Viimeksi katsomasi elokuvat

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana AnssiM, 20.03.2005.

  1. Saddab

    Saddab Guest Guest

    Liittynyt:
    25.07.2005
    Viestejä:
    123
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään tuli katsottua tuo hieno Roberto Benignin elokuva "La Vita è Bella" eli "Kaunis Elämä". Oli toinen kerta kun tuon elokuvan näki ja oli se edelleen yhtähyvä kuin ensimmäiselläkin kerralla. Alussa elokuvassa tuntuu että se on vedetty hieman "överiksi". Ehkä se onkin mutta se on kyllä mielestäni tehty tarkoituksella. 3 Oscarin voittaneena tuo leffa on mielestäni jokaisen palkintonsa arvoinen. Odotan jo innolla Benignin uutta elokuvaa jota kait tällä hetkellä kuvataan. Samat henkilöhahmot pitäisi tuossakin elokuvassa olla juttujen perusteella. Mutta mielestäni ansaitsisi arvioksi 4,5/5. En edes yritä tehdä mitään hienoa leffa-arviointia. Ei näillä taidoilla siihen pystytä...ehei... :cool:
     
  2. javir

    javir Guest Guest

    Liittynyt:
    12.09.2004
    Viestejä:
    1 009
    Saadut tykkäykset:
    1
    Star Wars: Episode III Revenge of the Sith

    Tylsä, tylsempi, tylsin. Dialogi oli aivan hirveää. Noinhan on toki kaikissa star wars -leffoissa, mutta silti. Ei se että "lucas ei vaan osaa" ole mun mielestä mikään perustelu. Jos dialogi on paskaa niin se on. Sillä sipuli. Ja se vaikuttaa kyllä paljon kun leffa on muuten täynnä noita älyttömiä keskusteluja. Keskusteluja joissa tyypit sanovat repliikkinsä. Kumpikin vain odottaa että toinen sanoo sanottavansa jotta pääsee itse sanomaan omansa.

    Taistelukohtaukset olivat puuduttavia. Oikeasti, sitä valomiekan heiluttelua jaksaa katsoa vain niin kauan. Sen jälkeen rupeaa haukotuttamaan ja ärsyttämään. Isommat taistelukohtaukset oli taas pilattu sillä että niitä ei oikeasti näytetty. Aina kuvattiin jotain yksittäistä tyyppiä joka kuoli tms. Isoja hienoja värkkejä, sotakoneita yms. näkyi aika vähän.

    Tehosteet, pienoismallit jne. olivat mielettömän hyviä :thumbsup: Muutama huonommin tehty kohtaus osui silmään, mutta hitto kaunistahan se oli. Pieniä yksityiskohtia, taustalla lentäviä aluksia, ikkunan hajoamiset jne. Noista voi antaa helposti 4,5/5.

    Leffa oli kuitenkin tylsä, pitkäveteinen ja puuduttava. Elokuvateatterissa olisin nukahtanut tai lähtenyt kesken pois. Leffalle antaisin 1,5/5.
     
  3. Goofy75

    Goofy75 Guest Guest

    Liittynyt:
    08.09.2005
    Viestejä:
    1 359
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eilen tuli katsottua Anchorman,oli aivan katsottavan arvoinen.Joitakin erittäin hyviä juttuja oli mutta aika tasaista menoa kuitenkin.
     
  4. Gluepen

    Gluepen Guest Guest

    Liittynyt:
    22.05.2005
    Viestejä:
    153
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin, tuo lienee jo tehty ja kaiketi jo jossakin päin maailmaa ollut näytöksiäkin.
    Kysymyksessä siis tämä uusin: http://www.imdb.com/title/tt0419198/
     
  5. Murnau

    Murnau Elitistipaska Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    11.12.2002
    Viestejä:
    832
    Saadut tykkäykset:
    4
    Dziga Vertov: Man with a Movie Camera (dvd) ***½
    Olihan tämä kieltämättä mielenkiintoinen, mutta ainakin ensikatsomalta myös liian kokeellinen. Tällaisista elokuvista Ruttmannin Berlin on kiinnostavampi, joskin Vertovin teos täytyy katsella joku päivä hieman paremmalla keskittymisellä.

    John Ford: 3 Godfathers (dvd) ****
    Todella positiivinen yllätys. Hahmot olivat hauskoja ja huumori toimi koko elokuvan ajan. Eikä Fordille ominaista, itseäni useimmissa tapauksissa häiritsevää rallatteluakaan ollut mukana.

    Fred Niblo: The Temptress (dvd) ***
    Elokuva, jonka suurin arvo oli Greta Garbossa. Ihan tyylikkäästi kyllä tehty (kuten M-G-M:n yleensäkin tuohon aikaan), mutta tarina oli jokseenkin ontto. Muusta näyttelijäryhmästä ei ollut Garbon haastajaksi. Kelpo viihdettä kuitenkin.
     
  6. Miikka720

    Miikka720 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.02.2004
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kill Bill vol 2
    Huikea leffa, vaikkei iskekään ihan niin kuin ensimmäinen osa.
    Erityiskiitokset musiikille, kamerankäytölle ja Michael Madsenille. Suosittelen.

    5/5
     
  7. Saddab

    Saddab Guest Guest

    Liittynyt:
    25.07.2005
    Viestejä:
    123
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos tiedosta! Onko tietoa milloin suomeen tulossa levitykseen? Pitää alkaa kyllä kaivamaan lisää tietoa tuosta teoksesta. Toivottavasti yhtä hyvä kuin aikaisempi ohjaustyö... :love:
     
  8. Jorse

    Jorse trust no one Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.04.2001
    Viestejä:
    5 076
    Saadut tykkäykset:
    8
    24. päivä helmikuuta 2006. Kopiomäärä auki.
     
  9. trgo

    trgo Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.04.2005
    Viestejä:
    1 534
    Saadut tykkäykset:
    5
    Solaris(2002)

    Tällaista scifiä tällä kertaa. Ei oikein kokonaisuutena vakuuttanut. En päässyt missään vaiheessa pintaa syvemmälle. Tarina ei iskenyt. Näyttelijät vetävät ihan kohtuulliset suoritukset ja elokuva on visuaalisesti ihan kaunis. Näillä eväillä ei kuitenkaan kovin pitkälle pötkitä. 2/5
     
  10. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.09.2002
    Viestejä:
    4 511
    Saadut tykkäykset:
    8
    AvP

    Ensimmäistä kertaa näin, kun ennakkomollaus aikoinaan ei innostanut teatterireissuun. Mitä tästä nyt sanoisin. Ei niin huono kuin kuvittelin. Elokuva meni eteenpäin kuin höyryveturi, ja TheEnd tuli yllättävän nopeasti vastaan. Mitä jäi käteen? Pettymys juoneen, eli "kaikkien kulttuurien pyramidi" oli aivan ceestä, predatorien tappelutaidot olivat aika onnettomat Alieneja vastaan. Sanaa Latah sankarittarena ei toiminut ollenkaan, etenkään hänen aseistuksensa suhteen... Ja monta muuta juttua, jotka vesittivät mahdollisesti lupaavan idean(AvP). Positiivisena puolena mainittakoon elokuvan pituus, CGI:t eivät olleet aivan surkeita, vaikka välillä silmään pistivätkin. K18-leimalla tämä olisi voinut olla hieman parempi (siis, jos olisi ollut hieman enemmän verta, suolia ja kuolaa).

    **1/2/*****

    The Day After Tomorrow

    Myöskään tätä elokuvaa en teatterissa katsonut, en kyllä enää muista miksi. Ideana ajankohtainen ja teknisesti suhteellisen hyvin toteutettu - tosin en tieteellisestä puolesta tiedä, että oliko niin fantasiaa kuin olla ja voi. CGI:t olivat jälleen ihan siedettävät - susia lukuunottamatta. Näyttelijät olivat aika huonoja, mutta tusinakatastrofielokuvahan tämä on. Kyllä tätä katsoi ja jopa viihtyi.

    ***/*****
     
  11. Wick

    Wick Say it in slugs Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.11.2002
    Viestejä:
    2 150
    Saadut tykkäykset:
    1
    The Scorpion King tuli tsekattua Subilta, enkä muista milloin olen viimeksi yhtä huonoa leffaa nähnyt. Yritystä kyllä oli, mutta juoni oli todella kliseinen ja ennalta-arvattava. Dialogi kökköä ja one-linerit surkeita. Lisäksi raskas rock-musiikki ei oikein sovi tällaiseen elokuvaan kovin hyvin. The Rock ei myöskään tunnetusti mikään luonnenäyttelijä ole, eikä muissakaan juuri kehumista ollut. Bernard Hill oli ok ja Kelly Hu oli sentään vähän iloa silmälle. 1/5
     
  12. Bulli

    Bulli Guest Guest

    Liittynyt:
    04.01.2003
    Viestejä:
    2 083
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mitäpä tuohon lisäämään. Hirveää kuraa koko elokuva. 1/5 täältäkin.
     
  13. Shmn

    Shmn Guest Guest

    Liittynyt:
    02.12.2004
    Viestejä:
    346
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä vain. Voitin vielä joskus joltain radioasemalta liput tuon ennakkonäytökseen. Voi sanoa että petyin :sick:
     
  14. Toni H

    Toni H Guest Guest

    Liittynyt:
    17.11.2003
    Viestejä:
    596
    Saadut tykkäykset:
    4
    Tuo nyt on vähän sama, kuin haukkuisi Psychon surkean remaken. Katso ensi kerralla se alkuperäinen. Solyaris (1972) ****½
     
  15. javir

    javir Guest Guest

    Liittynyt:
    12.09.2004
    Viestejä:
    1 009
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kingdom Of Heaven
    Eipä iskenyt. Jotenkin näitä samanlaisia leffoja on tullut viime aikoina niin paljon. Kaiken lisäksi tapahtumat olivat jo alussa hyvin huvittavia. Pisteenä iin päällä orlando bloomin naamavärkki vaan ärsyttää. Ei vaan jaksa kun nämä ovat aina samanlaisia. Hirveää uhoamista ja miekan heiluttelua. Kenties joku nainen jossain välissä. Next.

    Lords of the dogtown
    Ihan ok. Ei yllätyksiä, tasapaksua menoa alusta loppuun. Skeittauksesta/surffauksesta perustavat saavat varmasti enemmän irti.

    Land of the dead
    Kuinkas monta näitä samoja "iih zombiet tulevat" leffoja onkaan tehty? Alusta lähtien ihan älytöntä menoa. Tyypit käyttäytyivät typerästi, typeriä kliseitä jne. Yhden tälläisen leffan nähnyt niin eipä tarvi muita katsoa.
     
  16. TheJambo

    TheJambo Käyttäjä

    Liittynyt:
    08.06.2004
    Viestejä:
    2 272
    Saadut tykkäykset:
    2
    Dead Or Alive 3:Final

    Ei tässä ollut mitään järkeä. Ihme mäiskintää typerän juonen varjolla. Ei iskenyt. 1/5
     
  17. Slayer

    Slayer Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.12.2002
    Viestejä:
    767
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli tässä katsottua nuo Anttilan ostokset eilen(paitsi Gangs Of New York jäi vielä tälle päivälle). Scarfacea en jaksa arvostella, koska sen olin nähnyt jo 2 kertaa aikaisemminkin.

    Carlito's Way
    -Loistava gangsterielokuva, joka olisi pitänyt jo nähdä aikoja sitten. Vaikka elokuva olikin hyvä, niin se ei kuitenkaan vastannut odotuksiani(odotin ns. elämää suurempaa mafiaelokuvaa, mutta tämä ei ollut lähelläkään mm. Kummisetien loistoa). Elokuvan loppu oli jotenkin masentava muuhun elokuvaan verrattuna toimintaelokuvamaisuutensa takia. 4/5

    Ronin
    -Nousi heti ehdottomasti toimintaelokuvien listan 2. sijalle HEATin jälkeen. Lähes tulkoon ainut häiritsevä tekijä elokuvassa on De Niron ym. vanhojen herrojen rallikuskimainen ajotapa, joka nyt on jätetty kliseeksi melkein joka elokuvaan. Hyvä juoni toimintaelokuvaksi + hyvät näyttelijät. 4/5
     
  18. Toni H

    Toni H Guest Guest

    Liittynyt:
    17.11.2003
    Viestejä:
    596
    Saadut tykkäykset:
    4
    Kannattaa kuitenkin tsekata alkuperäinen dawn of the dead eli se Romeron pääteos. Viiden tähden kamaa. Jos ei sittenkään nappaa, niin voit varmaan jättää genren muutkin elokuvat väliin.
     
  19. Mr Monk

    Mr Monk Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    20.09.2005
    Viestejä:
    1 162
    Saadut tykkäykset:
    0
    Charlie and the Chocolate Factory
    Jälleen hieno, maaginen satu Tim Burtonilta. Eipä kukaan muu taida niitä enää tehdäkään. Johnny Depp oli hyvässä vedossa ja niin myös muukin kaarti.
    Piristi päivää sen verran mukavasti että pitää antaa täydet 5/5!
     
  20. Vargas

    Vargas Guest Guest

    Liittynyt:
    15.10.2005
    Viestejä:
    324
    Saadut tykkäykset:
    0
    Rebecca (1940)
    - Hitchcockin klassikko. Äärettömän kaunis elokuva (valaistus erityisesti sisätiloissa). Jotenkin tuli George Cukorin Gaslight (1944) mieleen: samanlainen psykologinen trilleri, ja samantyyliset henkilöhahmot, palvelijoista lähtien. 4/5

    Un chien andalou (1929)
    - Jos suoraan sanotaan, niin yli meni niin että heilahti. Taustamusiikiksi oli valittu tango, mikä oli ihan osuva, absurdi ratkaisu. Sisältää yllättävän rohkeita, seksuaalisia, ja ahdistaviakin kohtauksia (mm. se silmänviiltojuttu). Tajuntaa laajentava elämys. 3+ / 5

    Sweet Smell of Success (1957)
    - Tony Curtis esittää häikäilemätöntä lehtimiestä, joka yrittää pyrkyröidä ylemmäs arvoasteikossa. Burt Lancaster on kolumnistijumala. Sisältää muutamia hienoja kohtauksia, mutta ei nouse omien noir-suosikkien joukkoon.
    3 / 5

    Secret Beyond the Door... (1948)
    - Ilmeisesti hieman tuntemattomampi Fritz Langin ohjaustyö. Gootahtavaa noiria. Yritystä mestarilla on, mutta lopputulos jää hieman ontoksi.
    3- / 5

    To Kill a Mockingbird (1962)
    - Piti katsoa kertauksen vuoksi toista kertaa parin vuoden jälkeen, ja oikeinhan minä muistin: yksi kaikkien aikojen parhaistahan tämä on. Kuinka voikaan katsoja tuntea niin monta tunnetilaa yhden elokuvan aikana: liikutus, inho, raivo, ilo... Phillip Alford esittää Atticus Finchin poikana yhden parhaimmista roolisuorituksista, mitä lapsilta ollaan nähty. Elokuva on myös hyvin runollinen (kertoja mukana), ja vaikken kirjaa olekaan lukenut, voisi kuvitella, että yleinen tunnelma on saatu filmatisointiin mukaan verrattoman hyvin. 5 / 5

    Rashômon (1950)
    - Tämä elokuva pääsi tavallaan yllättämään, vaikka sen arvostuksesta tiesinkin. Menee omalla listalla jopa Seitsemän samurain ohi. Elokuvan pituus on Kurosawalle keskimääräistä lyhyempi, mutta siihen mahtuu monen eri kertojan kuvaus miehen kuolemaan johtaneista tapahtumista.
    Kohtaus, jossa nainen puhuu kuolleen viestiä, on yksi vaikuttavimmista mitä olen nähnyt mitkään aikaan.
    4½ / 5