Lännenelokuva

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Murnau, 12.02.2003.

  1. Nykis

    Nykis Guest Guest

    Liittynyt:
    04.03.2001
    Viestejä:
    586
    Saadut tykkäykset:
    1
    Osasit kyllä kiteyttää meikäläisen ajatukset kyseisestä boksista aika hyvin. Tosin eilen katsottu Mannaja tuli kuin puun takaa yllättäen. Kummatkin Djangot olivat kohtalaisen pitkäveteisiä, mutta A Man Called Bladesta pidin. Ainoa asia, mihin kypsyi jo alkumetreillä oli tökerö teemalaulu, josta sai nauttia koko leffan ajan. Vielä on tosin Run Man Run katsomatta. Hyllyyn loota tulee kuitenkin jäämään, sillä ehkäpä nuo Djangot aukeaisivat useamman katselukerran jälkeen.

    Run Man Runin jälkeen pitääkin käydä Once Upon A Time In Italy laatikon kimppuun, josta ainakin Keoman ja Companerosin katsomista odotan innolla.
     
  2. Eastwood1

    Eastwood1 You brought two too many. Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.12.2003
    Viestejä:
    1 875
    Saadut tykkäykset:
    1
    Lisätään tuo tännekin, niitä varten, jotka lähinnä tätä ketjua seuraavat.

    Juuri tuli katsottua Bud Spencer & Terence Hill- leffoista Nimeni on Trinity. Ja huonosta julkaisusta huolimatta, leffa oli ihan hyvä. Hyvä komedialla ja toiminnalla täytetty western, oli hintansa väärti(8,90€). Kyllähän näitä voi varauksetta länkkäreiden ystäville suositella, mutta täytyy katsellessa muistaa, että näitä ei kannata kauheasti vertailla Leone&Eastwood kaksikon leffoihin.

    Leffassa oli yllättävän hyvä (70-luvun leffaksi) "fysiikkamallinnus", tai miksi sitä nyt kutsuisi. Eli näytti siltä, että ne olisi oikeasti löyny. Leffan kannessa mainostetaan elokuvahistorian pisintä joukkutappelua, ja kyllähän se aika pitkä tuppasi olemaan. Arvosanaa en tässä lähde antamaan, sen vain sanon, että kyseessä oli viihdyttävä pätkä, kunhan jaksoi vaan aloittaa (tammikuusta asti ollut hyllyssä) katsomaan.

    Ainiin, silmänruokaakin leffasta löytyi. Kaksi blondia oli kyllä aika herkun näköisiä. :love:
     
  3. Eastwood1

    Eastwood1 You brought two too many. Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.12.2003
    Viestejä:
    1 875
    Saadut tykkäykset:
    1
    Bud Spencer & Terence Hill julkaisuista tulikin mieleeni. Ei taida Suomessa olla vielä julkaistu: Boot Hill, vai onko tämä kenties 'Trinity ratsastaa jälleen'? Ainakin jenkeissä ovat laittaneet nimeksi Trinity rides again. Kertokaa joku asioista perillä oleva miten on asian laita.
     
  4. E. P.

    E. P. Guest Guest

    Liittynyt:
    11.09.2002
    Viestejä:
    2 780
    Saadut tykkäykset:
    12
    La Collina degli stivali aka Boot Hill aka Veristen saappaiden kukkula

    Laita imdb-linkkiin "www:n" tilalle "akas". Johan alkaa suomennokset ym. näkyä. Samaan kohtaan kun heittää "finnish", niin tulee vain suomennokset.

    Eli näin:
    http://akas.imdb.com/title/tt0064175/ ja http://finnish.imdb.com/title/tt0064175/
     
  5. Eastwood1

    Eastwood1 You brought two too many. Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.12.2003
    Viestejä:
    1 875
    Saadut tykkäykset:
    1
    No nyt on tämä Boot Hill katsottu. Ei kyllä pystynyt vastaamaan laisinkaan asettamiini ennakkoasetuksiin. Ennen kaikkea leffan alku oli todella outo, mutta sitten vasta selvisi, että juonihan perustuu kiertävän sirkuksen ympärille. Ei siinä vielä mitään, uusia ideoitahan ne on, mutta hyvään ideaan se sitten jäikin. Todella sekava, missään vaiheessa ei oikein saanut juonesta kiinni. Musiikki oli paikoin aivan kauheaa. Lopussa kun oli tulossa ratkaiseva showdown, niin kajareista pamahtaa jazz henkistä jumputusta. Ei näin.

    Ainakin yhden arvosanaa laskee huono ääni ja kuva. Jos kuva parhaimmillaan on huonon VHS:n tasoa, niin nauti siinä sitten elokuvasta. Tekstityksestä ei ollut tietoakaan, mikä ei kylläkään ole mikään edellytys, mutta helpottaahan se ymmärtämistä, kun muuten huulisynkka on päin jotain. Tosin, kyllähän tähän genreen tuo huono huulisynkka kuulu jollain tapaa.

    Positiivista leffassa oli Woody Strode, ja oikeastaan pelkästään hänen takiaan leffa hyllyssä pysyy.

    Pisteet: 1/5

    + Strode lisä---> 2/5

    Edit. Ei tuo ääni ja kuva leffaa huononna. Nautintoa lähinnä.
     
  6. Eastwood1

    Eastwood1 You brought two too many. Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.12.2003
    Viestejä:
    1 875
    Saadut tykkäykset:
    1
    And Up.

    Sabata - Salaperäinen Ratsastaja

    Tämä on siitä mielenkiintoinen leffa, että muistan n. 1/3 elokuvasta, jonka näin muistaakseni 9 vuotiaana. Historiallista sinänsä, sillä moniakaan lapsuuden leffoja en muista. Liekö ollut pelottava. Sitten asiaan.

    Musiikki ei ollut kovin kummoista, siinähän se meni. Lee Van Cleef oli jälleen rautaa ja muutama oiva kuvakulmakin eksyi leffaan. Toiminta ei herättänyt mitään suurempaa nautintoa, vaan vajosi keskinkertaisuuden tasolle. Kuva oli yllättävän hyvä (siitä kiitos), ja äänet kohtalaisia. Kokonaisuutena keskikertainen spagu (niin kuin monet tuppaavat olemaan)

    3+/5
     
  7. MacaroniGuy

    MacaroniGuy Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2004
    Viestejä:
    187
    Saadut tykkäykset:
    3
    Pitkästä aikaa tulin katsoneeksi pari leffaa, joista toinen Western. Kyseessä on hiljattain ilmestynyt Spagetti-halpis 'Django shoots first', jossa ei näyttele mitään megatähtiä. Elokuvaa voi suositella kaikille genren ystäville, vaikka arvosana onkin vain 3/5. Letkeä länkkäri, ja kuorrutettuna Bruno Nicolain (Ennio Monnicore) soundein. Ohjauksesta vastasi Alberto De Martino. Tuotantovuosi 1966, eli genren kulta-aikoja.

    Juonesta voi sen verran todeta että on ollut kaksi kaveria jotka ovat tehneet ryöstön, toinen on mällännyt rahojen kanssa ja toinen istunut vankilassa. Näiden rahojen ympärille koko idea perustuu, mutta millä tapaa niin sen saa kukin katsoa itse. Leffa myös loppuu tyylikkäästi.

    Leffan ääniraita on italiaksi, tekstitys englanniksi.
     
  8. Goofy75

    Goofy75 Guest Guest

    Liittynyt:
    08.09.2005
    Viestejä:
    1 359
    Saadut tykkäykset:
    0
    Unforgiven
    Se nyt on melkein parhaasta päästä länkkäreitä,seuraava on tosin kyllä parempi.

    The Good, the Bad and the Ugly
    Jo itse musiikki saa sydämmen hakkaamaan,Huippu saapuu kun kaverit ovat ringissa.

    +muut Clintin länkkärit

    +muutama muu hyvä länkkäri

    Young Guns
    En oikein osaa sanoa mikä siinä iski silloin,vuosiin en ole nähnyt niin vaikea sanoa iskisikö enää

    Tombstone
    Val Kilmer tekee mielestäni erityisen hyvän suorituksen,siinä on sitä jotain.

    Dances with Wolves
    Mielestä on vain erittäin hyvä länkkäri,jotenkin ei niin tyypillinen.Ja kuten joku mainitsikin Kevin Costnerista niin paistaa se aurinko joskus risukasaankin.
     
  9. Vibot

    Vibot Guest Guest

    Liittynyt:
    26.12.2004
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    Young Guns ja Young Guns II ovat kyllä todella viihdyttäviä paukuttelulänkkäreitä. Suosittelen.
     
  10. Keaton

    Keaton Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.12.2004
    Viestejä:
    616
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli itsekin katsottua tämä eilen ja hyvin samoilla linjoilla. Van Cleef periaatteessa uusi Muutaman Dollarin Tähden Mortimer-roolinsa määrätietoisena ja hyväntahtoisena yksinäisenä sutena erikoisella asearsenaalilla varustettuna (vrt. pitkäpiippuista kivääriä).

    3+ pärähtää täältäkin. Jatko-osat voisi vielä katsastaa vaikka ovat kuulemma melkoista shaibaa. Toivottavasti MGM:llä on oikeudet ja kiinnostusta julkaista muitakin spaguja.
     
  11. Supervisor

    Supervisor Guest Guest

    Liittynyt:
    22.06.2005
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    En seuraa kovin usein länkkäreitä, mutta kyllähän niitäkin joskus tulee katseltua.

    Oma suosikkini on Mies, joka ampui Liberty Valancen.
     
  12. Euphemos

    Euphemos Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.05.2005
    Viestejä:
    1 267
    Saadut tykkäykset:
    11
    Niistä länkkäreistä, mitä olen nähnyt, top-3 menee seuraavasti:

    Huuliharppukostaja
    HPR
    Armoton
     
  13. Eastwood1

    Eastwood1 You brought two too many. Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.12.2003
    Viestejä:
    1 875
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kas, tämähän on herännyt eloon.

    Tombstone

    Ostin, näin, petyin. Kovin keskinkertainen western. Tomintaa kyllä piisasi, mutta oli kovin heikkoa. Sama pätee musiikkeihin, heikkoa. Henkilöhahmot olivat ihan ok-tasoa, etenkin Docia esittänyt Val Kilmer oli hyvä. Juoni oli suht tylsä, helposti olisi voinut leikata about 30 minuuttia pois.

    Ainiin, yksi juttu vielä. Ne naiset (lue. hempeily), ne vaan ei kuulu westerneihin (IMHO).

    2.5/5

    Kyllähän tämän nyt kertaalleen katsoi.
     
  14. Sovcolor

    Sovcolor Guest Guest

    Liittynyt:
    17.07.2005
    Viestejä:
    115
    Saadut tykkäykset:
    0

    Toden totta, itsellekin oli jäänyt tästä Tombstonesta jotenkin hyvä mielikuva, mutta ostettuani elokuvan kesällä alelaarista ja katsottuani, en kyllä ymmärrä miksi. Varsin heppoinen tekele. Kilmerin Doc Hollidayssa oli kyllä paikoittain tyyliä (Frederic f****** Chopin). Sen sijaan positiivinen yllätys oli Kirk Douglasin ja Anthony Quinnin tähdittämä "The Last Train From Gun Hill". Ei ollut mikään eeppinen länkkäri, mutta pienimuotoisuudestaan huolimatta mainio, klassinen western. Lainasi kyllä paljon "High Noonilta". Televisiosta hiljattain tullut "Shane -etäisten laaksojen mies" taas parani toisella katselukerralla hivenen, mutta kovin vaikeaa minun tälle olisi viittä tähteä vieläkään lätkäistä, etenkin kun kankeasti näyttelevä Alan Ladd pääosassa ei yksinkertaisesti vakuuta. Tosin näitä vanhempia tulee joskus katsottua hieman turhan kyynisesti, vaikkei tietenkään pitäisi. Unforgivenin katselin viime kuussa pitkästä aikaa, ja on siinä kyllä tyylikäs elokuva, jos kohta ehkä sen voisi sanomaltaan luokitella jopa "antiwesterniksi". Italowesterneistä katsoin hankkimani Corbuccin "Djangon" sekä "Il Grande Silenzion", molemmat olivat hyviä, tosin jälkimmäinen hyytävyydessään aivan omaa luokkaansa. Etenkin tuo talvinen ympäristö sopi elokuvaan hyvin, ainaisten hiekka-aavojen sijaan.
     
  15. Sly

    Sly Dear Die Hard. You Rock. Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.11.2003
    Viestejä:
    2 172
    Saadut tykkäykset:
    7
    E1 on niin henkeen ja vereen spagumiehiä, ettei varsinaisesti noin alhaiset pisteet tule yllätyksenä. Itse kuitenkin tykkäsin tästä todella paljon ja leffa on hyvä osoitus siitä, että länkkäreitä osataan tehdä vielä nykypäivänäkin kun vain toimeen tosissaan ryhdytään. Open range tästä viimeisimpänä todisteena.
     
  16. E. P.

    E. P. Guest Guest

    Liittynyt:
    11.09.2002
    Viestejä:
    2 780
    Saadut tykkäykset:
    12
    Hyvin pitkälti samaa mieltä. Tosin minusta ainakin osa toimintakohtauksista toimi ihan nasevasti, mutta draamapuoli ei koskettanut. Omaan leffapäiväkirjaani olen merkinnyt tälle niinkin hyvät pisteet kuin 3/5. Saman tarinan kertova Wyatt Earp on huomattavasti parempi kokonaisuus.

    Ja kyllä naiset kuuluvat wersteneihin. Ohjaajan vain täytyy silloin osata ohjata myös draamaa, joka ei vastikään menehtyneeltä Tombstonen ohjaajalta keskinkertaista paremmin onnistunut.
     
  17. Keaton

    Keaton Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.12.2004
    Viestejä:
    616
    Saadut tykkäykset:
    0
    Return of Sabata (1971)

    Hyvin ikävystyttävä ja ennalta-arvattava tekele. Vaikutti ihan joltain b-luokan Hill/Spencer länkkärikomedialta. Lee Van Cleefin äijäily oli selvästi leffan kohokohta mutta ei se koko elokuvaa kannattele. Mukana oli myös muita alkuperäisen Sabatan naamoja esim. Alley Cat, tietysti eri rooleissa. Ei näin. Brynnerin Adios Sabataa en kehtaa edes katsoa.

    "Nine-fingered man, four-barrelled derringer ... he's the only invincible man in the countryside"

    2- / 5
     
  18. Eastwood1

    Eastwood1 You brought two too many. Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.12.2003
    Viestejä:
    1 875
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tykkäsin. Yllättävän paljon "spagumaisia" piirteitä. Mansikkana kakun päällä Woody Stroden rooli, joka ikävä kyllä jäi miehen viimeiseksi. Huomionarvoista tässä on se, että leffa on vuodelta -95 ja Strode kuoli -94. Yllättävän virkeän näköinen oli kuitenkin. Musiikeista tuli kauhuleffat mieleen, mikä ei niin kovin yllättävää ollut. Ne voodoopäät hieman ihmetytti.

    Näyttelijäkaartia ei ainakaan voi moittia. DiCaprio, Hackman, Crowe, Stone. Siinähän niitä. Oli muuten herkunoloinen (etenkin nahkahousuissa) peppu Sharonilla. Tissitkin vilahti pariin otteeseen.

    Ehdottomasti 90 - luvun kärkipäähän sijoittuvia westerneitä. Jos et vielä omista, kannattaa hankkia.

    4/5

    Edit. Kyllähän niitä naisia westerneissä olla toki voi, kunhan ovat oikealla tavalla esillä.. ;)
     
  19. 100mo

    100mo Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.06.2001
    Viestejä:
    948
    Saadut tykkäykset:
    26
    Itse asiassa toi Adios Sabata on varsin mukiinmenevä spagu. (3½-4 /5)
    Kun taas toi Return of Sabata on sarjan huonoin.
     
  20. Sovcolor

    Sovcolor Guest Guest

    Liittynyt:
    17.07.2005
    Viestejä:
    115
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse sain katsottua juuri ensimmäisen Sabatan, ja kyllähän tämän nyt katsoi, vaikkei mikään sen erikoisempi ollutkaan, ihan kelpo lajissaan silti. Hupaisaa kyllä, elokuvaa tuli katsottua melko vertaavalla silmällä muihin lajityypin elokuviin, ja kyllähän tässäkin lännenkuvastoa oli käytetty oivallisesti. Etenkin koomiset elementit piristivät tätä elokuvaa mainiosti, vaikken itse voi juuri sietää hupiwesternejä. Sabata oli kyllä hivenen lapsellinen kuva, mutta positiivisessa mielessä. Lee van Cleef oli ehdottomasti elokuvan pelastaja, mutta musiikki ja etenkin kuvaus oli paikoitellen aika kauheaa. Ehkä olen sitten liiaksi Leonen ja Morriconen pauloissa...Toisaalta elokuvasta jäi kliseineenkin hyvä fiilis, joten mitäpä tuota liikaa haukkumaan. Lätkäisenpä tälle nyt 3/5.