Humax tallentava digiboxi kaapeliin saatavilla nyt!

Keskustelu osiossa 'Humax' , aloittajana Huppe, 28.09.2004.

  1. veikkonen

    veikkonen Guest Guest

    Liittynyt:
    26.03.2005
    Viestejä:
    218
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu, tuota tekstitysjärjestyksen vaihtelua on kyllä esiintynyt satunnaisesti.

    Ja VLP:n alueella oli tosiaan viikonloppuna kello sen muutaman minuutin edellä, mutta nyt on taas oikeassa ajassa.

    Uudempi ohjelmaversio toimii käynnistyksessä paremmin kuin vanha, mutta taas eilen oli jäänyt siihen viivanäyttötilaan eikä ollut tallentunut ohjelma - siis levy oli tavallaan hukkunut taas. Painamalla uudelleen kaukosäätimen nappia kotiin paluun jälkeen boksi käynnistyi normaalisti. Eli kun tätä on muillakin kuitenkin tapahtunut, niin tuskin boksini rikki on kuten joku täällä arveli. No, hommasta selviää jättämällä boksi päälle ajatuksen jälkeen ja toivomalla, ettei tule sähkökatkoa. Ja edelleenhän ovat nuo analogiset kanavat toiminnassa, joten 'tärkeämmät' ohjelmat saa ajastettua myös varmuuskopiona kiintolevynauhurille.

    Nimim. konstit on monet...
     
  2. oohoo

    oohoo Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2004
    Viestejä:
    199
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pari kysymystä boksista:

    - kun nauhoitan uutta ohjelmaa, enkö pysty katsomaan levyltä sinne aiemmin nauhoitettua ohjelmaa samanaikaisesti?

    - kun digiboksi on päällä, ja ajastettu ohjelma aloittaa nauhoituksen, laite jää päälle (ei siis mene standby-tilaan), kun ajastettu nauhoitus loppuu. Tämä on ikävää, kun katson illalla telkkua ja ajastettu nauhoitus alkaa, jolloin laite jää päälle koko yöksi, kun menen nukkumaan. Löytyykö ratkaisua?
     
  3. driver

    driver Guest Guest

    Liittynyt:
    18.02.2002
    Viestejä:
    835
    Saadut tykkäykset:
    1
    - Et

    - sammuta boxi ennen ajastuksen alkua niin se palaa samaan tilaan tallennuksen jälkeen
     
  4. msalmi3

    msalmi3 Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    30.01.2004
    Viestejä:
    295
    Saadut tykkäykset:
    0
    Energiamittarin mukaan laite kuluttaa 34W päällä ollessaan ja 25W standby tilassa, joten suurta stressiä ei kulutuksen takia kannata ottaa vaikka laite olisi päällä 24/7. Äänikin tässä on siedettävä edelliseen humax t8000 boksiini verrattuna.
     
  5. ksr

    ksr Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2005
    Viestejä:
    81
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitoksia mielenkiintoisesta yksityiskohdasta. Aika sähköpihiltähän härveli vaikuttaa. Äänikään ei tosiaan ole ongelma, koska sitä ei tällaisen normaalikuulokyvyn omaava edes huomaa.

    Kuitenkin. En tiedä muista mutta itse en sähkölaitetta, poislukien kylmälaitteet, arvaisi pitää rutiininomaisesti päällä päivästä ja viikosta toiseen. Normaalina työviikkona otan boksista(kin) virrat virtakytkimestä pois kun laitteen käyttö loppuu. Pidempien lomamatkojen ajaksi otan töpselin lisäksi pois seinästä.
     
  6. Protek

    Protek Guest Guest

    Liittynyt:
    14.03.2005
    Viestejä:
    102
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläkin tuli päivitettyä tuo tuorein softa ja ainakin purkki tuntuu pelaavan jouhevammin. Aika iso vaikutus stabiiliuteen tuntuu olevan myös ilmanvaihdolla. Aikaisemmin, kun boksi oli ahtaammassa raossa videoiden kanssa, niin siellä vallitsi oikea inferno ja boksi tahtoi jumittaa. Nyt, kun on vähän väljemmässä hyllyssä, niin lämmöt ovat siedettävät ja toimintakin ok.
     
  7. N^Miksu

    N^Miksu Guest Guest

    Liittynyt:
    06.08.2003
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viikon ihmettelyn jälkeen olen päätynyt siihen tulokseen, että Humaxin CXC-2000PVR lienee itselleni sopiva laite. Canal+:n tilailin lähinnä NHL-matsien takia (jos nyt saavat sopimuksensa kuntoon), joten tallentava boksi on vaatimuksena.

    Muutamia (perus) kysymyksiä kuitenkin olisi:

    a) Laitteessa on vain yksi viritin. Käytännössähän tämä tarkoittaa vain sitä, että en voi katsoa jotain toista digikanavaa samalla kun nauhotan ohjelmaa? Onko mahdollista katsoa tallennettua ohjelmaa samalla, kun nauhottaa toista?

    b) Nokian 260C näyttäisi olevan ominaisuuksiltaan melkein vastaava laite. Onko ainoa ero S-Video liittimen puuttuminen?

    c) Laitteesta ei löydy USB-liitintä, joten materiaalia ei taida pystyä siirtämään kumpaankaan suuntaan boksista? Vähän kiinnostaisi esim. MP3:n siirtäminen boksiin ja niiden kuuntelu sitä kautta.

    Kiitoksia vastauksista jo etukäteen.
     
  8. att

    att Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    09.01.2003
    Viestejä:
    1 059
    Saadut tykkäykset:
    0
    a) Ei ole.
    b) Nokiassa on ainakin (kuulemma) meluisa tuuletin. Humaxissa tuuletinta ei ole, ainoat äänet lähtevät kovalevystä ja ne eivät ainakaan meikäläistä nypi yhtään eli varsin hiljaista rutinaa. Kun laitteen laittaa päälle, se tekee jotain kovalevyhuoltoa(?) noin 30-60 s, minkä aikana se rutisee enemmän, mutta sitten ääni loppuu. Nokian toimivuudesta en tiedä, mutta Humaxista tiedän ja se on uusimmalla softalla oikein hyvä.
    c) Ei ole USBia eikä ethernettiä, joten tavaraa ei voi siirrellä tietokoneen ja boksin välillä. Ainoa mahdollinen tapa olisi varmaankin ottaa kovalevy irti ja kytkeä tietokoneeseen, mutta kovalevy ja nauhoitukset olisivat varmaan aika eksoottisessa formaatissa eikä boksikaan varmaankaan osaisi tehdä mitään mp3-tiedostoille, jos sellaisia kovalevyltään sattuisi löytämään.
     
  9. ksr

    ksr Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2005
    Viestejä:
    81
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niin. Uusin softa asennettuna ja boksi pelaa edelleen keskimäärin mallikkaasti.

    Vaan tämä Ylen tekstitys. Osaako joku sanoa onko ajansiirto-ominaisuutta käytettäessä havaittava tekstityksen häviäminen (silloin kun tekstitys häviää reaaliaikaisesta ohjelmasta) boksin vika/ominaisuus vai tekstitysjärjestelmän vika/ominaisuus?
     
  10. Lare

    Lare Guest Guest

    Liittynyt:
    16.09.2001
    Viestejä:
    1 364
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jaaha, nyt teki boksi tenät. Oli normaalisti auki eilis illasta ja nyt töiden jälkeen kun palasi ruudun äärelle oli kuva mustana.
    Nyt jos joku osaisi jeesata niin olisi hienoa :/

    Virrat kakesta pois ja päälle, kuva ei palaa vaan boksi herjaa "kanava salattu tai ei näy" tai jotain siihen suuntaan.

    On tehty normaalit setit, eli linjan taso näyttää 100% laatua (mutta palkki on punaisen värinen, voisin vannoa sen olleen vihreä aiemmin?) ja vahvuuskin on n. 80% lisäksi kaikki kanavat löytyvät tehdas asetusten palauttamisen jälkeen kanavahaussa mutta mikään ei näy. Conax-kortin laitto ja poisto ei näytä vaikuttavan.

    Boksi on vastaavaa tehnyt aiemminkin käynnistyksen yhteydessä, mutta on toennut sillä että on pistänyt kakesta virrat pois ja päälle uudestaan.
    Myöskään virtojen pois ollessa ei etupanelissa näy kellonaikaa, jonka boksin pitäisi kaapelilähetyksestä "taustalla" ottaa?

    Boksin versio on 1.00 eikä ole täten softaa päivitetty, tallennus yms ongelmia ei ole aiemmin minulla ollut - tai en ole niitä huomannut, vain tuo käynnistymisen yhteydessä ollut kanavien näkymättömyys on haitannut. Nyt ei vain enää palautunut rebootilla...


    edit: jaha, kaapeli tv-yhtiön vikanumerossa tiedettiin kertoa "lähes valtakunnallisesta" viasta joka kesti "muutaman tunnin". Digi tv-infon palvelunumerossa eivät mitään tienneet.

    No, oli vian skaalan suhteen miten oli niin nyt taas boksikin toimii.
     
  11. Joppe

    Joppe Guest Guest

    Liittynyt:
    25.11.2002
    Viestejä:
    79
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama vika Rahikaisella :OI. alkanut vähän jo nyppimään, muistaakseni alkuaikoina toimi Ok. Olenko ksr:n kanssa poikkeustapaus, eli toimiiko kaikilla muilla tekstitys Ok ajansiirrossa
     
  12. Gordon

    Gordon Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2004
    Viestejä:
    2 230
    Saadut tykkäykset:
    6
    Ainakin mulla toimii tekstitykset muuten OK, paitsi tämä JanneA:n mainitsema :tallennetta toistettaessa tekstitysten järjestys menee silloin tällöin pieleen (seuraava teksti vilahtaa lyhyesti ennen ko. kohtaan kuuluvaa tekstiä eikä sitten näykään enää omalla paikallaan). Tämä esiintyy muutaman kerran tunnin aikana (luonnolisesti vain YLEn kanavilla).

    Muuten uusimmalla ohjelmistolla ei ongelmia, kaikki ajastukset onnistuneet, kiintolevy ei ole kadonnut.
     
  13. pjarre

    pjarre Guest Guest

    Liittynyt:
    17.06.2003
    Viestejä:
    1 429
    Saadut tykkäykset:
    1
    Sama juttu antennipuolella, eli Ylen dynaamiset tekstitykset ja Humax ei sovi yhteen. Ennen dynaamisia tekstityksiä toimi.
     
  14. ilenovitz

    ilenovitz Guest Guest

    Liittynyt:
    11.10.2005
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulipa tänään ostettua humax cxc-2000pvr... vekottimessa on uusin ohjelmisto.
    Ainoa asia mikä harmittaa on kanavien suosikkilistat. Laite näyttää itsepäisesti kaikki kanavat, vaikka kuinka yrittää ottaa oman suosikkilistan käyttöön??!?!? missä mättää
    Boxi toimii paremmin verrattuna edelliseen (CDTV 410C) kanavat vaihtuu nopeammin ja toistaiseksi ei ole tarvinnut tehdä "revi virtajohto irti" buuttia... ja epg näyttää ohjelmatiedot heti =)
     
  15. driver

    driver Guest Guest

    Liittynyt:
    18.02.2002
    Viestejä:
    835
    Saadut tykkäykset:
    1
    Olet siis tehnyt suosikkilistat.
    LIST, nuoli oikealle , tuleeko näkyviin suosikit?
    valitse enterillä sopiva, valitse sen jälkeen joku kanava listalta, lista jää muistiin ja on käytössä kunnes vaihdat toiseen.
    Ellei tuota kanavaa valitse uudelta listalta se ei jää muistiin.
     
  16. ksr

    ksr Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2005
    Viestejä:
    81
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niin. Runsas viikko uusimman softan asentamisen jälkeen Humax hukkasi sitten kovalevynsä. Samalla tuli todettua, että uusinkaan versio ei ole korjannut häviämisongelmaa kokonaan - ehdin jo olla toiveikas. Vanhalla ohjelmalla sama ongelma esiintyi noin kerran viikossa, joten aika näyttää onko uusi softa, siltä osin, lopulta vanhaa parempi vaiko ei.
     
  17. Generig

    Generig Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.01.2004
    Viestejä:
    1 879
    Saadut tykkäykset:
    5
    Päivitin softan 3.9. ja sen jälkeen laitteen kanssa ei ole ollut yhtäkään ongelmaa. Ei kiintolevyn häviämistä enkä ole huomannut mitään tekstitykseenkään liittyviä ongelmia. Tuntuu todella ihmeelliseltä että samasta laitteesta on saatu vakaita ja epävakaita versiota kauppoihin. Onkohan raudassa tapahtunut jotain muutosta jossain vaiheessa.
     
  18. torben

    torben Guest Guest

    Liittynyt:
    19.06.2003
    Viestejä:
    265
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko korjausta tähän ongelmaan: jos alkaa katsella jotain ajastettua ohjelmaa alusta tallennuksen ollessa vielä päällä, lopettaa laite toiston tylysti siinä vaiheessa kun ajastus loppuu. Lisäksi se vielä kaupan päälle unohtaa, minne asti sitä ehti katsomaan. Käytössä uusin softa.

    Tampereen kaapeliverkossa tuntuvat myös nyt ohjelmien nauhoitukset alkavat paria minuuttia liian aikaisin, mistä syystä lopusta voi jäädä jopa pätkä pois. Eikö dvb-signaalissa ole pdc:n kaltaista järjestelmää?
     
  19. jms

    jms Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    28.06.2002
    Viestejä:
    1 845
    Saadut tykkäykset:
    4
    Tuo taitaa olla ominaisuus, että kun ajastettu tallennus loppuu, niin timesift tallennus aloittaa uudelleen siitä?
     
  20. ksr

    ksr Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2005
    Viestejä:
    81
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni tapahtui kiintolevyn hukkuminen viikonloppuna taas pariin otteeseen. Kaikkiaan uusimmalla ohjelmistolla virhetoiminto on esiintynyt kolmasti. Esittämäsi "rauta"hypoteesi saattaa olla hyvinkin oikea. Toinen hypoteesi, joka itselleni on tullut mieleen on se, että jos olen keskeyttänyt ajastintallennuksen stopilla ennen aikaansa, kone hukkaa kiintolevynsä seuraavan ajastintallennuksen aluksi. Tuo on kuitenkin vasta juuri mieleen tullut hypo, jota en ole vielä sen kummemmin testannut.