Sanyo PLV-Z3

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana bronton, 16.08.2004.

  1. jriihi

    jriihi Guest Guest

    Liittynyt:
    02.03.2005
    Viestejä:
    460
    Saadut tykkäykset:
    0
    Normaali hdmi-dvi piuha. Itsellä 2 kpl piuhoja jotka menee.
     
  2. harza

    harza Guest Guest

    Liittynyt:
    11.10.2002
    Viestejä:
    91
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tilasin tykin kanssa Saksasta asti, halusin hopean värisen ja jouduin maksamaan siitä 1202 euroa kotiin kannettuna. Aluksi ajattelin päivittää z1sen z4seen mutta hintaero oli mielestäni liikaa. nyt saan erotuksella hyvän kankaan, 2. lampun ja vuodeksi pop cornia :)

    kauppa oli digitalo.de katotaan mitä sieltä tulee ?
     
  3. --Jansa--

    --Jansa-- Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.01.2003
    Viestejä:
    210
    Saadut tykkäykset:
    4
    Eilen tuli TSN Versandista Z3 kotiin COD:nä, toimitus oli nopea 5pv ja palvelu hyvää. Ei ehkä halvin paikka, mutta luotettava.

    Pakasta repästynä ja s-videolla kytkettynä kuva jo yllätti tosi positiivisesti, ei taida Z3:sen skaalain ollakkaan ihan huonoimmasta päästä.

    Onko kellään kokemusta Nextvisionin N5 skaalaimesta Z3:sen kanssa ? kumpi parempi N5 vai tykin oma skaalain ajatellen digiboksin ja PS2:sen käyttöä ?
     
  4. mikkol79

    mikkol79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.06.2004
    Viestejä:
    1 396
    Saadut tykkäykset:
    1
    Normaali piuha se minullakin on. Jollakin merkeillä se pään kumiosa vaan on eri muotoinen. Googlen kuvahaulla kun katselin hdmi-piuhojen päitä niin monessakin oli samanlainen mikä itselläni jota siis joutuu Z3:n tapauksessa veistelemään.
     
  5. mikkol79

    mikkol79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.06.2004
    Viestejä:
    1 396
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mites jriihi, et ole sattunut kokeilemaan CC30R-suodinta? Sillähän ROne taisi sanoa saaneensa kaikkein parhaan tuloksen. Tai miksi päädyit ostamaan nuo kaksi suodinta yleensäkään etkä CC30R:ää? Postasiko ROne CC30R-säädöt vasta ostosi jälkeen? Nopsasti luin tuon avs-foorumin z3-tweak -threadin läpi ja sain sen kuvan että noilla ROnen säädöillä saatiin siis HDMI L1-säädöillä myös ulos enemmän tumman pään sävyjä, onko näin?

    Tehdasasetuksillahan Z3:ssa HDMI L1-moodi on kirkkaampi ja musta on mustaa, mutta tumman pään sävyjä ei ole lähellekkään niin paljon kuin HDMI L2-moodissa, jossa taas mustan taso ei muuten ole niin hyvä.
     
  6. jriihi

    jriihi Guest Guest

    Liittynyt:
    02.03.2005
    Viestejä:
    460
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo joku kuukausi pari ostoni jälkeen tuli CC30R asetukset. HDMI L1 asetusta tosiaan Rone käyttää. Tuon pitäisi olla se oikea eli L2 olisi PC asetus ei video. Pitäis hankkia tuo CC30R jossain vaiheessa.

    Jos nyt joku hankkii filtteriä (mikä kannattaa ehdottamasti) niin ostaa vaan tuon CC30R (maksaa alle 20e muistaakseni).
     
  7. harza

    harza Guest Guest

    Liittynyt:
    11.10.2002
    Viestejä:
    91
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minkäslaista kangasta ajattelitte hankkia, itse ajattelin projectan 92 tuumaista 200x117 cm. Kumpikohan väri kannattaa valita matta valkoinen vai harmaa ?
    Projecta on kuulemma erittäin lievästi harmaa, joten ero kuvassa ei ole suuri. Ja sitten kun taas seuraava tykki tulee hankittua Z3sen jälkeen oliskohan se valkoinen parempi tulevaisuutta ajatellen. + valkoinen on halvempi :)
     
  8. --Jansa--

    --Jansa-- Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.01.2003
    Viestejä:
    210
    Saadut tykkäykset:
    4
    Projektorin kanssa muutaman päivän pähkäilleenä on noussut muutama kysymys esiin.

    Voiko Projektoria liikuttaa, kun se on päällä vai kärsiikö tekniikka ?

    Mahtaako lens shift olla kunnossa, kun siinä on aika paljon "välystä"? Välillä linssi liikkuu heti kun pyörittää rulasta ja välillä saa pyörittää 1/2 kierrosta ennen kuin linssi siirtyy yhtään.

    Xoro dvd pyöritin menee varmaankin vaihtoon, kun vga-vga progressiivisella liitännällä jostain syystä Z3:sen konvergenssi ei ole ihan kohdallaan. Komponentti liitännällä en ole vielä kokeillut. S-videolla ja vga RGB:nä konvergenssi on ihan ok.

    PS. Saa tarjota 70" - 90" 0.8 - 0.85 Gainin valkokangasta, vaihdossa olisi tarjota 4:3 180x180 1.0 Gainin valkokangas "rullamalli".
     
  9. VzK

    VzK Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    04.10.2004
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei ole suositeltavaa, lamppu voi hajota.

    Jos lähdet rullaamaan vastakkaiseen suuntaan niin alussa on hieman tyhjää

    Itselläni on Samsungin soitin HDMI-liitännällä ja tyytyväinen olen, muuta en osaa tähän vastata.
     
  10. khj

    khj Guest Guest

    Liittynyt:
    11.10.2005
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täällä on kehuttu filttereiden vaikutusta kuvaan.
    Mistä esimerkiksi CC30R:n voi ostaa?
     
  11. Jupe

    Jupe Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.03.2000
    Viestejä:
    3 063
    Saadut tykkäykset:
    28
    Harmi en tiedä noista kankasta täsmällisesti mutta yleisenä nyrkkisääntönä kylläkin projektorien kirkkaudet on vuosien aikana hilautuneet aavistuksen ylöspäin. Jos siis ajattelet tulevaisuutta, nimenomaan tulevaisuutta ajatellen harmaa olisi ehkä kuitenkin fiksumpi ratkaisu. Lievästä harmaudesta on näes hyötyä vaikka projektorin musta olisi pikimustinta mustaa, koska harmaus "mustaa" kuvaa ja toisaalta ylimääräisen kirkkauden voi aina kaupassa käyttää vaihtotavarana, koska silmä ei tarvitse ylimääräistä kirkkautta tietyn rajan jälkeen.

    Tietenkin paitsi tulee seuraavaksi; paitsi jos sen gain on oleellisesti pienempi kuin 0.8 ehkä sitten se jää liian himmeäksi tuossa kuvakoossa po. projektorilla, silloin se ei IMO kävisi.
     
  12. --Jansa--

    --Jansa-- Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.01.2003
    Viestejä:
    210
    Saadut tykkäykset:
    4
    Niin ajattelinkin että lamppu voi poksahtaa, tässä threadissa oli sivulla 6 seuraavanlainen ohje puhdistukselle ja sain sen käsityksen että projektoria käännellään kun se on päällä.

     
  13. VzK

    VzK Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    04.10.2004
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ehkä on parempi ensin kääntää projektori ympäri ja sitten aloittaa tuo siivousoperaatio, ainakin itse niin tekisin.

    Varovaisuutta se silti vaatii ettei kolauttele turhaan sitä projektoria.
     
  14. mikkol79

    mikkol79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.06.2004
    Viestejä:
    1 396
    Saadut tykkäykset:
    1
    www.fimeko.fi, mesta on Lönnrotinkadulla (stadi) 10cm*10cm palanen maksaa ~35 erkkiä. Auki 8-16 la kiinni. En ole kaupustelija, otin vaan itselleni tuossa selvää. Kertokaa joku halvempi mesta niin olen tyytyväinen. Varmasti jossain muuallakin näitä on...
     
  15. Bagheera

    Bagheera Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    2 004
    Saadut tykkäykset:
    1
    No, niin - Sanyo Z3 tuli toisspäivänä kotiin, ja ensikommenttina täytyy sanoa, että kuva oli todella paljon parempi kuin osasin odottaa, heikosta mustan tasosta huolimatta - yleiskommenttia kuvasta ehkä lisää myöhemmin, kun laite on tullut tutummaksi. :thumbsup:

    Pari ongelmaa on kuitenkin tullut esiin:

    1. Konvergenssi

    Vihreä paneeli näyttäisi olevan pikselin verran matalammalla, eli esim. valkoisen raidan ylin pikselirivi on magentan värinen ja alin vihreä. Ongelma esiintyy kaikilla kuvalähteillä (DVD/hdmi ja PC/VGA), myös koneen omalla testikuvalla. Virhe ilmenee myös täysin kohtsuoraan heijastetun kuvan keskellä, eli ei ole tässä threadissa mainittu lens-shift virhe. Katselupaikalle asti ilmiön pystyy nippanappa aistimaan, mutta läheltä katsottuna se näkyy selkeästi.

    - Pystyykö jostain säätämään tätä itse?
    - Onko olemassa jokin "hyväksyttävä" konvergenssivirhe, jota pienemmät siirtymät eivät mene takuuseen?


    2. Tuulettimen ääni

    (Laite on sijoitettu hyllylle noin 60 cm takaviistosti pään yläpuolelle, eikä muuta vaihtoehtoa ole)

    Tuuletin on paljon odotettua äänekkäämpi. Sen ääni peittyy kyllä esim. elokuvan musiikin alle kohtalaisilla äänenvoimakkuuksilla, mutta dialogia surina jo häiritsee, ja leffan hiljaiset kohdat ovat täysin pilalla. Vaimo sanoo pystyvänsä melko hyvin maskaamaan äänen leffan aikana pois, mutta minulla ei valitettavasti ole samanlaista kykyä.

    Jotta tämä ei menisi kokonaan juupas-eipäs-linjalle (kuten esim. tässä threadissä aikaisemmin), pistän vielä muutaman mahdollisimman objektiivisen huomion, joista pyytäisin kommentteja (käytössä on lampun LOW mode, ja projektorin kohdalla lämpötila on 22 C).

    - Käynnistettäessä ääni on aluksi hiljaisempi - mutta kovenee jo muutaman sekunnin jälkeen.

    - Äänen häiritsevin komponentti on selkeästi mekaaninen (matalahko) surina, eli on itse tuulettimen, ei ilmavirran, aiheuttama.

    - Täällä aikaisemmin mainittua "pumppaamista" olen havainnut (ääni aaltoilee sinimuotoisesti, ehkä sekunnin-parin sykleissä), tosin en koe tätä erityisen häiritsevänä (kuuluu parhaiten ilmanpoistoaukon suunnnalta).

    - Jos vertaa äänen voimakkuutta iiriksen liikkeen aiheuttamaan ääneen (jos esim. vaihtaa kuvamoodia), niin tuuletin on selkeästi äänekkäämpi, mutta iiriskin kuuluu katselupaikalle.

    - Ääni ei muutu miksikään, jos projektorin nostaa hyllyltään irti - mistään mekaanisesta kytkennästä/hyllyresonanssista ei siis ole kyse (itse asiassa Z3:ssa on tässä mielessä hämmästyttävän hyvät tassut).

    Miten siis teillä, kuvaako yllä esitetty Sanyo Z3:n tuuletinääntä hyvin vai huonosti?

    P.S. Sorry, taas tuli pitkä postaus - toivottavasti jaksatte silti lukea, ja vielä vastata
     
  16. jriihi

    jriihi Guest Guest

    Liittynyt:
    02.03.2005
    Viestejä:
    460
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siellä advanced menu puolella jossain on panel alignment säätö.. tiedä sitten saisiko tällä tuote korjattua.. service menussa varmaan joku tarkempi säätö.


    Huonosti. Minusta ääni on hiljanen mutta käytän vain low lamp modea eikä iristä voi kuulla normaalikäytössä koska se ei ole adaptiivinen low lamp modessa tietääkseni. Ääni tosin ei minusta muutu mihinkään joten tarkista että low lamp mode on tosiaan päällä. Presetit vaihtavat tämän aina omaan asentoonsa. low lamp = puolikas lampun kuva.
     
  17. B12

    B12 Guest Guest

    Liittynyt:
    16.10.2005
    Viestejä:
    139
    Saadut tykkäykset:
    0
    Omaa käytetty nyt jotain 15h. Tykki on katossa ylösalaisin. Lamppu low- modessa (theater black siis) ja tuulettimen ääntä en kuule elokuvan aikana. Tykkiin on matkaa katselupaikalta ehkä 2m.

    Kuvan leveys 190cm, katseluetäisyys suunnilleen 4m ja pikseliverkkoa en erota, vaikka on ihan uudet rillitkin. Vertical banding on havaittavissa, kun oikein tihrustaa, mutta ei näy jos ei erikseen yritä etsiä. Paneelit näyttäisivät olevan linjassa. Värit mielestäni todella hyvät (paitsi musta tietenkin). Kangas tikkurilan H499.
     
  18. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Mitenkäs sinne service menuun oikein mennään tai mistä tuossa ylipäätänsä näkee lampputunnit?
     
  19. KaKui

    KaKui FullHD Member Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.07.2000
    Viestejä:
    2 304
    Saadut tykkäykset:
    40
    Paina tykin power nappulaa pohjassa yhtäjaksoisesti n. 30sek.
     
  20. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Kiitän.. 72h näyttäisi olevan..