Land of the Dead

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Oceansoul, 11.07.2004.

  1. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Nyt kannattaa niiden jotka EIVÄT pidä verestä, suolenpätkistä, täysin aivot nollilla toiminnasta, huonoista vitseistä ja väkivallasta kääntää katseet muualle. Elokuva oli aivan loistava. Alusta loppuun kunnon mayhem. Päitä hajoaa, verta lentää ja zombit kaatuu. Romero oli pitänyt pätkän juuri sopivan vakavana ettei homma mennyt komiikan puolelle vaikka sitäkin oli juuri sopivasti mukana. Kyllä tälläistä jaksaisi katsella enemmänkin. Roolisuorituksista nyt ei kannata puhua, koska tälläiset elokuvat eivät ole niitä varten. Paitsi että Argento sai taas viisarin värähtämään...

    Mukavasti itseäni ajatellen leffa kertoo juuri siitä mistä minä olen kaivannut elokuvaa eli maailmasta jossa zombiet ovat hallitseva "elämän muoto". 28 Days Later oli jo tälläinen, mutta se oli hieman erilainen pätkä minusta. Käsikirjoituksessa ja juonessa oli muutama ääliömäinen moka joista sitten myöhemmin. Muuten rekkaa tuotiin pihaan jatkuvalla syötöllä (vitun typerä sanonta).

    Kaikille zombeista, väkivallasta ja hurtista huumorista pitäville ... muut älkää vaivautuko:
    4/5

    Ääliömäisyyksiä:
    Miksi ihmeessä rannat oli suojaamatta? Muutenkin sotilaita oli ihan liian vähän mitä annettiin ymmärtää. Ihmisiä oli kyllä paljon kaupungissa, mutta sotilaita oli muka vain yhdessä paikassa. Muutenkin kaupunkia vartioitiin jotenkin ääliömäisen huonosti ja zombien rynnistys toteutui ilman mitään vastarintaa. Tieto ei myöskään tuntunut kulkevan yhtään mihinkään suuntaan. Miten vaikeaa olisi ollut pistää sinne kaupungin rannalle porukka odottamaan kunnon kanuunoiden kanssa? Eikä mitään selityksiä että aseita ei riittänyt.. Ihmisillä on tuossa leffassa ilmeisesti ollut hyvin aikaa valmistautua ja kerätä kamoja. Ainakin alussa sai sellaisen kuvan. Blah, noh, se oli vain zombi leffa...
     
  2. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    They're coming to get you, Barbara!

    Ajatella, mä kuulin, että tällainenkin leffa on tulossa (tai no tässä vaiheessa se on jo tullut) viikko sitten. Pidän kummiskin kauhuleffoista, ja Romero ja zombiet eivät tunnetusti ole huono yhdistelmä. Olenkohan mä sitten pudonnut sivistyksen kyydistä, vai miksiköhän tuntuu siltä, että tätä leffaa ei kauhean paljon ole hypetetty... Tosin täytyy sanoa, että henk. koht. olen nähnyt vasta 'The Night of the Living Deadin'. 'Dawn' ja 'Day' on jäänyt toistaiseksi vielä katsomatta, joskin olen kyllä nähnyt sen 'Dawnin' uusintaversion...

    Anyway, varmasti menen katsomaan tätä heti kun saan tilaisuuden!
     
  3. Mikko Rasinkangas

    Mikko Rasinkangas Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.02.2000
    Viestejä:
    113
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ensi-ilta yleisö Oulussa reagoi melkeinpä jokaisee verenroiskutuskohtaan nauramalla. Itseäni ihmisten kappaleiksi repiminen ei naurattanut, mutta, koska muu yleisö nauroi oikeastaan koko ajan, niin kunnon kauhufiilikset jäivät saamatta.
     
  4. Drokk

    Drokk Guest Guest

    Liittynyt:
    07.11.2001
    Viestejä:
    1 576
    Saadut tykkäykset:
    4
    No, kyllähän tästä on jauhettu jo vuosikymmen. Ainaisia huhuja, uusia käsikirjoitusversioita ja lopultakin saivat elokuvan. Romerohan ei ole ikinä mikään mainstream-leffojen ohjaaja ollut ja kun dawn.. ja day.. oli kiellettynä suomessa aikoinaan, niin eipä normi-ihminen tietäne tästä mitään, vaikka joskus nimen olisi kuullutkin.
     
  5. j0sku

    j0sku Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    04.11.2003
    Viestejä:
    1 280
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jotkut nauravat, kun heitä oikeasti pelottaa. Jospa kyse oli vain tästä ;)
     
  6. Jyrki

    Jyrki Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.01.2001
    Viestejä:
    1 472
    Saadut tykkäykset:
    22
    Aikoinaan ärsytti yleisö Braindeadia katsoessa. Vaikka kyseessä on huumorielokuva, niin yleisön nauru kuulosti pakonomaiselta. Veikkaisin, että naurun alle yritetään piilottaa jotakin toista tunnetta...
     
  7. Magou

    Magou Guest Guest

    Liittynyt:
    08.08.2005
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juupajoo

    Olipas surkea tekele. Ei uskoisi Romeron leffaksi tätä.
    Vanhojen leffojen painostavasta tunnelmasta ei tietoakaan.
    Tyhjänpäiväinen toimintaraina.
     
  8. TheJambo

    TheJambo Käyttäjä

    Liittynyt:
    08.06.2004
    Viestejä:
    2 272
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kyllä ainakin traileri tuo vahvasti rekkaa pihaan. Ei kyllä vaikuta ihan samanlaiselta kuin Romeron aiemmat zombileffat (jotka olivat loistavia), mutta erilaisuus voi olla myös hyväksi. Tai sitten Romero on halunnut enemmän rahaa ja tehnyt vähän toiminnallisemman elokuvan, johon Hohto-lehdessä ollut juttu vähän viittaa.
     
  9. Skatti

    Skatti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.03.2000
    Viestejä:
    121
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samaa mieltä.
     
  10. DVDdude

    DVDdude Guest Guest

    Liittynyt:
    22.10.2001
    Viestejä:
    468
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pidän väkivallasta, zombiesta ja hurtista huumorista. Muutamia hetkiä lukuunottamatta tätä leffaa ei voi suositella kuin zombie-leffojen ystäville ja fanipojille. Keskinkertaista.
     
  11. Eastwood1

    Eastwood1 You brought two too many. Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.12.2003
    Viestejä:
    1 875
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tuli nähtyä ja petyttyä. Ei minkäänlaista juonta, lähinnä vaan väkivaltaa. Olikohan tässä ketjussa vai Dawn of the Deadin ketjussa kun itkettiin, että miksi pitää juuri ohjaajakoulusta valmistuneita nulikoita (Dawn of The Dead) raahata heti pilaamaan zombiegenre. IMHO Romero se tässä kyllä zombiegernen menee pilaamaan, jos joku sitä nyt on koskaan pilannut. Ei tunnelmaa, ei intohimoa, ei mitään. Paitsi väkivaltaa ja pari säikyttelykohtausta ja niissäkin arvasi, että kohta rysähtää. Toisin oli Dawnissa. Loistava tunnelma ja hyvä juoni (ainakin tähän verrattuna) pitivät otteessaan loppuun asti. Jos jotain hyvää pitää sanoa, niin musiikit.

    Ote alkaa lipsua Romero, ote alkaa lipsua..

    2.5/5

    Uusintakatselulla ei niin huono ollut kuin leffassa katsottuna. Juoni oli aika löyhä, mutta ei kai se näissä muutenkaan itse tarkoitus ole.

    Nyt toimi hyvänä komediana. 3/5

    Yksi juttu näissä zombi-jutuissa kuitenkin ihmetyttää. Tai siis tästä leffasta löytyi ainakin 'blooper'.

    Vaikka Zombit ovat eläviäkuolleita, niin eikö silti heillä ole ihan "normaalit" elintoiminnot? Siinä kun ne menivät sinne hotellille siitä veden alta, niin kyllähän niiden olis pitäny kuolla. Lihakset tarvitsevat happea toimiakseen, joten zombeilla on siis keuhkot. Romero, owned!
     
  12. lukkonen

    lukkonen Guest Guest

    Liittynyt:
    25.04.2005
    Viestejä:
    96
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei säväyttänyt. Tunnelma pielessä ja ontot henkilöhahmot. Ensi minuutit lupasivat hieman parempaa, mutta sitten sorruttiin Mad Max-meininkiin:-( Leffan 'erikoisaseet' olivat todella säälittäviä. Hitaat zombiet, olkoot kuinka alkuperäisiä tahansa, eivät vaan sovi toimintapainotteiseen leffaan, varsinkaan kun ihmisjengi on hampaisiin asti aseistautunutta. Leffa olikin täynnä typeriä tilanteita, joissa laahustavat zombiet 'jyräävät' juoksevat ihmiset ja pahimmillaan rynkkyä pitelevät sotilaat... Näyttelytyöskentely oli heikkoa ja hahmot niin kovin ohuita ja sarjakuvamaisia.

    Oikeastaan ainoa plussa tulee reilumman budjetin tuomista hyvin meikatuista zombeista ja zombie-leffaan harvinaisen laadukkaista propseista.

    Dawn of the Deadin uusintaversio oli huomattavasti raikkaampi ja kaikin puolin parempi elokuva.

    2,5/5 (sisältää zombie-bonuksen)
     
  13. njulkunen

    njulkunen Guest Guest

    Liittynyt:
    12.02.2005
    Viestejä:
    342
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nähty on. Itselleni leffa kolahti. Romero jaksaa vielä vanhalla iälläkin yllättää. Vaikka leffa ei ehkä juoneltaan kovin erikoinen ollutkaan niin muutamat onnistuneet säikäytykset se tarjosi. Zombiet oltiin saatu myös onnistuneen karmiviksi, mistä iso plussa. Vilahtipahan Shaun Of The Deadin Simon Pegg pariinkin otteeseen. Heikkouksena mainittakoon elokuvan loppu mikä jää ärsyttävän aukinaiseksi. Ehdottomasti Romeron toiseksi paras Dead-leffa.

    4/5



    :thumbsup:
     
  14. fjonga

    fjonga Guest Guest

    Liittynyt:
    14.01.2004
    Viestejä:
    134
    Saadut tykkäykset:
    0
    <offtopic>Kävin ton kattomassa Rakkautta ja Anarkiaa vestarilla joskus kirves ja miekka. Muistan vaan sen kohdan missä sitä zombie-babyä retuutettiin siellä leikkikentällä, ja nauroin kippurassa. Se kohta oli ihan oikeesti hauska.</offtopic>
     
  15. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Eilen tuli nähtyä tämä leffa (vuokrasin dvd:llä) ja sanotaanko näin, että kyllä mä petyin hieman. Odotin, että tämä leffa olisi vihdoinkin sitä, minkä Night aloitti ja mitä Dawn ja Day eivät mulle olleet. Hieman toisin kuitenkin kävi.

    Leffan lähtökohdat olivat mielestäni ihan OK, joten siinä suhteessa kässäri ei kauheasti pettänyt. Näyttelijät tekivät mielestäni hyvää työtä: Simon Baker ja John Leguizamo hoitivat hommansa hyvin, ja Asia Argentokaan (mitenhän Argento sai tähän leffaan roolin... kröhöm... suhteet... kröhöm... isukki... kröhöm... mun kurkkuun meni jotain). No joo, onhan Asia muissakin leffoissa näytellyt... Dennis Hopperilla sen sijaan oli jotenkin outo rooli, koska musta tuntuu, että häntä ei valittu niinkään hänen sopivuuden takia vaan sen takia, että leffassa olisi Dennis Hopper.

    Hopperin rooliin liittyen mun mielestä leffan suurin miinus oli sen kesto ja se kuinka nopeasti tilanteet tulivat ja menivät. Toki aiemmissakin dead-sarjan leffoissa leffa on alkanut jostain ajankohdasta kuvaten tiettyä ihmisryhmää. Silti, kun tämän leffan piti olla sellainen ultimate-dead-leffa, niin olisin toivonut, että vähän laajemmalla skaalalla oltaisiin lähdetty liikkeelle. Toisaalta leffa on jännempi kun ei katastrofileffojen tapaan kuvata tosi monen ihmisen toimintaa, mutta sanotaan näin, että leffa tuntui enemmän jonkun TV-sarjan jaksolta kuin kokonaiselta elokuvalta, ja vielä kuuluisan leffasarjan päätösosalta.

    Land of the Dead ei ollut kuitenkaan huono leffa, ja kyllähän sen katsoo läpi varmaan useampaan kertaan. Mikään ultimate-zombie-leffa tämä ei kuitenkaan tainnut olla (joskin zombie-leffa-tarjonta ei muutenkaan ole kauhean laaja).
     
  16. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tämmöstä perusviihdettä... Mutta esim. Dawnin re-make on paljon parempi, kuin tämä. Vaikka Romero olikin puikoissa, ei tästä mitään irti saanut. Ehkä siksi, koska nämä leffat on koluttu jo liian monta kertaa?
     
  17. Drokk

    Drokk Guest Guest

    Liittynyt:
    07.11.2001
    Viestejä:
    1 576
    Saadut tykkäykset:
    4
    Mistä päättelit, että tämä on jokin päätösosa. Eihän nimessäkään enää viitata vuorokauteen. Romero väläyttikin kuukausi pari sitten, että jatkoa saattaa seurata, kun elokuva menestyi kohtuullisesti lähinnä japanin ja euroopan ansiosta.

    Lipsua? voitko mainita jonkin hyvän leffan Romerolta sitten Day of Deadin? Kyllähän tämä oli varmaan hänen paras leffansa 20 vuoteen, mikä ei kuitenkaan ole paljon. Romero on Tobe Hooperin ohella niitä harvoja ohjaajia, jotka jostain syystä pystyvät ratsastamaan edelleen muutamalla 20-30 vuotta vanhalla elokuvalla.
     
  18. Sir Filmipätkä

    Sir Filmipätkä Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2004
    Viestejä:
    870
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä johtunee niin Hooperin kuin Romeronkin kohdalla siitä ettei uusia varteen otettavia kilpailijoita vaan kertakaikkiaan ole. Ja kyllähän niin TCM kun Romeron zombie leffat ovat aivan mahtavia.
     
  19. Vibot

    Vibot Guest Guest

    Liittynyt:
    26.12.2004
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse en ole koskaan hirveämmin pitänyt noista Romeron vanhoista zombileffoista, mutta tämä on erinomaista kauhuviihdettä. Kyllä toimii kaikki visuaalisuudesta näyttelijöihin riittävän hyvin. 4/5
     
  20. Wick

    Wick Say it in slugs Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.11.2002
    Viestejä:
    2 150
    Saadut tykkäykset:
    1
    DVD:ltä tuli eilen katselua. Pelottavaksi elokuvaa ei voi sanoa, eikä edes ällöttäväksi (tai sitten olen turhan gorehound), mutta aivot narikkaan-asenteella katsottuna loistavaa kevyttä rymistelyviihdettä. Eihän tämä samalle tasolle yllä mm. Dawn of the Deadin remaken tai 28 Days Laterin kanssa tunnelmaltaan tai ahdistavuudeltaan, mutta kevyenä viihteenä tosiaan loistotekele. Senpä takia 4/5 tälle lätkäisen.