kannettavat mp3 soittimet

Keskustelu osiossa 'Kuulokkeet sekä muut audiolaitteet' , aloittajana Lare, 03.07.2002.

  1. Sapa

    Sapa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.01.2005
    Viestejä:
    229
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kerrottakoon nyt sitten kaikille, jotka tuosta sirinästä olivat kiinnostuneet, että takuuvaihdosta tuli sitten uusi laite tilalle. Mitään korjaus- tai vikaraporttia ei mukana tullut. Uusi laite sen sijaan toimii niin kuin pitää eikä mitään surinoita enää kuulu. Eli jos joitain tuo sirinä häiritsee suosittelen ottamaan yhteyttä myyjään tai valmistajaan.
     
  2. Bullator

    Bullator Guest Guest

    Liittynyt:
    17.06.2005
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei. Ongelmani on seuraavanlainen: Muutaman viikon ajan olen tässä haeskellut sopivaa mp3-soitinta ja nyt olisi kiikarissa tälläinen JMM TraXter II.
    Ongelma vain on että netistä löytyy varsin vähän tietoa kyseisestä masiinasta ja kun valmistajan kotisivujakin oli vaikeuksia löytäää niin epäilykseni heräsivät? Onko jollakin kokemusta/tietoa kyseisestä laitteesta?
    Ostopaikastakaan (www.jammaa.com) en ole mitään kuullut, joten jos jollain on hyviä/huonoja kokemuksia tästäkin niin kertokaa ihmeessä.
    Kiitoksia jo näin etukäteen.
     
  3. JaTaMa

    JaTaMa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.05.2005
    Viestejä:
    141
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse en tuota juurikaan ole testaillut, mutta sisko oli tuollaisen paikallisesta liikkestä ostanut (35e 128mb).

    Mitä nyt todella nopeasti testasin niin kuulokkeet ainakin saa paiskata saman tien sinne minne ei valo paista. Käyttöliittymässä on kaikki yhden napin takana, mutta tuolla nopealla testillä menettelee.

    Ulkoisesti laite oli ihan tukevan oloinen ja napit sopivan jäykät. Ei jäänyt sellainen kuva, että menee murusiksi ekasta kolauksesta.

    Enempää en uskalla sanoa, kun niin pikaisesti sitä vilkaisin.

    Jos haluat tietää jotain tarkemmin niin kysäise. Voin ottaa selvää :)
     
  4. Bullator

    Bullator Guest Guest

    Liittynyt:
    17.06.2005
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vai 35€ 128mb. Tuosta kaupasta samanlainen TarXter II maksaa 45€ ja sitä mainostetaan vielä alennettuna hintana, koska kuulokkeet on paketista heitetty jo valmiiksi menemään. Kannattaakohan kuitenkaan tuolta ostaa, kun olen ostamassa sitä Traxter II plus 256mb mallia, joka on vielä kalliimpi...

    Itse soittimesta tuo yhden napin käyttöliittymä vähän arvelluttaa. Toimiko se omasta mielestäsi ihan sujuvasti, vai meneekö homma ihan tuskailuksi? Muuten ominaisuudet näyttävät ihan hienoilta(luulisin). Radion toiminta on pieni kysymysmerkki, mutta sitä et pysty varmaan kokeilemaan...
     
  5. JaTaMa

    JaTaMa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.05.2005
    Viestejä:
    141
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllähän se ihan kohtuullisesti toimii yhdellä napilla (voi liikuttaa vasemmalle, oikealla ja painaa). Kaikki valikot on "vaakatasossa", eivätkä ole hirveän "pitkiä" (max jotain 6 valintaa per ruutu), eli kyllä nuo tuolla yhdellä napillakin saa surffattua.

    Jonkinlainen exit nappi olisi kyllä kova sana. Joka kerta kun haluaa valikoista pois, pitää näpyttää aina sinne viimmeseen kuvakkeeseen asti ja painaa exit. Samoten tuosta napista taitaa tapahtua parit eri asiat tietyissä kohdissa (esim. riippuu soiko kappale vai on pausella) ja ainakin itsellä näin vähäisellä käytöllä oli vähän hukassa, että "mistäs pitikään painaa", mutta eiköhän tuon alkaisi muistamaan kun hetken käyttää.

    Radioa tuossa mallissa ei ollut.

    35€:n hintaan tuota saa Ylivieskan Kärkkäiseltä. Myyvät tietääkseni myös postin kautta, kun sinne soittelee.

    Ainiin, sellainen hauska juttu soittimen laatikosta, että siinä ei lue missään soittimen merkkiä, mallia tai mitään tietoa valmistajasta. Sininen (tukeva ja hyvä) loota, jossa on joka puolella vain "digital mp3 player" jne jne. Oli vähän ihmettelemistä kun sisko soitti kaupasta ja piteli lootaa kädessään ja kyseli jos tiedän, että onko soittimesta mihinkään. Siinähän sitten koitin tivata puhelimessa, että kerro merkki :).
     
  6. Bullator

    Bullator Guest Guest

    Liittynyt:
    17.06.2005
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noh. Perhana, homma menee vaikeaksi :OI
    Kyselin postimyyntiä sieltä Ylivieskasta via e-mail, mutta vastausta ei kuulunut. Taidan kuitenkin tilata tuolta jammaa.com:ista, vaikkakin vähän riskiltä. Netistä en löytänyt edes soittimen valmistajan kotisivuja.... Mutta onneksi aina on palautusoikeus ja takuu.
     
  7. JaTaMa

    JaTaMa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.05.2005
    Viestejä:
    141
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vinkki: kyllä sinne kärkkäiselle pitää soittaa jos sieltä jonkun haluaa tavoittaa ;)
     
  8. käyttäjätunnus

    käyttäjätunnus Guest Guest

    Liittynyt:
    22.01.2005
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pari päivää sitten tuli iPod applen nettikaupasta. Malleissa tuli sellainen muutos, että erilliset photo-mallit yhdistyivät perusmalleihin. Eli vanhaan hintaan tulee värinäytöllinen. Käyttötuntumaan olen erittäin tyytyväinen tyylistä puhumattakaan.

    Ainoastaan pisti harmittamaan, että olisi sittenkin pitänyt ottaa se 60GB malli. Itse en juurikaan osaa arvioida tietokonejuttuja ja näyttää, ettei tuohon 20GB mahdu puoletkaan mun levyistä sillä keskilaadukkaalla pakkauksella. Ja todellista tallennustilaahan tuossa on 18.5GB.
     
  9. Lurkki

    Lurkki Guest Guest

    Liittynyt:
    10.04.2004
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voisikos joku kertoa tuostaiRiver H10:stä, että miten on toiminut ja onko siinä jotain huonoja puolia, ja millainen se kantopussi on? Kun en oikein osaa päättää tuon ja ipod minin välillä.Tietysti yksivaihtoehto voisi olla myös tavallinen ipod.
     
  10. Huikka

    Huikka Guest Guest

    Liittynyt:
    22.01.2002
    Viestejä:
    347
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli hankittua noin viikko sitten tuo HD5:n ja olen kyllä erittäin tyytyväinen laitteeseen ja ohjelmistoonkin. Olen käyttänyt enimmäkseen laitteen mukana tulleita kuulokkeita (pitäisi ostaa paremmat nappikuulokkeet), mutta nopeasti testasin myös Sennheiserin 595:lla eikä äänenlaadussa ollut kyllä valittamista. Myös soittimen äänenvoimakkuus riittää ainakin minulle eikä ole ollut tarvetta tehdä äänenvoimakkuuden rajoituksen poistoa. Sonystage-ohjelma on toiminut ihan hyvin vaikka sen oppimiseen menikin jonkin aikaa.

    Ennen hankintaa on kuitenkin hyvä olla tietoinen siitä, että soittimen ristiohjaimeen saattaa tulla halkeamia: tilastoa ja keskustelua asiasta.
     
  11. kura

    kura Guest Guest

    Liittynyt:
    10.02.2004
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Terve,olis aikeissa hankkia iPod Mini, ja ainoa kysymysmerkki on laitteen soveltuvuus lenkkeilyyn. Lähinnä tulee mieleen kaksi juttua:
    -Onko laite häiritsevän iso taskussa/mukana tulevassa vyöpidikkeessä(?)?
    -Puskurimuistin kestävyydeksi ilmoitetaan 25 minuuttia, joku lenkillä laitteen kanssa käynyt voisi kertoa voiko tähän luottaa, eli siis onko koskaan katkonut toistoa.
     
  12. Diabolus

    Diabolus Guest Guest

    Liittynyt:
    07.07.2004
    Viestejä:
    519
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laitteen fyysinen koko on mielestäni ihan passeli. Sanotaanko niin, että jos pystyt kantamaan kännykkää, niin mini kulkee mukanasi aivan yhtä helposti. Jos haluaa vielä pienempää, niin sitten pitää hankkia Shuffle.
    En harrasta kuin naisten perässä juoksemista, mutta räväkkää polkupyöräilyä kylläkin, eikä laite ole pätkäissyt kertaakaan. Laitehan toimii niin, että se lukee puskurimuistiin sen 25 minuuttia(?) ja sammuttaa microdriven. Jos se musiikki-informaatio on siellä puskurimuistissa jo olemassa, ei tärinä vaikuta millään tavalla musiikintoistoon.
     
  13. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Joo siis mä olen ihan piakkoin hankkimassa mp3-soitinta lenkkeilyyn, salille ja yleensäkin kuntoiluun. Tällöin paras valinta on flash-mp3-soitin, jollainen esim. iPod Shuffle on. Muutenkin olen lukenut, että flash-soittimiin aletaan panostamaan oikein kunnolla, ja suurempikokoisia malleja aletaan julkaisuta. iPod ja iPod Mini ovat kiintolevysoittimia, ja vaikka niitäkin periaatteessa voi käyttää esim. lenkkeillessä, niin varmempi vaihtoehto on Applen malleista Shuffle. Tietenkin jos verrataan varastointitilaa, niin Shufflea saa maksimissaan 1GB:n versiona, joten siihen ei saa tallennettua koko levykokoelmaa (1GB=n. 240 biisiä aac-laadulla). Vastaavasti iPod mineihin mahtuu Jamppa Perusjätkän levykokoelma aika helpostikin, koska esim. jo 20GB:hen saa monta monta levyä hyvällä laadulla.

    Tietenkin on huomioitava, että iPod Shufflessa ei ole näyttöä, mikä tosin minulle on vain plussaa, koska ensinnäkään kuntoilussa ei ole tärkeätä valita jotain tiettyä kappaletta, vaan tärkeintä on että musaa tulee. Toiseksi ei tarvitse huolehtia siitä, naarmuuntuuko tai rikkoontuuko näyttö kovassa käytössä.

    Mutta sun täytyy tehdä valinta käyttötarkoituksen mukaan. Jos käytät soitinta pääasiassa ihan tyypillisesti, eli kuuntelet kävellessä, tai istuessa, tai autossa tai whatever, ja sitten satunnaisesti lenkkeilet, niin varmaan iPod mini on se paras vaihtoehto (tai Hifi-lehden mukaan jopa Sonyn soitin voi olla ihan OK, tosin ei yhtä cool). Jos taas sulle on tärkeintä, että soitin soveltuu erinomaisesti kuntoiluun ja et tarvi näyttöä, niin Shuffle lienee paras valinta.
    Ja tietenkin jos tarvit paljon sitä 'tilaa' niin iPod mini on kannattavampi vaihtoehto, koska varmaan alkaa sitten ottaan päähän, jos Shufflen 1GB:tä ei enää riitäkään...

    Pari vinkkiä/ajatusta: Haluan kuitenkin vielä siis sanoa, että vasta luin yhden artikkelin jonka mukaan tulevaisuus on flash-soittimissa. Kiintolevy-soittimet hallitsevat nyt sen takia oikeastaan, että niihin saa paljon musaa sisään. Sitten vielä vihjaisen sen verran, että jos siis käytät sitä soitinta lenkkeilyyn, niin Apple-shopista löytyy tosi hyviä kiinnikkeita sekä Shuffleen että iPod miniin. Itse ajattelin sieltä tilata ainakin sellaisen vyöklipsin ja sitten sellaisen käsivarteen tulevan tarrakääreen, jonka sisään saa sen soittimen (toimii tosihyvin varmaan salilla).
     
  14. Diabolus

    Diabolus Guest Guest

    Liittynyt:
    07.07.2004
    Viestejä:
    519
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sinulla on mennyt iPod ja iPod mini sekaisin. iPodia saa 20GB ja 60GB levyllä, iPod miniä 4GB ja 6GB levyllä.

    Soitin itsessään on vallan kelvollinen, mutta $onyn kanssa joudut käyttämään jo legendaarisen paskan maineen saanutta SonicStage -ohjelmaa piisien siirtoon. Applen iTunes on myös 'pakkovalinta', mutta sitä sentään pystyy ja haluaa käyttää. Makuasia, mutta olenpahan varoittanut.

    Vyöklipsi tuli vakiona iPod minin mukana, luulen, että myös iPodin ja Shufflen kanssa.
     
  15. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Tosiaan, pahoittelen tuota virhettäni. Muistelin ihan, että ministä olisi jo noin isolla kiintolevyllä olevia versiota, mutta ilmeisesti tosiaan sekoitin sen 'isoveljeen'. Pahoittelen virhettäni.

    Joo, siis kyllähän varmaan Applen soittimet ovat paljon kätevämpiä kuin Sonyn soittimet. Mainitsen sen Sonyn soittimen vain siksi, että se voitti Hifi-lehden testin jättäen nuo iPodit taakseen (siis kiintolevymalleista puhun).
     
  16. Pasi85

    Pasi85 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.07.2004
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kannattaa hommata iRiver, siinä on sentään äänenlaatua.
     
  17. mc_cool

    mc_cool Guest Guest

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos joku haluaa simppelin ja muisteilla laajennettavan soittimen.
    Niin netanttilassa Thomsonin 2548.
    Lukee ainakin Transcendin gigan SD-kortin.
     
  18. Sovcolor

    Sovcolor Guest Guest

    Liittynyt:
    17.07.2005
    Viestejä:
    115
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse hankin tuon Sonyn NW-HD3:n juuri pitkälti testin vuoksi, ja sitä paitsi tämmöiselle vehkeelle (suurella tallennuskapasiteetilla) oli kyllä itselläni musiikin suurkuluttajana tarvetta. Omat kokemukseni laitteesta ovat tähän mennessä pääsääntöisesti positiiviset, eli sikäli Hifi-lehden testiryhmä oli oikeassa.
    Äänenlaatu oli miellyttävä yllätys, etenkin hyvällä 256 kbps -laadulla, jota käyttäen kiintolevylle saa uskomattoman paljon tavaraa. Asiaa auttoivat kyllä hyvät kuulokkeet, nappikuulokkeet menettelevät vain hätätilassa. Tosin akun kesto vähän askarruttaa, sillä oman yksilöni soittoaika alittaa melko lailla reippaasti vielä tuon lehdessä olleen, joka sekin oli kenhompi kuin tehtaan ilmoittama. Periaatteessa oma yksilöni näyttäisi soittavan tuollaiset 10-12 tuntia yhdellä latauksella, mutta tietenkin levyjen jatkuva vaihtaminen ja biisien selaaminen voivat olla syynä akun väsähtämiseen. Tuntuu vaan typerältä, että koko lätty pitäisi kuunnella loppuun, niin akku pelaa pidempään. Muuten seikka ei minua haittaa, kun viikossa tulee kuunneltua tuollaiset 3-7 tuntia tällä laitteella, niin riittähän tuo lataus melko pitkäksi aikaa.
    Joillain paremmilla äänitteillä olen ollut havaitsevinani myös hienoista dynamiikan heikkenemistä ja stereokuvan kaventumista, mutta tämä on paljolti tällaista hapuilua pimeässä, toisaalta ne musiikkikappaleet, joilla tämänkaltaista olen ollut huomaavinani, ovatkin olleet niitä useimmiten soittamiani tuttuja tapauksia (esim. Emmylou Harrisin "Bluebird" -testilevynä jo vuodesta 1992).
    Joka tapauksessa olen peliin ollut tyytyväinen, ja tuo akun kestokin riittää. Hinta kyllä hirvitti ja hirvittää vieläkin, mutta eipä näitä joka viikko tarvitse ostella.
     
  19. sencoy

    sencoy Guest Guest

    Liittynyt:
    27.05.2005
    Viestejä:
    49
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mistä ostit tuon ja paljon maksoi?
     
  20. VzK

    VzK Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    04.10.2004
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni on myös Creative Zen 5GB malli, väriltään hopea. Erittäin tyytyväinen olen ollut soittimeen, mutta nyt se iski, eli kuulokeliitäntä löystyi ja ääni loppui toisesta kanavasta kokonaan. Hieman plugia liittimessä liikuteltaessa kuuluu molemmat kanavat ok.

    Kysymys:
    Eli ilmeisesti takuu korvaa tuon vian? Niin ja ihan normaalikäytössä tullut. Noin 4kk vanha soitin kyseessä. Vaihdetaanko soitin vai korjataanko?

    Toisaalta tekisi mieli itse korjata moinen vika, kuitenkin joutuu odottelemaan korjausta/vaihtoa.