Sanyo PLV-Z4

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana Jupe, 30.08.2005.

  1. Nilaya

    Nilaya Guest Guest

    Liittynyt:
    22.10.2005
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hommasinpas itsekin Z4:n (ensimmäinen tykkini)
    Sinänsä kummaa, että kitupiikissä tuo Z4 maksoi vähemmän kuin TNS Versandilla ja hintaan sisältyi vielä toimituskulut(toimituksessa meni neljä päivää).
    Paketin saatuani huomasin, että se on TNS Versandilta :)
    Hieman kyllä heikotti lyödä 1800e Saksalaisen yrityksen tilille, ennen kuin tavara on käsissä, mutta kitupiikki tarjosi kyllä parempaa ja ripeämpää palvelua, kuin mihin olen Suomessa tottunut.
    Sopiiko X073 Z4:n kanssa parhaiten ja mikä kyseisen sävyn uusi nimi on?
     
  2. Harvester

    Harvester Guest Guest

    Liittynyt:
    17.07.2003
    Viestejä:
    162
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli itelläkin tämä tykki hankittua ekaksi tykiksi. Kuva on kyllä varsin nätti eikä pikseliverkko hypi pahemmin silmään. Ainoa ongelma on, että Digital Video Essentialin testilevyllä ja värifiltterin avulla vihreä ei näytä olevan oikein. Sininen ja punainen kyllä ovat ok. Onkohan kenellekään ehdotusta miten vihreän saa korjattua?
     
  3. Jupe

    Jupe Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.03.2000
    Viestejä:
    3 063
    Saadut tykkäykset:
    28
    Katsoin eilen ensimmäisen todella synkeän mustan filmin, eli Sin Cityn, joka laittoi Z4:n kyvyt ekaa kertaa kunnon puntariin. Ai miten hyvin se toimikaan. Tästä eteenpäin voi pistää rastin kohtaan

    [X] mustan taso riittää Dark Cityn kaltaisille "koko ajan yö" -filmeille.

    On tietysti olemassa projuja jossa asiat on vielä optimaalisemmin mutta nyt mulla ei tunnu enää ole syytä maksaa. Tää riittää tästä eteenpäin, koska kaikki filmit näyttää ei vain riittävän hyvältä vaan aidosti hyvältä mukaanlukien HD-kama. On tää ihmeellistä, koska olin ajatellut projun korkeintaan muutamaksi vuodeksi kehityksen edistymistä odottelemaan. Nyt näyttää, ettei mulla enää olekaan tarpeita mitä seuraavalla mallilla pystyy kuittaamaan - jos se maksaa.

    Nyt täytyy hämmentävästi myöntää, että ekaa kertaa tuntuu projun oston jälkeen, ettei vaihda projua DLP:hen ensivuonna. Outo fiilis, ehkä se vielä menee ohi.
     
  4. japa

    japa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.08.2004
    Viestejä:
    130
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mikähän toi juttu on kun tuntus että toi z4 esim tätä plazan teksti palstaa katellessa niin aika ajoin (n.10sec välein) sumentaa kuvan ja sitten tarkentaa uudelleen.. onkohan tol jotain tekemistä ton iiriksen kanssa vai mikä on... kellään ideoita? en tuolta valikosta oikein keksi mikä tommoseen auttas.

    asetuksissa on tosin käytössä lampun iiris jos sillä on vaikutusta tohon. toi on sinällään häiritsevä tekijä jos koittaa lueskella palstaa ja alkaa yht äkkiä rivit sumenee...


    Theatertekin sain kanssa toimimaan oli hieno demottaa ensimmäinen elokuva sillä .. tässä kohta 20h säätöä ja asenteluja takana ja ihan lupaavaa.. koneen lämmöt nousee n. 10 astetta kun pistää dscaler,blur&nr,postprosessing,resizet. enempää paljon tarvittekkaan :) :thumbsup:


    21h tykkiä takana :)
     
  5. Jupe

    Jupe Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.03.2000
    Viestejä:
    3 063
    Saadut tykkäykset:
    28
    Edit: Ainiin, lampun iriksen vaikutus sittenkin saattaa tuntua tuollaiselta mutta toisaalta epäilen vahvasti, että tässä on kysymys jostain muusta, esim. liitännästä tai natiivireson asetuksista (finesyncci jne.) Koska ensinnä lampun iris pitäisi toimia vasta alueella alle 30 IRE, jota ei kylläkään tämän sivun selaamisella mitenkään saavuta.

    PS. Tuli mieleen, mahtaako olla valikosta päällä asetus Transient Improvement? Sillä saattaa kukaties ollakin tuollaisia oireita. Itse ymmärsin sitä hetken tutkittuani, ettei po. asetuksella ole mitään hyötyä kuvanlaadun kannalta - ainakaan PC käytössä.
     
  6. makemich

    makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 666
    Saadut tykkäykset:
    228

    Tämä saattaa hyvinkin pitää paikkaansa, mutta eilen katsomani Sin City toimi vallan hyvin jopa Z1:llä joten se ei jostain syystä ole ollenkaan niin paha testi kuin Dark City. Tai sitten mun Z1 alkaa olla jo niin himmeä että musta alkaa olemaan oikeasti mustaa...:D
     
  7. Enoelmeri

    Enoelmeri Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2004
    Viestejä:
    834
    Saadut tykkäykset:
    0
    Myös Panasonicin 700:lla sincity näytti kuvaltaan loistavalta vaikka tummasävyinen olikin. Toisinsanoen paremmalta kuin muut tummasävyiset elokuvat yleensä seiskasatasella.
     
  8. att

    att Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    09.01.2003
    Viestejä:
    1 059
    Saadut tykkäykset:
    0
    Haa, aivan sama juttu. Ihmettelin itse samaa. Ja levyn mukaanhan vihreän pitäisi olla jotakuinkin helpoin juttu eli kun muut värit ovat kunnossa, niin todennäköisesti sekin. Toisaalta, muuten värit näyttävät silmääni oikein hyviltä, joten itse rupesin epäilemään koko filtteriä. Kokeilin testiä myös plasmallani ja siinäkin vihreä heitti filtterin mukaan pahasti kun sininen oli ihan OK ja punainen jotakuinkin sinne päin (ei yhtä hyvä kuin Z4:lla).
     
  9. Jupe

    Jupe Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.03.2000
    Viestejä:
    3 063
    Saadut tykkäykset:
    28
    Joo, siis kyllähän leffat viihtyisästi katsoi tämän projun edeltävällä sukupolvella, älkää käsittäkö väärin, oon mäkin katsonut Dark Cityn edeltävällä mallistolla nauttien kokonaisuutena leffasta.

    Mulla ei vaan enää tämän Z4:n kanssa synny synkissäkään kohtauksissa häiritsevää leffaan kuulumatonta tunnetta mitä ennen tuli kesken leffan, sinä varsinkin makemich tiedät mainiosti mitä tarkoitan. Se: "Onpa v..n harmaata"-fiilis on Z4:n kautta multa mennyttä elämää. Tämä koskee myös kaikkein tummimpia kohtauksia, joita sentäs on Sin Cityssäkin. (Alla liitteessä esimerkki, joiden aikana olisin vanhalla projulla varmaan miettiny muuta kuin leffaa.)

    Todennäköisesti yksi syy helposti saavutettavaan toimivaan mustan tason kompromissiin on helppo optinen valon säätö. Linssin iriksellä optimoi Z4:n kankaaseen kuin tapettiinkin ja pykälää on 64, yhden pykälän sijoittuessa juuri ja juuri sopivasti näkökynnyksen rajoille. Toi linssin kaukosäätimestä jopa oman nappinsa takana sijaitseva iiris on kyllä ehdottomasti paras keksintö sitten harmaan kankaan. Z4:n ja miksei vanhemman Z3:n käyttäjälle tulee merkittävä etu juuri mahdollisuudesta hoitaa linssin iriksellä kuvan pohjamusta tykin kykyjen optimiin. (Tosin olihan vastaava analogisena jo Z2:ssa mutta vipuna tuollaisen käyttö on hieman hankalampi.)

    Kun em. säätö, joka on naapurin Sepollekin helppoudessaan mahdollinen, yhdistyy vähän parempaan paneelin ansikontrastiin ja huomattavasti tarkempaan kuvaan sekä -uskaltaako sanoa- optiseen täydellisyyteen => kolmiulotteisuus kuvassa on tosiasia. Eli filmit näyttää vaan niin syviltä ja luonnollisilta silmiin.

    Kyllä sullekin makemich, vanha mustan tason bongari, suosittelen päivitystä. Et kai enää sitä Z1:stä vaan töllää hä? Äkkiä uutta peliin. :D
     

    Liitetyt tiedostot:

  10. makemich

    makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 666
    Saadut tykkäykset:
    228

    Kuten vanha viisaus sanoo: vanhassa vara parempi. :D Toinen harrastukseni jossa iiriksiä ei ole kahta mutta pyöriä kylläkin vie valuuttaa siihen tahtiin että odottelen kyllä seuraavaa LCD-sukupolvea joka huhujen mukaan on aimo harppaus parempaan vailla huolen häiviä... ;) :D
     
  11. Jupe

    Jupe Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.03.2000
    Viestejä:
    3 063
    Saadut tykkäykset:
    28
    Totesin muutaman yrityskerran jälkeen, että ihan näppituntumalta ei kannata roiskia liikaa asetuksia. Esim. tämä Japan esimerkki yllä saattaa muutamasta still kuvasta vilkaistuna äkkiä katsoen olla ihan siedettävä, jopa kontrastikkaan oloinen mutta kun siirrytään tarkastelemaan edes tavanomaisia valokuvareferenssejä ja sijoitetaan user-napin alle vierekkäin neutraali ja tämä ed. asetuskokoelma huomaa mihin kikkailu johtaa. Se tukkii sävyjä aivan selvästi. Kontrastia saa siis lisättyä kuten jo ammoisista ajoista telkkarimyyjät on tehneet: luonnollisten sävyjen kustannuksella. Pitkän päälle vaihtokaupassa häviää luonnollisen kuvan. Värisävyjen syvyys on kolmiulotteisuuden yksi peruspilari, joten ollaan ojasta allikossa.

    Joo, siis koitin ja totesin erittäin luonnottomaksi. Jos tykkää epäluonnolliseksi vetämisen kustannuksellakin kontrastisen oloisesta kuvasta, niin mikäs siinä tietysti. Kuva meni noilla asetuksilla lisäksi tukkoon, hämmästelen ettei virityksen tuottaja sitä tuntunut huomanneen. Ehkä tämä olikin joku esivedos tms.
     
  12. sat37

    sat37 Käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2001
    Viestejä:
    1 177
    Saadut tykkäykset:
    2
    Voisi ehkä olla, että entiseen tapaan myös nykysukupolven projektorit ovat
    omia yksilöitään ja samat asetukset tuottavatkin täysin erilaisen tuloksen
    eri laiteyksilöissä.
     
  13. Kirvasto

    Kirvasto Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.09.2004
    Viestejä:
    510
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juuri näin. Jos ja kun tehdasasetukset ovat erilaiset niin samoilla user asetuksilla voi tulla täysin eri näköinen kuva.

    Itse pyrin säätäämään tykin tehdasasetusten kautta koska minulla on hifistin pakkomielle että kaikki user settingsit pitää olla nolla/default asennossa. :eek:

    No toinen syy on siinä että kalibrointi pitää tehdä joka signaalille ja inputille erikseen joka ei onnistu user settingseillä. Kun tykki on kalibroitu tehdasasetuksilla dvd soittimelle ja elokuville niin user settingeilla voi sitten tehdä tarvittaissa pieniä hienosäätöjä esimerkiksi peli tai tv käytöä varten.
     
  14. Jupe

    Jupe Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.03.2000
    Viestejä:
    3 063
    Saadut tykkäykset:
    28
    Kyllähän tuo se on mahdollista. Myöskin olosuhteet ja kangasmateriaali vaihtelee, joten täysin varmaa ei ole kuin jokaisen omalla kankaalla. Minusta kuitenkin noi säädöt tummentaa yksityiskohtia ja sikäli se kirkkaalla kuvalla äkkiä oli ikäänkuin toimiva mutta tarkemmin katsoen kuin kuvaa oli jyrkennetty vain.

    Säädöistä

    Pohjalle kannattaa minusta laittaa seuraavat "ihan normaali" asetukset ja sit räpläämällä eteenpäin. On todennäköistä kuten Sat37 yllä toteaa, että projektorikohtaisesti jonkun säädön kanssa on eroja, joten turha tänne onkaan listata muutaman pykälän muutoksia. Toisaalta tarkempi säätäminen vaatisi kyllä hivenen mittaristoa.

    Nyt säätökokoelman pohjaksi voisi valita joko Natural tai Creative Cinema. Näillä on lievä ero siten, että mikäli valitsee Natural on syytä säätää kohdasta Color Temp asentoon Low1. Pienen tutkimisen jälkeen vaikuttaa, että asetuksilla on lievä ero vaikka muut arvot jäisivät samaksi. Creative Cinema asento tuntuu korostavan punertavaa väriä.

    Brightnest 0
    Contrast 0
    Tint 0
    Sat 0
    Color temp: Low1 (=Color R: +9,G: 0,B: -1)
    Gain R,G,B 0,0,0
    Offset: R,G,B 0,0,0
    Gammat R,G,B 0,0,0

    Lisäksi
    Sharpness: 0
    Lamppu: Säästötila (tai A2)
    Gamma: 0
    Lens Iris: -35 (40-30 sopii noin 2,0-2,1 metriä leveälle kuvakoolle 0.84 gain kankaalla)

    Lampun iris: AUTO
    Auto Black Stretch: on tai off (makunsa mukaan)
    Contrast Enhancement: on tai off (makunsa mukaan, minusta tämä voi toimia mutta katsokoon kukin itse)
    Transient: Off (Ehdottomasti ei)

    Toisinsanoen lähes kaikki säädöt on aluksi nollassa ja eniten todellista vaikutusta kuvanlaatuun on linssin iriksellä. Meillä tämä yo. asetussarja tuotti suhteellisen luonnollisen kuvan sellaisenaan.
     
  15. japa

    japa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.08.2004
    Viestejä:
    130
    Saadut tykkäykset:
    1

    Ei oo noista oikeen mitään päällä ihan natiivi asetuksilla melkeen meen ja oon koittanut monilla ja säädellyt, se on joku noita hertsilöitä mun veikkauksen mukaan mitään finesyncciä en oo käyttänyt? (mikäs se sellanen). pahemmin ei oo säädellä tarvinnyt mitänyt tsekkasin tuolta testipatterneista että vb't oli ihan vakio asetuksilla ihan nollissa/ei näkynyt ja jottain contrasti asetuksia veivaillut ja iiriksellä. itekkin päädyin siihen ettei se tuo iiris oo koska sitä näkyy just valkosella taustalla enemmänkin just tekstiä lukiessa erottaa jos kattoo kuvaa siihen ei kiinnitä huomioo. tosiaan tietsa tunnisti tykin sanyoks ja natiivi resotkin tuli näyttiksestä heti 1280x720 60Hz en oo sitten mitään säätänyt niitäkään. ainut mikä jää vaihtoehdoks ois että näyttiksestä pukkais jotain häikkää pihalle tai mun silmissä sumenee aika ajoin :thumbsup: . eipä oo toista dvi liitintä näyttiksessä niiin ei pääse testaamaan totakaan ton kummemmin.

    no kaise selviää aikanaan..

    Edit, itse päädyin kanssa ihan noiden perus asetuksien kanssa sen kummempia muuntamatta mitä nyt iiristä ja jotain pieniä säätöjä lisäillyt muutellut mutta väreihin ei oo kyllä ollu tarvetta puuttua.sharpnessin tosin joutuu vetämään ihan kaakkoon -7 - -5 jottei näkyis noiden mustien reunoilla vaaleampia pixeleitä sinäänsä tosi hämäävää, koska läheltä niitä erottaa vielä sharpnessit kaakossakin oiskohan joku dvi liitännän juttu sitten jossei vga:lla moisia ilmene. tossa tais joku muukin aiemmin threadissa moista höpistä. crt näytön tarkkuuteen en oo vielä päässyt. eipä taida ihan tasaväkinen vertauskohde ollakkaan...
     
  16. Jupe

    Jupe Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.03.2000
    Viestejä:
    3 063
    Saadut tykkäykset:
    28
    Onhan se toki. Vähän ihmettelen tätä. Ehkä asia kannattaisi ruotia. Ensinnä voisit vaikka tarkistaa natiivireson natiivi 1:1 ruudukolla, kato vaikka huvin vuoksi. Tää on nyt alkuun vaan vaihtoehtojen sulkemista poies, eli voi tulla vähän simppeliä kamaa, tokihan sä nämä olet jo katsonutkin.
     

    Liitetyt tiedostot:

  17. japa

    japa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.08.2004
    Viestejä:
    130
    Saadut tykkäykset:
    1
    heh en oo testannut mutta kyllä näky ihan ok tykinruudultakin. ongelmana lienee tuo että mustan viereen kytkeytyy dvi liitännällä vaaleita pikseleitä. ei oo digikameraa en saa lähetettyä kuvaa. kait tää sitten jotain säätöä tarviii perjantaina haen ton screenin seinän tilalle niin sitten pääsee kunnolla viilaamaan. näillänäkymin otan tuon Daliten 92" hcmw rullakankaan joko saksilla tai ilman riippuen sitten mihin päädyn. En kyllä usko että toi seinä tekis tepposia noiden vaaleiden pisteiden kanssa vaikka eihän sitä tiedä josne on jotain heijastuksia takaspäin?.. toi tekstin lukeminen tosiaan on joku hertsijuttu selvästi oiskohan tuolla joku taajuuskorjain joka sit sitä säätää aika ajoin uudestaan. no pitää selvitellä :)

    Edit: Hmm.. puolenmetrin päästä tarkasteltuna ton "Kuvaa ympyröi yhden pixelin levyinen punainen reunus" reunoilla on keltasia pixeleitä? varsinkin toi vika reunuS <--- s kirjaimen sisällä on selvästi lähes täynnä keltasia pixeleitä :D jotain tässä pitää viilata selvästi.
     
  18. japa

    japa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.08.2004
    Viestejä:
    130
    Saadut tykkäykset:
    1
    joo o. alkaa hiljalleen elää kaikki toivo siinä että sellanen oikea heijastamaton kangas toistaa nuo värit sitten oikein ja tuo kaikki on vaaan seinän syytä, tai muuten joutuu ostamaan jonku calibraatio levyn ja paneutua enempi.

    Haa, hävispä kun kävin säätelemässä tuolta focus ringistä linssin vierestä... eipä tässä vielä viitti sanoa juuta eikä jaata katotaan perjantaihin kun saa sen kankaan jos nuo väritasotkin tulee kohilleen ja häviää nuo vaaleat pisteet mustien reunoilta.
     
  19. lmfmis

    lmfmis Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.02.2002
    Viestejä:
    3 019
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kyllä se DVE:n filtteri on ok.

    Eli säätämään vain - niin että vihreäkin on kunnossa.

    Silmä mukautuu ja ei pysty sanomaan luonnollista tasapainoa. Säädettynä näyttää vielä paremmalta.
     
  20. Jupe

    Jupe Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.03.2000
    Viestejä:
    3 063
    Saadut tykkäykset:
    28
    Juuri päätin tämän iltaisen leffan ja värit oli kerrassaan upeat. AAAH miten huikeaa. Keskinkertainenkin leffa tuntuu taas ihmeen hyvältä. Käytännössä ainoat säädöt mitä tarvittiin oli tärkeysjärjestyksessä iris kuvan koon kanssa synkkaan, transient improvement veke ja värilämpö low1:een. Mainiosti tää pelittää miltei paketista nostettuna.

    Mulle kuvattu tilanne on vähän vaikea hahmottaa kun oma tykki on VGA:n päässä ja siinä ei näy ylimääräistä terävöintiä tai vastaavaa. Voin matkia tuollaista ilmiötä vaan Transient päälle kytkettynä. Luulisi kumminkin, että hommaan keksitään lääke aika pian.