Sanyo PLV-Z3

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana bronton, 16.08.2004.

  1. SaLe_X

    SaLe_X Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.10.2002
    Viestejä:
    554
    Saadut tykkäykset:
    0
    Digiserviceltä lupailtiin tykin menevän takuuseen, jos niin haluan. Ainoa ongelma on se, että jostain syystä Sanyo kuulemma haluaa jotkut tapaukset Saksaan korjattavaksi, jolloin hommassa kestää noi kuukausi. Suomessakin saisivat kuulemma korjattua.
    Korjaaja pisti Saksaan tiedusteluja siitä mitä tehdään. Toisaalta pikseli ei hypi enää ollenkaan silmille, kun säädin tykin kuvan kuntoon. Eli en tiedä raaskisinko olla kuukautta tykittömänä, jos tykki pitäisi Saksaan laittaa huoltoon...
     
  2. SaLe_X

    SaLe_X Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.10.2002
    Viestejä:
    554
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään tuli vastaus perälän jounilta, joka on digiservicen puolelta asiaa mallikkaasti hoitanut

    Lisäksi vielä lähettämisohjeet ja tieto siitä, että digiservice maksaa postikulut. Hyvää palvelua, etten sanoisi.


    ps. terkkuja kurdtille, joka sai myös oman z-kolmosensa :king:
     
  3. mikkol79

    mikkol79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.06.2004
    Viestejä:
    1 396
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tulipa tilattua tsetkolmonen "paskasta maasta". TSN Versand on liike ja hintakin oli tinkimisen jälkeen 4€ kurdtin diiliä parempi :D Nyt pitäs vaan kipin kapin hoitaa screeni valmiiksi, joka on kapalevyväsäys.
     
  4. Tipparellu

    Tipparellu Guest Guest

    Liittynyt:
    01.01.2004
    Viestejä:
    88
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lueskelin jo aikaisemmin kesällä avsforumilta keskustelua eri filttereiden käytöstä z3:ssa lähinnä mustan tason parantamiseksi, ja kun satuin käymään alan liikkeessä, niin nappasin nuo yllämainitut suotimet mukaan ihan kokeilun ilosta.

    Ihan ensiksi täytyy todeta, että omaan silmään ero ei ole mitenkään häkellyttävän suuri filtterittömään kuvaan. Itse asiassa, kun käytin lähtökohtana "Rone/Jeremy A." heppujen asetuksia suoraan, niin kuva näytti jopa huonommalta (lähinnä liian tummalta ja väritkin olivat jotenkin pois balanssista) kuin ilman filttereitä. Säätelin sitten lähinnä IRIS:tä ja offset/gamma arvoja lisäasetuksista, ja alkoihan se kuva paranemaan. Tällä hetkellä olen erittäin tyytyväinen tykin ampumaan kuvaan, ja ilman filttereitä en ole löytänyt säätöjä, joilla tykistä saisi saman "mustan" tason ja väritoiston. "Musta" on varsinkin parasta, mitä olen Z3sta/Ae700:sta nähnyt. Kill Bill vol.2 ja Kuninkaan paluu tuli yöllä katseltua ihan vaan huokaillen...:hitme:

    Soitin Yamakawa375, 2m:n Oehlbach DVI-HDMI piuha ja kangas Da-lite ModelB High Contrast 77".
     
  5. Tonza

    Tonza Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.12.2000
    Viestejä:
    379
    Saadut tykkäykset:
    4
    Mitenhän nuo filtterit toimii ihan Harmony sävytteisellä MDF:llä? Mielenkiinto alkoi kieltämättä heräämään jos tosiaan erot ovat nuinkin suuria mustan tasossa.
     
  6. Tipparellu

    Tipparellu Guest Guest

    Liittynyt:
    01.01.2004
    Viestejä:
    88
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jaa-a, paha sanoa. Kyllähän kuva-asetusten vertaaminen identtisilläkin laitteilla muutenkin on aika vaikeeta, kun katseluolosuhteet eroaa niin paljon. Itsellä tuo kombinaatio kuitenkin toimii (kun on huone pimennetty kunnolla), tosin ei suoraan niillä säädöillä, mitä avs-forumista on saatavana. Kyllähän screenin osuus on aika ratkaiseva, se on selvä. Itsellä kun on harmahtava kangas, niin nuo lähtöasetukset antoivat niin tummaa kuvaa, ettei kyllä omaan silmään käynyt. Tokihan tumma pää oli kunnossa. Jonkun verran valotehoa tietysti häviää suodatuksessa, ja kun itse haluan käyttää theater black asetusta, niin asetuksia oli muutettava.

    Suotimien (noihan on pelkät kalvot ilman reunuksia) asennus sinänsä meni vanhan, täältä kai lainatun, tavan mukaan, eli sen Sanyon linssisuojan päälle kiinnitin suotimet. Helppo laittaa paikalleen ja ottaa pois, ja pysyy suorassa. Eilen vielä tsekkailin kuvaa ilman suodatinta, ja värit jää jotenkin valjuiksi ilman noita, sen paremmin en osaa selittää. Ja säätöjä on kyllä tullu kokeiltua laidasta laitaan parempia värejä etsittäessä.
     
  7. jriihi

    jriihi Guest Guest

    Liittynyt:
    02.03.2005
    Viestejä:
    460
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä nuo avsforum rone asetukset tosiaan toiminut ihan ok. Eli siis startti powerful presetillä jonka jälkeen asetuksista lamp mode theather black koska molemmat presetit starttaa kovimmalla lamp modella. Sen jälkeen nuo asetukset. Itsellä tällä hetkellä nuo samat arvot edelleen paitsi red +3 eikä +5. Samoin sharpness 0 eikä -7 ja contrast +3 eikä -1. Tossa vanhan viestin englanninkielisestä tekstistä ehkä se ei selvinnyt kovin hyvin.

    Toinen asetus on tuo jeremyn jonkin aikaa tuon jälkeen postaama startti dynamic presetillä ja siitä sitten muokaten. Tässä ehkä hieman parempi tumma pää kuin ensimmäisessä mutta tiedä sitten :)
     
  8. Hyrde

    Hyrde Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.04.2005
    Viestejä:
    239
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tähän z3:seen olen sitten päätynyt ja muutama kyssäri kokeneimmille olis.
    Digiboxilla siis tykkiin komponenttikaapelilla, Scart-vga kaapelilla dvd kiinni(dvd vaihtoon sitten joskus eli sitten HDMI:llä kiinni) ja xbox360 komponenttikaapelilla (sittenkun saapuu). DVD:n käyttö tässä nyt vähän askarruttaa, eli minkälainen tuo kaapeli on? vga:ta on yleisesti sanottu hyväksi, mutta onko se sitten enää sama kun scartti on toisessa päässä?
    Ja tuon Topfieldin boxin aattelin ostaa siinä on YUV komponentti liitäntä? Eli meneekö tuohon tykkiin? Toivottavasti osaa joku valoittaa ja auttaisi nänä kysymykset muitakin :)
     
  9. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Minullakin tosiaan tuo Sanyo Z3 nyt tuossa katossa ja sillä on noin viikko käyttöä takana. Ajattelin hieman ilahduttaa teitä pieniä märkärakkuloita ja kirjoittaa vertailevaa analyysiä Sanyo Z3:n ja Infocus X1/4800:n välillä. Infocusta kerkesin käyttää vähän alle kaksi vuotta, joten siitä on aika hyvin huonot ja hyvät puolet selvillä.

    Mistäs aloittaisimme, vaikkapa vaihdon syistä. Monet teistä tietävät, että katson paljon HD kamaa, joten Infocuksen 800x480 resoluutio oli hieman pieni kyseiseen tarkoitukseen. Lisäksi tykissä minua häiritsi osaksi sen pitämä ääni. Se on kova, mutta sen unohtaa melkoisen helposti kun leffaan uppoutuu. Ääni oli häiritsivimmillään yöllä katselussa kun ääniä piti pitää muutenkin hiljaisella. Sanyo Z3 on hiljaisimmillaan 23db joka vastaa noin hiiren pierua. Sanyon minulle hoiti TSN Versand kaiken säädön jälkeen hienosti suoraan kotiovelle, isot pisteet sinne palvelusta joka on aina ollut loistavaa minulle. Suosittelen kyllä paikkaa.

    Sanyo Z3 saapui siis kotiin ja olinkin jo projectorcentralin laskimella huomannut, että Sanyossa ei ole yhtä hyvää zoomia kuin Infocuksessa, joten edessä oli tykki telineen siirto. About metri sitä piti hilata eteenpäin. Lens shiftiä ei kauheasti tarvinnut käyttää kun teline on mitattu about keskelle ja siinä on säätövarsi. Eihän Z3 tietenkään omannut pohjassa olevia kiinnitysreikiä samoissa paikoissa kuin X1, joten kävin hakemassa Starkiltä jätepalan 10mm MDF-levyä josta sahailin sopivan palan ja pistin sen tykin ja telineen väliin. Kaikille tee-se-itse miehille tiedoksi, että varmistakaa ENNEN tykin kiinnitystä kattoon, että Z3:n etuläppä mahtuu aukeamaan kokonaan, muuten tykki ei lähde päälle. Itse opin tuon kantapään kautta. Ei muuta kuin tykki alas, kansi ylös ja teline kiinni uudestaan.

    Sitten kuvanlaadullisiin eroihin. Ensimmäisenä silmiin pistää tietysti järkyttävä ero resoluutiossa joka on 1280x720 (16:9) Z3:ssa ja 800x600/480 (4:3/16:9) X1:ssä. Kanaverkkoa tai lontooksi screendoor efektiä ei minulle ainakaan tullut pahasti vaikka pikselit näkyvätkin kun niitä haluaa tuijottaa. Tuo ei minua häiritse. Enemmän minua häiritsee Z3:ssa lievä vertical banding mitä en ainakaan nopealla säädöllä saanut pois kunnolla. Pitää paneutua siihen tarkemmin. Lisäksi eroa on selvästi mustan tasossa. Sanyo lupaa tykille 2000:1, eli saman kuin X1. Tuo on aivan täyttä bullshittiä. Z3:n kontrasti on enemminkin 1000:1 kuin 2000:1. Olenkin ajatellut hankkivani tuohon muutaman filtterin mustan tasoa parantamaan. Joten kontrasti kisassa noin 3-4 vuotta vanha Infocus X1 hakkaa vuosi sitten julkaistun Z3:n miten päin vaan. Väreissä tykit ovat minusta aika samalla tasolla. Lisäresoluution tuoma "ulottuvuus" HD-kamassa on jotain uskomatonta ja värit tulevat esiin loistavasti. Eräs seikka josta olin todella yllättynyt on se miten Sanyo Z3:n kuva kestää valoa. Infocus X1:lle luvataan 1000 ANSIa ja Z3:lle 800. Silti Z3 kestää meillä hyvin verhot auki päivällä katselua ja kuvasta saa vielä täysin selvää, X1 ei tätä kestänyt. Ainakin sälekaihtimet piti pistää kiinni.

    Yksi iso plussa Z3:ssa on myös kaukosäädin käynnistys. Tämä tuntuu monista varmasti hassulle, mutta X1:ssä ei ollut mahdollisuutta käyttää tykkiä kaukosäätimellä koska tykki ei osaa mennä ns. standby tilaan vaan se on joka kerta pistettävä päälle kytkimestä tykistä. Liittimet nyt on tietysti myös Z3:ssa paremmat, mutta se on taas ihan uudemman laitteen etuja.

    Kaiken kaikkiaan päivitys Sanyoon oli kannattava. Edellisen tykin myymisen jälkeen rahaa meni noin 600 euroa ja päivitys todellakin kannatti varsinkin HD kuvan takia. Olen kuitenkin sitä mieltä, että jos tarkoituksena on katsoa AINOASTAAN DVD:tä eikä käyttää esimerkiksi HTPC:tä tai katsoa HD-materiaalia, eikä tykin pitämä ääni ole ongelma, on X1 kuvanlaadullisesti hieman parempi. Lisäksi katseluetäisyys vaikuttaa sen verran, että pienemmän resoluutionsa takia X1:ssä tulee helpommin kanaverkko esille lähempää katsottaessa, mutta kaukaa katsottaessa se ei erotu.

    Yhteenvetona voisin vielä tehdä Steffet ja ranskistaa plussat ja miinukset:
    Sanyo Z3
    + Suurempi resoluutio (HD)
    + Ei pidä käytännössä mitään ääntä
    + Liitännät
    + Käynnistysaika sekä signaalin havaitsemisen nopeus
    + Kuvan valoisuus
    + Värit
    - Mustan taso
    - Lievä vertical banding
    - LCD-tekniikka joka on heikompi kuvaltaan kuin DLP

    Infocus X1 / Screenplay 4800
    + Mustan taso
    + Värit
    + Kuva DVD:tä katsoessa
    - Ääni
    - Liitännät
    - Ääni
    - Resoluutio

    Laitteisto:
    Sanyo Z3 (daa)
    HTPC josta tällä hetkellä 6600GT syötää VGA:lla kuvaa tykille kun DVI-piuha ei ole saapunut vielä.
    x073 skriini MDF-levyllä (gainia en tiedä)
     
  10. Jupe

    Jupe Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.03.2000
    Viestejä:
    3 063
    Saadut tykkäykset:
    28
    Onko Kurdt sinulla valkoinen 1.0 gain kangas? Jos, niin voinet vaihtaa "ylimääräisen" valon mustan tasoon kangasta vaihtamalla. Tietty kuvakoon kasvuhan tekisi saman muttei yleensä vaan mahdollista, koska katseluetäisyyshän on jo tietenkin meillä jokaisella valmiiksi tapissa.
     
  11. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Ah, pahoittelen. Unohdin nimittäin pistää tuohon äskeiseen postaukseen laitteistoni. Katsoppas nyt ylemmäs..
     
  12. Jupe

    Jupe Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.03.2000
    Viestejä:
    3 063
    Saadut tykkäykset:
    28
    Juupa juu, pahoittelen itsekin. Laiskuuttani en jaksanut lukea aiempia viestejäsi ja sitäpaitsi olisihan se pitänyt arvata/muistaa, että vanha foorumilainen on jo värkännyt vuosia sitten itselleen DIY vaihtoehdon mustaa parantamaan.

    Suodatin vaihtoehto taitaa jäädä ainoaksi keinoksi. Et sitten kerinnyt sinnitellä vanhalla näihin D5-vekottimiin asti. Henk. koht. valutan jo hieman kuolaa niitä odotellessa, enkä ollenkaan ihmettelisi vaikka tulisi kannettua tuo Sanyon Z4 testipenkkiin seuraavaksi. Niissähän "pitäisi" teoriassa olla suunnilleen DLP:n tasoinen kontrasti ja silti nykyistä suurempi valoteho - peukku pystyssä.

    Btw: Uskoakseni X073:sta voi verrata hyvin Draperin HCG kankaaseen, jonka gain 0,84 tunnetaan. Satuin kokeilemaan näitä rinnan/päällekkäin ja DIY materiaali oli hyvin samanoloinen kuvaltaan. Kirkkaudessa oli noin 5% ero X073:n hyväksi. Ainakin kangaskokoa pääteltäessä oleellista on juuri kirkkauden näkyvä ero. Näistä voinee hyvin pyöristää X073:n gainiksi noin 0,85. En tiedä kuinka poikkitieteellinen on mittaus mutta kyllä se ainakin käytännössä toimii noin. Mainittakoot kuriositeetiksi, että pidin itse enemmän Harmony X073:n kuvasta riippumatta koosta (maks 2,12m/lev. kokeiltu). Ero oli selkeä muttei mitenkään järisyttävä.
     
  13. tukker

    tukker Guest Guest

    Liittynyt:
    08.01.2004
    Viestejä:
    181
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos Jupe hyvästä neuvosta. Suosittelemastasi paikasta hankittu Z3 on juuri parhaillaan komponentilla kiinni HK 22:ssa. Lcd:n kuva pimeässä huoneessa melko surkealla diakankaalla on _yllättävän hyvä_. Sanoisinpa että pahuksen hyvä.

    H56:n on vieläkin minulle toisinaan WOW elämyksiä tuottava laite. Ja H78:n olen päässyt tutustumaan ja se on kaiken kaikkiaan pahuksen hyvä tykki.

    Mutta nyt tämä Z3 saa virneen naamalle siinä missä dlp:tkin. Mikähän siinä on että aina Z3-esittelyissä kuva näytti jotenkin huonolta, punaiselta, rakeiselta, kontrastittomalta jne. Aina tuli sellainen olo että lcd:stä ei ole mihinkään.

    Mutta nyt kun kattelen Z3:n kuvaa pimeässä olohuoneessa, laatikosta otettuna, ilman mitään kummempia säätöjä, tietämättä mistä tehdasmenun saa päälle, kuva on hyvä. En tiedä sitten esitelläänkö tätä tykkiä yleensä Pure Cinema -asetuksilla. Se on minusta liian punasävyinen. Ja jotenkin lattea. Just sellanen mielikuva minulle jäi tästä koneesta. Nyt niistä ei ole jälkeäkään... :eek:

    Eniten pidän Natural-asetuksesta. Siitä tulee mieleen H56 ja dlp:t yleensäkin. Näen selvästi että tästä tykistä saa säätämällä just sellasen kuin tarvitsen.

    Jos olisin saanut tällaisen demon lcd:stä silloin kun ostin tykkiä, olisin ehkä hankkinut lcd:n sen alemman hinnan vuoksi. Eli: noin LOTR-tasoinen elokuva, komponenttiliitäntä (vähintään), progressiivinen signaali (PAL-reso riittää) ja hämärä huone. Huomaan tässä samalla että huone ei tarvitse olla edes pimeä.

    Seuraava tykki kotiin voi aivan hyvin olla lcd, jopa D4-paneeleilla. Hinta-laatusuhde on minusta pahuksen hyvä. Odotan innolla X073-levyni valmistumista (PVC-levy).

    Keskiyön jälkeen: Muistinpa vanhan säätökikan ja laitoin Sonyn FD Trinitronin rinnalle ja tein pikaiset säädöt lähtien Natural-asetuksesta. Mukavan lähelle tällä pääsee. Oon hieman yllättynyt Z3:n mainiosta toiminnasta. Kaukosäädinkin miellyttää tähänastisista vehkeistä eniten.
     
  14. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Jäi tuo odottaminen, koska tykkien hinnat tulevat olemaan siinä lähellä 2000 euroa aluksi kuten oli Z3:lla ja AE700:lla aluksi ja minulla ei ollut budjettiä enempään kuin tuohon pyöreään 1200 euroon. Lisäksi päätökseen vaikutti myös se, että ainakaan Z4 ei ilmeisesti tuo minkäänlaista resoluutio lisää D4 paneeleihin verrattuna. Ainoastaan kontrasti "pitäisi" olla korkeampi, mutta pitihän tässäkin olla sama kuin X1:ssä ;)
     
  15. mikkol79

    mikkol79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.06.2004
    Viestejä:
    1 396
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tilasin Z3:n 25.pv ja tänään saapui. Kuusi päivää viikonloppu mukaan luettuna, ei paha :rolleyes: TSN Versandista tilasin. Enpä ole kuullut sieltä huonoja kokemuksia vielä, vaikka niitä nyt varmaan löytyy joka kaupasta.

    Sitten vähän oftopiccia:

    Tänään maalattiin X073:lla kapalevyä perse hiessä ja sahailtiin screeni-kehyksiä. Huomenna pistän Kapan prässiin; ostin epähuomiossa 5m paksua kapaa, kaverille tehtiin 10mm kapasta joka käyristyi maalauksesta, mutta oikeni täydellisesti päivän prässäyksellä. Toivotaan että omakin tekee niin.

    Huomenna maalaan myös ne sahatut 9,5cm leveät kehykset harmaaksi. Näin vältytään toteamasta mustan heikohko taso :) L-rautoja hankin kehyspuiden yhdistämiseen ja samantyylisillä raudoilla kyhäilen myös seinäripustukset. Ripustuksien ohessa käytän jekkulankaa, jolla sitten pistän kahteen seinänaulaan tsydeemin kiinni. Voin pistää kuvan jos vaan millään muistan.
     
  16. Hyrde

    Hyrde Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.04.2005
    Viestejä:
    239
    Saadut tykkäykset:
    0
    Valaiskapaa vielä tuosta kankaan teosta. Siis Mdf-levy olis tekosilla niin mitenkäs kun olen nyt tuolla Projection Calculator:illa laskenut kankaan koon niin kuinkas tarkkaan se pitää paikkaansa? Kannattaako tehdä vähän isompi jotta ei kuva mene varmastikkaan reunoille/yli? Olisiko jollain laittaa kuvaa vaikka levystä kun on erikuvakokoja siinä helpottaisi hahmotusta, että miltä se nyt näyttää tai jotain nettisivua.
     
  17. Markkis

    Markkis Guest Guest

    Liittynyt:
    16.08.2004
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuinka lähelle takaseinää olette Z3:n asentaneet? Itselläni oli/on tarkoitus tehdä projektorille seinäteline, joten kuinkahan pieneksi tuon välin takaseinään uskaltaa jättää, että jäähdytysilman saanti on vielä turvattu? Kuuma ilmahan poistuu kuitenkin sivulle päin. Manuaalissa kehoitetaan jättämään niinkin paljon, kuin 50cm väliä.
     
  18. j0sku

    j0sku Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    04.11.2003
    Viestejä:
    1 280
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täällä Plazalla näin erään tykkiasennuksen, missä tykki oli "ihan" seinässä kiinni. En tosin tiedä oliko se Z3 vai AE700. :p
     
  19. JanJ

    JanJ Guest Guest

    Liittynyt:
    11.01.2005
    Viestejä:
    106
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä 15cm ja ei ole ollut ylikuumenemisongelmia. Tosin tykin ja katon väliin jää yli metri ilmaa.
     
  20. Ugli

    Ugli Guest Guest

    Liittynyt:
    10.04.2005
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse olen ainakin tulkinnut manuaalin kuvaa siten, että tekijällä on mennyt millit ja sentit sekaisin. Ainakaan kuvat eivät ole kovin hyvin piirrettyjä, jos todellakin senteistä on kysymys. :)

    Itselläni on takaseinään ehkä 5-10 cm, minkä oikeastaan jo virtapiuha vaatii.