Viimeksi katsomasi elokuvat

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana AnssiM, 20.03.2005.

  1. Chauron

    Chauron Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.02.2004
    Viestejä:
    3 205
    Saadut tykkäykset:
    10
    Cast Away, Tom Hanksin ja Robert Zemeckiksen yhteinen projekti miehestä Robinson Crusoena. Ihan ok, joskin juoneltaan melkoisen köyhä - tosin mitäpä muutakaan siellä saarella olisikaan tapahtunut. Koskettava lopetus.

    3/5

    Howl's Moving Castle, studio Ghiblin uusin leffa. Silmänkarkkia viimeisen päälle, ehkä hienointa animaatiota jota olen ikuna nähnyt, ohi mm. ihmeperheen ja FF:AC'n. Juoneltaan olisi voinut olla aavistuksen parempi, mutta silti erinomainen leffa.

    4½/5.
     
  2. JaySee

    JaySee swiftly and with style Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.03.2002
    Viestejä:
    1 224
    Saadut tykkäykset:
    75
    The Fugitive (Andrew Davis)
    Hieno yhdistelmä jännitystä, toimintaa ja murhamysteeriä. Harrison Ford ja Tommy Lee Jones heittävät mainiot roolit mieheen, muiden jäädessä suosiolla taka-alalle. Ohjaaja Andrew Davisilla osui lähes kaikki palaset kohdalleen tämän rainan kohdalla.
    ****
     
  3. code.666.

    code.666. Guest Guest

    Liittynyt:
    29.04.2003
    Viestejä:
    1 226
    Saadut tykkäykset:
    1
    Oli ainakin asiallinen arvostelu jaksettu vääntää :thumbsup:
     
  4. Mounix

    Mounix Guest Guest

    Liittynyt:
    18.04.2002
    Viestejä:
    668
    Saadut tykkäykset:
    1
    Voisiko nuo kovin huonot pisteet johtua siitä, että arvasit aina jokaisessa jännässä kohdassa mitä seuraavaksi tapahtuu? Että se siitä.
     
  5. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 313
    Saadut tykkäykset:
    602
    House of 1000 Corpses ***½
    Hevimies Rob Zombie päätti siten laajentaa toimenkuvaansa käsikirjoittamalla ja ohjaamalla kauhuelokuvan. Lopputulos on yllättävän toimiva. Juonihan on jo moneen kertaan nähty, mutta toteutus on hieman valtavirrasta poikkeava. Elokuva on nimittäin muihin teinikauhuleffoihin verrattuna erittäin brutaali ja saa aikaan aika lohduttoman tunnelman. Tunnelmaa tiivistää vielä erikseen mustavalkoiset tyylitellyt dokutyyliset pätkät joita käytetään hyvin taustoittamaan leffan tarinaa. Näyttelijät pärjäävät hyvin ja erikoismaininnan ansaitsee Zombien vaimo Sheri Moon, joka näyttelee tappaja perheen mielipuolista ja erittäin seksikästä tytärtä. Jatko-osakin on jo ilmestynyt USA:ssa joten lisää tylyä meininkiä on luvassa.
     
  6. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kuolema saa odottaa. Joskus kävin kattomassa tämän ihan ensi-illassa kun tuli teattereihin, milloin iski enemmän, mutta nyt tämä oli aika hirveää.

    Tietysti kaikki perusjutut on kunnossa, kuten kaikissa Bondeissa, mutta jotenkin erikoistehosteet näyttivät aivan hirveiltä. Huomasi ihan liian selvästi, että mikä on tehoste jne.

    Myöskään Halle Berryn näyttelijänlahjat eivät olleet ihan sitä mitä voisi odottaa. Hänelle kirjoitetut "herjat" olivat kyllä niin avuttomia, että ykkösluokkalainenkin olisi loukannut pahemmin.

    3/5 koska onhan se silti Bond.
     
  7. JaySee

    JaySee swiftly and with style Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.03.2002
    Viestejä:
    1 224
    Saadut tykkäykset:
    75
    The Terminator
    Synkkätunnelmainen sci-fi-toimintaraina The Terminator on yhä ohjaaja James Cameronin paras saavutus. Arnold Schwarzenegger on roolissaan kuin kotonaan. Myös aliarvostettu Michael Biehn on loistava elokuvan sankarina, eikä Linda Hamiltonkaan onnistu kokonaisuutta pilaamaan. Kasaritukkalaitteet ja tarinan epäloogisuudet toki hieman hymyilyttävät, mutta eivät liikoja häiritse. Lähes täydellinen elokuva, jonka kaksi jatko-osaa eivät pääse lähellekkään samoja tunnelmia.
    ****½

    (vertailun vuoksi T2: ***½ ja T3: **)
     
  8. Limapallo

    Limapallo Guest Guest

    Liittynyt:
    04.08.2005
    Viestejä:
    146
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sideways
    Aivan uskomattoman nautinnollinen road-movie ja trippi. Kahden keski-ikäisen taviksen viinireissusta on saatu kaikki irti ja vähän enemmän. Suosittelen varauksetta niille, jotka eivät ole tätä nähneet, sillä meno on suorastaan hervotonta.

    Tällä hetkellä pisteitä tulee 4 ja puoli, mutta se saattaa muuttua.
     
  9. Buckley

    Buckley Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.04.2005
    Viestejä:
    513
    Saadut tykkäykset:
    6
    Million Dollar Baby tuli viimeinkin katsottua.Ja olihan se aika mainio pätkä.
    Leffa jossa kuullaan Morgan Freemania kertojan äänenä ei voi olla huono!
    Sitä ääntä vois kuunnella loputtomiin!
    Ihmettelen kyllä mitenkä Morgan sai Oscarin tuosta suorituksesta,ei mielestäni mitenkään erikoinen...Clintti taas oli loistava!Juoni yllätti täysin,en tiennyt siitä etukäteen mitään,surullinenhan se oli kuin mikä.8/10.
     
  10. Goofy75

    Goofy75 Guest Guest

    Liittynyt:
    08.09.2005
    Viestejä:
    1 359
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meet the Feebles
    Nukkeanimoiden aatelia,jää kyllä Kermitit kakkoseksi. Peter Jacksonin alkupään tuotantoa ja hyvää sellaista.Kertoo teatteri porukasta missä tapahtuu kaikkea mukavaa,tarina sisältää toimintaa,romantiikkaa,seksiä ja huumeita. :king:
     
  11. jvalt

    jvalt Guest Guest

    Liittynyt:
    03.11.2004
    Viestejä:
    263
    Saadut tykkäykset:
    1
    Million Dollar Baby

    Täysin samaa mieltä tuosta leffasta. Freemanin rauhallinen ääni ja Eastwoodin verkkainen tarinan kerronta toimii. Tämä on kyllä surullisin nyrkkeilyelokuva, mitä olen nähnyt. Ikävältä tuntui myös Maggien (Oscar-voittaja Hilary Swank) sukulaisten käsittämätön kylmäsydämisyys ja tunteettomuus. Enempää ei voikaan juuri kertoa spoilaamatta. 4/5
     
  12. Zardoz

    Zardoz Guest Guest

    Liittynyt:
    26.03.2004
    Viestejä:
    827
    Saadut tykkäykset:
    0
    Det Sjunde inseglet elikäs Seitsemäs sinetti. Ensimmäinen Bergmanin leffa minkä olen nähnyt hyvin hyvin pitkään aikaan. Katsomisen arvoinen leffa jonka symboliikka ei kyllä avautunut ekalla katselulla (=hyvän leffan merkki!). Mustavalkokuvan laatu ei paikoin ollut kovin hyvä, mutta itse elokuva oli sitäkin parempi. 4/5
     
  13. savoc

    savoc The Alien Mindbender Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.02.2003
    Viestejä:
    976
    Saadut tykkäykset:
    9
    Totta, toisen katselukerran jälkeen 4½ --> 5 :)
     
  14. trgo

    trgo Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.04.2005
    Viestejä:
    1 534
    Saadut tykkäykset:
    5
    I, Robot

    Tulipa katsastettua kyseinen pätkä ensimmäisen kerran. Varsin kaunista katseltavaa. Erityisesti tehosteet olivat nättejä. Kameraa heiluteltiin muutaman kerran vähän turhankin innokkaasti. Juoni tarjosi muutaman yllätyksen, muuten aika perustavaraa. Will Smith veti aika perinteisen suorituksen. 4/5
     
  15. Bulli

    Bulli Guest Guest

    Liittynyt:
    04.01.2003
    Viestejä:
    2 083
    Saadut tykkäykset:
    1
    American Psycho. Bret Easton Ellisin romaaniin pohjautuva kuvaus Wall Street-jupin täydellisestä sekoamisesta. Bale vetää hienon, joskin (tarkoituksella) yliampuvan roolin Patrick Batemaninä. Muut roolisuoritukset eivät tästä juurikaan jääneet mieleen, lukuunottamatta Willem Dafoen esittämää etsivää. Varsin onnistunut elokuvasovitus kirjasta joka ei ole ihan niitä helpoimpia kuvattavia. Erittäin hyvin elokuva onnistuu Batemanin luonteen esittämisessä mutta jää muuten hieman pinnalliseksi. Niin tosin jäi kirjakin. 3½/5.

    Kuinka moni muuten ajattelee elokuvan (tai kirjan) murhat yms. vain Batemanin mielikuvituksen tuotteeksi?
     
  16. Opelrun

    Opelrun Guest Guest

    Liittynyt:
    29.09.2005
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
    10.5 Maanjäristys
    Pitkästä aikaa kaaos-elokuvaa pääsi katselemaan :rolleyes: Oli kohtalaisen hyvä, vaikkakin aika tasapaksua koko leffan ajan.
    Amerikassa ilmenee maanjäristyksiä pienen aikavälin välein. Eräällä tutkijalla on villi teoria järistyksien syystä, mutta eihän kukaan usko, ennen kun on liian myöhäistä.
    4/5
     
  17. Wick

    Wick Say it in slugs Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.11.2002
    Viestejä:
    2 150
    Saadut tykkäykset:
    1
    Parikin leffaa tuli katsastettua tänä iltana, ensimmäisenä Harrison Fordin tähdittämä ja Tom Clancyn kirjaan perustuva Clear and Present Danger. Varsin maittava toimintajännäri USA:n salaisista toimista Kolumbian huumekartelleja vastaan. Ford tekee hyvää työtä Jack Ryanina, Willem Dafoe on myös iskussa. 3/5

    P.S. Hauskaa oli myös (liekö sattumaa), että leffassa näytelleet Joaquim de Almeida ja Harris Yulin näyttelivät lähes samanlaisia osia 24-sarjassa. :)

    Sen jälkeen tuli tsekattua Korean sodasta kertova Taegukgi ja kyllähän tekijät ovat selvästikin Sotamies Ryaninsa katsoneet tarkasti. Taegukgi tosin oli realistisemman oloinen kuvaus sodan karuudesta ja mielestäni parempi elokuva muutenkin, jos SPR:n ruvetaan vertailemaan. Käsivaralta kuvausta ehkä tosin käytettiin hitusen liikaa. 4/5
     
  18. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Mä luulen, että tuo pinnallisuus on tarkoituksellista. Kuvataan yksityiskohtaisen tarkkaan niin käyntikorttien fontit ja paperilaadut kuin kodinkoneiden ja viihde-elektroniikan merkit ja mallit, mutta kaikki nämä ovat vain tarkkoja havaintoja elottomasta ympäristöstä. Batemanilla ei ole tunteita, kateutta lukuunottamatta, ketään tai mitään kohtaan, ja se välittyy mielestäni inhottavan hyvin niin kirjassa kuin elokuvassakin. Aika kylmä kaveri, ja sinällään mielestäni vakuuttavaa. Niin, en mä mitään psykotapeista jupeista tiedä, ylihumaani viherpipertäjä ja maailmankaupanvastustaja kun olen. Muhun sekä elokuva että kirja kuitenkin tekivät vaikutuksen. Leffalle 4/5 (ja englanninkieliselle kirjalle 4½/5, suomennetulle versiolle 5/5)

    Ei ole tullut mieleenkään, mutta hyvä pointti.
     
  19. Bulli

    Bulli Guest Guest

    Liittynyt:
    04.01.2003
    Viestejä:
    2 083
    Saadut tykkäykset:
    1
    Varsin hyvä pointti. Ja nyt kun leffa on hautunut päivän verran niin olisin melkein valmis antamaan tuolle sen 4/5. Pitäisi tuo kirja lukea uudemman kerran kun en siitä ihan hirveästi muista.
     
  20. Jürgen

    Jürgen Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.01.2003
    Viestejä:
    3 407
    Saadut tykkäykset:
    1
    CRASH

    Pitkästä aikaa elokuva, joka kolahti kunnolla!

    Samanlaista fiilistä kuin Trafficissa, mutta mielestäni tässä leffassa pistettiin vielä vähän paremmaksi. Bullockia ja Fraseria lukuunottamatta näyttelijät olivat rautaa ja oma "tuska" kasvoi roolihahmojen "tuskan" myötä.

    Ehdottomasti yksi parhaista elokuvista, mitä tänä vuonna on tullut katsastettua!