Viimeksi katsomasi elokuvat

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana AnssiM, 20.03.2005.

  1. Cosmo

    Cosmo ningjing zhi yuan Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.12.2000
    Viestejä:
    1 704
    Saadut tykkäykset:
    18
    Shiawase no kiiroi hankachi ("The Yellow Handkerchief") ****½

    Star Wreck: In the Pirkinning ***½
    - Viimeinkin valmis! Ennalta odotettua pissa-kakka huumoria mutta letkeässä hengessä. Käsittämättömän hienot efektit ja CGI:t tälläiselle budjetille. Näyttelijät nyt olivat mitä olivat, mutta mitä amatööreiltä voisi muuta odottaakkaan. Jatkakaa samalla kiertoradalla!

    Haruka naru yama no yobigoe ("A Distant Cry from Spring") *****

    Kinema no tenchi ("Final Take: The Golden Age of Movies") ****

    Bin-jip ("3-Iron") *****
    - R&A festareilla. Erittäin tyylikäs ja erillainen elokuva jossa pääosanesittäjillä ei ole dialogia käytännössä ollenkaan. Kaunis, hauska, romanttinen - loistava!

    Xizao ("Shower") ***
    - Keskinkertainen perhetarina ilman suuria vikoja saati mielenkiinnon nostattajia.
     
  2. Mounix

    Mounix Guest Guest

    Liittynyt:
    18.04.2002
    Viestejä:
    668
    Saadut tykkäykset:
    1
    In America

    Ensimmäistä kertaa katselin DVD:ltä ja olin kyllä tykkäilemässä. Huolellisesti tehty, hyvin näytelty, mukavan tunnelmallinen ja koskettava leffa. Oli vahvasti aitoa tunnetta mukana. Lasten kautta toimiva kerronta oli myös toimiva ratkaisu

    4/5


    Hyvät, pahat ja rumat

    Tuli myös about kymmenettä kertaa katsottua ja ihan lemppareita on edelleen. Musat ja loppukohtaus tuovat eniten rekkaa pihaan.

    5/5
     
  3. Rooky

    Rooky Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.06.2004
    Viestejä:
    3 723
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mindhunters - Renny Harlinin ohjaama mysteeri action spektaakkeli. Aivot kuitenkin voi jättää narikkaan, ei ihan niin mysteeristä ole kyse. Murhaajan arvaa muutekin jo leffan puolessa välissä. Harlinin tavoin leffassa vedetään jälleen vähän yli. 1+/5

    Sky Captain and the World of Tomorrow - Todella hienosti toteutettu digileffa. Maisemat, taustat ym. oli kuin suoraan 50-luvun supersankari piirretyistä. Vaikuttava leffa,
    tosin robottien invaasio oli jälleen kerran kulutuksen kohteena, mutta kuitenkin hieman muunneltuna Nooan arkki teemaan jne
    . 3½/5

    Blade - Jälleen kerran tuli nautittua Snipesin ehkä onnistuneinta action roolisuoritusta vampyyrimetsästäjä Bladena. Muutama ylivedetty kohtaus ei lannistanut tunnelmaa ja vanhan pornostarankin näyttely oli katsottavaa. 4½/5
     
  4. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 457
    Saadut tykkäykset:
    776
    ONE MISSED CALL (Takashi Miike, 2003)

    Miiken taidot ovat esillä tässäkin kummallisessa kauhuelokuvassa. Järkeä ei ole oikein missään koko elokuvan aikana mutta tunnelma on karmiva. Äänimaailma on yllättävän minimalistinen. Hyviä visuaalisia oivalluksia.

    4/5
     
  5. Supervisor

    Supervisor Guest Guest

    Liittynyt:
    22.06.2005
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Alistair MacLean -boxiin sisältyvä Kalmankoura

    Hyvä elokuva, tosin jossain kohdissa alkoi vähän tylsistyttää. Hyvä loppuratkaisu. 3/5
     
  6. Bulli

    Bulli Guest Guest

    Liittynyt:
    04.01.2003
    Viestejä:
    2 083
    Saadut tykkäykset:
    1
    King Arthur DC. Kliseisyydestä ja hieman heikosta tarinasta (tai lähinnä sen kerronnasta) huolimatta varsin positiivinen ylläri. Ehkä odotin ihan täyttä kalkkunaa kaiken kritiikin jälkeen mutta tämä olikin ihan ok. Hienoja taisteluita ja nättejä maisemia. Harmittaa vain potentiaalin hukkaaminen. Paljon parempaan leffaan olisi ollut aineksia, etenkin näyttelijöiden kannalta. 3/5.
     
  7. javir

    javir Guest Guest

    Liittynyt:
    12.09.2004
    Viestejä:
    1 009
    Saadut tykkäykset:
    1
    Million Dollar Baby

    Odotin leffalta paljon, mutta jostain syystä tämä ei oikein iskenyt. Ei se huono ollut, mutta jotenkin aika tavanomainen. Harjoitellaan, on matsia, taas harjoitellaan jne. En nähnyt tässä niitä hienouksia joista sitä on ylistetty. Clint ja Morgan vetävät perusroolit. Itse asiassa Morgan Freeman on joka leffassa samanlainen.
     
  8. TheJambo

    TheJambo Käyttäjä

    Liittynyt:
    08.06.2004
    Viestejä:
    2 272
    Saadut tykkäykset:
    2
    Eilen tv:stä tullut Eyes Wide Shut. Oli kolmas katselukerta ja kyllähän se yhtenä Kubrickin parhaimpana leffana tuo rekkaa pihaan. Nicole Kidmanin paras rooli mitä olen nähnyt, ja Tomppakin on ihan iskussaan. Elokuvassa on käytetty hienosti eri värejä ja tunnelmakin on loistava. Melko yksinkertaisesta aiheesta on saatu 5/5 leffa.
     
  9. Mambo

    Mambo Guest Guest

    Liittynyt:
    01.06.2005
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Katsoin tässä vähän aikaa sitten Caligula-pätkän joka nimensä mukaisesti kertoo tästä hullusta Roomaa hallinneesta keisarista. Kyllä huomaa, että leffalla on haluttu mahdollisimman suuri kohu, irtonaiset ja päälleliimatut alaston- ja panokohtaukset eivät oikeastaan liittyneet mihinkään. Melko raaka ja tyhmä pätkä imho joten siitä :confused:

    Ja tuli katsottua myös Starship troopers 1 & 2
    Pidän ykkösosasta tosi paljon (paras ötökkäleffa alienien lisäksi), vaikka näyttelijäsuoritukset ovat vähän mitä ovat. Johtuu varmaan siitä, että tämä oli ensimmäinen sci-fi leffa minkä olen nähnyt. :) :) :) :)

    Katsoin myös tuplapaketin mukana tulleen kakkososan. Alku oli aivan käsittämätöntä sontaa, mutta kun hahmot pääsivät "turvaan" leffa parani mielestäni vähän.
    Tuli mukavan tukala olo kun
    alien tyyliset suusta sisään menevät ötöt alkoivat niittää jengiä
    Loppu olikin taas aika roskaa, mutta annan :) :) tälle B-luokan rainalle ihan vaan alien-samanlaisuuksien takia.
     
  10. shack

    shack Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    21.05.2002
    Viestejä:
    2 880
    Saadut tykkäykset:
    2
    Halloween 25th anniversary edition.

    Yksi kaikkien aikojen kauhuklassikoista on saanut arvoisensa julkaisin.
    Kuvanlaatu on saatu yllättävän hyväksi ja elokuvassa käytetään musiíkkia mitä loisteliaimmin peloitteluvälineenä. Extrat on itselläni vielä katsomatta, mutta ainakin dvdtimes.co.uk antaa ymmärtää että nekin ovat katsomisen arvoiset.

    Loistava julkaisu yhdestä kaikkien aikojen parhaasta kauhupätkästä.

    *****/*****
     
  11. tkorho

    tkorho Guest Guest

    Liittynyt:
    05.11.2004
    Viestejä:
    1 076
    Saadut tykkäykset:
    1
    K*19 (Widowmaker)

    Harrison Fordin ja Liam Neesonin sukellusvenedraama. Oletin saavani samaa Punainen Lokakuu / Crimson Tide rymistely-soppaa, mutta leffahan olikin lähes dokumentaari! Erittäin nätisti tehty ja hyvin näytelty ja ohjattu.
    Jos ottaa sen lähtökohdan että tämä tapahtui oikeasti, eikä odota jenkkirymistelyä, niin oikein hyvä elokuva. Vakuuttavia rooleja. Making-of:in perusteella myös tajusi kuinka paljon siinä on nähty vaivaa että se vastaisi todellisuutta. Harrisonkin, tuottajana.

    ****/5
     
  12. eCu-

    eCu- Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.05.2005
    Viestejä:
    588
    Saadut tykkäykset:
    1
    Yhdeksäs Portti
    Tuli katsastettua kyseinen pätkä vihdoin ja viimein. Depp kuuluu lempinäyttelijöihini eikä taaskaan tuottanut pettymystä. Elokuva onnistui pitämään minut mukanaan koko 2h ja risat ajan, ainoastaan loppu lössähti mielestäni täysin. Hyvälle elokuvalle 4/5
     
  13. Bat-Rick

    Bat-Rick Guest Guest

    Liittynyt:
    21.09.2005
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään tuli vahdattua niinkin laadukas leffa kuin DRAGONHEART-VIIMEINEN LOHIKÄÄRME. Quaidin Dennishän se siinä yrmyvaihde päällä-jälleen kerran. Viime katselukerrasta oli jo aikaa, mutta kyseinen raina oli edelleen yhtä surkuhupaisa kuin muistinkin. Tahatonta komiikkaa kuitenkin riitti, joten siitä 2/5 tähteä. Illalla onkin vuorossa MILLION DOLLAR BABY. Great expectations, lads :thumbsup:
     
  14. Sir Filmipätkä

    Sir Filmipätkä Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2004
    Viestejä:
    870
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tätähän voisi tosisaan harkita sillä Halloween on henkilökohtainen suosikkini (teini)kauhuiluista. Jos kerran julkaisukin on extroineen pävineen kelvollinen voisipa tämänkin ostaa tarpeeksi halpaan hintaan korvaamaan vanhan tv nauhoituksen.
     
  15. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 457
    Saadut tykkäykset:
    776
    Closer (Mike Nichols, 2004)

    Onhan tätä kehuttu mutta silti yllätti positiivisesti. Ohjaajalla äärimmäisen hyvin homma hanskassa ja hanska tallessa. Ainoa asia mistä voisi huomauttaa on tarinan päämäärättömyys tai monotonisuus. Leffa oli hyvin samankaltainen alusta loppuun. Pirun hyvä leffa mutta ei sentään mikään tajunnanräjäyttäjä. Täytyyhän leffan olla hyvä jos siinä soi sekä Mozart että Prodigy! :thumbsup:

    4/5
     
  16. pre-out

    pre-out Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2004
    Viestejä:
    172
    Saadut tykkäykset:
    0
    Edtv

    Tätä on usein verrattu Jim Carreyn loistavaan "The Truman Show" -leffaan, eikä tämä sille tasolle yllä läheskään. Hyvin samantyyppinen ja samoja teemoja sisältävä kuva, mutta Carreyn kuva on selvästi jäntevämpi, mielenkiintoisempi ja pitää paremmin otteessaan. Kyllä tämänkin jaksoi loppuun asti katsoa, vaikka hyvin ennalta-arvattavasti etenikin.
    HoWard oli ottanut pieneen rooliin vanhan kamunsa "Onnenpäivistä".

    Naispääosan esittäjä vaikutti tosi tutulta, mutta en saanut päähäni, mistä yhteydestä, nimikin oli aivan outo. Tarkempi tutkimus IMDB:stä paljasti hänen olevan Dharma & Greg-sarjan Dharma.
    3/5
     
  17. Jakuchu

    Jakuchu Guest Guest

    Liittynyt:
    05.05.2005
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
    Donnie Darko

    Toisen kerran tuli elokuva katsottua, ja yhtä hyvähän se oli edelleen kuin mitä muistelinkin. Ei ole pelkoa nukahtamisesta kesken elokuvan, tai no ei ainakaan minulla. Mielenkiintoinen juoni, päähenkilön näyttelijä ja elokuvan synkkä tunnelma tekevät tästä nauttittavan elokuvan.

    4/5 tähteä
     
  18. JaySee

    JaySee swiftly and with style Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.03.2002
    Viestejä:
    1 224
    Saadut tykkäykset:
    75
    Robin Hood: Prince of Thieves (Kevin Reynolds)
    Tulipa vihdoin nähtyä pidennetty versio, ja yhä tämä viihdyttää kestonsa ajan. Vaikka tarina ei alkuperäiselle legendalle olekaan aivan uskollinen, on ilmassa kuitenkin aidon seikkailun tuntua. Alan Rickman irrottelee roolissaan estoitta ja varastaa näin jokaisen kohtauksen, jossa esiintyy. Muut hahmot jäävät hieman etäisiksi ja Kevin Costnerkin tyytyy lähinnä patsastelemaan. Siitä huolimatta, tai ehkä juuri siitä johtuen, elokuva ansaitsee neljä seanconneryä viidestä.
    :king: :king: :king: :king:
     
  19. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Keskellä koeviikkoa jäi onneksi pieni hengähdystauko leffoille, jotka tulikin käytettyä laadukkaiden parissa.

    Ensin tuli katsottua yllätyshitti Elephant, mikä kertoo vuoden 1999 Columbinessa tapahtuneen kahden pojan tappopuuhista koulussa. Kamera on viety ns. ruohonjuuritasolle keskelle koulumaailmaa, esittäen läheltä tiettyjä oppilaita ja heidän lähestyvää kohtaloa.

    Erittäin intensiivinen, suosittelen lämpimästi.

    Sen jälkeen Ladder 49 sisään, mikä oli sellainen kevyt, romanttisella höysteellä ja huumorilla varustettu draama/toiminta. Leffan päähenkilö, palomiestä esittävä Joaquin Phoenix jää pelastustehtävissä loukkuun ja samalla, kun hänen John Travoltan esittämä "kouluttaja" valmistelee pelastusoperaatiota, näytetään flashbackkeja Phoenixin hahmon palomiesuran ajalta.

    Tykkäsin tästäkin, kelpaa hyvänä viihteenä hetkiin, milloin haluaa vain olla telkan edessä miettimättä suurempia.
     
  20. RidgeForrester

    RidgeForrester Guest Guest

    Liittynyt:
    01.08.2004
    Viestejä:
    554
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tulipa katseltua Brotherhood of War. Olen yleensä sotaleffojen ystävä, ja täytyypä sanoa, etten ole pitkään aikaan kieriskellyt tuolilla näin levottomasti. En tykännyt. Ohjausta oli jotenkin "epäsujuvaa" seurata, vaikka näyttelemisessä ei vikaa ollutkaan. Tylsäkin oli kuin mikä.

    Tuolillakieriskelyä lisäsivät äänet. Jossakin vaiheessa elokuvaa vasemmassa etukanavassa oli selvästi jotakin häikkää, ihan kuin olisi jokin efekti unohtunut päälle. Luulin jo että vahvarin dekooderi vammailee, mutta toisella dvdllä se toimi - tämä siis sekä DD- että DTS-raidoilla.