Pienten sekalaisten kysymysten ketju.

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana juhaa, 06.06.2005.

  1. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Tuli mieleen kysyä, kun tämä asia oli tavallaan esillä OT:nä tuossa Batman-ketjussa, että jos on aikoinaan rekisteröitynyt johonkin (ulkomaiseen) online dvd-myymälään, ja nykyään ei käytä sitä enää, niin kannattaako asia jättää sikseen, vai pitäisikö sille tehdä jotain.

    Mä nimittäin muutama vuosi sitten rekisteröidyin Blackstar-nimiseen paikkaa, joka nykyisin taitaa olla Sendit. En ole ostanut sieltä mitään moneen vuoteen enkä varmaan tulekaan ostamaan. Siellä on kummiskin luottokorttitietoni ja osoitteeni (tosin luottokorttitiedoissa on tietenkin se 'expiry date' vanhentunut). Voiko tällaisista paikoista rekisteröityä ulos esim. ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun, tai jotain. Vai onko sama antaa asian vaan olla?

    Miten itse olette menetelleet?
     
  2. Pete_83

    Pete_83 Guest Guest

    Liittynyt:
    31.12.2000
    Viestejä:
    662
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mistä tunnollinen veronmaksaja voi saada valtion talousarvioesityksen? Eli sen tutun keltaisen budjettikirjan?
     
  3. cityjeesus

    cityjeesus Guest Guest

    Liittynyt:
    17.02.2004
    Viestejä:
    2 314
    Saadut tykkäykset:
    4
    No eduskunnan kirjastosta nyt ainakin. Sellaista valtiollista paperia ei olekaan, jota ei tuolta löydy. Kansallisarkistosta sitten harvinaisemmat läpyskät.

    Tuoreimpien asiakirjojen kohdalla kannattaa kysellä asiasta tarkemmin kirjaston henkilökunnalta, sillä arkistokappaletta ei vielä välttämättä ole toimitettu kirjaston käyttöön.
     
  4. Baron

    Baron Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    07.08.2003
    Viestejä:
    1 911
    Saadut tykkäykset:
    0
    Koss Porta Pro -kuulokkeissa on vasemman korvan päälle tulevassa rungon osassa pieni ruuvi, jonka merkitys ei ole selvinnyt?
    Mikä se on? Insinööriruuvi korostuneen bassopään säätöön, vai?

    [​IMG]
     
  5. Mr Monk

    Mr Monk Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    20.09.2005
    Viestejä:
    1 162
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mistä johtuu että lihavat naiset ovat estottomampia ja suorapuheisempia, kuin hoikat? Onko olemassa joku tieteellinen fakta, joka selittää tämän?
     
  6. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    No tähän kysymykseen on vaikea vastata loukkaamatta jotakuta. Mulla kummiskin on tietynlainen teoria tästä. Ylipainoiset (lihava on niin ikävä sana) naiset elävät maailmassa, joka suosii laihoja naisia (ainakin länsimaisessa kulttuurissa). He joutuvat tavallaan häpeämään omaa kroppaansa ja jossakin vaiheessa (nuorena) he syrjäytyvät ja välttelevät 'suosittujen' ihmisten seuraa. Koska ihmisellä on kuitenkin puolustusmekanismejä lähes joka lähtöön, niin ylipainoiset naiset päättävät tavallaan haudata huonon itsetuntonsa alitajuntaan ja päättävät elää iloisesti ylipainostaan huolimatta. Koska he ovat sulkeneet aivojen johonkin osaan ylipainonsa ja sen mukana kaikki 'langanlaihojen ihmisten pariutumisriitit', he eivät koe niin paljon paineta käyttäytyä 'coolisti' muiden ihmisten joukossa ja siksi he ovat ehkä estottomampia ja suorapuheisempia. Tämä on tavallaan sama efekti kuin se, että jos ihminen menettää yhden aistin, niin muut aistit vahvistuvat aavistuksen (tai joillakin enemmänkin).

    Tämän huomaa myös siitä (mikä ei koske oikeastaan ylipainoisia ihmisiä pelkästään, vaan kaikenlaisia ihmisiä, jotka ovat syystä tai toisesta syrjäytyneet yhteyiskunnan suosimasta muotista), että monilla ylipainoisilla (nuorehkoilla) ihmisillä on paljon enemmän periaatteita ja ideologioita kuin näillä ihmisillä, jotka täyttävät kulttuurimme suosimat kriteerit. Siksi yleensä onkin niin, että 'tärkeistä asioista' ovat yleensä 'vouhottamassa' kaikki muut kuin nämä kulttuurimme kultalapset.

    Tämä nyt on vain teoria...
     
  7. Mr Monk

    Mr Monk Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    20.09.2005
    Viestejä:
    1 162
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan hyvä teoria. Itse kuvittelin että lihavat vain ovat luonnostaan leppoisia, mutta se johtuukin jostain tunnevammasta.
    Vielä tuosta terminologiasta. Mielestäni ylipainoinen on kovin tulkinnanvarainen termi, sen sijaan lihava on hyvin yksiselitteinen. Liikalihava lienee myöskin lääketieteellisesti korrekti ilmaus.
     
  8. Leech

    Leech Guest Guest

    Liittynyt:
    02.10.2004
    Viestejä:
    241
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ehkä leppoisuus ei ole lihavien ikioma ominaisuus vaan lihavuus itse juontuu leppoisuudesta, tyyliin ei jakseta stressata yhteiskunnan ihannemalleista ja hikoilla ulkonäön vuoksi tjsp. :confused:

    Kyllä lihavuus terminä on mielestäni aika moniselitteinen, koska loppupeleissä yksi gramma painoa liittää ihmisen lihavien joukkoon ja tuo sieltä pois (aivan kuten kaljuus on kiinni yhdestä hiuksesta). Tuolle arvosteluasteikolle on sitten jokainen ihminen sijoittanut oman ratkaisevan grammansa. Täten ylipainon ja lihavuuden välinen ero käsitteenä on vain trendin suunnassa, että lihavuus on enemmän kuin ylipaino.

    Eli siinä vain yhteistuumin sovitusti käytetään jonkin henkilön/ryhmän tekemää määrittelyä sanalle. Puhekielessähän liikalihavan määrittely ei tarvitse olla tarkka vaan se voi olla esim. "Oli asteikkosi mikä vaan tämä kaveri on sairaalloisen leveä ja syvä".

    Jos laiha syö tukevan aterian, tukeva laihtuu.
     
  9. Kinsky

    Kinsky Guest Guest

    Liittynyt:
    01.06.2004
    Viestejä:
    79
    Saadut tykkäykset:
    0

    Jammu on ollu linnassa lapsen raiskauksesta jo 50-luvulla ja tässä pari muuta "mukavaa" saavutusta miehen ansioluettelosta:

    - vankilan johtajan murhayritys vuonna 1957.

    -"... marraskuun lopulla 1965, karkasi Turun keskusvankilasta eli Kakolasta eräs sen vaarallisimpina pidetyistä asukkaista, nimittäin omaisuus- ja siveellisyysrikoksista sekä murhayrityksistä elinkaudekseen kuritushuoneeseen tuomittu Veikko Siltavuori."

    Käykää lukemassa Jammun vaimon 60-luvulla tehty haastattelu: http://www.student.oulu.fi/~kjoentak/jammu.html
     
  10. RautaWaara

    RautaWaara Guest Guest

    Liittynyt:
    25.02.2003
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli kaksikin kysymystä mieleen jota olen viime aikoina miettinyt.

    Ostin anttilasta sacd:een Pink Floyd Dark side of the moon. Kuka on tämä heppu joka heittelee niitä spiikkejä noiden biisien välillä koska alkuperäisessä cd:eessä niitä ei ollut? Sid tuli mieleen?

    Katselin tuossa Velipuolikuu dvd:eetä ja ihmettelin kuka tämä nuori kaveri oli. Relander jotain? En ole häntä nähnyt missään tämän jälkeen,mitä lienee tapahtunut?
     
  11. KMOK

    KMOK Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    21.06.2002
    Viestejä:
    1 946
    Saadut tykkäykset:
    37
    Saako Suomen huoltoasemilla tankkauspistoolista jumitettua "liipasimen" pohjaan? Siis siten että letku tankkaa itsekseen tankin täyteen ja lopettaa normaalisti kun pensan taso tulee siihen pistooliin asti. Joku hanikka siinä pistoolissa on, en vaan ole keksinyt mitä varten se on.
     
  12. effer

    effer Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    07.05.2004
    Viestejä:
    353
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joillakin huoltamoilla saa diesel pistoolin jumitettua, bensapuolella en ole enää huomannut sitä mahdollisuutta olevan,tosin harvoin tankkaan bensaa. Raskaan kaluston pistooleissa on yleensä aina tuo mahdollisuus.

    Ainakin aikaisemmin pistooleissa oli liipasimen alla tappi, johon sen sai lukittua, mutta se oli monesti poistettu. Joskus tökkäsin naulan siihen reikään ja näin sain esim. kylmällä ilmalla jätettyä pistoolin omilleen ja lämmittelin hytissä tankkauksen ajan.
     
  13. marko

    marko Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.01.2001
    Viestejä:
    1 772
    Saadut tykkäykset:
    17
    Yhtenäänhän noita "törmäyskurssilla" olevia kappaleita löyty, mutta yleensä seuraamalla pidemmän ajan niiden ratoja voidaan todeta, että menee maapallon ohi reilulla turvamarginaalilla. Tosin kappaleita on sen verran paljon, että eiköhän sieltä vielä löydy se perille löytävä, ns. "killer applikation".
     
  14. Nice Guy Eddie

    Nice Guy Eddie no more mr. Nice Guy Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    24.07.2001
    Viestejä:
    4 660
    Saadut tykkäykset:
    6
    Itse laitan korkin väliin :thumbsup:
     
  15. Macu

    Macu Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.05.2000
    Viestejä:
    1 287
    Saadut tykkäykset:
    2
    Jos homo sapiens on "viisas ihminen", onko homoseksuaalisuus "viisasta seksuaalisuutta"? ;)
     
  16. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.09.2002
    Viestejä:
    4 511
    Saadut tykkäykset:
    8
    Homo = man, sapiens = viisas (latinaa)
     
  17. Macu

    Macu Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.05.2000
    Viestejä:
    1 287
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kysymys ei perustunut sanojen oikeaan merkitykseen, mutta hyvä että vastaus tuli niin tiedämme kaikki tämän tästä eteenpäin :)
     
  18. Jarkko G.

    Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.08.2001
    Viestejä:
    13 045
    Saadut tykkäykset:
    97
    Kyllä ne spiikit on aina olleet läsnä tuolla levyllä.
    triviaa vaikka tuolta --> http://www.pinkfloyd-co.net/disco/moon/moon_album.html
    Ja Sydiä ei ole haastateltu.
     
  19. Wick

    Wick Say it in slugs Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.11.2002
    Viestejä:
    2 150
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jees, ainakin viime vuonna oli puhetta siitä yhdestä NEO-asteroidista, mutta sekään ei ilmeisesti ole osumassa. Serkkupojan kanssa asiasta tuli keskusteltua, puheli että joku asteroidi olisi taas tulossa tänne päin. No, taisi äijällä vaan olla vanhentunutta tietoa.
     
  20. Hentsu

    Hentsu Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    05.07.2005
    Viestejä:
    241
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ennen kaikissa laaduissa pistoolin sai lukittua, mutta turvallisuusmääräysten muututtua bensapistooleista tuo lukitus poistettiin. Lukitus on löytyy vielä diesel-pistooleista, ainakin raskaankaluston mittarikentän pistooleista.

    Saattaa tosin olla että tilanne muuttuu, eli EU puuttuu peliin. Käsittääkseni esim. Saksassa (joku voi korjata jos tietää) bensiini-pistooleissa on lain mukaan pakko olla tuo lukitus terveydellisistä syistä, eli ihmisten ei tarvitse haistella käryjä tankatessaan. Tässähän on siis kaksi turvallisuuteen liittyvää koulukuntaa nyt pahasti vastakkain. Jos EU päättää höyryjen vaarallisuuden ihmiselle olevan prioriteettilistalla edellä ylitäyttöriskiä, löytyy Suomenkin huoltoasemilta kohta lukituksen bensiini-pistooleista