Sanyo PLV-Z3

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana bronton, 16.08.2004.

  1. poku

    poku Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.01.2001
    Viestejä:
    513
    Saadut tykkäykset:
    15
    Kysynpä asiaa näin uudestaan: onko kellään käytössä yli 2.5 metriä leveää kuvaa, joka on heijastettu Sanyo Z3:lla ja jos on, minkälainen gain on käyttämällänne kankaalla?


    Poku
     
  2. djaska

    djaska shaken, not stirred.. Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.11.2004
    Viestejä:
    928
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jep. Mustan erotteluun ei tunnu löytyvän mitään keinoa. Iiriksen lisääminen saa kirkkaat pinnat liian kirkkaiksi, kontrastin nostaminen vaikuttaa samoin, valoisuuden nosto taas saa kuvan harmaaksi, gamman nosto/lasku vaikuttaa samoin, lamppu eco moodissa.. Toisin sanoen säätöjä ruuattu jos jonkinlaisiksi -> ei apua..
     
  3. Jupe

    Jupe Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.03.2000
    Viestejä:
    3 063
    Saadut tykkäykset:
    28
    Eli jos sinulla on iris osittain kiinni.
    Jos haluat vielä parantaa näkyvää mustaa, ehdotan kankaan vaihtamista harmaaksi ja avata sitten iristä suunnilleen samoihin kirkkauksiiin pääsemiseksi. Todennäköisten olosuhdetekijöiden vuoksi se parantaa mustan keskitasoa vähän ja sulla olisi käytännössä kolmiulotteisempi kuva, vaikka teoriana ja mittarilla mitaten kontrasti säilyykin samana. Se mitä silmä näkee, on esityslaitteessa aina oikein versio.

    Valovuoto on mikä on, sitä voi säätää vain iriksellä (tai suotimilla) ja kun optimointivara on käytetty loppu vain jää. Gamma, valoisuus, kontrasti tm. eivät vaikuta valovuodon määrään mitenkään. Onneksi taso on selkeästi jo riittävän hyvä leffoille, niin ainakin meillä.

    (Vastauksessa oli uusi ristiriita. Puhut djaska mustan erottelusta. Hieman vaikea ymmärtää termiä asiayhteyden muistaen mutta etköhän tarkoita mustan alinta tasoa.

    Aiemmassa kommentissasi on myös selkeä ristiriita. Jos luet tarkkaan Pokun kysymyksen ja oman vastauksesi huomaat, että olet vastannut hyvääpäivää kirveenvartta. Poku kysyi riittääkö kirkaus tiettyyn kokoon. Sinä puhut aivan eri asiasta, johon laskin ei ole suunniteltu vastaamaan. )
     
  4. Jambbe

    Jambbe Guest Guest

    Liittynyt:
    16.12.2004
    Viestejä:
    22
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laitetaan nyt omatkin kokemukset julkisuuteen kun Z3 viimein pääsi perille.

    Eli tilauksen tein 30.11 TSN Versandilta ja maksoin tilauksen EU-maksuna. 8.12 tuli UPS:ilta seurantakoodi ja samassa spostissa luki, että tilaus olisikin COD!! No otin TSN:ään yhteytta ja parin tunnin päästä tulikin vastaus, että UPSin pitää ottaa Saksaan yhteyttä asian selvittämiseksi. Tykin olisin saanut 13.12, mutta pari päivää kului siihen kun UPS otti yhteyttä Saksaan ja kyseli onko tilaus todella jo maksettu. 15.12 sain sitten vihdoin tykin.
    No, ongelmat eivät loppuneet tähän. Tilasin tykin mukana DVI-HDMI -piuhan, tarkoituksena kytkeä tietokone sillä tykkiin. (Suunnitelmat tosin muuttuivat sillä aikaa ku tykki matkasi Suomea kohti ja päädyin ostamaan uuden DVD-soittimen missä on HDMI-lähtö) TSN päättikin toimittaa S-VHS-kaapelin. Laitoin eilen (pe) postia asiasta Saksaan, mutta vielä ei ole vastausta kuulunut. Lähetyslistassa lukee oikein DVI-HDMI, mutta paketista kuoriutui S-VHS!

    Eli minun kohdalla, kaikki ei mennyt ihan niinkuin piti, mutta katsotaan kuinka asia etenee.

    Tykki on tällä hetkellä kiinni LG DVX9900H soittimessa 10m HDMI-HDMI -kaapelilla (Clas Ohlsonilta) ja kuva heijastuu vasta valkoiselle seinälle kun en ole ehtinyt screeniä rakentaa. Kuvan laadusta en osaa sanoa mitään kun tykki on ensimmäinen ja pari päivää on mennyt vain kuvan kokoa hämmästellessä:p
    Tietokone on kiinni S-VHS kaapelilla, kun sellainen ylimääräinen löytyi nurkista, mutta en saa sillä kovin kaksista kuvaa aikaan. Tarvitsee kokeilla seuraavaksi tavallista VGA-kaapelia. Yritin ajaa kuvaa tykille PowerStripin kauttakin mutta eipä auta. Ja kuva menee tykin natiiviresolla. Täytyy jatkaa tutkimuksia.
     
  5. Kirvasto

    Kirvasto Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.09.2004
    Viestejä:
    510
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaihda VGA kaapeliin. S-video lähdöstä ei saa kuin perus PAL/NTSC resoluution kuvaa.
     
  6. malagant

    malagant Guest Guest

    Liittynyt:
    07.02.2005
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    No nyt on ixxpixx:ltäkin lähtenyt paketti kohti kotosuomea. Elikkä Z3 semmoisenaan yhteishintaan 1031e. 10 päivää vierähti ennen kuin tykki liikahti, syystä en ole täysin varma, ehkä joulukiireet painoivat päälle. Mutta seurantanumeron sain kysymällä ja kaippa se ennen joulua, viimeistään ennen uuttavuotta olisi täällä. Palatkaamme asiaan tykin saavuttua. :)
     
  7. djaska

    djaska shaken, not stirred.. Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.11.2004
    Viestejä:
    928
    Saadut tykkäykset:
    1
    Niin. Luin kyllä kysymyksen. Tarkoitin kyllä mustan tasoa, olettaen että kuvakoon muuttaminen huonontaa erottelua. En tiedä. On totta, että kirkkautta voidaan lisätä meikänkin tapauksessa iiristä nostamalla ja ettei se liity tiettyyn kokoon. Sotkin ehkä hieman asioita. Laskin kuitenkin ilmoittaa alimmaksi kankaan gainiksi tuon 0,8. Tarkoittanee sitä, ettei tuota alemmalla gainilla tai suuremmalla kankaalla pärjätä hiemankin valoisimmissa olosuhteissa eli jos joku, vaikka lukuvalo päällä tai verhojen takaa pääsee auringon valoa. Valotehollakin on raja ja luulen, että siinä laskin on oikeassa. Pokun kysymyksestä että olisko 2,6 m kankaalle 3,6 m matkalta 1.0 gain riittävä laskin antaa arvoksi noin 1,7 gainiksi. Joten aika rajoilla mennään.
     
  8. Sidewalker

    Sidewalker Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    864
    Saadut tykkäykset:
    2
    Sanyo PLV-Z3 on vihdoin hankittu, taulu seinällä, mutta komponenttijohdon kanssa on ongelmia, joten vielä ei ole oikein mitään päässyt testaamaan. Valikkoja olen käynyt läpi, mutta Screen size -valikossa en pysty valitsemaan mitään muuta kuin Full-toiminnon. Miksi en pääse valitsemaan esim. mitään muuta kuvasuhdetta? Vai johtuuko tämä siitä, kun mitään input-liitäntää ei ole vielä kiinni?
     
  9. jriihi

    jriihi Guest Guest

    Liittynyt:
    02.03.2005
    Viestejä:
    460
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siittäpä se. Riippuu nimittäin resoluutiosta(input signaali) mitä valintoja on käytössä.
     
  10. raven

    raven Guest Guest

    Liittynyt:
    11.09.2001
    Viestejä:
    634
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään paukahti tykki TSN versandilta. Aikaa meni 2 viikkoa. Ihan hyvin, vaikka eivät pistäneetkään mitään tietoa että tykki olisi lähtenyt vaikka varta vasten pyysin että ilmoittaisivat.
    Nyt pitää enää kehittää kangas..
     
  11. mehuk

    mehuk Guest Guest

    Liittynyt:
    29.09.2003
    Viestejä:
    201
    Saadut tykkäykset:
    0
    noniin, posti toi tänään tykin kotiovelle ja ehdin pikaisesti heittää sen telineeseen. tilasin technikdirektistä sen viime keskiviikkona, eli kahdeksan päivää oli odottelua. kyseessä siis eka oma tykki, lukuunottamatta duunista toisinaan lainassa ollutta epson EMP-700 datatykkiä. muutamia ensihuomioita:

    - kuva ihan katsottava suhteellisen valoisassakin ainakin tv-ohjelmien osalta (leffoilla tekee mieli pimentää huonetta enemmän)
    - kuten täälläkin raportoitoitu, niin lens shift nupeissa aika paljon "tyhjää" kun niitä alkaa ruuvailemaan vastakkaiseen suuntaan.
    - mustan taso paljon parempi kuin epsonissa, mutta silti tulee olo, että se voisi olla parempikin. tosin näin ilman mitään säätelyä ja ei-pimeässä huoneessa, joten asia varmasti tulee parantumaan aika paljon.
    - handan cv-3300 digiboksi on kiinni tykissä haman scart-svideo adapterilla ja 10m svideo-piuhalla, mutta kuva on _todella_ huono. normitelkkarin (Philips 28" wide) kanssa sama 10m piuha antaa lähes saman laadun kuin RGB-SCART. tähän ei taida muuta ratkaisua olla kuin kokeilla paremmalla piuhalla tai sitten vaihtaa boksi joko PCI-korttiin tai sellaiseen, joka osaa pukata ulos YUV:ta (jotta voi käyttää komponenttipiuhoja).
    - telineen olin pultannu seinään niin, että tykin linssin pitäisi olla samalla linjalla kankaan keskikohdan kanssa. kuitenkin lens shiftiä joutui ruuvaamaan vasemmalle ja tästä vahvistuksena linssiä edestä katsottaessa vertikaalinen lens shifti ei tosiaan näytä olevan keskitettynä. :confused: :hitme:
    - kuvaa heijastan noin ~3.2 metrin päästä (teline takaseinässä), mutta kuva menee yli 79" kingpinin screenistä eikä zoomilla saa kuvaa (luonnollisesti) muuta kuin isommaksi. ei tosin ole paljosta kiinni, mutta kuitenkin. tätä osasin tosin jo aavistella etukäteen laskurin perusteella. pitänee joko yrittää saada tykkiä hieman lähemmäs kangasta tai sitten ostaa pykälää isompi kingpin.
    - mplayer ei oletuksena näytä osaavan mustien palkkien laittamista kaikkien 4:3 kuvasuhteen videoiden reunoille, jotta aspect ratio säilyisi oikeana. periaatteessahan sen pitäisi kysyä X-serverilta screenin mittasuhteiteita ja tehdä homma automaattisesti. -monitoraspect vipu näyttäisi tuovan tähän jotain apuja pikatestin perusteella. xinen kanssa kaikki näyttäisi olevan kunnossa, tosin en muuta ole vielä testannut kuin anamorfisia pätkiä.
    - HDTV-pätkät näyttävät todella hienoilta

    summa summarum, säätämistä tiedossa:)
     
  12. Bagheera

    Bagheera Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    2 004
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kokeile laittaa tykin sharpening maksimiin. Itse olen yleensä terävöinnin kanssa todella varovainen, mutta vastaavalla kytkennällä toi näyttäisi toimivan, ainakin minulla.
     
  13. mehuk

    mehuk Guest Guest

    Liittynyt:
    29.09.2003
    Viestejä:
    201
    Saadut tykkäykset:
    0
    digiboksin kuva korjaantui erinomaiseksi, kun kytkin haman adapterin suoraan digiboksiin ja siitä svideo-piuhan suoraan tykille. vika siis oli jossain muualla.

    edit: myös tuo tykin sivuttainen lens shift taisi olla näköharhaa, kyllä se taitaa sittenkin about keskellä olla. testasin ruuvata toiseen laitaan ja se meni about sen verran sivulle mitä manuaalissa ilmoitettu.

    nyt kun tuosta on hieman enemmän kokemusta, niin olen kyllä erittäin tyytyväinen kuvanlaatuun ja varsinkin hinta/laatusuhteeseen, kun laite maksoi karvan verran yli tonnin.
     
  14. Noutaja

    Noutaja Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2005
    Viestejä:
    66
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moi!

    Tulin hankkineeksi Z3:n itselleni "joululahjaksi". Tietenkään en malttanut odottaa aattoa, vaan pitihän sitä testailla jo... Kyseessä on ensimmäinen projektorini, eli olen vielä melko vihreä näiden projektorien suhteen :D

    Sen sijaan sitäkin valitettavampaa on se, että myös projektorin kuva on parista nurkasta vihertävä. Viherrystä ilmenee lähinnä vastaisissa nurkissa, ja vain kuvan ollessa "musta".
    Ainakaan muulloin en pysty sitä havaitsemaan. Kaksi muuta nurkkaa kuvassa taas taittaa hieman violetin/sinisen suuntaan - ja tämäkin on havaittavissa vain aivan tummalla kuvalla. Ilmiö ei ole erityisen häiritsevä, mutta havaittavissa kuitenkin, ja lähinnä vain silloin jos jää mustat palkit kuvan ylä ja ala osaan.

    Screeninä toimii omatekoinen taulu. 6mm pinnoitettu vaneri maalattuna tutulla X073 sävyllä kolmeen kertaan. Levy ei ole erityisen jäykkä joten kehystin sen alumiiniprofiilein, joilla siitä saatiin tukeva - eikä paina paljoa. Projektori on asennettu kattoon omatekoisella pleksistä, ketjusta ja muutamasta sokasta valmistetulla telineellä :thumbsup:

    Nyt haluaisinkin kysyä muilta Z3:n omistajilta että onko vastaavaa nurkkien värjäytymistä havaittavissa teidän masiinoillanne, vai onko omani kenties huoltoa vailla?
     
  15. olliev

    olliev Guest Guest

    Liittynyt:
    14.05.2005
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla on sama viritys eli Clasulta ostettu adapteri, 10m s-video ja kuva on perseestä. Tarkemmin sanottuna kuvassa on vinottaisia raitoja ja menut ovat aikas epätarkkoja. Onkohan adapterissa vikaa?? Olisiko scart->vga adapteri parempi vaihtoehto?
     
  16. mehuk

    mehuk Guest Guest

    Liittynyt:
    29.09.2003
    Viestejä:
    201
    Saadut tykkäykset:
    0
    ootko muistanu vaihtaa digiboksista outputin RGB:stä S-videoksi?
     
  17. olliev

    olliev Guest Guest

    Liittynyt:
    14.05.2005
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo molempia oon koittanut, ei tunnu vaikuttavan ollenkaan :(
     
  18. mikkol79

    mikkol79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.06.2004
    Viestejä:
    1 396
    Saadut tykkäykset:
    1
    Pieni ongelma ilmaantunut Z3:een vai liekö vika siinä että olen huono konffaamaan tykkiä:

    Minulla on pakon sanelemana käytössä täysi lens shift ja nyt tuntuu että kuvan pystyreuna ei kaikkein uloimmassa laidassa ole suora. Geometriavirhe siis mutta tuntuu että se on isontunut. Ennen se oli noin sentin luokkaa (alareuna sisentynyt linjassa yläreunaan), nyt tuntuu että enemmän. Onko kukaan huomannut samaa ilmiötä maksimi lens shiftiä käyttäessä?
     
  19. Bagheera

    Bagheera Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    2 004
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kyllä vastaavanlaista värjäytymistä on valitettavasti havaittu monella laitteella. Niin myös minulla. Minulla ilmiö on pahimmillaan tummanharmaalla kuvalla. Se että se näkyisi täysin mustalla tuntuu melko oudolta.

    Moni on kokenut, että iriksen asennolla on vaikutusta ilmiöön. Mitä enemmän iristä laittaa kiinni, sen pahemmin näkyy. Myös värisäädöillä voi yrittää parantaa kuvan tasaisuutta (vaikka vähentämällä häiritsevien sävyjen kylläisyyttä). Laitteen huoltomanuskan mukaan on olemassa joku ohjelma, jolla ammattilainen voi säätää tämänkin kuntoon. Viitsiikö kiikuttaa takuuhuoltoon tai ei on jokaisen itse päätettävissä. Huolto sitten "määrää" onko vika niin voimakas, että se menee takuuseen.

    Jos haluat lisäinfoa, kokeile täällä tai avsforumissa haku "colour uniformity"
     
  20. olliev

    olliev Guest Guest

    Liittynyt:
    14.05.2005
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0

    ...mutta tosiaan tuo ei varmaan johdu tuosta 10m s-video johdosta, siis että ei signaali heikkene vielä niin paljon tuolla matkalla? Sitten syynä on varmaan tuo adapteri......suks.