Luetuttaako?

Keskustelu osiossa 'Kirjallisuus' , aloittajana pteittinen, 10.02.2002.

  1. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Noiden kahden lisäksi kaikki muutkin Holdstockin kirjat ovat todella kiehtovia muinais-Englannin mytologiaa sivuavia teoksia, suosittelen!
     
  2. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Taivaan syvyydet, tulossa piakkoin Likeltä.
     
  3. 100mo

    100mo Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.06.2001
    Viestejä:
    948
    Saadut tykkäykset:
    26
    Kirjoja tulee luettua pari, kolme viikossa.
    Omaan kirjahyllyn on kertynyt about 1000 kirjaa ja kirjasto on 700m päässä kotiovelta.
    Luettavan suhteen olen kaikkiruokainen: Scifi, kauhu, dekkarit, sotakirjat, tietokirjat, historia.
    Suosikkeja mm: Raymond Chandler, Wilbur Smith, Michael Connelly, Elmore Leonard, Stephen King, Ross MacDonald...
    Kotimaisista: Waltari, Sariola, Paasilinna ym ym...
     
  4. hene75

    hene75 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.03.2000
    Viestejä:
    65
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kirjoja tulee luettua aika paljon. Suosikkeihin kuuluu Sven Hassel, Clive Cussler, Wilbur Smith (Niilin Noidan sain juuri luettua), Peter O´Donnel jne...
     
  5. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Vingen tuotannosta on tullut luettua Across Real Time, Marooned in Real Time, A Fire Upon the Deep ja A Deepness in the Sky.

    Vinge kuuluu etenkin kahden viimeisen ansiosta meikäläisen lempparikirjailijoiden joukkoon, ja onnistuinpa metsästämään sähköpostiosoitteensa vaiheessa. Kiitin kohteliaasti maukkaista lukuhetkistä ja tivasin, jotta koska proffa kirjoittaa lisää. Vastaus tuli parissa päivässä, ja Vinge kertoi saaneensa niin paljon "fanipostia", että aikoo lopettaa opettamisen ja keskittyä kirjoittamiseen. Kävin juuri äsken vilkaisemassa Vingen omaa kotisivua, ja kyllä vain, hän on uhkauksensa mukaisesti lopettanut opetustoimensa San Diegon yliopistossa. En jaksa odottaa.

    Vinkkinä muuten Sci-Fin ystäville, että englanninkielinen kirjavalikoima on X kertaa suurempi kuin "härmänkielelle" käännetty, ja kirjat ovat usein halvempiakin. Lisäksi etenkin tieteiskirjallisuus tuppaa kadottamaan yhtä sun toista käännöksessä.
     
  6. TimoK

    TimoK Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.11.2000
    Viestejä:
    800
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näinpä se on, pari kirjaa on tullut alkup.kielellä luettua mutta (harjoituksen puutteessa) oma engl.lukunopeus on kuitenkin viä sen verran hitaampi, ettei kärsivällisyys oo riittänyt, samalla kun rästilukemiset ja -leffat lisääntyy ja käännettykin tarjonta meinaa karata käsistä.
     
  7. SimoP

    SimoP Guest Guest

    Liittynyt:
    27.01.2001
    Viestejä:
    450
    Saadut tykkäykset:
    0
    Michael Crichtonin Aikamatkan olen minä viimeksi lukenut. Oli kyllä todella loistava kirja, ja siitä toivottavasti tulee vielä joku päivä todella loistava elokuva. Ainakin oikeudet on jo ostettu. Kirja kertoi ryhmästä arkeologeja, jotka vanhan linnan raunioista löytävät tekstin "Auttakaa minua" heidän professorinsa käsialalla kirjoitettuna. Ja kun hiilikokeet todistavat lapun iän olevan useamman sata vuotta niin.. lukekaa, suosittelen.
     
  8. mlar

    mlar Guest Guest

    Liittynyt:
    29.07.2001
    Viestejä:
    236
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kirjoja tulee luettua melko vähän. Yleensä luen John Grishamin uusimman aina joululomalla ja näin tein myös viime jouluna (vaikka kirja onkin hieman kesken).

    Nyt luen hiki hatussa kirjoituksiin ja sitten alkaa pääsykokeisiin lukeminen, joten luulenpa, että sen jälkeen pysyn melko pitkään irti kirjoista. Ehkä taas ensi jouluna tulee jotain luettua. :)

    Lukijana olen siis erittäin laiska ja vain harvat kirjat kiinnostavat. Grishamia voin pitää "luottokirjailijana", koska kaikki herran kirjoittamat kirjat, jotka olen lukenut ovat olleet erittäin mielenkiintoisia.

    Joskus on tullut luettua myös Crichtonia (ainakin Suora Lento) ja eipä siinäkään mitään valitettavaa ollut.
     
  9. koomikko

    koomikko Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2000
    Viestejä:
    481
    Saadut tykkäykset:
    2
    yliopistosta valmistumisen jälkeen olen piiiitkästä aikaaa päässyt palamaan tämän intohimoni pariin.

    Olen rykäissyt tässä lähiaikoina Sormusten herran ännännen kerran, Jeff Longin Helvetin piirit, Erlend Loen supernaiivin, Niemen Vittulajänkän ja paraikaa soljuu toinen osa Simmonsin Hyperion saagaa. Eiji Yoshikawan Musashin tilasin tuossa taannoin Amazonista ja tuskin maltan odottaa päästä tuon herkun kimppuun. Tahkosin monituiset kerrat Musashia joskus kersavuosina. Saa nähdä, että noinkohan se vielä lämmittää?
     
  10. Miihkali

    Miihkali Guest Guest

    Liittynyt:
    01.06.2001
    Viestejä:
    538
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viimeksi luettuja ovat Tom Clancyn Valtapelit sekä Douglas Adamsin Dirk Gentlyn holistinen etsivätoimisto. Ja jos joku ei vielä tiennyt niin Adamshan on se heppu joka on kirjoittanut täälläkin paljon mainostetun viisiosaisen Linnunrata -trilogian. Kyseisestä sarjasta on ensimmäinen kirja luettu ja loput ovat tuossa hyllyssä odottamassa lukijaansa.

    Eniten tulee luettua Tom Clancyn, Robin Cookin sekä Robert Ludlumin jännäreitä, ja kovasti ovat kolahtaneet myös James Clavellin kaukoitä-aiheiset kirjat.

    Mutta yksi on kuitenkin ylitse muiden: Wilbur Smithin tarinankerronta eri aikakausien Afrikasta, siinä on sitä jotain. Hyllystä löytyy toistakymmentä Smithin kirjaa, eikä yksikään ole ollut pettymys :)
     
  11. superpallo

    superpallo Guest Guest

    Liittynyt:
    22.11.2001
    Viestejä:
    1 853
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä threadissa esillä ollut Mikeal Niemen Populäärimusiikkia Vittulanjängältä on sitten taipumassa filmille:

    Soneraplazalta:

    "Vittulanjänkä elokuvaksi

    Suurta suosiota saavuttanut romaani Populäärimusiikkia Vittulajänkältä on saapumassa myös valkokankaalle. Ruotsalaisen Geir Hansteen Jörgensenin ohjaama elokuva kuvataan kesällä ja se saapunee teattereihin ensi vuoden helmikuussa. Ruotsalaisen Mikael Niemen hengentuotoksesta tehtävän elokuvan roolijako on vielä kesken."
     
  12. Praevus

    Praevus Guest Guest

    Liittynyt:
    15.11.2001
    Viestejä:
    164
    Saadut tykkäykset:
    0
    Harmittavan vähän yleensä jää aikaa lukemiselle, mutta tykkään kyllä kovasti lukea sci-fiä ja fantasiaa. Ja tietysti sarjakuvia :)

    Tällä hetkellä menossa Philip Pullmanin His Dark Materials II, The Subtle Knife (Suomessa Universumien Tomu II, Salaperäinen veitsi) ja Helvetistä I -sarjakuva. Universumien Tomu -trilogia on mielestäni todella loistava, suosittelen sitä kyllä kaikille fantasiasta pitäville. :thumbsup:
     
  13. Blizzard

    Blizzard Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2002
    Viestejä:
    1 467
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen laiska retale lukemisen suhteen.

    Täytyy ottaa itseään niskasta kiinni ja aloittaa lukuprosessi. Monia hyviä kirjoja olisi, mutta asenneongelmani takia ne ovat jääneet pölyttymään hyllyyn. [​IMG]
     
  14. grove

    grove Guest Guest

    Liittynyt:
    25.03.2002
    Viestejä:
    565
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei minullakaan ole aikaa lukemiseen, mutta kummasti sitä vain tulee kirja toisensa perään lueskeltua. Viikonloppuna luin kolme. Eilen yhden. Illalla aloitin toisen (kerkiän ehkä lukea sen tänään, viimeistään huomen aamuna). 6-luokalla luin yli 600 kirjaa vuoden aikana, sitä ennen ehkä 5, 4, 2 ja 1/2 sataa, ekaluokkalaisena tuskin kovin paljon. Yläasteella luin jatkuvasti vähintään seitsemän tai kahdeksan kirjaa viikossa (300-400 vuodessa), lukioaikana noin viisi (200-300/v.).
    Nykyisin (AMK:ssa) viikkotahti on keskimäärin nelisen kirjaa(200/v.). Pitää yrittää kiristää tahtia, että saa kaiken, mikä kiinnostaa luettua. Tosin luettava ei lopu maailmasta koskaan. :D
     
  15. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Suosittelenpas myös itselläni vielä kesken olevaa Jeff Longin Helvetin piirit (The Descent)-eeposta. Kiinnostava kirja josta ei spoilaamatta viitsi paljoakaan kertoa, mutta päälimmäisenä ideana on Helvetin löytyminen maankuoren alta.
     
  16. JP

    JP Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    528
    Saadut tykkäykset:
    2
    Nuorempana (10-16v) tuli luettua Paikallisen kirjaston kaikki scifi & fantasia teokset läpi; Mars-saagat, Asimovit, Urslua Le Guinit, Brian Aldissin Heliconia-tilogiat, Stanislav Lemin älyttömyydet, etc, Taru sormusten herrasta ,jne..

    Tämän jälkeen (16-20v) löysin Mika Waltarin, John Irwinin, Stenbeckin, ja muiden suurten teokset.

    Viimeisen kymmenen vuoden aikana lukeminen on jäänyt hieman vähemmälle, pääsääntöisesti olen lukenut historiaa (toinen mailmansota, antiikin rooma) + elämänkertoja.

    Viimeisin romaani joka kolahti oli Ian M Banksin ampiaistehdas, suosittelen!!!


    --
    JP
     
  17. maukka87

    maukka87 Guest Guest

    Liittynyt:
    20.07.2001
    Viestejä:
    1 494
    Saadut tykkäykset:
    1
    Noh pitäs ruveta lukeen tuo Pierre Boullen kirjottama Apnioiden Planeetta. Oon tosin jo lukenu sen, mutta ku pitää tehä kouluun Äikän tunnille esitelmä jostain kirjasta niin valitsin tuon, on se silti ihan hyvä kirja. Ja se pointti pitää vielä sanoa ku sitte kertoilee että siitä on tehty niin monta ja niin monta elokuvaa ja ne on ohjannu ne ja ne ja näytelly ne ja ne niin saa esitelmälle pituutta ja hyvän numeron.;)
     
  18. superpallo

    superpallo Guest Guest

    Liittynyt:
    22.11.2001
    Viestejä:
    1 853
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama kirjailija on muuten myös Kwai joen sillan takana. Ilmeisesti kirjailijan omien kokemusten perusteella teos syntyi: http://www.kirjasto.sci.fi/boulle.htm
     
  19. simo

    simo Guest Guest

    Liittynyt:
    16.06.2001
    Viestejä:
    283
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mars-sarja pitäisi kyllä saada kirjahyllyyn.. taitaisi vaatia divarikeikan tai ostoilmoituksen sopivassa paikassa koska painokset ilmeisesti ovat loppu. Ainakaan viimeksi etsiessäni en löytänyt uusia kirjoja mistään.
     
  20. maukka87

    maukka87 Guest Guest

    Liittynyt:
    20.07.2001
    Viestejä:
    1 494
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tuotapa en tiennykään. Onko muuten hyvä kirja tuo Kwai Joen Silta?