www.eroakirkosta.fi

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana Damned, 05.06.2004.

?

Kuulutko kirkkoon?

  1. Kyllä - käyn säännöllisesti kirkossa

    10 ääntä
    1,5%
  2. Kyllä - mutta kirkossa tulee käytyä todella harvoin

    125 ääntä
    18,9%
  3. Kyllä - en tosin käy kirkossa koskaan mutta ei ole tullut mieleen erota

    126 ääntä
    19,0%
  4. En - enää... olen eronnut kirkosta

    372 ääntä
    56,2%
  5. En ole koskaan kuulunutkaan

    51 ääntä
    7,7%
  1. code.666.

    code.666. Guest Guest

    Liittynyt:
    29.04.2003
    Viestejä:
    1 226
    Saadut tykkäykset:
    1
    Eikö? mielestäni http://www.armo.fi on aika hyvä esimerkki ev.lutin "liity kirkkoon" mainoskampanjasta.
     
  2. void

    void Guest Guest

    Liittynyt:
    21.01.2003
    Viestejä:
    1 121
    Saadut tykkäykset:
    3
    Ottamatta sinänsä kantaa onko joku oikein vai väärin sitä voi miettiä onko niin ettei kirkko mainosta, vai niin ettei keskimääräinen kristillisen kasvatuksen saanut suomalainen tiedosta kirkon tiedotusta sinänsä koska se on integroituna niin syvälle yhteiskunnan toimintaan.
     
  3. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Jos olen oikein ymmärtänyt, niin se eroaminen on helpompaa kuin liittyminen. Jos liityt kirkkoon aikuisiällä, sinun pitää kertoa miksi haluat liittyä ja luetella ulkomuistista Isä meidän-rukousta, 10:tä käskyä, Uskontunnustusta jne. (ne jotka ovat riparin käyneet, saattavat muistaa mitä siellä piti opetella). Kakarana pakkoliitetyt tosiaan opiskelevat uskonasiat siellä riparilla ja varmaan sen jälkeen ainakin omilla aivoillaan ajattelevat päättävät itse, haluavatko kuulua kirkkoon ja mitä uskonto merkitsee. Jos pakana haluaa erota kirkosta tai saituri päästä eroon veroista, siihen riittää tosiaan ilmoitus.

    Kirkolla on mielestäni samanlainen oikeus mainostaa itseään ja houkutella liittymään kuin eroakirkosta.fi:n kaltaisilla toimijoilla kehottaa ihmisiä eroamaan kirkosta. Itse kuulun kirkkoon ja tulen kuulumaankin (vaikka tulotasoni huomioiden maksan todella paljon kirkoillisveroa:D). Mutta jokainen tyylillään ja omantuntonsa mukaan!
     
  4. Shmn

    Shmn Guest Guest

    Liittynyt:
    02.12.2004
    Viestejä:
    346
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lähetin maistraattiin toissapäivänä eroilmoitukseni sähköpostilla ja pyysin vahvistusta mutta vastausta ei ole vielä tullut. Laitan vielä varmuuden vuoksi postiin tuon eroakirkosta.fi -tulosteen.

    Jumalaan en ole uskonut aikoihin, ja vaikka olisinkin ja uskoisin, eroaisin todennäköisesti kirkosta (vaikeahan sitä tosin on spekuloida kun ei usko). Se, että olin kirkossa näinkin kauan johtuu vain laiskuudestani tehdä asialle mitään ja toimia asenteitteni mukaisesti. Ehkä ajattelin ettei se lopultakaan tee suurta eroa olenko nimellisesti jäsen vai en, mutta nyt haluan ehdottomasti jälkimmäistä.

    Kirkon ja raamatun opetukset eivät vastaa käsityksiäni ja ajatuksiani maailman metafyysisestä ja moraalisesta luonteesta, vaikka jaankin monia kristinuskon vaalimia arvoja. Mielestäni kristinuskon ja kirkon asema yhteiskunnassa on myös hyvin epätasa-arvoinen muihin uskontoihin ja aatteisiin nähden eikä uskonnonvapaus toteudu.

    P.S. Mielestäni tuolla "sata syytä" -sivustolla on hyviä argumentteja, vaikka monia voidaankin varmasti kritisoida.
     
  5. JaniH

    JaniH Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.08.2000
    Viestejä:
    6 723
    Saadut tykkäykset:
    15
    Vahvistus tulee muutamassa päivässä tavallisessa postissa. Joulun aika voi tietenkin viivästyttää tuota.
     
  6. mikax7x

    mikax7x Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.06.2002
    Viestejä:
    171
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olet väärässä nimittäin Tampereen seurakunta on mainostanut sivustoa www.kuulukirkkoon.fi jossa kerrotaan miten kirkkoon voi liittyä. Eikö tuo ole ev.lut kirkkoon kuuluva seurakunta? :)

    Mutta edelleenkin kirkosta eroamiselle on suurempi tilaus, koska suuri osa suomalaisista kuuluu kirkkoon vain tavan vuoksi, koska vanhemmatkin ovat kuuluneet ja ovat olleet liian saamattomia eroamaan. Mitä vähemmän suomalaisia kuuluu kirkkoon sitä vähemmän kirkolla on sananvaltaa yhteiskunnassa ja tulee aiheelliseksi oikeasti erottaa valtio ja kirkko toisistaan. Siksi ainakin omasta puolestani suosittelen kirkosta eroamista kaikille, koska näin saadaan taas maailmaa hieman paremmaksi paikaksi elää. Myös yhteiskunnan tehokkuus kasvaa koska kirkolle menevät rahat menisivät kulutukseen. Tästä taas seurausi kansantalouden kasvua, lisää työpaikkoja ja valtiolle lisää verotuloja. Kaikki voittaisivat!
     
  7. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Hyviä argumentteja on muutama (ja kaikki pohjautuu samaan syyhyn), mutta suurin osa on höyrypään paasausta! Ei tällaisella listalla oikein pitkälle tuossa kirkonvastaisuudessa pötkitä, sillä näiden esittäjältä menee uskottavuus... Se ainoa pätevä syy on verotus, ja siihen tuolla listalla viitataan turhan usein. Eli seuraavat "syyt" on kopioitu tuosta Shmn:n linkittämästä listasta: (Tämä kannattais oikeasti pistää hauskoihin linkkeihin, sillä tästä sai pitkästä aikaa parhaat naurut.)

    Tämä kertoo pääasian:
    1. Kirkosta eroaminen on helppoa ja sen voi suorittaa osoitteessa eroakirkosta.fi. Lisäksi kirkosta eroaminen on helpoin tapa säästää merkittävä summa rahaa. Mikään alennuskuponki ei samaan pysty. Eroamalla autat myös kaikkia oikeuksistaan taistelevia vähemmistöryhmiä sekä nopeutat yhteiskunnan positiivista kehitystä.

    ja seuraavana itse kertovat, että:

    7. Kirkko levittää käsitystä, että kirkosta erottaisiin pelkistä verotuksellisista syistä. No tämän sivuston tekijä ainakin mainitsee verotuksen eroamisen syyksi ainakin kohdissa 5,7,16-23,66,66,76,83, 85).

    Nämä on muuten vaan hauskoja syitä:
    18. (x) Syystä ettei Wiccaa hyväksytty viralliseksi uskonnoksi. Eikä pasaismiä!!!

    27. Valtiolliset tv-kanavat esittävät vieläkin useita kertoja vuodessa ev.lut. kirkon jumalanpalveluksia. Joo, niihin menee käsittämättömästi primetimeä! Sunnuntaisin kello 11:han me kaikki ollaan television ääressä. Eiks vois näyttää vaikka jääkiekkoa silloin, tai Wiccojen puunhalailua...

    50. (x) Koulujen tarjoama kristillinen kasvatus ei juuri ota esille ympäristöystävällisyyttä. Matematiikka on kanssa yks aine, sielläkään ei puhuta lajittelusta mitään! Pitäiskö lopettaa laskeminen?

    73. Kirkko on niin huolissaan suosionsa laskusta, että se yrittää kasvattaa suosiotaan vippaskonsteilla, mm. massiivisella mainonnalla ennen jokaista kirkollisvaalia.Ja mitä on eroakirkosta.fi....

    87. Kirkko kerää riveihinsä edelleen paljon psyykkisesti sairaita, joiden pitäisi hakeutua hoitoon, ei kirkkoon. Vaikka kirkko kykenee auttamaan monia heistä, se myös ylläpitää ongelmaa. Nykyaikainen psykologia on useasti tuominnut aktiivisen/fanaattisen jumaluskon psykiatriseksi häiriöksi. Näin varmaan... toisaalta, eiköhän noita päästään nyrjähtäneitä ole porukassa kuin porukassa

    88. Työttömyys koetaan suomessa vieläkin moraalittomana ja työttömyyttä pidetään työttömien omana vikana - kiitos kristillisen etiikan. Jepulis. Että 500 vuotta sitten mentiin tekemään moinen virhe! Missähän kunnossa tämä maa olisi, jos ihmiset eivät olisi tehneet ahkerasti työtä?

    Voi kirkkoa ja kirkkoon kuulumista vastustaa, mutta hei oikeasti nämä syyt ovat todella huonoja! Järkeviä perusteita kaivataan, muitakin kuin tuo ahneus (verosäästö) ja uskonnon merkityksettömyys omassa elämässä. Nuo mä ymmärrän, mutta muuten aika turha lista.

    mikax7x:n kommetti "kuulun kirkkoon tavan vuoksi" oli hyviä. Jos tosiaan kuuluu vain, koska vanhemmatkin kuuluvat, kannattaa ihan itse miettiä asioita...
     
  8. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Luulisi Pazzen isoilla tuloillaan osaavan lukea vähän paremmin: (x):llä merkityt syyt vaihdetaan, joten niistä on turha lähettää palautetta.

    Muutenkin nuo "hauskat" perustelusi millä oli tarkoitus yrittää noita jotenkin lytätä saivat minut lähinnä haukottelemaan.
     
  9. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Ei kannata luulla, sillä lukutaito ei ole mikään vaatimus isoihin tuloihin:D ja erityisesti nuo (x):llä merkityt syyt onkin syytä vaihtaa. Kivaa pistää lista "sata syytä", jos ei edes itse usko kirjoittamaansa. Olis listannut vaikka 15 hyvää syytä, jos 100:a ei ole olemassa / ei ole keksinyt / ei tiedä... Ja väsynyt vänkääjä kurdt muuttaa mielipiteensä perusteluistani, ne eivät ole hauskoja eikä niiden kuulukaan olla, sillä uskonto on vakava asia. Pointti on siinä, että niin puolustajien kuin vastustajienkin pitäisi esittää oikeita syitä! Tuolla listalla on muutama hyvä juttu, mutta siinä on myös liian paljon täyttä tuubaa, jolloin ne hyvätkin syyt on helppo ohittaa. Kirkkoon kuuluminen tai siitä eroaminen kannattaa tehdä harkitusti, ja siihen harkintaan voisi antaa hyviä perusteluja (niin puolesta kuin vastaan). Niin, minä en niitä syitä kaipaa, aion kuulua kirkkoon ja muut saavat tehdä niinkuin haluavat.
     
  10. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Höpö-höpö :)

    Olen ateisti, mutta minäkin olen murkkuikäisenä käynyt rippileirin. En osannut siellä(kään) yhtään ainoata virttä tai rukousta, enkä sekuntiakaan niiden opettelemiseen ole elämästäni tuhlannut. En osannut edes 10 käskyäkään.

    "Riparille" menin vain, koska kaikki muutkin luokkakaverit/tutut menivät ja se minulle valmiiksi maksettiin ja käskettiin käydä pois. Silti "läpäisin" rippileirin ilman mitään ongelmia. Jopa papin takavarikoima AC/DC:n c-kasettikin palautettiin leirin lopuksi, tosin kommenteilla saatananpalvonnan vaarallisuudesta :rolleyes:
    Enpä ole kuullut kenenkään riparia "reputtaneen", sepäs olisikin melkoinen saavutus... Omalla kohdallani pelkkä leirin maksaminen riitti todistukseksi vahvasta uskostani, vaikka kaikki tiesivät minut ateistiksi, joka luisti "oppitunneilta", kuunteli sopimatonta musiikkia jne.


    Jos nyt haluaisin kirkon jäseneksi, niin eiköhän kävisi erittäin helposti, kunhan vain suostuisin vuotuiseen kirkollisveron maksamiseen.


    Nykyinen järjestelmä on siinäkin mielessä perverssi, että minut liitettiin kirkon jäseneksi vauva-ikäisenä. Eli minuakin pidettiin kirkon tilastoissa 18 vuotta uskovaisena, vaikken sekuntiakaan elämästäni ole uskovainen ollut. Edes ala-asteella en "jesseihin" yms. uskonut. Väitän, että jos kirkkoon saisi liittyä vasta täysi-ikäisenä, niin jäsenten ja ei-jäsenten suhde olisi melko tarkkaan päinvastainen. Eli kirkon kannalta äärimmäisen hyvä järkestelmä, pienestä pitäen aivopestyt eivät enää halua/uskalla/kehtaa erota kirkosta.

    Jouduin maksamaan kirkollisveroakin yhdeltä täydeltä vuodelta, koska täytin 18 vasta ko. vuoden syyskuussa, härskiä toimintaa. Lisäksi kirkkoo saa epäsuorasti rahaa myös kirkoista eronneilta mm. yritysten maksamien yhteisöveron muodossa. Ja minullekin tulee esim. Kirkkosanomat ja muutakin osin minunkin rahoillani tehtyä materiaalia. Ja minäkin maksan tv-luvan kautta myös Jumalanpalveluksia sekä muita uskonnollisia ohjelmia. jne.
     
  11. Proximo_X

    Proximo_X Guest Guest

    Liittynyt:
    09.02.2004
    Viestejä:
    953
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kristinusko....muiden uskontojen tuhoaja..

    Olen myös alkanut miettiä tuota kirkosta eroamista. Paras kaverini erosi kirkosta juuri tänä kesänä tuo sivuston kautta eikä sukulaisilta ole mitään kritiikkiä tullut ja astui tosiaan heti voimaan.

    Kirkko ei tarjoa mitään mitä tarvitsisin ja enkä minä kirkolle paitsi siivun tuloistani :/ Jos ei usko "tuommoiseen" niin en kyllä näe mitään järkeä maksaa tyhjästä.




    ...*menee metsään etsimään maahisia* ;)
     
  12. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tuo on ok, mikäli sinä itse olet omia aivojasi käyttäen päätynyt tuohon ratkaisuun. Monet kun tekevät juuri niin kuin käsketään tai kuten ovat tottuneet tekemään.

    Tuleekin mieleen seuraava ajatusleikki: mitä jos olisitkin syntynyt islaminuskoiseen perheeseen? Olisitko nyt 100 %:n varma siitä, että Allah on suuri ja kristityt vääräuskoisia koiria, koska tismalleen niin äärimmäisen fundamentalistinen perheesi on sinulle pienestä pitäen opettanut. Vihaisitko juutalaisia ja väittäisit holokaustin olleen pelkkää propagandaa? Voisitko pahoin nähdessäsi hunnuttomia naisia? Suostuisitko räjäyttämään itsesi kappaleiksi ostoskeskuksessa, jos imaami lupaisi sinulle 7 neitsyttä ja pääsyn paratiisiin?

    Entäpä jos vanhempasi ja leikkikaverisi olisivatkin olleet ateisteja? Olisitko sinäkin nyt ateisti, nytkin kovasti ihmetellen miten joku voikin uskoa johonkin mitä ei ole itse koskaan nähnyt jne.? "Täysin ilman pienimpiäkään todisteita uskoo hölmöihin satuihin, todella käsittämätöntä! Kas kun ei usko muumeihin ja hattivatteihin. En minä kyllä vain ikinä...".
     
  13. jenka

    jenka Guest Guest

    Liittynyt:
    18.01.2003
    Viestejä:
    192
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, ja kuvastaa ev.lut seurakunnan toimintaa hyvin, että jos vanhemmat eroavat kirkosta, niin alaikäinen lapsi lentää sieltä ulos automaattisesti vanhempien muikana. Ei näet kirkko hyödy enää lapsesta mitään, ei tule veroeuroja. Eli alaikäinen lapsi menee vanhempien "mukana" poiskin kirkosta. Ei kirkkoa kiinnosta vaikka lapsi olisi kuinka fanaattinen uskovainen...

    Ei nimen annolla ja kirkkoon kuulumisella ole tekemistä keskenään.

    Kumma muuten että jos vaihtaa nimeä tai kansalaisuutta, niin asia on ok, mutta jos et halua maksaa ropojasi upporikkaalle firmalle nimeltä ev.lut seurakunta, niin jo sohaistaan muurahaispesää. Ja kirkon johtajat pohtivat seminaareissaan että onkohan ihmiset niin varattomia etteivät halua maksaa kirkollismaksua enää. Ei sillä varattomuuden kanssa ole tekemistä, vai haluaisitko sinä maksaa joka kuukausi 50 euroa huvikseen jollekin yhdistykselle ihan vaan maksamisen ilosta. Tietenkin jos sitä taivaspaikkaa rahalla luulee osamaksavansa...

    Hyvin on kirkko ihmisiä aivopessyt, iät ajat:D
     
  14. Tinttara

    Tinttara Guest Guest

    Liittynyt:
    12.12.2005
    Viestejä:
    354
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eroan kirkosta vielä tämän vuoden puolella. Läheisiäni syövälle menettäneenä lahjoitan säästyneet kirkollisverot vuosittain Syöpäsäätiölle tutkimustyöhön. Auttaa nykyisiä ja tulevia syöpäsairaita huomattavasti enemmän kuin tekopyhien (papeista likimain puolet eivät usko Jumalaan) jeesustelut. Uskossa en ole ollut koskaan.
     
  15. dille

    dille Guest Guest

    Liittynyt:
    11.09.2003
    Viestejä:
    1 277
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ääripäästä toiseen.. Muistaakseni imaami lupaa 74 neitsyttä, kun pääsee paratiisiin (en ole 100% varma).

    Kaippa sitä kirkkoon tulee kuuluttua vielä muutama vuosi, kun ei mtn rahallisia menetyksiä tule, kun tuen harmaata taloutta;) Koko Suomen kirkko-systeemi on aika persiistä, kun kirkkoa ei voida mukamas erottaa valtiosta yhteisen historian takia.
     
  16. Apologi

    Apologi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.04.2005
    Viestejä:
    22
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin, eduskuntahan sen uskonnonvapauslain säätää. Lisäksi alle 12-vuotiaan uskonnollisen aseman muutokset edellyttävät hänen ja huoltajien samanmielisyyttä, eli 12-vuotias ei automaattisesti eroa kirkosta, jos ei itse siihen suostu. 12-17 vuotias voi myös liittyä kirkkoon huoltajiensa suostumuksella.
     
  17. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Juu, ihan omia aivoja käyttäen olen päätynyt ratkaisuuni. Ja minun puolestani saa erota kirkosta, jos on oikeasti siihen päätynyt. Eroan, kun se on nyt muotia ja siinä säästyy rahaa ei mielestäni ole oikein pitävä peruste ja hyväksyttävyydeltään yhtä vahva kuin tuo mainitsemasi "teen juuri niin kuin käsketään tai kuten olen tottunut tekemään."

    Tämä on se sama ajatusleikki, jolla itsekin kiusaan tiukkapipoisia uskovaisia. Minä olen sitä mieltä, että samaa jumaluutta (nimen saa keksiä itse, mutta tarkoitan jotain ihmistä suurempaa voimaa (olkoon sen ilmentymä sitten vaikka Gaia) me kaikki uskovaiset tavoitellaan riippumatta siitä olemmeko kristittyjä, hinduja, muslimeja tai paaistejä. Eli nämä eri uskonnot ovat vain ihmsen rajallisen käsityskyvyn ja historian painolastin mukaan muovautuneita yrityksiä tavoitella "oikeaa tietä", löytää totuus. Minä itse en pidä muslimeja vääräuskoisina, he suhtautuvat asoihin vain oman kulttuuriperimänsä mukaisesti. Kohtuullisen kiihkomielisiä ovat, noin minun makuuni... Eli saattaisi olla, että jos olisin elänyt islaminuskoisessa perheessä ja tiukemmassa yhteisössä, olisin tiukemmin sitoutunut uskontoon ja sen asettamiin normeihin. Haluaisin, että avaramielisenä ja todella älykkäänä ihmisenä:D, olisin avaramielinen myös islamilaiseksi syntyneenä. Tuotahan ei voi tietää, sillä ympäristöllä on vaikutusta.Tosin, varmaan islamilaisessa yhteiskunnassa tällaiset keskustelut uskonvapaudesta ja eroakirkosta-sivustosta olisivat aika mahdottomia. Sen tiedän, että en räjäyttelisi ostoskeskuksia. En hyväksy terrorismia missään muodossa, sillä se kohdistuu viattomiin ihmisiin.
    Todennäköisesti en olisi ateisti. Kyllä minä ainakin olen itse muodostanut omat näkemykseni ja mielipiteeni monesta asiasta, ja esim. en ole absolutisti, vaikka vanhempani ovat. En polta tupakkaa, vaikka vanhempani eivät polta. Minulla on ajokortti, vaikka ädilläni ei ole. Olen akateemisesti koulutettu, vaikka vanhempani eivät ole. Kuulun kirkkoon, vaikka vanhempanikin kuuluvat (en tosin ole aivan varma isästäni, sillä en ole häneltä ikinä aiheesta kysynyt). Olen poliittisesti eri mieltä kuin vanhempani. Suhtaudun armeijaan eri tavalla kuin vanhempani, olimme vanhempieni kanssa eri mieltä Suomen liittymisestä EU:hun jne... Ainkin kohdallani kirkkoon kuuluminen on tietoinen valinta, enkä ymmärrä miksi minun pitäisi erota siitä, vaikka se tällä hetkellä onkin muotia.
    Jeah, right. Skannaa ne maksukuitit ja pistä nettiin näkyviin... Hyvä idea, tuo syöpäsairaiden auttaminen, mutta epäilen vahvasti että teet noin useammin kuin kerran tai kaksi.
    Mistähän sä tämän likimain puolet olet keksinyt? Minä en henkilökohtaisesti tunne kuin muutaman papin, mutta kovin ovat vakaumuksellisia joskin avarakatseisia ihmisiä... Ja tuo "autan syöpäsairaita" on jeesustelua jos mikä! Tiedät siis yhden apua tarvitsevan ihmisryhmän, syöpäsairaat. Entäpäs jos joku vuorineuvos tai talousrikollisia puolustamaan erikoistunut asianajaja sairastuu syöpään, menevätkö roposi silloin oikeaan kohteeseen... Kirkosta saat erota, mutta avun antaminen "oikeaan kohteeseen sitä eniten tarvitseville" on aika naurettavaa jeesustelua.
     
  18. bill

    bill Guest Guest

    Liittynyt:
    20.07.2004
    Viestejä:
    558
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siis eikö kirkosta eroamisen syy yleensä olekaan se ettei usko sen opetuksiin?

    Kyllä filosofia ja tiede ovat huomattavan paljon lähempänä totuuden etsiskelyä kuin uskonto. Uskonto on enimmäkseen kontrollin väline, jolla ihmisten ajattelutapaa ja käyttäytymisnormeja pyritään ohjailemaan toivottuun suuntaan.
    Ei ole, vaan kyseisen henkilön arvomaailmaan pohjautuva eettinen valinta.
     
  19. void

    void Guest Guest

    Liittynyt:
    21.01.2003
    Viestejä:
    1 121
    Saadut tykkäykset:
    3
    Kyllä muunmuassa tuo yllämainittu on aivan täysin pitävä ja hyväksyttävä perustelu niinkuin mikä tahansa muukin perustelu, ei ole ulkopuolisten asia määritellä mitkä ovat hyväksyttäviä syitä erota niin kauan kun jäsenyys on vapaaehtoista.
     
  20. Balrog

    Balrog Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.12.2003
    Viestejä:
    302
    Saadut tykkäykset:
    4
    Erosin kirkosta tuossa pari kuukautta sitten eroakirkosta.fi -palvelun kautta. Syynä kirkosta eroamiseen on se, että en yksinkertaisesti usko Jumalaan, enkä toisaalta mihinkään jumaliin yleensäkään. Jos se ei ole tarpeeksi hyvä perustelu erota kirkosta, niin mikä sitten on?

    Henkilökohtaisesti olen kokenut että uskonto on vain ihmisten tapa auttaa kestämään elämän kolhuja. On helpompaa elää, kun tuntuu siltä että se "suuri jokin" on aina suojelemassa sinua. Kuolemakaan ei enää pelota samalla tavalla kun ihminen uskoo elämän jatkuvan kuoleman jälkeenkin.

    Olen ajatellut näin jo pitkään, mutta jotenkin kirkosta eroaminen on aina vain siirtynyt.. Kirkon jäsenenä olen tietenkin ollut penskasta lähtien ja olen käynyt läpi kasteen ja rippikoulunkin.Nyt kuitenkin sain jotain aikaan ja olo on jostain syystä vapautunut. ;)

    Ja mitä ihmisten auttamiseen tulee.. Jo ennen kirkosta eroamistani on tililtäni lähtenyt automaattinen veloitus joka kuussa Unicefille. Uskon tämän olevan parempi keino tehdä edes jotain pientä apua tarvitsevien eteen kuin sen, että kirkollisveroa makselisin.