X-files uusintana kesästä 2005 alkaen SubTV:llä

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana sah, 01.04.2005.

  1. Cuomi

    Cuomi Guest Guest

    Liittynyt:
    24.07.2004
    Viestejä:
    120
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänäänhän sitten vuorossa Colony. Kannattaa ehdottomasti katsoa jos on vielä näkemättä. Yksi parhaista filujaksoista kun otetaan vielä mukaan End Game. Ne Alien Bounty Hunterit rokkaa :cool:
     
  2. Pasi85

    Pasi85 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.07.2004
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    2
    Lol joku BigBrother siirtää filuja nyt urakalla myöhemmälle. Sääli vaan kun tuo BigBrother on melko säälittävä tekele, mutta silti ne jaksaa sitä hehkuttaa. Ehkä ne ei Subilla älyä sitä. Filut katotaan vaikka tulisivat kolmelta aamuyöllä.
     
  3. Celine79

    Celine79 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.08.2005
    Viestejä:
    71
    Saadut tykkäykset:
    0
    Huh. Enpä muistanut, että tämä sarja oli näin kökkö. Siis on niin halvan näköistä meininkiä, että sarjoja on parin viime vuoden aika ryhdytty tekemään huomattavasti isommalla rahalla ja / tai ammattitaidolla. Nauru pääsee joka jaksossa vaikka aikoinaan tämä putosi todella lujaa.
     
  4. Pasi85

    Pasi85 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.07.2004
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    2
    Perkeles jäipäs se hyvään kohtaan :)

    nimim. ens viikkoa odotellessa :naminami:
     
  5. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 455
    Saadut tykkäykset:
    776
    Onko tämä vitsi? Suuremmilla rahoilla kyllä tehdään monia sarjoja mutta sen ammattitaidon kanssa onkin sitten vähän niin ja näin. TV-sarjat näyttivät huomattavan erilaisilta 10-vuotta sitten.
     
  6. Ephram

    Ephram Guest Guest

    Liittynyt:
    15.03.2004
    Viestejä:
    357
    Saadut tykkäykset:
    0
    Todella. Kaksoisjaksot tuntuvat olevat erittäin hyviä ja jännittäviä.


    Itse aloitin aikoinaan katselemaan filuja vasta viidennen kauden loppupuolella. Voitte arvata miten innostunut olin kun kuulin että koko helahoito uusitaan Subilla! Eikä ole tarvinnut pettyä: paljon hyviä jaksoja ja mytologiakin alkaa päästä vauhtiin. :)
     
  7. Pasi85

    Pasi85 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.07.2004
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ihan jees naurut kirvoitti. :D Tottakai ajan hammas syö 10 vuotta vanhoja jaksoja, mutta mielestäni yllättävän vähän. Toteutus, tarina, tunnelma ja äänimaailma ovatkin niin rautaa näissä vanhoissa filuissa ettei nykyiset megabudjetilla väännetyt kaupalliset paskat pääse lähellekään. Ja tuosta ammattitaidosta en sinuna puhuisi mitään tämän sarjan "huippukausien" -aikana. Tästä on edes turha tapella koska niin se vain on. Piste.
     
  8. njulkunen

    njulkunen Guest Guest

    Liittynyt:
    12.02.2005
    Viestejä:
    342
    Saadut tykkäykset:
    0

    Hyvin sanottu. Olen täysin samaa mieltä.



    :thumbsup:
     
  9. OS_

    OS_ Guest Guest

    Liittynyt:
    12.03.2003
    Viestejä:
    89
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jepjep. X-Files oli tärkeimpiä yksittäisiä vaikuttajia siihen muutokseen jonka TV-sarjojen tuotantoarvot kokivat 90-luvun aikana.
     
  10. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    Pienenä ot:na ja triviana mainittakoon (vaikka kaikkihan tämän varmasti tietävät), että kivikasvoista bounty hunteria esittävä Brian Thompson aloitti elokuvauransa Terminatorin ensimmäisenä uhrina elokuvassa The Terminator. Ainakin omasta mielestäni ko. herran rooli X-filesissa muistuttaa hyvin paljon juuri terminaattoria :)
     
  11. Celine79

    Celine79 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.08.2005
    Viestejä:
    71
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuten? Ja eikös tällainen Juhan Af Grann jutut ole kaupallisia kuin mitkä, olettaen että kaupallisuus tässä yhteydessä on sama kuin paska.

    Tarina, näyttely ja tökeröt epärealistisuudet sarjan omassa maailmassa juuri pilaavat paketin. Edelleen paha-valtio-salaliitto-stoori on hyvä, mutta nämä syöpäkasvaimia elääkseen tarvitsevat ukot ja notkeaniveliset murhaveikot ovat aika halpaa vääntöä. Vain vessanpönttömies puuttuu tai tuhma maissinkylväjä Porvoosta.

    Tunnelma se on Sluts and the Cityssäkin, ja jopa vielä aivan omaa luokkaansa = harva on yhtä paska.

    Jos X-Filesistä ei olisi tullut niin isoa (= Kaupallista) niin toki saisimme nauttia yhtä köyhästä menosta kuin aikaisemminkin.
    Enemmän sarjoille on kuitenkin tehnyt Dennis Leary ja esim. Sopranos.
    Eiköhän X ole Outer Limitsin ja Twilight Zonen perillinen.
    Nostalgiana menee, mutta turha väittää että se pysyisi kastissa enää. Sinänsä ihme kun on niin tuore sarja.
     
  12. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    X-files taisi ainakin hetkeksi tehdä Sci-Fistä mainstreamia, mikä nyt ei aivan huono suoritus ole 'paskalta' sarjalta :) Sci-Fihän ei ole koskaan ollut kovin suuren yleisön juttu, joten sarjan alussa rahoitus on varmaankin ollut aika minimaalinen, millä osa teknisistä kökköyksistä selittyy.
     
  13. njulkunen

    njulkunen Guest Guest

    Liittynyt:
    12.02.2005
    Viestejä:
    342
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä filut pärjää vertailussa tämän päivän ylituotettujen sarjojen kanssa hyvin. Itse asiassa ainut sarja joka mielestäni pääsee lähelle filujen tasoa on HBO:n Carnivale. On turha kieltää etteikö filujen vaikutus näkyisi nyky tv-sarjoissa. Esim. polisiisi sarjat ja uudemmat scifi/kauhu/fantasia sarjat ovat paljon velkaa X-filesille. Hyvänä esimerkkinä monen nykysarjan visuaalinen ilme synkkine lavastuksineen ja varjoineen on kuin suoraan X-filesistä (mm. taskulamppujen valokehän korostaminen).

    Ja mitenkäs Dennis Leary on vaikuttanut nyky tv-sarjojen kehitykseen??


    :thumbsup:
     
  14. Jorse

    Jorse trust no one Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.04.2001
    Viestejä:
    5 076
    Saadut tykkäykset:
    8
    Ei saisi, mutta kun on pakko:

    Mitä tulee X-Filesin kökköyteen lähinnä parilla ensimmäisellä kaudella, niin ei Jorse-nimimerkillä ole sen suurempia ongelmia sitä myöntää. Erityisesti 1. tuotantokausi on pitkälti harjoittelua (mytologiakin aloitetaan oikeasti vasta finaalijaksossa) tulevaa varten. Vaikka ensimmäisellä tuotantokaudella onkin ne omat huippujaksonsa, niin sarjan tyyli on kieltämättä hieman, välillä pahastikin, amatöörimäinen. Tämä jatkuu vielä osittain toisellakin tuotantokaudella, joskin ero on jo selkeä. Mutta jonkun toisen tuotantokauden tasoa noin teknisenä suorituksena ei voi edes verrata johonkin viidenteen tuotantokauteen, kun budjetti alkoi olla sillä tasolla, millä se sitten oikeastaan koko sarjan ajan pysyi tai ainakaan sen kasvu ei enää juurikaan näkynyt kausien välillä.

    Ja onko X-Filesin idea alunperin kaupallinen, massojen kosiskelua? No ei oikeastaan. Kun Filut ideoitiin 1992 ja saatiin ensimmäisen kerran ihmisten ilmoille 1993, olivat UFO:t ja muukalaiset totaalisen "out", toisinkuin kultaisella 60-luvulla, jolloin tällaisele sarjalle olisi ollut todellinen markkinarako. Kukaan, tuotantoyhtiö ja David Duchovny mukaan lukien, eivät uskoneet sarjan kestävän yli 12 jaksoa. Syy? Kukaan ei tulisi katsomaan tällaista. Jos nyt miettii, että aihe on kaupallinen, johtuu se hyvin pitkälti X-Filesista itsestään. X-Files teki muukalaisista ja kaikesta yliluonnollisesti jälleen muodikasta, samalla tavalla kuin Simpsonit teki "aikuisten piirretyistä" pop, top & rock -luokan jutun.

    Mitä tulee tähän "epärealismiin", jolle sana yliluonnollinen lienee X-Filesin kohdalla se ainoa oikea synonyymi. On sinällään sääli, että kaikkien mielikuvitus (tämä ei ole vittuilua, ei tarvi tarkertua) ei taivu näihin "venyviin mieheen" tai "syöpäkasvaimia popsiviin sairaalakuskeihin". Sinällään se on helppo ymmärtää, monet tykkäävät että murhat pitää olla tehty perinteisin keinoin ja niitä pitää selvittää suurennuslasi toisessa ja sormenjälkisuti toisessa kädessä niin siinä tapauksessa X-Files on ehdottoman väärä sarja. Tämä tuntuu tilanne olevan esim. Jadedilla, mutta Twin Peaksia sama mies silti katsoo ongelmitta, mikä hieman ihmetyttää. Toisaalta, itselläni tilanne on täysin vastakkainen, joten...

    Ja mitä sitten tulee siihen, onko Filut katsottavaa enää tätä nykyä vai oliko se vain vuosien 1993-1996 tuote noiden ensimmäisten kausiensa osalta, niin henk. koht. vastaus on jyrkkä ei. Kovasti on sarja tuntunut uusia fania löytäneet tämän uuden katselukierroksen myötä, ja myös itse tulee filuja katseltua säännöllises, ja pääpaino tuppaa olemaan juuri kausilla 2-5, kiitos loistokkaan mytologiavalikoiman. Mikä filujen toteuksessa sitten on niin vastenmielessä, että sitä ei silmä enää näin 10 vuotta "ensi-illan" jälkeen kestä? 2. kaudella toki on omat könkkäytensä, mutta esim. eilen tullut Colony yhdessä tänään tulevan the Endin kanssa on omalla top20-jaksolistalla. Tunnelma on loistokas ja sillä pääsee jo hyvin pitkälle.

    Filut on kyllä kovin epätasainen, senhän nyt varmasti joka ainoa sarjan fanipoika voi myöntää. Se ei ole 24:n tai Gilmoren Tyttöjen tapaan äärimmäisen tasalaatuinen laatusarja, vaan sillä on sekä todellista kuraa olevat jaksonsa, joiden vastapainona osa jaksoista on kuitenkin jotain mihin yksikään näkemäni tv-sarja ei ole vielä tähän päivään mennessä pystynyt. Ja tämä tietynläinen amatöörimäisyys vielä korostaa näiden heikkojen jaksojen tasoa parilla ekalla kaudella kun taas myöhemmillä kausilla tutuksi tuleva vertaansa vailla oleva kuvaus, todella suuresti kohoavat näyttelijäsuoritukset ja tekninen A-luokan toteutus onnistuvat peittämään paskojenkin jaksojen juonellisia heikkouksia.

    T. Fanipoika
     
  15. outonaapuri

    outonaapuri Guest Guest

    Liittynyt:
    06.07.2003
    Viestejä:
    91
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään,

    Død Kalm - Yhtäkkinen tyven

    [​IMG]

    Tänä iltana erikoisagentit Mulder ja Scully tulevat melkein kylään matkustaessaan Norjaan tutkimaan kadonneella laivalla sattuneita hämäräperäisyyksiä. Død Kalm tarjoaa yllättäviä käänteitä, piinaavaa jännitystä ja erinomaisia maskeerauksia.
     
  16. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 420
    Saadut tykkäykset:
    137
    Etten sanoisi jopa kaikkien aikojen parhaimmat naamavellit löytyy tästä jaksosta ihmeteltäväksi :p :D :eek:

    Tjoo, ei ihan tuota kakkosen parhaimmistoa tämä jakso.
     
  17. ration

    ration Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.06.2003
    Viestejä:
    135
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aih, eilisessä jaksossa (Humbug) oli yks sarjan hienoimmista kohtauksista, Scully tuijottaa sen yhden kaverin epämuodostumaa vattassa, ni eikös se äijä tuijota takas Scullyn tissejä :D Tällainen hienovarainen huumori piristi päivää kummasti :thumbsup:
     
  18. outonaapuri

    outonaapuri Guest Guest

    Liittynyt:
    06.07.2003
    Viestejä:
    91
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ja että plazalaiset pysyis järjissään, pistetään pari tuoretta kuvaa Gillianista:

    [​IMG]

    [​IMG]


    Ja huomenna alkaakin toisen kauden final four.
     
  19. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 420
    Saadut tykkäykset:
    137
    Pyörryttää...veri pakeni alakerrokseen ensimmäisestä kuvasta. She's got legs and she knows how to use them :love:

    Ok, neljä toisesta jäljellä. Soft Light ja Anasazi (tietty) ryppäästä suosikit.
     
  20. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Aijai miten kivoja kuvia. :love:
    En ole aiemmin näitä kuvia nähnytkään. Missäs lehdessä Gillian on sulojaan esitellyt?