Panasonic PT-AE900

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana void, 02.09.2005.

  1. GonD

    GonD Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.12.2004
    Viestejä:
    247
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oma kokemus noin 4v sitten, kun stereot viettivät laatuaikaa juuri Tampereen DigiServicessä noin kuukauden.
     
  2. jjames

    jjames Guest Guest

    Liittynyt:
    14.08.2003
    Viestejä:
    134
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse olen kattonu uudella tykillä n. 5 tuntia ja eilen otti ja teki täysin vastaavan tempun eli lähti käyniin niinku normaalisti, mutta valoa ei näkynyt ja sen vähän ajan kuluttua menikin tähän "sulkeutumis suhina moodiin".

    Ei siinä sitten muuta ku uudelleen käynnistys ja hyvin skulas. Täytyy seurata tuleeko useinkin vastaavaa eteen. Aika jännä et tarviit pääkytkintä ongelman ratkaisemiseen ja luulis myös et lamppukin kuluu jatkusvasta käynnistelystä.

    Mut joo, jos päätät laittaa vehkeen huoltoon, niin kerro mitä ne siellä siitä sanoo. Onko tyyppivika tai jotain ihan muuta...
     
  3. rado

    rado Guest Guest

    Liittynyt:
    04.12.2005
    Viestejä:
    132
    Saadut tykkäykset:
    0
    Päivitän kommenttejani pannystä ja DVD pyörittimistä:

    - Tykin kanssa en suosittele normaalia DVD sotinta, ellei se osaa skaalata kuvaa tykin natiivireolle. Omalla LG8591:llä olen kokeillut scart (10m) ja komponentilla (progressiivinen). Jälkimmäinen on selvästi parempi kuvanlaadultaan, mutta isomman resoluution 1280x720 puute DVD soittimessa aiheuttaa tykissä skaalaushäiriöitä (ylimääräistä pikselöitymistä).

    - Ed. syystä käytän HTPC:tä ja ffdshow+nvidian pure video+zoomplayer 4:sta. Kytkemiseen olen käyttänyt 10m:n VGA vetoa. Resize algoritmina käytän bicubic, koska se sopivasti "pehmentää" kuvaa. Lancoz (miten lie kirjoitetaan?) on ehkä liian terävä ja vähän raskaampi prossulle. Olen kokeillut myös nvidian nstatmedia softaa ja sen tuottama kuvanlaatu on jopa parempi kuin ffdshow+zoomplayer 4:n tarjoama, mutta kuva on liian hailakka (pitäisi tykissä alkaa muuttamaan asetuksia liikaa).

    - Olen monesti ollut hiukan pettynyt kuvanlaatuun, koska se on "kohinainen". Tähänkin olen löytänyt selityksen, eli katson (ehkä) liian isoa kuvaa liian läheltä (kuvan leveys 2 metriä, 3m:n katseluetäisyydeltä). Liian tarkka ja kohinainen kuva on täysin riippuvainen lähdemateriaalista, joten kaikki DVD:t eivät kestä katselua näin läheltä. Kuvanlaatu on kuitenkin loistava HTPC:n kautta katsottuna, eli paljon parempi kuin LG soittimeni tarjoama kuva ilman skaalausta.

    - Tykissä ei ole muuta häiritsevää kuin meteli (tuuletin on vaan liian äänekäs), mutta onneksi se hukkuu PC:n tuulettimien taakse :D Tykin käytön helppous ja värit saavat minulta erityistä kiitosta, koska ne kuitenkin merkitsevät minulle eniten. Musta on mielestäni mustaa, varsinkin kun HTPC:llä olen saanut asetukset viilattua hyvälle tasolle ja värien suhde toisiinsa toistuu elokuvamaisella fiiliksellä.

    - Kankaana minulla on Da-Lite 92'' Deluxe (harmaa kangas gainilla 1.1) ja siinä olevat rypyt eivät ole lähteneet. Olen yrittänyt kiristää ja löysentää kangasta, mutta mikään ei auta. Saan onneksi vaihdettua kankaan ja toivottavasti tää oli vaan maanantaikappale.

    Ed. mielipiteet olivat vaan minun näkemyksiä, eli ei kannata nostaa suurempaa haloota, jos vaikka näkee asiat hieman toisin, kuin minä :) Kuviakin on tullut näpsittyä, mutta mitenhän niitä saisi johonkin näkösälle.
     
  4. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Väärin. Ainakin oma HK DVD22 antaa kertakaikkiaan loistavaa kuvaa tykin kaverina, kiinni komponenttikaapeleilla. Samsung LCD-telkkarin kanssa kyseinen soitin antaa myös virheetöntä kuvaa. On dvd-soittimia ja dvd-soittimia, niissä on siis eroa... HK ei osaa skaalata kuvaa millään tavalla eikä kuva pikselöidy. Pitää testata 900:sta vielä tuolla Oppo Digitalilla jahka sellaisen ehtii käydä noukkimassa Töölöstä.
     
  5. t.kerminen

    t.kerminen Guest Guest

    Liittynyt:
    24.09.2004
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko teidän PT-AE900:sissanne kuolleita/jumituneita pikseleitä? Itse ostin tykin eilen ja huomasin, että kuvan keskiosassa on yksi vihreäksi jumittunut pikseli ja se hieman häiritsee. Muita kuolleita pikseleitä ei kuvassa ole. Mahtaneeko mennä takuuseen vai pitääkö vain sietää virhettä?

    Tykin musta on muuten aivan liian harmaata 140cm leveällä X073:lla maalatulla levyllä. No olen aikeissa ostaa Stewartin GrayHawk RS kankaa, eiköhän parane:) .

    Käyntiääni on hieman rouhea, ja koska tykki on toistaiseksi 40cm etäisyydellä korvasta se hieman häiritsee.

    Dynamic kuvatila tekee hallaa väritoistolle, mutta ajaa asiansa valoisissa olosuhteissa.

    Kokonaisuudessa olen tyytyväinen tykkiin. Kuvan laatu ja filmimäisyys ovat erinomaisia! Ainoa pikku miinus jumittuneesta pikselistä ja hieman kovasta käyntiäänestä.
     
  6. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ei ole, enkä hyväksy ainoatakaan "kop kop". En sitten tiedä maahantuojan kantaa asiaan...

    No ei se musta kankaalla parane, linssiä eteen vain ja seinät + katto mustaksi niin hieman auttaa. Mustaa tuosta tykistä ei saa tekemälläkään, vaikka heijastaisit kuvan mustalle seinälle (olen koittanut).
     
  7. t.kerminen

    t.kerminen Guest Guest

    Liittynyt:
    24.09.2004
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    En tarkkaan tiedä mihin tuolla "kop kop" jutulla :D viittaat, mutta eikö se ole harvinaista, että pikseleitä kuolee ajan myötä? Ainakin tietokoneiden LCD-näytöissä joita olen seurannut pitkään ovat kuolleet pikselit oleet kuolleita heti ostohetkestä/valmistuksesta lähtien, eikä niitä ole ilmestynyt myöhemmin lisää. Toki jos karkoittelet kommentillasi huonoa onnea pois seuraavaa tykkiostostasi ajatellen, niin sitten meni jakeluun:hitme: .
     
  8. Cee

    Cee Guest Guest

    Liittynyt:
    24.09.2005
    Viestejä:
    94
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei ole mulla virheitä.

    Mistä ajattelit kankaan hankkia, koko ja hinta?
    Itse tykitän vielä vaalealle seinälle. Ajattelin levyn hankkia, mutta muija haluaisi kankaan, koska sen saisi paremmin piiloon.
    En halua kuitenkaan mitään aaltoilevaa kangasta...
     
  9. t.kerminen

    t.kerminen Guest Guest

    Liittynyt:
    24.09.2004
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin Stewartin GrayHawk RS kankaan olen 124*221cm kokoisena tai yhtä kokoa pienempänä (riippuen kohta tulevan vuokra-asuntoni olohuoneen koosta) ostaa. Luulempa, että kotiseutuni liikettä suosin, eli Porista ostokseni teen. Todella kallis tuo kangas on, mutta myös paras näkemäni. Enkä ole yksin mielipiteeni kanssa... Hintaa ovh:n mukaan on 114x203cm GrayHawk RS levyllä 1990.00 €:eek: .
     
  10. begu

    begu Guest Guest

    Liittynyt:
    26.09.2003
    Viestejä:
    351
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei juuri parane. Optinen filtteri parantaa, koska voit ajaa paneeleita joko video tai dynamic modella. Jokin oranssi filtteri ajaa asian.

    Idea on siinä, että lampun valo alunperin on liian sinistä, jossa on myös hieman liikaa vihreää. Sitten kun osavärejä yhdistetään, niin pitää sinisen ja vihreän kennoja käyttää hieman "alemmalla tasolla" eli tummempana, jolla kompensoidaan lampun "ei valkoinen" valo.

    Nytkun hommataan värifiltteri (joka korjaa liian sinisen+vihreän värin), niin sitten kaikkia kennoja voidaan ajaa koko dynamiikka-alueella (dynamic-mode viittaa tähän), jonka seurauksena mustan taso nousee (filtteri pudottaa lumeneita) mutta samalla kuitenkin se, että paneeleita ajetaan täysillä, niin nostaa kirkkaiden alueiden lumeneita. => parempi kontrasti ja mustan taso.

    Nojoo, tuolla on oma threadi värifilttereitä varten, mutta mielestäni ilman filsua tykki ei pääse oikeuksiin. Ittellä on oranssi filtteri, ja välillä oikeen yllättyy kontrastista ja mustasta. Tosin sellaiset hämärät kohtaukset, jossa on tarpeeksi kirkkaita alueita (pimeähkö huone, jossa ikkunasta näkyy auringonpaiste), niin mustan tason nousu on huomattavissa kuvan ylä- ja alaosissa ('mustat' reunat), jos ei kyseessä oo 16:9 leffa. Mutta esim. "lordi mustakypärä" näyttää huomattavasti mustemmalta space balls leffassa kun ae700:lla :)
     
  11. Kempsu

    Kempsu Guest Guest

    Liittynyt:
    16.02.2004
    Viestejä:
    54
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tervehdys

    Olisin kysellyt että olisko kellään tietoo mistä löytyisi Helsingin tai lähialueelta Pansu900:sta demottavaksi kotio ennen ostopäätöstä. Kahden vaihella ollaan , Z4 tahi uusi Pansu :confused: .Z4 :nen on kyllä jo testattu ja vaikutti ihan mukavalta peliltä mutta mutta... tahtois vilä Panan tutkia ennen viimeistä päätöstä.:naminami:
     
  12. darni

    darni Guest Guest

    Liittynyt:
    21.11.2002
    Viestejä:
    202
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itseäkin vaivasi tämä, kunnes vaihdoin tykin optionsista Lamp Power High->Low, outoa että on oletuksena tuolla korkeammalla vaihtoehdolla. Tuli kyllä todella hiljainen tämän jälkeen, vanha tykkini oli Hitachi PJ-TX100 joka on oikea tuulimylly tähän verrattuna.
     
  13. Yogi

    Yogi Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    07.02.2002
    Viestejä:
    1 007
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pana 900 tilattu (jo viime kuussa). Onko Töölössä joku Oppo Digital DVD-soitinta myyvä liike? Osaako "Huppe" vastata?
     
  14. j0sku

    j0sku Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    04.11.2003
    Viestejä:
    1 280
    Saadut tykkäykset:
    0
  15. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Haha, 2000 euroa kankkulan kaivoon, mieluummin ostaisit vaikkapa Optoman H79 tykin kuin AE900 + hyvän kankaan. No mielipiteitä on monia ja kuten itse ja joku muu vastasikin, niin tuolla kankaalla ei ole hevon***an merkitystä tuon mustan tasoon tykillä. Et todennäköisesti edes huomaa eroa itse maalattuun screeniin. Goo-maalilla saisit kunnon screenin 200 eurolla. Ja jos rahalla ei ole väliä niin miksi halvin ja paskin tykki? Ei ladastakaan saa hyvää autoa 21" kromivanteilla ja tuhansien eurojen kumeilla.
     
  16. Dr. G.

    Dr. G. Guest Guest

    Liittynyt:
    04.08.2003
    Viestejä:
    1 025
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juuri tästä kyseisestä asiasta, kuten mistään muustakaan, en tiedä yhtään mitään, mutta nuo porsaskalliit kankaat vaikuttavat toisinaan mielestäni vähän samalta kuin huippukalliit vahvistimet äänentoiston saralla. Eli semmoista öky- ja laitehifistelyä, vaikka muilla keinoin on saatavissa verratten hemmetin edullisesti isompaakin parannusta. Tämä sitten ihan mistään suoneen tai kankaalle tykittämisestä mitään tietämättömän fiiliksenä. Saatan olla joskus, erittäin harvoin tosin, oikeassakin.
     
  17. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Jep, halvemmalla tässä tapauksessa pääsisi parempaan lopputulokseen kun möisi tuon entisen tykin ja ostaisi kankaan + tykistä saaduilla rahoilla kunnon tykin.
     
  18. t.kerminen

    t.kerminen Guest Guest

    Liittynyt:
    24.09.2004
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin, tapauksessani eivät sateenkaariallergisuuteni takia tule kysymykseen mitkään tällä hetkellä myynnissä olevat yksipaneeliset DLP-tykit ja nuo kolmipaneeliset ovat vielä varoihini nähden liian hintavia (köyhä opiskelija kun olen:) ). Tuollaiset alle 5k€ maksavat tykit tulisivat kysymykseen. Toki koekatselin juuri H79:sin ja kaikin puolin pidin sen kuvaa huomattavasti parempana kuin PT-AE900:sen, mutta en vain voi sietää siinäkin (sen väripyörän kehittyneisyydestä huolimatta) aina silmiäni liikutellessani näkemiäni sateenkaaria.

    Sony VPL-VW100 1080p SXRD-tekniikalla olisi varmasti ratkaisu vaatimuksiini. Sekin kuitenkin vasta 10k€:n hintaan. Täytynee katsastaa Sonyn VLP-HS60 kun se tänne saapuu. Tykistä riippumatta ostan tuon Stewartin Grey Hawk RS:ssän, sillä näkemäni perusteella se kyllä parantaa mustan erottelua ja tasoa, sekä kuvan tarkkuutta ja värien tasapainoa. No taidampa perehtyä tuohon filtterien maailmaan ja tökätä jonkin oranssi läpyskä:D tuon Panan optiikan eteen.

    Jos joku teistä tietää jonkun alle 5k€ maksavan tykin joka ei ole yksipaneelinen DLP ja tarjoaa parempaa kuvaa kuin nykyinen 900:nen Pansuni, niin kirjoitelkaa ihmeessä. Kuten jo mainitsin aion tarkastaa tuon HS60:sen Sonyn.

    En tosiaan tiedä miten noita filttereitä (joihin aion perehtyä) lukuunottamatta mikään halpa keino auttaisi asiaani ja kyllä oman kokemukseni perusteella tuo Stewartin kangas tuo tuntuvan parannuksen. Ja jos sellaisen ostan, niin en ole niitä jotka sen kalliudella kehuskelisivat - tuskin kehtaisin hintaa tutuille edes mainita. Soittasivat vain valkotakkiset hakemaan pyöreään huoneeseen:rolleyes: . "Dr. G.":lle tiedoksi että hänen minusta luoma profiilinsa osuu sinänsä oikeaan, että tärkein harrastukseni on high end - tinkimätön äänentoisto. Siinä "Dr. G." on iokeassa, että usein huoneen akustointi ja parhaan kaiutinasettelun tekeminen hyödyttävät paljon enemmään kuin 2k€:n vahvistimen vaihtaminen 20k€:n vahvistimeen. Jos kuitenkin kuuntelutila ja muu laiteisto ovat korkeaa tasoa, niin kyllä vahvistimien laatuhuippu saavutetaan vasta tuolla lähellä 10k€ putkilaitteissa ja transistoripeleissä vielä korkeammalla, joten ääni paranisi ja vaihto hintavampaan olisi siis hyödyllistä. Mistään hinta/laatu suhteestahan ei high endin saralla oikein voida puhua, kun hyppäykset hintaluokissa ovat niin suuria ja mieltymykset sekä makuasia ovat avainasemassa. Kaikki on niin suhteellista. Jos varallisuuteni olisi kymmeniä miljoonia, niin en silti uskoisi kasaavani yli 200 000€.n laitteistoa kaksikanavatoistoon. Kaipa oma ihanne hinta/laatu suhde on sitten tuo 200k€.
     
  19. pumpuli

    pumpuli Guest Guest

    Liittynyt:
    25.10.2005
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen myös hieman tyytymätön tämän tykin mustan tasoon, varsinkin jos huone ei ole aivan säkkipimeä. Olenko oikeassa että tasoa voisi parantaa filtterin sijasta kankaan sävyllä? Minulla on nyt X073 sävyllä maalattu levy (160cm). Ajattelin maalata levyn vielä reilusti tummemmaksi. Vaikuttaisi ainakin siltä, että valovoimaa piisaisi tummempaankin kankaaseen. Mielestäni paras kuva tulee nyt Cinema3 moodissa ja kirkkautta +9 ja kontrastia +5. Pitänee käydä sekoittamassa uusi maali ja testata, kunhan keksisin vaan oikean sävyn.
     
  20. begu

    begu Guest Guest

    Liittynyt:
    26.09.2003
    Viestejä:
    351
    Saadut tykkäykset:
    0
    Katsoppas se värifiltteriketju läpi. Se on paras ja aninoa kunnollinen konsti nostaa kontrastia ja parantaa mustan tasoa.

    Itse olen sen demonnut itselleni monta kertaa. Harmaa screeni ja kuva esim. cinema3:lla ilman filsua on ihan jotain muuta, kuin kuva videolla ja filsulla. Se ero on itse testattava ja todettava toimivaksi. Toki tummentaminen parantaa mustan tasoa, mutta kirkkaat putoavat samassa tahdissa. Maalaamisen sijaan suosittelen filtteriä enne mitään muita toimenpiteitä, just my 2 cents.