Viimeksi katsomasi elokuvat

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana AnssiM, 20.03.2005.

  1. Onni

    Onni Guest Guest

    Liittynyt:
    07.01.2006
    Viestejä:
    455
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hitchhiker's Guide to the Galaxy:

    En osaa sanoa mitään.Ei se naurattanu kertaakaan.:weep: Ehkä jos Pythonin pojat olisi tehny sen niin voisi olla lopputulos parempi.
    Lukekaa kirja!:thumbsup:
     
  2. theend

    theend Guest Guest

    Liittynyt:
    26.12.2004
    Viestejä:
    72
    Saadut tykkäykset:
    0
    Death wish

    Edellisestä katsomisesta oli vierähtänyt jo melkein 20v. Hieman oli jäykähkö tuo ns. juonen kuljetus tässä ykkösessä ja ei ne musiikitkaan olleet niin mukavia kuin muistin. Bronson kuitenkin vie roolinsa erinomaisesti läpi ja hetken voi melkein kuvitella sen olevan oikeasti pasifisti.

    2.5 / 5



    Milano calibro 9

    Ai ai ai ja aiiih, voi jo "melkein" sanoa, että tuli katsottua tämän vuoden paras leffa. Tässä toimii kaikki, paremmin kuin hyvin(tai se vessa). Gastone Moschin, Barbara Bouchet ja Mario Adorf pääosissa, Luis E. Bacalovin ns. musiikki, di Leon tiukka ohjaus ja juonikas käsikirjoitus.
    Kuuluu ohjaaja Fernando di Leon ns. Milano trilogiaan ja taitaa olla sen avaus leffa. Tätähän hehkuttaa mm. Q. Tarantino eikä tosiaan syyttä.

    5 / 5



    Fistful of dynamite


    Tämä on tullut joskus pienenä kattottua suttuselta vhs kopiolta ja mielleen oli iskostunut tarina joka oli melkein komediaa. No aika oli hieman sekoittanut todellisuutta. Erinomainen länkkäri vaikkakin, ei varsinaisessti löydy valitettavaa, ei vain iske samoin kuin Huuliharppukostaja. Luultavasti tämä johtuu noista näyttelijä valinnoista tai valinnasta (R. Steiger)

    4 / 5
     
  3. trgo

    trgo Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.04.2005
    Viestejä:
    1 534
    Saadut tykkäykset:
    5
    Kubrick collection pyörimään:

    Lolita(1962)
    Tuli vihdoin katseltua tämäkin elokuva. Näyttelijät hoitavan hommansa esimerkkillisesti: tarina nousee aivan uudenlaiseen loistoon juuri heidän suoritustensa takia. Ohjaus on luonnollisesti hienoa katseltavaa. Jostain on kuitenkin pakko antaa risuja. Pituutta on mielestäni hieman liikaa ja loppua kohden tunnelma hieman latistuu. 4/5

    Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb(1964)
    Kyllä toimii. Yksi kaikkien aikojen parhaista satiireista. Näyttelijöiden suorituksia ei voi kun hämmästellä, jälleen kerran. Peter Sellers vetää uskomattomat kolme roolia. George C. Scott sopii kenraalin rooliinsa kuin nyrkki silmään. Itse tohtori Outolempi aiheuttaa kerta toisensa jälkeen totaalisen repeämisen. 5-/5
     
  4. Mr Cohen

    Mr Cohen Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2004
    Viestejä:
    116
    Saadut tykkäykset:
    0
    2009 Lost Memories

    Korealainen Sci-Fi (?) pätkä. Alku tuntui kulkevan kuin Viljon vanha dodge neljällä pytyllä joten mielessä kävi (taas sama juttu korealaisleffojen kanssa) kesken jättäminen. Puolessa välissä tulikin sitten juonessa semmoinen twist, että oli kuin koneen mykät sylinterit olisivat heränneet henkiin ja sitten mentiin. Loppujen lopuksi ihan kelpo pätkä, actionia oli suorastaan matrixmaisesti vaikka nämä rekyylittömillä MP5:lla toteutetut äärettömän kapasiteetin lippaidentyhjennysorgiat menevät väkisinkin komiikan puolelle. Itämaisille leffoille tyypillinen viipyileva juonenkerronta ei leffan loppupuolella enää haitannut, miinusta loppuratkaisun ennalta-arvattavuudesta. Kolme ja puoli viidestä pisteestä. Suosittelen.
     
  5. espi2

    espi2 Guest Guest

    Liittynyt:
    25.12.2002
    Viestejä:
    42
    Saadut tykkäykset:
    0
    Longest yard

    En nyt muista oliko tämä kategorioitu urheiluelokuvaksi vai komediaksi, mutta jotain siltä väliltä se oli. Elokuva oli täynnä nimekkäitä "näyttelijöitä" Bill Goldberg, "Stone Cold" Steve Austin, Kevin Nash, Dalip Singh ja Bob Sapp, näin muutamia mainitakseni. Oikeista näyttelijöistä voisi mainita pääosan esittäjänä olleen Adam Sandlerin ja mainitaan nyt vielä universumin kovin kundi, Brian Bosworth, joka ansaitsi käyttämäni tittelin jo yli 15 vuotta sitten tehdyllä Stone Cold elokuvalla. Tämän elokuvan vitsit koostuivat Adam Sandlerille ominaisesta kuivasta huumorista ja urheilupuoli taas sitten kaikessa epäuskottavuudessaan jenkkipallotreeneistä vankilan pihalla.

    Kertokaa minulle miksi ihmeessä amerikkalaisissa elokuvissa aina se elokuvan alussa kasattu urheilujoukkue täytyy olla täynnä maailman surkeimpia pelaajia ja mitä erikoisempia henkilöitä? Tämäkin rupusakki hioi kuukauden treenijakson aikana sitten taktiikan sekä fyysisen kuntonsa huippuunsa ja elokuva huipentui sitten loppuotteluun, jossa katsoja yleisten moraalikäsitysten vastaisesti johdateltiin olemaan kriminaalien puolella. Vähän jäi epäselväksi voittiko tässä elokuvassa hyvä vai paha.

    Kyllähän lihaksikkaita miesvartaloita on aina mukava katsella (what the fuck???) ja siitä hyvästä elokuva ansaitsee 2½ / 5.
     
  6. Spaulding

    Spaulding Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2005
    Viestejä:
    325
    Saadut tykkäykset:
    0
    Death Wish (1974)
    Ala-aste ikäisenä viimeksi tämä tullut katsottua, Paljoa en muistanut...toimii edelleen loistavasti. Vaimo murhataan katu-jengiläisten toimesta...niinpä Paul Kersey (bronson) lähtee new yorkin pimeille kaduille kostamaan niittamaalla häntä ryöstää yrittäviä nulikoita.:thumbsup:

    5/5

    Death Wish 2 (1982)
    Aikalailla ensimmäisen osan kierrätystä, mutta toimii kuitenkin. Tällä kertaa Kerseyn taloudenhoitaja ja tytär murhataan, ..niinpä hän etsii tekijät käsiinsä ja pistää heidät maksamaan teoistaan.:thumbsup:

    Paul Kersey: [looking at cross worn by Mob] Do you believe in Jesus?
    Mob: Yes, I do.
    Paul Kersey: Well, you're gonna meet him.

    Loistava quote.:king:

    3.5/5

    Misery (1990)
    Yksi parhaimpia King filmatisointeja ikinä. Aikoihin en ollut tätäkään nähnyt. Annie Wilkes (Kathy Bates) on ehkä "scariest woman ever on the screen"...sai aikaan kylmiä väreitä. Loistava jännäri!

    4.5/5

    ...Olen todella huono kommentoimaan tekstinä katsomiani elokuvia.:mad:
     
  7. Slayer

    Slayer Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.12.2002
    Viestejä:
    767
    Saadut tykkäykset:
    0
    Chakushin ari (One Missed Call, 2003)

    Takashi Miiken elokuvien fanina odotin tältä paljonkin, mutta elokuva osottautui vain Ringumaiseksi teinipelotteluksi. Elokuvan idea on tyhmääkin tyhmempi: uhrit saavat puhelun itseltään tulevaisuudesta hetkestä juuri ennen kuolemaansa ja sitten parin päivän päästä he kuolevat. Ainut positiivinen asia tässä elokuvassa on vaikeaselkoinen loppu. Väsyneenä ja osan elokuvasta nukkuneena en ottanut siitä mitään selkoa, joten tämä kestää varmaankin toisen katselukerran.

    2/5
     
  8. Rooky

    Rooky Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.06.2004
    Viestejä:
    3 723
    Saadut tykkäykset:
    0
    The Manchurian Candidate - Denzel Washingtonin tähdittämää Remakea vuoden 1962 salaliittoteoria elokuvasta tuli ihmeteltyä. Alkuperäistä versiota en ole nähnyt, joten siihen on vaikea verrata, mutta muihin salaliittoteoria elokuviin nähden tämä oli aika sekava. Juonellisesti tajusin elokuvan, mutta jotain vastausta jäin kuitenkin kaipaamaan
    (motiivia aivopesuun tms)
    , ja näin ollen ei elokuva oikein vakuuttanut. 2½/5

    Shaolin Soccer - Stephen Chown ohjaama sekä tähdittämä urheilutoimintakomedia Shaolin Soccer sen sijaan tykitti ja täysillä, vaikka aivot saikin jättää narikkaan. Jalkapallo ihmisiä en muuten ole, mutta kun lajiin lisätään matrix-efekteisiä kung fu otteita olen otettu. Hauska ja vauhdikas komedia, joka saa parit wow-efektit aikaiseksi. 4/5 (katsoin elokuvasta Suomessa ilmestyneen lyhyemmän version)

    A Shark Tale - Mahtavalla (ääni)näyttelijäkaartilla varustettu animaatio oli mielestäni ihan onnistunut tekele, vaikka ei ilmestyttyään paljon kehuja saanutkaan. Tarina oli mukava, enkä nyt asiaa mietittyäni paljon negatiivista palautetta löydä, mutta ei Hain tarina yllä kuitenkaan Shrekin tai Ice Agen tasolle. Lisäpisteen elokuvaan toi se, että piirroshahmot tosiaan muistuttivat näyttelijöitä, jotka antoivat hahmoille äänensä. Joitakin hauskoja erityispiirteitä oli siirretty hahmoille, ja näin ollen äänet tosiaan sopivat piirroshahmoille. 3½/5
     
  9. Spaulding

    Spaulding Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2005
    Viestejä:
    325
    Saadut tykkäykset:
    0
    Spider (2002)

    ...Tämä leffa oli todella hitaasti etenevä ja helvetin väsyttävä...mutta nukahtaa en kertaakaan meinannut....ei todellakaan kannata katsoa jos ei löydy kärsivällisyyttä tai kiinnostusta aiheeseen. Spiderin (ralph fiennes) lapsuutta kuvattiin hienolla tavalla.... kaikenkaikkiaan ihan hyvä leffa häiriintyneenmielen syövereistä Cronenbergiltä.:thumbsup:

    4/5
     
  10. Blaqua

    Blaqua Sandels vahva ja pehmeä Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    725
    Saadut tykkäykset:
    30
    Azumi

    Tämmönen kill bill tapanen pläjäys jäi kyllä kakkoseksi mutta ihan hyvä silti. Leffan lopussa tuli todella hieno kamera-ajo ei kyllä vieläkään voi käsittää miten se oli tehty ( siis se jossa "kamera" meni alakautta ylös 2 kierrosta.. sivusta katsottuna "ympyrä" ja ne yhet miekkaili sillä puomilla)

    Yksi asia jäi häiritsemään vielä leffan jälkeen oli se alun kohtaus joka olisi voitu tehdä eritavalla jossa
    se mestari sanoo tappakaa parinne.. Mitä ihmeen järkeä? kyllä kymmnen on parempi kuin 5 :) Noh ihan sama.
     
  11. shack

    shack Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    21.05.2002
    Viestejä:
    2 880
    Saadut tykkäykset:
    2
    Jurassic Park III DTS

    Loistavaa kuvaa ja ääntä haluaville hyvää demo matskua. Itse elokuva oli huomattavasti parempi kuin kakkososa ja lähellä ykkösen tasoa.
    Bassoa käytettiin kiitettävästi ja hyvän subbarin omistavat varmasti nauttivat audio-puolesta. Hieman gorempi mitä pari ensimmäistä olivat ja toimintaa riittää alusta loppuun.

    ***/*****
     
  12. Spaulding

    Spaulding Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2005
    Viestejä:
    325
    Saadut tykkäykset:
    0
    Irréversible (2002)

    Huh huh. Oli kyllä aika rankka leffa. Äänimaailma oli upea...tehosti loistavasti elokuvan tunnelmaa. Monica Belluccin hahmoa runneltiin oikein kunnolla...ei todellakaan kivaa katsottavaa. ..vaahtosammutin kohtaus oli huippu!:)
    ...tämä leffa on todellakin ansainnut K18 leimansa. Suosittelen katsomaan jos et vähästä säikähdä.:thumbsup: ...it`s only a movie...but also reality. hmm..

    5/5
     
  13. Warra

    Warra Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.01.2005
    Viestejä:
    174
    Saadut tykkäykset:
    0
    Katsoin eilen alkuperäisen japsi version the ringistä. Pidin tuosta jenkki versiosta erittäin paljon ja minusta tuo japsi versio oli reilusti huononpi. Ei ollu lähellekkään niin jännittävä, ja jotenkin se tunnelma mikä oli jenkki versiossa suorastaan loisti poissaolollaan. Outoa, odotin että japsi versio olisi parempi kuin tuo jälkeenpäin tehty, mutta toisin kävi.

    Japsi **/*****
    Jenkki ****/*****
     
  14. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 301
    Saadut tykkäykset:
    594
    Tuskinpa se alkuperäinen enää kauhean jännittävältä tuntuu jos on ensin katsonut remaken. Kyllähän se tunnelma latistuu väkisinkin jos tietää mitä tuleman pitää...

    Itselleni kävi samanlailla The Grudgen kanssa :eek:
     
  15. Vargas

    Vargas Guest Guest

    Liittynyt:
    15.10.2005
    Viestejä:
    324
    Saadut tykkäykset:
    0
    The Big Sleep (1946)
    - Kannatti antaa uusi mahdollisuus tälle parin vuoden jälkeen. Viimeksi katsoessani en tälle lämmennyt, mutta nyt pidän tätä jo hienona Marlowe-elokuvana. Bogart on niin cool kuin olla voi ja heittää piikikkäitä kommentteja yhtenään. Bacall säestää vähän tunteitaan näyttävänä hienostoperheen tyttönä. Tyylikäs, hieno noir. 4+ / 5

    Almost Famous (2000)
    - Koska tykkään 70-luvun musiikista, niin tämä oli katsottava. Musiikkien ohella elokuvakin oli hyvä.
    Rock-yhtyeen coolin ulkokuoren ja tappelujen alta paljastuu lopussa ihan sympaattisiakin ihmisiä.
    4 / 5

    Plan 9 from Outer Space (1959)
    - Elokuvan maineen lisäksi yksi syy tämän katsomiseen olivat ilmeisesti viimeiset filmille päätyneet otokset Bela Lugosista. Itse leffan juoni vuotaa kuin seula, ja kameran edessä riiputeltavat pölykapselit eivät oikein vakuuta. Hauska elokuva (vaikkakin Wood on tätä varmaan tehnyt ihan tosissaan), ja siksi ei maailman huonoin. Petsamon lahja maailmalle eli Maila Nurmi tekee zombimaisen roolisuorituksen, mutta voittaa eläväisyydessään juuri ja juuri Franzenin CSI-roolin. 1½ / 5

    Hymypoika (2003)
    - Ristiriitaiset mielipiteet Hymypojasta tällä foorumilla kannustivat katsomaan tv-esityksen. Seksi on pääosassa (ja varmaan skandaalihakuisuutta on ihan jonkin verran), ja pakonomainen suoriutuminen siinä tuo henkilöissä esille melko lailla erilaisia puolia. Tämä tuo varmasti tunteet pintaan, ja minulla jäi tästä ihan positiivinen fiilis. 3+ / 5

    Let's Make Love (1960)
    - Marilyn Monroen ja Yves Montandin tähdittämä köykäinen elokuva teatterimaailmaan rakkautensa perässä keinolla millä hyvänsä pyrkivästä upporikkaasta miehestä. Parhaita kohtauksia ovat Marilynin pyörinnät musiikkijaksoissa. 2+ / 5

    The Lost World (1925)
    - Conan Doylen samannimisestä novellista ollaan tehty monia versioita filmille (uusimpia on BBC:n mainio tv-elokuva), ja tämä on niistä ensimmäinen. Dinosaurukset näyttävät 2000-luvun katsojan silmään todella kömpelöiltä väsäyksiltä. Mukana on silti ihan mukavaa seikkailun tuntua, ja olihan tämä varmasti esinäytös kahdeksaa vuotta myöhemmin julkaistulle hienolle King Kongille. Wallace Beery temperamenttisena professori Challengerina tekee hyvän roolin. 3 / 5

    Jules et Jim (1962)
    - Truffaut'n elokuva ranskalais-itävaltalais-parivaljakosta. Alku on kevyttä kuin höyhen (varsinkin "400 puhalluksen" jälkeen tuntui siltä), mutta elokuvan mittaan draamaan alkaa tulla myös tumman sävyjä enemmän. Jää kyllä kakkoseksi 400 puhallukselle. 3 / 5

    Les Rivières pourpres (2000)
    - Jean Reno tekee Purppuravirroissa eleettömän roolisuorituksen pariisilaisena poliisina, joka tulee tutkimaan vuoristokoulussa tapahtunutta murhaa. Viihdyttävä toiminnantäytteinen jännäri, joskin melko kliininen maku jää suuhun. Maisemat ovat tietystikin silmiä hiveleviä. 3- / 5
     
  16. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 301
    Saadut tykkäykset:
    594
    Kaze no tani no Naushika aka Nausicaä of the Valley of the Winds ****½
    Tämä on Hayao Miyazakin ensimmäisiä elokuvia, ja täytyy kyllä sanoa, että miehellä on kyllä ollut paketti valmiina heti alusta asti. Hyvänä vertauskuvana tälle voi pitää Miyazakin loisteliasta Princess Mononokea. Molemmat elokuvat ovat ylistyslauluja luonnolle ja pyrkivät osoittamaan ihmisille heidän tekojensa tuhoisat vaikutukset heille itselleen sekä koko Maapallon ekosysteemeille. Yli 20 vuotta vanha animaatio näyttää vieläkin erittäin hyvältä ja Joe Hisaishi musiikki hyväilee korvia. Elokuvan loppu oli erittäin kaunis ja koskettava.

    Nabbeun namja aka Bad Guy ****½
    Rankasta aihestaan huolimatta Bad Guy on kaunis rakkaustarina parittajasta joka saattaa rakastamansa tytön velkavankeuteen, ja sitä kautta huoraksi. Jae-hyeon Jo parittajana ja Won Seo tyttönä näyttelevät antaumuksella. Molemmat pystyvät viestittämään pelkillä kasvoillaan ja katseillaan upeasti koko tunteittensa kirjon. Ohjaus ja kuvaus ovat huippu luokkaa. Ohjaaja Ki-duk Kim on nousemassa pikkuhiljaa yhdeksi suosikki ohjaajistani.
     
  17. Eastwood1

    Eastwood1 You brought two too many. Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.12.2003
    Viestejä:
    1 875
    Saadut tykkäykset:
    1
    Boogeyman

    Voihan viddu. Ja menin vielä ostamaan. Voiko suuri screeni, parempi äänentoisto, kirkuvat pissikset ja lauantai-ilta nostaa leffan arvosanaa kolmella? Ilmeisesti voi. Oikeastaan mitään hyvää, lukuun ottamatta paria kuvakulmaa, ei leffasta löytynyt. Kiertoon.

    1/5
     
  18. Helik

    Helik Guest Guest

    Liittynyt:
    11.09.2005
    Viestejä:
    98
    Saadut tykkäykset:
    0
    The Texas Chainsaw Massacre (2003) Tuli sitten tänään kateltua. Leffa tempasi mukaansa jo ensi minuuteilla ja piti otteessaan aivan loppuun asti. En jäänyt kaipaamaan mitään. Leffan plussana on, ettei aivan kaikkea näytetä. Siinä jää paljon oman mielikuvituksen varaan ja pelko on kuitenkin jollain tasolla lähtöisin mielikuvituksesta. Leffa ansaitseen 5-/5
     
  19. Benedictus

    Benedictus Guest Guest

    Liittynyt:
    24.12.2004
    Viestejä:
    473
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mad Mad III Beyond Thunderdome

    Hitto kun on voitu mennä pilaamaan niinkin legendaarinen elokuva kuin Mad Max II näin heikolla jatkolla. Heikoin lenkki on yksinkertaisesti se, että on otettu Gibson ja Spence mukaan taas, mutta Spagettimaiseen tyyliin eivät enää tunne toisiaan ja ovat muutenkin eri persoonia. Mistäänhän ei käy ilmi että tässä olisi Mad Max. Muutenkin ihan ansaitusti haukuttu teos. Loppujen lopuksi niinkin hyvä idea kuin Mad Maxit ovat on tyritty totaalisesti jo ekassa osassa. Kakkonen on loistava ja tämä kolmas itkettää.. Saa nyt nähdä hankkiiko tätä koskaan.

    *
     
  20. Blaqua

    Blaqua Sandels vahva ja pehmeä Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    725
    Saadut tykkäykset:
    30
    A Clockwork Orange, imdb top 250: #64

    Tulipas vihdoin katsottua tämäkin ja ei oikein henk kohtasesti saanut mitään irti. Olisi mielenkiintoista kuulla muiden mielipiteitä kyseisestä leffasta ja mikä siitä tekee niin hyvän..

    oma arvosana: 2/5