Lost (jenkkitahtiin)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana kurdt, 23.09.2004.

  1. Kese

    Kese Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2002
    Viestejä:
    159
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hmmm....eikös näitä tapahtumia aina jaeta useammille jaksoille? Vai tarkoititko, että pitäisi olla sellainen räjähdysjakso joka jakautuisi useammalle jaksolle? No, nyt on vuorossa 3 viikon paussi ja seuraava jakso siis marraskuussa eli ns. 'sweeps' -kuukausi, jolloin yleensä koitetaan poimia katsojia. Kausi on alkanut loistavasti, nyt tuli ensimmäinen jakso, jossa nyt ei kyllä tapahtunut mitään, silti jaksoi viihdyttää ja, kun lopussa näytettin tulevan jakson teaser nin pisti hieman ahistamaan.
     
  2. Toni W

    Toni W Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2005
    Viestejä:
    343
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jotenkaan mua ei hirveästi ole häirinnyt tämä Lostin nykivä eteneminen. Toisia se tuntuu kovastikin ärsyttävän, mutta nämä lienevät taas niita makuasioita, joista voidaan kiistellä maailman tappiin.

    Kaiken kaikkiaan kuitenkin mielestäni ehdottomasti yksi viime vuosien parhaista, jollei jopa paras tv-sarja.
     
  3. Kese

    Kese Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2002
    Viestejä:
    159
    Saadut tykkäykset:
    0
    Angel ja Oz -sarjojen suurena fanina on hauskaa huomata, että Lost:sta löytyy kaksi Wolfram&Hart työntekijää ja kaksi Emerald Cityn vankia. Echo? eli Adebisi heilumassa viidakossa pistää hymyilyttämään, tuon hahmon legendaariset sanat Oz:ssa kaikuvat aina päässä 'stay down'. :)
     
  4. rzzth

    rzzth Guest Guest

    Liittynyt:
    16.08.2003
    Viestejä:
    229
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kovin täytejakson tuntuinen episode.

    Michael yhtäkkiä "katoaa" metsään ja sitten loppuaika käytään hänen metsästämisessä. Sun itkee sormustaan joka sitten löytyy.
    Tuntuu että koko jakso oisi voitu kuvata jämäpätkistä mitä on jääny yli muista jaksoista, mitään uutta ei selitelty eikä esitelty.

    Kaipa näitä täytejaksoja pitää välillä tulla.
     
  5. purplehaze

    purplehaze Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2005
    Viestejä:
    233
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meikällä meni hermot nyt tähän sarjaan. Kolme ekaa jaksoa meni viel ok, kävin ostaa aina kaupasta donitseja ja odotin jaksoa, mut nyt kaks viimesintä oli niin paskoja, että huhuh. Ei edetä ollenkaan, tollasia ihan turhia sormustenhukkauskohtauksia ja koko ajan tulee jotain uusia salaisuuksia joita katsojille ei paljasteta. Liikaa näitä ns. täytejaksoja, joissa tulee joku ihan olematon uus juttu, tää sormusjuttu on hyvä esimerkki. Olis vaikka edes tutkinu sitä
    Desmondin mestaa ja keksiny sieltä jotain pientä
    , mutta ei. Joku uus turha sormusjuttu, joka ei liity koko tarinaan ollenkaan.

    Oon kattonu Desperates Housewivesin ensimmäistä kautta nyt läpi ja se on saanu Lostin tuntumaan huonolta. Siinä jokaisessa jaksossa paljastetaan jotain ja välillä tulee uusiaki juttuja aina eteen, mutta suurin osa paljastetaan aina parin seuraavan jakson aikana.

    Lostissa unohdetaan juttuja tai vaihtoehtosesti paljastetaan ne kymmenen jakson päästä, jolloin ainakin mun mielenkiinto sitä kohtausta kohtaan on jo kadonnut, kun uusia on tullut tilalle.
    Esim. ne puut jotka lähti irti maasta vai mitä niille tapahtukaan, ni jotain selitystä niillekin tahtoisin.
    Se oli vaan sellanen erikoisjuttu, joka on toistaseks unohdettu kokonaan. Tai sitten kohta kerrotaan, että ne on taas jonku tutkijan juttuja, joita se tutkii siellä saarella.

    Pari jaksoa vielä pitää seurata, jos jotain siistiä tapahtuis. Kuitenki ekan kauden aikana oli niin koukussa, et luulen tekijöiden parantavan vielä tästä. Hmm, tulipa ruma viesti noiden spoilertagien takia.
     
  6. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    "Kaikki mulle heti"-mukulat vaatimassa juonipaljastuksia. Mihinkään ei olla tyytyväisiä. Tuskinpa teille kelpaisi kaikesta "saippuasta" puhdistettu Lost. Taustajuoni kun vaikuttaa vaikkapa klassisen B-elokuvan käsikirjoitukselta. Tämä on DRAAMAsarja, ollut alusta asti henkilövetoinen. Yksittäisiä jaksoja voi laittaa paremmuusjärjestykseen mutta täytejaksoiksi niitä lienee turha nimittää. Uusin jakso oli mielestäni lähestulkoon 2. kauden paras, draamallisesti. Jos B5 tulisi nyt USA:ssa ensimmäistä kertaa, haukkuisivat nyt siitä oikeasti pitävät sen pataluhaksi, hitaaksi ja pelkkiä täytejaksoja sisältäväksi köntsäksi. :rolleyes:
     
  7. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Mielestäsi siis henkilösuhteita ei saisi sarjassa kehitellä. Mahtaisi olla tyhmä sarja ilman niitä.

    Paskapuhetta, tässä sarjassa ei ole vielä reset-nappulaa paineltu. Päin vastoin, jatkuvasti muistellaan vanhoja :) Jos et ole huomannut, on joka ikisessä jaksossa takaumia tapahtumiin ennen maahansyöksyä. Jos tämä nönnönnöö-hömppä ei kiinnosta, ÄLÄ KATSO :cool:
     
  8. Sabbe

    Sabbe Guest Guest

    Liittynyt:
    14.07.2003
    Viestejä:
    736
    Saadut tykkäykset:
    0
    TV.comissakaan tämä uusin jakso ei saanut keskimäärin kovin hyvää vastaanottoa, mutta minä olen _täysin_ eri mieltä. Tämä uusin on Lostin tähän mennessä paras jakso. Ihan uskomattomat tunnelataukset tuli tossa jaksossa tämän Sunin ja Jinin jutun kautta ja muutenkin "Adebisin" hahmon sisäänajo alkoi varsin hienosti. Hahmon takana oli heti jotain taustalta pilkahtelevaa tunnetta ja jakson aikana se näkyi paremmin ja paremmin. Hyvin näytelty.

    Olen pitkään epäillyt Lostin kykyä nousta tietylle tasolle, mutta en enää. Tämä ei ollut niitä jaksoja jotka kehittää juonta kaikista eniten eteenpäin, mutta jostain syystä tästä tuli silti parhaat fiilikset kaikinpuolin. Edellinen jakso oli jo yksi parhaista Lostin jaksoista, mutta tämä tosiaan kruunasi kaiken.

    Näillä esityksillä täytyy noustaa Losti astetta korkeammalle ja ns. "believe the hype". Vaikkei ehkä enemmistön mielestä tämä ollutkaan kovin kummonen jakso niin minulta tulee aivan toisenlaiset reaktiot. Hahmokehitys tuossa jaksossa oli valtavaa ja useat pienessä roolissa olleet hahmotkin kehittyivät vähän. Lostissa tämä juoni etenee niin ihmeellisesti ja hitaahkosti, että ainakin tällä hetkellä saan itse parhaat tunnelataukset juuri dramaattisista kohdista jotka kehittävät hahmoja.

    Vielä kun saadaan hahmokehitys, dramatiikka, huumori ja kovan luokan juonikehitys samaan jaksoon niin Lost saattaa nousta minunkin listoilla lähelle kärkeä. Nyt tulee monta viikkoa taukoa ennen seuraavaa jaksoa ja odotan innolla sitä. Veikkaan, että kohta tulee ns. "tiukkaa settiä". :)
     
  9. Jaded

    Jaded Uusi jäsen Blokattu Tukijoukot

    Liittynyt:
    23.04.2004
    Viestejä:
    1 548
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ai tulee? voi kakka. 5 jaksoa ja sit menee tauolle? Vai etkö itse pääse vähään aikaan katsomaan
     
  10. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 420
    Saadut tykkäykset:
    137
    Juu, kun ne siellä ameriikan maassa niin tykkää katsoa tuota paikallista pesäpalloa, niin ABC:n pupuhousut laittaa taukoa tähän paikkaan. Kolmen viikon päästä jatketaan sitten juttua November sweepsin hulluilla päivillä. Tuona aikana näitä sattuu ja tapahtuu jaksoja kaiken järjen mukaan ilmoille.
     
  11. Imlego

    Imlego Guest Guest

    Liittynyt:
    09.03.2003
    Viestejä:
    1 416
    Saadut tykkäykset:
    2
    Lost tuntuu olevan yksi niistä sarjoista, jotka onnistuvat keräämään hurjan fanipohjan Sormusten herran ja X-Filesien tapaan. Harvoin näiltä fanipojilta mitään oikeaa analyysia sarjasta saa lukea, vaan aina vain sitä kritiikitöntä ylistystä - HTF:ssä keskustelu ei ole juuri siitä miksikään edennyt. Joten kiitokset Sabbelle perusteluista, niitä lukisi mielellään useamminkin.

    Minun ongelma Lostin kanssa on ensinnäkin se kauhea pihtaaminen. Saaren arvoitus on kuitenkin koko sarjan perusidea, sen perusjännite, siitä ei pääse mihinkään, olipa kyse henkilövetoisesta draamasarjasta tai ei - ihan kuin Desperate Housewivessa on kyse "murhamysteeristä". Kunnon käsikirjoittajien täytyy ymmärtää, että juuri tällä arvoituksella he pitävät katsojien mielenkiinnon yllä. Ja pitävät myös minun. Mutta katsojan pinna on myös rajallinen ja kun tietyt juonilangat unohdetaan välillä aivan tyystin, häviää myös kosketus pääjännitteeseen ja tätä kautta kerronnallinen uskottavuus. Porukka löysi vastikään valtavan rakennelman, jossa on painettava tunti toisen perään nappia. Pitääkö meidän uskoa, että siellä ne nyt sitä nappia painelevat samaan aikaan, kun seuraamme Sawyerin ja muiden mielenkiinnottomia retkiä toisaalla? Miksi ei leikata bunkkeriin ja näyttää, mitä napinpainajien yhteisössä tapahtuu? Missä on Charlie? Kate? Rose? Shannon? Sayid? Painavatko ne ihmiset edes sitä nappia, vai ovatko lopettaneet heti alkuunsa? Miten Jackin ja Sayidin tutkimukset bunkkerin alla etenevät - joko he löysivät sähkömagneettisen latauksen? Miten näyt Waltista ovat vaikuttaneet Shannoniin? Joko tämä on kertonut näyistään muille - onko hän nähnyt niitä lisää? Onko hän ymmärtänyt, mitä näky tarkoittaa? Ovatko rannalla olijat jo keskustelleet lisää numeroista, jotka olivat luukussa ja joiden ainakin muutamat tietävät liittyvän Hurley'iin? Ei, ei, ei.

    Minusta henkilöt eivät toimi loogisesti ja käsikirjoittajatkin ovat sotkeneet niin paljon tavaraa mukaan, että eivät pysty enää käsittelemään sitä kaikkea yhtäjaksoisesti ja loogisesti. Jotkut asiat vain pistetään viikko viikon perään odottamaan taas sitä Suurta Avainjaksoa, jossa tapahtumat suorastaan vyöryvät eteenpäin - sen sijaan, että ei tulisi mitään yhtä vyörytysjaksoa, vaan jokaisessa jaksossa keskityttäisiin vastaamaan vaikka vain näihin kysymyksiin.

    Toinen ongelma on valtava henkilökaarti. Se on niin laaja, että minä en ole onnistunut samaistumaan henkilöihin. Yhdellä viikolla näemme Jackin taustatarinaa, seuraavalla Hurleyn, sitten Sunien ja sitten jonkun muun. Koska eri päätason henkilöitä on kai jotain kymmenkunta, ainakin, joudumme odottamaan yleensä sen kymmenen viikkoa, että kuulemme samasta henkilöstä uudestaan. Tällä tavalla ainakin minun mielenkiintoni henkilöitä kohtaan on menetetty jotakuinkin täysin, ainoastaan kiinnostus heitä esittäviin näyttelijöihin on jäljellä. "Flashbackeissa" ei ole sinänsä mitään vikaa, ne ovat ihan hyvin toteutettuja, mutta välillä ne ovat liian irrallaan jakson toisesta kertomuksesta - viime jaksossa flashback oli liitetty teennäisesti sormuksen etsintään, joka oli juonilankana täysin älytön. Eihän sellaisesta voi koko jaksoa kirjoittaa! Onhan se henkilökuvauksellisesti looginen, että aletaan kaivata kadonnutta sormusta, kun mies on kenties kuollut - mutta minusta se nyt ei vain ollut riittävän kiinnostavaa katsojan kannalta. Etenkin, kun minä en tosiaan niihin henkilöihin ole kummemmin samaistunut yllä mainituista syistä.

    Pihtaamisesta vielä sen verran, että viime jaksossahan nähtiin sitä pihtaamista taas tyypillisimmillään: nähtiin "The Othersien" jalat! Miksi vain jalat? Mitä ihmeen haittaa siitä voisi olla, että nähtäisiin oikeasti ne henkilöt kokonaisuudessaan? Vaikka vain kauempaa, jos niitä ei saa vielä tunnistaa. Jalkojen näyttäminen tuntuu vain lapselliselta vedätykseltä.

    Sarja on hyvin lähellä menettää minut, mutta jatkan vielä toistaiseksi katsomatta, koska minua kiinnostaa Suuri Arvoitus. Sarjan draama on menettänyt minut jo ajat sitten.
     
  12. Toni W

    Toni W Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2005
    Viestejä:
    343
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä kohtaa täytyy todeta, että ei varmasti ole käsikirjoittajillakaan aivan helppo tehtävä tehdä näitä jaksoja, kun ei varmasti tiedä montako kautta saadaan tehdä. Tässä nyt näyttää olevan tarkoitus tahallisesti venyttää sarjaa ja täytyy myöntää, että se on välillä erittäinkin teennäisen oloista. Toisaalta, vaikka tätä tahtia edetään, niin kyllä mun pinna kestää odotella muutama täytejakso, että juoni taas pyörähtää kunnolla eteenpäin. Vaihtoehtona olisi, että juoni etenisi vauhdilla ja kaikki isot mysteerit ratkeaisivat ennen kuin sarja lopullisesti päättyy. Tämän jälkeen olisi varmasti vaikeaa jatkaa sarjaa ja tämähän kuitenkin tehtäisiin vaikka väkisin, jos Lost pitää tämän suosion loppuun asti. Tässä tulee mieleen tuo Tom Hanksin leffa Castaway, mikä mielestäni oli melkoisen hyvä siihen saakka kunnes loppupuolella alettiin väsäämään sitä nyyhkyloppua, se väkisin väsätty loppu pilasi fiilikset koko elokuvaelämykseltä.

    Toivon vaan sydämeni pohjasta, että tähän sarjaan ei tule samanlaista loppua kuin esim. John Doe (Mies vailla nimeä ilmeisesti Suomessa) tai Firefly. Kanava vaan päätti lopettaa kyseiset sarjat ja vastauksia sarjan aikana heränneisiin kysymyksiin ei tule ikinä... se jos mikä syö miestä rotan lailla.

    Itse en pidä tätä minään muuna kuin ajanvietteenä ja sen tehtävän tämä sarja kyllä ajaa.

    Koskakohan tämä alkaa pyöriä Suomessa? Onko tästä ollut vielä mitään varmempaa tietoa?
     
  13. purplehaze

    purplehaze Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2005
    Viestejä:
    233
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meikäläisen mielipide tuomittiin aika jyrkästi...

    Lostin ensimmäinen kausi lupasi jännitystä, josta pidin. Loppua kohden ensimmäisessäkin kaudessa alkoi tulla vain lisää ja lisää uusia juttuja, mut mitään ei paljastettu tai paljastukset olivat hyvin pieniä. Se kuitenkin jätti hyvät lähtökohdat toiselle kaudelle ja alku lupaski hyvää. En vieläkään oo täysin tuominnut sarjaa ja sanoinkin viime viestissäni, että pitää seurata vielä pari jaksoa, koska uskon sarjan parantavan tästä.

    En myöskään kiistä, etteikö sarjoissa saisi olla henkilösuhteita ja tietenkin niitä kuuluu kehittää eteenpäin. Jostain syystä vain tämä viimeinen jakso oli vain mun mielestä turha. Saaresta ei oikeastaan paljastettu mitään uutta ja varsinkin ne saarella tapahtuneet sormuskohtaukset olivat perseestä, jotenki väkisin väliin tungetun oloisia. Flashbackit olivat ihan ok.

    Olen suht nuori (18-vuotias), mutta en usko sen olevan syy, miks tahdon enemmän tapahtumia sarjaan. Olen toiminnan ja jännityksen ystävä ja Lostissa oli mun mielestä potentiaalia todella korkeelle, mut jotenki se lässähti. Tosin JTX:n kommentit sai miettimään noita omiaki sanomisia, ei ehkä pahimman ärtymyksen aikana oo paras tulla kertomaan mielipidettään.

    Aivan, tää kohta sai mutkin ärsyyntymään. Mikä siinä on, että kaikkea pitää pitkittää ja pitkittää... Tosin saatiinhan tossa jotain jännitystä sarjaan. Voi myös olla, että niitä ei vielä tahdota näyttää, jos käsikirjoittajat eivät ole tuomassa niitä kunnolla esille seuraavissa jaksoissa, muuten nämäki kaverit jäis vaan roikkumaan sinne taustalle.

    Tosin Imlegolla viesti muutenki täynnä asiaa ja tiivistit siihen lähes kaiken mitä mullaki olis sanottavana.

    :king:
     
  14. Reavers

    Reavers Guest Guest

    Liittynyt:
    08.02.2005
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Varmaa lähdettä tälle tiedolle en osaa sanoa, mutta muistan kuulleeni jostakin, että Nelonen alkaisi esittää sarjaa joskus ensi vuoden puolella, tarkempi ajankohta on vielä arvoitus. Voi olla, että asiasta on mainintaa tässä threadissa aiemminkin, en ehtinyt perehtyä tarkemmin.
     
  15. Don Uittone

    Don Uittone Guest Guest

    Liittynyt:
    16.05.2004
    Viestejä:
    78
    Saadut tykkäykset:
    0
    No tämähän nyt riippuu ihan henkilöstä - jotkut haluavat tasaista pääjuonen kehitystä ja sitä kautta jännitystä/toimintaa ja toiset pitävät myös ns. irrallisista tunnelmaepisodeista, jossa syvennytään tiettyihin henkilöhahmoihin. Itse kuulun jälkimmäiseen joukkoon, vaikka heitä pystyn ymmärtämäänkin, jotka haluavat tiettyä jatkuvuutta joka jaksossa.

    Tosin niitä en käsitä, jotka uhkaavat lopettaa koko sarjan katsomisen kakkoskauden alun takia. Ensin kahta ensimmäistä jaksoa kehutaan kuin messiasta, mutta kun tulee vähän hiljaisempaa, niin yhtäkkiä sarja onkin ihan paska. Ehkäpä Lost ei sittenkään ole ihan teitä varten. Jatkuva tykitys kuluttaisi kaikki jipot ja tunnelmaa luovat koukut pian loppuun.
     
  16. P21

    P21 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.12.2004
    Viestejä:
    220
    Saadut tykkäykset:
    4
    Mesta.net:istä suora lainaus jutusta, mikä käsitteli Josh Hollowayn (Sawyerin esittäjä) ryöstöä Hawaijilla:

    "J.J. Abramsin (Felicity ja Alias) ohjaama Lost nähdään Nelosella ensi keväänä. Sarja on saavuttanut jenkeissä sekä yleisön että kriitikoiden varauksettoman suosion."

    Oma veikkaukseni on, että sarja alkaa Suomessa kunhan Nelonen on ensin esittänyt Aliaksen 4. tuotantokauden loppuun. Eli alkaisi Aliaksen ohjelmapaikalla; tuntuisi jotenkin loogiselta.

    Itsekin olen miettinyt, että tämä 2. kausi on paljon hitaampi ja huonompi kuin 1. mutta kun olen asiaa tarkemmin ajatellut, niin ensimmäinen kausi tuli katsottua putkeen, kun taas 2. kautta on pitänyt venata aina viikko, että saa nähdä mitä tapahtuu seuraavassa jaksossa. Tuo ainakin omalta osaltani selittää pettymykseni joten kuten, mutta kyllä sarjassakin pitää olla vikaa, jos se ei kykene pitämään jännitettä yllä.
     
  17. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Totta turiset. Olin sanomisissani liian jyrkkä, kenties hieman yksisilmäinenkin. Ainakin syntyy keskustelua :p


    Ymmärrän turhautumisesi ja tietyllä tavalla olen osittain samaa mieltä. Koska kuitenkin tiedän että sarjassa tuskin jätetään juonilankoja lopullisesti, vaan niihin palataan, ei tämä minua "syö". Kuten sanottua, reset-nappulaa ei tunneta. Kerronnan jaksottaisuushan muistuttaa hieman TSH-kirjatrilogian tyyliä. Eli kuvataan yksipuolisesti suht' pitkään vain osaa porukasta. Tästähän Tolkien sai paljon kritiikkiä. Tietysti voi sanoa ettei tyyli tv-sarjaan sovi. IMHO, tottumis/mielipidekysymys. Minulla on lähes jokaisen jakson jälkeen "olipa hyvä jakso"-fiilis. Samalla kuitenkin ärsyttää kun haluaisi tietää mitä tapahtuu. Tämä ärsytys on vaan sellaista hyvälaatuista cliffhanger-ärsytystä. Lost koukuttaa.
     
  18. Lazze

    Lazze a world of pain Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    12.04.2002
    Viestejä:
    669
    Saadut tykkäykset:
    0
    Showrunner Damon Lindelofhan on kertonut että suuret juonikaaret ja loppu ovat selvillä, mutta koska kenelläkään ei ole tietoa miten kauan sarja kestää, pantataan sarjan mysteerien ratkaisuja. Kirjoittajathan eivät luonnollisesti halua paljastaa liikaa liian aikaisin etteivät katsojat kaikkoa kun saavat tietää ratkaisut, mutta joutuvat taitelemaan myös sen kanssa etteivät katsojat kyllästy ja lopeta seuraamista. En kyllä haluaisi olla kirjoittajien kengissä :). Twin Peaksillehan kävi niin että sarjan mysteeri jouduttiin katsojien ja ABC:n painostuksesta ratkaisemaan aivan liian aikaisin, ja huonostihan siinä kävi.
     
  19. Era

    Era Guest Guest

    Liittynyt:
    18.05.2005
    Viestejä:
    245
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nelonen omistaa jo nyt oikeudet Lost:iin, en voi käsitää miksi pitää pitkittää ja pitkittää tuon sarjan aloittamista, niin että varmasti mahdollisimman moni ehtii jaksot netistä hakea? Eikö olisi kannattavampaa näyttää vain mahdollisimman pian jenkeissä ilmestymisen jälkeen noita jaksoja?
     
  20. topcat

    topcat Guest Guest

    Liittynyt:
    26.04.2004
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    toi on niin totta!