Viimeksi katsomasi elokuvat

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana AnssiM, 20.03.2005.

  1. trgo

    trgo Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.04.2005
    Viestejä:
    1 534
    Saadut tykkäykset:
    5
    Fifth Element

    Perhanan kaunista katseltavaa läpi elokuvan. Ei kyllä ihmetytä miksi tämän tekeminen oli aika tyyristä. Katsoin toisen kerran pitkästä aikaa ja kyllä iskee edelleen. Muutama todella hieno näyttelijäsuorituskin mahtuu mukaan. 4/5
     
  2. Goofy75

    Goofy75 Guest Guest

    Liittynyt:
    08.09.2005
    Viestejä:
    1 359
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sori
    Eilen illalla tuli katottua RoboCop 1:nen.
    En ollu sitä pariin vuoteen kattonu mutta edelleen yhtä hyvä.Se on vähän semmonen leffa että siihen ei toi ajanhammas oikei pure,että ei siis vanhene.
    En olis sitä varmaan muuten lainanna mutta ku Filmtownissa se on trilogiana ja se katsottiin siellä yhdeksi leffaksi niin otin sitten 7 leffaa 7 päivää niin mikä ettei.
     
  3. Hurricane

    Hurricane vaikeemmil tasoil Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.07.2002
    Viestejä:
    2 175
    Saadut tykkäykset:
    11
    Olisi suotavaa, että jonkinlaista kommenttia annettaisiin edes yhden lauseen verran, kuten tämän threadin alussa ikään kuin sovittiin.
     
  4. Wick

    Wick Say it in slugs Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.11.2002
    Viestejä:
    2 150
    Saadut tykkäykset:
    1
    Eilen tuli katsottua Tim Burtonin Big Fish. Kyseessä on kyllä varsinainen feel good-leffa. Sadunomainen tunnelma ja hyvät näyttelijät (jotka tietysti tekevät hyvät suoritukset) ovat juuri kohdallaan. Vaikkei suosikki Burton-leffani olekaan, niin oikein hyvä tekele silti. 4/5.
     
  5. JR1911

    JR1911 Ponies everywhere! Tukijoukot

    Liittynyt:
    27.03.2004
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    5
    The Last Samurai
    Tämä leffa oli ollut hankintalistalla jo jonkin aikaa ja nyt lopulta sain sen hankittua. Ei tarvitse tätä ostosta katua, ylitti odotukset reippaasti. Kaunis, tunnelmallinen leffa.
    4/5
     
  6. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Hide and Seek
    Ihan kohtuullinen jännäri. Pääosissa Robert De Niro ja Dakota Fanning. Aineksia olis ollu parempaankin.
    3/5
     
  7. Limapallo

    Limapallo Guest Guest

    Liittynyt:
    04.08.2005
    Viestejä:
    146
    Saadut tykkäykset:
    0
    American Pie 2
    Oikeastaan parempi kuin ykkönen, selvästi parempi. 3.5 hyvästä tarinasta ja lesbokohtauksesta.
     
  8. Cosmo

    Cosmo ningjing zhi yuan Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.12.2000
    Viestejä:
    1 704
    Saadut tykkäykset:
    18
    Somewhere in the Night ***

    Underworld (1927) ****
    -Itselleni tuntematon gangsteri tarina joka yllätti täydellisesti olleessaan varsin moderni (vaikkakin mykkäelokuva olikin). Mieleen tulivat jo 30-luvun alun klassikot monella tasolla. Kiitokset tästä VHS-nauhasta kuuluvat Murnaulle.

    Da hong deng long gao gao gua ("Raise the Red Lantern") ***

    Whirlpool ****
    -Kohtuu perinteinen mutta kaikkien palasten toimiessa, parempi mitä tarina sinälläänsä antaisi edes odottaa. Gene Tierney, Richard Conte ja José Ferrer erinomaisia tässä kolmiodraamassa.

    20 30 40 ***
    -Mukavan lämminhenkinen elämä-kehittymis elokuva kolmen eri ikäisen naisen näkökulmasta.

    Kokyô ("Home from the Sea") ****
    -Koskettava, elämänmakuinen, aito, jopa Yasujiro Ozumainen pieni elokuva. Yamada Yôji. Herran elokuviin kannattaa tutustua.

    Naked Lunch *
    -Ei iskenyt allekirjoitaneeseen mitenkään typeryytensä ansiosta. Ei vaan ollut elokuva josta olisin nauttinut millääntavalla.
     
  9. Bulli

    Bulli Guest Guest

    Liittynyt:
    04.01.2003
    Viestejä:
    2 083
    Saadut tykkäykset:
    1
    Dawn of the Dead (remake). Ultragraafista väkivaltaa, jännitystä, huumoria, loistavasti valikoituja musiikkikappaleita (poisluettuna Disturbedin Down with the sickness), näyttävää toimintaa ja ennenkaikkea asennetta. Mitä muuta voi tämäntyyppiseltä elokuvalta toivoa? 4½/5.
     
  10. Eastwood1

    Eastwood1 You brought two too many. Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.12.2003
    Viestejä:
    1 875
    Saadut tykkäykset:
    1
    MadaGaskar

    Kovin tasaista, harmaata massaa. Yritti olla hauska, siinä kuitenkaan onnistumatta. Musiikit olivat kyllä hyvät, mutta ei se koko leffaa voi pelastaa. Kahdessa kohdassa hymähdin.

    2+/5

    Chinatown

    Yllätyin. Positiivisesti. Jouduin olosuhteiden pakosta katsomaan leffan kolmessa osassa, joten se hiemn söi tunnelmaa. Musiikit hieman erilaiset, mikä sopi ainakin tähän leffaan. Luulen kuitenkin, että tämä leffa on niitä, joista saa paljon enemmän tulevilla katselukerroilla. Nikolsson on äijä.

    4+/5, näin alkuun

    Ennio Morricone - Arena Concerto

    Laitetaan nyt tähän samaan, vaikka ei välttämättä tähän kuuluisikaan. Oikein nautittava konsertti, ei tarvinne tuskin sanoa, mikä oli konsertin paras kappale. Hieman vaan ihmetyttää kappaleiden valinnat. Alkupäähän oli selvästi nidottu tunnetuimpia ja parhaimpia biisejä, mutta konsertin loppupuolisko oli melko perusmättöä.

    Kokonaisarvosana siellä 3½/5 - 4-/5 hujakoilla
     
  11. niiles

    niiles Sugar plum fairy Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 969
    Saadut tykkäykset:
    1
    Yksi lensi yli käenpesän :) :) :) :) :)

    TOP50 leffoja. Katsoin nyt kolmatta kertaa. Iski kuten aikaisempinakin kertoina. Nicholson muuntui rooliin kyllä täydellisesti. Edelleen jäin ihmettelemään että "Päällikkökö" se lensi yli käenpesän vai MacMurphy lopussa? Joskus pitäis yrittää lukasta se Ken Keseyn kirja, antaiskohan lisää sisältöä leffaan.
     
  12. Baron

    Baron Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    07.08.2003
    Viestejä:
    1 911
    Saadut tykkäykset:
    0
    Armoton maa (Open Range)

    Enpä oikein tiennyt mitä odottaa tältä, sen verran ristiriitaisia mielipiteitä olin etukäteen kuullut. Elokuvaa katsoessa sitten hieman ihmettelin, miksei tästä olla pidetty - ihan viihdyttävää katseltavaa ja ajoittain "kunnon meininkiä" -
    mutta se viimeinen vartti? Rymistelyn päälle oli sitten pakko laittaa tuollainen happy end?

    Palleroita kolme ja jotain, vaihtoehtoisella lopulla viimeisen palleron huuli olisi ehkä kääntynyt hieman ylöspäin...

    :) :) :) :confused: / 5
     
  13. Daedalos

    Daedalos Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.11.2004
    Viestejä:
    315
    Saadut tykkäykset:
    0
    Star Wreck: In The Pirkinning
    - Käytetyt resurssit huomioon ottaen todella näyttävän elokuvan olivat aikaansaaneet. Vaikka paikoitellen näyttelijätyö olli jopa onnetonta, ei se tunnelmaa haitannut ollenkaan, lähinnä sopi hyvin muuhun huumoriin. 5/5 harrastelijasarjassa! :thumbsup:

    Battle Of Britain ***
    Tämä klassikko oli jäänyt näkemättä monista kehuista huolimatta. Ihan ok leffahan se olikin, ja näyttäviä ilmataistelukohtauksia ovat osanneet tuohonkin aikaan tehdä. Loppu oli hieman kummallinen, kun sitä kunnon loppuhuipennusta ei tullutkaan, elokuva vaan.. loppuu.

    -D-
     
  14. Chaplin

    Chaplin One for all, all for me Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    12.02.2003
    Viestejä:
    645
    Saadut tykkäykset:
    2
    The Great Dictator
    Chaplinin ensimmäinen kokonainen äänielokuva, jossa mies yhdistelee vanhaa kunnon mykkäkomedioiden näyttelemistään ja näppärää dialogia loistavasti. Todella hauska komedia, jossa on myös vakavatkin hetkensä – varsinkin Chaplinin puhe lopussa. Täydellinen elokuva. 5/5

    Seven Samurai
    Yksi aukko yleissivistyksessä paikattu. Paikoittain liian hidastempoinen, toimintaa oli yllättävän vähän, mutta hienoja kuvia elokuvassa riitti ja näyttelijät olivat kaikin puolin hyviä. Odottava tunnelma läpi elokuvan, jota ei oikein kunnolla sitten palkittu. Kuvakin oli kyllä melkoisen huono, joten sekin vaikutti katselukokemukseen ja siksipä pisteitä tuleekin vaivaiset 3,5/5.

    Lara Croft: Tomb Raider
    Angelina Jolien rintavarustukseen panostava elokuva, josta ei jäänyt paljon positiivista sanottavaa. Joitain ihan hienoja lavasteita ja maisemia, mutta pääasiassa aika ennalta-arvattavaa toimintaa ja huonoja vuorosanoja. Olisihan sinne voinut laittaa edes yhden hyvännäköisen miehenkin mukaan viihteen vuoksi. 2/5
     
  15. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150

    Yksi piste kummallekin:D
     
  16. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 319
    Saadut tykkäykset:
    604
    Kill Bill: Vol.1 *****
    Taisi olla kahdeksas kerta kun katselin tämän mestariteoksen ja hyvin uppoaa edelleen. No onhan kyseessä sentään maailman parhaan elokuvan ensimmäinen puolisko joten katselukerrat ovat vasta alkutekijöissään. Tästä elokuvasta ei kerta kaikkiaan saa tarpeekseen. Nerokkaaan yksinkertainen juoni, täydelliset hahmot ja niihin täydellisesti sopivat näyttelijät. Tähän kun lisätään Tarantinon aina upea ohjaustyö ja nerokkuutta huokuvat musiikkivalinnat niin ollaan lähellä täydellistä elokuvaelämystä. Eikä sovi unohtaa elokuvan huikeita toimintakohtauksia, Sonny Chiban mainiota roolia Hattorina, legendaarista Bussy Vagonia eikä varsinkaan Chiaki Kuriyaman koulupukua. Oma lukunsa on vielä loppu missä pedataan hienosti paukkuja kakkososaan. Lonely Shepardin soidessa taustalla vilautetaan hieman Michael Madsenia joka lausuu koskettavat "that woman deserves her revenge" litanjan ja paljastetaan Morsiammen
    lapsen hengissä olo.
    Voi niitä kylmien väreiden määrää mitä loppu minussa aiheuttaakaan :p
    Kill Bill: Vol.2 *****
    Kakkososa tuli katsottua heti perään. Oli muuten ensimmäinen kerta kun katselin koko Kill Billin kokonaan läpi yhdellä laakilla. Vol.2 on edeltäjänsä tapaan täynnä tyyliä ja loistavaa musiikkia. Mitä menetetään toiminnan puutteessa korvataan hahmojen syventämisellä ja varsinkin lopun koskettavassa perhetapaamisessa mistä ei tunnetta puutu. Varsinkin
    äidin ja lapsen kohtaaminen
    on tehty todella hienosti. Perla Haney-Jardine on todellinen löytö. Erikoismaininnan ansaitsee ehdottomasti Michael Parks joka esitti jo ensimmäisessä osassa sheriffiä, mutta tekee tässä vol.2:ssa vieläkin hienomman roolisuorituksen ikääntyneenä parittajana. Ei ihme, että Tarantino pitää miestä parhaana näyttelijänä. Myös Carradine, Madsen ja Hannah tekevät elämänsä roolityöt. Niin ja sanotaan nyt vielä, että Uma Thurman on Morsiammena täydellinen.
     
  17. Keaton

    Keaton Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.12.2004
    Viestejä:
    616
    Saadut tykkäykset:
    0
    A Bullet for the General (1967)

    Volonté veti tapansa mukaan jälleen överit mutta ei se menoa haitannut, päinvastoin. Ehdottomasti spagujen eliittiä. Morriconea olisin kuitenkin kaivannut sävellyspuolella, Bacalovin esitys kun jäi hieman vaisuksi.

    4/5

    Ping Pong (2002)

    Pöytätenniksestä ei kovin montaa elokuvaa ole tehty. Yllättävän kypsä kuvaus kahdesta japanilaisesta lajin harrastajasta ja lapsuudenystävästä. Mukavaa ajanvietettä mutta hauska tämä ei ollut. Ei kyllä puhdas komedia varmaan yrittänytkään olla.

    3/5
     
  18. Bulli

    Bulli Guest Guest

    Liittynyt:
    04.01.2003
    Viestejä:
    2 083
    Saadut tykkäykset:
    1
    El Mariachi. Eipä oikein kolahtanut. Aivan järkyttävät roolisuoritukset melkeinpä kaikilta ja etenkin Peter Marquardtilta. Amatöörimäisyys paistaa läpi vähän turhan hyvin. Ymmärrettävää tietysti muttei se elokuvaa yhtään paremmaksi tee. Muutama kiva kikka, lähinnä kuvakulmien osalta ja pari ok-tasoista toimintakohtausta, ei sen kummempaa. Suuri pettymys. 2/5.
     
  19. Wick

    Wick Say it in slugs Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.11.2002
    Viestejä:
    2 150
    Saadut tykkäykset:
    1
    Iron Monkey tuli katsottua ja kyllähän se iski kirjaimellisesti, ja kovaa. Elokuvan on ohjannut Yen Woo-Ping, joka vastasi mm. Matrixin pieksentäkohtauksista, joten arvata voi, että kung fu on hyvin laadukasta tässäkin leffassa. Eikä elokuva pelkkää pieksentää ole, mukaan on saatu huumoriakin juuri sopivassa määrin. Kung fu-leffana täyden kymmenen pojon paketti.
     
  20. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Lara Croft: Tomb Raider :) :) /5
    Tulipa tuokin eilen eli sunnuntaina katsottua neloselta, ensimmäistä -ja viimeistä- kertaa. En paljoa odottanut, mutta tuli silti pieni pettymys. Sellainen olo oli koko ajan, että kohdeyleisöksi on turhan selkeästi rajattu murrosikäiset pojat, eikä muita katsojaryhmiä ole paljoakaan huomioitu.
    Eli kaikilla kulkuneuvoilla kiihdytetään aina täysillä, ajetaan joka paikasta täysillä jne. No, pelistähän tämä on alunperin tehty ja se kyllä näkyikin turhan selvästi.
    Hieman vaivaa näkemällä tästä olisi voinut saada kelpo seikkailun (realistisempi Lara, kunnon näyttelyä, jonkunlainen juoni jne.), ehkäpä joku Fifth Elementin tyylinen, huumorilla höystetty seikkailu olisi toiminut. Mutta valitettavasti homma on hoidettu kuten Resident Evil:ssäkin, eli äkkiä murkuilta rahat pois ja jatko-osaa kyhäämään.

    Kyllähän Angelina Jolie seksikäs on (taisi siitä tulla puolet pisteistä), mutta elokuva olisi siltikin vaatinut joko Laralle vieläkin suuremman kuppikoon, taikka vaihtoehtoisesti edes jonkunlaisen juonentapaisen, edes tyydyttävän tasoista näyttelemistä yms. mitä elokuvissa aina silloin tällöin näkee.

    Murkkuikäisenä ja varmaan hieman sen jälkeenkin olisin todennäköiseti pitänyt tästä hyvinkin paljon. Pääosassahan on sexy nainen (silloin ei bimbous ja totaalinen epäuskottavuus olisi varmaankan haitannut), paljon räiskintää, moottoripyörä, urheiluauto, "vähän viilee robotti" jne.