Panasonic PT-AE900

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana void, 02.09.2005.

  1. Hirudroid

    Hirudroid Guest Guest

    Liittynyt:
    03.01.2003
    Viestejä:
    1 245
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kannattaa myös muistaa, että AE900:n kuvaa voi suunnata vain ympyrän muotoisella alueella, joten ylä- ja alareunat (esimerkkinä padin numerot 1-3-7-9) eivät osu lähellekään vaaka- ja pystymaksimeja (2-4-6-8).
     
  2. Jeje2

    Jeje2 Fubar Tukijoukot

    Liittynyt:
    23.10.2004
    Viestejä:
    1 418
    Saadut tykkäykset:
    1
    Minkä verran pana tarvitsee tilaa kaapeleita varten taakse?
    Laite on 270mm syvä - minkä verran tarvitsee kaapelit lisää?

    Itsellä on 300mm syvä baarikaappi sopivalla paikalla. Jos tyki mahtuisi sinne sisään - niin voisi sitten avata ovet kun leffaa katsoo jne... :thumbsup:

    Joten pliis sanokaa että 30mm on riittävästi kaapeleille takapuolella...
     
  3. Fatali

    Fatali Guest Guest

    Liittynyt:
    28.07.2005
    Viestejä:
    59
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aika ahtaaksi menee kaapelien ja varsinkin jäähdytyksen kannalta. Paljonko tilaa on sivuilla ja yläpuolella?
     
  4. Jeje2

    Jeje2 Fubar Tukijoukot

    Liittynyt:
    23.10.2004
    Viestejä:
    1 418
    Saadut tykkäykset:
    1
    Riitävästi (80cm leveyä kaappi) ja käytössä olisi ovet auki.
    (Sitten kun ei käytä - voi laittaa ovet kiinni)
     
  5. Jupe

    Jupe Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.03.2000
    Viestejä:
    3 063
    Saadut tykkäykset:
    28
    En ymmärrä Jeje2 miksi et vain valitse jotain toista projua, jolla saat asennushomman kondikseen pienintäkään miettimättä. Siellä on LCD-puolella ainakin kolme muuta merkkiä ja malleja niillä vähintään 5, joista nyt muistelen ulottuvuudet tätä Panskua merkittävästi laajemmiksi. Miksi et hirveän pähkäilyn sijaan ostaisi jotain niistä?

    Panskun kuva on varmasti erittäin hyvä, tätä ei kukaan kiistä. Mutta onko se niin hyvä, että kannattaa vääntää laitetta mahdottomaan paikkaan. Kun kuitenkin kyse on LCD-projuista, teit mitä teit esimerkiksi D5-paneelisten laitteiden erot on niin pieniä, että päivämatkan päässä todennäköisesti vehkeitä ei toisistaan muistikuvilla erota. Lisäksi se laatukin syntyy useista eri tekijöistä, joista osa on toiseen osa toiseen kallellaan.

    Ne leffat on jokatapauksessa jumalattoman hieno kokemus tykiltä ja telkkari jää sullakin jatkossa uutisia varten. Mä en siis näe riittävää hyötyä pungertaa toi Pansku sille todellisuudessa melko heikosti sopivaan paikkaan, säästä vaivoja valitse vaikka Sonyn tuleva HS60 tai se Epsonin kalu tms.

    Jos kuitenkin valitset Panskun, sinänsä mielestäni ei ole mitään teknisiä esteitä pitää sitä lipastossa mikäli mahtuu.
     
  6. Jeje2

    Jeje2 Fubar Tukijoukot

    Liittynyt:
    23.10.2004
    Viestejä:
    1 418
    Saadut tykkäykset:
    1
    [OT]Ei vaan nyt olen oikeasti halunnut etsiä vaihtoehtoja - Sanyo on ollut mielessäni jo kauan ja olin Z3:seen oikeen tyytyväinen. Z4 ei hifimessuilla vakuuttanut vaan, siksi haluaisin oikeasti laajentaa tilannetta. Niin joo etsin vain LCD:ä - kaverin satenkaariherkkyyden takia

    Niin joo - hinta 1630EUR kotimaasta kuulosta kovinkovin houkuttelevalta. (Mieluiten minä kotimaasta ostan - mutta hävyttömyyksiä extraa Sakaan nähden en suvaitse)[/OT]
     
  7. tuuomasl

    tuuomasl Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2005
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eivät tienneet tästä mitään Tapiolassa kun soitin. Sensijaan sanoivat, että exclusive-päivä olisi ensi viikolla, jolloin em kortin haltijoille -10% kaikesta eli AE-900 1620e. Taitaa olla planeetan tai ainakin Pohjois-Euroopan halvin, eräs erikoisliike ei erityisemmin tiedosta innostunut.

    /t
     
  8. Yäkmies

    Yäkmies Guest Guest

    Liittynyt:
    23.10.2004
    Viestejä:
    69
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juuri tänään kaverin tykistä mittailin "takatilan" omia asennuksiani varten ja yhdeksän sentin päässä takaseinästä se tykki oli eivätkä johdot osuneet seinään. Sen verran kuitenkin voin sanoa, että kolme senttiä ei riitä lähimainkaan, vähintään tuplaten on tilaa oltava.
     
  9. Hifinen

    Hifinen Guest Guest

    Liittynyt:
    04.11.2004
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0

    Tuo kyseinen tarjous, 1799e - 10% on ainoastaan Jumbon Stockan avajaistarjous uusille kanta-asiakkaille, ja voimassa marraskuun loppuun.

    Vai exclu-päivä ens viikolla? Sinänsä outoa, että vastahan se oli 5-6 vkoa sitten, ja yleensä ne on 2 kertaa vuodessa...Mutta hyvä jos niin on, sitten ei tarvitse hankkia ketään kaveria uudeksi kantikseksi, vaan voi hakea tykin mistä Stockasta tahansa. Selvitän asian...
     
  10. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ei ole excl päivää kuin vasta ensi keväänä. Tämän vuoden päivät on kuulemma olleet ja pidetty.

    Ensi viikolla on joku kanttis-ilta, johon on kutsuttu vain harvat ja valitut.
     
  11. Hifinen

    Hifinen Guest Guest

    Liittynyt:
    04.11.2004
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jees, näin on näreet. Ja vaikka taloudessa on exclu-kortti, on kutsu ilmeisesti hukkunut postissa. :)

    Äsken tullut soitto kertoi, että tykki odottaa noutajaansa, joten ryhdyin Stockan kätyriksi ja hankin heille uuden kantiksen joka ostaa mulle tykin. Säästetyllä 180e saakin sitten kattotelineen ja asennuksessa kuluvat keskioluet! :D

    Ajatus siitä, että ostaa Stockalta moisen vehkeen vs. tilata Saksasta on kohtalaisen paljon houkuttelevampi...
     
  12. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Joo, Stocka on kyllä ylitse muiden jos kauppoja vertailee mistä tykin ostaisin. Kerrankin sieltä sen saa halvemmalla kuin muualta... hmm, niin SAI halvemmalla. Tuossa se vieressä nyt kököttää pahvilootassa, hintaa oli 1611e :p

    JA en valehtele, kuitissa on hinta 1790 - 10% = 1611e Tosin kaverille annoin 10e kortin sekä 9e hakupalkkaa.
     
  13. Hifinen

    Hifinen Guest Guest

    Liittynyt:
    04.11.2004
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli hintaa oli vielä pudotettu 9e, tai henkilökunnalla käynyt pieni bugi...Joka tapauksessa onnittelut uudesta lelusta. Käyn hakemassa omani pois lauantaina aamulla, siihen mennessä on screenikin jo valmis ja seinällä. Todennäköisesti...
     
  14. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Mun screeni on vielä tuolla DIY-palstalla ja rautakaupassa. Pitääkin lähteä surffaamaan eteenpäin ja katsella sopiva screeninkoko, 220cm olisi leveys, korkeus on vielä hakusessa :confused:
     
  15. Hifinen

    Hifinen Guest Guest

    Liittynyt:
    04.11.2004
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei ehkä kuulu tälle palstalle mutta:
    Mä tein 3mm paksusta valkoisesta kovalevystä, jonka taakse tukirimat (21x32mm). Etupuoli Harmonylla, sävytetty X486 (RGB: 212,209,203, joten aikamoisen neutraali...). Levy sattu olemaan korkeudeltaan 122cm, joten pyysin poikkasemaan sen 208cm kohdalta, jolloin 57mm leveillä kehyksillä kuvasuhde pysyy tasan 16:9. Kuva-alan leveys on näin ollen siis 196,6cm ja korkeus 110,6cm...Hyvältä näyttää, ja oli muuten hauska askarrella. Ei muuta kuin hommiin!!:thumbsup:
     
  16. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Noniin. Tykin oli tarkoitus odotella kiltisti noin 1kk pahvilaatikossaan kunnes kotiteatterihuone on valmis. Tykki menetti neitsyytensä kuitenkin eilen kahden oluen jälkeen kun isäntä ei ollut enää kykyinen ajattelemaan asiaa järkevästi. ;)

    Mutta Out-Of-The-Box -testejä suorittaneen kokemuksia nyt tästä uudesta lelusta: Hellasäröä ei kuulunut lainkaan, se ihmetytti vaikka yllätys oli melkoinen kun auton takapenkillä odotteli pahvilaatikko jossa videotykin kuva. Tämä oli hyvä asia. Tykki sai ansaitun paikan LCD-television edestä ja kuva heijastettiin sohvan taakse valkoiselle seinälle, seinä on lähinnä luonnonvalkoinen. Signaalilähteenä toimi HK DVD22 dvd-soitin sekä Xbox, molemmat kiinni komponenttikaapelilla. Pistin pyörimään tuttuakin tutumman Ice Age -leffan. Sitten vasta tykkiin virrat päälle. Kerrottakoon tässä vaiheessa että vertailukohtana toimii vanha Panasonic PT-AE100E joten odotan kovaa parannusta kuvan laatuun. Tykki hurahti päälle hienosti ja ensireaktio oli että onko se jo päällä kun on niin pirun hiljainen, no valoahan sieltä putkesta tulee eli on kai se sitten saanut virtaakin.

    Mutta se kuva, ensiksi kiinnitin huomiota karmeaan sahalaitaisuuteen kuvassa, ei muuta kuin "filmimoodi" päälle dvd-soittimesta jolloin kuva parani huomattavasti ja nykiminen lakkasi. Johtuneeko huonosta "citymarket" komponenttikaapelista mutta hieman on ääriviivoissa havaittavissa haamurajoja, pikseliverkko loistaa täysin poissaolollaan. Aivan lähelle kun menee ihmettelemään kuvaa niin siellähän ne pikselit kuitenkin kiltisti seinällä ovat :p

    Vertical Banding on jossain tilanteissa havaittavissa, mutta ei läheskään niin paljon kuin entisessä rakkineessa, enkä kokenut sitä kovinkaan haittaavaksi tässä vaiheessa. Väritoisto sekä mustan taso olikin sitten aivan toista luokkaa kuin ennen, pisteet sille, vaimokin huomasi eron entiseen vaikka sekin myytiin jo useita kuukausia sitten kesällä, sain siitä muuten 600euroa! :hitme:

    No dvd-toisto on rajallinen eikä siitä kuvasta saa hyvää tekemälläkään, kai... joten siirryin katselemaan Xboxin kuvaa. Ensimmäiseksi laitoin pyörimään Soul Calibur II alkudemon 720p tilassa. Jopas näyttää hyvältä, mutta kun vertailukohtana on vielä tuo LCD-telkku niin ei se niin karkkia ollutkaan kuin odottelin, tykki on aina tykki ja on muistettava että tämä on out-of-the-box testi eikä säätöjä ole tehty mihinkään suuntaan. Hienolta se kyllä näytti mutta aavistuksen oli sahalaitaisuus havaittavissa.

    Seuraavaksi tuttu peli, Rallisport Challenge II jota ajoin vain 480p signaalina. Tämä olikin sitten sutta ja sekundaa, peli oli tulitikkulaatikko -grafiikkaa ja suorat reunat, esim. kaiteet yms. palikoituivat kovasti eikä suoraa viivaa ollut pelin aikan kertaakaan. Johtuneeko sitten entisen tykin rajallisuudesta toistaa kuvaa mutta siinä kaikki näytti "smoothimmalta". VGA-liitäntää en ehtinyt vielä kokeilla koska x2vga-adapterini on vielä jossain muuttolaatikon perukoilla.

    Kaikenkaikkiaan väritoisto on aivan uskomaton verrattuna entiseen tykkiin mutta ei tietenkään pärjää LCD-telkkarilleni (Samsung 32" R51B). Läppäri jäi duuniin joten HD-pätkiä ei tullut myöskään testattua.

    Kaukosäädinhän on oikea tekniikan riemuvoitto! Oppiva kake tykissä, valaistu kaikki nappulat ja napeissa lukee mitä niistä tapahtuu, tuotahan voi käyttää vaikka täysin säkkipimeässä huoneessa :) Tosin Pronto varmaan tulee siltikin toimimaan ensisijaisena kakena, mutta hyvältä vaikuttaa tuokin säädin.

    Jotain negatiivistakin on sanottava, mutta tätä osasin muiden plazalaisten kokemuksen nojalla jo odotellakin, eli se dynaamisen iiriksen korina/surina, varsin ärsyttävää, mutta ei onneksi kovin kovaäänistä.

    Loppupäätelmä: En välttämättä näe järkeväksi vaihtaa 100:sta tykkiä 900:seen ja maksaa välirahaa (normaalitilanteessa) 1500euroa. Itselläni väliraha oli vain 1000e joka on mielestäni erittäin kannattava päivitys.

    Jahka nyt saa väsättyä screenin (Harmony x073 JaniH:n ohjeilla, ilman kehyksiä siis "korotettuna" seinästä) ja pimeän huoneen + säädöt kohdalleen ja uuden dvd-soittimen (BBK) sekä Xbox360 pukinkontista niin kokemukset karttuvat ja varmasti menetän sydämen tuolle tykin tuottamalle kuvalle, potentiaalia tuossa varmasti on, vaikuttaa laatupeliltä!
     
  17. Hirudroid

    Hirudroid Guest Guest

    Liittynyt:
    03.01.2003
    Viestejä:
    1 245
    Saadut tykkäykset:
    2
    Onko väliä jos Jumbon Stockalta ostaja kuuluu samaan talouteen, tsekkaavat mistään / vaikuttaako?
     
  18. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ei ole väliä. Jos sinulla on vaikka vaimosi kanssa rinnakkaiskortti niin tällöin et voi liittyä uudeksi kantikseksi, mutta jos vaimollasi on oma kortti ja sinulla ei mitään niin siitä vaan! Toki "pisteitä" ei kerry sitten kuin molemmille teille erikseen mutta mitä niillä stokkan pisteillä tekee, ei hevonhelkkaria! :)

    Se vielä että fyysisen ostajan täytyy olla sama henkilö kuin kortinhaltija, eli tämä myös käteiskaupassa, itse annoin kaverille käteisen 100m ennen tiskiä varmuuden maksimoimiseksi.
     
  19. Hifinen

    Hifinen Guest Guest

    Liittynyt:
    04.11.2004
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    "Signaalilähteenä toimi HK DVD22 dvd-soitin sekä Xbox, molemmat kiinni komponenttikaapelilla. "


    Eli vehkeessä on siis tuplakomponentit? Ainakin Panasonicin manuaalin mukaan komponenttiplugeja löytyis kaksin kappalein, jossain kuvissa taas on vaan yhdet...Sulla siis molemmat -dvd ja xBox - kiinni komponenteissa?
     
  20. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Niih, revin testin puolessa välissä kaapelit irti ja kytkin xboxin kiinni :OI Kerronko vielä sen että ei ollut töpseliä niin irrotin telkkarin johdon seinästä ja kytkin tilalle tykin virtakaapelin? ;)