PC-kortilla DVB-tekstitys DVD:lle valinnaiseksi

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana pede, 27.05.2004.

  1. artomeri

    artomeri Guest Guest

    Liittynyt:
    26.05.2005
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täällä näyttää olevan DVDAuthorGUI:n (näppärä softa kyllä) käyttäjiä, niin olisi yksi kysymys. Pystyykö ko. ohjelmalla 'authoroimaan' DVD:lle useampia videoita eri kuvasuhteilla, siis 4:3 ja 16:9 suhteita samalle levylle, niin että ne myös näkyvät toistettaessa oikein. Muutamissa testeissäni olen havainnut että kaikki pätkät näkyvät samalla kuvasuhteella, kuin ensimmäinen lisätty video. IFOEditillä olen myös noita katsonut ja näyttäisi että kaikki titlet on yhdessä "Title Set":ssä, jolle on yhteinen kuvasuhde. Eli ei auta sielläkään kuvasuhteen editointi.
    Onko yleensäkään mahdollista vai olenko missannut jotain?

    Käytössä on tällä hetkellä
    1) demux: ProjectX 0.82.1.02
    2) DVDAuthorGUI 1.005

    A
     
  2. Hagar

    Hagar Guest Guest

    Liittynyt:
    05.07.2003
    Viestejä:
    214
    Saadut tykkäykset:
    0
    AC3 ei oo tähän asti kiinostanut sen kummemin mutta nyt olen alkannuu mietti sen käytönotto. Tällä hetkellä poltan Nebulan USB boksin nauhoitetuista ohjelmista DVD:t tämän ketjun selittämällä tavalla (nebula>hdd>projectx>(m2v ja mpa tiedostot + mahdolliset sup filut) >rejig > nero ja DVD on valmis. Mutta näiden leffa DVD:n lopussa jää aina reipastikin tilaa. Ajattelin tässä selläistä että:

    - voiko nauhoitta mp2 ja ac3 samaanaikaan samalle DVD:lle?
    - tuleeko molemmat formaatit kaikissa ohjelmissa aina?
    - onko mitään hyötyä vai turha työtä vaan? Onko joku laite joka ei osaisi soitta tätä AC3?
    - onko parempi ottaa pelkkä ac3? Miten? Mitä koneltani tarviitaan? Tällä hetkellä (3.5.10) on nebulan settings ikkunassa AC3 on harmaana ja en muista mitä oli aikaisemmin vanhoissa versioissa.

    Tausta tietona sen verran etten omista vahvaria olleenkaan. HTPC:ssäni on kolmen 3.5mm pistokkeen (vaalean vihreä, ruskea, punainen tjsp.) kautta on mahdollisuus saada 5.1 äänet mutta en ole vaivautunut käyttämään niitäkään. Käytän suurin osaa ajasta monitorin omat kaiuttimet tai joskus Sonyn kuulokkeet jos kuuntelen muusikkia. Olohuoneessa on DVD soitin josta löytyy sekä optinen että RCA digiääni liitin (normaalin puna/valko RCA stereo liittimien lisäksi). Mutta tällä hetkellä kuuntelen kaikki vaan TV:n omilla kaiuttimella joka saa äänet SCART piuha pitkiin. Syynä tähän ihmettely on vaan se että sain selläisen käsityksen että AC3 äänet ovat laadulta paljon parempia ja siinä on "syvyyttä" enemmän kuin normaalissa Mpeg layer2 äänessa. Tilan tarvesta ei ole sitten minkänläinen käsitys...

    Voisiko joku viisampi neuvoo?

    Hagar
     
  3. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    kyllä voi tallentaa jos on molemmat audiot ja dvd-authorointiohjelma sallii useamman audion

    Suomen terrestiaaliverkossa ei tule. tulee mpeg-audio. on tullut kai kaksi koelähetystä AC3:lla. AC3een ei ole toivoa ennen kuin analogi sammuu ja kanavia sijoiteltaisiin muxeihin harvemmin, eli tulisi lisää tilaa muxeihin

    Satellitissa esim SVT1 kanavalla on sekä AC3 (joskus DD 5.1 mutta aina vähintään DD 2)että mpeg-audio. Sammoin ProSiebenillä jne.

    voit tietysti tehdä AC3 raidan valitsemalla sellaisen outputin ProjectX:llä. Voi ajaa saman pätkän toiseen kertaan "normaali" asetuksen ja sinulla on molemman formaatin raidat.

    En itse näe tuossa mitään äänenlaadullista hyötyä, koska ääni kuitenkin tehdään siitä tallenteessa olevasta mpeg-audiosta. joku joka muuntaa AC3ksi voisi esittää oman kanansa, jos on verrannut

    ilmeisesti koska lähetteessä ei ole AC3a

    jos dvd-soittimessasi on sisäinen AC3 (dolby digital) dekooderi saat ääntä ulos tv:lle, jos dvd:ssäsi on vain AC3 ääni. jos ei ole, et saa. en nyt muista onko kaikissa vai ei.

    jollakin, jolla oli dvd-soitin-vahvari yhdistelmä joka ei osaa mpeg ääntä suoraan dvd:ltä, vaan piti vaihtaa aina dvd-soittimelta setupista asetuksia kun kuunteli kaupallista DVD:tä ja omaa nebulasta tehtyä, oli järkeä vaihtaa audio-tallenteen muoto AC3ksi, jottei joudu säätäämään.

    en näe syytä miksi sinun pitäisi.

    jos alkuperäisessä lähetteessä olisi AC3 ja sinulla olisi vahvari olisi järkeä säilyttää alkuperäinen muoto. nyt muuntaisit vain rajoituuneen alkuperäisaudion muuhun muotoon.
     
  4. Kelvin

    Kelvin Guest Guest

    Liittynyt:
    26.03.2004
    Viestejä:
    175
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käytän ProjectX:n jälkeen Yleisradion tekstitettyihin videoihin ifoeditiä ja menujen tekemiseen Tmpgenc Dvd Authoria, mutta näiden yhdistäminen on hidasta käsityötä. Onko olemassa nopeakäyttöistä authorointisoftaa, joka säilyttää dvb-tekstityksen ja tekee menun, jossa on useampi video (sekaisin 4:3 ja 16:9 kuvasuhteita)? DVD-Shrink ja DVD2One eivät kai tee uutta menua, mutta muuttaako DVD-Lab tekstityksen värejä? Hallitseeko DVDAuthorGUI sekaisin 4:3 ja 16:9 kuvasuhteita eri trackeilla? Ehkä jatkan nykyisten softien käyttämistä, johan tässä on pari vuotta eletty näiden kanssa...

    Kelvin
     
  5. IRa

    IRa Guest Guest

    Liittynyt:
    12.08.2004
    Viestejä:
    257
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuosta kuvasuhdeasiasta en osaa sanoa, kuvasuhdettahan ei ohjelmalle mitenkään anneta vaan softa lukee sen ko tiedostosta. Muilta osin DVDAuthorGui kyllä pitäisi täyttää toiveesi eli menu syntyy näppärästi.

    Ohjelmassa on mielestäni enään yksi ikävä puute, se ei selviä jos tiedostonimissä on käytetty ääkkösiä, tekijä yritti ratkaista tätä uusimmassa versiossa (onnistumatta). Muut kaipaamani parannukset on tehty viimeisessä 1.007 versiossa (syötetty DVB tekstien väri tallentuu nyt uudeksi oletusarvoksi, joka mielestäni korvaa sen että värien luku *.IFO tiedostosta ei toimi) Muuten se on selkeä, helppo ja nopea käyttää.
     
  6. tjkom

    tjkom Guest Guest

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    ProjectX versio 0.90.2 (imaistu 8.11.2005) ei tehnyt .sup -tiedostoa Ylen ts:stä, jonka tallensin Technisat Airstar 2:lla / DvbViewer Pro 3.2.5:lla. Ohjelma eilinen Matkapassi Guangzhoussa. TS:ssä on kyllä 0x7EB -niminen tekstitys-"virta", vaan eipä synny siitä .sup:ia.
    Olisiko kellään ihan noin lonkalta heittää konsteja miten tuo .sup lähtisi irtoamaan ts:stä ?
     
  7. SF100

    SF100 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 326
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuolla toisessa threadissa on ollut juttua että DVBViewerin TS-tallennuksessa olisi jotain vikaa. Käytä videorecorder-pluginiä toistaiseksi.
     
  8. tjkom

    tjkom Guest Guest

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, näin tehdään. Kokeillaan Videorcorder pluginniä. Kiitoksia.
     
  9. tjkom

    tjkom Guest Guest

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Heikosti meni. Tilanne ei muuttunut miksikään vaikka videorecorder plugin on asennettu ja käytössä. ProjectX näyttää että tekstitys olisi mukana mutta demuxauksessa ei synny minkäänlaista .sup -tiedostoa, pelkät ääni- ja videotiedostot. Eikä näy tekstit .ts-tiedostoa toistettaessa.
     
  10. derevo

    derevo Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    0
    pystyykö joku ohjelma nauhoittamaan teksti-tv:n kanssa tulevat tekstitykset??
     
  11. Mikko-vaari

    Mikko-vaari Guest Guest

    Liittynyt:
    08.11.2005
    Viestejä:
    332
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli uusi versio DVBVstä - 3.2.6. Se toimii ihan hyvin - tekee DVB-tekstit jopa kaksikielisinä - siis TS-formaatista ProjectX:llä purettuna. Ei tarvita mitään haamukanavia tai pluginejä!!
    MUTTA kertokaa joku tietäväinen, miksi se ei muuta tekstien fonttia millään tempulla vaikka siellä on asetuksissa sellainen mahdollisuus?
    Ei muuten ProjectX myöskään muuta.
    En ole löytänyt näiltä sivuilta keinoa asiantilan muuttamiseen.

    PS. DVBV ei näytä ajastettuna DVB-tekstejä!!! PAHA MOKA!!!
     
  12. TompSa

    TompSa Guest Guest

    Liittynyt:
    29.08.2003
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0
    DVB-tekstitys on kuvina, joten fonttia ei voi muuttaa.
     
  13. nmi

    nmi Guest Guest

    Liittynyt:
    26.05.2004
    Viestejä:
    2 165
    Saadut tykkäykset:
    0
    YLE:n DVB-tekstit ovat bittikarttamuotoisia, joten niiden fonttia ei voi muuttaa ajamatta tekstityksiä ensin tekstintunnistusohjelman läpi. ProjectX:n fonttiasetukset ovat tekstitv-tekstityksiä varten.
     
  14. Mikko-vaari

    Mikko-vaari Guest Guest

    Liittynyt:
    08.11.2005
    Viestejä:
    332
    Saadut tykkäykset:
    0
    KIITOS!!
    Aina sitä oppii kun vanhaksi elää!!
    Hauskaa UUTTA VUOTTA KAIKILLE!
     
  15. siroljuk

    siroljuk Guest Guest

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei.
    Voisko tämä varsin monimutkainen prosessi toimia Pinnaclen 310i-kortilla tallennettuun materiaaliinkin. Kun kaikkea ei oikein hahmota, niin on kysyttävä.

    Onkohan joku jo kokeillut.

    terv. -J
     
  16. derevo

    derevo Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    0
    progdvb:ssä on pid recorder.

    kuin minä ymmärsin sen avulla voi nauhoittaa mitkä tahansa pidit transpoderista.
    onko mahdollista sen avulla tallentaa ylen tekstityksiä??
     
  17. Watashi

    Watashi Guest Guest

    Liittynyt:
    08.06.2004
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei helkkari... En vain osaa, niinku sanonta kuuluu - ei tuo Prejct X:n käyttö oikein luonnistu.
    Heitän ts-tiedoston ohjelmaan, en osaa tehdä juuri mitään, laitan vain demuxaten, tuloksena on video, jossa pyörii aina yle fst. videon lisäksi syntyy kaksi (eri kanavien) äänitiedostoa ja jotain muita filuja.
    Olisko olemassa mitään semmoista For Dummies -ohjetta ohjelman käyttöön?
     
  18. Mikko-vaari

    Mikko-vaari Guest Guest

    Liittynyt:
    08.11.2005
    Viestejä:
    332
    Saadut tykkäykset:
    0
  19. Watashi

    Watashi Guest Guest

    Liittynyt:
    08.06.2004
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miten valitsen, minkä kanavan videokuvan haluan itselleni. aina tuloksena on joku muu kanava. Aikajanan käyttö ei oikein hallussa?
     
  20. Laur1

    Laur1 Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2004
    Viestejä:
    86
    Saadut tykkäykset:
    0
    Various alueelta valitset settings-välilehden. Siihen pid listiin syötät oikean kanavan videon ja äänen pidit ja painat "transfer selected pids to new coll#"
     

    Liitetyt tiedostot: