Panasonic PT-AE900

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana void, 02.09.2005.

  1. kartano

    kartano Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.11.2005
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä vaan. Tai no, ei ihan terävänä, kuten tästä threadista voi lukea. Mutta se on optiikan ongelma. Pixel perfect tuo kuva kuitenkin on, sitähän varmaan tarkoitit. Joitain epämääräisiä otoksia tykin kuvasta oon laittanut kotisivuilleni.

    -m
     
  2. mw3c

    mw3c Guest Guest

    Liittynyt:
    14.01.2006
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mistä johtuu tykillä katsottaessa leffoja dvd-soittimelta tai digiboxilta ohjelmia, tekstityksen ilmestyminen ruudulle välillä ihan kuin ne laitettaisiin sälekaihtimilla esille, välillä ne tulevat normaalisti? Aikaisemmin TV:ssä en ole samaa ilmiötä huomannut.

    Sorry, jos asia on selvitetty aikaisemmin tässä threadissa, olen ekaa kertaa kirjoittamassa tänne ja en löytänyt asiaan vastausta...
     
  3. cybo

    cybo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.09.2001
    Viestejä:
    732
    Saadut tykkäykset:
    1
    No hyvä. Vähän pelotti nuo aikasemmat kommentit että "hdmi on lähinnä koriste" ja niin ees päin. Hyvä että homma toimii :)

    Onko kukaan kokeillut tehä 900:lle samaa kuin Z4:lle on tehty että kun projun laittaa ylösalaisin kattoon-> puhallin nostaa kierroksia. Onko kukaan kokeillut muuttaa asetuksia tehdasvalikosta että kierrokset eivät nousisi?
     
  4. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Hyvin tuo eilen pikaisella kokeilulla toimi itselläni, siis tuo HDMI. Kytkin siihen Samsungin HD950 soittimen joka skaalasi kuvan 720p resoluutioon. Leffana Shrek1. Pitää säädellä vielä viikonlopun aikana. Kuvaan tuli lisää tarkkuutta, tai sanotaisiinko että se oli PALJON terävämpi kuin komponenttiliitännällä. Väritoisto esim. keltaisen osalta oli muutenkin huomattavasti parempi. Mutta nämä vain parin minuutin testauksen tuloksia ilman mitään säätöjä.
     
  5. Kirvasto

    Kirvasto Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.09.2004
    Viestejä:
    510
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vika on ohjelmalähteissä jotka eivät osaa sykronisoida tekstityksiä progressiiviseen kuvaan, eli ne vain laittavat tekstit peräkkäisiin kenttiin välittämättä siitä kuuluuko kentät samaan kuvaan vai ei. Kun dvd soittimen tai näytön lomituksenpoistaja sitten yhdistää samaan kuvaan kuuluvat kentät, voi käydä niin että tekstien ilmestyessä ja poistuessa tekstit ovat vain progressiivisen kuvan toisessa kentässä jolloin ne vilahtavat yhden kuvan ajan lomitettuna.
     
  6. LassiaL

    LassiaL Guest Guest

    Liittynyt:
    24.10.2005
    Viestejä:
    50
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni ainakin DVD soittimelta tuleva DVE:n overscan testiruutu näkyy ihan ok reunasta reunaan HDMI ja 720p yhdistelmällä. Sen sijaan komponentilla ylhäältä voi hävitä pikseli tai kaksi, asia jäi mittaamatta ja nyt letku ei ole enää paikoillaan.

    Sen avulla kuvasignaalia saa kyllä hukattua.

    Itse en pitäisi HDMI:n mahdollista leikkaamista suurena ongelmana, itselläni on enemmän ongelmia tietokoneen liittämisen kanssa VGA:han jossa kuvan tahdistuminen asian mukaisesti 1280x720@60hz ei meinaa oikein onnistua. Se, häviääkö desktopilta pikseli jostain reunasta ei jaksa minua häiritä, pienikin skriini on jokatapauksessa aivan liian suuri normaaliin tietokonekäyttöön ja videomateriaalissa overscan on joka tapauksessa otettu huomioon.

    Toinen mielestäni suurempi ongelma on lens shift kaikkinensa, olenkin avautunut artikkelissani mm. joystickin toimimattomuudesta.

    Oma arvioni tykistä on kuitenkin erittäin positiivinen. Monin puolin laite voisi olla parempi, mutta Madagascarin ja Shark Talen 720p demoja (DIVX HD) katsellessa kaiken ikävän voi nopeasti unohtaa ja lähinnä odotella kuvamateraalin parantumista.
     
  7. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 750
    Saadut tykkäykset:
    537
    Mutta eikö tämä tarkoittaisi sitten kuvan skaalaamista? = huono asia isoin kirjaimin. Jos kaikki 1280x720 pikseliä eivät näkyisi HDMI-liitynnän kautta, niin kuvaahan on täytynyt sitten skaalata, jotta se saataisiin sovitettu projektorin 1280x720 paneeliin. Olenko ymmärtänyt oikein?

    Mutta hyvä joka tapauksessa, että AE900 ei hukkaa pikseleitä digiliitynnän kautta.
     
  8. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
  9. Kirvasto

    Kirvasto Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.09.2004
    Viestejä:
    510
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei välttämättä; kuva voi olla skaalaamaton samalla kun reunoilta vain puuttuu muutamia pikseleitä.

    Vastaavia ongelmia on niin monessa laitteessa että se pistää epäilemään että ehkä se tehdään tarkoituksella. Yksi mahdollinen syy täälle voi aiheutua kuvankäsittelystä. DSP algoritmeille on tyypillistä että kuvasta tulee pari pikseliä suurempi kuin alkuperäinen kuva, eli 1280x720 kuva on filleröinnin jälkeen 1282x722. Nuo ylimääräiset pikselit ovat vain "roskaa" jotka tulee maskata/cropata pois. Jos muistia on riittävästi kuten pc:lla ei ole mitään ongelmaa käyttää kuvankäsittelyssä 1282x722 bufferia ja kopioida siitä sitten 1280x720 pikselit näytöön. Mutta jos projektorissa on muistia vain 1280x720 kuvalle, niin siinä joudutaan tekemään kompromissi jossa kuva muodostetaan hieman pienempään resoluutioon (1278x718) ja nuo "roskat" maskataan pois näkyvästä kuvasta.
     
  10. tkorho

    tkorho Guest Guest

    Liittynyt:
    05.11.2004
    Viestejä:
    1 076
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jep, samoin jos näyttökortti näyttelee HDTV-_televisiota_ niin silloin signaalissa saattaa olla overscannia. Näin minusta jossain Panasonicin seliselityksessä sanottiin. Eli tällöin lähtevä kuva ei oikeasti olisi #x720 vaan jotain isompaa joka sitten leikkautuu. Analogianäyttimellä tämä voidaan toki skaalata analogisesti...

    En ymmärrä miksi noin olisi, mutta siltä se kovasti näyttää jos PowerStripillä kuvan voi pakottaa todelliseksi 720:ksi. Itse en jaksanut, ne muutamat pikselit eivät haittaa. Onhan CRT-putkiinkin perustuvia HDTV:tä, jolloin overscannille löytyy "tarve".

    Ilmeisesti panankin (700) saa näyttämään koko kuvan, mutta tällöin käytetään overscan-kompensaatiota jommassa kummassa päässä ja silloin skaalaus asettuu kuvaan... En siis halua kytkeä tätä päälle ainakaan NVIDIA:n ajureissa koska se rikkoo 1:1 mäppingin, myös pidemmäksi aikaa ja saa tehdä lähes ajureiden uudelleeninstalloinnin.
     
  11. reme

    reme Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2006
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla on LG:n dvd-soitin ja oli Sonyn tv. Tuli aina silloin tällöin dvd:tä katsellessa tekstityksen venymistä alaspäin ja värähtelyä. Ajattelin, että dvd-soitin on rikki. Mutta ymmärsin tuosta kirjoituksestasi, että dvd-soittimelle ei voi tehdä mitään sen tekstityksen korjaamiseksi? :confused:

    Luovuin tv:stä ja ostin PT-AE900 tykin ja nyt teksti ei enää jostain syystä veny, mutta värähtelee edelleen silloin tällöin. Olisiko kuitenkin dvd-soittimessa joku valmistusvirhe? Se on melkein uusi ja sen saisi takuukorjattua vielä. Ainoa miinus on, että pitää odotella korjauksen ajan...

    Ei ehkä tähän threadiin kuuluva kommentti, mutta tuli vain mieleen tuosta ylläolevasta kommentista.
     
  12. Dyyd

    Dyyd Guest Guest

    Liittynyt:
    18.01.2006
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jelpatkaas nyt vähän tyhmempää tän overscannin ja pansun 900:n kanssa :confused: . Eli onko tykin asetuksiin johonkin piilotettu overscanniin liittyviä juttuja vai onko overscan-ongelmat aina lähtöisin kuvamateriaalia tuottavasta laitteesta?

    Huomasin nimittäin, että vanha LG:n dvd-soittimeni kuva näyttää ainakin Hifi-lehden testi-dvd-levyn perusteella leikkaantuvan kymmenkunta pikseliä joka reunasta tykin kautta katseltuna. Kuva tulee s-vhs-kaapelilla tykkiin.

    Oppo lähtisi tilaukseen jos voisi olla varma, että ongelmat 900:n ja PAL-kuvan skaalauksen kanssa poistuvat tulevien firmiksien myötä.

    Kiitokset etukäteen avusta,

    -Dyyd
     
  13. LassiaL

    LassiaL Guest Guest

    Liittynyt:
    24.10.2005
    Viestejä:
    50
    Saadut tykkäykset:
    0
    Katsopa kuvaa uudestaan, mikäli näet sama kuin minä, eli alemmassa HDMI, ylemmässä komponentti (YPbPr) niin värejä on hävinnyt nimenomaan komponentilla.

    Sama toistuu cine4home.de testissä kohdassa "Skalierung Horizontal", jossa komponentin ja digin välinen ero horisontaalisessa skaalauksessa näkyy selvimmin 3MHz kohdalla, mutta myös 3,25MHz ja 2,5MHz kohdalla värierottelun heikentymisenä.



    Saman testin Overscan kohdassa näkyy myös se, ettei heidänkään testilaitteistonsa ole syönyt pikseleitä mistään suunnasta.

    Vastaan samalla overscan&pixel mapping -kysymykseen... [vastaus poistettu, koska asia olikin jo selvitetty Kirvaston toimesta]
     
  14. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    SIIS MITÄ HITTOA!? Olenko sokea vai mitä kohtaa en tajua? :hitme: :hitme: :hitme:

    Kyllä tuossa kuvassa jota itse katson, on ylempi komponentti ja alempi HDMI, joista komponentti on "täydellinen" ja HDMI:ssä katoaa värejä...

    (http://i.org.helsinki.fi/lassial/obj/img/06/060107-HDMI_CINCH_patterns-2.jpg)
     
  15. Kirvasto

    Kirvasto Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.09.2004
    Viestejä:
    510
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minusta näyttää siltä että komponentilla pystyviivat menevät oikeassa laidassa liian sumeaksi, mutta HDMI:lla ne pysyvät terävänä. HDMI kuvassa näkyvä pystyviivojen epätasaisuus johtunee vain kuvan alhaisesta resoluutosta eli se ei näytä samalta kankaalla?
     
  16. Kirvasto

    Kirvasto Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.09.2004
    Viestejä:
    510
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo on aika yleinen vika/ominaisuus monissa muissakin soittimissa. Jos dvd soittimen valmistajalla ei ole siitä korjaavaa firmware päivitystä niin ei ne pysty huollossa tekemään sille mitään.
     
  17. LassiaL

    LassiaL Guest Guest

    Liittynyt:
    24.10.2005
    Viestejä:
    50
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kannattaa tarkistaa onko lievää värisokeutta... ;)

    Kirvasto ainakin näytti nähneen asian vastaavalla tavalla, joten eiköhän HDMI liitäntään ole luottaminen.
     
  18. tkorho

    tkorho Guest Guest

    Liittynyt:
    05.11.2004
    Viestejä:
    1 076
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tässä taitaa kyllä olla selkeä esimerkki laskostumisesta (aliasing). Analoginen liityntä sumeuttaa tuon yhteyden "by design", kun taas digitaalinen esittää tarkasti, mutta se tarkkuus puolestaan aiheuttaa ongelmia. Näin ainakin kun kuva tuotetaan tietokoneella. Siinä mielessä erittäin hyvin tuotettu analogia_kuva_ asiasta ja sen virheetön toisto pitäisi tuottaa samanlainen kuva kuin digitaalisignaalilla.

    Digitaalisesti tuotettu signaali alkaa esittää noita laskostumisongelmia riippumatta siitä että kuva toistuu tarkasti (koska se ongelma on jo signaalissa).

    Täytyy muistaa että myös se DVD-kuva on digitaalinen. Tarkasti tuota taajuusdatan esittämiseen tarvittaisiin erittäin korkeataajuinen ja lähes virheetön analogilähde, eikä sellaisia taida olla juuri saatavilla? Tämän takia luotettavampi tapa on tutkia lähinnä sitä 1:1 vastaavuutta: sen paremmin se projektori ei enää pysty toistamaan.
     
  19. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    En ole värisokea :D
    Omalla näytölläni (TFT) näkyy että tuo HDMI kuvassa on vihreitä palkkeja vieri vieressä tuolla oikealla kun taas komponenttikuvassa on vuoron perään violetteja ja vihreitä palkkeja, mitä te olette siis mieltä? :confused:

    Jottei nyt lipsuta aivan aiheesta niin tuli vihdoin testailtua tuota HDMI-liitäntää ja vertasin sitä komponenttikuvaan. Soittimina Samsung HD950 ja HK DVD22. Paskapuhetta se että HDMI-liitäntä olisi viallinen, kyseessähän on ilmiselvästi lähdemateriaalista johtuva ongelma, jotkut dvd-levyt on tehty päin h****tiä. Overscan-asetuksella tuon ongelman saa korjattua, tosin kuvanlaadu/menetyksen kustannuksella.
     
  20. tedik

    tedik Guest Guest

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    74
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei!

    Kyselisin, onko kenelläkään kokemusta Panasonic PT-AE900 -tykistä ja Hama 10m HDMI-HDMI -kaapelista. Soittimeksi olen ajatellut Panasonic S97 -mallia. Onko kyseinen "halppis" HDMI-kaapeli hyvä noin pitkällä vedolla, vai kannattaako satsata puolet enemmän ja ostaa kymmenen metrin merkkipiuha laadukkaan kuvan aikaansaamista varten?