Humax tallentava digiboxi kaapeliin saatavilla nyt!

Keskustelu osiossa 'Humax' , aloittajana Huppe, 28.09.2004.

  1. Raymond

    Raymond Guest Guest

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    1 885
    Saadut tykkäykset:
    1
    Eikös boksin saa päivitettyä ilman töllötintä, ts. sen voi viedä tietokoneen ääreen ja päivittää "sokkona"?
     
  2. veikkonen

    veikkonen Guest Guest

    Liittynyt:
    26.03.2005
    Viestejä:
    218
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tarvitaan ns. nollamodeemijohto (jos oikein muistan nimen), joka ei tullut laitteen mukana. Tietokoneessa tarvitaan siis myös sarjaliikenneportti, joita uusimmissa läppäreissä ei aina ole.

    Ostoliikeasiaan en osaa sanoa, parhaan vastauksen saa varmaan kysymällä sieltä suoraan.
     
  3. MpTV

    MpTV Guest Guest

    Liittynyt:
    27.08.2005
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nollamodeemikaapeli jonka molemmissa päissä on 9-pin naarasliitin.
    Verkkokauppa.com myy noita aika halvalla.



    Päivitys onnistuu 'sokkona'. Boksin etylevystä näkee edistymisen ja kun päivitys on suoritettu etulevyssä lukee 'End'.
     
  4. Generig

    Generig Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.01.2004
    Viestejä:
    1 879
    Saadut tykkäykset:
    5
    En ihan tuota tarkoittanut. Mulla on ollut tuo boksi sen ensimmäisestä kauppaantulopäivästä lähtien joten oikut ovat todella tuttuja. Aluksi oli levy-täyteen -ajastuksia ja huulisynkka ongelmia sen kiintolevyn hukkumisen lisäksi. Sitten päivityksen jälkeen on ollut vain levyn hukkumista. Ja sitä ei ole koskaan tapahtunut niin (ainakaan muistaakseni), että levyn saa mukaan ilman virtaresettiä. Nyt oli siis käynyt niin, että taulussa oli viivat mutta laite heräsi eloon ihan ilman resettiä normaalisti kaukosäätimestä käynnistettynä. Se virtakatkon mahdollisuus tässä on. Nyt olin viikon tietämättömissä ja kaikki ajastukset olivat tulleet normaalisti levylle. Kyse oli mitä ilmeisimmin siis ihan vain yhdestä häiriötilasta eikä sen toistumisesta ole takeita.

    Päivitin muuten sen uuden softankin. Tasan yhtä helppoa kuin ensimmäiselläkin kerralla. Nollamodeemikaapeli löytyi läppärilaukusta. Softan asennus kesti muutaman sekunnin ja sen itse PVR softan päivitys muutaman minutin. Helppoa kuin heinän teko. Jos vain kalut on omasta takaa niin ei todellakaan kannata raahata tuota laitetta minnekkään huoltooon päivitettäväksi.

    Nyt täytyy toivoa, että sen kiintolevyn hukkumisongelmakin on historiaa. Ja että tilalle ei tullut mitään muuta haittaavaa bugia.
     
  5. veikkonen

    veikkonen Guest Guest

    Liittynyt:
    26.03.2005
    Viestejä:
    218
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse siis tavoittelin juuri tuota, tuollaista minulle on sattunut usean kerran kun olen ihan kaukosäätimestä virrat päälle laittanut, niin boksi on mennyt tuohon tilaan ja siitä sen on saanut sitten kaukosäätimestä kunnolla käyntiin. Eli jos olit jättänyt laitteeseen virrat päälle ajastuksen takia, niin sitten oli varmaan tullut virtakatko.

    Nyt on ainakin uusimman ohjelmapäivityksen jälkeen käynnistynyt joka kerta aivan kunnolla, saas nähdä jatkuuko samalla lailla.
     
  6. veikkonen

    veikkonen Guest Guest

    Liittynyt:
    26.03.2005
    Viestejä:
    218
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ja nyt kun olen uusinta päivitystä käyttänyt toista viikkoa, niin eipähän enää käynnisty joka kerta kunnolla, vaan ihan sama vika on taas tullut esiin - käynnistys kaukosäätimestä, Humax alkaa ladata ohjelmia ja sitten pelejä, sitten menee jumiin ja jää odottamaan että kaukosäätimen käynnistyshanikkaa painetaan vielä kerran. Sitten käynnistyy kunnolla.

    Eli edelleenkin, jos haluaa ajatuksen varmistaa, pitää jättää boksi päälle ajastuksen jälkeen ja toivoa, ettei tulisi virtakatkosta.

    Erityisen inhottavaa tämä on siksi, ettei noin käy joka kerta.

    On alkanut käydä mieleen, että josko sen Finnsatin kahden virittimen boksin ostaisi seuraavaksi, mutta kun tätäkään Humaxin bugia ei ole vielä saatu korjattua, niin en tiedä uskallanko.
     
  7. gaston

    gaston Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.10.2001
    Viestejä:
    3 485
    Saadut tykkäykset:
    80
    Koska muillta käyttäjilltä ei tunnu tulevan raportointia vastaavasta häiriöstä niin tuskin tuossa on kyse enää softabukista vaan laitteesi on ihan oieasti rikki. Ei tuollaisesta kannata kärsiä, pistäppä takuuhuoltoon ja jos ei tule kuntoon niin sitten vaatimaan kaupan purkua.

    Itselläni ei ole (vielä :rolleyes: ) uusimman päivityksen jälkeen ilmennyt mitään ongelmia.
     
  8. KalleAa

    KalleAa Guest Guest

    Liittynyt:
    02.01.2004
    Viestejä:
    46
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on ainakin ollut tuo vastaava kovalevynkäynnistysongelma kaikilla firmiksillä, myös uusimmalla.

    Oli tuosta uusimmasta firmiksestä korjattu muitakin bugeja kuin vaan listassa mainitut esim. teksti-tv:ssä sininen nappi ei mene enää peleihin. Onkohan viivästetyn katselun tekstitysongelma korjattu (jos seuraavassa ohjelmassa ei ole tekstitystä ylellä, niin tekstitykset loppuu...)? Yritin kokeilla pikaisesti ja näyttäs että on korjattu...?
     
  9. Gordon

    Gordon Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2004
    Viestejä:
    2 230
    Saadut tykkäykset:
    6
    Lyhyesti vaan, että mulla on toiseksi uusin ohjelmisto ja "ei poltettu tekstitys" toimii kaikissa tilanteissa. En ole saanut mitään tekstitysongelmaa esiin, vaikka olen kuinka yrittänyt. :)
    Ja käynnistysongelmaa ei ole ilmennyt.
     
  10. oohoo

    oohoo Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2004
    Viestejä:
    199
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyseistä boksia halajavalle tiedoksi, että huuto.netissä on yksi käyttämätön myynnissä, lähtee hintaan 252 euroa ekalle huutajalle. (Itse olin ostamassa, mutta jouduin perumaan, joten ajattelin jelpata hieman myyjää.)

    http://www.huuto.net/fi/showitem.php3?itemid=21359659
     
  11. karrih

    karrih Guest Guest

    Liittynyt:
    21.01.2005
    Viestejä:
    443
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on ollut uusin versio nyt useamman viikon ja käynnistykset ovat onnistuneet. Edellisellä versiolla olisi tullut ongelmia jo muutaman päivän jälkeen, joten parannusta ainakin on tapahtunut.
     
  12. Gordon

    Gordon Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2004
    Viestejä:
    2 230
    Saadut tykkäykset:
    6
    Laitoin uuden ohjelmiston sisään. Ei paljon kannata enää kommentoida, kuinka boksi pelittää 1.00.02 ohjelmistolla. Mutta kaikki ajastukset onnistuivat, tekstitýs toimi aina, kiintolevy katosi kerran ja kerran laite ilmoitti: "ei signaalia tai signaali heikko" , vaikka signaali oli normaali, buuttaus auttoi. Odotukset olivat korkealla laitteen suhteen, mutta laite ylitti kuitenkin odotukset.
     
  13. karrih

    karrih Guest Guest

    Liittynyt:
    21.01.2005
    Viestejä:
    443
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt kun kokeilen töpselin irroittamista stand-by tilassa, niin viivanäyttö ilmestyy töpselin kiinnittämisen jälkeen. Jos boksi on päällä niin se palaa samalle kanavalle. Täytyy joskus kokeilla sotkeeko tuo viivanäyttö ajastukset. Jos noin on, niin varmaan boksi kannattaa jättää auki kun on lähdössä pitemmälle matkalle jos sähkökatko sotkee ajastukset. Tämä siis uusimmalla versiolla.
     
  14. ksr

    ksr Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2005
    Viestejä:
    81
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moi

    Taustaa: hankin Humaxin runsas kuukausi sitten (hinta tuolloin 370 €), joten kokemuksia käytöstä on kertynyt siltä ajalta. Virrat olen ottanut aina käytön jälkeen kaukosäätimestä pois. Ohjelmia olen tallentanut ajastimella keskimäärin kerran vuorokaudessa.

    Havaintoja: yhden kerran on ajastus mennyt piloille ja boksin näytössä oli tuolloin kellonajan asemasta viivoja. Virtakytkimestä virrat päälle pantuani homma lähti jälleen toimimaan moitteitta. Tuota yhtä kertaa lukuun ottamatta tallennus on onnistunut moitteetta.

    Ajansiirto-ominaisuutta olen käyttänyt ja huomannut, että Ylen lähetysten tekstitys häipyy kun reaaliaikaisessa lähetyksessä ei ole tekstitystä. Muiden kanavien "poltetun" tekstityksen kanssa ongelmaa ei tokikaan ole ollut.

    Pohdinnan alla: Käytössäni on boksin mukana tullut edelllinen softaversio. Olen ollut hieman varovainen uusimman softan asennuksen kanssa ja kysyisinkin ovatko em. tekstitysongelmat kadonneet uuden softan myötä?

    Toinen kysymys: Miten kellonaika saadaan muutettua? Boksin kello on harmilliset pari - kolme minuuttia edellä, mutta en löytänyt käyttiksestä ohjetta miten kellonaika saadaan muutettua (suhteessa GMT-aikaan ohje kylläkin löytyy).
     
  15. Gordon

    Gordon Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2004
    Viestejä:
    2 230
    Saadut tykkäykset:
    6
    Kello on mulla koko ajan täsmälleen oikeassa ajassa. Edellisellä ohjelmistoversiolla 1.00.02 tekstitykset toimivat aina. Perjantaina laitoin uusimman ohjelmiston ja nyt ainakin tallennetussa Gilmoren tytöissä DVB-tekstityksessä on ongelmana, että vanha teksti ei aina poistu, vaan jää niin kauaksi aikaa, kun tulee uudet tekstit. Onko muilla sama ongelma?
     
  16. Generig

    Generig Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.01.2004
    Viestejä:
    1 879
    Saadut tykkäykset:
    5
    Ei ole ollut tekstitysongelmia niin menneisyydessä kuin nytkään.

    Se kellonaikahan tulee operaattorilta. Missäs verkossa olet? Meikäläisellä on nimittäin myös parin minutin heitto ja VLP:n alueella siis majaillaan. Tuo heitto aikaan on tullut ihan viikon sisällä.

    Edit: ja siis uusin softa on käytössä.
     
  17. ksr

    ksr Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2005
    Viestejä:
    81
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitokset vastauksista.

    Näinhän se joskus on, että kun vikaan tarttuu, niin siinä vaiheessa se korjaantuu itsestään. Näin kävi tämän virheellisen kellonajan suhteen. Digiboksin kello näytti siirtyneen pienten harharetkiensä jälkeen takaisin valtionaikaan.

    Toisaalta taisin saada "Generigiltä" selityksenkin asiaan: VLP. Sen alueella tuo minunkin boksini sijaitsee.



     
  18. Generig

    Generig Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.01.2004
    Viestejä:
    1 879
    Saadut tykkäykset:
    5
    Jep, eilen illalla huomasin itsekkin että kellonaika oli taas oikein.
     
  19. JanneA

    JanneA Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.02.2005
    Viestejä:
    94
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen omistanut CXC-2000PVR:n vuodenvaihteesta lähtien ja päivittänyt ohjelmaversion aina uuden ilmestyessä. Edellisellä softalla tuli vielä jokunen levyn katoaminen, mutta nyttemmin laite on alkanut vaikuttaa vallan vakaalta.

    Laitteessa on kuitenkin edelleen yksi bugi, jota en muista tässäkään threadissa aiemmin nähneeni: tallennetta toistettaessa tekstitysten järjestys menee silloin tällöin pieleen (seuraava teksti vilahtaa lyhyesti ennen ko. kohtaan kuuluvaa tekstiä eikä sitten näykään enää omalla paikallaan).
     
  20. oohoo

    oohoo Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2004
    Viestejä:
    199
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikö laitteella pysty katsomaan kiintolevyltä sinne aiemmin tallennettua ohjelmaa samaan aikaan kun laite tallentaa levylle uutta ohjelmaa?