Viimeksi katsomasi elokuvat

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana AnssiM, 20.03.2005.

  1. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Onko tämä se leffa jossa siinä alussa joku ohjailee taloja nostokurjella (??) ja samalla Jackie pistää porukkaa kumoon siellä sisällä? Jos se on, niin voisin itsekkin antaa 3 tähteä. Ihan viihdyttävä leffa kaikin puolin!

    Itse katsoin eilen Shawshank Redemptionin, jota en ollut ikinä aiemmin nähnyt. En enää ihmettele että minkätakia se on imdb:n ykkösenä. Kaikin puolin lähes täydellinen leffa meni suoraan ykköseksi listallani. Taisi muuten olla eka kerta piiitkään aikaan, kun todellla vaan pystyin nauttimaan elokuvasta peittojen alla. Yleensä vilkuilen kelloa toivoen että loppuis jo pian, mutta SR:ia katsoessa katsoin sitä toivoen ettei aika olisi kulunut niin nopeasti. Kertoo siis miehestä, joka tuomittiin ilmeisesti syyttömänä vankilaan.
     
  2. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Kyllähän tuossa vastutajaa demonisoidaan, mutta tuosta boldauksestasi jäikin virkkeen merkitsevä alkuosuus pois. Patrioottista nostatusta ja suoranaista propagandaa on sodanaikana tehdyksi elokuvaksi kuitenkin vähän, ei pistä missään vaiheessa pahasti silmään (kidutuksen uhrin löytymisen hetkellä lehtimiehen vuodatus ehkä pahimpana).
     
  3. Supervisor

    Supervisor Guest Guest

    Liittynyt:
    22.06.2005
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viimeksi katsoin nauhalta klassikkojännäri Shakaalin(Day of the Jackal), jota en perjantai-illalla jaksanut katsoa.
    Shakaalina tunnettu palkkamurhaaja palkataan tappamaan Ranskan presidentti Charles De Gaulle, joka monen mielestä petti maansa antamlla Algerialle itsenäisyyden. Elokuvassa seurataan tiivisti ja jännittävästi murhan suunnittelua ja sen toteutusta. Pääosassa Shakaalina toimii Edward Fox.
    Omasta mielestäni viihdyttävä ja jännitävä elokuva. 4/5.
     
  4. Mortimer

    Mortimer Guest Guest

    Liittynyt:
    09.08.2005
    Viestejä:
    125
    Saadut tykkäykset:
    0
    War of the Worlds - Maailmojen sota
    Olipas loistava elokuva. Tämä pääsi yllättämään täysin. En odottanut leffalta paljoakaan sillä IMDB-arvosana on 6.8. Toisaalta löytyyhän niitä muitakin loisto leffoja, joilla on IMDB:ssa huono arvosana. Mutta itse elokuvaan. Elokuvaan on saatu sopivasti sen vaatimaa tunnelmaa ja synkkyyttä (tulee mieleen Signs). Yhden perheen pako sodan keskellä toimii paremmin kuin esim. Indepence Dayn tyylinen rymistely. Ja vaikka tämä on tehoste-elokuva niin niitä ei huomaa tehosteiksi. Niin hyvin tarinaan ja jännitykseen keskittyy. Arvosanaksi annan 4.5/5. Puoli pistettä pois liian nopeasta lopusta. Nousee ainakin omaan Top 10:neen. PS. DVD:n DTS raita jyrää!:thumbsup:

    Star Wars Episode III - Sithin kosto
    Tätäkään kuten en edellistäkään elokuvaa kerennyt nähdä teatterissa, joten dvd piti hankkia. Sen verran kehuttu elokuva se kuitenkin on. Tämä oli kuitenkin pienoinen pettymys vaikkakin loppu on mitä loistavin. Vaikka tarina löytyy taustalta niin tehosteet ja taistelut ovat pääosassa. Tehostemaailma näyttää loistavalta, mutta kaikki näyttää siis tehosteilta. Synkkyyttä kyllä löytyy ja tämä osa yltää ainakin alkuperäisen trilogian Jedin paluun tasolle. Näyttelytyö vakuuttaa vasta elokuvan lopussa. Arvosanaksi 3.5/5. PS. DVD:n ääniraita oli liian vaisu tällaiselle elokuvalle.:)
     
  5. bill

    bill Guest Guest

    Liittynyt:
    20.07.2004
    Viestejä:
    558
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juuri tuo kohtaus jäi päällimmäisenä mieleen tuosta elokuvasta. Ihan hyvä elokuvahan tuo on ja DVD-julkaisu erinomainen. En ole paljon 40-luvun sotaelokuvia katsonut, joten en ala väittämään vastaan.


    Viimeksi tuli katsottua:

    Carrie (1952)
    William Wylerin elokuva. Aika perus Hollywoodia; hyvät näyttelijät, mutta saippuaoopperamainen juoni ei oikein jaksanut kiinnostaa. 2/5
     
  6. Rela

    Rela Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2004
    Viestejä:
    473
    Saadut tykkäykset:
    0
    Puhumme eri elokuvasta. Tämä on New Police Story: http://imdb.com/title/tt0386005/. Alussa Jackie kuvataan alkoholisoituneena poliisina kunnes siirrytään ajassa taaksepäin...
     
  7. Wick

    Wick Say it in slugs Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.11.2002
    Viestejä:
    2 150
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tänään tuli katseltua pari Jackie Chanin leffaa HK-ajoilta.

    Ensimmäisenä Police Story 2. Ei ihan yhtä hyvä kuin ensimmäinen, mutta mainio pätkä kuitenkin. Huumorin määrä tuntui olevan pienempi kuin ensimmäisessä, mutta toisaalta se on vain ihan hyvä asia. Taistelukohtaukset olivat ihan tyylikkäitä. 3½/5

    Seuraavasta tykkäsin vieläkin enemmän, kyseessä siis Drunken Master 2, Suomessa kai paremmin tunnettu Legend of the Drunken Masterina. Tämä oli tosin enkkuääniraidalla ja muilla pikku muunnoksilla raiskattu suomiversio, mutta itse leffa olikin täyttä rautaa. Taistelukohtaukset olivat todella intensiivisiä ja näyttäviä, koreografiat kekseliäitä. 4/5
     
  8. Mr Monk

    Mr Monk Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    20.09.2005
    Viestejä:
    1 162
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nausicaä of the Valley of the Winds
    Tämä on Hayao Miyazakin vähän vanhempaa materiaalia, vuodelta 1984. Juonta en jaksa ruveta tässä selvittämään. Luonto ja kaikenlaiset otukset ovat vahvasti mukana, kuten uudemmissakin Miyazakin leffoissa. Visuaalisesti hieno elokuva, vaikka ikää onkin jo 21 vuotta. Musiikki on paikoittain kasarihenkistä, varsinkin toimintakohtauksissa. Ei mielestäni sopinut elokuvan tyyliin. Varsin viihdyttävä tapaus.
    4,5/5

    Piukat Paikat - Some Like It Hot
    Yksi kaikkien aikojen parhaimmista komedioista. Leffassa Jack Lemmonin ja Tony Curtisin esittämät muusikot joutuvat todistamaan mafian verilöylyn, piiloutuvat pukeutumalla naisiksi ja liittyvät tyttöbändiin jonka solistina on Marilyn Monroe. 50-luvun tyyliin huumori on miellyttävän harmitonta ja elokuva on jokseenkin väkivallaton.
    4,5/5
     
  9. Bulli

    Bulli Guest Guest

    Liittynyt:
    04.01.2003
    Viestejä:
    2 083
    Saadut tykkäykset:
    1
    Corpse Bride. Burtonin uusin satuilu oli varsin viihdyttävä ja mielettömän kaunis. Ei tämä silti aivan Nightmare Before Christmasin tasolle nouse. Syynä varmaankin se, että NBC:ssä on paljon tarttuvammat musiikit kun Corpse Bride on oikeastaan melko melankolinen. Hyvä tämä kuitenkin oli. 4/5.
     
  10. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Billy Wilderin Stalag 17 - Vankileiri 17. http://www.imdb.com/title/tt0046359/
    Kävi niin, että pettymys tuli kun liikaa odotti. Eniten ärsytti hassut ja typerät vartijat. Aivan varmaan se elämä vankileirillä olikin elokuvan esittämää hassua sanailua, jossa natsipaskat oli aina alakynnessä. Muuten ihan ok leffa, tarina kulki ihan hyvin ja Holden veti hyvän roolin, mutta liiaaliset karikatyyrit ja tuo yleinen rillumarei-henkisyys ärsytti todella paljon. Wilder on tehnyt niin paljon parempia leffoja, että häneltä voi odottaa laatua. Tämä on täysin ansaitusti vain 2/5. Jos tästä tykkää, kannattaa katsoa Rovaniemen markkinoilla.

    Jorma Nortimon Rovaniemen markkinoilla. http://www.imdb.com/title/tt0126005/ Ei hyvä tavaton mikä elokuva. Tämä oli aivan kamala tekele, josta aika on ajanut auttamattomasti ohi. Järkyttää vieläkin, mutta ei tämä sentään American Pie-leffojen tasolle surkeudessa päässyt. Niin, ei tällä ole mitään tekemistä kyseisten okennuksien kanssa, ovathan vaan kaikki kuraa. 1/5.

    Peter Kassovitzin Jakob the Liar http://www.imdb.com/title/tt0120716/ kuuluu sarjaan, "kaikkea pitää ostaa, kun alelaarista halvalla saa". Odotin, että olispa iloinen yllätys kivan elokuvan merkeissä, kun pääosanesittäjä Robin Williams oli kuitenkin vielä tuohon aikaan esittänyt pelkästään kivoja kavereita. Voi p... kiva oli kaveri ja sokerinen oli juoni ja pitkältä tuntui kaksituntinen. Tässä oli taas yksi "Disney"-kuvaus juutalaisten kohtalosta... Vankileiri 17 verrattuna tässä oli yksi ainoa hyvä piirre, tässä ammuttiin ja hakattiin kiväärillä vankeja. Siis ei se hakkaaminen tai ampuminen mikään hyvä juttu ollut, mutta edes pientä realismia... Ja pisteet 1/5 on ansaittu!

    Rupesi tässä vaiheessa kivat elokuvat ja erityisesti vankilaleffat ärsyttämään (sillä edellämainittujen lisäksi viimeisen kahden viikon aikana olen katsonut John Sturgesin Great Escapen 4/5 ja sen (musiikin) innoittamana Lordin ja Parkin Chicken Runin 3/5 sekä muuten vaan fiilistelläkseni Frank Darabontin loistavan The Shawshank Redemptionin 5/5. Liikaa vankiloita vaikutti ehkä mielenterveyteeni, koska muistin että...

    Tobe Hooper meni ja teki vuonna 1974 The Texas Chain Saw Massacren http://www.imdb.com/title/tt0072271/, josta vielä 30 vuotta myöhemmin hänelle kiitos. Tätä elokuvaa ja sen "juonta" ei varmaan tarvi sen kummemmin esitellä. Kaikkihan tietävät, että leffan juoni on mitä monimutkaisin ja nokkela sanailu on valttia tässä draamaelokuvien kruunamattomassa kuninkaassa, jossa käsitellään ihmisten erilaisuutta mitä hienovaraisemmalla tavalla... Tai sitten ei. Oikeasti moottorisaha surisee ja naiset kiljuu! Hurmetta ja lurexia on tarpeeksi, muttei sentään mässäilyyn saakka. Hyvä tunnelma, joka kestää koko elokuvan ajan. ällöttää ja inhottaa, mutta ei järkytä enää. Periaatteessa kaikki selviää lopussa, mutta siihen on jätetty vähän ilmaa, ihan kuin sopivasti jatko-osaa ajatellen (en ole jatko-osaa nähnyt, mutta sellainen on kuitenkin tehty). Ylättävänkin hyvin tämä on kestänyt aikaa. Näyttelijäntyö... joo, onhan siinä "ylinäyttelijöitä", mutta kyllä se Leatherface on kaikkein paras! 5/5 ehdottomasti. Pakko tilittää, että Futuren 2dvd:n julkaisua katselin, ja tällä kertaa dokkari loppui kesken.

    Kauhua kun alettiin katselemaan, niin André De Toth Vahakabinetti - House of Wax http://www.imdb.com/title/tt0045888/ vuodelta 1953 oli seuraavana... Juu, aikansa tekele. Ei pelottanut, mutta ei ärsyttänyt tai huvittanutkaan. Ei siis harmittanut että katsoin. 3/5. Mukana levyllä oli tarinan alkuperäisversio Michael Curtizin 1933 ohjaama Mystery of the Wax Museum http://us.imdb.com/title/tt0024368/, joka oli ihan yhtä hyvä/huono kuin pääleffakin, joten sille myös 3/5.
     
  11. Bulli

    Bulli Guest Guest

    Liittynyt:
    04.01.2003
    Viestejä:
    2 083
    Saadut tykkäykset:
    1
    Resident Evil: Apocalypse. Kivaa menoa... ensimmäisen vartin ajan. Sitten mennään alamäkeä ja vauhdilla. Loppuleffa onkin sitten jotain aivan hirveää. Löytyy sieltä tosin pari periaatteessa näppärää toimintakohtausta jotka nekin on pilattu sekavalla kuvauksella. Harmi, minä kun jopa pidin ensimmäisestä elokuvasta. 1/5.
     
  12. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Garden State (2004)
    Odotin tältä melko paljon, sillä tätä on tälläkin palstalla kehuttu ja mainittu jopa TOP20-elokuvien joukossa. Toivoa hyvästä elokuvasta lisäsi mm. se että parikin kriitikkoa antoi tälle yhden ainoan tähden. Kenties Natalie Portmankin haluaisi näyttää uusien kökkö-Star Warsien jälkeen, että hän osaa näytellä jne. Joten vuokrasin tämän innoissani toissaviikonloppuna.
    Jo alusta lähtien miespääosan esittäjä häiritsi, tämä jatkui loppuun saakka. Portmanin suoritus on ihan hyvä (Braff kertoo nimenomaan halunneensa enemmän "tyttömäisyyttä" tms.).
    Vasta ekstroista opin, että minua häirinnyt miespääosaa näytellyt Zach Braff on lisäksi myös käsikirjoittaja ja ohjaaja. Itse olen sitä mieltä, että lopputulos olisi ollut parempi oikeaa näyttelijää käytettäessä. Tosin tällöin Braff
    ei olisi päässyt imuttelemaan taikka pulikoimaan samaan uima-altaaseen Natalie Portmanin ja Amy Fergusonin kanssa (kyllä, olen kateellinen, mutten tietenkään siksi huonoa arvosanaa anna ;) ).
    Kommenttiraita oli hieman häiritsevää kuunneltavaa, kun ohjaaja/vastanäyttelijä heti kärkeen kehuu Natalie Portmanin olevan "hot" tms., Portman vaikuttaa lähinnä kiusaantuneelta. Eipä hän paljoa kommentoikaan (no, kelasin puolet...), tunnelma tuntuu hieman väkinäiseltä. Ja kun Portman kysyy, miksi elokuvan "blondihottis" istuu pullopyörityksessä ainoastaan Braff:n näyttelemän hahmon syliin ja suutelee häntä niin pitkään, on vastaus oli muistaakseni jotain epämääräistä mutinaa ja aiheen vaihto.
    Lisäksi itse elokuvassa lopun kohtaus, jossa
    Natalie Portman itkee sydänräriipaisevasti, on siitä ärsyttävä, että Braff on häiritsevän "kovis" ja "yli-välinpitämätön", vaikka palaakin melkein samantien takaisin (kuin näyttelisivät yhtäaikaa, mutta eri elokuvissa :eek:)
    . Elokuvassa on potentiaalia, mutta nyt Braff:n roolisuoritus häiritsee ja yleisestikin fiilis on vähän väliä hakusessa. Joitain yksittäisiä pikkujippoja on hieman nostamassa, kuten "paitajuttu". Toivoin tämän olevan jotain pienimuotoista vaikkapa tyyliin Station Agent, vain vielä parempi, kenties jopa tuleva suosikkielokuvani. Eli ei efektejä, bensaräjähdyksiä tms. mutta silti erinomaisen viihdyttävä ja mukava elokuva. Vaan eipäs ollutkaan. Natalie on kyllä söötti, mutta siltikin:
    :) :)





    War of the Worlds - Maailmojen sota (2005)
    Katsoin viime viikonloppuna vuokra-DVD:ltä, ensimmäistä kertaa. Ensimmäinen positiivinen yllätys oli se, että alussa oli vain muutaman sekunnin varoitustekstit, eikä mainoksia tai trailereita ollut lainkaan. Eipä kyllä ekstroja tai kommenttiraitojakaan.

    Toinen positiivinen yllätys oli itse elokuva, tripodit olivatkin paljon pelottavampia kuin odotin ja tunnelma paljon ahdistavampi ja synkempi. Eli ei ollutkaan koko perheen elokuva, vaan perheen pienemmille varma painajaisten aiheuttaja. Oikein tekisi mieli uudestaan nyt katsella useitakin kohtauksia. Tom Cruise vetää hyvän roolisuorituksen, eikä muidenkaan suorituksesta mitään negatiivista jäänyt mileen. Ihmiset käyttäytyvät todella ärsyttävästi, itsekkäästi ja inhorealistisesti, eli tunnelma ei todellakaan ole tyyliin 'Independence Day' eli USA:n presidentti näyttää parin one-linerin jälkeen ufoille naama virneessä, että kuka käskee. Päinvastoin, "Tompalla" on vähän väliä paniikki päällä.
    WotW:n äänet ansaitsevat muuten kehuja, paitsi "salamoinnit", joissa on miksattu typerästi/amatöörimäisesti eläinten karjaisuja iskujen kohdalle (tarkoitus lienee ollut "muodikkaasti" upottaa karjaisut niin, ettei niitä tunnistaisi erillisiksi ääniksi, mutta tässä on kenties kiireessä kämmätty). Tämä pikkuseikka on onneksi ainoa rutinani äänien suhteen. Kyseessä ei siis ole lähellekään niin umpisurkea äänien toteutus kuin esim. Twister:ssä, jossa ala-arvoisen toteutuksen kuulee varmaankin myös television omilla kaiuttimilla (leijonan lailla murisevat tornadot, haloo...).

    Ensimmäise nvartin jälkeen odotin WotW:n nousevan jopa kiitettävän hyväksi kokonaisuutena, mutta etenkin loppuminuutit häiritsivät. Tuli hieman sellainen olo, kuin kuin loppu olisi tehty kiiressä ja juonellisestikin on vanha tuttu scifi-klisee häiritsemässä:
    Hyökkääjät ovat sijoittaneet teknologisesti edistyneet tuhokoneensa maan alle valmiiksi kenties jopa miljoona vuotta sitten ja ovat siitä lähtien tarkkailleet lajiamme, tuhotakseen meidät sopivana ajankohtana. Varmalta vaikuttava voitto kuitenkin hupenee siihen, että eivät mokomat muistaneet suojautua mitenkään, vaan täysin suojapuvuitta kävivät maan pinnalla juomassa. Olisivat nyt edes parisataatuhatta vuotta käyttäneet rokotteiden ja/tai suojavarusteiden kehittämiseen... Toinen oli se, että miksi tripoden suojakenttä sammui ja ne alkoivat liikumaan kuin humalaiset, kun niiden kuljettajat alkoivat voimaan hieman heikosti maan mikrobeista johtuen? Tripodi kai kuitenkin on vain pelkkä kone, itse ainakin jättäisin suojakentän päälle ja autopilotin myöskin. Vai olenko missannut jonkun bio-mekaanisen jutskan tripodeihin liittyen?
    . Hyökkääjät eivät kuitenkaan ole niin ääliömäisiä kuin vaikkapa Sign:ssa. Onnistuneen inhottavasta tunnelmasta (ihmiset eivät heitä iänikuisia one-linereita, vaan ovat paniikissa ja epätoivoisia) paljon plussaa, siksi loppuratkaisustakin huolimatta
    :) :) :) :) -





    Signs (2002)
    Kun kerran tuli jo edellä spoillattua, niin jatkan arvosanaan saakka. Tämän katsomisesta on jo tosin parisen kuukautta, joten joku asia on voinut unohtua. Mel Gibson vetää hyvän pääosaroolin, eikä muutenkaan ole valittamisen aihetta näyttelemisen sihteen. Alkupuolisko nosti odotukset todella korkealle, mutta loppua kohden homma latistui. M. Night Shyamalan taitaisi olla parempi pelkkänä ohjaajana tms., nyt hän on myös käsikirjoittajana.
    Kokonaisuus ei toimi lopuun saakka. Monista hyvin tai jopa erinomaisesti tehdyistä asioista huolimatta, juoni pilaa kokonaisuutta rankasti. Se on kuin pikkupojan kirjoittama (
    Alienit matkaavat galaksien halki tänne maahan, mutta eivät harmikseen huomaa, että maassa onkin heille hengenvaarallista vettä:hitme:, vieläpä varsin paljon (valtaosa planeetastamme on veden peitossa, mutta lopussa Alien tapetaan VESILASILLISELLA, huh-huh...). Ja Alienit tulevat maahan talsimaan ilman suojapukua tai mitään varusteita. Eräskin jää ansaan kevytoviseen ruokakomeroon, huolimatta teknologiaylivoimastaan, suuresta koostaan ja raatelukynsistään (otukset vaikuttavat tyhmiltä, mutta lensivät kuitenkin maahan huipputeknologiaa edustavalla avaruusaluksella, hieman enemmän logiikkaa pliis...). Lopulta "jesse" onneksi pelastaa... ..kyllä läsähti tuossa kohtaa tunnelma:weep:
    ). Alkupuoliskolle 4/5, kokonaisuudelle
    :) :) ½
     
  13. niiles

    niiles Sugar plum fairy Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 969
    Saadut tykkäykset:
    1
    Les Amants du Pont-Neuf (Pont-Neufin rakastavaiset, 1991) :) :) :) :)
    Kivaa katsottavaa. Vaikka puitteet ja taustat ovat kohtalaisen rankat on tarina sitä vastoin erittäin kaunis. Pariisikin näyttäytyy kauniina. Hyvän mielen leffa, jonka voisi katsoa joskus uudelleenkin. Suosittelen!

    Pawnbroker (Panttilainaaja, 1964) :) :) :) :)
    Neljäs katsomiskerta oli tälläkertaa isolta kankaalta. Huomasin, että SEA:n kopiossa oli muutamia, pituus yhteensä noin parin minuutin verran, kohtauksia joita arvostelemassani Region 1 DVD:ssä ei ollut. Edelleenkin voimakasta draamaa holokausti selviytyjästä joka kamppailee kammojaan vastaan. Tälläkertaa elokuva tuntui jo hieman liian tutulta ja pitkältä, kun tulevan muisti kohtalaisen hyvin.

    Murnau: Seuraavaksi lupaan ottaa Greedin käsittelyyn. :naminami:
     
  14. Rela

    Rela Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2004
    Viestejä:
    473
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taitaa kaikkia Shyamalanin elokuvat olla peräisin hänen omasta kässäristään. Hänen jokainen leffa Kuudennesta aistista eteenpäin on niin täynnä aukkoja juonissa, että voi vain ihmetellä ettei hän itse niitä tajua. Olisi oikeasti mielenkiintoista tietää mitä hän saisi aikaan jonkun toisen kässäristä.

    Ja itse aiheeseen...

    In the Cut **

    Tissit, Meg Ryanin tissit, Strippareiden tissit. Tuossa oli lueteltuna leffan parhaat kohdat. Ohjaus oli kanssa ihan kivaa käsikamerakikkailua. Kaikki muu oli sitten huonoa. Mikä ihme tämä leffa oikein yritti olla? Ilmeisesti eroottinen jännäri, joka ei jännittäny tasan yhtään ja erotiikka oli kovin teennäistä ja päälleliimattua. Juoni oli täysin tusinatavaraa "yllättävällä" murhamiehellä.
     
  15. Wick

    Wick Say it in slugs Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.11.2002
    Viestejä:
    2 150
    Saadut tykkäykset:
    1
    Star Warsin Episode III: Revenge of the Sith tuli nyt vihdoin ja viimein nähtyä, ja tosi hyvähän tämä oli. Selvästi paras osa tästä uudesta trilogiasta. Synkempi, rankempi ja näyttävämpi (vaikka olihan sitä kliinistä gci:tä tässäkin mielestäni liikaa.) Elokuva osasi yhdistää hienosti uuden trilogian lopun vanhan alkuun. Vaderin ensimmäiset hönkäykset saivat kylmiä väreitä kulkemaan selkäpiitä pisin. Pisteitä myös siitä, ettei JarJaria näkynyt tässä käytännössä ollenkaan :) Kyllä tälle hyvillä mielin 4/5 kehtaa antaa.
     
  16. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Kun kerran David R. Ellis meni ja ohjasi elokuvan Cellular http://www.imdb.com/title/tt0337921/, niin minä sitten menin ja katsoin. ActionJackson-fanikaverini löi leffan kouraan, että siitä sitä viihdettä maanantai-iltaan... Voi p... En tältä mitään odottanut, mutta juoni olisi mahdollistanut vaikka mitä. Surkea toteutus kärvensi kuin ruåtsalaisten tutkimukssissa kännykät aivoja. Tarinassa oli paljon aineksia loistavaan toimintaleffaan, mutta ei siinä ei oltu onnistuttu jolloin 1½ tuntia voi tuntua yllättävän pitkältä ajalta. Taas välttelen spoileja, joten aika yleisellä tasolla mennään. Syy miksi tavallinen perhe joutuu keskelle toimintaa, oli uskottava. Biologianopettaja osasi myös toimia, mikä sekin oli uskottavaa (no toimintaleffauskottavaa ainakin, sekin irvokkaat tosikot), mutta toisessa kohdassa sama akka meni lukkoon ihan täysin, niinkuin taviksen kuuluukin. Se porcheileva juppi oli persiistä, se big fat mama siellä autovarikolla oli tosi persiistä, kuka oli keksinyt niiden pahojen poliisien nimet, ne nimittäin oli persiistä, se pääosanesittäjä hunk oli persiistä, Kim Basinger ei ikinä ole persiistä (on niin kaunis nainen). Mähän en varsinaisesti ole näiden toimintaleffojen ystävä, joten en osaa tätä genrensä mittapuulla arvostella. Paljon hyvää siinä käsikirjoituksessa oli, mutta toteutus ontui kuin SonyEriksson markkinoilla. 1½/5
     
  17. Detox

    Detox Guest Guest

    Liittynyt:
    14.05.2005
    Viestejä:
    372
    Saadut tykkäykset:
    0
    Training day: tämä on ollut yksi suosikeistani jo monen vuoden ajan:love: ja eihän se pettänyt tälläkään katselu kerralla. mielestäni näyttelijät ovat uskomattoman hyvin valittu rooleihinsa ja esim. Denzel Washington hoitaa korruptoitunteen poliisin roolin uskomattomasti:cool:. elokuva antaa hyvän kuvan amerikan slummeista ja niissä toimivista jengeistä. elokuvaa ei ole pilattu liialla mättämisellä vaan elokuva luo mukavasti syvyyttä hahmoihin. taattua viihdettä:king:

    :) :) :) :) :) /5
     
  18. Bulli

    Bulli Guest Guest

    Liittynyt:
    04.01.2003
    Viestejä:
    2 083
    Saadut tykkäykset:
    1
    War of the Worlds (2005. Tästä saisi kaikenmaailman Emmerichit ottaa mallia. Näin tehdään hyvä "katastrofielokuva". Melkoista tykitystä alusta loppuun eikä yhtään laahaavaa vaihetta löytynyt. Spielberg hallitsee erinomaisesti ihmisten paniikin ja kaaoksen kuvaamisen ja näyttelijät suoriutuivat rooleistaan paremmin kuin hyvin. Ainut varsinainen valittamisen aihe löytyy hieman yllättäen John Williamsin musiikeista, tässä kun ne eivät aina oikein toimineet. Siltikin parasta Spielbergiä sitten Saving Private Ryanin. 4+/5.

    Edit: Yksi kohta herätti hieman ihmetystä.
    Miten videokamerat/kamerat toimivat sen sähkömyrskyn jälkeen? Vai vaikuttiko se kenties vain sillä hetkellä päällä olleisiin laitteisiin?
     
  19. TheJambo

    TheJambo Käyttäjä

    Liittynyt:
    08.06.2004
    Viestejä:
    2 272
    Saadut tykkäykset:
    2
    King Kong Lives (1986) tuli katsottua ja oli kyllä sellaista tuubaa että ei hyvänen aika. Elokuvassa nyt ei ollut oikein järjen häivääkään mutta kyllä se komediana meni. 2/5

    Batman Begins tuli toista kertaa katsottua. Eipä liiemmin valittamista löydy. Ainoastaan epäselvät toimintakohtaukset ja jotkut vähän turhat kohdat antavat miinusta muuten täydellisestä kokonaisuudesta. 5-/5
     
  20. TheJambo

    TheJambo Käyttäjä

    Liittynyt:
    08.06.2004
    Viestejä:
    2 272
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ja viime yönä Steven Spielbergin War of the Worlds. Leffa alkoi tosi hyvin, mutta rupesi sitten loppua kohden tylsistymään. Oli hyvä juttu, että leffa kerrottiin yhden perheen kuvakulmasta. En viitsi nyt elokuvasta sen enempää lörpötellä, mutta aika keskinkertainen/huono maku jäi leffasta. Elokuvan näyttelijät olivat ihan hyviä, mutta
    Spielberg-loppu
    ei oikein innostanut.

    2½/5