Kannettaviin MP3-soittimiin kuulokkeet?

Keskustelu osiossa 'Kuulokkeet sekä muut audiolaitteet' , aloittajana ElvisThePelvis, 04.05.2005.

  1. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Mitkä kuulokkeet ostaisitte MP3-soittimeen, vaikka Ipod Miniin tai Creativen Zen Microon?

    Ensiksi tietenkin täytyy päättää kuulokkeiden tyyppi. Ottaako isot- vai pienet kuulokeet, tavalliset- vai ääntäeristävät kuulokkeet. Henkilökohtaisesti olen aina pyrkinyt välttämään esim. nappikuulokkeita, koska minusta ne ovat pitkässä käytössä aika epämukavia, vaikka jotkut väittävätkin niitä todella mukaviksi. Lisäksi, koska ne ovat niin lähellä korvaa, pää saattaa tulle kipeäksi (puhun siis omakohtaisista kokemuksistani). En ole koskaan omistanut ääntäeristäviä kuulokkeita, ja monesti olen miettinyt, että kannattaako niistä edes ostaa, koska niiden hinnat ovat aika korkeat. Totta kai ne eristäisivät ääntä, mutta ei minua ole esim. Kossin PortaPro
    kuulokkeiden "äänenäristämättömyys" niin kovin paljon vaivannut, kun olen liikkunut kaupungilla.

    Aloin tätä miettimään, koska kun selaisin Apple Storen sivuja, niin vastaani tuli Bosen ääntäeristävät kuulokkeet, joita Apple ilmeisestikin suosittelee käytettäväksi Ipodin kanssa. Näiden kuulokkeiden hinta on lähes 400 euroa, mikä on siis enemmän kuin mitä Sennheiserin HD-650-huippukuulokkeet maksavat. Lisäksi, ainakin yhdessä foorumissa tuolla suuressa maailmassa keskustellaan juuri siitä, onko Bose (muun muassa) kuulokkeiden Monster Cable.

    Bosen kuulottimet

    Tietenkin pienien MP3-soittimien kanssa voisi käyttää isoja kuulokkeita, kuten Sennheiserin parhaimpia kuulokkeita. Kuitenkin silloin täytyisi (suositeltavasti) ostaa kannettava kuulokevahvistin, joka tavallaan tuhoaisi koko kannettavuuden, koska silloin sekin pitäisi saada jollakin tavalla kuljetettua mukana, esim. repussa. Onkohan muuten joku testannut, että mitenhän ääneneristys eroaa esim. Sennheiser HD-600-kokoisten kuulokkeiden ja sitten tuollaisten pienempien mutta äänieristettyjen kuulokkeiden (kuten Bosen) välillä?

    Mielipiteitä?
     
  2. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Ensi kuussa mä varmaan sitten ostan ensimmäisen kannettavan mp3-soittimeni ja se tulee olemaan Apple iPod nano (4GB). Mullahan on Kossin PortaPro-kuulokkeet kotona ja ne soveltuvat varmasti hyvin siihen primääri-tarkoitukseen eli lenkkeilyyn ja kuntosalikäyttöön. Nyt kuitenkin olen alkanut miettimään sitä, että kannattaisiko ostaa myös vähän paremmat, tai lähinnä tarkoitan vähän isommat, kuulokkeet normaaliin käyttöön eli esim. kun istun bussissa tai kun kuljen kaupungilla. Tietenkin noissa pienemmissä kuulokkeissa on se etu, että talvella niitä on todella paljon helpompi pitää kuin isoja kuulokkeita, esim. jos kävelee ulkona.

    Toki PortaProt soveltuvat hyvin myös normaaliin käyttöön, mutta jotenkin musta on kivempi kuunnella musaa (normaalitilanteissa) isommista kuulokkeista. Tosin sekin täytyy huomioida, että monet isot kuulokkeet vaativat jo kannettavan kuulokevahvistimen, jotta toimivat optimaalisesti, ja tällaista kannettavaa kuulokevahvistinta en halua alkaa hankkimaan.

    Minkälaisia kuulokkeita te käytette mp3-soittimienne kanssa? Erityisesti kiinnostaisi niiden henkilöiden kommentit, jotka omistavat kuulokkeet, jotka menevät korvan ympärille (en tarkoita nyt sankakuulokkeita) eivätkä vain osakxi korvien päälle.
     
  3. käyttäjätunnus

    käyttäjätunnus Guest Guest

    Liittynyt:
    22.01.2005
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itseasiassa mua liikenteen melun läpivuotaminen häiritsee yhtenään noiden kossien kanssa, mutta silti en aio ostaa suljettuja. Joillekin ne sopivat ja toisille ei.

    Itselleni suljettujen erilainen paine aiheuttaa hetkessä kauhean kuunteluväsymyksen. Siis korvien välissä tuntuu erilaiselle, kun kuppi on suljettu. Toisekseen avoimissa ja puolikkaissa saadaan tehtyä halvemmalla parempi soundi akustisista syistä. Kolmanneksi kaupungilla liikkuessani on ihan hyvästä kuulla myös päälle ajavat autot, yms.

    Vaikka mulle ei suljetut sovi, niin monille muille sopii kun esimerkiksi vaimo ei halua kuunnella olohuoneessa samaa kuin itse. Kannattaa kokeilla ja tehdä päätös sen perusteella.
     
  4. eddie63

    eddie63 Eddie Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    16.01.2003
    Viestejä:
    1 574
    Saadut tykkäykset:
    0
    No mulla on Koss:in Sporta Prot Creative MUVO:n kaverina ja onhan noi ihan eri luokkaa kun alkuperäiset... :thumbsup:
     
  5. Topias

    Topias Guest Guest

    Liittynyt:
    01.02.2003
    Viestejä:
    212
    Saadut tykkäykset:
    0
  6. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Nämä kaksi alhaalla olevaa vaihtoehtoa ovat varmasti aika varteenotettavia. Tolla Shurellahan löytyy Applestoresta vielä sellanen yli 500 euron malli, mutta musta alkaa olla jo melko järjetöntä maksaa nappikuulokkeista yli 500 euroa, vaikka ne kuinka olisivat pro ja meluttomat. Nuo hieman huokeammat Shuret (linkki) maksavat 300 euroa ja Bosen kuulokkeet 400 euroa. Pääsispä noita Shureja jossakin testaamaan, mutta Oulussa ei pahemmin taida olla siihen mahdollisuutta, vaikka kyllä täällä Shurea myydään (esim. mulla on Shuren mikki).

    Vaikka mä en kauheesti pidäkään nappikuulokkeista, niin tollaset Shuret voisi periaatteessa olla ihan jees, koska jos niillä on hintaa 300 euroa, niin ei ne voi olla kovin epämukavat, ja Shurella muutenkaan ei kauheasti mitään 'snake-oil' mainetta ole.

    Harmi sinänsä että nuo on noin kalliita, koska samalla hinnalla saisi Sennheiserin HD650 kuulokkeet, jotka eivät tunnetusti ole mitenkään hounot (kotikuunteluun siis, kannettavan kanssa ne taitavat jo tarvita aika järeän kuulokevahvistimen). No, sentään Staxien hinnoissa ei vielä liikuta.

    Shure E4C

    Bose QuietComfort 2
     
  7. Christabel

    Christabel Guest Guest

    Liittynyt:
    17.12.2003
    Viestejä:
    61
    Saadut tykkäykset:
    0
    Bosen kuulokkeet saa aika paljon haukkuja ainakin Head-Fi-foorumilla. Tässä linkki tällä hetkellä pähkäilemiesi kuulokkeiden vertailuun: Bose Quiet Comfort vs. Shure E4C.

    Bosen käyttömukavuus on huippuluokkaa, mutta ne hajoavat suurinpiirtein käsiin. Monet Bosen hardcore fanit tyytyvät korjauttamaan/vaihtamaan hajoavat kuulokkeensa takuun avulla, mutta jos siis haluaa kuulokkeet, jotka kestää yli puoli vuotta ei kannata ostaa Bosen kuulokkeita. Itse en ole Bosen kuulokkeita kuullut, mutta tuossa hintaluokassa parempia kuulokkeita löytyy paljon.

    Tässä vähän vaihtoehtoja kannettavien kanssa käytettäviin kuulokkeisiin:

    Kooltaan pienempää (suljettuja ja avoimia): Sennheiser PX-100/PX-200, Koss KSC-75, Beyerdynamic DT231, Grado SR-60/SR-80 (sivun alhaalla tarjous), Alessandro MS-1 (itse käytän MS-1:siä sekä kotona että kannettavan kanssa), Sennheiser HD25.

    Vähän suurempaa: Audio Technica ATH-A500/ATH-A700/A900 Täältä saa Audio Technicaa pilkkahintaan.

    Meinasin itse ostaa ATH-A900-kuulokkeet kun etsin suljettuja, mutta päädyin Beyerdynamic DT770:iin koska halusin hyvät basshead-kuulokkeet. :D En kyllä niitä ulkona aio käyttää kun itselläni on kolmet vaihtoehdot: MS-1:t, Koss Sporta Prot ja Koss KSC-55:set.

    Eikä muuten sen vahvistimenkaan tarvi maksaa paljon: Go-Vibe. Tollasen ostin ja olen käyttänyt sitä kotivahvistimenakin kun omistan tällä hetkellä vain kuulokkeita joissa on pieni impedanssi. Hyvältä kuulostaa ja mahtuu taskuunkin. :D Norm (vahvistimen tekijä) on myös hyvä tyyppi ja auttoi tälläistä noobiakin kärsivällisesti. :p Tuli muuten suoraan kotiosoitteeseen kun oli ilmeisesti niin pieni paketti ettei tulli kiinnostunut. :D
     
  8. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179

    No kiitos selvityksestä! En mä noita Bosen kuulokkeita ainakaan olisi kyllä ostanut, koska 400 euroa on aika kova hinta maksettavaksi osittain ulkona pidettäviksi kuulokkeiksi.

    Muuten, kyllähän mä tiedän, että ne kannettavat kuulokevahvistimet ovat aika pieniä eivätkä maksa niin paljon, mutta mulle kannettava mp3-soitin normaalikäytössä on sellainen lifestyle-juttu, ja vaikka kuulokevahvistimet olisivat kuinka pieniä tahansa, niin en halua mitään ylimääräistä alkaa tunkemaan taskuun.

    No täytyy miettiä asiaa, ja tarkastella noita Shuren malleja vähän tarkemmin. Kyllä mä luulen, että toistaiseksi tulen toimeen mun PortaProlla tai sitten sen tulevan Nanon omilla nappikuulokkeilla.

    Aikamoinen hyppäys muuten impedanssissa noissa Shuren kuulokkeissa: tuo 300 euroa maksavassa mallissa on impedanssi 29 ohmia, ja tuossa 500 euron huippumallissa se on 110 ohmia. Mutta edes osittaiseen ulkokäyttöön en ihan 500 euroa viitsisi tuhlata. Ja ainakin jos ostaa nuo 300 euron kuulokkeet, niin ei ainakaan impedanssin suuruudesta tule pullonkaulaa.
     
  9. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Kyllä nuo Shuren E4C:t on mun ykkösvaihtoehdot kuulokkeiksi normaaliin käyttöön (eli kaikkeen muuhun kuin ei-liikunnallisiin juttuihin). Tosin mulla ei ihan vielä niitä ole varaa ostaa, kun nanokin pitää hankkia ja lisävarusteita. Kyllä mä aion pärjätä PortaProlla sen ajan.

    Toisaalta mun tollasia suljettuja kuulokkeita ei välttämättä tekis mieli ostaa, koska niissä ei aina se ergonomia ole kohdallaan (siis puhun niistä pienemmistä malleista, enkä täysikokoisista kuin vaikka Sennheiser HD600). Mä olen omistanut Sennheiserin HD497 kuulokkeet, ja käytin niitä kannettavan cd-soittimen kanssa. Ääni oli ihan hyvä, mutta pitkissä kuuntelusessioissa (esim. 7 tunnin junamatka) nuo kuulokkeet tekivät korvalehteni kipeäksi.

    Ja kun iPod nanokin on sellainen lifestyle-mp3-soitin niin onhan tuollaiset Shuren kaltaiset kuulokkeet aina tyylikkäämmät, koska ne ovat aika näkymättömät eikä isot.
     
  10. tosikko

    tosikko Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.02.2005
    Viestejä:
    677
    Saadut tykkäykset:
    8
    Noiden E4:sten osalta mainio juttu on se, että ne saa purettua ja helposti puhdistetua. Tuommoiset korvakäytävään tulevat mallit kun tuppaa keräämään vaikkua sisäänsä, vaikka käyttäjä korviaan säännöllisesti hoonaisikin. Ja jos äännelaatu on E3 malleista parantunut, niin siitäkään ei tarvitse kärsiä. :D
     
  11. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Mä lueskelin vähän näistä Shuren kuulokkeista, ja koska en ole aikaisemmin käyttänyt tällaisia, niin en ollut tullut ajatelleeksi, että nämä kuulokkeet todella menevät aika syvälle korvaan (eli vähän samaan tyyliin kuin korvatulpat). Tämä sai mut ajattelemaan, että kuinkahan mukava noita on sitten pitää. Myöskin se saattaa olla vähän mälsää alkaa työntämään kuulokkeita syvälle korvaan aina kun haluaa kuunnella.
     
  12. purplehaze

    purplehaze Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2005
    Viestejä:
    233
    Saadut tykkäykset:
    0
  13. Teukka76

    Teukka76 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    02.11.2000
    Viestejä:
    2 376
    Saadut tykkäykset:
    2
    Itellä tietokone käytössä Koss Porta Prot ja olen kyllä tyytyväinen ollut, nyt tilauksessa kaveriksi iPod Nano.

    Testasin myös Sennheiserin PX100/200 mutta Kossit oli omasta mielestä paremmat, sennheisereiden ääni oli jotenkin vähän lattea ja vaisu.
     
  14. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Mä koitin tänään korvatulppia korviin päästäkseni lähemmäksi sitä tunnelmaa mikä seuraisi kun työntäisi Shuren E4C:n tai Etymoticin 6i:n korvaan. Musta siinä on jotenkin hienoisesti liikaa työtä ja liikaa epämukavuutta. Mä haluaisin ehkä sellaisen helpomman ja yksinkertaisemman ratkaisun.

    Eli jos poissuljetaan nuo korvaantyönnettävät kuulokkeet, niin mitähän muita vaihtoehtoja olisi. Vai meneekö se siihen sitten, että oikeastaan omistan ne seuraavaksi parhaat vaihtoehdot, eli Kossin PortaPron. Nimittäin mähän en halua mitään isoja kuulokkeita enkä sellaisia, johon vaaditaan kuulokevahvistin.
     
  15. Xaeron

    Xaeron per aspera ad astra Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.09.2000
    Viestejä:
    1 852
    Saadut tykkäykset:
    6
    Mä oon itse käyttänyt nyt puolisen vuotta Kossin The Plugeja. Halvat, mutta antanut mukavan tuntuisen isolaation ja äänenlaatukin ihan ok, kultakorvaksi en ole syntynyt.

    Mutta nyt alkaa jo vähän himottamaan juuri tuollaiset korvakäytävään syvälle menevät kuulokkeet, lähinnä juuri Shuren ja etymoticin mallit. Hintaa on, mutta varmaan laatuakin.

    etymoticin 6i:t maksaisi 100USD discountheadphonesissa, postikuluista suomeen ei tietoa.

    kuinkakohan paljon äänen eristyksessä on eroa 6i:llä ja esim shuren 3c?

    tuo etymoticin 6i olisi hinnaltaan vielä ihan ok, en oikein kykene ajattelemaan että maksaisin yli 200 euroa nappikuulokkeista, mutta toissalta jos ne antaa ihan eri maailman eristyksen ja soundit niin kai sitä pitäisi avautua moiselle mahdollisuudelle.

    ainut huono puoli on, että entäs sit jos ne sikakalliit (jopa noissa 100USD kuulokkeissa) ei menekään korvaan hyvin tms. kossin plugit kyllä sopii ihan jees korviin, mutta mutta.. ei taida pystyä kokeilemaan noita kuulokkeita suomessa ainakaan oikein missään, tai voi hihkasta jos voikin.
     
  16. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Mä nyt oon päättänyt, että en osta mitään uusia kuulokkeita tulevaan iPod nanoon, vaan aion pärjätä Kossin PortaProlla. Seuraavaksi syitä miksi:

    Mähän siis olin etsimässä peruskäyttöön PortaProta parempia ja joko samankokoisia tai pienempiä kuulokkeita (peruskäyttöön kuuluu kaikki muu paitsi urheiluaktiviteetit). Kun vähän aikaa nettiä surffasi, kävi ilmi, että selvästi paras ja suosituin vaihtoehto näyttää olevan näihin IEM-kuulokkeisiin turvautuminen (in-ear monitor). Nehän siis tulevat aika syvälle korvakäytävään ja näin toimivat noise-cancelling kuulokkeina eli eristävät ulkopuolelta tulevia ääniä. IEM-kuulokkeiden äänenlaatua arvostetaan todella paljon, ja kyllähän se hinnastakin näkee, sillä kunnon IEM-kuulokkeiden hinta alkaa sieltä 80-90 eurosta.

    Minähän en ole näitä kokeillut (eikä Oulussa ole paljon mahdollisuuksia edes testata) mutta jälleen kerran netin lukeminen ja puhdas logiikka auttaa tekemään päätöksiä. Ensimmäinen huoleni oli ergonomia ja käytön helppous. Minua ei nimittäin miellytä juurikaan se, että minun täytyy alkaa työntämään kuulokkeita kohtuu syvälle korvaan. Mä en muutenkaan pidä, että mua penetroidaan :D . Näitähän on verrattu korvatulppiin, ja kyllähän korvatulpat siellä korvassa tuntuvat... Toki näin saavutetaan se noice-cancelling-efekti ja parempi äänenlaatu (resoluutio yms.), mutta millä hinnalla.

    Toinen epäilyttävä asia on tietenkin se juttu, mitä monet eivät heti ota huomioon, eli KORVAVAHA. Ehkä mä olen siisteysfriikki, mutta mua ei kauheasti miellytä ajatus siitä, että kun ne kuulokkeet ottaa korvasta pois, niin niissä on korvavahaa. Toki korvia voi pitää puhtaana, mutta kyllähän niitä korvia joutuisi rassaamaan aika monta kertaa päivässä, ettei siellä olisi yhtään korvavahaa koko aikana. Eli sitten kun kuulokkeet ottaa pois korvista, niin ne sitten pitäisi vahoine päivineen laittaa taskuun. No thanks! Entäpä jos vieruskaveri haluaa kuunnella mitä musaa kuuntelen (en mä aiokaan jakaa kuulokkeitani kenenkään muun kanssa, mutta kyllähän joku joskus haluaa vähän aikaa kuunnella mitä kuuntleen). Pitäisikö mun sanoa, että sori mut mun kuulokkeet on ihan vaikussa?! Toki näitä kuulokkeita voi/täytyy puhdistaa, mutta eikö se mene aika työlääksi jos joka päivä pitäisi 1-2 kertaa niitä puhdistaa.

    Jos menisin täysin äänenlaadun ehdoilla, niin varmastikin valitsisin IEM-kuulokkeet. Valitettavasti minulla tärkeää on myös käytön yksinkertaisuus, tietynlainen 'plug'n'play':mäisyys, ja tämän takia, etenkin tuon korvavaha-jutun takia, en halua valita IEM-kuulokkeita.

    Mutta jos olisin ostanut IEM-kuulokkeet niin olisin ostanut hyvin todennäköisesti Etymoticin ER-6i (AppleStoren hinta: 149 euroa). Ehdin lukea näistäkin aika paljon, ja selvästi kaikki tuntuvat arvostavan todella paljon näitä 6i-malleja, ja nehän on tarkoitettu nimenomaan iPodeihin. Shurelta E3C on varmaan sekin hyvä valinta. E4C:stä on taas sanottu moneen otteeseen, että se ei toimi hyvin iPodien kanssa. Mutta siis lukemani perusteella Etymoticin ER-6i:t olivat ne suosituimmat ja arvostetuimmat tässä 100-300 euroa -luokassa. Esimerkiksi ne on valittu headphone.comin Top-10 kuulokkeiden joukkoon, ja se siellä sai enemmän 'pisteitä' kuin esim. tuo E4C joka on noini 150 euroa kalliimpi. E4C:ssä on tosin se hyvä puoli, että ilmeisesti sen rakenteessa on otettu enemmän huomioon korvavahan puhdistus, mutta tuo iPod-yhteensopimattomuus (foorumeissa puhuttu huonosta 'synergiasta' näiden kahden välillä) pudottaa kyllä E4C:n pelistä pois.
     
  17. Xaeron

    Xaeron per aspera ad astra Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.09.2000
    Viestejä:
    1 852
    Saadut tykkäykset:
    6
    Menin tuolla discountheadphonesissa checkout-vaiheeseen er6i kanssa ja hintaa tuli lopulta aikalailla tasan tarkkaan 120USD eli vähän alle 100eur. Kuluineen päivineen.

    Tulli voi tosin mennä, mutta luin, että pyydettäessä merkkaavat paketin giftiksi ja alennetun hinnan, joten tsäänssi on hyvä ettei jää tulliin, kun on varmaan vielä aika pieni pakettikin.

    Eli halvemmaksi saattaa tulla reilusti kun tilaa discountheadphonesilta kuin esim applestoresta.

    Ja tämä oli siis oikeastaan kommentti itselleni ;)

    PS. Itse siivoan korviani kerran päivässä ja silti tahtoo jäädä reilustikin korvavahaa kossin plugeihin. Että ei se missään nimessä siistiä peliä ole kun noita käyttää. Ei häiritse mua tosin.
     
  18. SpacemanX

    SpacemanX Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.12.2003
    Viestejä:
    507
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni on n.20kpl vaahtomuovitulppia Shure E3:een. Käytän yhtä paria aina muutaman päivän ja sitten puhtaat tilalle. Tulpat kestävät 3-4 pesua pesukoneessa pesupussissa. Kohta taas tilaukseen kymmenen parin satsi.

    Käyttömukavuus on hyvä, eristykyky erittäin hyvä. Mielestäni paras vaihtoehto tällä hetkellä personal audio puolella.
     
  19. silmaauki

    silmaauki Guest Guest

    Liittynyt:
    13.08.2002
    Viestejä:
    265
    Saadut tykkäykset:
    1
    ElvisThePelvis,

    Minusta tuntuu, että olet vähän liioitellut tuota ongelmaa. Itselläni on Etyn ER-4S plugit.

    Korvaan laittaminen ja poisottaminen on pienen totuttelun jälkeen erittäin yksinkertaista ja helppoa. Aluksihan se vain tuntui vähän hassulta ja hankalalta.

    Puhtaus on toki näiden plugien kohdalla tärkeä asia. Mutta ei niitä sentään joka päivä tarvitse pestä. Ja ainakin Etyjen mukana tuli yhteensä kuusi eri tulppaa (kahta eri mallia), joten aina pitisi löytyä puhdas jos sitä pelkää. Vaikka sitten kaverille lainattavaksi. Ja se pesu on erittäin helppoa. Ainakin nämä Etyn 'kuusenmalliset' tulpat ovat silikonia, joten niiden peseminen käy parissa sekunnissa. Tosin sitten niitä ei sovi heti kosteina laittaa takaisin paikalleen. Mutta sitä varten on sitten niitä vaihtotyynyjä.

    Etyjen mukana seuraa myös pieni pussukka, joka on erittäin käytännöllinen kuulokkeiden säilyttämistä varten. Pysyvät siisteinä ja ehjinä.

    Discountheadphones on hyvä paikka. Itselleni tuli sieltä viimevuonna kahdet ER-4:t (kaverille kanssa), eivätkä jääneet tulliin kiinni. :king:
     
  20. Raymond

    Raymond Guest Guest

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    1 885
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mä ostin puolisen vuotta sitten Sony MDR-EX71 "korvaan työnnettävät". Maksaa 40 euroa verkkokaupassa ja niissä on hyvä soundi. Pysyy hyvin korvassa, vaikkei tunkis kovinkaan pitkälle, eikä väsytä korvia oikeestaan ollenkaan. Ei sulje kaikkea melua pois, mutta sopivasti, ettei tarvitse liikenteessäkään kuunnella liian kovalla.

    Himassa ja studiolla on sitten käytössä Sennheiserin HD-25 suljetut, jotka toimii melkein kuulosuojaimina ilman musiikkia.