Lost (jenkkitahtiin)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana kurdt, 23.09.2004.

  1. Jaded

    Jaded Uusi jäsen Blokattu Tukijoukot

    Liittynyt:
    23.04.2004
    Viestejä:
    1 548
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ja toi on niin mahtava avaus ensimmäiseksi viestiksi plazaan sinulta!

    Toivotan niin tervetuloa.
     
  2. topcat

    topcat Guest Guest

    Liittynyt:
    26.04.2004
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    kiitoskiitos!:D
     
  3. jhu

    jhu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.12.2002
    Viestejä:
    490
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kakkoskauden "huonoudesta" ja "hitaudesta" on kovasti valitettu tässä viime päivien aikana. Esimerkiksihän viime jakso ei edistänyt juonta lainkaan, toisaalta tarjoili ihan mukavia hetkiä Jinin ja Sunin tarinan parissa, mutta ei jaksossa ei ollut juuri lainkaan jännitystä.

    Jaksojen rakennehan on ollut aina johonkin päähenkilöön keskittyvä, eli aina yhden henkilön taustoja on esitetty takaumina kussakin jaksossa. Useimmat keskushenkilöt saivat ensimmäisen kauden aikana jo enemmän kuin kaksi taustajaksoa, joten näistä tiedämme jo aika paljon (ja monissa näissä jaksoissa oli aika paljon draamaa mukana). Tällöin samojen henkilöiden taustadraamat on aika pitkälti kulutettu loppuun, kuten Hurleyn ja Jin/Sunin jaksot osoittivat. Mitään uutta ei enää saatu draamallisesti mukaan eikä itse henkilöistäkään opittu mitään, mitä ei olisi aikaisemmissa takautumissa tullut esille. Taustatarinoiden jatkaminen päähenkilöiden kohdalla on sarjan luonteen huomioden toivottavaa, mutta tuo mukanaan ongelmia - uusia henkilöitä entisestäänkin laajenevaan henkilökaartiin.

    Kun nyt on paljastunut jo toinen ryhmä selviytyjiä, lienee vain ajan kysymys, koska alamme nähdä näiden henkilöiden taustoja. Ainakin Rosen ja Bernardin tarinan voisi kiinnostavan ja Ana-Lucia noussee päähenkilöiden joukkoon ja Mr. Eko lienee myös vahvoilla - varsinkin jos pääkaarti jossain vaiheessa harvenee...

    Nythän sarjalla menee hyvin - katsojaluvut ovat edelleen kärkiluokkaa - joten on helppo ennustaa sarjalle ainakin yhtä lisäkautta ja miksei enemmänkin. Jaksojen määrän lisääntyessä kuitenkin tulee entistä vaikeammaksi pitää yllä samoihin elementteihin perustuvaa jännitystä. Kakkoskauden varmaan vielä kestää loppuun saakka, mutta mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, viimeistään kolmoskausi merkitsee kiinnostuksen hiipumista omalta kohdaltani.
     
  4. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Darren Aronofsky on lupautunut ohjaamaan yhden jakson Lostia elokuvansa Fountainin valmistuttua.
     
  5. Era

    Era Guest Guest

    Liittynyt:
    18.05.2005
    Viestejä:
    245
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mahtaakos tuota 1. seasonia olla vielä julkaistu jenkeissä dvd:nä?
    Mikäli on, voisi tähän laitella linkkejä dvd:n kansiin tai ihan muuten vaan erilaisiin, hyväresoluutioisiin LOST kuviin. Tarkoituksena olisi nämä koneella olevat jaksot neljälle dvd:lle pakata ja jonkunlaiset kuvat dvd:n pintaan & koteloihin tehdä aiheeseen liittyen. Itse on tuollaisiin sopiviin kuviin ole vielä törmännyt.
     
  6. printf

    printf Guest Guest

    Liittynyt:
    19.07.2003
    Viestejä:
    113
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eipä taida tämä foorumi olla oikea paikka kysyä noita DVD:n kansia.
    Mutta tässä sulle hyvä Lost-aiheinen isoresoluutioinen kuva :king:
     
  7. Era

    Era Guest Guest

    Liittynyt:
    18.05.2005
    Viestejä:
    245
    Saadut tykkäykset:
    0
    Totta, mutta minkäs teet kun ei nelonen voi ko. sarjaa alkaa näyttämään. Kyllä nuo seasonit täytyy ihan ostaakin jahka ne suomiteksteillä kauppoihin tulevat. On kyseinen sarja senverta hyvä.

    Kuva on mitä mainioin, asianyhteys ei asiaan vihkiytymättömälle varmastikaan vaan aukene :)
     
  8. gardem01

    gardem01 Guest Guest

    Liittynyt:
    04.05.2005
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
  9. Jazo

    Jazo Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2004
    Viestejä:
    4 425
    Saadut tykkäykset:
    10
    Custom suomikansia voit käydä ihastelemassa Cdcovers.cc -sivuilla.
     
  10. Luckyman

    Luckyman Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.08.2004
    Viestejä:
    569
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ei? Katsos kun mitä aikaisemmin näytät, sitä enemmän amerikanserkku vaatii tuohta.
     
  11. poples

    poples Guest Guest

    Liittynyt:
    20.05.2005
    Viestejä:
    99
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sanokaahan, viisaammat, että koska oikein tulee seuraava uusi jakso Lostia? Kynnet loppuivat jo ajat sitten, tuskallista tämä odottelu. Sinänsä hyvä, että olen myöhäisherännäinen, koska sain katsoa kaikki tähän mennessä esitetyt jaksot muutamassa päivässä. Mutta toisaalta on hintakin kova: kamalat vieroitusoireet. Jos olisin alusta pitäen nähnyt vain jakson viikossa (tai vieläkin harvemmin), ei väliaikainen ero olisi läheskään näin raskas.

    Jonkin verran sain paikattua tv-nälkääni Prison Breakin kahdeksalla jaksolla, mutta ei niistäkään ollut kuin kahdeksi päiväksi ja nyt on sitten kaksi sarjaa, joita pitää odotella yökaudet unettomana sängyssä telmien. Pitänee hakea kaikki Ozin tuotantokaudet ja katsoa niitä tilkkeeksi.
     
  12. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 420
    Saadut tykkäykset:
    137
    9.11. jaksolla "Abandoned".
     
  13. poples

    poples Guest Guest

    Liittynyt:
    20.05.2005
    Viestejä:
    99
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sehän on enää viikko ja päivä! Juhlaa! Mistä tuommoista infoa muuten löytyy, ettei tarvi joka jaksoa kysellä täällä?
     
  14. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
  15. Molli

    Molli Guest

    Liittynyt:
    Viestejä:
    0
    Saadut tykkäykset:
    0
    Epguides on myös ihan ok sivu noiden lähetyspäivien tsekkailuun. Layoutti on simppelimpi kuin tv.comissa, ja välitöntä spoilaantumisvaaraa ei ole.
     
  16. peter69

    peter69 Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    12.09.2002
    Viestejä:
    950
    Saadut tykkäykset:
    0
    En tiedä jenkeistä mutta posti toi tänään play.com:ista tilatun brittiversion, tosin tuo on näköjään season 1 - part 1 boxi eli vain ensimmäiset 12 jaksoa. Kolmella levyllä jaksot, neljä kullakin, ja lisäksi yksi bonus-levy.
     
  17. zxcv

    zxcv Guest Guest

    Liittynyt:
    31.03.2005
    Viestejä:
    226
    Saadut tykkäykset:
    0
  18. Molli

    Molli Guest

    Liittynyt:
    Viestejä:
    0
    Saadut tykkäykset:
    0
    Friikki ilmoittaa kuvasuhteeksi 1,33:1 mutta mahtaisikohan se olla vain virhe, kun joku uumoili tuon Friikissä myytävän boksin olevan juuri tuo aussi-versio.

    Oman R1-boksini tilasin syyskuun alussa amazon.comista, hintaa tuli postikulujen kanssa n.37 euroa.
     
  19. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    Tuli katsottua 1. kausi ja 2. kauden jaksot muutaman päivän aikana, joten voisi summata hieman omia ajatuksia sarjasta.

    Nopeasta katselutahdista johtuen sarjan hidas kerronta ei juurikaan häirinnyt. Asia voisi olla toinen, jos olisin seurannut sarjaa alusta asti jakson viikossa ja nyt jääkin nähtäväksi miten sarja toimii kun sitä jenkkien tahtiin alan seuraamaan.

    Itselleni sarja on jättänyt kaikin puolin hyvän jälkimaun; siinä yhdistyy sopivasti draama ja jännitys varsin viihdyttäväksi paketiksi, enkä sarjalta oikeastaan muuta odotakaan. Joidenkin moittimia flashbackeja pidän sarjalle hyvinkin olennaisina ja tärkeinä elementteinä, sillä ilman niitä hahmot jäisivät aika etäisiksi. Sarjassa on myös mukavia viittauksia, kuten esim. B.F. Skinneriin ja hänen kehittämäänsä ns. Skinner's Boxiin, joiden kautta sarjan tapahtumiin saa uusia näkökulmia. Tuota en tosin itse huomannut ja tv.comista sen taisinkin bongata erään jakson tietojen yhteydessä.

    Aika näyttää nouseeko Lost näillä eväillä tv-klassikoiden joukkoon, mutta puhtaana viihteenä se mielestäni jo nyt on yksi nykyisen tv-tarjonnan helmistä.
     
  20. Flotter

    Flotter Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2001
    Viestejä:
    301
    Saadut tykkäykset:
    1
    nonniin, pääsinpäs vihdoin tän ketjun (ja tähän mennessä lähetettyjen jaksojen) loppuun ja nyt alkaa se seuraavan jakson piinallinen odotus :OI

    Katselin monien muiden lailla ykköskauden aika lailla putkeen, joten hidastempoisuus ei kovin paljon häirinnyt. Flashbackit eli tarinat siitä, miten päähenkilöt ovat tilanteeseen joutuneet ovat olleet mahtavia ja tavallaan tämän sarjan tavaramerkki. Tosin kirjallisuudessa tätä on käytetty monessa otteessa jo aiemminkin (Carterburyn tarinat ensimmäisenä ja aika paljon uudempi Dan Simmonsin Hyperion esimerkiksi).

    Olen kuitenkin sarjan edetessä alkanut olla yhä enemmän sitä mieltä, että olisi aika keskittyä enemmän saaren tapahtumiin ja jättää muistelot sikseen. Onko kukaan ajatellut, että ihmeen hyvin asukkaat ovat tulleet toimeen keskenään ? Pari pientä kahnausta päähenkilöiden kesken, mutta mitään kuppikuntia ei ole pahemmin muodostunut. Luulisi asioiden kärjistyvän nopeammin tuollaisissa oloissa. No eihän tämä totta ole, mutta pistää miettimään.

    Oli myös puhetta siitä, että joka jakso ei voi olla täyteenpakattu toimintaa ja paljastuksia. Olisin tästä eri mieltä, ja varmasti muutkin uudempaa Galacticaa katsoneet vahvistavat myös, että paljastuksia ja toimintaa tosiaan voi olla joka jaksossa kokonaisjännitteen siitä kärsimättä.

    Jotain Lost kuitenkin tällaiselle scifihörhöllekin tarjoaa, koska edelleen odotan uutta jaksoa kuin kuuta nousevaa. Tavallisesti en pelkkiä draamasarjoja juuri katsele.

    edit: typot pois.