja ;) Tosin niitäkin oli jossain hifiharrastajapiireissä kai käytetty.
     
  4. Realisti

    Realisti Guest Guest

    Liittynyt:
    11.06.2002
    Viestejä:
    370
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei kai tässä kukaan olekkaan pelkkien numeroiden perusteella vertailemassa. Mittaustuloksia tulkitsemalla subbareista on kuitenkin helppo nähdä monia asioita ja ne toimivat tärkeänä apuna omaan käyttöön sopivan subbarin löytämisessä (vai meinaatko että niitä lämpimikseen tehdään).

    Tähän kaipaisin vähän muitakin perusteluita kuin suotimen puutteen.

    Onhan se puute, mutta ei kuitenkaan este. Itse en ole koskaan tajunnut korkean jakotaajuuden ongelmaa. Minulla on subbari pääkaiuttimien ja kuuntelupaikan puolivälissä sivuseinällä 90Hz jaolla ja en pysty mitenkään erottamaan sen suuntaa (uskon kyllä että joitakin se voi häiritä). Ehkäpä sitä voisi kokeilla jos subbari mahtuisi sinne pääkaiuttimien tuntumaan joka kuulemma auttaa integroitumiseen. Tai jos rahaa riittää niin ostaa kaksi subbaria. Onhan näitä keinoja yrittää kompensoida tätä "ongelmaa".

    Ja kukaan vakavasti musiikkia kuunteleva ei osta subbaria, vaan parin full range kaiuttimia. Jos subbari hankitaan vakavaan musiikin kuunteluun, tuskin puhutaan alle 1ke subbareista.

    Ei harmainta hajuakaan. Toisaalta jos se suodin on välttämätön ja svs:n linjaus subbareiden suunnittelussa miellyttää, niin ainahan voi harkita niitä parempia malleja joissa se suodin on. Ei näitä asioita kannata liian vaikeaksi tehdä.
     
  5. Ilari72

    Ilari72 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.12.2003
    Viestejä:
    210
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kertoisitko vielä minkä perusteella laitetta arvioit jos unohdetaan Hifi-lehden testi sekä sen antama arvosana.
     
  6. LongJohn

    LongJohn Guest Guest

    Liittynyt:
    08.11.2004
    Viestejä:
    790
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ehkä tuo kirjoittamani viesti kannattaisi lukea vähän tarkemmin.

    Viesti koski vain keskustelussa ja näissä testeissä esiintyneitä malleja ja niiden soveltuvuutta erilaisiin käyttötarkoituksiin. Ja kuten sanoin nyt testattu SVS on ilman erillistä suodinta kelvoton musiikintoistoon. Ainakin jos tällä tarkoitetaan mm tarkkaa integraatiota pääkaiuttimiin mitä nyt esimerkiksi allekirjoittanut arvostaisi. Erillisen suotimen kanssa Hifin testiporukka ei ottanut asiasta selvää joten se jäi hämärän peittoon. Kyllähän tuo ilman lisäsuodintakin musiikkia toistaa mutta todennäköisesti ilman lisävermeitä joku toinen testattu malli olisi parempi.

    Ja kuten on tullut ilmi erilaisella painotuksella nuo pisteet on todella erilaisia eli pelkkää musiikkisubia etsiessään panostaa vähän erilaisiin asioihin kuin LFE pumppua etsivä. Joku kaipaisi samasta paketista molempia ja sehän on sitten se vaikein yhtälö, varsinkin näissä hintaluokissa. Riippuu tietysti taas kriteereistä...

    Long
     
  7. JaniH

    JaniH Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.08.2000
    Viestejä:
    6 723
    Saadut tykkäykset:
    15
    Ja tämäkö on sama asia kuin 'kelvoton'?
     
  8. SPEAR

    SPEAR Guest Guest

    Liittynyt:
    18.09.2005
    Viestejä:
    286
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mielenkiinnolla seuraan minkälainen kädenvääntö taas alkaa...
     
  9. Jariem

    Jariem Guest Guest

    Liittynyt:
    14.01.2006
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    mä ny oon täs jo hetken aikaa lukenu näitä juttuja ja menny ihan sekaasin :hitme: niin että mistä PB12–Ultra/2 pitää/joutuu tilaamaan ja mikä on se lopullinen hinta tänne suameen on ja onko se eres sitten lopuuksi tarpeeksi hyvä leffa/musiikille
     
  10. Jeje2

    Jeje2 Fubar Tukijoukot

    Liittynyt:
    23.10.2004
    Viestejä:
    1 418
    Saadut tykkäykset:
    1
    Norjasta - hinnasta ei mitään tietoo

    Marek:n hinta-arvio oli vaan oma arvio (hänen mielestään "oikeasta" hinnasta) - mutta maahantuoja on sen eri tasolle määrittänyt. (Omankin PB-10:n hinta kivasti noussut :p )
     
  11. j0sku

    j0sku Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    04.11.2003
    Viestejä:
    1 280
    Saadut tykkäykset:
    0
    Rekistöröidy http://www.lsound.se/ ,niin näet hinnat Suomeen kuljetettuina. Ultra mallia ei taida enään saada. Eli jykevin peli on SVS PB12-Plus/2 joka lähtee Suomeen viimeistelystä riippuen noin 1600e:n hinnalla (ainakin kun viimeksi tarkistin).
     
  12. Jariem

    Jariem Guest Guest

    Liittynyt:
    14.01.2006
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    noh mikäs siinä nyt sitten on jos ultraa ei enää saa:OI
     
  13. j0sku

    j0sku Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    04.11.2003
    Viestejä:
    1 280
    Saadut tykkäykset:
    0
    No varmaan saa jos käyt itse ostamassa, mutta SVS siirsi euroopan myynnin L-Soundille ja sieltä ei löydy valikoimista Ultraa. Sylinterimallitkin jäivät pois myynnistä jonkin sähköteknisenjutun vuoksi. Halvin PB12-Plus/2 1729e. PB12-Plus lähteekin 1369e:n hinnalla. Taitaa olla hintalaatusuhde paremmin kohdallaan tuossa PB12-Plussassa. Noniin eipäs sotketa enää threadia hintakyselyillä. ;)
     
  14. LongJohn

    LongJohn Guest Guest

    Liittynyt:
    08.11.2004
    Viestejä:
    790
    Saadut tykkäykset:
    2
    No sen mitä noita laitteita on kokeillut se LFE kanavan suoto pelkästään on ainakin meikäläisen käyttöön liian korkea ja riittämätön musiikkikäyttöön. Eihän se täysin kelvoton ole, kyllähän sieltä meteliä lähtee, mutta se käyttötarkoitus johon esimerkiksi itse olisin subwooferia investoimassa olisi huomaamaton sulautuminen muuhun toistoon nimenomaan musiikkikäytössä ja se ei ilman suodinta täyty.

    Edelleen se viestin lukeminen tarkemmin auttaisi. Lainaan taas itseäni:

    Mitä kukin sitten hakee. Oletko joskus kuullut musiikkitoistossa subwooferia pelkällä LFE jaolla niin että se integroituu moitteettomasti pääkaiuttimiin?

    Jos tuo yllämainittu on tarkoituksena pitäisin tuota ilman lisäsuodinta kelvottomana tuohon käyttöön. Joku muu ei välttämättä pidä.

    Edit: ja edelleen kun arvostellaan sekä leffa että musiikkikäyttöä hyvin toisessa pärjäävä saa hyvät kokonaispisteet ja LFE käyttöön nyt testattu malli kaikessa karuudessaan soveltunee oikein hyvin.

    Long
     
  15. Realisti

    Realisti Guest Guest

    Liittynyt:
    11.06.2002
    Viestejä:
    370
    Saadut tykkäykset:
    0
    No ei tässä ole tarkoitus alkaa tappelemaan. Kuvittelin kuitenkin että hifilehden testi edes tästä juniorista saisi aikaan ainakin muutaman sivun edestä keskustelua. Etenkin kun ottaa huomioon miten paljon näistä asioista jauhettiin reilu vuosi sitten kun testeistä ei ollut hajuakaan. Ja niitä perusteltuja kommentteja on aina mukavempi lukea (ilman että niitä tarvitsee erikseen pyydellä, jotta tietää mitä kaverin korvien välissä liikkuu tämänkin kommentin takana).

    Jotenkin tämä onneton musiikkitoisto näyttää siltä että pidetään kiinni jostain ennakko asenteista. Tarkkuutta haukutaan vaikka ei olla ilmeisesti kuultu edes kyseistä subbaria. Eikä ainakaan hifin mittaama vaimentumisvaste tue tätä teoriaa. Vaimentuminen tapahtuu lähes kautta linjan 30ms:ssa, ainoastaan viritystaajuudella lukema on korkeampi, mutta siellä ei taida paljoa olla toistettavaa muusiikin kuuntelussa.

    No suotimen puuttuminen hankaloittaa asiaa, mutta tosiaan jos on se viritinvahvistin jossa on edes pari kolme vaihtoehtoa, niin homma paranee kummasti. Minulla on niin vanha vahvistin että se ei tarjoa kuin 90Hz jaon, mutta eikös jotkut mallit tarjoa jakoa 60Hz 80Hz ja 120Hz tuntumaan. Luulisi ainakin tuon 60Hz riittävän vai miten alas se jako pitäisi saada?
     
  16. LongJohn

    LongJohn Guest Guest

    Liittynyt:
    08.11.2004
    Viestejä:
    790
    Saadut tykkäykset:
    2
    Niin no omaa kommenttiani en voi nojata muuhun kuin suotimen puuttumiseen ja ilman järkevästi säädettävää suodinta se integraatio on aika mahdoton tehtävä. Pirun vaikea se on suotimen kanssakin mutta riippuu tietysti monista seikoista: tila, preferenssit, toistettava materiaali jne jne. Tämä nyt tietysti vain omana mielipiteenä.

    LFE käyttöön tuo nyt ainakin hintaisekseen osoittautui oikein hyväksi vekottimeksi. Harmi kun eivät nähneet vaivaa testata ulkoisen suotimen kanssa.

    Edit: Jos sen verran lisää että suoraan stereotoistoon tuo on varsinkin ilman erillistä suodinta aika kehno peli. AV-laitteista löytyy kuitenkin edes LFE suoto. Mutta tuskin tuota pienintä mallia on jokapaikan höyläksi tai varsinkaan musiikkikäyttöön stereolaitteistossa tarkoitettukaan.

    Long
     
  17. mappe

    mappe Guest Guest

    Liittynyt:
    04.02.2001
    Viestejä:
    253
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikö kuitenkin lähes kaikissa AV-vahvareissa ole LFE:n lisäksi subille oma kiinteä tai säädettävä jakotaajuus.
    Stereovahvareissa taas ei, mutta nythän eletään vuotta 2006 ja kaikilla on monikanavavahvarit :)

    Itse olen ainakin pärjäillyt ihan hyvin AV-vahvarin säätömahdollisuuksien kanssa. Mutta asunkin betonibunkkerissa, jossa huoneesta johtuvat bassopään ongelmat ovat vähän eri luokkaa kuin säädettävän jakotaajuuden puuttuminen.
     
  18. Zipman

    Zipman Genelec Tukijoukot

    Liittynyt:
    07.02.2002
    Viestejä:
    7 044
    Saadut tykkäykset:
    166
    LongJohn,

    Mitä oikein tarkoitat tuolla LFE suodolla? AV-vahvistimet eivät mitenkään automaattisesti suodata LFE signaalia. Osa vahvistimista ei koskaan, mutta osa vain silloin, kun pääkanavat ovat pieninä. Tällöin myös LFE kuljetetaan suotimen läpi ja suodatetaan asetetun jakotaajuuden kohdilta. Yleensä jakotaajuus asetetaan 80 Hz tuntumaan. Jos pääkaiuttimet ovat suurina, LFE menee suodattamattomana subille (LFE signaali itsessään on suodatettu ~120 Hz kohdilta).

    PB10:ssä ei ole omaa jakosuodinta (pl. noin 700 Hz kohdilla oleva jyrkkä suoto), eli sitä ei voi käyttää stereovahvistinten kanssa ilman ulkoista jakosuodinta. Mutta AV-vahvistimen kanssa homma onnistuu täysin mainiosti. Pääkaiuttimet pieniksi ja jakotaajuus vahvistimesta sinne minne huvittaa/ominaisuudet sallivat. Useissa uudemmissa vahvistimissa pystyy jaon asettamaan 10-20 Hz portain 40-200 Hz välille. Eikö musiikkia voi kuunnella tällaisella systeemillä? Kyllä ainakin itse pystyn. :)

    PB10 ei ole sopiva subbari stereovahvistimen omistajalle, mutta on minusta silti väärin sanoa, että se on kelvoton/epäsopiva/lisää adjektiivi musiikille (pitäisi sanoa epäsopiva stereovahvistimien omistajille ilman ulkoista jakosuodinta). Tiedän, että monet kuuntelevat leffat ja musiikit tänä päivänä samalla laitteistolla, jolloin suotimen poisjättäminen subbarista ei haittaa tässä tapauksessa mitään.

    Stereovahvistinten omistajien kannattaa katsella muita malleja (kaikista muista SVS:n malleista suodin löytyykin).
     
  19. LongJohn

    LongJohn Guest Guest

    Liittynyt:
    08.11.2004
    Viestejä:
    790
    Saadut tykkäykset:
    2
    Niin puhehan on ollut nimenomaan tuosta vehkeestä tuommoisenaan. Ulkoinen suotohan se on AV-vahvistimenkin suodin ja jos sen säädöt riittää ok. Ulkoisen suotimen kanssa tai LFE pumpuksihan tuo on tehty ja sen vuoksi jätetty se suodin pois. Toisaalta kun katsoo miten kehnoja ne suotimet tuon hintaisissa vermeissä yleensä on siinä tuskin menettää mitään kovin merkittävää.

    Jos sitten riittävästä säädettävyydestä puhutaan ei sekään normaali 2.asteen säädettävä riitä kovin kummoisesti. Vastaavasti AV-vahvistimen small asetuksen portaittainen säätö yhdessä subbarin portaittaisen säädön kanssa voi olla jo paljon parempi. Testatussa mallissahan oli kuitenkin vaste ihan asiallinen eli säädetty jakotaajuus on suunnilleen sitä samaa akustisestikin.

    Niinhän sitä luulisi. :)

    Long
     
  20. SPEAR

    SPEAR Guest Guest

    Liittynyt:
    18.09.2005
    Viestejä:
    286
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minä en ota kantaa ennenkuin kyseisen kamppeen olen kuunnellut jolloin voin muodostaa oman mielipiteeni.Ei ole järkevää kommentoida ennakko käsityksen pohjalta.Näin ollen ei ole vaikutusta mielipiteeseeni plazan foorumilla tai hifilehden testillä.Voisihan tuota hieman testailla...Harmi vaan ettei löydä kaupan hyllyltä.
    Mutta sinänsä hauska seurata tätä väittelyä(jos tästä näin voi sanoa)puolueettomasti.Nämä on aina mielenkiintosia.Näkökulmaa asioihin pitää saada.