Lord of War (2005)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Jorse, 14.09.2005.

  1. JaniF

    JaniF Guest Guest

    Liittynyt:
    10.09.2004
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin, asekauppiaana ei kokenut tuhoa, mutta muutenhan sillä hommat suti aika tehokkaasti. Veli kuoli, perhe hylkäsi, vaimo ja lapsi lähtivät...

    Olipahan tosiaan hyvä elokuva. Tuntuu, että nyt kun sitä on muutaman päivän sulatellut, niin aina vaan paremmalta leffalta tuntuu. Ehdottomasti yksi parhaista joita olen vähään aikaan nähnyt
     
  2. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Kiinnostava elokuva, vaikka vähän ristiriitaisen maun jättikin. Tarinan rakenne oli pääpiirteiltään varsin tuttu erinäisistä huumekauppaelokuvista (mikkol knightin mainitsema Blow tuli myös itsellä mieleen), kauppatavaraa oli vain vaihdettu. Kerronta oli sulavaa ja reilu pari tuntia vierähtikin nopeasti, jotenkin vain elokuva oli vähän kuin päähenkilönsä - tuntui sisäisesti ontolta. Johtui kenties tuosta yleisestä rentoudesta, jolla tarina eteni. Shokkikohdat kyllä ajoivat asiansa, mutta eivät aivan niin vahvasti kuin elokuvan aihepiiriin olisi saattanut sopia.

    Hyvä elokuva kuitenkin maailman raadollisuudesta, kyllähän tämä ajatuksia herätti. Sulattelua vaatii, mutta tuollainen arvosana tämän hetken tuntemusten perusteella ->

    :):):)½
     
  3. Jorse

    Jorse trust no one Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.04.2001
    Viestejä:
    5 076
    Saadut tykkäykset:
    8
    Niin, tuli nähtyä ja kyllä minä ihan viihdyin. Hyvin samoilla linjoilla olen Sampan kanssa. Viihdyttävä, sujuvasti etenevä, kerronnaltaan leppoinen, mutta vähän ontto tarina ei välttämättä ollut se paras mahdollinen ratkaisu tämänkaltaiselle elokuvalle. Synkistelyllä ja skeptisemmällä otteella elokuvasta olisi mahdollisesti tullut vähemmän nautittava katsottava, mutta se olisi voinut herättää enemmän ajatuksia ja tuntoja, jossa se nyt epäonnistui aika komeasti.

    Tarina on sinällään mielenkiintoinen, kiitos erittäin kiintoisan aiheensa, mutta jotenkin tietynlainen "historiikkimäisyys" paistaa läpi. Mihinkään ei oikein takerruta vaan homma soljuu kertojaäänen avustamana eteenpäin vähän turhankin sujuvasti. Nippu hienoja kohtauksia on kyllä mukana, ja näyttelijätkin tekevät ihan hyvää työtä, mutta tunne jää puuttumaan.

    Sanomaa oli nakattu sinne tänne ja välillä sitä yritettiin tuputtaa vähän turhankin kanssa. Sen sijaan lopun kaikkein kovin annatus kuitenkin yllättäen toimi, ja loppuratkaisu oli yllättävä ja näiden tehdään-jotain-laitonta -elokuvien asteikolla positiivinen yllätys. Niitä samankaltaisia loppuja kun on nähty jo hirveä nippu.

    Jotain 3+:n ja 3½:n välillä.
     
  4. SaLe_X

    SaLe_X Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.10.2002
    Viestejä:
    554
    Saadut tykkäykset:
    0
    Piristävän erilainen elokuva, vaikka ei toisaalta mitään uutta tuonutkaan. En pysty perustelemaan miksi, mutta pidin tästä elokuvasta paljon.

    4/5
     
  5. Sabbe

    Sabbe Guest Guest

    Liittynyt:
    14.07.2003
    Viestejä:
    736
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minäkin pidin tätä oikein hyvänä elokuvana. Elokuvan lopullinen sanoma on aika ristiriitainen, mutta tarinankerronta oli aivan loistavaa.

    En yleensä ole ollut mikään Cagen ykkösfani, mutta tässä elokuvassa hän oli todella loistava. Sopi rooliin niin hyvin ettei mitään rajaa. Muu cast hoiti hommansa perusmeiningillä. Oli mukavaa nähdä Eamonn Walker diktaattorin roolissa.. sekin oli juuri hänelle sopiva rooli.

    Tämä leffa ei löydä paikkaa minun DVD-hyllyssä, koska en näe siinä mitään niin erikoista, että tarvitsisi uudelleen katsoa. Annan elokuvalle kuitenkin arvosanan 8 IMDB eli 4/5. Hyvin kerrottu tarina sopivilla näyttelijöillä. :thumbsup:
     
  6. javir

    javir Guest Guest

    Liittynyt:
    12.09.2004
    Viestejä:
    1 009
    Saadut tykkäykset:
    1
    En tiedä pitäisikö tätä edes kutsua elokuvaksi. Suurin osa ajasta käytettiin siihen kun kertojaääni selitti asioita. Itse juoni ja elokuvalliset tapahtumat olivat aika tuttua kaurapuuroa.

    Tämä ei ollut tyypillinen viiihteellinen elokuva. Toisaalta ei tässä kyllä ollut mitään uutta sanomaa vaan lähinnä jo kaikkien tiedossa olevien asioiden (neuvostoliiton sortuminen, asekaupat jne.) toistamista. Tästä olisi saanut ihan ok-dokumentin tai viihdearvoltaan kolmen tähden leffan. Nyt tämä oli tälläinen sekasikiö jossa dokumentaarinen puoli saa 2 tähteä ja elokuvallinen kerronta saman verran, keskiarvo siis 2/5.
     
  7. tsinivuo

    tsinivuo Guest Guest

    Liittynyt:
    23.03.2002
    Viestejä:
    3 907
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ihan yllättävän ok raina, näin tusinaleffojen kulta-aikana. Olihan siinä taas muutamia epäloogisuuksia jotka häiritsivät.
    Kuka säilyttää aseita kontissa, joka on lukittu pelkästään jollain munalukolla, vartiomattomalla alueella? Oikeasti tussarit olisivat varmaan olleet kadulla, ennen kuin se olisi niistä ehtinyt myymään ensimmäistäkään. :D

    Kyl tämä tarttuu alelaareista mukaan. :)
     
  8. SaLe_X

    SaLe_X Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.10.2002
    Viestejä:
    554
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eihän siellä kontin seinällä ollut kuin muutama ase? Muutenhan kontti oli vaan henkilöllisyyden vaihtoa yms. varten, eli siellä säilytettiin papereita yms. Ja kuka tietää murtautua siihen konttiin, josta tietää vain yksi ihminen? :D
     
  9. TheJambo

    TheJambo Käyttäjä

    Liittynyt:
    08.06.2004
    Viestejä:
    2 272
    Saadut tykkäykset:
    2
    Jes. Tämä tulee kouvolaan parin viikon päästä. Odotellaan..
     
  10. TheJambo

    TheJambo Käyttäjä

    Liittynyt:
    08.06.2004
    Viestejä:
    2 272
    Saadut tykkäykset:
    2
    Lord Of War

    Pohdiskelin hetken aikaa menenkö katsomaan tämän. Nicolas Cage ei kuitenkaan kuulu aivan suosikkinäyttelijöihini. Sitten tuumin, että eipä tässä sunnuntaina ole juuri muutakaan tekemistä. Ja kyllä kannatti mennä katsomaan.

    Elokuva kertoo Yuri Orlovin (Nicolas Cage) tarinan asekauppiaana alusta lähtien. Nicolas Cage tekee kenties parhaan roolinsa ikinä, eikä ärsytä minua kuten tavallista. Myös muut näyttelijät ovat mainioita (esille on nostettava mm. Jared Leto, Ethan Hawke sekä Ian Holm). Bridget Moynahan ei juuri vakuuta, mutta ei suoritus nyt mikään huono ole, vaan rooli on suhteellisen laiha.

    Elokuva alkaa vaikuttavasti. Ensin luulin, että "voi ei, onko tämä joku moraalisaarna" ,kun Nicolas Cage alkaa puhua aseiden lukumäärästä maailmassa jne. Mutta ei se ollutkaan.

    Pidin tavasta jolla elokuvassa käsiteltiin sotia sekä asekauppaa. Vakavia asioita pyöriteltiin ajoittain myös satiirin keinoin, joka miellytti ainakin itseäni. Lisäksi, siinä missä yleensä ajaudutaan käsittelemään asekauppaa lainvastaisena, otti Lord Of War tähtäimeensä asekaupan moralismin ja etiikan, joka varmasti vaikuttaa katsojiin. Kun 13-14 -vuotiaat kävelevät AK-47 olalla valmiina tappamaan, ei näky ole järin kaunis.

    Elokuvaa on rinnastettu Catch Me If You Can:iin ja Blowiin, ja olen samaa mieltä. Elokuva eroaa näistä kuitenkin muutamalla tavalla; kun ensin mainitut käsittelevät teemojaan juurikin lainvastaisina, Lord Of War ei. Lisäksi Catch Me If You Can:in ja Blowin päähenkilöt tekevät asiaansa vain ja ainoastaan rahan takia, kun taas Lord Of War - Yuri Orlov - tekee hommaansa, "koska on hyvä siinä".

    Kaikenkaikkiaan oikein vaikuttava ja ajattelemaan pistävä elokuva. 5-/5
     
  11. Bulli

    Bulli Guest Guest

    Liittynyt:
    04.01.2003
    Viestejä:
    2 083
    Saadut tykkäykset:
    1
    Vakavasta aiheestaan huolimatta kyseessä on melko puhtaasti viihteeksi tehty elokuva. Tämä ei ole mitenkään huono asia sillä menosta ja meiningistä huolimatta onnistuttiin tuomaan hyvin tärkeitä pointteja ja kritiikkiä esiin. Nicolas Cage oli asekauppias Yuri Orlovin roolissa varsin mainio mutta valitettavasti Cagen roolihahmo oli ainut jota kehitettiin kunnolla. Sivuhahmot (mm. Jared Leton esittämä Vitaly Orlov) jäivät hieman pinnallisiksi. Tämä olikin elokuvan ainut suurempi vika. Mielenkiintoisesta aiheesta on Andrew Niccolin käsissä muotoutunut myös mielenkiintoinen elokuva joka pitää hyvin otteessaan koko parin tunnin kestonsa ajan. 4/5.
     
  12. an-ti

    an-ti Guest Guest

    Liittynyt:
    27.09.2003
    Viestejä:
    101
    Saadut tykkäykset:
    0
    Cage veti hyvin, niin kuin yleensä. Ja hyvä leffahan tämä oli, vaikkakin ehkä ahdistavin mitä olen pitkään aikaan katsonut. Plussaa usa, englanti, ranska jne. -kritiikistä.

    Hienosti tehdyt alkutekstit. Äidin ja lapsen viidakkovesurointi oli karua, ja elokuvan loppu oli muutenkin aika lohduton. Vitalyn kuolema oli vähän liian ennalta-arvattava.

    kolme-puol viidestä.
     
  13. makeH

    makeH So what?! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    14.01.2003
    Viestejä:
    966
    Saadut tykkäykset:
    4
    Tuli juuri katsottua kiekolta ja olipa pitkästä aikaa hyvä leffa Cagelta.Sarkastinen ja jopa humoristinen kertojaääni ja Yurin letkautukset toimivat hyvin.Loppupuolella tuli tosiaankin pelko puseroon,onko loppuratkaisu taas kliseemäinen "perhe voittaa aina ja lapset on kivoja"mutta mitä vielä.Elokuvassa tuli minusta hyvin esille se totaalinen kaksinaismoraalisuus jolla tätä maailmaa pyöritetään, valitettavasti.Loppuratkaisu oli myös hyvin tehty,murtuuko Yuri vai jatkaako bisnestä?Suorastaan piristävä elokuvanautinto :naminami:
     
  14. babushka

    babushka Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2003
    Viestejä:
    528
    Saadut tykkäykset:
    2
    Hyvä pätkä, sanoisin about 5.36/7
     
  15. Weitec

    Weitec Valvoja Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    2 363
    Saadut tykkäykset:
    3
    jaa-a, odotin enemmän ryminää. toisin kävi.
    e oikein tykänny :cool:
     
  16. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Niin, olisi taas kannattanut se kotelon takakannen juonikuvaus lukea ;)
     
  17. Weitec

    Weitec Valvoja Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    2 363
    Saadut tykkäykset:
    3
    eihä siinä hässäkässä kerinny tutustumaan :rolleyes:
     
  18. petma

    petma Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    23.04.2002
    Viestejä:
    1 710
    Saadut tykkäykset:
    1
    DVD:ltä tuli Lord of War katsottua. Tarina kulki jouhevasti eteenpäin ja muidenkin mainitsema moraalisaarna jäi pois. Itse en myöskään kuulu Nicolas Cagen suurimpiin ihailijoihin, mutta Yuri Orlovin rooliin hän sopi mainiosti. Paljon tämä elokuva oli juuri Yuri Orlovin ympärille kirjoitettu, joten muut tarinan hahmot jäivät turhankin vähälle huomiolle.

    4/5
     
  19. kinks-58

    kinks-58 Scorpio on the dark side Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.10.2001
    Viestejä:
    1 850
    Saadut tykkäykset:
    26
    OT osin, sikäli että ei liity threadin leffaan..

    Itse EN KOSKAAN lue noita takakannen juonikuvauksia kuin pätkän sieltä, ja toisen täältä. Aikoinaan kun oli vielä olemassa (sori nuoremmat lukijat, ette varmaan edes muista/tiedä) VHS-leffoja ainoastaan saatavilla, (ok, myös muutama BETA ja VIDEO 2000) niin petyin muutaman kerran pahasti kun takakannessa oli loppuratkaisu kerrottu.
    Sen jälkeen en ole enää ottanut selvää kuin arvosteluista ym. tietoja ja sitten valitsen leffan. Tosin usein myös ilman mitään tietoa k.o. leffasta.

    Lisäys: Kyseinen leffa oli muuten mielestäni TODELLA LOISTAVAA TYÖTÄ Gagen osalta, eikä muutenkaan huono...
     
  20. DVDdude

    DVDdude Guest Guest

    Liittynyt:
    22.10.2001
    Viestejä:
    468
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hieno elokuva, joka antoi paljon ajattelemisen aihetta.

    Kannattaa katsoa nyt perään tämä discovery channelin tuottama "history of machine gun". Loppupuolella tulee samoja asioita käsiteltäväksi, kun suurvallat tukivat omia pyrkimyksiään aseellisessa muodossa köyhissä maissa kylmän sodan aikaan. (ja mitä sitten tapahtui kun rautaesirippu sortui, mutta aseet jäivät) Koska survallat eivät halunneet suoranaisesti tukea minkään tietyn maan sotilasjunttaa tai aseellista oppositiota, he turvautuivat asekauppiaisiin. Lord of wareihin.

    Osa 1
    http://www.youtube.com/watch?v=Pi3al8YDzpk

    Osa 2
    http://www.youtube.com/watch?v=nHdHkZmPS00

    Osa 3
    http://www.youtube.com/watch?v=3turfKJzYtw

    Osa 4
    http://www.youtube.com/watch?v=NDEQ9u52q0g

    Osa 5
    http://www.youtube.com/watch?v=9-BToqh4lOg

    Imdb triviassa mielenkiintoista tietoa.