Viimeksi katsomasi elokuvat

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana AnssiM, 20.03.2005.

  1. theend

    theend Guest Guest

    Liittynyt:
    26.12.2004
    Viestejä:
    72
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joulun saldona:


    Léon -94
    Hieman vaikea kommentoida. Ei puolen välin jälkeen enää meinanut keskittymiskyky riittää. Pitkäsyttävä ja huonosti "näytelty"(Reno)
    1 1\5


    Bronx Warriors 2 -83

    Trashin paluu. Ei yhtä viihdyttävä kuin ykkösosa, mutta kelpo pullistelua kehnoilla näyttelijöillä.
    3-\5


    Pulp Fiction -94

    Ei vieläkään (5 katsele kerta) auennut Tarantinon suuruus. Keskitason leffa, keskitason dialogilla. Poikkeuksena muihin tämän setin elokuviini, tästä löytyi muutamia hyviä näyttelijöitä. Kyllä taämä kuitenkin muut Tarantino tuotokset pesee.
    3\5


    Alien: Resurrection

    Huh aivan karmea tehelmys. Käsikirjoitus ja varsinkin dialogi ihan käsittämätöntä huttua. Aah ja sitten näyttelijät, Weaver on ainoa joka jatain tekee elokuvassa. Kaiken huippuna oli tuon Quadrilogy boxi kehno kuvanlaatu.
    1\5


    Täytyy palata taas takaisin noiden Italia leffojen pariin. Näyttelijä suorituksetkin on tasaisempia.:thumbsup:
     
  2. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 313
    Saadut tykkäykset:
    602
    Enpä voisi olla enempää toista mieltä. Siis jos sinun mielestäsi Leon on pitkäveteinen elokuva ja Reno huonosti näyttelevä näyttelijä, niin ei voi muuta kuin pahoitella huonoa leffamakuasi...

    No makunsa kaikilla :rolleyes:

    On varmaan parempi jos todellakin pysyt siellä Italia osastolla ;)
     
  3. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 313
    Saadut tykkäykset:
    602
    21 Grams ****½
    Olipa hieno ja koskettava elokuva. Alussa hieman epäilytti toi kohtauksesta toiseen pomppiminen, mutta eipä sitä tarvinnut kauaa ihmetellä kun juoni ja loistavat näyttelijät veivät mukanaan. Sean Penn, Naomi Watts ja Benicio Del Toro tekevät kaikki sen luokan suoritukset, että oikein tippa meinasi tulla linssiin muutamassa kohtauksessa. Aika värisytävä kokemus.

    Easy Rider ****½
    Kaksi tyyppiä ajaa moottoripyörillä pitkin Amerikkaa ja polttavat pilveä. Siinä samassa selviää, että "Freedom" 60-luvun Amerikassa ei ollutkaan niin vapaata kuin tekijät olivat sen aikoinaan luullet olevan. Jotta elokuvaa todella ymmärtäisi pitäisi luultavasti olla vähintään 50v. ja amerikkalinen, joten analyysi loppuu tähän. Easy Riderissa on kuitenkin paljon vastustamatonta vetovoimaa ihan elokuvallisessakin mielessä. Siitä lähtien kun Born To Be Wild pärähtää ulos kaiuttimista elokuva nappaa vastustamattomasti mukaansa. Elokuva on täynnä upeita maisemia upeasti kuvattuina ja loistavaa musiikkia. Eikä unohdeta ylikarismaattista Peter Fondaa ja hänen hauskaa aisapariaan Dennis Hopperia pääosissa jotka suorastaan säteilevät ruudulla. Miehet myös kirjoittivat yhdessä tarinan ja Hopper myöskin ohjasi. Jack Nicholson käy myös tekemässä unohtumattoman roolisuorituksen viinaan menevänä lakimiehenä joka lyöttäytyy sankareidemme matkaan. Easy Rider on ehkä yksi tärkeimmistä amerikkalaisista elokuvista, mutta minulle se on vain hienoa viihdettä.
     
  4. Eastwood1

    Eastwood1 You brought two too many. Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.12.2003
    Viestejä:
    1 875
    Saadut tykkäykset:
    1
    Toissapäivänä piti tuloksia odotellessa keksiä jotain tekemistä. Katsoin siis:

    Huuliharppukostaja

    Niin, eiköhän tästä ole aika paljon kaikki jo sanottu. Alun juna-asema, lopun final countdown ja kaikkien loistavat roolisuoritukset. Hienoa. Musiikkia unohtamatta.

    5/5

    Professional, lähti 21 Grammaa metsästyslistalle;)
     
  5. TheJambo

    TheJambo Käyttäjä

    Liittynyt:
    08.06.2004
    Viestejä:
    2 272
    Saadut tykkäykset:
    2
    Joo kannattaa se on top20-kamaa
     
  6. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Ging chaat goo si
    Viihdyttävä Chan-pätkä sieltä paremmasta päästä. Komedia ja toiminta oli sopivasti painotettuina, "tyly" loppuratkaisu miellytti. :):):)½

    In a Lonely Place
    Bogartin tärkeimmistä elokuvista valitettavasti ehkä vähiten tunnettu. Hieno ihmissuhdekuvaus taustalla vellovan murhan sävyttämänä. Bogartilta vahva roolisuoritus äkkipikaisena käsikirjoittajana. :):):):)½
     
  7. Helik

    Helik Guest Guest

    Liittynyt:
    11.09.2005
    Viestejä:
    98
    Saadut tykkäykset:
    0
    Gladiator Ei sitten iskenyt alkuunkaan. crowe tekee hienon roolityön mut ei iske niin ei iske. Joku tässä ei ollut minua varten. Lieneekö syynä väsymys vai se ettei kyseinen aihe kiinnosta. kuitenkin 2+/5 Elokuva oli kyl nätti ilmeeltään

    A Beautiful Mind Elokuva aihe kiinnosti ja paljon. Aihe olikin mielenkiintoinen, mutta jotain jäin kaipaamaan. Tiettyihin hahmoihin oltaisiin voitu syventyä enemmän. pisteissä tämä yltää
    3/5
     
  8. Bulli

    Bulli Guest Guest

    Liittynyt:
    04.01.2003
    Viestejä:
    2 083
    Saadut tykkäykset:
    1
    The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe. Tämän kanssa kävi juuri niin kuin pelkäsinkin. Tarina ei vain ole tarpeeksi hyvä kirjaksi, saati sitten elokuvaksi. Tässä ärsytti liian monia asia jo ennen puoliväliä, pahimpana silmille hyppivät kristilliset vertaukset. Tietysti tässä suhteessa elokuva on vain kirjalle uskollinen. Toki tässä oli hyviäkin osia (etenkin ensimmäinen puolituntinen) mutta kokonaisuutena jäädään silti aika heikoille.

    Hyvinä puolina voisi mainita mm. lapsiporukan nuorimmaista (Lucya) näyttelevän Georgie Henleyn joka oli varsin hellyttävä pikkutyttö. Eikä muissakaan näyttelijöissä varsinaisesti vikaa ollut, vain lievä vaisuus jäi mieleen (ja Aslanin munaton karjunta häiritsi). Lisäksi soundtrack oli oikein kelvollista tavaraa. Jos olisin kymmenisen vuotta nuorempi niin olisin luultavasti pitänyt tästä huomattavasti enemmän. Selkeästi tämä olikin lähinnä lapsille suunnattu. 2+/5.
     
  9. Vargas

    Vargas Guest Guest

    Liittynyt:
    15.10.2005
    Viestejä:
    324
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joulun aikaan on tullut kyllä katseltua lähes ainoastaan mainioita elokuvia...

    The Pink Panther (1963)
    - Clouseau -sarjan ensimmäinen elokuva. Alastomat aseet ovat kyllä paljon velkaa näille. David Niven ja Peter Sellers ovat pääkoheltajat, ja naiskauneutta edustaa mm. ihana Claudia Cardinale. Paras kohtaus on ehkä lopun autohurjastelun lisäksi hotellihuonekohtaus, jossa henkilöitä liikutellaan ympäri huonetta melko mestarillisesti.
    3½ / 5

    A Shot in the Dark (1964)
    - Pitäisin tätä jopa ensimmäistä elokuvaa hieman parempana. Helmiä ovat mm. Clouseau naturalistien kanssa, kasakkatanssi sekä kellonsäätöjuttu. Toiseksi paras hahmo on Herbert Lomin näyttelemä poliisipäällikkö, jolla tuntuu olevan kravatti liian kireällä Clouseaun suhteen.
    4- / 5

    Vredens dag (1943)
    - Carl Theodor Dreyerin kuvaus 1600-luvun Tanskan noitavainoista on jotakin erittäin kaunista ja vaikuttavaa. Asia, joka muiden mukana erottaa elokuvan mm. The Cruciblesta, on hidastempoisuus. Tämä ei tarkoita, että elokuva olisi tylsä. Vanhan naisen poltosta siirrytään joustavasti kuvaamaan lehtimetsän kauneutta (tämän kauniimpaa luontoa ei monessa elokuvassa ole) ja nuoren parin onnea. Naispääosanesittäjä näyttelee sellaisella otteella, että alta pois. Tanskan kieli ei minun korvissani tule milloinkaan kuulostamaan hyvältä, mutta ei se tässä elokuvassa pahemmin häiritse. Yllättävää muuten, että tämä pääsi natsisensuurista läpi (Tanskahan oli Saksan miehittämä).
    5- / 5

    Diaboliques, Les (1955)
    - Mainio jännitysfilmi Ranskasta. Ensimmäiset puoli tuntia luulin, että tulen elokuvaan pettymään, mutta elokuvan loppupuolella housut meinasivat mennä pesuun. Mestarillista jännityksen rakentelua pienten tapahtumien varaan.
    Vasta siinä vaiheessa, kun mies nousi ammeesta ja otti tekosilmät päästään pois, tajusin juonen jujun. Jännitys säilyi siis viimeiseen asti.
    4½ / 5

    El Dorado (1966)
    - Howard Hawksin elokuvissa Rio Bravo, El Dorado ja Rio Lobo (en ole nähnyt) on suurinpiirtein samanlainen juoni. Tässä westernissä sheriffi (krapulassa hikoileva Robert Mitchum) ja hänen apulaisensa (mm. Wayne ja James Caan) taistelevat McLeodin porukkaa vastaan. Henkilöitä on enemmän kuin Rio Bravossa, ja niin myös naisia. Michele Carey nahkahousuissaan on melkoinen ilmestys. Tässäkin elokuvassa huumori (mm. Caan surkeana ampujana) toimii, ja tunnelmaa riittää. Ei tämä paljon Rio Bravolle häviä.
    4+ / 5

    Règle du jeu, La (1939)
    - Jean Renoirin filmi kommentoi ranskalaisen yläluokan elämää. Porukka metsästää (jos tätä ilmaisua voi käyttää) jäniksiä, ja harrastaa nopeasti vaihtuvia ihmissuhteita. Renoir onnistuu pitämään suhdevyyhdin hyvin kasassa. Vaikka elokuvan nimi on Pelin säännöt, niin ei porvareillakaan näy montaa sääntöä olevan, kuka on kenenkin kanssa. Gosford Park tuli paikoitellen mieleen, koska tässä kuvataan myös palvelijoiden tekemisiä.
    4 / 5

    His Girl Friday (1940)
    - Charles MacArthurin sanomalehtimaailmaan sijoittuvasta komedianäytelmästä The Front Page on tehty ainakin puolenkymmentä elokuvaversiota, ja tämä saattaa hyvinkin olla niistä parhain (ainakin samalla tasolla kuin Wilderin elokuva). Cary Grant ei ollut ajan elokuvissa pelkkä komistus, vaan hän osasi todellakin näytellä. Tässäkin hän koheltaa kiitettävästi yhdessä vastanäyttelijänsä Rosalind Russellin kanssa.
    4+ / 5

    It's a Wonderful Life (1946)
    - Jokajouluinen klassikko tuli katsottua nyt ensimmäistä kertaa kokonaan. Stewart sopii kuin nakutettu kiltin miehen rooliin. Loppukohtaus saa melkein oikeasti uskomaan enkeleihin, ja maailmaan kyynisesti suhtautuva allekirjoittanutkin uskoo taas parempaan huomiseen.
    5- / 5

    Being John Malkovich (1999)
    - Elokuva oli todellakin positiivinen yllätys. Tämä ei mahdu moneen muottiin monen muun elokuvan kanssa. mistä jo itseisarvona plussaa. Malkovichilla on mahtanut olla hauskaa, kun hän on saanut näytellä omaa arkipäivän (oletettua) itseään.
    4+ / 5
     
  10. niiles

    niiles Sugar plum fairy Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 969
    Saadut tykkäykset:
    1
    Varjoja paratiisissa (1986) :) :) :) :)
    Kaurismäen parhaita tuotuksia. Läpi elokuvan erittäin hyvä tunnelma, jota ei pilaa suomalaiselle elokuvalle tyypillinen liika (turha) puhuminen. Kaikki oli sopivan pelkistettyä, mutta kuitenkin elokuvallisesti hieno teos. Pituus oli vain 71 minuuttia, mutta tässä muodossaan riittävä.

    Sibelius (2003) :) :)
    Aineksia olisi ollut kunnolliseenkin elokuvaan, mutta tässä tarinankerronta jäi kovin valjuksi. Kohtaukset olivat monesti lyhyitä, vain yhden elämäntilanteen kerralla kuvaavia eikä näin kovin hyvin seuraavaan sopivia tai tarinaa rakentavia. Hieman häiritsi myös jatkuvat ja epäonnistuneet aikahyppäykset nuoruuden ja vanhuuden välillä. Sibeliuksen tarinasta olisi voinut tehdä kiinnostavamman ja paremman elokuvan, hieman dramatisoimalla tai kirjoittamalla elämänkertaa uudelleen. Toivottavasti joku tarttuu tulevaisuudessa aiheeseen uudelleen. Henkilökuvaelokuvat ovat yleensä mielenkiintoisia.
     
  11. Eastwood1

    Eastwood1 You brought two too many. Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.12.2003
    Viestejä:
    1 875
    Saadut tykkäykset:
    1
    Eilen ostin, tänään katsoin, ja tänään petyin. Mikä leffa?

    Evil Dead 2 - Dead by Dawn

    Takakansi petti ja pahan kerran. Tai sitten vaan lähdin katsomaan ihan väärällä asenteella, tämä oli nimittäin puhdas komedia. Alussa ajattelin, että Campbell vetää tahallaan vähän yli, mutta sitten selvisi, että komediaahan tässä tehdään. Ei siinä mitään, Campbell veti roolinsa loppujen lopuksi melko hyvin. Pari maittavaa one-lineria eksyi mukaan. Tehosteet olivat kaukana ykkösosan tasosta, mutta kyseessä onkin aivan eri genren leffat.

    Ihmetytti vaan, että miksi tuo piti mennä pilaamaan K-18 leimalla, melkein pelottikin jossain vaiheessa. Ei yltänyt missään muodossa ykkösen rinnalle, tosin kahdessa/kolmessa kohtaa vähän hymähdin. Kerran hörähdin.

    1½/5
     
  12. Wick

    Wick Say it in slugs Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.11.2002
    Viestejä:
    2 150
    Saadut tykkäykset:
    1
    Natural City

    Korean versio Blade Runnerista. Visuaalisesti näyttävä toimintascifipätkä, jossa juoni on kuitenkin aika ohut, kuten myös henkilöhahmotkin. Ja tosiaan yhteneväisyyksiä BR:iin oli minusta aika paljon (tosin siitä on vuosia kun olen nähnyt BR:n), ainakin elokuvan maailman visuaalisuus oli aika samantyylistä. Puvustuksesta iso plussa, elokuvan kyborginjahtauserikoisjoukot olivat todellisia badasseja. 3/5.
     
  13. Helik

    Helik Guest Guest

    Liittynyt:
    11.09.2005
    Viestejä:
    98
    Saadut tykkäykset:
    0
    Serenity Tämä vihdoin postilaatikkoon kolahti ja kyllä se tietenkin heti piti katsoa. Tykkäsin ja paljon, tietty mukana on fanityttö pisteitä. Vanhat tutut hahmot oli jälleen kiva nähdä ja elokuva oli myös näyttävä ja juoni toimi hyvin. 4½/5
     
  14. theend

    theend Guest Guest

    Liittynyt:
    26.12.2004
    Viestejä:
    72
    Saadut tykkäykset:
    0
    No en sitten palannut Italia tuotosten pariin suoraan, vaan tyhmyyksissäni kidutin vielä itseäni.


    Gladiator -00

    Toinen katselu kerta vahvisti kyllä tämän elokuvan huonouden. Onneton käsikijoitus, eikä appelsiinikainaloa ole luotu kuin kahteen ilmeeseen(no yksi kuitenkin enemmän kuin Keanulla). Kuvaus oli kyllä hienoa ja Oliver Reed toi hyviä muistoja. Pelottava ajatus olisi kärsiä tästä pidennetty versio.

    2 / 5




    Sin City -05

    Pitkästä aikaa hyvä leffa uudenmantereen puolelta. Sarjakuvana ei Sin City ole koskaan ollut niitä sykähdyttävimpiä, enkä muutenkaan ole Millerin tuotannon fani, ehkä 80-luvun lopun Yön ritari ja Hard Boiled kolisivat jonnin verran.
    Pidin paljon leffan visuaalisesta ilmeestä ja tuosta onnistuneesta sarjakuvamaisuudesta.
    Pienenä miinuksena hieman liian pitkä kesto tai ainakin näin eka katselukerralla tuntui pientä puutuneisuutta. Tuosta huolimatta tästä voisi tuon pidennety version sitten aikanaan tarkastaa.

    4-/5



    The Silence of the Lambs -91

    Toinen katselu kerta(on jäänyt muutaman kerran kesken) ja huh huh Foter "etsivänä" ja Sir... ihmissyöjänä. En ymmärrä tämän elokuvan jännitys momenttia, enkä kait paljo muutakaan.:OI :confused:


    1,5 / 5


    ja sitten se paluu saapasmaahan

    The Strange Vice of Mrs. Wardh -71

    Uuden jenkki julkaisun ansiosta tämkin on nyt nähty eriomaisella kuvanlaadulla. Omasta mielestäni yksi parhaita gialloja mitä on tehty tai olen onnistunut näkemään. Mageita kamerakulmia, hienoja värejä(so 70`s), verisiä murhia, alastomia naisia ja N. Orlandi loistavat musiikki. Tätyykin tykittää tuo heti uudelleen tämän jälkeen.


    4,5 / 5


    Kyllä loma on hienoa voi nauttia ja kiduttaa itseään elokuvilla. Kaupanpäälle saa vielä massan kohotuksen, suklaalla ja kinkulla.
     
  15. Miikka720

    Miikka720 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.02.2004
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämän päivän saldo: kolme leffaa.

    Narnian Tarinat: Velho ja Leijona

    Aika perusfantasiaa, mutta onneksi hyvin tehtyä sellaista. Tehosteet olivat suht. onnistuneita, kuitenkaan Potterin ja King Kongin tasolle ei ylletä.
    Musiikki aivan helvetin hyvää, taitaa mennä OST hankintaan.
    Näyttelijöitä en osaa arvostella, joten jätän sen puolen sikseen.

    4/5

    Helmiä ja Sikoja

    Ei niin hyvä kuin odotin. Tarinan lopetus oli kyllä sopivan kiero. Harmitonta viihdettä, arvosanaksi joku

    3-/5


    xXx2: State of the Union

    Johonkin täytyi tuhlata Filmtownin lahjakorttia, joten vuokrasin tämän. Messevää toimintaa, aivot narikassa kelpo viihdettä. Kovin monet kliseet kyllä ärsytti. Etenkin se pakollinen loveshit. Suosittelen niille, joille maistuu helposti pureksittava toiminta eikä gangstameininki haittaa.

    Viihteenä 4/5
    Leffana 2,5/5
     
  16. dixi

    dixi Guest Guest

    Liittynyt:
    25.02.2003
    Viestejä:
    713
    Saadut tykkäykset:
    2
    Haute Tension

    Sinänsä ihan pätevä kauhuleffa, mutta lopun
    twisti, jossa sankarinainen olikin murhaaja oli aivan päätön. Totta kai elokuvan alkupuolella oli muutama vihje tätä tukemassa ja itsekin sitä epäilin huoltoasemakohtauksesta lähtien. Tosin ajattelin, että niin typerää ratkaisua ei ole voitu tehdä. Tällaisella twistillähän ei nyt sinänsä kaikessa järjettömyydessäänkään tule mitään juoniaukkoja, kun koko tarina on mielisairaalassa riutuvan päähenkilön kertoma, mutta aika halvalla mentiin.

    Silti suhkot onnistunut tuotos, mukana on monta aika räväkkää kohtausta. Tosin ei tässä nyt kauhua juurikaan ollut.

    2,5 / 5


    Calvaire

    Tämä olikin jo toista luokkaa. Todella musta komedia. Itselleni näinkin synkkä huumori puree, mutta veikkaan että moni voi vittuuntua leffan jälkimmäisellä puoliskolla. Tässäpä olisikin oiva jouluelokuva vuotuisesti esitettäväksi vaikkapa Lumiukon jälkeen.
    Texas Chainsaw Massacre -pastissi oli hauska juttu myös.

    4 / 5
     
  17. petma

    petma Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    23.04.2002
    Viestejä:
    1 710
    Saadut tykkäykset:
    1
    Closer (2004)

    Kuvaus neljän henkilön keskinäisistä suhteista. Mike Nichols ohjaus toimi hyvin ja vaikka kerronta oli teatterimainen niin se sopi tarinaan loistavasti. Portman ja Owenin suoritukset olivat hienoja eikä Roberts kokonaan päässyt leffaa pilaamaan.

    4/5


    Anchorman: The Legend of Ron Burgundy (2004)
    Will Ferrell 1970 - luvun uutisankkurina. Kokonaisuutena muutamaa hauskaa kohtausta lukuunottamatta moneen kertaan nähtyä komiikkaa sekä naisten ja miesten vastakkain asettelua. Parasta antia olivat hyvät cameo-roolit.

    2/5
     
  18. Detox

    Detox Guest Guest

    Liittynyt:
    14.05.2005
    Viestejä:
    372
    Saadut tykkäykset:
    0
    Big fish: Päättettiin kavereittein kanssa katsoa parit leffat ja tämä oli niistä ensimmäinen. Odotin tältä elokuvalta paljon koska sitä oltiin täällä kehuttu ja kuulemma tarjoaisi vähän herkistymistä:). Noh jouduin vähän pettymään koska elokuva ei ollut yhtään sen lainen kuin luulin mutta oli silti katsottava. Tarina kerrottiin hyvin ja hahmot olivat hyvin valittu. Tämä elokuva olisi varmasti iskenyt paremmin yksin katsottuna mutta porukassa ei oikein toiminut:weep:.

    porukassa katsottuna :) :) :) /5
    Yksin katsottuna :) :) :) :) /5

    The texas chain saw massacre (1974): Tämä oli sitten toinen mikä katsottiin ja ei kyllä iskenyt. Kannessa kehuttiin vuosisadan parhaimaksi kauhu elokuvatksi Manaajan kanssa mutta manaajan nähneenä tämä nosti lähinna turhautumista ja naurun pyrähdyksiä:eek:. Elokuva oli tylsä ja ei toiminut ollenkaan, hahmot olivat pinnalliset ja heidän kohtaamansa tuomio ei liikuttanut ollenkaan.
    Kohta jossa yksi veljista (se lihava) jahtaa nais henkilöä moottori sahalla yöllä sai minut nauramaan kuin hullu:D (saatan myös olla vähän mielenvikainen joten tämä voi selittää asian;) )
    . Tämäkin elokuva olisi ehkä iskenyt paremmin yksin mutta epäilen.

    :) /5
     
  19. Bulli

    Bulli Guest Guest

    Liittynyt:
    04.01.2003
    Viestejä:
    2 083
    Saadut tykkäykset:
    1
    Domino. Mielenkiintoisesta aiheesta huolimatta tämä ei oikein iskenyt. Syitä on monia, pahimpana käsikirjoitus, joka ei etenkään loppupuolella pysynyt ollenkaan kasassa. Aivan liikaa turhia juonenkäänteitä ja muutamassa kohtaa jotain asiaa seliteltiin pitkään ja sitten vaan todettiin kylmästi "ei se mennytkään noin, valehdeltiin". Tietyissä tapauksissa tuollainen toimii mutta tällä kertaa ei. Toinen huono piirre oli älytön leikkausten/kuvafiltterien käyttö. Kuvitelkaa katsovanne parituntista musiikkivideota niin pääsette aika lähelle fiilistä.

    Hyvinä puolina voisi mainita soundtrackin joka sopi leffan asenteeseen varsin mainiosti. Lisäksi muutamia näppäriä kohtauksiakin löytyi ja Keiraa nyt on aina mukava katsella ja kuunnella. Keira Knightleyn lisäksi myös Mickey Rourke teki hyvän roolisuorituksen vaikkei aivan Sin Cityn Marvin tasolle päässytkään. Melko samanhenkinen hahmo kuitenkin kyseessä. Aiheessa olisi ollut potentiaalia vaikka miten erinomaiseen elokuvaan mutta nyt jäädään siitä valitettavan kauas. 3-/5.
     
  20. VilleR

    VilleR Guest Guest

    Liittynyt:
    10.12.2005
    Viestejä:
    92
    Saadut tykkäykset:
    0
    Raid

    Paras Suomi-elokuva pitkään aikaan! Juoni oli hyvä, samoin henkilöhahmot ja näyttely. Varsinkin hieman pullea komisario Jansson oli Oiva Lothanderin esittämä loistava. Elokuva ei lyönyt missään kohtaan yli

    vaikka niin pelkäsinkin käyvän kohdassa, jossa Raid meni pelastamaan rakastaan majakasta ja alkoi kylmentää porukkaa. Tämä oli kuitenkin käsikirjoitettu ja kuvattu oikein hyvin.
    Kaikin puolin erinomainen Suomi elokuva, tästä ei paljon enää parane.

    4½/5

    Hip Hip Hora

    Tämän elokuvan meille tarjosi koulu, enkä sitä olisikaan ikimaailmassa mennyt itse omasta tahdostani katsomaan. Ruotsalaisia en ole perinteisesti suosinut, eikä tämäkään elokuva oikein vakuuttanut ruotsalaisten elokuvantekotaidoista. Elokuvan musiikit oli valittu todella huonosti, eivätkä näyttelijä suoritukset oikein säväyttäneet ja 7-luokkalaiset tuntuivat vielä liian nuorilta tuommoiseen ryöpytykseen.

    Ketsuppipullo letkautukset olivat kyllä hauskoja, varsinkin viittaus elokuvan lopussa pelasti vähän.

    Lisäksi filmi, jota katsoimme, oli todella huonossa kunnossa. Filmillä näkyi todella paljon hiuksia ja muuta roskaa. Lisäksi vähän väliä mukana hyppelehti vielä ärsyttäviä vihreitä kukkasia.

    2/5

    Eila

    Elokuva kuvasti hyvin suomalaisten siivoojien taistelua valtiota vastaan laittomista irtisanomisista. Mukaan oli vielä mahdutettu hyvin Eilan perheen sisäinen tilanne. Elokuvan alku oli parasta koko 2 tuntisen ajalta. Kohtaus, jossa siivoojat jynssäsivät marmorisia rappusia ja tauluja hyvin valitun taustamusiikin kanssa oli suorastaan sanottuna mahtava. Muu elokuva ei sitten enää yltänytkään vastaavanlaiseen mieltäylentävään tilaan.

    Kokonaisuutena oikein kiva elokuva, joka loppui oikein hienosti

    Kivaan ja hyvin valittuun kohtaukseen, jossa siivoojat lakaisivat koulun lattioita ihan mukavan loppusävelmän tahtiin.

    3½/5

    The Truman show

    Loistava elokuva! Se kuvasi hienosti Trumanin elämää lavastekaupungissa. Kaikki oli loppuun asti mietittyä (niin elokuvan, kuin Trumaninkin huijaamisen kannalta). Trumanin ”isä” joka kehitti koko idean ja kaupungin oli myös yhtä mahtava hahmo luin Truman itsekin.

    Elokuva ei varsinaisesti ollut missään kohtaa erikoisen näyttävä tai mukaansa tempaava, mutta liimasi TV-ruudun eteen hyvin kahdeksi tunniksi.

    5-/5