Everwood

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Bulli, 11.09.2003.

  1. Biini

    Biini Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.02.2003
    Viestejä:
    581
    Saadut tykkäykset:
    8
    Sniff, Doc oli ainoa kesäaikaan seuraamani sarja :weep:
     
  2. Generig

    Generig Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.01.2004
    Viestejä:
    1 879
    Saadut tykkäykset:
    5
    Heikko oli 3. kauden alku. Hankalaa se varmaan onkin kun alkuperäiset asetelmat, mistä siis kaikki lähti ensimmäisessä osassa, on nyt kääntyneet varsin päinvastaisiksi. Niinpä ristiriitoja ei enää samalla tavalla ole ja draaman rakentamisen vuoksi pitää keksiä jotain uutta ja se taas tuntuu päälleliimatulta.
     
  3. Morrissey

    Morrissey Guest Guest

    Liittynyt:
    06.06.2005
    Viestejä:
    49
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu, tuo toimi.
     
  4. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Heikohko tosiaankin oli tuo kauden avausjakso, alkaneet nuo Ephramin teiniangstitkin hiljalleen jo tympimään. Olivat sentään karmeasta alkutekstiosuudestaan päässeet eroon.
     
  5. cityjeesus

    cityjeesus Guest Guest

    Liittynyt:
    17.02.2004
    Viestejä:
    2 314
    Saadut tykkäykset:
    4
    Juupa juu. Aika heikolta tosiaan näytti. Kiinnostavuuden tasosta kertoo jotain se, että aloin siinä puolivälin jälkeen järjestellä vaatekaappia katselun ohella, ja tuskin kuitenkaan missasin mitään merkittävää.

    Saa nähdä, tuoko tämä uusi "nuori ja komea / hurmaan vaimonne / aiheutan ristiriitoja" lääkärimies uutta vipinää sarjan juonikuvioihin. Epäilen, mutta toivon silti parasta.

    Hyvät torstai-draamat alkavat olla katoava luonnonvara, nyt kun Teho-osastokin pyörii enää pelkillä höyryillä (siis ensi kaudesta alkaen ainakin). Uutta messiasta odotellessa...
     
  6. Ephram

    Ephram Guest Guest

    Liittynyt:
    15.03.2004
    Viestejä:
    357
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vähän pliisu kauden avaus. Mitään suurempaa draamaa ei saatu irti ja jaksossa kertailtiinkin paljon viime kauden tapahtumia. Toivottavasti rattaat lähtisivät pyörimään myöhemmin täydellä höyryllä...

    Ephin & Amyn juonikuvio tuntuu jo täysin uskomattomalta. Kevään viimeisessä episodissa kaikki meni nappiin, mutta nyt poika oli jo jättämässä Amya jakson loppupuolella!? Kahden vuoden ajan Ephram oli tytöstä haaveillut ja nyt hän aikoo tehdä bänät noin vain. Siitä hieman tekemällä tehdystä draamasta taitaa olla kyse, täytyyhän jotain jännitettävää tämän parivaljakon seuraajille löytyä...

    Season Premiere ei tarjonnut missään tapauksessa kahden edellisen kauden tasoista pakettia, mutta uskon kyllä laadun löytyvän pikaisesti. Ainakin tuolla jenkkilässä kolmoskausi on ollut kokonaisuudessa toista kautta arvostetumpi - katsojien mielipiteillä mitattuna.
     
  7. f_grimes

    f_grimes Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.03.2001
    Viestejä:
    285
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voisiko joku lyhyesti kertoa eilisen jakson tapahtumat. Kun unohtui katsoa...
     
  8. Xaeron

    Xaeron per aspera ad astra Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.09.2000
    Viestejä:
    1 852
    Saadut tykkäykset:
    6
    Joo o.. kolmoskauden jo nähneenä ja nelosta amerikassa alkavana odottavana, ei ole apua tulossa ephramin teiniangsteiluihin, oikeestaan ainut asia mihin meni hermo lopullisesti kolmannen kauden aikana olikin ephram.

    Loistava sarja kuiteskin.
     
  9. Ephram

    Ephram Guest Guest

    Liittynyt:
    15.03.2004
    Viestejä:
    357
    Saadut tykkäykset:
    0
    Everwood oli lyömätöntä draamaa ensimmäisellä kaudellaan.

    Pilot valoi sarjalle vahvan perusrakenteen: Mitä tapahtuu, kun suurkaupungin sykkeessä elävä perhe menettää äitinsä? Jäljelle jäävät vaikeassa iässä olevat lapset ja vuosikausia vain työstänsä piitannut isä. Mitä tilanteessa tapahtuu?

    Vaikka olen fani, myönnän että koko sarjan perusideasta saatiin eniten irti juuri ensimmäisen kauden aikana, draamallisessakin mielessä. Everwood ei ole hömppää, rakkauslauluja viljelevää siirappia tai edes jännitystä. Everwood on Draamaa. Ensimmäisen kauden aikana räjähdyslinjalla olevasta isä-poika suhteesta revitään irti esimerkillisen paljon. Samoin on laita nuorison suhteen: Ephram rakastaa Amya, mutta tyttö ei tiedä mitä tehdä hänen poikaystävänsä maattua koomassa viimeiset kuukaudet - tytön veljen aiheuttaman auto-onnettomuuden takia.

    Tähän päälle otetaan vielä se, että Ephramin ihmeitä tekevä isä ryhtyy pelastavaksi enkeliksi Amyn poikaystävää kohtaan, niin kasassa on niin värikäs kasa jännitteitä ettei yksikään sarjaa alusta asti seurannut voi olla katsomassa tilanteiden kehittymistä kiemurtelematta sohvallaan - hyvässä mielessä.

    Ensimmäinen kausi sisältää valtavan määrän todella hyviä osia, lähes loppuosa on sitten Jumaljaksoja. Niitä, joiden loputtua miettii omaa elämäänsä ja huomaa kuivaavansa muutaman suolaisen pisaran poskiltaan. Naurua, itkua ja hämmennystä samaan aikaan.

    Pilot, We Hold These Truths, Till Death Do Us Part, A Thanksgiving Tale, Snow Job, The Unveiling, Moonlight Sonata, Fear Itself ja Home. Tämä ensimmäisen kauden parhaimmisto saa useimmat toisen kauden jaksoista näyttämään tylsiltä ja merkityksettömiltä - draaman kaari ei vain tunnu niissä aina oikeanlaisilta. Toki toinenkin kausi omat helmensä sisältää, mutta tuollaista määrää superjaksoja se ei lähellekään pysty ruudulle loihtimaan.


    Miten sitten kolmoskausi? Ephramin ja Amyn fanina olen kyllä nauttinut siitä. Kauden aloitus hävisi mennen tullen edellisille premiere-jaksoille, Pilotille ja Last of Summerille, mutta sittemmin ollaan noustu paremmalle tasolle kuin mitä viime vuonna tähän aikaan. Ensimmäisestä kaudesta ollaan jäljessä mittavasti. S1 jää Everwoodin huippuhetkeksi. Se jäänee Draaman mitoissa ylittämättömäksi kaudeksi, johon kaikkia tulevia jaksoja verrataan. Mittatikuksi.

    Vaikka pidän juonikuviosta, pystyn faniuden läpi näkemään, että Everwood ei käsittele asioita Draaman kannalta samalla tavalla. Sarja ei voi polkea paikoillaan, mutta sitten ensimmäisen kauden paljon on muuttunut. Läheisten kuolemat, vakavat sairastumiset ja itseänsä etsivän pojan tuska olivat sen verran merkittäviä asioita, ettei kolmannen kauden anti ole tuntunut tähän mennessä kovinkaan merkittävältä. Jatko-opinnoista päättäminen ei vain ole Everwoodia parhaimmillaan, ei draamaa parhaimmillaan.

    Kausi on vasta alussa. Tämän kritiikkini läpi sanon, että minä todellakin nautin kolmannen kauden katsomisesta. Nerokas dialogi ja kaunis ihmissuhteiden kuvaaminen on yhä mukaansatempaavaa. Sarja on mielestäni tämän hetken paras - mutta ensimmäisen kauden tasolla ei laadullisesti tulla koskaan enää olemaan. Kaikki kolmannen kauden jaksot ovat hyvin paukuttaneet 3-4 tähden sarjaa, mutta yhtäkään jumaljaksoa ei olla vielä nähty.


    Onneksi voi kaivaa ensimmäisen kauden DVD-boksinsa ja katsoa joitakin TV-Draaman hienoimpia kohtauksia. Kolmannen kauden viiden ensimmäisen jakson jälkeen draaamakipinä kytee - toivottavasti se puhalletaan vielä liekkeihin...
     
  10. cuetec

    cuetec Guest Guest

    Liittynyt:
    16.12.2004
    Viestejä:
    197
    Saadut tykkäykset:
    0
    Varmaan tätä on jo käsitelty, mutta onko tietoa milloin season 2 dvd julkaistaan?
     
  11. Ephram

    Ephram Guest Guest

    Liittynyt:
    15.03.2004
    Viestejä:
    357
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toisen kauden DVD-setti on toistaiseksi "jäädytetty".

    Ensimmäinen kausi saatiin devulle melko nopeasti, sillä sarjan debyyttivuosi on ollut selvästi sen menestyksellisin. Toisen kauden pyöriessä sarja menetti katsojia ja tulevien dvd-boksien aikatauluksi kerrottiin "tulevat joskus, mutta ei tietoa koska".

    Itsekin kyllä odotan kovasti. :)
     
  12. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Luulisi nyt sillä olevan ostajia, onhan tuota huonompaakin tyrkätty DVD:lle :O
     
  13. cuetec

    cuetec Guest Guest

    Liittynyt:
    16.12.2004
    Viestejä:
    197
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täytyy sanoa että en ole ollenkaan yllättynyt, sillä WB:n markkinointiosasto on ennenkin osoittanut ettei siellä ole töissä yhtään täysjärkistä ihmistä. WB:ltä jos joltain voi odottaa ihan mitä vaan tapahtuvan tai jäävän tapahtumatta. Johan se B5:n suhteen nähtiin miten faneja DVD-julkaisujen kanssa kohdellaan. Erityisesti tuntuu siltä kuin firmassa ei olisi kuultukaan että Euroopassakin olisi 400 miljoonan ihmisen markkina-alue. Niin tökerösti R2-julkaisut hoidetaan, juosten kusten vasemmalla kädellä.

    Mutta, kiitos kun vastasit kysymykseeni! Täytyi ihan ääneen ihmetellä asiaa, kun kerta jo neljättä kautta näytetään jenkeissä, ja vasta yksi on devuilla. Yleensähän devuilla on saatavissa tuoreempaa kuvaa kuin mitä Suomessa on vielä näytetty.
     
  14. Willo

    Willo Guest Guest

    Liittynyt:
    14.09.2001
    Viestejä:
    625
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ei tuo tauti rajoitu pelkästään WB:lle;-(. DVD-julkaisun tekeminen olemassaolevasta materiaalista on suorastaan naurettavan helppoa, muutaman kerran asiaa harjoiteelleelta amatööriltäkään authorointi ei päiväkausia kestä. Levyjä voisi mainiosti tehdä siten, että laitetaan ennakkotilaukseen ja jos määrä x ylittyy, aloitetaan levyjen prässäys. Kuitenkin monella sarjalla on tuhansien fanien allekirjoittamia listoja, joissa kerjätään sarjojen dvd-julkiaisua, tuhaan. Äkkiseltään tuntuu siltä, että raha ei tunnu studioille kelpaavan. Saa siinä sitten valittaa, miksi piratismi kukoistaa ja rahaa ei virtaa studioille ovista ja ikkunoista.
     
  15. cuetec

    cuetec Guest Guest

    Liittynyt:
    16.12.2004
    Viestejä:
    197
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aamen! Mutta vitsi kun mä silti haluaisin sen season 2 boksin :) Olen nähnyt vain osan niistä jaksoista tv:stä, ja mm. Ephramin ja Madisonin eka sessio tuli missattua :rolleyes:
     
  16. Qaz

    Qaz Guest Guest

    Liittynyt:
    12.08.2005
    Viestejä:
    328
    Saadut tykkäykset:
    0
    No et paljosta jäänyt paitsi
     
  17. P21

    P21 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.12.2004
    Viestejä:
    220
    Saadut tykkäykset:
    4
    Alkaa tämänkin sarjan katselu maistua puulta. Nyt on tullut - onkos tämä nyt se 3. kausi - kaikki tähän saakka MTV3:lla näytetyt jaksot katottua, eikä vielä mitä, sarja tuntuu vain entistä enemmän junnaavan paikallaan. Varsinkin pian viisi jaksoa paikallaan junnannut tri Brown suhde siihen naiseen, jonka mies on vihannes; siihen alkaa pian oikeasti hajota. Siis se, että samaa "en mä tiedä voinks mä seurustella sun kaa kun mulla on mukula ja mies" paskaa tullut kuukausi. Äsken nähdyssä jaksossa ei ikävä kyllä ollut sarjan parasta hahmoa, tri Abbottia, ollenkaan. Kai nyt pari jaksoa Brown on sen naisen kanssa ja sitten taas vatvotaan että onko tämä sittenkään oikein. Plussaa täytyy kyllä antaa siitä, että vaikka välillä tosi paskamainen sarja onkin, pakottaa se jostain kumman syystä katsomaan sen seuraavankin jakson, vaikka todellisuudessa ei menettäisi mitään jos jäisi vaikka pari-kolme näkemättä.
     
  18. Qaz

    Qaz Guest Guest

    Liittynyt:
    12.08.2005
    Viestejä:
    328
    Saadut tykkäykset:
    0
    2. kautta mennään. Itse ykköskauden jokaisen jakson nähneenä 2kausi on täyttä paskaa ykköskausi huokutti todellakin katsomaan joka jakson, mutta nyt 2kaudella on jäänyt jo pari - kolme jaksoa katsomatta. Eilinen jakso oli kyllä aika naurettava tuo Brownin ja naisen kuvio jatkuukohan tuo ei-juu asetelma koko 2kauden ajan?
     
  19. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Ei mennä, 3. kauden jakso numero 15 tuli eilen Maikkarilta.
     
  20. Qaz

    Qaz Guest Guest

    Liittynyt:
    12.08.2005
    Viestejä:
    328
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voi olla, viestissä tarkoitin siis titenkin 3kautta.