Pieni partavaahtotesti

Keskustelu osiossa 'Terveys & hyvinvointi' , aloittajana Generig, 17.09.2005.

  1. Generig

    Generig Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.01.2004
    Viestejä:
    1 879
    Saadut tykkäykset:
    5
    Parta on tullut ajettua jo vuosia Gilletten Mach 3 Turbo -partahöylällä. Höylä on erinomaisen hyvä mutta partavaahdoissa tuntuu olevan kovasti eroja joista lyhyesti seuraavassa. Kaikki vaahdot ovat Gilletten.

    Aluksi kuva "testiin" osallistuvista tuotteista (paremmuusjärjestys):
    Partavaahdot

    1) Clear Shave Gel

    Oikeastaan kyse ei ole ollenkaan partavaahdosta vaan geelistä. Geeli ei vaahtoudu ollenkaan vaan jää pärstävärkkiin sellaiseksi litkuksi. Jos parta pääsee kasvamaan normaalia enemmän niin tällä ei tee mitään, mutta jokapäiväiseen ajoo n ihan OK. Geeli tuoksahtaa siltä geelihammastahnalta joka on ihan samannäköistäkin. Kulutus on jokseenkin suurta kun määrää on hankala arvioida geeliluonteen vuoksi. Jotenkin mieltäisin tämä sellaiseksi reissupartavaahdoksi. Henkilökohtaisesti en pidä tästä tuotteesta laisinkaan ja jää testissä armotta viimeiseksi.

    2) Gillette Series Foam

    Peruspartavaahto joka tulee Gillette Mach 3 Turbo pakkauksen mukana. Tulee valkoisena töhnänä ulos ja sellaisena pysyy. Ei sovi pitkälle parralla koska kuivaa helposti ajon aikana jolloin ajo alkaa sattua. Kuivuminen etenee yllättävän nopeasti eikä parran pehmeneminen siksi oikein edisty. Jos vaahto kuivaa liikaa niin höylä tukkeentuu helposti. On kuitenkin perusvaahto siinä missä muutkin.

    3) Gillette Series Gel

    Tulee sinisenä geelinä ulos mutta levitettäessä vaahtoontuu valkoiseksi mössöksi. Annostelun suhteen kannattaa olla varovainen sillä yllättävän pieni määrä riittää isommallekkin naamalle sen vaahtoontumisen vuoksi. Sanoisin, että tämä on geelituotteiden perusvaahto. Kuivumista ei tapahdu lähellekkään niin nopeasti kuin kohdassa 2. Vaahto on myös jotenkin tiheämpää ja enempi vaahtomaisempaa ja karvat pehmenevät paremmin. Pärstävärkkiin jää ajon jälkeen kosteahko rasvan tyyppinen aines joten ilmeisesti kosteuttava elementti on mukana.

    4) Gillette Gel Comfort Glide

    Omasta mielestäni parasta tavaraa. Purkista tulee ulos vihreähköä geeliä joka muuttuu tiheäksi ja jämäksi vaahdoksi levitettäessä. Tuoksu on varsin mieto ja riittävyys samaa luokkaa kohdan 3 kanssa. Paljoa ei tarvita vaikka naamassa olisi useampikin neliömetri. Vaahto ei kuiva ja tuntuu varsin kostealta. Tästä syystä parta pehmenee hyvin ja ajo käy tylsemmälläkin terällä ihan hyvin. Lisäksi vaahdossa on jokin huokosia avaava juttu koska naamassa alkaa tuntua samalta kuin suussa kun syö Mynthoneita. Ajamisen jälkeen jää varsin raikas fiilis ja tähän eivät muut testiin osallistuneet vaahdot pysty.

    No siinä se. Lyhyesti kokemuksi omaan kokemukseen perustuen. Etsintä on sinällään päättynyt, että tämä viimeinen vaahto on nyt lunastanut sellaisia odotuksia joista ei ole välttämätöntä tarvetta parantaa. Kohdan 1 geeli jää oletettavasti käyttämättä vaikka pakkaus on uusi. Kun ei sovi niin ei sovi.


    Edit: Niponipo kuitattu. Gilette => Gillette :D
     
  2. niiles

    niiles Sugar plum fairy Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 969
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tästä testistähän puuttuvat vallan Dailyn, Euroshopperin, Pirkan ja Lidl tuotteet. :eek:
     
  3. Generig

    Generig Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.01.2004
    Viestejä:
    1 879
    Saadut tykkäykset:
    5
    Niinpä :p Alussahan se seisoo että "kaikki tuotteet ovat Gilletten". Syyhän siihen on se että nurkkiin ei ole kertynyt mitään roskaa. Vaikka Gilletteä ovatkin niin mainoksesta ei ole kyse.
     
  4. TA-K

    TA-K Guest Guest

    Liittynyt:
    26.05.2004
    Viestejä:
    147
    Saadut tykkäykset:
    0
    [nipotus]
    Jep, jos kyseessä olisi mainos, testatut tuotteet olisivat merkiltään Gillette, ei Gilette. :D
    Gillette vs Gilette
    [/nipotus]
     
  5. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Mä käytän Gilleten höylää (ostan aina heti sen uusimman mikä on markkinoilla, ja nyt on käytössä se patterilla toimiva vihreä höylä). Käytin aikaisemmin Gilleten partavaahtoja ja aftershave geliä, ja vaikka ostin aina niitä 'sensitive skin' malleja, niin lähes poikkeuksetta tietty osa kaulastani oli täynnä punaisia laikkuja, eli ihoni ärtyi. Koitin aika montaa erilaista Gilleten vaahtoa, mutta mikään niistä ei auttanut juurikaan.

    Vähän yli vuosi sitten satuin olemaan Stockmannilla ja päätin ostaa kokeiluksi Biothermin parranajogeeliä ja aftershavea (molemmat 'sensitive skin'). Ensimmäiset ajokerrat näillä tuotteilla saivat aikaan vähemmän ärtymystä kuin Gilleten tuotteilla, ja vähän ajan kuluttua ihoni lakkasi ärtymästä kokonaan parranajon jälkeen. Olen käyttänyt myös Biothermin 'normal skin' tuotteita eivätkä nekään ärsytä ihoa. En tiedä sitten onko ihoni jotenkin erilainen, mutta ainakin minulla tässä tapauksessa selvisi, että jos maksaa vähän enemmän niin saa paremman lopputuloksen, siis tässä tapauksessa. Biothermin partageeli maksoi muistaakseni noin 20 euroa, eli ei ainakaan minusta se ole kovin kallis.

    Eli ainakin minulla yhdistelmä Gillette M3 Power + Biotherm Shaving Gel + Biotherm Aftershave Gel toimii todella hyvin.
     
  6. kebek

    kebek Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    2 623
    Saadut tykkäykset:
    9
    Jaa ei?

    "Henkilökohtaisesti en pidä tästä tuotteesta laisinkaan"

    "Ei sovi pitkälle parralla koska kuivaa helposti ajon aikana jolloin ajo alkaa sattua"

    "Jos vaahto kuivaa liikaa niin höylä tukkeentuu helposti"

    Asiayhteyksistä irrotettuna saa tehtailtua vaikka mitä. :rolleyes:
     
  7. Generig

    Generig Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.01.2004
    Viestejä:
    1 879
    Saadut tykkäykset:
    5
    :p

    Partavaahdothan ovat yllättävän hyviä riittoisuudeltaan. Ei niitä montaa purkkia vuodessa mene, jos yhtäkään. Siksi en noita vaahtoja ei kerry nurkkiin vaikka harrastaisi keräilyä ellei niitä ihan vartavasten osta. Gilletteä on tullut oikeastaan ostettua varmaan mainosten uhriksi joutumisen vuoksi. Mitään erityistä perustetta ei voi antaa mutta kait se tunnettavuus ja maine on ostopäätökseen vaikuttanut. Siitäpä tämä koko kirjoitus oikeastaan lähti, että siihen geeli mössöön en ollut ollenkaan tyytyväinen.

    Ihottumaa en ole saanut aikaiseksi. Kaula on kyllä huomattavasti arempi kohta kun muut ajettavat alueet. Huonolla vaahdolla on muuten hyvin saman tyyppinen vaikutus kuin huonolla terällä.

    Mitäs ElvisThePelvis, onko se patterihökötys oikeasti parempi kuin edeltäjänsä? Voisi koettaa upgradettaa omaakin höylää.
     
  8. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Kyllä se on mun mielestä. Teoriassahan se värinä pistää ne partakarvat tavallaan pystyyn tai jotain, mikä edesauttaa tarkempaa ajotulosta. En tiedä miten hyvin tämä toimii käytännössä, mutta olen kyllä huomannut, että tämä M3 Power höylä aiheuttaa vähemmän ärsytystä iholla ja kyllä se on tarkempikin kuin se aiempi huippumalli, ainakin mun mielestä. Eli sanoisin, että kyllä mun mielestä kannattaa sun 'upgradettaa'!

    Kyllä mullakin oli epäilykseni aluksi, että onko tämä taas uusi keino rahastaa ihmisiä, kun on ihan elektroninen höylä, mutta kyllä sillä saa mun mielestä ainakin paremman ajotuloksen. Se saa EtP:n stamp of approvalin. :D
     
  9. Cochise

    Cochise Guest Guest

    Liittynyt:
    17.02.2004
    Viestejä:
    384
    Saadut tykkäykset:
    0
    En ole itse testannut mutta jokin aika sitten Hesarin kuluttajasivujen testissä ei tuo uusi värinähöylä antanut mitään lisäarvoa ajotulokseen. Ei edes voittanut testiä, jossa oli erilaisia Gillettejä ja jotain muuta. Taisi olla se edellinen kolmen terän Gillette (Mach3?), joka voitti vertailun. Parrat ovat tietysti erilaisia, joten jollekin saattaa uusin, kaunein ja kallein olla myös paras.
     
  10. javir

    javir Guest Guest

    Liittynyt:
    12.09.2004
    Viestejä:
    1 009
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itse olen katsellut ns. oikeaa partahöylää. Suomesta sellaisia hyviä ei vain näytä saavan. Esim. joku Merkur futur voisi olla hyvä. Itse kone on kallis, mutta terät kestävät paljon kauemmin ja ovat halvempia kuin nuo gilleten rimpulat. Löytäisi vaan jostain kaupan joka noita toimittaa suomeen. Muistaakseni amazon ei toimittanut (joskus kauan sitten kokeilin tilata).
     
  11. Wade

    Wade Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.07.2002
    Viestejä:
    695
    Saadut tykkäykset:
    0
    lidlin Maveric on ihan perusvaahto ei mitään hienouksia mutta hoitaa hommansa.

    Daily vaahto on taasen vetistä paskaa, ei voi suositella kellekkään.
     
  12. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Jos tota Euroshopperin mömmöä poskeen tunkee niin kannattaa sitä enne varata ihonsiirtoleikkaus kirurgilta. Ainakin näin olen kuullut, elikkä henk.koht kokemusta ei ole!
     
  13. Proximo_X

    Proximo_X Guest Guest

    Liittynyt:
    09.02.2004
    Viestejä:
    953
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nivean tuotteet ovat parhaita!

    Nivean partavaahto jossa on merimineraaleja ja vitamiineja jotka estävät ihon ärsyyntymistä parranajon aikana. Lisäksi vaahto on erittäin paksua jota on helppo levitellä ja pullo on erittäin riittoisa! Plussaa tulee vielä siitä että on jopa halvempi kuin gileten vaahdot
     
  14. Polonius

    Polonius Guest Guest

    Liittynyt:
    20.09.2004
    Viestejä:
    241
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tai sitten kannattaisi odottaa vielä vähän aikaa. Ensi vuonna on tulossa uusia tuotteita, missä on viiden terän höylä :rolleyes:


    "Both shaving systems feature a breakthrough 5 blade Shaving Surface ™ technology on the front of the cartridge, with blades spaced 30 percent closer together than MACH3 blades. The combination of adding more blades and narrowing the inter-blade span creates a “Shaving Surface” that distributes the shaving force across the blades, resulting in significantly less irritation and more comfort. The Precision Trimmer ™ blade, a single blade on the back of the cartridge, allows men to easily trim sideburns, shave under the nose and shape facial hair with control and precision."

    "Gillette Fusion Power is the first razor to bring advanced electronics to wet shaving. Its patented on-board micro-chip optimizes the performance of the razor by regulating the voltage and frequency. A Low Battery Indicator Light illuminates when the AAA battery needs to be changed, and the Automatic Shut-off feature turns off the razor after approximately eight minutes of continuous operation in case of accidental activation. In addition, Gillette Fusion Power blades feature Gillette’s most advanced blade coating technology to provide incredible glide and comfort."

    http://tinyurl.com/bd4ku
     
  15. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Tämä on varmaan se, jota Conan on mainostanut, joskin huumorilla liioitellusta (ei siinä ihan 9 terää ole...). Kyllä tämä sitten tulee hommattua, kun se ilmaantuu.
     
  16. TJJ

    TJJ Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    07.04.2002
    Viestejä:
    409
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ensimmäiset vuodet, kun partaa ajelin, eipä tullut vaahtoa käytettyä. Armeijassakin saatiin purkit vaahtoa, no sai senkin myytyä tupakaverille. :)

    Nykyään jo joku G:n vaahto on hyllyssä ja käytössä, mutta kiireessä tulee edelleen vetästyä kuivana.. :D (10 pistettä ja papukaija merkki sille, jolle ei tule tuosta mieleen jotain muuta kuin parran ajaminen)
     
  17. cityjeesus

    cityjeesus Guest Guest

    Liittynyt:
    17.02.2004
    Viestejä:
    2 314
    Saadut tykkäykset:
    4
    Parhaiksi en vielä uskalla kruunata, mutta varsin hyviltä kyllä vaikuttavat viimeisimpien kokemusten pohjalta.

    Tänään tuli kokeiltua Nivean "Sensitive - Camomile & Vitamin Care" partageeliä perinteisen Gilletten originaalin vaahdon sijaan, ja yllätyin positiivisesti. Koostumus oli kylläkin paksuun vaahtoon tottuneelle ehkä lievä pettymys. Geeli toki vaahtoutui ihan näppärästi, mutta perinteisen kunnon vaahdon kuohkeus jäi haaveeksi. Päälimmäisenä jäi mieleen lievähkö "kokkareisuus", vaikka mitään könttejä ei toki seassa ollut. Geeliä sai myös levitellä reiluhkosti pitkin naamaria, ettei kuivahtamista olisi päässyt tapahtumaan.

    Itse höyläysprosessi olikin sitten poikkeuksellisen miellyttävä, ja kerrankin myyntipuheet pitivät paikkansa. Iho todellakin ärtyi aikaisempaa vähemmän, jos lainkaan, ja ajon jälkeen iholle jäi miellyttävä tunne. Allekirjoittaneen iho tuppaa yleensä kuivamaan ajon jälkeen ja varsinkin kaula saattaa välillä ärtyä ilkeästi. Nyt kuivumisesta ja ärsytyksestä ei ollut tietoakaan. Hyvää tököttiä siis, jopa niin hyvää, että Gillette taitaa jäädä toistaiseksi hyllyyn, ja Niveaa tullaan suosimaan jatkossakin. Kokonaisarvosana 8½ / 10. Jos koostumus olisi parempi, niin vastaavasti olisi arvosanakin. Niin, ja höylänä testissä oli Mach3.


    Vielä pitäisi löytää joku hyvä partabalsami, jota voisi levitellä näinkin miellyttävän ajon jälkeen lärviinsä. Ehdotuksia?
     
  18. Rooivalk

    Rooivalk Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2002
    Viestejä:
    334
    Saadut tykkäykset:
    0

    Tuolta pitäisi onnistua.
    http://www.classicshaving.com/page/page/522941.htm

    :thumbsup:
     
  19. cityjeesus

    cityjeesus Guest Guest

    Liittynyt:
    17.02.2004
    Viestejä:
    2 314
    Saadut tykkäykset:
    4
    Uuu mama, loistava sivusto. Mukavan tyylikästä tavaraa olisi tarjolla yllin kyllin, jos vaan raaskisi sijoittaa. Vanhan ajan partahöylä on kyllä kulutuskestävyydeltään loistavaa tasoa, joten sellaisen hankkiminen toki puoltaisi paikkaansa. Itse asiassa omasta kaapistani löytää yksi isäukon vanha kunnon höylävarsi, mutta sillä saisi varmaan naamansa sipaistua räväkkään kuntoon, koska terän kulmasäätö voi olla vähän niin ja näin. Uudenkarhea höylä saattaisi siis olla ihan asiaa. Joskus on tullut mietiskeltyä puolivakavissaan myös veitsen ostamista, mutta sillä ajelu vaatisi luultavasti aika lailla harjaantumista, jotta säästyisi suuremmilta naaman silpoutumisilta. Muutenkin partaveitsen kanssa ajelu vaatii niin pitkää valmistelua ja muuta säätämistä, puhumattakaan itse ajosta, että ei taitaisi hermot kestää kovin usein tapahtuvaa sheivausta.
     
  20. Rooivalk

    Rooivalk Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2002
    Viestejä:
    334
    Saadut tykkäykset:
    0

    Meinaan tilata tuolta tuommoisen Mercur Visionin:
    http://www.classicshaving.com/catalog/item/522941/190406.htm

    ellei sitä sitten satu saamaan tuolta:
    http://www.miehenkauppa.fi/parranajo-partahoylat-ja-terat-c-34_37.html

    Laitoin kyselyn tuonne alempaan, saas nähdä mitä vastaavat. Tuolta kyllä saisi tuommoisen Merkur Futurin, mutta tahtoo olla välineurheilija ja ostaa Visionin. Tahtoo tahtoo tahtoo... :cool: :p